Σάββατο 29 Μαΐου 2021

ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ16

Σάββατο 
29 Μαϊου 
2021
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ


Το ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1
θα είναι εκεί από 17:15 - 22:00
με περιγραφή των αγώνων
δηλώσεις αθλητριών/αθλητών
αλλά και  συνεντεύξεις 
ανθρώπων του αθλητισμού
και της αυτοδιοίκησης.





Αγώνες στίβου Κ18 - Χαλκίδα

 - Με 5 αθλήματα ξεκίνησαν το πρωί στο Στάδιο Χαλκίδας, οι διασυλλογικοί αγώνες στίβου της Κ18. 
Είχαμε το μήκος αγοριών, τα 800 κοριτσιών, τα 800 αγοριών, τα 3000 κοριτσιών και τα 3.000 αγοριών. 
Στο μήκος είχαμε τον πρώτο με 6,24 μέτρα και τον δεύτερο με 5,99 μ.
Δυστυχώς η αλυτάρχης των αγώνων θέλησε πρωί πρωί να εξαντλήσει την αυστηρότητά της και θυμήθηκε πως δεν πρέπει να φωτογραφίζει κανείς τα πινάκια με τ΄ αποτελέσματα!!!!!!
Κυρία μου, σας ευχαριστούμε πολύ και σας συγχαίρουμε για την.....

Επιπλέον συμμετοχές στα πρωταθλήματα. Οι προϋποθέσεις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ στη χθεσινή του συνεδρίαση αποφάσισε, θέλοντας να δώσει αγωνιστικές ευκαιρίες στους αθλητές και τις αθλήτριες, με επιπλέον συμμετοχές στα πρωταθλήματα με προϋποθέσεις.
Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκε ο ΣΕΓΑΣ, μετά από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες που επικράτησαν, λόγω ισχυρών ανέμων σε ορισμένους ομίλους των διασυλλογικών αγώνων και επηρέασαν αρνητικά επιδόσεις πολλών αθλητών – αθλητριών, τις αναγκαστικές απουσίες αθλητών – αθλητριών από τους διασυλλογικούς αγώνες για λόγους υγείας και ιδιαίτερα λόγω θετικών Rapid tests και γενικότερα θεμάτων με τον Covid -19 ως εξής:
Επιπλέον του συνόλου των διατάξεων των προκηρύξεων που αναφέρονται στις προϋποθέσεις, κατηγορίες, αλλά και στον αριθμό των αθλητών – αθλητριών που προκρίνονται για τα πανελλήνια πρωταθλήματα, να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε σωματείο να δηλώνει «ελεύθερα» σε κάθε πανελλήνιο πρωτάθλημα, ένα ...

Ανεμομαζώματα και γυρολόγοι της πολιτικής

 - Εμείς δεν θυμώνουμε με τα όσα γράφετε και τα όσα λέτε για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν μπορούμε να καταλάβουμε, την υστερία σας, όταν γράφουμε εμείς για τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κυβερνήσατε και ζήσαμε το απόλυτο μπάχαλο. Σας ενοχλεί κάθε τι δεξιό, ενώ συγκυβερνήσατε με τον Καμένο και τους ΑΝΕΛ και δεν ξεχνάμε πως κλείσατε το μάτι και στους Χρυσαυγίτες απλά για να πάρετε την ψήφο τους στη βουλή!!!
Δεν μας ενοχλεί καθόλου, πως εσείς εγκαταλείψατε το ΠΑΣΟΚ, επειδή πιστέψατε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει πολλά χρόνια με το να....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Να είσθε καλά στην υγεία σας και να περάσετε όμορφα ότι κι αν κάνετε.
Σήμερα θα έχουμε ελάχιστες αναρτήσεις και αυτές θα έχουν να κάνουν με τους αγώνες στίβου Κ18 που ξεκινούν σε λίγο στο Στάδιο Χαλκίδας.
Τα πρωϊνά αγωνίσματα είναι λίγα και τ΄ αποτελέσματά τους θα τα διαβάσετε εδώ στο apopsignomi.
Οι απογευματινοί αγώνες ξεκινούν στις 17:20 και από εκείνη την στιγμή, μπορείτε να έχετε ενημέρωση από το ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1.
Περίπου στις 19:45 είναι προγραμματισμένο να.....

Αγώνες Στίβου Κ18 - Σάββατο 29/05/2021- Στάδιο Χαλκίδας

 

Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ16

 Το Δ.Σ του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. μετά από εισήγηση του τομέα Ανάπτυξης αποφάσισε και όρισε τις ημερομηνίες, τους τόπους και τους ομίλους διεξαγωγής του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Μετά την οριστικοποίηση των ημερομηνιών των εξετάσεων στα ξενόγλωσσα μαθήματα (proficiency κ.λ.π) και τη διαπίστωση ότι σε πολλές πόλεις το Σάββατο 26 ή την Κυριακή 27 Ιουνίου διεξάγονται οι παραπάνω εξετάσεις, ορίζεται η διαξαγωγή για τις 26-27/6 των πέντε ομίλων του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16, σύμφωνα με τα παρακάτω.
Οι αγώνες να διεξαχθούν σε ένα διήμερο πρόγραμμα, από την Παρασκευή 25 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 29 Ιουνίου, ανάλογα με τις κατά τόπους εξετάσεις των μαθητών – αθλητών και μετά από πρόταση της  διοργανώτριας Ε.Α.Σ.,  του τεχνικού υπεύθυνου των...

Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Με +4 η ΑΕΚ στον δεύτερο τελικό

Προβάδισμα για την κατάκτηση του τροπαίου στο European Cup απέκτησε η ανδρική ομάδα χάντμπολ της ΑΕΚ, η οποία επιβλήθηκε απόψε 30-26 της Ίσταντς (ημίχρονο 16-12), στον α΄ τελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη στο κλειστό της Κανήθου στη Χαλκίδα. Η Ένωση καλείται να «προστατεύσει» το πλεονέκτημα των τεσσάρων γκολ στον αγώνα ρεβάνς που θα λάβει χώρα την Κυριακή (30/5, 21:00) στο ίδιο γήπεδο, προκειμένου να...

Καλησπέρα σας κύριε Συμεών

 - Τρόμαξε λέει ο Μητσοτάκης και η ΝΔ με την μεταγραφή του Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος είχε φύγει από το ΠΑΣΟΚ και είχε πάει με τους σοσιαλιστές του Γιωργάκη, μετά επέστρεψε στο ΚΙΝΑΛ και τώρα πάει ΣΥΡΙΖΑ.
Καμία έκπληξη και κανένα πρόβλημα. Από τυην ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν θα πάρει ούτε τον πυρετό της και πρέπει να θυμηθούμε τι πήρε στις εκλογές του 2015 όταν είχε πάει με τον Γιωργάκη και τι πήρε το 2019 όταν επέστρεψε στο ΚΙΝΑΛ.
Συμεών είσαι σε σταυρούς προτίμησης κάτω από τον 5ο του ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!
Ψάχνεις πολιτική στέγη μήπως και εκλεγείς, αφου ξέρεις πως με....

ΕΕ: Το Ταμείο Ανάκαμψης εξασφάλισε «πράσινο φως» από τα 27 κράτη μέλη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα κοινοβούλια της Αυστρίας και της Πολωνίας ενέκριναν χθες Πέμπτη το ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, πρόγραμμα ύψους 672 δισεκατομμυρίων ευρώ για να ξεπεραστεί ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία επικύρωσης του για πολλούς ιστορικού εγχειρήματος.

«Με τις θετικές ψήφους των κοινοβουλίων της Αυστρίας και της Πολωνίας (...) τα 27 κράτη μέλη ολοκλήρωσαν τη διαδικασία έγκρισης από τα εθνικά κοινοβούλια», ανέφερε με ικανοποίηση μέσω Twitter ο ευρωπαίος επίτροπος Προϋπολογισμού και Διοίκησης, ο Γιοχάνες Χαν.

Το πρόγραμμα στήριξης, μεγέθους χωρίς προηγούμενο, με 672 δισ. ευρώ ενισχύσεων και δανείων που θα χορηγηθούν στα κράτη μέλη της ΕΕ, θα σημάνει εξάλλου την πρώτη φορά που η Ευρώπη θα προχωρήσει στην έκδοση κοινού χρέους, που χαρακτηρίζεται η ενσάρκωση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης για την αντιμετώπιση της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία.

Η εφαρμογή του σχεδίου, που συμφωνήθηκε τον Ιούλιο του 2020 έπειτα από δύσκολες διαπραγματεύσεις, επικρίνεται για τη βραδύτητά της. Οι πρώτες....

«Περισσότεροι από 100 λόγοι για να σταματήσετε τον καπνό»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Commit to quit- Επιλέγω να μην καπνίζω- Δεσμεύομαι να το τηρώ». Αυτό είναι το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος που εορτάζεται στις 31 Μαΐου. Η νέα αυτή πρόκληση συνοδεύεται και από την ανακοίνωση «Περισσότεροι από 100 λόγοι για να σταματήσετε τον καπνό» και στοχεύει στην υποστήριξη τουλάχιστον 100 εκατομμυρίων ανθρώπων που προσπαθούν να διακόψουν το κάπνισμα με την υιοθέτηση στοχευμένων πολιτικών και τη δημιουργία κατάλληλων περιβαλλοντικών συνθηκών που ευνοούν τη διακοπή του καπνίσματος, όπως η αυξημένη προσβασιμότητα σε υπηρεσίες διακοπής καπνίσματος και η ενδυνάμωση των χρηστών καπνού.

Προκειμένου να βοηθήσει τους 1,2 δισεκατομμύρια χρήστες καπνού στον κόσμο να διακόψουν το κάπνισμα, ο ΠΟΥ, επιστράτευσε ψηφιακές λύσεις, όπως η νέα Πρωτοβουλία για τη Διακοπή του Καπνού, η οποία παρέχει στους πολίτες, μεταξύ...

ΝΕΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

28-05-2021
ΜΕ ΕΝΑ ΑΠΟΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΟ  ΚΑΝΕΝΑ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΛΑΣΜΕΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΥΜΗΣ -  ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ .
ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, ΡΙΣΚΑΡΟΝΤΑΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΑΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΒΡΩΜΙΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ Ο ΤΟΠΟΣ.

Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 28-5-21, επισκεφτήκαμε μαζί με  τον  Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αναστάσιο Βλάχο,  το Γραφείο κίνησης της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου στο Μεντούλι. Συζητήσαμε με τους εργαζόμενους , ακούσαμε τα προβλήματα τους και είδαμε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί.
Η κατάσταση είναι τραγική!  
Η πλήρης ανοργανωσιά, ανευθυνότητα και αδιαφορία εκ μέρους των Διοικούντων το Δήμο. Καμία μέριμνα για την ασφάλεια των εργαζομένων οι οποίοι ρισκάροντας ακόμη και την ζωή τους, παλεύουν για να μην βρωμίσει ο τόπος.
Τα ατομικά μέτρα προστασίας των εργαζομένων είναι παντελώς ανύπαρκτα. 
Οι εργαζόμενοι για να προστατευθούν στοιχειωδώς ξοδεύουν χρήματα από την τσέπη τους αγοράζοντας τα λίαν απαραίτητα.
Το Συνεργείο επισκευής και συντήρησης είναι κλειστό! 
Ο λόγος είναι ότι δεν τους διαθέτουν εργαλεία, μηχανήματα και ανταλλακτικά.
Από τα τέσσερα (4) υπάρχοντα μεγάλα απορριμματοφόρα λειτουργεί το ένα (1)! 
Τα υπόλοιπα τρία (3) είναι χαλασμένα εδώ και μήνες. 
Το μοναδικό απορριμματοφόρο που κινείται εκτελεί τριπλοβάρδιες για να καλύψει τις....

...η άποψή μας

 - Όταν σ΄ ενοχλεί η αλήθεια, δεν σου φταίνε οι άλλοι, αλλά εσύ που την κρύβεις, γιατί απλά δεν την αντέχεις.  Κυρίες και κύριοι του στίβου, ας μη γελιόμαστε. Όλοι κρινόμαστε από το αποτέλεσμα και όχι από τα λόγια. Όταν με το καλό θα τελειώσουν και οι πανελλήνιοι αγώνες θα ζητήσουμε από όλους να μιλήσουμε καθαρά και χωρίς υπεκφυγές. Να μιλήσουμε με την γλώσσα της αλήθειας και....

Δράσεις για την μετάβαση της δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τις δράσεις που υλοποιούνται προς την κατεύθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της Δικαιοσύνης ανέπτυξαν στη διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ), οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Δικαιοσύνης, Πάνος Αλεξανδρής και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Λεωνίδας Χριστόπουλος, σε ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε απόψε στη Θεσσαλονίκη και μεταδόθηκε διαδικτυακά. Πρόκειται για 27 δράσεις που περιλαμβάνονται σε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ των δύο υπουργείων (το οποίο επικαιροποιείται συνεχώς) με σκοπό την μετάβαση της Θέμιδας στη ψηφιακή εποχή.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Αλεξανδρής μίλησε για «ψηφιακή επανάσταση» που συντελείται τα τελευταία δύο χρόνια και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην πανδημία «ως εξωγενή παράγοντα» για την επιτάχυνση των ψηφιακών αλλαγών. Εξέφρασε δε την αισιοδοξία του ότι στο σύνολό τους οι δράσεις αυτές θα ολοκληρωθούν μέσα στην επόμενη διετία.
Ανάμεσα σε άλλα ο ίδιος γνωστοποίησε ότι χορηγήθηκαν ήδη 9.183 ψηφιακές....

....μικρά, μικρά

 - Εμείς δεν θυμώνουμε, όσα κι αν λένε, όσα κι αν γράφουν κάποιοι. Εδώ και χρόνια άλλη δουλειά δεν κάνουν, οπότε κάποια στιγμή θα απογοητευθούν και ευχόμαστε να μην τους πιάσει κατάθλιψη. Ξέρουμε τις δικαιολογίες που θα βρούνε, αλλά δεν μας ενοχλεί καθόλου. Θα τα φορτώσουν όλα στην πανδημία και θα δεσμευτούν πως την επόμενη χρονιά θα τα πάνε καλύτερα και θα φέρουν την....

Ένα Final-4 (και) για το ποδόσφαιρο

ΘΕΜΑ Champions League όπως... Super Bowl

Ένα Final-4 (και) για το ποδόσφαιρο, που έτσι θα μετασχημάτιζε για πάντα την τελική φάση του Champions League... 

Το γράφουν οι «New York Times», αναφέροντας ότι η UEFA σκέφτεται να εισαγάγει μια νέα μορφή για τους ημιτελικούς και τους τελικούς, οι οποίοι θα μπορούσαν να παιχτούν στο μέλλον σε έναν ενιαίο χώρο και εντός μιας εβδομάδας ο ένας από τον άλλο.

Έτσι θα γεννιόταν η «Εβδομάδα των Πρωταθλητών», ένα ολόκληρο επταήμερο γύρω από τις καταληκτικές αναμετρήσεις της διοργάνωσης, με συναυλίες, εκδηλώσεις και πολλά άλλα, τα οποία η UEFA ελπίζει ότι θα αποφέρουν σημαντικά έσοδα τόσο για την πόλη υποδοχής όσο, κυρίως, για την ίδια.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν θα το συζητήσει αυτήν την εβδομάδα, αν και πολλοί εκπρόσωποί της διαβεβαιώνουν ότι η ιδέα λαμβάνεται υπόψη πολύ σοβαρά.

Το ποδόσφαιρο θα αναπαράγει έτσι το μοντέλο του μπάσκετ, όπου η μορφή του...

....φαπούλες

 - Είδα στον ύπνο μου μπουλντόζες να πηγαίνουν προς την Στενή και τρόμαξα. Νόμιζα πως πάνε για να τοποθετήσουν ανεμογεννήτριες και πήγα στο εκκλησάκι που είναι δίπλα στην βρύση και άρχισα να χτυπώ την καμπάνα για να ξεσηκωθεί ο κόσμος!!! Έκανα δηλαδή κι εγώ έστω και στα όνειρά μου....

Την παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Πρωτοβάθμιου Κακουργιοδικείου του αποκαλούμενου «ψευτογιατρού» εισηγείται η Εισαγγελέας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δώδεκα περιπτώσεις θανάτων βαριά νοσούντων ασθενών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών καταλογίζει η Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αγγελική Κουρινιώτη στον αποκαλούμενο "ψευτογιατρό" για τον οποίο εισηγείται παραπομπή σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Η εισαγγελικός λειτουργός στην πολυσέλιδη πρότασή της προς το Πλημμελειοδικών ζητά από τους δικαστές να παραπέμψουν μαζί με τον 47χρονο, που συστηνόταν ως «Dr Kontos» στα ανυποψίαστα θύματά του και τους χορηγούσε σκευάσματα δικής του παρασκευής, ακόμα 16 κατηγορούμενους που φέρονται ως συνεργοί του «ψευτογιατρού», ενώ ζητεί να μην γίνει κατηγορία σε βάρος της συζύγου του.

Η Εισαγγελέας ζητά να δικαστεί ο εμφανιζόμενος ως διαπρεπής ογκολόγος για:

*Ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα....

....σουτάκια

 - Ας αντιμετωπίσουμε τα πάντα με καλή διάθεση κι ας φροντίσουμε ώστε να κάνουμε και τους άλλους να χαμογελούν. Είδαμε χθες την λίστα των αθλητών που θα πάρουν μέρος στους πανελλήνιους αγώνες ανδρών - γυναικών. Θα έχουμε 18 αγωνίσματα γυναικών και άλλα τόσα περίπου ανδρών!!!!!! Σε πόσα από αυτά συμμετέχουν αθλητές συλλόγων ....

Αντικατάσταση αδειών οδήγησης ψηφιακά και σε 3 βήματα

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και άλλες επτά (7) Περιφέρειες της χώρας εντάχθηκαν από την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στην ψηφιακή πλατφόρμα για τις άδειες οδήγησης, την οποία έχουν δημιουργήσει τα συναρμόδια Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών – Μεταφορών.
Μετά την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης, οι πολίτες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας μπορούν πλέον να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για:
Αντικατάσταση του εντύπου άδειας οδήγησης.
Έκδοση αντιγράφου άδειας οδήγησης, λόγω φθοράς, απώλειας ή κλοπής.
Πιο αναλυτικά, η διαδικασία γίνεται σε 3 βήματα:
1Ο ΒΗΜΑ: Οι πολίτες εισέρχονται στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών https://drivers-vehicles.services.gov.gr με τους κωδικούς...

ΣΕΓΑΣ: Στη Θεσσαλονίκη το Πανελλήνιο Κ20

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ αποφάσισε ότι το πανελλήνιο πρωτάθλημα Κ20 (εφήβων - νεανίδων), το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 3-4 Ιουλίου, να διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη (Καυτανζόγλειο). Επίσης με απόφασή του όρισε ....

Τροπολογία για την παράταση των συμβάσεων καθαριστριών σχολείων φέρνει ο Μ. Βορίδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την κατάθεση κατεπείγουσας τροπολογίας, που αφορά στη ρύθμιση της παράτασης συμβάσεων καθαριστριών σε σχολεία, κυρίως του δήμου Αθηναίων, προανήγγειλε ο υπουργός Εσωτερικών Μ. Βορίδης στο πλαίσιο της τελευταίας ημέρας επεξεργασίας του νομοσχεδίου για την εκλογή δημοτικών και περιφερειακών αρχών, από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε επίσης ότι εξετάζει, "κατά πόσον, αυτό διευρύνεται, ανάλογα με τι λήξεις έχουμε, για να δω τη συνολικότερη ρύθμιση και θα δούμε αν υπάρχει κάτι άλλο [..] το οποίο είναι ιδιαίτερα κατεπείγον και πρέπει να συμπεριλάβουμε σε αυτή την τροπολογία".

Η σημερινή συνεδρίαση "χρωματίστηκε" από την αντιπαράθεση του κ. Βορίδη με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Κ. Ζαχαριάδη για την πρόσφατη επιλογή μελών του ΑΣΕΠ από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, που επετεύχθη με τη συμφωνία ΝΔ και Κινήματος Αλλαγής. Στην κριτική του κ. Ζαχαριάδη ότι η κυβέρνηση δεν επεδίωξε τη συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως...

Η «χρυσή βίβλος» του Champions League

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης, το οποίο από το 1992 έχει μετονομαστεί σε Champions League, καθιερώθηκε απο την ποδοσφαιρική περίοδο 1955-56. Η ιδέα για τη διεξαγωγή του ήταν έμπνευση του Γάλλου δημοσιογράφου της «Equipe» Γκαμπριέλ Ανό.

    Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει κατακτήσει 13 τρόπαια  και βρίσκεται στην κορυφή του σχετικού πίνακα, όπου ακολουθούν η Μίλαν (7), η Λίβερπουλ και η Μπάγερν(6), η Μπαρτσελόνα  (5), ο Αγιαξ (4), η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ιντερ (από 3).

    Η  Ισπανία (13 Ρεάλ, 5 Μπαρτσελόνα) έχει κατακτήσει 18 φορές τον τίτλο, ακολουθεί η Αγγλία (13) η Ιταλία που έχει 12, η Γερμανία (8), η Ολλανδία (6), η Πορτογαλία (4), ενώ από ένα τρόπαιο έχουν οι Γαλλία, Ρουμανία, Σκοτία και Γιουγκοσλαβία.

    Τα αποτελέσματα των τελικών από την έναρξη του θεσμού μέχρι και σήμερα...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Σε καμία περίπτωση ο μπάρμπα Στέλιος, δεν θα ξεχάσει τις δεσμεύσεις του, προς κάποιους ανθρώπους τους οποίους γνωρίζει από το 1990. Αυτό το ξέρουν καλά οι ίδιοι, όπως ξέρουν ότι πέρασαν τα χρόνια και ο μπάρμπα Στέλιος δεν ψάχνει τώρα να βρει λιμάνι, ούτε στην προσωπική του ζωή, ούτε και θα ψάξει στο χώρο της ενημέρωσης. Τα έζησε όλα. Χρόνια σε εφημερίδες και περιοδικά, χρόνια σε ραδιόφωνα και τηλεόραση και πάνω από 13 χρόνια στα ιντερνετικά.
Μου αρέσει να γράφω και δεν το έχω κρύψει ποτέ.
Αυτό θα το συνεχίσω, μέχρι να κλείσω τα μάτια μου.
Αυτός που διαβάζει τα σχόλια και τις απόψεις μου, ξέρει να τα ξεχωρίζει, ανάμεσα σε πολλά άλλα, γιατί απλά δεν αλλάζω κάθε λίγο και λιγάκι τον....

Έγραψαν: "Μαγικό το Κλειστό Κανήθου Χαλκίδας"

Κάντε απλά ένα κλικ εδώ 
http://www.greekhandball.com/2021/05/vids_26.html και δείτε τι γράφουν για το Κλειστό Κανήθου το οποίο θα υποδεχθεί την ΑΕΚ και την Ίσταντς για τον Ευρωπαϊκό του χάντμπολ. Να συγχαρούμε κι εμείς ....

ΝΟΣΤΙΜΟτατες ειδήσεις.....

 
- Ο κ. Σάκης Νικολάου δίνει τα πάντα για να εξυπηρετεί την πολυπληθή πελατεία του στο NOSTIMO στο Αλιβέρι, αλλά δεν ξεχνά και το ποδόσφαιρο. Πληροφορίες λένε πως μάλλον είναι στα σκαριά συμφωνία με ομάδα της περιοχής, αφού ο κ. Νικολάου δεν μπορεί...

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να μην ξεχνάτε πως τώρα είναι η εποχή για βλήτα και όχι για ραδίκια. Καλό 3ήμερο να έχετε και αν δεν έχετε κάτι άλλο να κάνετε, κάντε μια βόλτα μέχρι το Σχηματάρι για να δείτε αν στήθηκαν τα διόδια!!! Αν θέλετε κάτι για περισσότερες αντοχές, τότε πάρτε τα βουνά και δείτε αν στήθηκαν εκεί ανεμογεννήτριες. Το θέμα με την επιτροπή κατοίκων του Ληλαντίου δεν πουλάει πλέον. Φυσικά υπάρχει και το θέμα με τα έργα του Φάνη, της Έλενας και του Γιώργου, αλλά που να τους πιάσεις αυτούς. Ο Φάνης Μηχανικός, η Έλενα δικηγόρος, ο Γιώργος αστυνομικός, άντε να βρεις τρόπο να τους βάλεις από ....

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) την Παρασκευή 28 Μαϊου 2021, πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) τη Παρασκευή 28  Μαϊου 2021, από ώρα 10:00 έως και ώρα 14:00, πίσω...

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Κορονοϊός: 1.905 νέα κρούσματα, 540 διασωληνωμένοι, 39 θάνατοι

27 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.905, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. 

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 396.970 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 24 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.013 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 39, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.955 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 540 (62,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 85,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις...

....σφηνάκια

 - Πάλι τα ίδια θα γράφουμε; Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε καλά παιδιά, γιατί μπορεί να μην θέλουμε να πάμε, εκεί που πάνε τα καλά παιδιά. Εμείς θέλουμε να είμαστε ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ να γράφουμε την άποψή μας και όχι να χαϊδεύουμε αυτιά.
Έχουμε αποδείξει πως δεν θέλουμε να πάρουμε εκδίκηση από κανέναν και για ....

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με συντεταγμένη στα υγειονομικά πρωτόκολλα προσέλευση και συμμετοχή χριστιανών, πανηγύρισε την Πέμπτη 27 Μαΐου 2021 στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου του νέου Ομολογητού.
Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος και εν συνεχεία προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, με συλλειτουργούς Κληρικούς εκ Χαλκίδος και Κηρέως.
Ο Σεβασμιώτατος άγιος Χαλκίδος κήρυξε και τον θείο λόγο, αναφέροντας ότι φέτος η μνήμη του Οσίου Ιωάννου συμπίπτει με την εορτή της Μεσοπεντηκοστής (Τετάρτη 26/5/2021), κατά την οποία ακούμε τον Χριστό να μας λέει «Εγώ είμαι το ύδωρ το ζων, το καθαρό νερό. Οποίος διψάει, να έρθει να πιεί και να ξεδιψάσει» και να μας αποκαλύπτεται ως Μεσσίας. 
Όσοι πήραν σοβαρά αυτή την πρόσκληση, την οποία απευθύνει σε όλους ο Θεός, αυτοί πραγματικά ξεδίψασαν και έλαβαν το πλήρωμα της χάριτος και της ευλογιάς και ταυτόχρονα έγιναν πήγες να ξεδιψάσουν κι άλλοι άνθρωποι.
Ένας απ’ αυτούς ήταν και ο Όσιος Ιωάννης, που δέχθηκε με όλη του την καρδιά την πρόσκληση του Χριστού, γι’ αυτό και δεν Τον αρνήθηκε πότε κι ας έμεινε έως τέλους δούλος, έτοιμος να υποστεί κάθε ταπείνωση και θυσία και μη φοβούμενος την πείνα και τη δίψα, διότι είχε μέσα του Τον χορηγό παντός αγαθού. Και κάθε βδομάδα έτρεχε να....

Κάτω από τα ραδίκια

Μας αρέσει το παιχνιδάκι με τα ραδίκια και μας αρέσουν κι όταν τα έχουμε και στο τραπέζι μας. Δεν ανήκουμε σ΄ αυτούς που απλά τα συζητάνε για ..

Οι διεθνείς για τα φιλικά με Βέλγιο, Νορβηγία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τζον Φαν΄τ Σχιπ κάλεσε, ενόψει των φιλικών αγώνων της Εθνικής Ανδρών με το Βέλγιο στις Βρυξέλες (03/06/2021) και τη Νορβηγία στη Μάλαγα (06/06/2021), τους ακόλουθους ποδοσφαιριστές.
Οδυσσέας Βλαχοδήμος, Σωκράτης Διούδης, Αλέξανδρος Πασχαλάκης, Μιχάλης Μπακάκης, Θανάσης Ανδρούτσος, Μανώλης Σάλιακας, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Αχιλλέας Πούγγουρας, Γιώργος Τζαβέλλας, Κώστας Μαυροπάνος, Κώστας Τσιμίκας, Δημήτρης Γιαννούλης, Λεονάρντο Κούτρης, Κάρλος Ζέκα, Μανώλης Σιώπης, Κώστας..

.....άποψή μας

 - Ξέρετε πολλούς να πληρώνουν για να προσφέρουν το προϊόν τους, στους καταναλωτές;
Όταν το προϊόν σου είναι καλό, το πουλάς και μάλιστα ακριβά. Όταν το προϊόν δεν είναι καλό, τότε απλά πληρώνεις, μήπως και μπορέσεις να το προβάλλεις και να πείσεις τους άλλους να το αγοράσουν.
Αυτό ισχύει για τα διάφορα προϊόντα διατροφής κλπ, αλλά και για την πολιτική και τον αθλητισμό.
Για παράδειγμα, ο ΠΑΟΚ, ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟ δεν έχουν πρόβλημα και πουλάνε ακριβά τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 
Εμείς χρόνια τώρα λέγαμε και το λέμε και σήμερα πως επειδή και ο αθλητισμός είναι....

Ηλ. Μόσιαλος: Όσοι δεν κάνουν εμβόλια ή εμποδίζουν τα παιδιά τους, παίρνουν πολύ μεγάλο ρίσκo

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Όσοι δεν κάνουν εμβόλια ή εμποδίζουν τα παιδιά τους να κάνουν συγκεκριμένα εμβόλια, παίρνουν ένα πολύ μεγάλο ρίσκο. Τα οφέλη των εμβολίων είναι σημαντικά, ενώ οι παρενέργειες πολύ μικρές σε σύγκριση με τις επιπτώσεις της νόσου που αντιμετωπίζουν, αναφέρει σε νέα ανάρτηση του στο Facebook ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας Ηλίας Μόσιαλος της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE).

   Επισημαίνει ότι οι ρυθμιστικές Αρχές και οι επιτροπές φαρμακοεπαγρύπνησης, όπως συμβαίνει αυτό το διάστημα με τα εμβόλια για τη νόσο Covid-19, δίνουν οδηγίες στις εταιρείες που τα παράγουν, ώστε να ενημερώνουν τα συνοδευτικά ενημερωτικά φυλλάδια των εμβολίων, προκειμένου να ενημερώνονται τόσο οι επαγγελματίες υγείας, όσο και όσοι ενδιαφέρονται να τα λάβουν.

   Αναφερόμενος στους αρνητές των εμβολίων κατά του κορονοϊού, αλλά και άλλων εμβολίων, ο κ. Μόσιαλος κάνει μια σύγκριση μεταξύ των επιπτώσεων των ίδιων των ασθενειών με τις παρενέργειες των εμβολίων (με βάση στοιχεία από το Αυστραλιανό Εγχειρίδιο Ανοσοποίησης).

   Αναλυτικότερα:

   * Στη διφθερίτιδα, τα βακτήρια εξαπλώνονται από αναπνευστικά σταγονίδια και...

.....μικρά, μικρά

 - Σε καμία περίπτωση δεν θα παίξουμε κάποιο παιχνιδάκι σε ότι έχει να κάνει με την ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ και ιδιαίτερα με τον κ. Γιάννη Ρέτσα, ο οποίος απέδειξε πως σε καμία περίπτωση δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, στην περίπτωση Παπακωνσταντίνου και φυσικά χρησιμοποίησε δήθεν νομικές συμβουλές, για ν΄ αδειάσει φίλους και συνεργάτες .
Εμείς δεν μασάμε τα λόγια μας. Φοβήθηκε για την θέση του ο κ. Ρέτσας, αλλά για μας δεν μπορεί ένας που θέλει .....

H UEFA είναι έτοιμη

Η UEFA αποφασίζει την κατάργηση του πλεονεκτήματος των εκτός έδρας γκολ

H UEFA είναι έτοιμη να προχωρήσει σε με μία ιστορική απόφαση, καθώς στην αυριανή συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής θα συζητηθεί η πρόταση κατάργησης του πλεονεκτήματος του εκτός έδρας γκολ. Το τελευταίο διάστημα υπήρξε διχογνωμία στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική συνομοσπονδία, καθώς κάποιοι ήθελαν την κατάργησή του πλεονεκτήματος και οι διαφωνούντες πίεζαν για την παραμονή της ρύθμισης όταν ένα ματς πάει στην παράταση. Τελικά το....

13 και 'οχι 10 οι βαθμοί των ΑΒΑΝΤΙΔΩΝ

 - Βλέποντας εδώ και καιρό την βαθμολογία της ΕΠΟ για την Α΄ Εθνική Γυναικών, διαπιστώσαμε πως δεν είχαν προστεθεί οι βαθμοί από τον πρώτο αγώνα ΑΒΑΝΤΕΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΥΜΗΤΤΟΥ και φυσικά το ένα γκολ υπέρ.
Σήμερα λοιπόν επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο αγωνιστικό τμήμα και εκφράσαμε την απορία μας. Στην αρχή μας είπαν πως έχει εναν αγώνα λιγότερο, αλλά όταν τους είπαμε πως έχει δώσει 6 αγώνες κα όχι 5, τότε το διαπίστωσαν κι ....

Ψηφιακό «παράθυρο» για αγορές απευθείας από το...χωράφι «ανοίγουν» πέντε φοιτητές

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Μια ψηφιακή αγορά, μέσω της οποίας οι Έλληνες παραγωγοί θα μπορούν να διαθέτουν απευθείας τα «δώρα» της γης που καλλιεργούν, δίνοντας τη δυνατότητα στους καταναλωτές να εξασφαλίζουν την προμήθεια φρέσκων προϊόντων απευθείας από το χωράφι, με ένα μόνο «κλικ», δημιούργησαν πέντε φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Πρόκειται για την ηλεκτρονική πλατφόρμα διασύνδεσης καταναλωτών με τοπικούς παραγωγούς του πρωτογενούς τομέα farmit.gr, με την οποία οι φοιτητές θα δώσουν τη «μάχη» για τη διάκριση στον τελικό του διαγωνισμού «JA Start Up» του Junior Achievement Greece, την ερχόμενη Παρασκευή.

   Με την πλατφόρμα αυτή δίνεται η δυνατότητα στους καταναλωτές ν' αγοράσουν φρέσκα τοπικά προϊόντα, επιλέγοντας είτε την κατ' οίκον διανομή είτε την παραλαβή προϊόντων από το σημείο (π.χ. αγρόκτημα) του παραγωγού. Οι παραγωγοί απολαμβάνουν μεγαλύτερη έκθεση σε καταναλωτικό κοινό, με βιώσιμες/αξιοπρεπείς τιμές των προϊόντων τους, ενώ τους παρέχονται και προσαρμοσμένα δεδομένα από τις πωλήσεις τους. Κατ' αυτόν τον τρόπο, όπως επισημαίνουν οι δημιουργοί της, η πλατφόρμα «στηρίζει την εγχώρια οικονομία, ενισχύει τις ανέπαφες συναλλαγές (διαφάνεια και υγειονομική ασφάλεια) και συμβάλλει στη....

....φαπούλες

- Στο χώρο της αυτοδιοίκησης, φυσικά και μετράει αυτός που μπορεί να έχει περισσότερες ψήφους σε μια εκλογική αναμέτρηση, αλλά τι να τον κάνεις, όταν ξέρεις πως αυτός, μετά την εκλογή του έχει απαιτήσεις και αν δεν γίνουν δεκτές, μπορεί να αποσύρει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό σου.
Είναι αλήθεια, πως όταν ο επικεφαλής μιας παράταξης, δεν είναι ισχυρή προσωπικότητα και δεν προσελκύει  ψηφοφόρους, θα προσπαθήσει να έχει στο ψηφοδέλτιό του, πολλούς οι οποίοι θα ....

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΗΣ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΡΩΣΣΟΥ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Το εσπέρας της Τετάρτης 26 Μαΐου 2021 ετελέσθη, με λαμπρότητα ο Πανηγυρικός Εσπερινός του Οσίου πατρός ημών Ιωάννου του Ρώσσου του νέου Ομολογητού, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας και συγκεκριμένα στο Ιερό Προσκύνημά Του, όπου η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων φυλάσσει με ευλάβεια το Άφθαρτο Ιερό Σκήνωμά του, ως δώρο πολύτιμο.
Στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος.
Τον θείο λόγο  κήρυξε προς τους πιστούς ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρος Ευσταθίου, αναφερθείς στον συντεταγμένο με τον Χριστό βίο του Οσίου Ιωάννου, ο οποίος παρά τις θλίψεις, τις στεναχώριες, και τα βάσανα του παρόντος, είχε την ελπίδα του συνεχώς στην αιώνια βασιλεία των ουρανών. Αυτή η ελπίδα τον δυνάμωνε συνεχώς, ώστε να λέει «όχι» στον εξισλαμισμό και να διάγει με ταπείνωση, σεμνότητα, αδιάλειπτη προσευχή και αυστηρή νηστεία και ενώ έμεινε έως θανάτου σκλάβος, ήταν πάντα και αληθινά ελεύθερος.
Η σκληρή πραγματικότητα της ζωής του Οσίου διδάσκει κάθε γενιά χριστιανών ότι ο Δημιουργός μας Θεός μας παιδαγωγεί με τις δοκιμασίες για να μας εξασφαλίσει την σωτηρία και επεμβαίνει, για να διορθώσει και περιορίσει το κακό, στο οποίο ενδίδει...

....σουτάκια

 - Μία αγωνιστική ακόμη και τελειώνει αυτό το πρωτάθλημα, να το κάνει ο Θεός, της Γ΄ Εθνικής. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών θα υποδεχθεί τον ΑΜΒΡΥΣΣΕΑ ΔΙΣΤΟΜΟΥ και φυσικά θα κυνηγήσει την νίκη και τους 3 βαθμούς με την ελπίδα να έχει ένα στραβοπάτημα το ΣΤΕΦΑΝΟΝΙΚΕΙΟ . Ο ΗΡΑΚΛΗΣ είχε τον πρώτο λόγο, μέχρι την ήττα....

Στην τελική ευθεία για την έγκριση του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID - Πράσινο φως από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του ΕΚ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επιτροπή πολιτικών ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα τον κανονισμό για το Ψηφιακό Πιστοποιητικό COVID της ΕΕ, με 52 ψήφους υπέρ, 13 ψήφους κατά και 3 αποχές, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την τελική έγκρισή του από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (7-10 Ιουνίου).

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών και εισηγητής, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ (Σοσιαλδημοκράτες, Ισπανός) δήλωσε: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ξεκίνησε διαπραγματεύσεις έχοντας πολύ φιλόδοξους στόχους και κατάφερε να επιτύχει έναν καλό συμβιβασμό μέσω επίπονων διαπραγματεύσεων. Το κείμενο που ψηφίστηκε σήμερα θα αποκαταστίσει την ελευθερία των μετακινήσεων, με ασφάλεια σε ολόκληρη την ΕΕ, καθώς συνεχίζουμε να καταπολεμούμε αυτήν την....

Συλλυπητήρια Γιώργο

 - Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στον Γιώργο Καλίτσα και στην οικογένειά του, αφού σήμερα το πρωί έφυγε από την ζωή ο γαμπρός του, σε ηλικία περίπου 40 χρόνων, αφήνοντας πίσω δύο μικρά παιδιά και την σύζυγό του. Κουράγιο και δύναμη, αφού σ΄ αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς.
Γιώργο, συγνώμη, αλλά πρέπει ....

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί με AstraZeneca χωρίς αλλαγές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί ως έχουν με το εμβόλιο της AstraZeneca αποφάσισε η επιτροπή εμβολιασμών όπως ανακοίνωσε  η πρόεδρος της Μ. Θεοδωρίδου η οποία ωστόσο χωρίς να κάνει ευθεία σύσταση είπε ότι για τις γυναίκες κάτω των 50 ετών στις οποίες εμφανίζονται κυρίως οι σπάνιες παρενέργειες θρόμβωσης - θρομβοπενίας «υπάρχουν διαθέσιμα και τα άλλα εμβόλια», απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Νωρίτερα στην τοποθέτηση της είχε αναφέρει πως «τα mRNA εμβόλια είναι διαθέσιμα σε άτομα όλων των ηλικιών».

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολισμών η οποία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, μετά την εμφάνιση θρομβοεμβολικών επεισοδίων για το εμβόλιο της AstraZeneca και στη χώρα μας, είπε κατά την αποψινή ενημέρωση πως «καταγράφηκαν 5 περιπτώσεις μέχρι τώρα του συνδρόμου TTS θρόμβωσης- θρομβοπενίας μετά τη χρήση του εμβολίου της AstraZeneca. Τέσσερις από αυτές αφορούν σε γυναίκες ηλικίας 36,44,47 και 61 ετών και η μία σε άντρα 35 ετών». Από τα περιστατικά αυτά ένα ανάρρωσε, τρία εξακολουθούν να νοσηλεύονται και...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Καλημερούδια πιτσουνάκια μου και δεν πρέπει να έχετε άγχος. Ο μπάρμπα Στέλιος θα γράψει την δική του αλήθεια και στο τέλος θα κριθούμε όλοι.
Οι Αβαντίδες έχουν 13 βαθμούς και έχουν και 4 ακόμη αγώνες. Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως μπορεί να μείνουν στους 13 βαθμούς, αλλά μπορεί να φτάσουν και στους 25 και να τερματίσουν πρώτες στην βαθμολογία.
Θα πάρουν τώρα τους 3 βαθμούς με την ΣΠΑΡΤΗ χωρίς αγώνα και θα πάνε στους 16.
Στις 2 Ιουνίου θα υποδεχθούν τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ και πρέπει να τον κερδίσουν. Όποιο άλλο αποτέλεσμα δεν......

Κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο

«Πέταξε» στα 8.60μ ο Τεντόγλου


Την κορυφαία εφετινή επίδοση στον κόσμο σημείωσε ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, στο μίτινγκ αλμάτων της Καλλιθέας.

Ο 23χρονος αθλητής του Γιώργου Πομάσκι, προσγειώθηκε στα 8,60 μ. στη δεύτερη προσπάθεια του στο μήκος, βελτίωσε το απόλυτο ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 8,38 μ. από τον Μάρτιο του 2019 και έδειξε πως είναι έτοιμος να ανταγωνιστεί τους κορυφαίους άλτες του πλανήτη, στο κορυφαίο γεγονός της χρονιάς, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Τεντόγλου προέρχεται από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού, αλλά και ένα μεγάλο διάστημα αποκατάστασης τραυματισμού στο γόνατο.

Ο σημερινός, ήταν ο πρώτος του αγώνας στη σεζόν, λίγες μόλις εβδομάδες από την επιστροφή του στα άλματα στις προπονήσεις. Πλέον ο Έλληνας άλτης υπολείπεται μόλις έξι εκατοστά από το πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών, το οποίο ανήκει στον Λούη Τσάτουμα.

Ο Τεντόγλου ξεκίνησε τον αγώνα του με άκυρο άλμα και μετά τη δεύτερη....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Για μία φορά ακόμη θα πρέπει να γράψουμε πως τα μυαλά μας δεν πρέπει να πάρουν αέρα, ούτε σε θέματα πολιτικής, ούτε σε θέματα αυτοδιοίκησης, ούτε σε θέματα αθλητισμού και ιδιαίτερα στο ποδόσφαιρο.
Σεμνά και ταπεινά, για να έχουμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Όταν φουσκώνουμε με το παραμικρό, κάποια στιγμή θα ξεφουσκώσουμε και...

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ- ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

8η Αγωνιστική    23/05/2021, 17:00

Αγροτικός Αστέρας Ευόσμου - Λάρισα (αναβολή)
Βασίλισσα Θράκης - Αγροτικός Αστέρας Αγ. Βαρβάρας  0 - 3
Τρίκαλα - Γιάννενα  4 - 0 ....

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 2ος ΟΜΙΛΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

8η Αγωνιστική 

Ατρόμητος Αθηνών - Αγία Παρασκευή 0 - 3
Ν. Αστέρας Ρεθύμνου - Μεσολόγγι  1 - 1
Εργοτέλης - Ολυμπιάδα Υμηττού  2 - 3 ...

Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - 4ος ΟΜΙΛΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 10η Αγωνιστική 

ΑΟ Νέας Αρτάκης - Φωκικός  2 - 0
Οπούντιος Μαρτίνου - Δήμητρα Ευξεινούπολης  0- 3 αα....

Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

25 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

25 Χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - 25 χρόνια πρωτοπόρων δράσεων και υπηρεσιών για κάθε εξαφανισμένο παιδί

«Το Χαμόγελο του Παιδιού», εδώ και 25 χρόνια αναπτύσσει με συνέπεια και ανταποκρινόμενο στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες, στρατηγικές συνεργασίες και θέτει καινοτόμες υπηρεσίες άμεσης δράσης στη διάθεση όλων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων που εξαφανίζονται και ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και ομάδες υψηλού κινδύνου.
Ήμασταν δίπλα σε 1.728 παιδιά που εξαφανίστηκαν, διαχειριστήκαμε 86.497 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», για 16η συνεχή χρονιά, με αφορμή την 25η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, διοργάνωσε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο για τις νέες δράσεις, πρωτοβουλίες και συνεργασίες που στοχεύουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου της εξαφάνισης παιδιών, καθώς και ενηλίκων που ανήκουν σε ευάλωτες και υψηλού κινδύνου ομάδες. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος κα Αλεξάνδρα Καπελετζή.  
«Το Χαμόγελο του Παιδιού», τo 2020 και το 1ο τετράμηνο 2021 αναζήτησε 122 εξαφανισμένα παιδιά καθώς και 37 ενήλικες. Το ίδιο χρονικό διάστημα ο Οργασνιμός διαχειρίστηκε 15.139 κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000. Ενώ σημειώνεται ότι και εν μέσω πανδημίας, εξειδικευμένοι Ψυχολόγοι του Οργανισμού πραγματοποίησαν παρεμβάσεις πρόληψης του φαινομένου σε 1.202 μαθητές και μαθήτριες, 1.170 εκπαιδευτικούς και 642 γονείς και κηδεμόνες.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που παρουσίασε η κα. Μαρία Τυλιγάδη, Αστυνομική Υποδιευθύντρια, Διευθύντρια της Υποδιεύθυνσης Αναζητήσεων Αρχείου και Ταυτοτήτων, η ΕΛ.ΑΣ το 2020  διαχειρίστηκε συνολικά 260 υποθέσεις...