Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2021

Νίκη για την Ελλάδα μας

«Χτύπησε» στο φινάλε κι ελπίζει η Ελλάδα

Το εύστοχο πέναλτι του αρχηγού Τάσου Μπακασέτα στο 90ό λεπτό και το εξαιρετικό γκολ του Δημήτρη Πέλκα στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων, χάρισαν ένα υπέρ-πολύτιμο «διπλό» στην Εθνική Ελλάδας επί της Γεωργίας με 2-0 στο «Batumi Stadium» στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 και διατήρησαν «ζωντανό» το στόχο της 2ης θέσης του 2ου ομίλου που οδηγεί στα μπαράζ. Η «γαλανόλευκη» ομάδα παρέμεινε στο -3 από τη Σουηδία και πλέον θα πάει την Τρίτη (12/10) στη Στοκχόλμη για «τελικό» κόντρα στους Σκανδιναβούς.

Μετά από ένα «μουδιασμένο» ξεκίνημα, η Εθνική Ομάδα άρχισε να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και στο 11ο λεπτό έφτασε πολύ κοντά στο γκολ, όταν από ωραία «κομπίνα» σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα κατέληξε στον Μασούρα που έκανε σέντρα-σουτ από πλάγια θέση, αλλά ο Τζαβέλλας δεν πρόλαβε να......

Το σοκ του δημάρχου κυρίου Ψαθά

 Επειδή κάπως πρέπει να διασκεδάσουν και οι ανεμβολίαστοι και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν κάτι, είπαμε να τους προσφέρουμε δωρεάν ψυχαγωγία, μέχρι να πεισθούν και να κάνουν το εμβόλιο. 
Σήμερα στο γήπεδο της Τριάδας, όχι της Αγίας Τριάδας, αλλά της Τριάδας του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων είχαμε τον αγώνα ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ - ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Γκολ και θέαμα είχαμε στον αγώνα, αφού η ομάδα του κ. Δημήτρη Ακριτίδη και χωρίς να είναι διαιτητής ο κ.. Γιώργος Σέγκος ο οποίος είναι Γενικός Αρχηγός του Παντριαδικού, κέρδισε με 5 - 1 την ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ.
Την ώρα της διεξαγωγής του αγώνα κι ενώ το σκορ ήταν 4 - 1 κάποιος ο οποίος άκουσε...

....σε λίγο


 Σοκ 
για τον δήμαρχο Διρφύων Μεσσαπίων 
κύριο Γιώργο Ψαθά, ....

Πως είπατε;;;;

 - Τελικά η αλήθεια είναι μία.
Τα "με γάλα" φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α΄ κατηγορία φαίνονται στα γήπεδα και όχι στις μεταγραφές ή στα θέλω κάποιων παραγόντων.
Μεγάλο φαβορί ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, αλλά θα χρειαστεί να το αποδείξει αύριο στο γήπεδο με αντίπαλο την ΣΚΕΠΑΣΤΗ.
Μεγάλο φαβορί η ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ αλλά και αυτή πρέπει να το αποδείξει αύριο στο γήπεδο με αντίπαλο τπ ΑΥΛΩΝΑΡΙ.
Μεγάλο φαβορί ο ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ, αλλά δεν το απέδειξε στο γήπεδο της Νέας Λαμψάκου, αφού στην λήξη κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.
Ο ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ έσπρωξε χρήμα για μεταγραφές, έλυσε την συνεργασία του με τον προπονητή κύριο Κρόκο, για να πάρει τον κ. Αλεξανδρή, πήρε έμπειρους και καλούς.....

Κορονοϊός: 2.197 κρούσματα, 36 θάνατοι - 331 διασωληνωμένοι εκ των οποίων 287 ανεμβολίαστοι

38 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.197 , εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 675.479 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50.9% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 115 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.445 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 36, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.105 θάνατοι.Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω .

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 331 (60.7% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 81.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 287 (86.71%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και....

Στο 90΄ η απάντηση Παπακωνσταντίνου

Καλημέρα από South Miami !
Κύριε Γκαρα με προκαλείτε αν και δεν θελω πλεον να ασχολουμαι με το ποδοσφαιρο !!! 
Ειναι παντως αληθεια οτι παρακολουθω  το Ευβοικο & το Ελληνικο οπως & το  Ευρωπαικο Ποδοσφαιρο .
Οπως ειναι αληθεια οτι κραταω επαφες με παρα πολλους Ευβοεις Παραγοντες κ οχι μονο και τους εχω ευχηθει ήδη  για την εναρξη της ποδοσφαιρικης Χρονιας και αυτο γιατι ειμαι ο Νομιμα εκλεγμενος Προεδρος εως το 2/2023 και εαν ημουν εκει θα ημουν ο Προεδρος ο εκλεγμενος όσο  και εαν προσπαθουσαν να το αποτρεψουν!!!
Παρ ολα αυτα ευχομαι δυναμη και υγεια στους Παραγοντες Ποδοσφαιριστες Προπονητες & Διαιτητες...

Ο δρόμος για το Μουντιάλ

Απορρίφθηκε το αίτημα της Γεωργίας για αναβολή του ματς με την Ελλάδα

Ο δρόμος για το Μουντιάλ του Κατάρ περνάει σήμερα από το Μπατούμι για την εθνική ομάδα, που θα πρέπει να φύγει οπωσδήποτε με τη νίκη από τη Γεωργία για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, ως μία από τις δύο πρώτες ομάδες των προκριματικών στο Β' όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης. 


Το ματς, όμως, αυτό θα γίνει σε μια δύσκολη ημέρα για τη Γεωργία, καθώς θρηνεί το χαμό οκτώ ανθρώπων, λόγω της κατάρρευσης κτιρίου στο Μπατούμι. Για το λόγο αυτό η ομοσπονδία της χώρας απέστειλε κατεπείγουσα επιστολή σε UEFA - FIFA, ζητώντας την αναβολή του αγώνα με την Ελλάδα, αλλά το αίτημα δεν έγινε τελικά αποδεκτό. Ετσι το ματς θα διεξαχθεί κανονικά, με τους γηπεδούχους να....

Καλησπέρα πρόεδρε

 - Μπορεί ο επί χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας και πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, να είναι μακριά από την Ελλάδα, αλλά πάντα έχει ενημέρωση και παρακολουθεί τα όσα συμβαίνουν στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και ιδιαίτερα στο Ευβοϊκό.
Επειδή πιστεύουμε πως είναι μεταξύ των ....

Παίκτης του μήνα ο Ρονάλντο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δήλωσε ότι επέστρεψε στην Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ, προκειμένου να οδηγήσει τους συμπαίκτες του στην κατάκτηση τίτλων. Ο "CR7" προσαρμόσθηκε αμέσως στους «κόκκινους διάβολους» και η παρουσία του στις αναμετρήσεις της...

Για τα λεφτά τα κάνεις όλα......

 - Υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι βάζουν το χέρι στην τσέπη τους και συντηρούν το ποδόσφαιρο και φυσικά υπάρχουν κι αυτοί, τους οποίους συντηρεί το ποδόσφαιρο.
Οι πρώτοι, "μαζεύουν" καθημερινά απογοήτευση και κάποια στιγμή αποχωρούν από τον χώρο, ενώ οι .....

Τρεις ρυθμίσεις στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για τους φορολογούμενους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρεις σημαντικές ρυθμίσεις για τους φορολογούμενους, που έχουν αφήσει χρέη απλήρωτα μέσα στην πανδημία «άνοιξαν» και βρίσκονται ήδη στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ. Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν όχι μόνον εκείνους που επλήγησαν από τον κορονοϊό, αλλά και αυτούς που δεν συγκαταλέγονται στους πληγέντες, αλλά δεν μπόρεσαν να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους, παρά το γεγονός ότι είχαν ενταχθεί στην πάγια ρύθμιση των 24 ή των 48 δόσεων.

Επίσης με χθεσινή τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή δίνεται παράταση κατά ένα μήνα, δηλαδή έως και τις 29 Οκτωβρίου, για την επανένταξη στις παλαιές ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, που χάθηκαν μέσα την πανδημία. Η σχετική προθεσμία είχε εκπνεύσει στις 30 Σεπτεμβρίου.

Στόχος του υπουργείου Οικονομικών είναι να διευκολυνθούν στο μέτρο του δυνατού οι φορολογούμενοι ώστε να εξυπηρετήσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά...

Έτοιμη η βασική 11άδα

 - Τελικά είναι σωστό αυτό που λέει ο λαός ή όχι;
Λέει "των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν"......
Κατά την άποψή μας, αυτό δεν ισχύει για την περίπτωση εκλογών σε Ομοσπονδίες, Ενώσεις κλπ, όπου ψηφίζουν τα μέλη τους. Να σας εξηγήσουμε λίγο για να το καταλάβετε.
Όσο κι αν τρέχω για να κάνω τα κέφια ενός μέλους, ώστε να τον πείσω να με ψηφίσει όταν έρθει.....

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι οι άμεσοι συνεργάτες του Παναγιώτη Τοκπασίδη για αυτή την αγωνιστική περίοδο θα είναι οι Χατζέλης Κώστας ως Βοηθός Προπονητή και ο Βάρκας Γιάννης ως Προπονητής Τερματοφυλάκων.
Ο Κώστας (δίπλωμα UEFA B) έχει θητεύσει ως Προπονητής, ως Βοηθός Προπονητή και ως Προπονητής Ακαδημιών τα τελευταία 9 χρόνια σε αρκετούς συλλόγους της ευρύτερης περιοχής της Μυτιλήνης από όπου κατάγεται. Ο Αιολικός Μυτιλήνης είναι ....

Σ. Κεδίκογλου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Με γοργούς ρυθμούς τα αντιδιαβρωτικά έργα στη Β. Εύβοια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες κατασκευής των αντιδιαβρωτικών έργων στις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας που το περασμένο καλοκαίρι επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές, όπως διαπίστωσε κατά την περιοδεία του στην περιοχή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σίμος Κεδίκογλου.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό έως τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες των αντιπλημμυρικών έργων δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ που θα γίνουν, κάτι που όπως υπογράμμισε οφείλεται στην ύπαρξη ιδιωτικών δωρεών.

«Μέχρι τέλος Οκτωβρίου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι μελέτες για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα που θα κατασκευαστούν στην περιοχή της Βόρειας Εύβοιας» είπε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κεδίκογλου και προσέθεσε ότι «όλες οι μελέτες εκπονήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ γιατί υπήρξαν....

Κομπάρσοι ΝΑΙ, διαιτητές και βοηθοί ερασιτεχνικού αθλητισμού ΟΧΙ!!!!

 Ακούσαμε πως η ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ή η ΕΠΟ αποφάσισαν να ζητήσουν από την πολιτεία να τροποποιήσει με νέα εγκύκλιο το άρθρο 40 του Ν. 4587/2018 (ΦΕΚ 218/τ.Α' /24-12-2018), το οποίο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε τροποποιήσει  τον Μάρτιο του 2019 και εξαιρούσε από την ασφάλιση τους διαιτητές και βοηθούς αγώνων του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 
Σωστή αυτή η κίνηση και συγχαρητήρια σ΄ αυτούς που πήραν αυτή την πρωτοβουλία, αν είναι αληθινή η πληροφορία που πήραμε.
Αν δεν είναι, τότε κάτι πρέπει να κάνουν οι αρμόδιοι, αφού ο διαιτητής είναι διαιτητής και ο βοηθός βοηθός, είτε τον ορίζουν να σφυρίξει στις επαγγελματικές κατηγορίες, είτε στις ερασιτεχνικές. Εργαζόμενοι πολλών ταχυτήτων δεν πρέπει να υπάρχουν. Όταν ένας διαιτητής από την Εύβοια για παράδειγμα, ορισθεί να παίξει στην Λειβαδιά τον Λεβαδειακό, είναι ασφαλισμένος, ενώ αν ορισθεί να παίξει στην Κάρυστο ή στην Σκύρο ή στην Λιχάδα αγώνα της τοπικής ομάδας όχι!!!!!
Κύριοι, αφού ορίζεις κάποιον να κάνει μια δουλειά, θα ....

Πείτε όλη την αλήθεια..

 - Κύριε Καλαθέρη, γιατί δεν είπατε όλη την αλήθεια στο Δημοτικό Συμβούλιο;
Γιατί δεν είπατε πως είσθε τυχερός που δεν έχει η παράταξή σας περισσότερους συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, οπότε σας έβαλε στο περιθώριο μόνο ένας, δηλαδή ο κ. Σιόλιας;
Δεν σας φταίει η δήμαρχος κύριε Καλαθέρη. Δεν ....

Μονόδρομος η νίκη στο Μπατούμι

Ο δρόμος για το Μουντιάλ του Κατάρ περνάει από το Μπατούμι για την Εθνική ομάδα, που θα πρέπει να φύγει οπωσδήποτε με τη νίκη απόψε (9/10, 19:00) από τη Γεωργία για να διατηρήσει τις ελπίδες πρόκρισης στα τελικά της διοργάνωσης, ως μία από τις δύο πρώτες ομάδες των προκριματικών στο Β΄ όμιλο της ευρωπαϊκής ζώνης.
Η ελληνική ομάδα κατέχει αυτή τη στιγμή την τρίτη θέση στο γκρουπ παραμένοντας αήττητη, με διαφορά τριών βαθμών από τη δεύτερη Σουηδία (παίζει την ίδια ώρα εντός έδρας με το Κόσοβο), την οποία νίκησε στο ΟΑΚΑ και θα αντιμετωπίσει την προσεχή Τρίτη (12/10) στη Στοκχόλμη, στο παιχνίδι που ουσιαστικά θα κρίνει σε μέγιστο βαθμό τη δεύτερη θέση.
Η αγωνιστική αστάθεια του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, που έχασε από δύο πολύτιμους βαθμούς στα παιχνίδια με τη Γεωργία στο ΟΑΚΑ και το Κόσοβο εκτός (ισοφαρίστηκε στο 90΄+2) αλλά νίκησε την πολύ πιο δυνατή Σουηδία, προβληματίζει τον ομοσπονδιακό προπονητή Τζον Φαν Σχιπ, που πάντως ευελπιστεί αυτό να σταματήσει στο Μπατούμι.
«Με τη Γεωργία είχαμε προβλήματα στο προηγούμενο παιχνίδι και πρέπει ...

....σήμερα στην ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟ

 - Σήμερα στην κερκίδα του γηπέδου της Νέας Λαμψάκου, "θα υπάρχει και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον" αφού με λίγο ψάξιμο θα βρούμε και πρόσωπα που δίνουν ειδήσεις.
Για να δούμε αν τ΄ ανακαλύψουν οι ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες , καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Χθες το βράδυ μέσα στην αγωνία μας για το αν βρέξει πολύ ή λίγο, για το αν αντέξει ο Λήλας ποταμός το πολύ νερό, ακούσαμε και κάτι το οποίο μας έκανε και γελάσαμε. Ένας φίλος αναγνώστης μας είπε: " Θα θέλατε να σας γράψουμε μέλος στην Επιτροπή Αγώνα Μέτρησης Αντοχών του Λήλα ποταμού που κάναμε";
Τι είναι πάλι αυτό που ακούμε; 
Μαζευόμαστε λέει και κάνουμε εκκλήσεις για να βρέξει, να μετράμε το νερό που πέφτει και να βλέπουμε την.....

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Ν. Κεραμέως: «Παράνομη και καταχρηστική» η απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Παράνομη και καταχρηστική» έκρινε το δικαστήριο την απεργία της ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση, γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, σε ανάρτησή της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

«Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε από το...

Το είπε προεκλογικά και θα γίνει...

 - Η δήμαρχος κυρία Βάκα, είχε δηλώσει προεκλογικά πως θα φροντίσει ώστε να φύγουν από το κέντρο της Χαλκίδας οι φυλακές.
το είχαν πει και πρώην δήμαρχοι, αλλά μόνο προεκλογικά, αφού στην συνέχεια ξεχνούσαν το θέμα.
Η σημερινή δήμαρχος δεν το ξέχασε και φυσικά λέει ΝΑΙ στην μεταφορά των φυλακών.
Κάποιοι τώρα κάνουν τον επαναστάτη και τους ενοχλεί η θέση στην οποία η κυβέρνηση .....

Κορονοϊός: 2.324 νέα κρούσματα, 334 διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.324, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 673.317 (ημερήσια μεταβολή +0.3%), εκ των οποίων 50,9% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 119 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.287 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.069 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 334 (59,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 80,5% έχει....

Βασίλη δεν είσαι δήμαρχος...

 - Κύριε Καθαροσπόρη κάτι δεν θέλετε να καταλάβετε ή προσπαθείτε να έχετε άλλον ρόλο από αυτόν της αντιπολίτευσης.
Προσπαθείτε να επηρεάσετε τους Δημοτικούς Συμβούλους της παράταξης Βάκα και λέτε πως τους θεωρεί ανίκανους η δήμαρχος επειδή όρισε άλλους δημοτικούς συμβούλους σε θέσεις αντιδημάρχων κλπ;
Κύριε Καθαροσπόρη καθαρές κουβέντες. Η Βάκα δεν είχε πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο και έπρεπε να κάνει συνεργασίες. Δεν είναι τυχαίο πως τα ....

Ο κόκορας και το κοτέτσι

 - 
 Φίλες και φίλοι αναγνώστες, να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το κάθε κοτέτσι όσες καλές κότες να έχει, αν δεν έχει καλό κόκορα, δεν θα είναι παραγωγικό και σιγά σιγά και οι κότες θ΄ αρχίσουν να αντιδρούν και να ψάχνουν για άλλο κοτέτσι.
Τα ίδια συμβαίνουν και στις Δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Χαλκιδέων.
Η μόνη παράταξη που παραμένει τυπικά και ουσιαστικά με τα ίδια μέλη που εκλέχθηκαν με το ψηφοδέλτιό της είναι αυτή της κυρίας Ελένης Μιντζιφίρη.
Τυπικά και η παράταξη....

Συμψηφισμοί αποζημιώσεων ενοικίων από την ΑΑΔΕ για 383.505 ιδιοκτήτες ακινήτων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρέχοντας 15 κύκλους συμψηφισμών με φόρο εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ και ΦΠΑ, η ΑΑΔΕ συμψήφισε αποζημιώσεις ενοικίων για 383.505 ιδιοκτήτες, δηλαδή το 98,2% του συνόλου.

Για το 1,8%, που απομένει, δηλαδή 7.080 δικαιούχους, ο συμψηφισμός δεν κατέστη εφικτός, διότι όταν αναζητούνταν...

Ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων

Συνεδρίασε σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021, το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαλκιδέων, με κύρια θέματα συζήτησης τον συντονισμό ενεργειών για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων πλημμυρικών φαινομένων με βάση το Σχέδιο «Δάρδανος», την επικαιροποίηση του Μνημονίου και τον συντονισμό ενεργειών αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων.
Η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου και τις απαραίτητες ενέργειες που έχουν γίνει, ώστε να είναι το ανθρώπινο και μηχανολογικό δυναμικό σε πλήρη ετοιμότητα για πιθανά ακραία καιρικά φαινόμενα, καθώς και για τον τρόπο συντονισμού (επιχειρησιακό κέντρο, υπεύθυνοι επικοινωνίας, τηλεφωνικές γραμμές κλπ) για τη...

Πάλι αναβλήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής

 - Τον θεό τους δεν έχουν εκεί στην ΕΠΟ. Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ και να αποδείξουν για μία ακόμη φορά, πως έχουν δίκιο αυτή που χαρακτηρίζουν την κατηγορία "βαρέλι δίχως πάτο".
Για σήμερα Παρασκευή είχαν προγραμματίσει την κλήρωση, ώστε οι αγώνες να άρχιζαν στις 17 Οκτωβρίου. Τώρα που η κλήρωση θα .....

Πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021. 
Μεταξύ των θεμάτων, συζητήθηκε η εγκατάσταση Αιολικών Πάρκων στον Δήμο Χαλκιδέων. Η Δήμαρχος ενημέρωσε ότι έχουν εκδοθεί βεβαιώσεις παραγωγών από τη Ρ.Α.Ε. για την εγκατάσταση 18 ανεμογεννητριών στις Δημοτικές Ενότητες της Ανθηδόνας και της Αυλίδας κι ότι ο Δήμος έχει ήδη οργανώσει τις απαιτούμενες δικαστικές ενέργειες ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών. Επιπλέον δήλωσε ότι θα δοθεί εντολή στην Υπηρεσία Δόμησης του Δήμου Χαλκιδέων, ώστε να μην προχωρήσει σε καμία έκδοση οικοδομικής άδειας για εργασίες που σχετίζονται με την εγκατάσταση ανεμογεννητριών κι ότι θα αποσταλεί σχετική επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Σκρέκα. Τέλος το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την επικαιροποίηση της πρόσφατης απόφασης του Μαΐου 2021, ότι δηλαδή είναι κατηγορηματικά αντίθετο σε οποιαδήποτε ενέργεια εγκατάστασης νέων αιολικών πάρκων....

Για δες ποιος μιλάει!!!!

 
Τελικά κάποιοι είναι επικίνδυνοι.
Ο ραδιοφωνατζής συκοφαντεί τους δημοτικούς συμβούλους που κατά καιρούς λιβάνιζε και έχει αβανταδόρους τον κ. Παγώνη, τον κ. Καθαροσπόρη και τον κ. Καλαθέρη.
Τα έχουν βάλει όλοι με τους δημοτικούς συμβούλους.....

Βασίλης Βούλγαρης

 - Φήμες θέλουν τον πρώην πρόεδρο του Μιαούλη και αναπληρωματικό μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας κύριο Βασίλη Βούλγαρη να είναι λίγο πριν την είσοδό του στο ΔΣ ώστε να αντικαταστήσει μέλος το οποίο δεν θα μπορέσει να συνεχίσει ως τακτικό μέλος της ΕΠΣΕ.
Στο θέμα υπάρχει μια δυσκολία, αφού ο κ. Βούλγαρης είχε κάνει κάποιες δηλώσεις και έλεγε πως είναι γνωστές οι πρωταθλήτριες στους δύο από τους 3 ομίλους της.....

ILearn Ξένες Γλώσσες/Πληροφορική


ⓈⒸⒽⓄⓄⓁ ⓎⒺⒶⓇ
             2️⃣0️⃣2️⃣1️⃣-2️⃣0️⃣2️⃣2️⃣
✍️Οι εγγραφές για την νέα σχολική χρόνια ξεκινούν την Δευτέρα 23/8, καθημερινά 17.00-20.00‼️
🇬🇧🇺🇸🇫🇷🇩🇪🇪🇸🇮🇹🇷🇺
Αγγλικά-Γαλλικά-Γερμανικά-Ισπανικά Ιταλικά-Ρωσικά 🆕
💻🤖
Πληροφορική ECDL-Ρομποτική ....

Αναβάλλεται το 1ο «Crazy flows» Graffiti Jam, λόγω των καιρικών συνθηκών

Ο Δήμος Χαλκιδέων σας ενημερώνει ότι λόγω των άστατων καιρικών συνθηκών, αναβάλλεται το 1ο φεστιβάλ graffiti, που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί κατά το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 στο Δημοτικό....

....σουτάκια

 - Αρχίζουν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Εύβοια, για τις κατηγορίες Α΄ & Β΄ ενώ η Γ΄  αρχίζει την επόμενη εβδομάδα. Να ευχηθούμε σε όλους υγεία και μακάρι να ολοκληρωθούν επιτέλους τα πρωταθλήματα, ώστε να παιχθεί ποδόσφαιρο στο χορτάρι και όχι μόνο στο fb όπου ο ένας συγχαίρει και ευχαριστεί τον άλλον, χωρίς ....

ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ - ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

 - Και αυτός ο αγώνας Σάββατο και αυτός ο αγώνας χωρίς φαβορί. 
Ο ΛΗΛΑΣ των πολλών προβλημάτων, πάει για θετικό αποτέλεσμα, για να μπορέσει να ανεβάσει την ψυχολογία ως ομάδα, αλλά το ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ έχει κάθε λόγο να μην επιτρέψει στον ΛΗΛΑ να ....

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ - ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ

 - Τι να γράψουμε τώρα; 
Ο ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ έχει βάλει στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και γι΄ αυτό προχώρησε σε μεταγραφές έμπειρων ποδοσφαιριστών και έριξε χρήμα.
Από την άλλη ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ προσπάθησε να κρατήσει ποδοσφαιριστές, έκανε και κάποιες μεταγραφές και έχει ως στόχο να κάνει μια καλή....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Είναι απίστευτος ο τύπος. 
Έχει βρει τον τρόπο με τον οποίο θα αντιδρά, όταν δεν κερδίζει η ομάδα του. 
Όλο αυτό το διάστημα της καραντίνας, έβαλε τον δικό του άνθρωπο, να του ετοιμάσει επιστολές διαμαρτυρίας, εναντίον της διαιτησίας. Του πρότεινε μάλιστα να διαβάσει τις αντίστοιχες επιστολές που βγάζει ο κ. Κούγιας, γιατί και τις....

ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ - ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ

 -  Το Σάββατο στο γήπεδο της Ερέτριας αυτός ο αγώνας και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο το απόγευμα για καμία ομάδα. Βαλκάνος και Μπασούκος κάνουν τα σχέδιά τους, αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει προγνωστικά, αφού είναι η 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Μπορεί οι δύο ομάδες να έχουν παίξει κάποιους αγώνες.....

Θα απουσιάζουν;;;;;

 - Περιμένουμε με ενδιαφέρον τους ορισμούς διαιτητών για τους αγώνες πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Εύβοιας, για να διαπιστώσουμε αν τελικά κάποιοι και κάποιες θα συνεχίσουν να μην έχουν παρουσία στα γήπεδα.
Το γράφουμε γιατί δεν τους είδαμε σε αγώνες ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να προσέχετε την υγεία σας. Μπορεί η κυβέρνηση να έδωσε το δικαίωμα στους εμβολιασμένους να έχουν κάποιες παραπάνω ελευθερίες, αλλά πρέπει να προσέχουμε, γιατί κυκλοφορούν κι αυτοί οι οποίοι χρησιμοποιούν μαϊμού είτε πιστοποιητικά εμβολιασμού, είτε δήθεν τεστ.
Αυτοί πιστεύουν πως κάνουν ζημιά στον Μητσοτάκη, αλλά καμία σχέση δεν έχει αυτό με ....

Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021

ΕΠΟ- Απόφαση Εκτελεστικής Επιτροπής

Κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε όπως η κλήρωση για το πρόγραμμα αγώνων της Γ΄ Εθνικής ...

"Το διδασκαλείο"

 - Η κλήρωση Κυπέλλου Εύβοιας, έφερε αντιπάλους το ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟ και την ΔΡΟΣΙΑ.
Αγώνας ποδοσφαίρου είναι αλλά στους πάγκους των δύο ομάδων βρίσκονται δύο προπονητές δάσκαλοι στο ποδόσφαιρο και καλό θα είναι τουλάχιστον για την μέρα του αγώνα, ο δήμαρχος κύριος Ψαθάς να πάρει μια...

Ο Ανδρέας οδηγεί....

 - Τελικά φανατικότερος οπαδός του Αλέξη, είναι ο Ανδρέας, πρώην του ΟΛΝΕ.
Κάνει ότι μπορεί ο κυρ Ανδρέας μέσα από το fb ώστε να πείσει κόσμο να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, για να μπορέσει και ο ίδιος να μπει σε κάποια θέση και να....

Συνάντηση της δημάρχου με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου

Συνάντηση με την Γενική Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής κα Σοφία Νικολάου
πραγματοποίησε σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με κύριο θέμα συζήτησης την μετεγκατάσταση των Φυλακών Χαλκίδας.
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τη Δήμαρχο σχετικά με τη διαδικασία ανέγερσης νέου Σωφρονιστικού καταστήματος στην περιοχή Βαθροβούνι, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης του τεχνικού φακέλου για την έγκριση της χρηματοδότησης. Παράλληλα, η κα Νικολάου ζήτησε την πρόταση του Δήμου Χαλκιδέων για τον τρόπο ..

Παναγιώτης Τοκπασίδης

 - Ο κ. Παναγιώτης Τοκπασίδης, είναι προπονητής του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, είναι οικογενειάρχης, είναι πρόεδρος των διπλωματούχων  προπονητών ποδοσφαίρου Εύβοιας, αλλά είναι και ωραίος. Αυτό το τελευταίο δεν το αφήνει να περάσει έτσι η διοίκηση του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ και είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συμφωνία με επιχειρηματίες, ώστε ο Παναγώτης να διαφημίζει τα προϊόντα και τις....

Κλήρωση Γ΄ Εθνικής

Την Παρασκευή 08/10/2021 στις 11:00 θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της Ε.Π.Ο. η κλήρωση για το πρόγραμμα αγώνων της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας 2021-22, χωρίς την παρουσία κοινού και εκπροσώπων των ΜΜΕ, λόγω των....

Κύπελλο Ελλάδας - 4η φάση- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Παναχαϊκή -  Αιγάλεω  1 - 0
Διαγόρας Ρόδου - Λάρισα  1 - 2
Αναγέννηση Καρδίτσας - Αλμωπός Αριδαίας στα πέναλτι  2 - 0....

Χρόνια πολλά

  - Τα γενέθλιά του είχε χθες ο αντιδήμαρχος κύριος Τριανταφύλλου και βρήκε την ευκαιρία ο κ. Καθαροσπόρης, ο οποίος ζήτησε να του τραγουδήσουν η δήμαρχος κ. Βάκα και ο πρώην δήμαρχος κ. Παγώνης το τραγούδι των γενεθλίων!!!
Κάτι θα....

Ανακοίνωση // Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού // Διαπαραταξιακή Συμφωνία στη μεταφορά μαθητών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

«Διαπαραταξιακή Συμφωνία στη μεταφορά μαθητών»

Την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δια τηλεδιάσκεψης συζήτηση, με θέμα: «Ενημέρωση για το έργο της μεταφοράς των μαθητών/τριών που πραγματοποιείται από την Περιφέρεια και προτάσεις βελτίωσης αυτού», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Αθλητισμού, κ. Κωνσταντίνου Γαλάνη. Στη σύσκεψη προσκλήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων.
Ειδικότερα, συζητήθηκαν τα προβλήματα της μεταφοράς των μαθητών/τριών και αναλύθηκαν οι προτάσεις που είχαν εγκριθεί από την Περιφερειακή Ομάδα Διοίκησης Έργου με σκοπό να ελεγχθούν όλες οι πιθανές διαδρομές βελτίωσης του έργου προς εξεύρεση λύσεων για τα ανακύψαντα προβλήματα.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι κ.κ. Μπέτσιος Νικόλαος, Σκούρας Γεώργιος και Χρονάς Αναστάσιος εκ μέρους των παρατάξεων «ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ Η ΣΤΕΡΕΑ», «ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ» και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ» αντιστοίχως....

Αντώνης Πριόνας

 - Δίνει τα φώτα και τις γνώσεις του στην ομάδα της ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ο προπονητής κύριος Αντώνης Πριόνας και ως επαγγελματίας καλά κάνει.
Θα τον θέλαμε στην Εύβοια, αλλά κανείς δεν αγιάζει στον τόπο του.
Ο κ. Πριόνας, όπως και άλλοι προπονητές, θα μπορούσαν να βοηθήσουν το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο, από πολλά πόστα, αλλά δυστυχώς μένουν στην ..

ΕΠΟ - ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ

 
Αναπροσαρμογή εξόδων μετακινήσεων στα πρωταθλήματα Γυναικών

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ομοσπονδίας, κατόπιν εισηγήσεως της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών, αποφάσισε την αύξηση των αποζημιώσεων για τις οδικές μετακινήσεις των ομάδων Α, Β και Γ κατηγορίας Ποδοσφαίρου Γυναικών, οι οποίες διαμορφώνονται ως εξής.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
α) Για την κάλυψη των εξόδων διαιτησίας των ομάδων στους εντός έδρας αγώνες τους, ορίζεται το ποσόν των εκατό (100) ευρώ ανά αγώνα, για όλες τις Κατηγορίες.
β) Για τον Παρατηρητή Διαιτησίας στο πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας διατηρείται το ποσό των είκοσι (20) ευρώ για τους εντός έδρας αγώνες τους.

ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ
Για το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών
Οδικώς:
Για όλες τις οδικές μετακινήσεις των ομάδων, η επιχορήγηση ορίζεται...

ΑΑΔΕ: Ο Μπαρτ εντόπισε 30.000 ευρώ κρυμμένα σε πακέτα τσιγάρων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έναν ιδιαίτερα έξυπνο τρόπο σκαρφίστηκε Έλληνας ναυτικός για να περάσει παράνομα στη χώρα μας 30.000 ευρώ. Αποβιβάστηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος, προερχόμενος από το Ντουμπάι, και έχοντας κρύψει το συγκεκριμένο ποσό και 500 δολάρια ΗΠΑ, σε πακέτα από τσιγάρα, συσκευασμένα....

Επιστολή της Δημάρχου Χαλκιδέων στον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας για τη μη εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Εύβοια και τη Σκύρο

Επιστολή στον Υπουργό Περιβάλλοντος κι Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα, απέστειλε σήμερα, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, αιτούμενη την μη εγκατάσταση περαιτέρω ανεμογεννητριών στα νησιά της Εύβοιας και της Σκύρου.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,   
με χαρά πληροφορήθηκα την πρόσφατη έκκλησή σας προς τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), σχετικά με την αναστολή έκδοσης αδειών για έργα ΑΠΕ στην περιοχή της Β. Εύβοιας. Επίσης, όπως έχει ανακοινωθεί, σκοπεύετε να προβείτε και σε σχετική νομοθετική ρύθμιση. 
Με την παρούσα, θέλω να θέσω υπ’ όψιν σας το γεγονός ότι η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, το νησί της Εύβοιας δηλαδή, έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από πυρκαγιές και έντονα καιρικά φαινόμενα επανειλημμένως. 
Όπως γνωρίζετε, τον Αύγουστο του 2020 στον Δήμο Χαλκιδέων, όπως και στον όμορο Δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, είχαμε τεράστιες φυσικές καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Κάθε καλοκαίρι δε, η Εύβοια, από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, πλήττεται από πυρκαγιές. Επιπλέον η Εύβοια είναι το...