Σάββατο 17 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ – ΛΙΜΝΗΣ – ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Δελτίο Τύπου

Σχετικά με τη δήλωση του κ. Καρατζούδη για την ανεξαρτητοποίηση του 

Ο κύριος Καρατζούδης με την τελευταία δήλωση του αναφορικά με την ανεξαρτητοποίηση του προσπαθεί να πείσει είτε ότι δεν κατάλαβε σε ποιο ψηφοδέλτιο (Λαϊκή Συσπείρωση) μπήκε στις τελευταίες εκλογές είτε σε ποιανού κόμματος (ΣΥΡΙΖΑ) τη Νομαρχιακή Επιτροπή εντάχθηκε πριν λίγες εβδομάδες. Μάλιστα στην προσπάθεια του αυτή  παρέλειψε να αναφέρει την ένταξη του στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την ακόλουθη γραπτή του δέσμευση να θέσει την έδρα του στην διάθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης.
Ο καθείς εφ’ω ετάχθη. Είναι ξεκάθαρη η πολιτική και κομματική επιλογή του κ. Καρατζούδη, όσο και η επιμονή του με δηλώσεις να «ψαρέψει σε θολά νερά». Παραθέτουμε ορισμένα μόνο στοιχεία όχι για να φρεσκάρουμε την μνήμη του κ. Καρατζούδη αλλά για να ξεκαθαρίσουμε την σύγχυση που προσπαθεί να καλλιεργήσει: 
·      Από τη διακήρυξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας:  «Απέναντι από το λαό και τις διεκδικήσεις τους, βρέθηκαν όλες οι άλλες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο ανεξάρτητα σε ποιο συνδυασμό σήμερα ηγούνται ή συμμετέχουν. Πιστά υπηρέτησαν και στο Δήμο την πολιτική των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των προηγούμενων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ. Ανεξάρτητα από την προβιά που φοράνε...

Super League 2

«Άπιαστος» ο Ιωνικός

Ο Ιωνικός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι κορυφής της 21ης αγωνιστικής της Super League 2. Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ από γκολ του Πολέτο μόλις στο 8ο λεπτό, οι Νικαιώτες επικράτησαν στη Λιβαδειά 2-1 του Λεβαδειακού, εξασφάλισαν την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και έκαναν αποφασιστικό βήμα για την απευθείας άνοδο στη μεγάλη κατηγορία, καθώς ξέφυγαν οκτώ βαθμούς στην κορυφή της κατάταξης.

Δύο αλλαγές του Δημήτρη Σπανού ήταν αυτές που χάρισαν στον Ιωνικό την 7η συνεχόμενη νίκη του, καθώς ο Ματσούκας ισοφάρισε στο 58΄ (στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα) και ο Μάναλης πέτυχε το νικητήριο γκολ στο 81΄. 

Οι Βοιωτοί γνώρισαν την πρώτη φετινή εντός έδρας ήττα τους και πλέον ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση με την Ξάνθη. Οι «ακρίτες» πέρασαν με ανατροπή από την Ιεράπετρα, όπου επικράτησαν 2-1 του τοπικού ΟΦΙ με τέρματα των Καπνίδη και Μικελτάτζε, αν και έχαναν με 1-0 ως το 80΄! Στη Ρόδο, τέλος, ο...

Κορονοϊός: 2.411 κρούσματα, 837 διασωληνωμένοι, 67 θάνατοι

 40 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.411, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 313.444 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.265 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.   

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 837 (61.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.936 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 507 (ημερήσια μεταβολή -7.31%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 514 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

   Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 67, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.397 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  

 Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2έως 106 έτη). 

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο....

Τις πινακίδες κυκλοφορίας μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους- Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα χωρίς πέναλτι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους, που έχουν καταθέσει στην εφορία, μπορούν να πάρουν πίσω οι ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας με το μήνα χωρίς πέναλτι. Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε το βράδυ της Παρασκευής στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών. Με την ίδια τροπολογία απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή του ενοικίου Απριλίου οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή.

Σύμφωνα με την τροπολογία:

1. Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Προβλέπεται και για το έτος 2021 (ίσχυε ήδη για τα έτη 2018 - 2020):

- Η κατ' εξαίρεση δυνατότητα άρσης ακινησίας οχημάτων, αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών ιδιωτικής χρήσης, με μερική καταβολή των τελών κυκλοφορίας, κατά τα οριζόμενα ποσοστά τελών σε αναλογία με τους μήνες, για τους οποίους γίνεται η άρση ακινησίας, αντί της καταβολής του συνόλου των ετήσιων τελών κυκλοφορίας, που κατά κανόνα ισχύει. Ορίζεται ότι διάστημα μικρότερο του μηνός λογίζεται ως ολόκληρος μήνας και καταβάλλεται γι΄αυτό, ποσό ίσο με ένα δωδεκατημόριο των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.

- Η υποχρέωση καταβολής κατ’ αναλογία των τελών κυκλοφορίας, για τους μήνες που υπολείπονται μέχρι το τέλος του έτους και όχι το σύνολο των ετήσιων τελών....

Πολύ προχωρημένοι....

 - Παναγιώτη Τοκπασίδη βρέθηκαν ανταγωνιστές. Ο προπονητής κ. Δημήτρης Ακριτίδης και ο παράγοντας του Παντριαδικού κ. Γιώργος Σέγκος ετοιμάζουν το δικό τους πρωτάθλημα και για τις 3 κατηγορίες της Εύβοιας, αλλά διαφορετικό από το  VIRTUAL ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ του Τοκπασίδη, αφού....

Τι ισχύει από σήμερα σε όλη τη χώρα λόγω της πανδημίας της Covid-19

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέες περιοχές εντάσσονται από σήμερα στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο» με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει. Συγκεκριμένα από σήμερα το πρωί στο βαθύ κόκκινο μπαίνουν η Θάσος, ο δήμος Ρεθύμνου, ο δήμος Φαιστού, ο δήμος Μαρώνειας-Σαπών, η Κύθνος, ο δήμος Διδυμότειχου, ο δήμος Πύδνας- Κολινδρού, ο δήμος Καβάλας, ο δήμος Βόλου, ο δήμος Σιντικής Σερρών και ο δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, καθώς παρατηρείται αύξηση του ιικού φορτίου τους.

Επομένως στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου βρίσκονται οι εξής περιοχές: η Περιφέρεια Αττικής (πλην των δήμων Αγκιστρίου, Κυθήρων και Ύδρας),οι Περιφερειακές Ενότητες: Αχαΐας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς, Πέλλας, Κοζάνης, Λέσβου, Ζακύνθου, Κω και Θάσου, καθώς και οι δήμοι: Καλυμνίων, Ρόδου, Χίου, Ρεθύμνου, Ανωγείων, Χανίων, Φαιστού, Καβάλας, Καρδίτσας, Γρεβενών, Κύθνου, οι δήμοι Ιωαννιτών, Κόνιτσας και Βόρειων Τζουμέρκων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, οι δήμοι Σερρών, Αμφίπολης και Σιντικής της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών, ο δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, οι δήμοι Καστοριάς και Ορεστίδος της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, ο δήμος Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας, ο δήμος Ήλιδας της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, οι δήμοι Χαλκιδέων, Ερέτριας και Διρφύων-Μεσσαπίων της Περιφερειακής....

Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον για αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Εκτόξευση κατά 60% του νέου δυναμικού ανανεώσιμων πηγών ενέργειας που θα ενταχθούν εφέτος στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, σε σύγκριση με πέρυσι, αναμένεται σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, ενώ το ενδιαφέρον για κατασκευή νέων μονάδων παραμένει αμείωτο και αυξάνεται. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, οι αιτήσεις για κατασκευή αιολικών και φωτοβολταϊκών υπερκαλύπτουν όχι μόνο τους στόχους που έχουν τεθεί από την ΕΕ αλλά και την τεχνική δυνατότητα του ελληνικού συστήματος. Για το λόγο αυτό εξετάζεται η λήψη μέτρων (όπως η προσκόμιση εγγυητικής επιστολής από τους υποψήφιους επενδυτές, που θα πιστοποιεί το ενδιαφέρον και τη δυνατότητα υλοποίησης της επένδυσης) ώστε να καταγραφεί σε πιο ρεαλιστική βάση το επενδυτικό ενδιαφέρον. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διαχειριστή Ανανεώσιμων Πηγών και Εγγυήσεων Προέλευσης (ΔΑΠΕΕΠ) το 2021 θα ενταχθούν νέες μονάδες ισχύος 1.601 μεγαβάτ (640 MW αιολικά, 932 MW φωτοβολταϊκά, 10 MW μικρά υδροηλεκτρικά, 15 MW βιομάζα και 2 MW Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού - Θερμότητας). Το 2020 συνδέθηκαν περί τα 1.000 μεγαβάτ ενώ συνολικά η εγκατεστημένη ισχύς των ΑΠΕ στο τέλος της προηγούμενης χρονιά ήταν 7.100 μεγαβάτ.

Όπως αναφέρουν πηγές της αγοράς τα έργα που θα ενταχθούν εφέτος είναι....

Βγαίνουν από το «βαθύ κόκκινο» 4 δήμοι της Στερεάς Ελλάδας

Με βάση τη μείωση του επιδημιολογικού φορτίου και με απόφαση της αρμόδιας Επιτροπής της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, από την κατηγορία πολύ αυξημένου κινδύνου, «βαθύ κόκκινο» βγαίνουν:
Οι δήμοι Καρύστου, Κύμης - Αλιβερίου και Σκύρου της Εύβοιας.
Ο Δήμος Λοκρών της Φθιώτιδας.
Στις σχετικές ανακοινώσεις προχώρησε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και αυτές θα τεθούν σε εφαρμογή από την Δευτέρα 19 Απριλίου.
Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάς δήλωσε: «Στη Στερεά Ελλάδα φαίνεται ότι...

Απαντά με έργα η κυρία Αϊδίνη

 - Η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ απαντά με έργα σε όλους τους αθλητικούς χώρους και αφήνει όσους έχουν σχέση με τον αθλητισμό, να κρίνουν και να συγκρίνουν.
Η ίδια επιμένει και λέει, "συνεχίζουμε και αλλάζουμε την εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων. Δουλειά και μόνο δουλειά. Οι δημότες ....

Καλό Σαββατοκύριακο κύριε Γουρνή

 - Νοιώθουμε πολύ όμορφα, όταν διαβάζουμε τις ευχαριστίες προς την Δημοτική Αρχή και τον αντιδήμαρχο κύριο Γουρνή, από ανθρώπους που δεν είναι και φίλοι της παράταξης Βάκα.
Αυτό αποδεικνύει πως αυτή η Δημοτική Αρχή, είναι κοντά στον κάθε Δημότη και όχι μόνο κοντά στους ψηφοφόρους της.
Εμείς ευχαριστούμε την Δημοτική Αρχή .....

Τα έλεγε η κ. Αλημπατέ, αλλά.....

 - Τα λάθη του ο καθένας πρέπει να τα αναγνωρίζει, ν΄ αναλαμβάνει τις ευθύνες του και να τα πληρώνει.
Δυστυχώς η πρώην δήμαρχος κυρία Αλημπατέ τα έλεγε, αλλά οι πολλοί δεν την άκουσαν και ο κ. Δημητρόπουλος είναι σήμερα ο δήμαρχος του Δήμου Ερέτριας.
Αλλαγή δεν θέλατε; Τα καταφέρατε, Όλοι μαζί πέσατε πάνω στην Αλημπατέ και κάνατε καθημερινά καταγγελίες. Έκανε όμως έργα για τον Δήμο και αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς.
Στο τέλος της 4ετίας να βάλετε από την μια μεριά τα έργα Δημητρόπουλου κι από την άλλη τα έργα της Αλημπατέ.
Κάποιες κυρίες ζήλευαν την....

Μετανοείτε.....

 Μετανοείτε δημότες του Δήμου Χαλκιδέων, αφού το αμάρτημά σας ήταν πολύ μεγάλο. Δεν ψηφίσατε Παγώνη στις εκλογές του Μαϊου του 2019 και ο ίδιος προσπαθεί τώρα να φορτώσει τύψεις στην συνείδησή σας, αφού μας λέει με διάφορα έγραφα πως όλα τα έργα τα είχε φροντίσει ο ίδιος, άσχετα αν στα 5 χρόνια της θητείας του δεν είχε κάνει κανένα. Δούλεψε 5 χρόνια για να κάνει έργα την 2η πενταετία, γιατί πίστευε πως με τα λόγια θα σας ξεγελάσει και πάλι.
Λοιπόν όλοι εμείς που δεν τον ψηφίσαμε και ψηφίσαμε Βάκα, θα πάμε ....

Ο Φάνης δεν μασσάει..

 - Πρέπει κάποια στιγμή όλοι να καταλάβουν πως τίποτα δεν είναι τυχαίο στον πολιτικό στίβο και ιδιαίτερα σ΄ αυτόν της αυτοδιοίκησης, στον οποίο για να πετύχεις δεν αρκεί το να έχεις μια κομματική ταυτότητα, αλλά να έχεις και μια προσωπικότητα η οποία να κερδίζει την εμπιστοσύνη των πολιτών.
Ο Φάνης τα έχει αυτά και.....

Καλημέρα Κατερίνα

 - Ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα η Κατερίνα Τσαραντάνη και ήταν πάρα πολύ καλή στον αγώνα ΑΕ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΕΛΠΙΔΕΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ 3 - 0. Τις Κατερίνας της πάνε τα βυσσινί και το καθαρόαιμο αλογάκι το οποίο υπάρχει στο σήμα της ΑΕΛ, αφού και η ίδια καλπάζει στους αγωνιστικούς χώρους. 
Για την ΑΕΛ έπαιξαν
Προπονητής: Βασίλης Πάνος
 Βλασιάδου, Νικολαΐδου, Λάσκου, Σωτηριάδη, Ρήγα, Τσαραντάνη,...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. Ευχόμαστε να είσθε όλες και όλοι καλά και σας καλούμε να μην ξεχνάτε τα μέτρα. Φοράμε μάσκα και κρατάμε αποστάσεις. Πιστεύουμε πως φτάνουμε στο τέλος και η ζωή μας θα επιστρέψει στην κανονικότητα.
Το Σαββατοκύριακο πάμε χαλαρά, για να έχουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο και για να μην σας ζαλίζουμε και τα Σαββατοκύριακα. 
Πάντως έχουμε κάποιες απορίες και ....

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 ΑΕΛ - Ακ. Ελπίδες Καρδίτσας   3 - 0
Άρης ΑΣ - Γιάννενα   2 - 0
Δόξα  - Αγροτ Αστέρας Ημαθίας   1 - 0.....

Αγώνες Κυριακής 11/04/2021

        Γ΄      ΕΘΝΙΚΗ       
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ  16:30


ΑΛΜΥΡΟΣ Βόλου - ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών      0 - 2   ΤΕΛΙΚΟ  
ΦΩΚΙΚΟΣ - ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΡΙΑΣ     2 - 2   ΤΕΛΙΚΟ
ΑΜΒΡΥΣΣΕΑΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ - ΑΟ ΥΠΑΤΟΥ    0 - 0  ΤΕΛΙΚΟ 


ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ - ΑΤΑΛΑΝΤΗ   0 - 3 αα.....

Παρασκευή 16 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



Στη Συνεδρίαση για τον Απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής της Στερεάς Ελλάδας συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στην 5η Ειδική Δημόσια Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, με μοναδικό θέμα τον Απολογισμό του Περιφερειάρχη και της Περιφερειακής Αρχής, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Στην εισήγησή της η Δήμαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην καλή συνεργασία των δύο Βαθμών της Αυτοδιοίκησης και τη στήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αφενός στον τομέα της υγειονομικής κρίσης στον Δήμο Χαλκιδέων και αφετέρου στην υλοποίηση των αποκαταστάσεων των υποδομών στις πληγείσες, από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020, περιοχές, καθώς και στον σχεδιασμό και υλοποίηση νέων έργων.
Ακολουθεί ολόκληρη η εισήγηση της Δημάρχου:

«Είμαι σίγουρη ότι όλοι όσοι συμμετέχουμε στον σημερινό απολογισμό της Περιφερειακής Αρχής, έχουμε ως κοινό σημείο αναφοράς την διάθεσή μας για προσφορά άμεση και ορατή στους δημότες όλων των Δήμων της Στερεάς. Γνωρίζουμε...

9-12 Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις

«To Ράλι Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα»

Με εκκίνηση κάτω από την Ακρόπολη, έδρα τη Λαμία και ειδικές διαδρομές στην Κορινθία και τη Στερεά Ελλάδα, θα διεξαχθεί από 9-12 Σεπτεμβρίου το Ράλι Ακρόπολις, που από φέτος επιστρέφει στο πρόγραμμα του WRC. Αυτό ανακοινώθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε σήμερα στο ΟΑΚΑ, στην έδρα της Motorsport Greece που θα είναι η οργανωτική επιτροπή του αγώνα, με τη συμμετοχή του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, του γενικού γραμματέα του Ελληνικού Οργαννισμού Τουρισμού, Δημήτρη Φραγκάκη, των περιφερειαρχών Αττικής, Γιώργου Πατούλη, Στερεάς Ελλάδας, Φάνη Σπανού, και Πελοποννήσου, Παναγιώτη Νίκα, και των δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, Λαμιέων, Ευθύμη Καραΐσκου, και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων, Γιώργου Γκιώνη.

«Το Ράλι Ακρόπολις ανήκει σε όλη την Ελλάδα» τόνισε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος αναφέρθηκε στον θετικό παγκόσμιο αντίκτυπο της επιστροφής του ιστορικού αγώνα στο WRC, στην προβολή και στα τεράστια οφέλη της Ελλάδας σε αθλητικό, τουριστικό και οικονομικό επίπεδο, αλλά και στην προώθηση της οδικής ασφάλειας.

Ο κ. Φραγκάκης υπερθεμάτισε για την μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης, την τόνωση που θα δώσει τουριστικά στη χώρα μας και την παγκόσμια προβολή που.,...

Ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για άτομα με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοίγει σταδιακά από σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα 19 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για Covid-19, για την ομάδα ατόμων με υποκείμενα νοσήματα αυξημένου κινδύνου, ηλικίας 18-59 ετών. Αφορά 800.000 πολίτες. Το άνοιγμα της συγκεκριμένης ομάδας θα γίνει σταδιακά, ανάλογα με το νόσημα.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εμβολιάζονται, πολίτες άνω των 60 ετών, με νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.

Νοσήματα αυξημένου κινδύνου

Χρόνια καρδιαγγειακή νόσος: Συγγενείς καρδιοπάθειες, υπέρταση με καρδιακές επιπλοκές, χρόνια καρδιακή ανεπάρκεια, κολπική μαρμαρυγή, χρόνια ισχαιμική καρδιοπάθεια, μυοκαρδίτιδες, μυοκαρδιοπάθειες, περιφερική αγγειακή νόσος, ιστορικό θρομβοεμβολικής νόσου

Σακχαρώδης διαβήτης: Σακχαρώδης διαβήτης τύπου 1 και τύπου 2

Νοσογόνος παχυσαρκία: Δείκτη μάζας σώματος ³40 kg/m2

Χρόνια νοσήματα του αναπνευστικού: Χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια (που δεν περιλαμβάνεται στην προηγούμενη κατηγορία), διάμεσοι νόσοι του πνευμονικού παρεγχύματος (που δεν περιλαμβάνονται στην προηγούμενη....

Κορονοϊός: 3.067 νέα κρούσματα, 824 διασωληνωμένοι, 91 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.067, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 311.033 (ημερήσια μεταβολή +1%), εκ των οποίων 51,3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 57 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.990 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 91, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.330 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 824 (61,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.927 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων....

Δημήτρη μου, Δημήτρη μου....

 - Τελικά είχαμε δίκιο, όταν λέγαμε πως ο κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης δεν είναι συνεργαζόμενος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ και το απέδειξε πολλές φορές. Τώρα με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ξεπέρασε τα όρια. Ουσιαστικά χαρακτηρίζει ψεύτες γενικώς όσους μίλησαν στην ειδική συνεδρίαση και αυτοί δεν ήταν μόνο ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες και ο υπουργός, αλλά και δήμαρχοι και φορείς και άλλοι.
Ανάμεσα σ΄ αυτούς που μίλησαν ήταν και κάποιοι που δεν είναι της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, αλλά του ΠΑΣΟΚ και κάποιοι εκλέχθηκαν με την....

Επιστρέφει στη Στερεά Ελλάδα το «Ράλι των θεών»

Τη διεξαγωγή του «Ράλι Ακρόπολις» στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με κέντρο αγώνα στη Λαμία, ανακοίνωσε σήμερα, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης παρουσία του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα, του Δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη, του Δημάρχου Λαμιέων Ευθύμιου Καραΐσκου και του Δημάρχου Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων Γεώργιου Γκιώνη.
Ειδικότερα και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, η έναρξη του ράλι θα πραγματοποιηθεί -ως είθισται- στην πόλη των Αθηνών, την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, ενώ τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 10 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί ειδική διαδρομή στην περιοχή του Λουτρακίου.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας και μέχρι την ολοκλήρωση της διοργάνωσης το βράδυ της Κυριακής 12 Σεπτεμβρίου, θα βρεθεί ξανά στο επίκεντρο του WRC και θα στρέψει πάνω της το ενδιαφέρον όλων των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με βάση το «service park» που θα εγκατασταθεί στο χώρο της «Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας» και με τις μοναδικές ειδικές διαδρομές της Φθιώτιδας, της Φωκίδας, της Βοιωτίας και της Ευρυτανίας. 
Αμέσως μετά την ανακοίνωση, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε: «Η σημαντική αυτή επιτυχία για όλη τη χώρα και φυσικά για τη Στερεά Ελλάδα οφείλεται στη σοβαρή προετοιμασία της υποψηφιότητας μας, στα ...

Απολογισμός Πεπραγμένων Τουρισμού και Πολιτισμού 2020

Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14-04-2021, παρουσιάστηκε ο απολογισμός των πεπραγμένων του έτους 2020.
Αποτέλεσμα της, υπήρξε αρχικά η πλήρης αποτύπωση μιας διαρκούς σε όλα τα επίπεδα προσπάθειας,  εν μέσω μιας πρωτόγνωρης για όλους κατάστασης την οποία επέφερε η πανδημία και στην συνέχεια η παρουσίαση  αναρίθμητης σειράς πρωτοβουλιών και δράσεων σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.
Αναμφισβήτητα σημαντικό μερίδιο της ως άνω προσπάθειας και των συνεπακόλουθων αυτής πρωτοβουλιών και δράσεων, αναλογεί στους τομείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού, δύο από τους σημαντικότερους πυλώνες του οικοδομήματος της Περιφέρειάς Στερεάς Ελλάδας και ως εκ τούτου η υποχρέωση για την απόλυτη αξιοποίησή τους κρίνεται επιτακτική.
 Στόχος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι, η μεγιστοποίηση της προβολής και η ανάδειξη του θεματικού τουριστικού και Πολιτιστικού προϊόντος, τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στην εσωτερική αγορά, η ποσοτική αύξηση και η ποιοτική αναβάθμιση του εισερχόμενου και εγχώριου τουρισμού, η διεύρυνση της τουριστικής περιόδου, η μείωση της εποχικότητας, η ενδυνάμωση των ήδη συνεργαζόμενων αγορών και το άνοιγμα νέων.  
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα και να ενισχύσει την περιφερειακή οικονομία, αξιοποιεί όλα τα εργαλεία προβολής και προώθησης και στο πλαίσιο αυτό, το 2020 υλοποιήθηκαν περισσότερες από 60 δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (ψηφιακή καμπάνια, συμμέτοχη σε διεθνείς εκθέσεις τουρισμού, συμμετοχή σε ψηφιακά φόρουμ,  B2B meetings, σεμινάρια ενημέρωσης και κατάρτισης, σχεδιασμός θεματικών διαδρομών κλπ.)
Παράλληλα δε σε πολιτιστικό επίπεδο συνέχισε  να υλοποιείται το σχέδιο δράσης για πολιτιστική....

Κοινή συνεδρίαση των Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίου Νικολάου και Βασιλικού

Κοινή συνεδρίαση των Κοινοτικών Συμβουλίων Αγίου Νικολάου και Βασιλικού, παρουσία της Δημάρχου Χαλκιδέων, για την ενημέρωση της εξέλιξης των έργων, τις αποζημιώσεις και τις οικονομικές ελαφρύνσεις

Κοινή συνεδρίαση των Συμβουλίων των Κοινοτήτων Αγίου Νικολάου και Βασιλικού της Δ.Ε Ληλαντίων, πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη χθες, Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, με πρωτοβουλία της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα.
Στη συνεδρίαση, συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Δ.Ε Ληλαντίων Δημήτρης Σέρρας κι Έργων Βασίλης Γουρνής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Δ.Ε Ληλαντίων, καθώς και τοπικοί Φορείς και Σύλλογοι.
Το κύριο θέμα της συζήτησης ήταν η ενημέρωση από την Δημοτική Αρχή για την εξέλιξη των έργων αποκατάστασης στις ανωτέρω πληγείσες, από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020, περιοχές, καθώς και για την πορεία των αποζημιώσεων και των οικονομικών ελαφρύνσεων των πληγέντων κατοίκων.
Η Δήμαρχος αρχικά ενημέρωσε τους συμμετέχοντες ότι έχουν καταβληθεί το επίδομα πρώτων βιοτικών αναγκών (600 ευρώ) και το επίδομα για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών και/ή/....

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΑΚΑΘΙΣΤΟΥ ΥΜΝΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Απόψε, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, στις 6:30μ.μ., θα τελεσθεί η ιερά ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου της Θεοτόκου στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου, συν Θεώ, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο των ιερών ακολουθιών από το διαδικτυακό κανάλι του Ιερού Ναού 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΈΣΜΟΥΣ

Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου



Σας ευχαριστούμε για όλα


 - Το Καλοκαίρι του 2009 είχαμε ως γονείς την πρώτη μας επαφή με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, αφού τότε γράψαμε την μεγαλύτερη κόρη μας σ΄ αυτό το σχολείο, για το οποίο είχαμε ακούσει τα καλύτερα. Τότε είχαμε την πρώτη γνωριμία με τον διευθυντή του σχολείου τον κ. Γιάννη Αρνή. Έναν αξιόλογο άνθρωπο και εκπαιδευτικό. Έναν άνθρωπο που τα παιδιά τον αγαπούν και τον σέβονται πραγματικά, γιατί έτσι ανταποδίδουν την αγάπη που ο ίδιος έχει γι΄ αυτά.
Τότε γνωρίσαμε και τους αξιόλογους συνεργάτες του, όπως τον διευθυντή κ. Ζιόγκο Γρηγόρη και τον Γιάννη Νταβέλη που πρόσφατα δυστυχώς έφυγε από την ζωή.
Σιγά σιγά αρχίσαμε και γνωρίζαμε τις δασκάλες και τους...

Καλό παράδεισο δήμαρχε των έργων


 - Το apopsignomi συμμετέχοντας στο πένθος για την απώλεια του δημάρχου Γιάννη Σπανού, διακόπτει την ροή των αναρτήσεων από 12:00 μέχρι 16:00, μέχρι την ώρα δηλαδή που θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία και θα ξεκινήσει το μεγάλο του ταξίδι προς τους ουρανούς.

.....φαπούλες

 - Γελάστε γιατί χανόμαστε. Τι άλλο να γράψουμε, για να καταλάβουν "οι αθεόφοβοι, πως τους παίζουμε για πλάκα; Τίποτα δεν περιμένουμε από αυτούς και να ξέρουν πως δεν θα πάψουμε ποτέ να είμαστε απέναντί τους, όσο θα είναι δήθεν και φυσικά αχάριστοι. Δεν πρόκειται να μπορέσουν ΠΟΤΕ να σταθούν απέναντί μας και να απαντήσουν σε ερωτήματα. Θα βρίσκουν καταφύγιο μόνο στα φερέφωνα και τους προσκυνημένους. Αυτό πάντως που.....

....σουτάκια

 - Την Κυριακή θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής ανδρών και της Α΄ Εθνικής γυναικών στα οποία συμμετέχουν ο ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών, ο ΑΟΝ Αρτάκης και οι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ αντίστοιχα.
Οι αγώνες των ομάδων της Εύβοιας θέλουν προσοχή, αλλά ο ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ και ι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ είναι τα φαβορί, αν και παίζουν εκτός έδρας, ενώ ο ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών θα ....

Απολογισμός Πεπραγμένων Περιφερειακής Αρχής σχετικά με τη διαχείριση της πανδημίας

 ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19 ΑΝΔΡΕΑΣ ΤΟΟΥΛΙΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε απολογισμό δράσεων προχώρησε ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για τη διαχείριση της πανδημίας Ανδρέας Τοουλιάς, κατά την Ειδική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων 2020.
Ο Εντεταλμένος σύμβουλος τόνισε ότι το  2020 ήταν μία χρονιά που σημαδεύτηκε απ’ την επέλαση της πανδημίας της νόσου Covid19, που οδήγησε στο θάνατο πολλούς συμπολίτες μας, έφερε το Εθνικό Σύστημα υγείας στα όρια του και άφησε βαθιές πληγές στην οικονομική και κοινωνική ζωή της χώρας μας που δυστυχώς συνεχίζεται και το 2021 με το τρίτο κύμα που φαίνεται πως είναι και το σφοδρότερο.
Κάνοντας έναν απολογισμό για τις δράσεις μας που έγιναν για την αντιμετώπιση της πανδημίας το 2020 αναφέρουμε ότι:
Ορίσαμε Συντονιστή και συστήσαμε ομάδα Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος covid-19, συντονίζοντας άμεσα και ταχύτατα, την ιχνηλάτηση των επαφών των κρουσμάτων, θέτοντας άμεσα τους ίδιους και τις στενές επαφές αυτών σε καραντίνα.
Συχνοί και συστηματικοί υγειονομικοί έλεγχοι πραγματοποιούνταν απ’ την...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Έφυγε από την ζωή ο δήμαρχος των έργων Γιάννης Σπανός. Ο κυρ Γιάννης δεν παιζότανε. Ήταν μοναδικός και δεν δίσταζε να πάρει στα χέρια του τον κασμά και να ξεκινάει τα έργα, άρεσε δεν άρεσε σε κάποιους το έργο.
Το τι έκανε στα τόσα χρόνια που ήταν δήμαρχος, το γνωρίζουν καλά αυτοί που ζούσαν και ζούνε στην Χαλκίδα.
Ο κυρ Γιάννης δεν έδειχνε μακέτες, ούτε διαφήμιζε μελέτες, ούτε διαφήμιζε τις προτάσεις του. Άφηνε να μιλάνε τα έργα του, γι΄ αυτό αγαπήθηκε από τον κόσμο.
Ο κυρ Γιάννης δεν έβγαινε να....

Γρηγόρης Δάσκος



Μια πολύ ενδιαφέρουσα διδακτική για τους γονείς αλλά και τα παιδιά ιστορία:

"Κάθε χρόνο οι γονείς του Μαρτίν
τον πήγαιναν με το τρένο στο χωριό στη γιαγιά του
για τις καλοκαιρινές διακοπές,
και επέστρεφε με το ίδιο τρένο τέλος καλοκαιριού.
Μια μέρα το αγόρι είπε στους γονείς του:
"Είμαι ήδη μεγάλος
Μπορώ να πάω μόνος στο σπίτι της γιαγιάς μου; "
Μετά από μια σύντομη συζήτηση...

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Δελτίο Τύπου

Πάνω από 570 εκατ. ευρώ έχουν δοθεί από το Υπουργείο Οικονομικών για τη στήριξη εργαζομένων, παραγωγών, επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας –
Τηλεδιάσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων της περιοχής
Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Παραγωγικών Φορέων, καθώς και Βουλευτές από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με θέμα: «Η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της σε περιφερειακό επίπεδο», στο πλαίσιο κύκλου τηλεδιασκέψεων με εκπροσώπους των τοπικών κοινωνιών από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.
Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζει τον καίριο ρόλο που διαδραματίζουν οι τοπικές κοινωνίες – διαχρονικά, αλλά και ειδικά σήμερα, εν μέσω της πρωτοφανούς δοκιμασίας που βιώνει, και, η πατρίδα μας – στην κοινωνική συνοχή και την οικονομική σταθερότητα της χώρας. Αφουγκράζεται τις ανάγκες τους και προσπαθεί, με άμεσα, στοχευμένα, αποτελεσματικά και κοινωνικά δίκαια μέτρα, να τις στηρίξει, στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Προς αυτή την κατεύθυνση, επιδιώκει τη διάδραση, την ώσμωση ιδεών και γενικότερα τον εποικοδομητικό διάλογο με τις τοπικές κοινωνίες.
Υπ’ αυτό το πρίσμα, στη σημερινή τηλεδιάσκεψη, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων, η τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας και οι προοπτικές της, τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό επίπεδο. Παρουσιάστηκαν οι δράσεις της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Οικονομικών για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ενώ οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Παραγωγικών Φορέων ανέπτυξαν στον κ. Σταϊκούρα τις θέσεις, τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους γύρω από κρίσιμα ζητήματα...

Αυτόφωρο ζητάει o εισαγγελέας για όσους καλούν να μην εφαρμόζονται τα self-tests

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να τηρείται η αυτόφωρη διαδικασία και να σχηματίζεται δικογραφία για διέγερση σε ανυπακοή στις περιπτώσεις που χρήστες του Διαδικτύου καλούν, μέσω αναρτήσεων, να μην εφαρμόζεται το μέτρο του self-test, ζητεί από την αστυνομία ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Αφορμή για την εισαγγελική παραγγελία αποτέλεσαν αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Λύκειο της δυτικής Θεσσαλονίκης, όταν δεν επιτράπηκε σε μαθητή να προσέλθει στο μάθημα, επειδή αρνήθηκε να προσκομίσει το υποχρεωτικό self-test.

Σημειώνεται ότι οι αντιδράσεις εκδηλώθηκαν στο 1ο ΓΕΛ Ευόσμου, όπου σήμερα το πρωί μικρή μερίδα μαθητών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη της σχολικής....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να προσέχετε, να φοράτε την μάσκα σας και να κρατάτε τις αποστάσεις. Το κυριότερο όλων, είναι να μένετε μακριά από τους ανεγκέφαλους οι οποίοι θέλουν να παριστάνουν τους επαναστάτες και τους αρνητές των πάντων. Αυτοί είναι οι μεταφορείς του κορονοϊού και περισσότερο επικίνδυνοι από αυτόν. Ας μη γελιόμαστε. Μια ζωή θα είναι η πολύ μικρή μειοψηφία και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το να κάνουν θόρυβο, σαν κι αυτόν που κάνουν οι ....

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Φάνη Σπανού για την απώλεια του Γιάννη Σπανού

Ο Γιάννης Σπανός υπήρξε κατά πάνδημη αναγνώριση ένας σπουδαίος Δήμαρχος Χαλκιδέων και Βουλευτής Εύβοιας. Ένας καινοτόμος αναμορφωτής που έβλεπε πολύ μπροστά από την εποχή του και ταυτόχρονα, ένας ακούραστος δουλευτής που υπηρέτησε τον τόπο του με αστείρευτο ζήλο και ορμητικότητα. Με ξεκάθαρο όραμα για τις στρατηγικές προκλήσεις της πόλης του, αλλά και με προσήλωση στα μικρά και καθημερινά διακυβεύματα της κάθε γειτονιάς.
Από τις μεγάλες στρατηγικές υποδομές που απολαμβάνουν έως και σήμερα οι δημότες της Χαλκίδας, έως τη λάμπα και το φρεάτιο που, αν χρειαζόταν, δεν δίσταζε να επισκευάσει προσωπικά, ο Γιάννης Σπανός βρισκόταν πάντα εκεί, στην πρώτη γραμμή. Εργατικός και ακούραστος σαν τη «Μέλισσα», που όχι τυχαία συνδέθηκε τόσο στενά με το όνομά του.
Ταπεινός ηγέτης και συνάμα υπερήφανος εργάτης, που με καύσιμη ύλη το προσωπικό...

ΔΟΑΠΠΕΧ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλειστές όλες οι Υπηρεσίες και Αθλητικές Εγκαταστάσεις του ΔΟΑΠΠΕΧ, αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, σε ένδειξη πένθους

Ο ΔΟΑΠΠΕΧ ενημερώνει τους πολίτες ότι όλες οι Υπηρεσίες και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Οργανισμού, θα παραμείνουν κλειστές αύριο, Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, ημέρα τέλεσης της εξόδιου ακολουθίας του εκλιπόντος πρώην Βουλευτή και πρώην....

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 στην αρχή της Αβάντων

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021, από ώρα 10:00 έως και ώρα 14:00, στην αρχή της οδού Αβάντων (πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο).
Οι πολίτες που θα προσέρχονται, θα πρέπει να τηρούν τα παρακάτω:
1. Να έχουν έντυπο “Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης” με ....

Αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δημαρχείου

 
Αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δημαρχείου, επί των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους και της Υπηρεσίας Πρόνοιας, λόγω 2 κρουσμάτων κορονοϊού 
Ο Δήμος Χαλκιδέων ενημερώνει ότι, λόγω εμφάνισης κρουσμάτων σε έναν υπάλληλο των Υπηρεσιών του Δημαρχείου (επί των οδών Ληλαντίων και Μεγασθένους) και σε έναν της Υπηρεσίας Πρόνοιας, που βρέθηκαν θετικοί στην Covid-19, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Υπηρεσιών του Δημαρχείου και της Πρόνοιας έως και την Παρασκευή 16 Απριλίου 2021. Η αναστολή λειτουργίας γίνεται για προληπτικούς λόγους, προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις και δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε όλους τους εργαζόμενους.
Η εξυπηρέτηση των πολιτών, κατά το παραπάνω διάστημα, θα πραγματοποιείται με τους παρακάτω εναλλακτικούς τρόπους, είτε τηλεφωνικά με το αρμόδιο τμήμα, στο οποίο ενδιαφέρονται να εξυπηρετηθούν, από τις 08:00 έως τις 15:00 είτε ηλεκτρονικά, μέσω των ηλεκτρονικών υπηρεσιών και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. 
Στην περίπτωση που η φυσική παρουσία του πολίτη είναι απολύτως αναγκαία, τότε η προσέλευση θα πραγματοποιείται κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης (ραντεβού).
Α) Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση
Από ώρα 08:00 έως 15:00
Τηλεφωνικό κέντρο: 2221355151...

Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



.....σφηνάκια

 - Συνεχίστε πουλάκια μου τις συκοφαντίες και τις κακίες εναντίον μας. Στο τέλος όταν θα βρεθείτε εκεί που θέλατε να στείλετε εμάς, δεν θα σας είναι καθόλου ευχάριστα τα πράγματα.
Εμείς φυσικά δεν θα γελάμε, γιατί δεν συνηθίζουμε να διασκεδάζουμε με τα προβλήματα των άλλων.
Εμείς είμαστε εδώ στο apopsignomi 13 χρόνια τώρα και θα συνεχίσουμε, ενώ αυτοί που συκοφαντούν ....

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα rapid tests στην Κοινότητα Πισσώνα κι στο Δημοτικό Κατάστημα (15.4.2021)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Ενημερώνουμε του συμπολίτες μας ότι σήμερα 15 Απριλίου 2021,  η  Ομάδα Διαχείρισης COVID-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με την συνδρομή των νοσηλευτριών της Υπηρεσίας του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων «Βοήθεια στο Σπίτι»   διενήργησαν  50  Rapid tests ανίχνευσης του COVID-19 στην Κοινότητα Πισσώνα,  τα οποία όλα ήταν ΑΡΝΗΤΙΚΑ.
Επίσης διενεργήθηκαν 32 Rapid tests ανίχνευσης του COVID-19 στους εργαζόμενους ...

Δημοκρατική διαδικασία σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού

Ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης 14 Απριλίου η Ειδική Συνεδρίαση του
Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας με αποκλειστικό θέμα τον απολογισμό
πεπραγμένων του 2020.
Η κορυφαία δημοκρατική διαδικασία πραγματοποιήθηκε με τη χρήση του διαδικτύου και σε κλίμα πολιτικού πολιτισμού. Άπαντες τήρησαν τον κανονισμό, με αποτέλεσμα να δοθεί χρόνος και στους υπουργούς, βουλευτές, δημάρχους, πρόεδρους Επιμελητηρίων και εκπρόσωπους φορέων της Στερεάς Ελλάδας, οι οποίοι είχαν κληθεί και συμμετείχαν στη συνεδρίαση.
Μεταξύ άλλων τοποθετήθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ως εκπρόσωπος του ΚΚΕ η κ. Χαχάμη, ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Στερεάς Ελλάδας και Δήμαρχος Καρπενησίου Νίκος Σουλιώτης.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν σχεδόν όλοι οι δήμαρχοι της Στερεάς Ελλάδας, ενώ
τοποθετήθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, ο Δήμαρχος Λαμιέων Θύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λεβαδέων Ιωάννης Ταγκαλέγκας, ο Δήμαρχος Δελφών Παναγιώτης Ταγκαλής, ο Δήμαρχος Λοκρών Θανάσης Ζεκεντές, ο Δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης, η Δήμαρχος....