Σάββατο 6 Μαρτίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



Σχολή Ποδοσφαίρου Ολυμπιακού Πειραιώς Χαλκίδα - ΑΕ Ληλαντίου ·

H 6η Μαρτίου είναι η ημέρα κατά της σχολικής βίας και εκφοβισμού!!

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι και ομαδικό φαινόμενο, καθώς δεν αφορά μόνο το μαθητή που εκφοβίζει και εκείνον που εκφοβίζεται!!
Αφορά  όσους είναι παρόντες ή γνωρίζουν τη ύπαρξή του, οι οποίοι μπορεί να είναι είτε μαθητές...

Πρόσκαιρες βροχές σε αρκετές περιοχές την Κυριακή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Βροχές αναμένονται αύριο σε διάφορες περιοχές της χώρας, κυρίως στα ανατολικά, στα βόρεια ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο, με παράλληλη μικρή πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου.

Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αναμένονται την Κυριακή στα βόρεια ηπειρωτικά, στην Θεσσαλία, στη Ανατολική Στερεά, στην Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Βροχές θα σημειωθούν στην Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, καθώς επίσης στα βόρεια και ορεινά της Κρήτης. Τα φαινόμενα μέχρι το μεσημέρι θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση και θα περιοριστούν στην Πελοπόννησο, όπου μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στα νότια θα είναι σχετικά αυξημένες.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -4 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 3 έως 11, στη Θεσσαλία από 6 έως 13, στην Ήπειρο από 3 έως 18, στην Ανατολική Στερεά από 4 έως 14, στη Δυτική Στερεά από 7 έως 17, στη Πελοπόννησο από 8 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 7 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως...

Ελλάδα-Κορονοϊός: 2.301 κρούσματα, 452 διασωληνωμένοι, 41 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 2.301, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 203.978 (ημερήσια μεταβολή +1.1%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 72 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.231 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  

  Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 452 (69,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.403 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 356 (ημερήσια μεταβολή -11.44%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 337 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη.  

  Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 41, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.705 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  

  Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων...

Νίκη «χρυσάφι» η ΑΕΛ

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Σε ένα παιχνίδι με πολλές φάσεις, ένταση και ανατροπές, η ΑΕΛ πέτυχε νίκη «χρυσάφι» με 3-2 επί του ΟΦΗ στο γήπεδο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», για την 25η αγωνιστική της Super League.

Η ομάδα της Λάρισας πανηγύρισε το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» στο πρωτάθλημα και, παρότι παραμένει ουραγός, αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στην κατηγορία, ενώ οι Κρήτες γνώρισαν την όγδοη διαδοχική τους ήττα και πλέον μπαίνουν για τα... καλά σε περιπέτειες, καθώς η διαφορά τους από τους Θεσσαλούς μειώθηκε στους τρεις βαθμούς.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, που άνοιξαν το σκορ μόλις στο 2ο λεπτό. Ο Ντε Γκουζμάν έστρωσε στον Στάικο, αυτός έκανε το σουτ και -με τη βοήθεια μιας κόντρας- η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει γρήγορα, με το σουτ του Πινακά στο 8΄ που δεν βρήκε στόχο, και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο 29΄, με πέναλτι που κέρδισε ο Ντουρμισάι από τον τερματοφύλακα Σωτηρίου και αξιοποίησε ο ίδιος. 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΟΦΗ απείλησε πρώτος στο 52΄, όταν από σύγχυση στα καρέ των «βυσσινί» η μπάλα στρώθηκε στον Ουές, που όμως σούταρε πάνω στα.....

Το πήραμε το μήνυμα.......

 Καλά κάνουν και λιβανίζουν αυτούς που λιβανίζουν, αφού τρώνε ψωμάκι και έχουν και τα έξτρα τους. Όταν δεν θα τους ....

Μοναδικοί κληρονόμοι του Μαραντόνα τα πέντε παιδιά του

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δικαιοσύνη της Αργεντινής επιβεβαίωσε ότι οι «μοναδικοί κληρονόμοι» του μεγάλου Αργεντινού άσου, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα που «έφυγε» από τη ζωή στις 25 Νοεμβρίου 2020 μετά από καρδιακή ανακοπή, θα είναι τα πέντε αναγνωρισμένα παιδιά του.

Η Βερόνικα Ογιέδα, μητέρα του Ντιέγκο Φερνάντο Μαραντόνα, του μικρότερου γιού του παγκόσμιου πρωταθλητή του 1986 στο Μεξικό, «μοιράστηκε» τη δικαστική απόφαση μέσω των social media την Παρασκευή (05/03). Εκτός από τον 8χρονο Ντιέγκο Φερνάντο, οι άλλοι κληρονόμοι είναι οι Ιταλοί Ντιέγκο...

Ο Εργοτέλης έχει ευκαιρία να ξεφύγει

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντός έδρας υποχρέωση περιλαμβάνει το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Super League 2 για τον πρωτοπόρο Εργοτέλη. Η ομάδα του Γιάννη Ταουσιάνη υποδέχεται τη Δόξα Δράμας στο Παγκρήτιο (Κυριακή 7/3, 13:30) ενώ οι διώκτες της έχουν, θεωρητικά, πιο δύσκολο έργο.

Ο Λεβαδειακός, που είναι δυο βαθμούς πίσω από τον Εργοτέλη, ταξιδεύει στην Κρήτη (7/3, 14:45) για να αντιμετωπίσει τα Χανιά ενώ ο ισόβαθμος των Βοιωτών, Διαγόρας Ρόδου, πηγαίνει στην Πάτρα (7/3, 20:30) για να παίξει με τη φιλόδοξη Παναχαϊκή. Μια ημέρα νωρίτερα ο Ιωνικός περιμένει στη Νίκαια (6/3, 14:45) την Ξάνθη που ακόμα... ψάχνεται.
Η 13η αγωνιστική περιλαμβάνει και δύο τοπικά ντέρμπι: στη Φιλιππούπολη (7/3, 14:45) και υπό το ρυθμό των... σεισμικών δονήσεων ο Απόλλων Λάρισας κοντράρεται με τα Τρίκαλα ενώ στην Άρτα (7/3, 13:45) η ΑΕ Καραϊσκάκης και ο....

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ (Για να γελάσουμε και λίγο"!!!

 Ο κ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν, από την Δευτέρα ξεκινάει μια νέα πορεία και θα παραχωρεί συνεντεύξεις σε όλες τις ραδιοφωνικές εκπομπές, σε όλες τις Πολιτείες των ΗΠΑ με αρχή από το ΜΑΪΑΜΙ!!!
Θα το κάνει λέει για να δώσει την ευκαιρία σε αυτούς που τον κατηγορούν, να σπεύσουν να απαντήσουν, αφού ξέρουν να απαντούν και αφού έχουν και τα οικονομικά της ΕΠΣΕ σε καλή κατάσταση!!!
Πλάκα θα έχει φίλες και φίλοι.....

"Ακατάλληλο" και για ανάγνωση!!!!

Τι να απαντήσουμε εμείς στον φίλο που τηλεφώνησε και μας είπε για το δελτίο τύπου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού το οποίο έχει μπερδέψει όλον τον κόσμο;;;;
Του βάλαμε την ταμπέλα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ και μετά βάλαμε τα γέλια.
Πάντως βιάστηκαν να το αναρτήσουν και υποτίθεται έγκριτα ΜΜΕ με διαχειριστές έγκριτους δημοσιογράφους!!!!
ΥΓ. Παράγοντες, προπονητες και ποδοσφαιριστές της Α΄ Τοπικής της Εύβοιας, ήταν έτοιμοι να πάνε στα γήπεδα!!!

Διαβάστε
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Αθήνα, 6 Μαρτίου 2021
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Επιστρέφουν άμεσα, από σήμερα Σάββατο 6 Μαρτίου, στις προπονήσεις οι ανδρικές και γυναικείες ομάδες των πρώτων κατηγοριών στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Προπονήσεις οι οποίες είχαν ανασταλεί από προχτές Πέμπτη, για όσες ομάδες εδρεύουν στις περιοχές πολύ αυξημένου κινδύνου ανά την επικράτεια. Ομοίως επανεκκινούν οι προπονήσεις και για τις ομάδες της Football League.
Παράλληλα, υπάρχει πλέον οριζόντια εφαρμογή των μέτρων για τον αθλητισμό σε όλη τη χώρα. Παύουν να ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις, αναλόγως την περιοχή και την επιδημιολογική της....

Όχι στην Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ

 

Δεν υπάρχει στην ΚΥΑ η Γ΄ Εθνική και αυτό σίγουρα έχει να κάνει και με το ότι η περισσότεροι παράγοντες των ομάδων, δεν επιθυμούν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα, κάτω από αβέβαιες συνθήκες.
Στην Α΄ Εθνική Γυναικών είπαν οκ στις προπονήσεις, αφού σ΄ αυτό το πρωτάθλημα δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής. Εκεί .....

Τορούν 2021: Η Μαρινάκου ολοκλήρωσε την παρουσία της με φετινό ρεκόρ

Η Αναστασία Μαρινάκου αρχίζει και βρίσκει τον αγωνιστικό της ρυθμό, αφού μέσα από κάθε κούρσα παρουσιάζεται βελτιωμένη.
Η 24χρονη αθλήτρια τερμάτισε στην έβδομη θέση της τρίτης προκριματικής σειράς των 1.500 μ. σε 4.19.60 και βελτίωσε το 4.19.80, που είχε την φετινή χρονιά. 
Η Μαρινάκου κατάφερε φέτος να γυμναστεί δίχως προβλήματα και να κυνηγήσει επιδόσεις προηγούμενων ετών. Την καλύτερη επίδοση στον ημιτελικό των 1.500 μ. σημείωσε η Χάνα Κλέιν (Γερμανία) με 4.09.35, ενώ στον τελικό θα είναι και η Βελγίδα Ελίνα Βάντερελστ (4.10.49), η αθλήτρια που έχει την καλύτερη φετινή επίδοση ανάμεσα....

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού / “Αγάπα τον εαυτό σου και ζήτα βοήθεια. Δεν είσαι μόνη. Δεν είσαι μόνος!”

H 6η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού, μας υπενθυμίζει μια από τις θλιβερότερες μορφές βίας, που αφορά στα παιδιά και στην καθημερινότητά τους στο σχολείο. 
Η ενδοσχολική βία αποτελεί κοινωνικό πρόβλημα, που εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους από παιδιά σε παιδιά και δυστυχώς αυξάνεται συνεχώς, δημιουργώντας κυρίως ψυχικά αλλά και σωματικά τραύματα στην παιδική ψυχή. 
Η αποτελεσματική πρόληψη και εξάλειψη του φαινομένου αυτού μας αφορά όλους και είναι ευθύνη όλων. Γονείς, εκπαιδευτική κοινότητα και φορείς, χρειάζεται να συνεργαστούμε και να προστατεύσουμε....

Όνειρο ήτανε...

 - Είναι καλύτερα να μην κοιμάσαι, γιατί με τα όνειρα που βλέπεις θα πάθεις και κανένα εγκεφαλικό, λέει στο μήνυμά τους ένας φίλος, όταν του είπα το όνειρο που είδα το βράδυ της Τσικνοπέμπτης. 
Είδα λέει πως είχαμε τις εκλογές της ΕΠΟ με μοναδικό υποψήφιο τον κ. Ψαρόπουλο και πως η μόνη ΕΠΣ που δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία ήταν αυτή της Εύβοιας, αφού ο εκπρόσωπός της στην Γενική Συνέλευση προτίμησε την αποχή από την ψηφοφορία, γιατί ήθελε υποψήφιο.....

Τορούν 2021: Η Ζάκκα συνδύασε τη συμμετοχή της με ατομικό ρεκόρ

Η Ιωάννα Ζάκκα επέστρεψε σε μια μεγάλη διοργάνωση μετά τα χρώματα της ελληνικής ομάδα μετά από αρκετά χρόνια και άφησε καλές εντυπώσεις.
Η αθλήτρια του Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου ξεπέρασε το 1,87 μ. και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ στον κλειστό στίβο, αφού είχε 1,85 μ., από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Η Ζάκκα ξεκίνησε με επιτυχημένο άλμα στα 1,76 μ., πέρασε με την δεύτερη το 1,82 μ., με την πρώτη το 1,86 μ., ενώ έχασε στις λεπτομέρειες το τρίτο άλμα στο 1,91 μ., επίδοση που θα ισοφάριζε το απόλυτο ρεκόρ της.  Η Ζάκκα αντιμετώπισε προβλήματα τραυματισμών στην αρχή της σεζόν, που την κράτησαν μακριά από τα άλματα, παρόλα αυτά κατάφερε να ανακάμψει και να σταθεί με αξιοπρέπεια στο κορυφαίο γεγονός της σεζόν. Την....

Ακόμη 92 δικαστές διατυπώνουν την αντίθεσή τους στην ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τον Δ. Κουφοντίνα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απόλυτη αντίθεσή τους στο περιεχόμενο της από 24.2.2021 ανακοίνωσης της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) για το μέλος της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα εκφράζουν ακόμη 92 δικαστές από το βαθμό του αντιπρόεδρου του Αρείου Πάγου έως του Ειρηνοδίκη μέλη της ΕΔΕ.

Αναφέρουν οι 92 ότι το περιεχόμενο της επίμαχης ανακοίνωσης εκφράζει τις «προσωπικές μόνον απόψεις των συντακτών του κειμένου και φυσικά όχι του συνόλου των δικαστών και δη των μελών της Ένωσης» και «παραβιάζει κατάφωρα τις αρχές και τους σκοπούς του καταστατικού της Ένωσης».

Το κείμενο των 92 έχει ως εξής:

«Οι υπογράφοντες, ως μέλη της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ), εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεσή μας στο περιεχόμενο του από 24-2-2021 δελτίου τύπου της Ένωσης, υπό τον τίτλο «Για τον κρατούμενο Δ. Κουφοντίνα», διότι:

1) Αν και οι θέσεις που διατυπώνονται στο εν λόγω δελτίο τύπου απηχούν προσωπικές μόνον απόψεις των συντακτών του κειμένου και φυσικά όχι του συνόλου των δικαστών και δη των μελών της Ένωσης, εντούτοις ψευδεπίγραφα και παραπλανητικά φέρονται ως θέσεις της «Ενώσεως», δηλαδή, όλων όσοι είναι μέλη αυτής. Το γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές πλειοψήφησαν οι συντάκτες...

"Κάθισε" η σκόνη...

 
- Τι καταλάβατε κύριοι; Είπατε τα όσα είπατε ΟΛΟΙ σας, κάνατε πως δεν τ΄ ακούσατε κάποιοι και εμείς έχουμε μια απορία.
Τελικά εκεί στην ΕΠΣ Εύβοιας, σύμφωνα με τα όσα είπατε όλοι όσοι μιλήσατε, θέλετε να πιστέψουμε πως υπηρετήσατε το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο;
Υπάρχουν πλέον όχι υποψίες, όχι μόνο ενδείξεις, αλλά οι δηλώσεις σας για σπατάλες, για βοήθεια προς κάποιους, για αποφάσεις παράνομες, για αποδείξεις και τιμολόγια τα οποία δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα και πολλά άλλα
Τώρα δηλαδή ζητάτε από τους παράγοντες να επιλέξουν ανάμεσα σε Παπακωνσταντίνου ή Ρέτσα/Πίσχινα;
Συγνώμη, αλλά αυτά δεν έχει δικαίωμα.....

Τεντόγλου από «χρυσάφι»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μίλτος Τεντόγλου ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Τορούν, αφού στον τελικό του άλματος εις μήκος (2η ημέρα) προσγειώθηκε στα 8.35μ στην πρώτη και μοναδική έγκυρη προσπάθειά του. Η επίδοσή του είναι η κορυφαία εφετινή στον κόσμο. Ο 23χρονος άλτης του Γιώργου Πομάσκι που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις το τελευταίο διάστημα στο γόνατο, έριξε το βάρος του σε μια και μοναδική προσπάθεια για να μην επιβαρύνει την κατάσταση της υγείας του και τα κατάφερε.

Ο Σουηδός Τόμπιας Μόντλερ, ο βασικός αντίπαλος του Τεντόγλου, με 8.31μ στην τρίτη προσάθεια κατετάγη 2ος με νέο εθνικό ρεκόρ και ο Φινλανδός Κρίστιαν Πούλι 3ος με 8.24μ, που είναι επίσης εθνικό ρεκόρ.

Ο Τεντόγλου έχει ατομικό ρεκόρ στον κλειστό 8.38μ από τη νίκη του το 2019 στη Γλασκώβη και φέτος είχε κάνει 8.21μ. Έτσι έγινε ο δεύτερος Έλληνας αθλητής μετά την Κατερίνα Θάνου (60μ, πρώτη το 1996 στη Στοκχόλμη και το 2000 στη....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχουμε. Να στείλουμε τις ευχές μας στους ανθρώπους που μέσα στην πανδημία, τους βρήκε η ατυχία και συναντήθηκαν και με τον σεισμό. Κουράγιο, δύναμη και υπομονή. Δυστυχώς τα ζούμε όλα μαζεμένα, αλλά οφείλουμε να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Δυστυχώς μέσα σε όλα αυτά, έχουμε και τους ανεύθυνους, έχουμε και όλους αυτούς οι οποίοι δηλώνουν δήθεν αρνητές της μάσκας, δηλώνουν πως δεν υπάρχει κορονοϊός, δηλώνουν πως δεν θα κάνουν το εμβόλιο, γιατί μέσα σ΄ αυτό μπορεί να έχουν βάλει κάτι το οποίο θα μας δημιουργήσει ...

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



....σφηνάκια

 - Δεν φταίμε εμείς για την λάσπη που έπεσε από τους μεν προς τους δε. Όποιος είπε τα όσα είπε και έκανε τον καλό για να φτάσει στο στόχο του, θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις. Υπ΄ όψιν πως όταν θα κληθεί ο οποιοσδήποτε, δεν θα πάει με τον κηδεμόνα του. Και κάτι ακόμη. Αν ειπώθηκαν ψέματα ή υπερβολές ας βγει όποιος το έκανε, να...

Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος εκλογικός νόμος για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε δημόσια διαβούλευση τέθηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που καταργεί την απλή αναλογική και θέτει ως όριο εκλογής δημάρχων και περιφερειαρχών από τον α' γύρο το 43%.

Το νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» θα παραμείνει στον ιστότοπο www.opengov για κατάθεση σχολίων ή προτάσεων έως το βράδυ της Πέμπτης 18 Μαρτίου.

Εάν ο πρώτος συνδυασμός λάβει ποσοστό έως και 60%, εκλέγει τα 3/5 των εδρών του δημοτικού ή περιφερειακού συμβουλίου, ενώ για άνω του 60%, οι έδρες κάθε συνδυασμού κατανέμονται αναλογικά.

Τίθεται όριο 3% για το δικαίωμα εκλογής δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου, όπως ισχύει και στις βουλευτικές εκλογές.

Επανέρχεται η πενταετής θητεία των δημοτικών και περιφερειακών Αρχών. Ο α' γύρος των εκλογών διεξάγεται τη δεύτερη Κυριακή του Οκτωβρίου του πέμπτου έτους κάθε δημοτικής περιόδου και ο δεύτερος την επόμενη Κυριακή. Έτσι, οι επόμενες δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 8 και 15 Οκτωβρίου 2023.

Η εγκατάσταση των νέων Αρχών γίνεται την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους....

Σλοβακία-Ελλάδα (Futsal): 6-0

Η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας ηττήθηκε 6-0 από τη Σλοβακία στη Μπρατισλάβα, για την 3η αγωνιστική της προκριματικής φάσης (3ος όμιλος) του Futsal EURO 2022.
 Την Κυριακή 07/03 οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά, για την 4η αγωνιστική, αυτή ...

Επιστολή στους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας απέστειλε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

 Επιστολή στους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας απέστειλε η Δήμαρχος Χαλκιδέων, ως Πρόεδρος της Θεματικής Επιτροπής Ισότητας της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Η Δήμαρχος Χαλκιδέων με την ιδιότητα της Προέδρου της Θεματικής Επιτροπής Ισότητας της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, απέστειλε την παρακάτω σχετική επιστολή προς τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας:
Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου εορτάζεται η Ημέρα της Γυναίκας, σε ανάμνηση της μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε στις 8 Μαρτίου του 1857 στη Νέα Υόρκη, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη γυναίκα, σε αυτή που εξυμνήθηκε μέσω της ποίησης και των τραγουδιών όσο κανένα άλλο, που αδικήθηκε, που χειραφετήθηκε και σήμερα αποτελεί σύμβολο δύναμης και αντοχής, απέναντι στους πολλαπλούς ρόλους που καλείται να συνδυάζει καθημερινά....

Κορονοϊός: 2.215 νέα κρούσματα, 451 διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.215, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 201.677 (ημερήσια μεταβολή +1,1%), εκ των οποίων 51,7% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 71 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.885 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.664 θάνατοι. Το 95,8% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 451 (68,3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.398 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 402 (ημερήσια μεταβολή +10,14%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 335 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη, ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη.

Γεωγραφική κατανομή των 2.215 κρουσμάτων covid-19 

Η γεωγραφική κατανομή των 2.215 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

122 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής 

113 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών...

"Τα παρατράγουδα"

 - Καημένα παρατράγουδα, τα μάθατε τα νέα;
Ήρθε η ώρα να έχουμε εξελίξεις και μάλιστα ραγδαίες, για τον νέο σας αρχηγό και όχι μόνο.
Δεν θέλουμε να δώσουμε λεπτομέρειες, αλλά επειδή θέλουμε να μην σας κρατάμε στο σκοτάδι κι επειδή δεν φταίνε και όλοι, για τα όσα κάνει ο αχάριστος αρχηγός σας, μας είπανε σήμερα πως όταν κάποιος κηρυχθεί έκπτωτος από το αξίωμα που κατέχει, για οποιονδήποτε λόγο, δεν θα έχει δικαίωμα να είναι υποψήφιος σε ....

ΝΔ για δηλώσεις Κοντονή: Τι απαντά ο κ. Τσίπρας στις βαρύτατες καταγγελίες του υπουργού της κυβέρνησής του;

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απαντήσεις από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ζητά με δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Τάσος Γαϊτανης, για τις σοβαρότατες -όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- καταγγελίες, στις οποίες προβαίνει ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής.

Ειδικότερα ο κ. Γαϊτάνης αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κοντονής κατήγγειλε πως υπήρξε σκοπιμότητα από την κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, ώστε να αλλάξει δολίως η διάταξη και να μετατραπεί η δωροδοκία, από κακούργημα που ήταν, σε...

ΕΕ: Επιβολή προστίμων σε περιπτώσεις παραβίασης της μισθολογικής ισότητας ανδρών και γυναικών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Για ίση εργασία, ίσος μισθός»: η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε κανόνες για να γίνει σεβαστή η αρχή αυτή και συνέστησε στους Είκοσι Επτά να επιβάλλουν πρόστιμα για να υποχρεώσουν τις επιχειρήσεις να πάψουν να αμείβουν διαφοετικά τους άνδρες από τις γυναίκες. 
«Για ίσο μισθό, χρειάζεται διαφάνεια. Οι γυναίκες οφείλουν να γνωρίζουν αν οι εργοδότες τους τις αντιμετωπίζουν δίκαια. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει, πρέπει να έχουν τη δύναμη να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να πετύχουν αυτό που αξίζουν», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.
Η πρόταση παρουσιάσθηκε μερικές ημέρες πριν από τη διεθνή Ημέρα της Γυναίκας. Τώρα θα επιληφθούν τα κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκτιμά ένας υψηλόβαθμος ευρωπαίος αξιωματούχος. 
«Η ίση αμοιβή είναι δικαίωμα από το 1957 και εντούτοις σήμερα μέσα στην ΕΕ οι γυναίκες κερδίζουν λιγότερα από τους άνδρες και η διαφορά στις αμοιβές ανάμεσα στα φύλα φθάνει αυτή τη στιγμή το 14,1%», υπογράμμισε η Επιτροπή σε ανακοίνωσή της. Στις συντάξεις φθάνει το 30%, υπογραμμίζεται στο έγγραφο. 
Η απόκλιση αυτή είναι «πολύ πιο μεγάλη αν ληφθεί υπόψη μόνο ο ιδιωτικός....

Κοινή ανακοίνωση της προέδρου του Αρείου Πάγου και του εισαγγελέα Β. Πλιώτα για την υπόθεση Δ. Κουφοντίνα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν η πρόεδρος και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και Βασίλης Πλιώτας, αντίστοιχα, με αφορμή τόσο την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για την υπόθεση του μέλους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα, όσο και τις δηλώσεις δικηγόρων επί υποθέσεων που απασχολούν την κοινή γνώμη.

Οι δύο λειτουργοί της Δικαιοσύνης αναφέρουν ότι η Δικαιοσύνη εκφράζεται αποκλειστικά και μόνον μέσα από τις ειδικά και εμπεριστατωμένα αιτιολογημένες αποφάσεις των αρμόδιων δικαστικών σχηματισμών και όχι από άτομα ή φορείς, που δικαιούνται μεν να διατυπώνουν τις σκέψεις τους και την προσωπική τους γνώμη δημόσια, δεν αποτελούν όμως θεσμοθετημένα δικαιοδοτικά όργανα.

«Με αφορμή διατυπούμενες δημοσίως επικρίσεις εναντίον δικαστικών εν γένει...

.....μικρά, μικρά

 - Έχουμε την εντύπωση πως τα θέλει ο κώλος ορισμένων, οι οποίοι δήθεν ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, ενώ η αλήθεια είναι άλλη και την ξέρουν και οι πέτρες. Αθλητισμός κύριοι δεν είναι το ΣΤΟΙΧΗΜΑ, δεν είναι το ΞΕΠΛΥΜΑ, δεν είναι οι ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, δεν είναι ΤΑ ΜΑΥΡΑ, δεν είναι οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ. Αθλητισμός είναι τα μικρά παιδιά που τρέχουν στα γήπεδα, μέσα από τα τμήματα υποδομών, είναι οι πραγματικοί ερασιτέχνες αθλητές .....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

ΓΙΑ ΤΟ ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ 2021

Ανακοινώνουμε στους Χριστιανούς μας ότι, επειδή και την ερχόμενη εβδομάδα θα ισχύει για το Νομό μας ο αποκλεισμός (lockdown), η κάθε Ενορία (όπου υπάρχει η απαγόρευση), με ευθύνη του Ιερέως της, θα παρασκευάσει ένα δίσκο κολλύβων, ώστε να μνημονευθούν όλοι οι κεκοιμημένοι, στην Θεία Λειτουργία που θα γίνει χωρίς την παρουσία πιστών.
Όσοι Χριστιανοί επιθυμούν μπορούν να δώσουν....

Χωρίς να φορτσάρει στον τελικό ο Τεντόγλου

ΣΤΙΒΟΣ

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα υπερασπιστεί σήμερα Παρασκευή (5/3) στο 21.20 τον τίτλο του στο μήκος από το 2019 στη Γλασκώβη, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ξεςκίνησε σήμερα (4/3) στο Τορούν της Πολωνίας και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 7 Μαρτίου. Ο 23χρονος Έλληνας άλτης που αισθάνεται κάποιες ενοχλήσεις στο γόνατο, ήθελε να πάρει την πρόκριση από τον προκριματικό χωρίς να σπαταλήσει δυνάμεις με πολλά άλματα και τα κατάφερε με την πρώτη προσπάθεια να πιάσει το όριο που ήταν 8.00μ, αφού προσγειώθηκε στα 8.04μ. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι έχει φετινό ρεκόρ 8.21μ, ενώ το ατομικό του ρεκόρ είναι 8.38μ.

Ο Αλέξανδρος Περιστέρης κατετάγη 11ος με 7.61μ στην τρίτη προσπάθειά του σημειώνοντας νέο ατομικό ρεκόρ στον κλειστό (έχει 8.05μ στον ανοικτό),...

Η Μαρινάκου αποκλείστηκε στα 1.500μ αλλά με νέα καλύτερη φετινή επίδοση

ΣΤΙΒΟΣ 

Η Αναστασία Μαρινάκου κατετάγη 7η στην 3η προκριματική σειρά των 1.500μ. γυναικών κατά την 2η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου, στο Τορούν της Πολωνίας (4-7/3), στην πρώτη συμμετοχή της στη διοργάνωση. Η 25χρονη Ελληνίδα αθλήτρια, που δεν κατάφερε να πάρει την πρόκριση, τερμάτισε σε 4:19.60 (είχε 4:19.84) και σημείωσε την καλύτερη εφετινή της επίδοση, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 4:16.97. Νικήτρια της 3ης...

Η Βασιλείου στα ημιτελικά των 400μ. με ατομικό ρεκόρ

ΣΤΙΒΟΣ

Στον αποψινό (5/3) ημιτελικό των 400μ. γυναικών (20.33) προκρίθηκε μετά από εξαιρετική εμφάνιση η Ειρήνη Βασιλείου, η οποία κατά την 2η ημέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου στο Τορούν της Πολωνίας (4-7/3), τερμάτισε πρώτη στην 7η προκριματική σειρά με 52.76, επίδοση που είναι...

Από λανθασμένη εντύπωση των Λοιμωξιολόγων μπήκε «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μεγάλη ένταση επικράτησε στη σύσκεψη των Λοιμωξιολόγων με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού, Γιώργο Μαυρωτά, κατά τη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε ότι από λάθος δεδομένα και εντυπώσεις των Λοιμωξιολόγων μπήκε προχτές νέο «λουκέτο» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό και τη Football League. 

Στον αντίποδα, Αυγενάκης και Μαυρωτάς επέμειναν για άμεσο άνοιγμα των πρωταθλημάτων και των προπονήσεων που έκλεισαν, υπογραμμίζοντας ότι αυτό πρέπει να γίνει αύριο, ειδάλλως ανατινάζεται ο αθλητισμός στη χώρα μας, εξηγώντας τους το γιατί. 

Η σύσκεψη διήρκησε περίπου μια ώρα, με τον υφυπουργό Αθλητισμού και τον γγΑ να ζητούν την άμεση διόρθωση της προχθεσινής λανθασμένης απόφασης, αποδεικνύοντας με πίνακες και στοιχεία (τεστ, θετικότητα κλπ) πόσο ελάχιστα είναι τα κρούσματα στον οργανωμένο αθλητισμό. 

Παράλληλα, ασκήθηκε σφοδρή κριτική επειδή προχτές αποφάσισαν το «λουκέτο»....

....φαπούλες

 - Μας αρέσει που κάποιοι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, αντιδρούν όταν εμείς γράφουμε κάτι και αυτοί τρέχουν αμέσως στα άλλα ΜΜΕ να μας απαντήσουν. Είναι κι αυτός ένας νέος τρόπος προπόνησης γι΄ αυτούς και καλά κάνουν. Το δικό μας αυτάκι πάντως δεν ιδρώνει και το γνωρίζουν, αφού δεν έχουμε κανέναν λόγο να μην τους .....

Μ. Σχοινάς: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια Ευρώπης στον εμβολιασμό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εύσημα και θερμά συγχαρητήρια επέδωσε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς, για «τη σοβαρότητα του ελληνικού κράτους» και «την οργάνωση των ανθρώπων» που εμπλέκονται στη μεγάλη εμβολιαστική προσπάθεια με αποτέλεσμα, όπως είπε, η Ελλάδα να είναι σήμερα «πρωταθλήτρια Ευρώπης του εμβολιασμού», μια ευρωπαϊκή χώρα που τα κατάφερε εκεί που άλλες χώρες δεν μπόρεσαν.

Κατά την επίσκεψή του στο Εμβολιαστικό Κέντρο «Προμηθέας» στο Μαρούσι, στο πλαίσιο της πρώτης ημέρας της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι «ήξερα πριν έρθω ότι η Ελλάδα είναι πρωταθλητής Ευρώπης στον εμβολιασμό, αλλά τώρα καταλαβαίνω το γιατί: Βλέπω ανθρώπους οργανωμένους, βλέπω ένα κράτος σοβαρό, βλέπω ανθρώπους με χαρά να ετοιμάζονται να εμβολιαστούν, ό,τι βλέπω μου θυμίζει Ευρώπη».

Αξίζουν συγχαρητήρια, προσέθεσε, σε όλους «όσοι είναι υπεύθυνοι γι' αυτό το θαύμα. Στην πράξη δείχνουμε ότι η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα που μπορεί να τα καταφέρει εκεί που άλλοι δεν τα κατάφεραν τόσο καλά».

Ο κ. Σχοινάς επισήμανε τον συμβολισμό της σημερινής ημέρας κατά την οποία «η χώρα ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο δόσεις, έχοντας εμβολιάσει το 6,5% του...

Άλλο πάλι κι αυτό!!!!

 - Ότι θέλει ο καθένας το κυκλοφορεί στην πιάτσα και αυτό μπορεί να παίξει και σαν είδηση. Το ΠΑΣΟΚ (όχι το ΚΙΝΑΛ) λένε πως θέλει να διεκδικήσει τις εκλογές στην ΕΠΣΕ το 2023 με υποψήφιο έναν παλιό ΠΑΣΟΚο πρώην δήμαρχο και με ψηφοδέλτιο με υποψηφίους όλους από το χώρο του παλιού ΠΑΣΟΚ!!!!
Τι άλλο θα σκεφτούν αυτοί που....

....σουτάκια

 - Εμείς έχουμε την δική μας άποψη και την γράφουμε. Είχαμε προειδοποιήσει για κάποια πράγματα και κάποιοι γελούσαν. Τώρα καλούμε την επιτροπή των ειδικών, αλλά και την κυβέρνηση να επιτρέψουν τις προπονήσεις όλων των ομάδων ποδοσφαίρου, όλων των κατηγοριών, για να μπορέσουν να πάρουν μέρος στα διάφορα τουρνουά που ελέγχουν οι....

Το 17% όλου του φαγητού στη Γη πετιέται στα σκουπίδια χωρίς να καταναλωθεί

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περίπου 931 εκατομμύρια τόνοι φαγητού ή το 17% της συνολικής ποσότητας τροφίμων, διαθέσιμων στους καταναλωτές παγκοσμίως, κατέληξαν στα σκουπίδια των νοικοκυριών, των εστιατορίων και άλλων υπηρεσιών το 2019, χωρίς να καταναλωθούν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη επιστημόνων των Ηνωμένων Εθνών. Το 61% των πεταμένων τροφών προήλθε από τα νοικοκυριά, το 26% από τις διάφορες υπηρεσίες τροφίμων και το 13% από τα καταστήματα εστίασης.
Εκτιμάται ότι, ανά κεφαλή σε παγκόσμιο επίπεδο, ένας άνθρωπος πετάει στα σκουπίδια κάθε χρόνο 121 κιλά τροφίμων, με τα 74 κιλά από αυτά να πετιούνται από τον τομέα των νοικοκυριών. Στην Ελλάδα, η σπατάλη φαίνεται να είναι μεγαλύτερη από τον μέσο παγκόσμιο όρο, αφού εκτιμάται ότι ανά κεφαλή, ετησίως, πετιούνται από τα ελληνικά νοικοκυριά 142 κιλά διαθέσιμου φαγητού που δεν καταναλώνεται, καθώς, επίσης, άλλα επτά κιλά ανά κεφαλή κάθε χρόνο από τον τομέα της εστίασης (αν και τα διαθέσιμα στοιχεία για τη χώρα μας θεωρούνται μάλλον μέτριας αξιοπιστίας).
Η έρευνα τονίζει ότι έως τώρα είχε υποτιμηθεί η έκταση της σπατάλης και πως πρόκειται για πρόβλημα παγκόσμιο -πλέον- και όχι μόνο των πιο πλούσιων....

Εργα στο Λευκαντί

 - Προχωρούν γρήγορα τα έργα στο Λευκαντί και ήδη όποιος το επισκεφτεί θα διαπιστώσει πως ο παραλιακός δρόμος και το πεζοδρόμιο αλλάζουν μορφή και επιτέλους θα δούμε να γίνονται αυτά που παρακαλούσαμε 5 χρόνια να κάνουν οι κύριοι Παγώνης και Καθαροσπόρης. Δεν πειράζει. Επαγγελματίες, κάτοικοι και οι....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

  - "Ο μπάρμπα Στέλιος" δεν ανησυχεί καθόλου και δεν τρομάζει με τις συμπεριφορές αχάριστων, ρουφιάνων και παρατράγουδων. 
Ο καθένας έχει κάνει τις επιλογές του και θα κριθεί γι΄ αυτό. Αυτό όμως που δεν ενοχλεί τον "μπάρμπα Στέλιο", ενοχλεί αυτούς που προκαλούν και συκοφαντούν και μάλιστα με χτυπήματα κάτω από το τραπέζι και όχι με λόγο και αντίλογδο.
Οι υπεύθυνοι για όλα αυτά, κρύβονται και βάζουν άλλους να κάνουν την....

Πρόσκληση από ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ με αφορμή την 6η Μαρτίου / Σχολική Ημέρα ενάντια στον Σχολικό Εκφοβισμό

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Ευρωπαϊκό Εθελοντικό Μαθητικό Δίκτυο YouSmile του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο κατά του Σχολικού Εκφοβισμού (Εuropean AntiBullying Network – EAN» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων,
σας καλεί να παρακολουθήσετε την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021 και ώρα 11:00 π.μ. στο κανάλι του Υουtube και στο Facebook του Οργανισμού, Εκδήλωση, με αφορμή την 6η Μαρτίου Σχολική Ημέρα Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό και στο πλαίσιο της Πανελλαδικής Καμπάνιας «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι:
Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως
Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος
Ψυχολόγος και Συντονιστής του Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις και τα Παιδιά Θύματα Εκμετάλλευσης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Στέφανος Αλεβίζος.
Πρωταγωνιστές της Εκδήλωσης όπως κάθε χρόνο θα είναι οι μαθητές/-τριες, μέλη της «Ομάδας Δικαιωμάτων του Παιδιού» που έχει συγκροτήσει το YouSmile, από διάφορα σχολεία πανελλαδικά.
Κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν:
Τα έργα που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες από σχολεία πανελλαδικά, στο πλαίσιο συμμετοχής τους στην καμπάνια #milatora
Οι προτάσεις για την πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ομάδα...

Υπουργείο Εργασίας: Σήμερα Παρασκευή η καταβολή 260,5 εκατ. ευρώ σε 611.618 δικαιούχους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα, Παρασκευή 5 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή ποσού 260,52 εκατ. ευρώ σε 611.618 δικαιούχους, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι καταβολές έχουν ως εξής:

- Ποσό 254,9 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους 532.208 εργαζόμενους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας τέθηκαν σε αναστολή κατά τον Φεβρουάριο.

- Ποσό 3,12 εκατ. ευρώ αφορά στην καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού...

Ο αντιδήμαρχος των έργων κ. Γουρνής

 - Ο αντιδήμαρχος έργων κλπ, κύριος Βασίλης Γουρνής, δίνει λόγο στους δημότες οι οποίοι τον τίμησαν και τον έφεραν πρώτο και με διαφορά σε σταυρούς προτίμησης Δημοτικό Σύμβουλο και αυτό ενόχλησε αυτούς που τον πολέμησαν και συνεχίζουν να τον ....

Εθελοντική Αιμοδοσία σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και το «Όλοι Μαζί Μπορούμε» διοργανώνουν εθελοντική αιμοδοσία σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες που έχουν προκύψει, λόγω της πανδημίας.
Η κινητοποίηση γίνεται με την υποστήριξη όλων των Γενικών Νοσοκομείων της Στερεάς Ελλάδας. Αποσκοπεί στην αντιστροφή των δεδομένων και συγκεκριμένα της μείωσης των ποσοτήτων αίματος στο σύνολο της χώρας, η οποία έχει ξεπεράσει το 20% το τελευταίο έτος.
Η εθελοντική αιμοδοσία θα ξεκινήσει την Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021, από την Π.Ε....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα να προσέχετε την υγεία σας και μην ξεχνάτε πως σήμερα είναι Παρασκευή και όχι Τσικνοπέμπτη. Μπορεί χθες να ήμασταν και πάλι μέσα, αλλά άλλος λίγο άλλος πολύ το ρίξαμε λιγάκι έξω!!!
Τώρα ας κάνουμε όλοι μια προσπάθεια, ώστε να μην μείνουν για πολύ στον οργανισμό μας όλα αυτά τα "τοξικά"  που χθες καταναλώσαμε. Θα τα καταφέρουμε σ΄ αυτό το θέμα, αλλά τα άλλα τοξικά του αέρα των ραδιοφωνατζήδων δύσκολα τα αποφεύγει κανείς, αφού προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο και να κατηγορούν όλους τους άλλους συναδέλφους τους. Έχουν και την πλάκα τους φυσικά ....

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1