Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1



 

Συγνώμη, αλλά...

 - Εμείς δεν θα κάνουμε μαθήματα σε κανέναν, αλλά θα πρέπει να σεβόμαστε την θέση που έχουμε και υπηρετούμε.
Δεν είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που έχει την οποιαδήποτε ευθύνη για θέματα που έχουν να κάνουν με την παιδεία να κάνει απολογισμό του έργου του και να ανεβάζει φωτογραφία με το τσιγάρο στο χέρι.
Κυρίες και κύριοι καπνίστε ότι θέλετε και όσο θέλετε, αλλά όχι να το προβάλετε.
Αυτό ισχύει για τους εκπαιδευτικούς, αλλά και για τους αυτοδιοικητικούς που ....

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Α.Ο. Χαλκίς ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον ταλαντούχο μέσο Παρασκευά Σπυράκη.
Ο 21 ετών νεαρός ποδοσφαιριστής, έχει δείξει τις αγωνιστικές του αρετές στις ακαδημίες του Ερμήλιου, Α.Ε. Ληλαντίου και στις ομάδες, Ελλήσποντος Νέας Λαμψάκου, Α.Ο. Χαλκίς, Ταμυναϊκός. Παράλληλα την τελευταία αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στην Γ’ Εθνική κατηγορία με ....

ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ "ΝΙΚΗ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ"

 ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 17:00

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ 
ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΊΣΤΕ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΣΥΜΜΕΤΈΧΟΥΝ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ & ΑΘΛΗΤΕΣ 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ


Οι νικητές της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Τσεχία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Για πρώτη φορά διοργανώθηκε φέτος στη χώρα μας ο διαγωνισμός της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας, από το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ), με τη συμμετοχή 1.105 μαθητών από 135 λύκεια και την πρώτη συμμετοχή σχολείου της ομογένειας σε ελληνικό μαθητικό διαγωνισμό.

Στον τελικό γύρο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιουλίου στα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο, αναδείχθηκαν οι κορυφαίοι πέντε μαθητές, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στο διεθνές σκέλος του διαγωνισμού στις 16-18 Σεπτεμβρίου στην Τσεχία.

Οι μαθητές διαγωνίστηκαν «σε γενικές οικονομικές γνώσεις με βάση τα πρότυπα που υπάρχουν και στη Διεθνή Οικονομική Ολυμπιάδα, ένας θεσμός που ξεκίνησε στην Τσεχία το 2006», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αλόνα Τατάροβα από το ΚΕΦίΜ.

«Ο διαγωνισμός είχε τρεις κύκλους: στον πρώτο, το σχολικό γύρο, οι θεματικές ήταν μεθοδολογία των οικονομικών, βασικές έννοιες και ιστορία της οικονομικής σκέψης, μικρο- και μακροοικονομικά, το ΑΕΠ, η οικονομική ανάπτυξη, η....

Αγώνες Στίβου Νίκη Μπακογιάννη Σάββατο 17 Ιουλίου

...Παρακολουθήστε ζωντανά τους αγώνες από 17:00 στο 

Μεταξύ μας, ειλικρίνεια

 
- Κυρίες και κύριοι εκεί στα Ψαχνά, είμαστε βέβαιοι πως κάποιοι έχετε πραγματικό ενδιαφέρον για τον ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών, οι περισσότεροι δεν έχετε κανένα ενδιαφέρον και υπάρχουν κι αυτοί που τον θέλουν, στο τοπικό ή και χωρίς να συμμετέχει σε κάποιο πρωτάθλημα.
Δικαίωμά σας να είσθε με όποια πλευρά θέλετε, αλλά δικαίωμα και του οποιουδήποτε να σχολιάζει να ασκεί κριτική και γενικότερα να δημοσιοποιεί την άποψή του.
Η ουσία είναι μία. Δεν υπάρχουν λεφτά ή καλύτερα λεφτά έχουν πολλοί, αλλά δεν θέλουν να προσφέρουν στον ΗΡΑΚΛΗ ούτε ευρώ και δεν θέλουν ν΄ αναλάβουν και την ευθύνη που έχει αυτός που θ΄ αναλάβει πρόεδρος.
Ακούμε διάφορα και δεν θα χρειασθεί να επαναλάβουμε τα ίδια και τα ίδια.
Εμείς έχουμε δηλώσει πως διοίκηση Στούπα δύσκολα θα ξαναπεράσει από την ομάδα.
Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει οι Ψαχνιώτες με την στάση τους να οδηγήσουν .....

Ο Τεντόγλου στο ΑΠΕ: «Στο Τόκιο δεν πάω για τις αναμνήσεις, πάω να νικήσω»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα όνειρο για κάθε αθλητή και οι περισσότεροι θέλουν να... απολαύσουν την στιγμή. Σ’ αυτή την κατηγορία δεν ανήκει ο Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος στο Τόκιο δεν ταξιδεύει για την εμπειρία, αλλά θέλει να... κερδίσει. 

Ο Ελληνας πρωταθλητής είναι ένα από τα φαβορί για μετάλλιο στο αλμα εις μήκος, καθώς έχει τις δύο καλύτερες επιδόσεις φέτος, αλλά και τον καλύτερο μέσο όρο. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου απαλλαγμένος από το άγχος μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την επερχόμενη εμπειρία. Η σκληρή δουλειά του δίνει μεγάλη σιγουριά και με πολύ όρεξη για χιούμορ, προτείνει στους φίλους του στίβου να ποντάρουν πάνω του για να πάνε ταμείο!

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίλτου Τεντόγλου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ


ΕΡ: Οι Ολυμπιακοί Αγώνες πλησιάζουν πως βιώνεις αυτές τις τελευταίες ημέρες πριν τη μεγάλη γιορτή;
«Προσωπικά παραμένω ψύχραιμος και ενθουσιασμένος. Το έχω πάρει πολύ...

Ποιες δεξιότητες θα καλείται να έχει ο εργαζόμενος του μέλλοντος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Ολοένα και περισσότερο το τελευταίο διάστημα νέοι και παλαιότεροι εργαζόμενοι αλλά και νέοι που προετοιμάζονται να ενταχθούν στην αγορά εργασίας ακούν τον όρο δεξιότητες και παράλληλα να τονίζεται η ανάγκη για ανάπτυξη τους.

      Καθώς οι οικονομίες εξελίσσονται συνεχώς, η ζήτηση αντίστοιχων γνώσεων, δεξιοτήτων και συμπεριφορών αλλάζει με την πάροδο του χρόνου προκειμένου να καλυφθούν οι νέες ανάγκες. Για να είναι σε θέση να ανταποκρίνονται οι εργαζόμενοι στη νέα αγορά εργασίας είναι απαραίτητο να εξοπλίζονται με νέες, αλλά βασικές πλέον ικανότητες, όπως είναι οι ψηφιακές δεξιότητες. Η κριτική σκέψη, η δημιουργικότητα και η ικανότητα ομαδικής εργασίας είναι εξίσου σημαντικές για μια βιώσιμη σταδιοδρομία και ενεργούς πολίτες, αναφέρουν ειδικοί της αγοράς.

      «Το παλιό μοντέλο "τελειώνω το σχολείο, πάω στο πανεπιστήμιο, πιάνω δουλειά και δεν ξαναπατώ σε τάξη" έχει αντικατασταθεί, εκ των πραγμάτων, από ένα νέο μοντέλο δια βίου μάθησης, διαρκούς επιμόρφωσης και συνεχούς αναβάθμισης γνώσεων και δεξιοτήτων. Υπάρχει επίσης πολύ μεγαλύτερη....

Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος: Ο εμβολιασμός είναι πράξη χριστιανικής αγάπης - Να εμβολιασθείτε χωρίς άλλη καθυστέρηση και αναβολή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«O εμβολιασμός αποτελεί το μοναδικό ολοκληρωμένο και αξιόπιστο μέσο αντιμετώπισης της θανατηφόρου πανδημίας, που μαστίζει ολόκληρη την οικουμένη τον τελευταίο έναμιση χρόνο» σημειώνει ο μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας Κύριλλος σε επιστολή προς τους κληρικούς, τις μοναχές και τους πιστούς στη μητρόπολή του, και τονίζει: «Ο εμβολιασμός μας σ᾿ αυτό το κομβικό σημείο που βρισκόμαστε είναι πράξη υπευθυνότητας και ατομικής ευθύνης, αλλά κυρίως είναι πράξη χριστιανικής αγάπης και κοινωνικής αλληλεγγύης προς τον πλησίον μας, προς τον συνάνθρωπο και αδελφό μας».

«Ως συνειδητοί Ορθόδοξοι Χριστιανοί, οφείλουμε να γνωρίζουμε ότι η άρνηση του εμβολίου κατά του covid-19 δεν έχει καμία σχέση με ομολογία πίστεως ούτε με την υπεράσπιση της ορθόδοξης διδασκαλίας και την εφαρμογή του Ευαγγελικού Λόγου» υπογραμμίζει και απευθύνει έκκληση: «Να ακολουθήσετε τις οδηγίες, συστάσεις και υποδείξεις των υγειονομικών αρχών και των ειδικών επιστημόνων, Ιατρών και Λοιμωξιολόγων και να εμβολιασθείτε χωρίς άλλη καθυστέρηση και αναβολή».

«Ας αντιμετωπίσουμε, επιτέλους, την κατάσταση με σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Ας πάψουμε να ακούμε τους ψευδοπροφήτες Αρχιερείς,...

Η διαφορά του εισπράκτορα και των ΕΠΣ που σέβονται και λειτουργούν για τα σωματεία.


Αυτά τα ξέρει ο κ. Ρέτσας, αλλά ως οικονομολόγος φροντίζει να γεμίζει το ταμείο της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ αδειάζοντας τις τσέπες των παραγόντων των σωματείων!!! Υπάρχουν κι άλλες ΕΠΣ οι οποίες σεβάστηκαν τα Σωματεία / μέλη τους και δεν τους παίρνουν ούτε ευρώ για την περίοδο 2021-2022 αφού τα είχαν πάρει τις δύο προηγούμενες περιόδους, χωρίς να ολοκληρωθούν πρωταθλήματα και κύπελλο. Απαντήσεις δεν περιμένουμε, αλλά θα διαπιστώσουν κάποια πράγματα, όταν έρθει η ώρα.

- ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ: Προς: ΜΜΕ & ΜΚΔ
ΘΕΜΑ: Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΑΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ

Από την Ε.Π.Σ. Κοζάνης ανακοινώνονται τα εξής:
Μετά την εισήγηση του προέδρου τη Ε.Π.Σ. Κοζάνης, Γιάννη Αποστόλου και την ομόφωνη απόφαση της πρότασης του από το Διοικητικό συμβούλιο, για την.....

Οι Έλληνες Ολυμπιονίκες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε όλα τα νέα των Ολυμπαικών Αγώνων στην ειδική ενότητα του ΑΠΕ - ΜΠΕ: Ολυμπιακοί Αγώνες


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΕΣ

 1. Ιωάννης Ανδρέου (1896-Κολύμβηση-1.200μ. ελεύθερο)-ΑΣΗΜΕΝΙΟ
 2. Νικόλαος Ανδριακόπουλος (1896-Γυμναστική-Αναρρίχηση επί κάλω)-ΧΡΥΣΟ
 3. Χαρίλαος Βασιλάκος (1896-Στίβος-Μαραθώνιος)-ΑΣΗΜΕΝΙΟ
 4. Σωτήριος Βερσής (1896-Στίβος-Δισκοβολία)-ΧΑΛΚΙΝΟ
                    (1896-Άρση βαρών με δύο χέρια-Βαρέα βάρη)-ΧΑΛΚΙΝΟ
 5. Ιωάννης Γεωργιάδης (1896-Ξιφασκία-Σπάθη)-ΧΡΥΣΟ
 6. Δημήτριος Γολέμης (1896-Στίβος-800μ.)-ΧΑΛΚΙΝΟ
 7. Μιλτιάδης Γούσκος (1896-Στίβος-Σφαιροβολία)-ΑΣΗΜΕΝΙΟ
 8. Ευάγγελος Δαμάσκος (1896-Στίβος-Άλμα επί κοντώ)-ΧΑΛΚΙΝΟ
 9. Δημήτριος Δρίβας (1896-Κολύμβηση-100μ. ελεύθερο ναυτών)-ΧΑΛΚΙΝΟ....

Δώστε χρήμα

 

- Να γράφουμε και τα ποσά αφού όλα πλέον επιτρέπονται...
Ο ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής και το ερασιτεχνικό σωματείο μπορούν πλέον να  έχουν ένα ιδιωτικό συμφωνητικό με το οποίο θα δεσμεύει ο ένας τον άλλον.
Δηλαδή θα γράφουν για παράδειγμα:
Για οδοιπορικά  200 ευρώ το μήνα.
Για φαγητό 300 ευρώ το μήνα.
Για διαμονή 150 ευρώ το μήνα.
Για παπούτσια κλπ 100 ευρώ το μήνα......

Οι έδρες των επόμενων τεσσάρων τελικών στο Champions League

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι τέσσερις επόμενοι τελικοί του Champions League από το 2022 έως το 2025, θα διεξαχθούν κατά σειρά σε Αγία Πετρούπολη, Κωνσταντινούπολη, Λονδίνο και Μόναχο, όπως ανακοίνωσε η UEFA την Παρασκευή (16/07).

Το «Krestovsky Stadium» της Αγίας Πετρούπολης ήταν αρχικά προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τον τελικό του 2021, όμως λόγω των αλλαγών και των καθυστερήσεων που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού, οδηγώντας τον τελικό του 2020 στη Λισσαβόνα, όλοι οι τελικοί πήγαν προς τα... πίσω κατά ένα χρόνο, με τη ρωσική πόλη να ετοιμάζεται για τη μεγάλη γιορτή του 2022.

Η Κωνσταντινούπολη που «έχασε» τον τελικό το 2021, την τελευταία στιγμή λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπήρχαν για τους Άγγλους φιλάθλους (έγινε εντέλει στο Οπόρτο), θα αναλάβει τη διοργάνωση του καταληκτικού αγώνα του Champions League τα περιόδου 2022/23.

Το Μόναχο που αρχικά ήταν προγραμματισμένο να φιλοξενήσει τον τελικό του 2023, θα αναλάβει την οργάνωση του μεγάλου αγώνα της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης δύο χρόνια μετά (2025), ενώ το Λονδίνο θα...

ΗΡΑΚΛΗΣ Ψαχνών - Μαγαζάκι ή .....

 - Είναι απίστευτο, είναι κατάντια, είναι κρίμα, πολύ κρίμα με περιοχή όπως τα Ψαχνά να μην έχει έναν άνθρωπο ο οποίος θα μπει μπροστά και θα σηκώσει το βάρος ενός ποδοσφαιρικού συλλόγου με την ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ.
Είναι ή δεν είναι κατάντια αυτό;
Τι σκέψεις μπορεί να κάνει κάποιος, όταν διαπιστώνει πως μεταξύ χιλιάδων ανθρώπων δεν βρέθηκε ένας, να βρει την δύναμη και να πάρει την ευθύνη να τραβήξει μπροστά.
Την οικονομική άνεση την έχουν πολλοί και κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι, δεν ξέρουν τι έχουν, αλλά πάνε εκεί που ανέξοδα θα πάρουν μια καρέκλα.
Είναι αυτοί οι οποίοι θέλουν να διοικήσουν τους δημότες, χωρίς να ματώσουν οικονομικά αφού θα τους "σταυρώσουν" κάποιοι δημότες, γιατί τους έχουν ανάγκη, γιατί έχουν μια υποχρέωση.
Αυτά θα τα γράψουμε αναλυτικά όταν έρθει η ώρα.
Θα γράψουμε επίσης σύντομα και μετά τις οριστικές αποφάσεις και ....

Mέχρι 17/ 7 η διάθεση των self test από τα φαρμακεία - Επεκτείνεται και η διάθεση τους στους 12-17 ετών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατείνεται μέχρι και το Σάββατο 17/7 η διάθεση, μέσω των φαρμακείων, των τεσσάρων (4) αυτοδιαγνωστικών τεστ (self tests) στους δικαιούχους του μηνός Ιουλίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Ταυτόχρονα, η χορήγησή τους επεκτείνεται και στις ηλικίες 12-17 ετών.

Δικαιούχοι είναι:

   · Όλα τα άτομα ηλικίας 12-17 ετών, εφόσον διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή....

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατατέθηκε αργά την Παρασκευή στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας « Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».
Στην αιτιολογική έκθεση  παρουσιάζεται η «ταυτότητα» της αξιολογούμενης ρύθμισης και μεταξύ άλλων αναφέρεται:  

1. Ποιο ζήτημα αντιμετωπίζει η αξιολογούμενη ρύθμιση;

Η ρύθμιση εκσυγχρονίζει το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για τις δομές και τα στελέχη της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με στόχο την ουσιαστική συμβολή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία και τη συστηματική παιδαγωγική υποστήριξη των εκπαιδευτικών. Οι αλλαγές που προτείνονται κινούνται σε δύο κεντρικούς άξονες, ήτοι αφενός στην αναβάθμιση των στελεχών και των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και αφετέρου στην ορθολογική αναδιάταξη των κριτηρίων και της διαδικασίας επιλογής και αξιολόγησης των στελεχών της εκπαίδευσης. Ως προς τον πρώτο άξονα οι κύριοι πυλώνες του σχεδίου νόμου είναι: α) η θεσμοθέτηση στελεχών....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να προσέχετε την υγεία σας. 
ήρεμα και χαλαρά το Σαββατοκύριακο και θα τα πούμε από Δευτέρα και με πολλά και ενδιαφέροντα. 
Μπορεί να είμαστε στην καρδιά του Καλοκαιριού, αλλά φαίνεται πως τα γεγονότα δεν λένε να πάνε διακοπές....
Οι εξελίξεις φαίνεται πως θα είναι ραγδαίες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού όλα δείχνουν πως αλλάζουν οι συσχετισμοί και πολύ σύντομα θα βγούνε μπροστά υποψήφιοι δήμαρχοι.
Στο Δήμο Χαλκιδέων θα έχουμε αλλαγές αφού κάποιοι που ήταν υποψήφιοι δήμαρχοι, δεν θα είναι το 2023, αλλά θα εμφανισθούν νέοι υποψήφιοι δήμαρχοι και οι οποίοι θα προσπαθήσουν με διαφορετική πολιτική, να....

Αλλαγή ώρας δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από την Παρασκευή 30 Ιουλίου έως και το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από την Παρασκευή 30 Ιουλίου έως και το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, από ώρα 09:00 έως ...

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παλαιά Γέφυρα, την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), την Παρασκευή 16 και το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, από....

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Α.Ο. Χαλκίς ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον ταλαντούχο ακραίο αμυντικό Γιώργο Λάμπρου.
Ο Γιώργος έρχεται στην ομάδα έχοντας αγωνιστικές παραστάσεις σε αρκετές ομάδες όπως Κύζικος, Α.Ο. Νέας Αρτάκης, Ερέτρια, Κεραυνός Άγιου Θωμά και ...

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

Κορονοϊός: 2.691 νέα κρούσματα, 14 θάνατοι, 123 οι διασωληνωμένοι

35 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.691, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 453.200 (ημερήσια μεταβολή +0,6%),εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων7 ημερών, 167 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.721 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 14, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.833 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 123 (62,6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. Το 87% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.751 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 101 (ημερήσια μεταβολή -9,82%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 92 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση...

Μπουζουκάδικο άνοδος live - Παρασκευή 16 Ιουλίου 2021

 

Κώστας Γκαλουφας... ΤΕΛΟΣ

 
Και τώρα τι κάνω; Να γράψω για την ιστορία του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών;
Αυτή θα την έγραψε και εύχομαι να υπάρχει και αύριο ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ώστε να έχει να γράψει ο ιστορικός.
Να γράψω για την δική μου ιστορική διαδρομή, με τον ΗΡΑΚΛΗ;
Αυτή την ξέρω εγώ και αυτοί που μαζί υπηρετήσαμε τον ΗΡΑΚΛΗ που αγαπάμε.
Θα ήθελα να γράψω κάτι πρωτότυπο αλλά.....

....σφηνάκια

 - Δεν αλλάζουμε ούτε τρόπους, ούτε χαρακτήρα, ούτε φυσικά την στάση μας απέναντι "σε φουσκες" της πολιτικής και του αθλητισμού. Σεβόμαστε τους πάντες και δεν βγαίνουμε στα καφενεία και στις παρεες για να ρίχνουμε λάσπη. Γράφουμε την άποψή μας και όποιος θέλει....

Λ. Οικονόμου: Απόλυτα σύννομη και υπεύθυνη η διαχείριση της υπόθεσης της 19χρονης από την ΕΛ.ΑΣ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απόλυτα σύννομη και υπεύθυνη, χαρακτήρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονομού, τη διαχείριση από την ελληνική αστυνομία της υπόθεσης της 19χρονης στην Ηλιούπολη. «Όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συγκάλυψη αλλά αντίθετα υπήρξε πολύ μεγάλη ευαισθησία απέναντι στην 19χρονη. Η υπόθεση διερευνάται σε βάθος, είναι σε εξέλιξη και από την προανάκριση προκύπτει ότι εκτός του συγκεκριμένου δράστη υπάρχουν και νέοι δράστες», τόνισε ο κ. Οικονόμου απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜεΡΑ25 Κρίτωνα Αρσένη.

Ο βουλευτής του ΜεΡΑ25 έκανε λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την ελληνική αστυνομία σε βάρος της 19χρονης που κατήγγειλε το περιστατικό η οποία όπως είπε αντιμετωπίστηκε ως δράστης. «Δεν έγιναν σεβαστά από την αστυνομία τα δικαιώματα για την προστασία θυμάτων από εμπόρους παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Υπάρχει βαριά σκιά στη κυβέρνηση για προσπάθεια να συγκαλύψει τις ευθύνες της αστυνομίας, επειδή ο δράστης ήταν αστυνομικός», υποστήριξε ο κ. Αρσένης.

«Με τον πλέον εμφατικό τρόπο θέλω να υπογραμμίσω ότι, οι χειρισμοί της ελληνικής αστυνομίας στην υπόθεση της 19χρονης στην Ηλιούπολη, ήταν....

...η άποψή μας

 - Έχουμε μια απορία. Γιατί άραγε κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι της ενημέρωσης δεν παίρνουν θεση, για θέματα που γνωρίζουν και μάλιστα πολύ καλά;
Πως είναι δυνατόν ενώ έχουν μια θέση δίπλα σε ανθρώπους της αυτοδιοίκησης δεν απαντούν στην λάσπη και τις συκοφαντίες;  
Εμείς ενώ δεν έχουμε καμία απολύτως θέση....

Την καλησπέρα μας

 

Οι γηραιότεροι και οι νεαρότεροι των Ολυμπιακών Αγώνων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, ο μεγαλύτερος σε ηλικία αθλητής που κατέκτησε μετάλλιο, ήταν ο Σουηδός Όσκαρ Σουάν, ο οποίος γεννήθηκε στις 20/10/1847 και το 1920 σε ηλικία 72 ετών και 281 ημερών πήρε το ασημένιο στη σκοποβολή. Το 1908 σε ηλικία 60 ετών είχε κατακτήσει τα πρώτα του μετάλλια (2 χρυσά κι ένα χάλκινο), ενώ το 1912 σε ηλικία 64 ετών και 258 ημερών κατέκτησε ακόμη ένα χρυσό (αλλά κι ένα χάλκινο) κι έτσι έγινε και ο γηραιότερος «χρυσός» Ολυμπιονίκης στην ιστορία των Αγώνων. Ήταν 8,5 μήνες μεγαλύτερος από τον Αμερικανό Γκάλεν Σπένσερ, που το 1904 είχε κατακτήσει το χρυσό στην τοξοβολία. Ο Σουάν έλαβε μέρος σε ηλικία 76 ετών και στους Αγώνες του 1924, αλλά χωρίς να διακριθεί. Αξίζει να σημειωθεί πως όλα αυτά τα χρόνια ήταν συμπαίκτης στην ομάδα της σκοποβολής με τον γιό του Άλφρεντ, επίσης Ολυμπιονίκη. 

Στις γυναίκες, η γηραιότερη που κατέκτησε μετάλλιο ήταν η Αμερικανίδα Ελίζα Πόλοκ, η οποία το 1904 στο ομαδικό της τοξοβολίας πήρε το χρυσό, σε ηλικία 63 ετών και 333 ημερών. Έτσι είναι και η γηραιότερη «χρυσή» Ολυμπιονίκης, ενώ.....

....μικρά, μικρά

 - Τι τελικά κάνει νιαου νιάου στα κεραμίδια; Μην ανησυχείτε. Δεν είναι γάτες. Κότες είναι που τις έχει επηρεάσει η φαντασία τους και πίστεψαν πως

Τουλάχιστον 67 τα θύματα από τις πλημμύρες στην Ευρώπη - Δραματική η κατάσταση στη δυτική Γερμανία

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 67 ανθρώπους, ενώ πολλοί άλλοι αγνοούνται ακόμη, στην Ευρώπη, κυρίως στη Γερμανία όπου η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ έκανε λόγο για «τραγωδία», την ώρα που πολλοί πολιτικοί ηγέτες αποδίδουν το φαινόμενο στην κλιματική αλλαγή.

Στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία, οι ζημιές είναι πολλές. Όμως η κατάσταση είναι δραματική στη δυτική Γερμανία, όπου οι αρχές έκαναν απόψε λόγο για τουλάχιστον 59 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες.

Πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα από τον υπόλοιπο κόσμο και εκφράζονται φόβοι ότι ο τελικός απολογισμός των θυμάτων θα είναι ακόμη πιο βαρύς. Δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται.

Η αστυνομία του κρατιδίου της Ρηνανίας-Βόρειας Βεστφαλίας ανακοίνωσε απόψε ότι βρέθηκαν άλλα 5 πτώματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 31. Στη γειτονική Ρηνανία-Παλατινάτο, έχουν χάσει τη ζωή τους 28 άνθρωποι.

«Ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται όσο περνούν οι ώρες», ανέφερε ένα στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Οι πλημμύρες αυτές είναι μια από τις χειρότερες φυσικές καταστροφές που έχουν...

....φαπούλες

 - Δεν έχουμε κάτι εναντίον κάποιων αυτοδιοικητικών στο Δήμο Χαλκιδέων, αλλά έχουμε την εντύπωση πως δεν βγάζουν ούτε λέξη από το στόμα τους, όταν δεν θέλουν να τα βάλουν με ιδιωτικά συμφέροντα και κυρίως όταν αυτά τα συμφέροντα είναι ανθρώπων της πιάτσας και θέλουν να τα έχουν καλά μαζί τους. Δεν θα γράψουμε τίποτα περισσότερο τώρα, αλλά πριν φύγει το Καλοκαιράκι θα τους αποδείξουμε πως σε άλλες περιπτώσεις κάνουν τα κοκόρια.....

Πώς λειτουργούν από σήμερα εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης λειτουργούν από σήμερα με νέο καθεστώς ενώ όπως έχουν δηλώσει κυβερνητικά στελέχη, οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των μέτρων.

   Εστίαση, χώροι ψυχαγωγίας και κέντρα διασκέδασης θα λειτουργούν ως εξής:

   - Έως 31 Αυγούστου σε όλους τους χώρους ψυχαγωγίας επιτρέπεται η παρουσία μόνο καθήμενων πελατών

   - Από 16 Ιουλίου και έως 31 Αυγούστου κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας (εστιατόρια, κινηματογράφοι, θέατρα) μπορούν να λειτουργούν μόνο ως αμιγείς (covid free) στο 85% της χωρητικότητάς τους

   - Ειδικά για τα κλειστά κέντρα διασκέδασης επιτρέπονται μόνο αμιγείς χώροι με κάλυψη του 85% της ωφέλιμης επιφάνειας, με τους προβλεπόμενους όρους για την τήρηση των αποστάσεων και τα μέτρα προφύλαξης. Όλα τα κέντρα διασκέδασης, υπαίθρια και κλειστά, λειτουργούν επιπλέον με τους κανόνες...

Επέκταση διάθεσης self-tests στα παιδιά 5 έως 11 ετών

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεκτείνεται η διάθεση των αυτοδιαγνωστικών τεστ Ιουλίου και για τις ηλικίες από 5 έως 11 ετών. Η διάθεση θα γίνεται μέσω των φαρμακείων μέχρι την Παρασκευή 16/7.

Ως εκ τούτου, δικαιούχοι των τεσσάρων (4) αυτοδιαγνωστικών τεστ (self-tests) του μηνός Ιουλίου είναι πλέον:

- Όλα τα άτομα ηλικίας 5-11 ετών, εφόσον οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ (η παραλαβή θα γίνεται από τον γονέα ή....

....σουτάκια

 - Εσείς δώστε χρήμα και αυτοί που θα το πάρουν θα σας δώσουν πόνο στην συνέχεια, γιατί το χρήμα που θα ρίξετε δεν θα πιάσει τόπο και το όνειρο θα μείνε όνειρο και ευχόμαστε να μην γίνει εφιάλτης. Κύριοι το χρήμα είναι ο μοχλός για να πάρεις τα  εργαλεία στο ποδόσφαιρο, αλλά τα εργαλεία για ν΄ αποδώσουν, θα πρέπει να είναι ποιοτικά, να έχουν τις προδιαγραφές που πρέπει και φυσικά να έχουν και αυτόν που θα μπορέσει να τα κάνει σωστή χρήση.... Υπάρχουν ....

Η Βελέζ Μόσταρ αντίπαλος της ΑΕΚ

ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ

Η Βελέζ Μόσταρ από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη θα είναι ο αντίπαλος της ΑΕΚ στο Β' προκριματικό γύρο του Europa Conference League, καθώς νίκησε και στη Βόρεια Ιρλανδία την Κολερέιν με 2-1 (σκορ με το οποίο είχε επικρατήσει και στην έδρα της) και θα αντιμετωπίσει τους "κιτρινόμαυρους" στις 22 και 29 Ιουλίου με έπαθλο την πρόκριση στον Γ' προκριματικό γύρο.
Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στο "Stadion Grbavica" του Σαράγεβο και η ρεβάνς θα πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα μετά στο ΟΑΚΑ.
Η Κολερέιν προηγήθηκε στο 33' με τον Σέβλιν δημιουργώντας... συνθήκες παράτασης, όμως οι Βόσνιοι έφεραν "τούμπα" το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο με τα γκολ των Μπραντάο (54') και Αντζουσιτς (71').
Υπενθυμίζεται πως ο Άρης θα αντιμετωπίσει στον Β' προκριματικό γύρο την Αστάνα, με το πρώτο παιχνίδι να διεξάγεται στο Καζακστάν στις 22 Ιουλίου και τη ρεβάνς στις 29 Ιουλίου στο "Κλεάνθης Βικελίδης".

Τα αποτέλεσμα των ρεβάνς του Α' προκριματικού γύρου του Europa Conference League έχουν ως εξής:

Νιουτάουν (Ουαλία) - ΝΤΑΝΤΑΛΚ (Ιρλανδία)                       0-1       (0-4)
ΑΡΑΡΑΤ ΕΡΕΒΑΝ (Αρμενία) - Φεχερβάρ (Ουγγαρία)                  2-0       (1-1)....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Ο μπάρμπα Στέλιος δεν έχει κανέναν λόγο να μπει στην διαδικασία να κάνει δημόσιες σχέσεις με παράγοντες του ποδοσφαίρου και της αυτοδιοίκησης οι οποίοι πουλάνε και την ψυχή τους, όχι για να πετύχουν κάποιους στόχους, αλλά για να βγάζουν όλους τους άλλους από το παιχνίδι και να μένουν μόνοι τους.
Έχουν πλάκα όμως, γιατί ακόμη και μόνοι τους όταν τρέχουν, βγαίνουν δεύτεροι!!!!!
Χθες έφτασε στα χέρια μου, ένας φάκελος και δεν ήξερα αν θα έπρεπε να τον ανοίξω ή όχι. Μετά από λίγη ώρα τον άνοιξα με προσοχή και διαπίστωσα πως είχε πολλά στοιχεία τα οποία αφορούσαν έναν μόνιμο υβριστή μου και την παρέα του.
Θέλω για μία ακόμη φορά να στείλω ένα μήνυμα στον αποστολέα του φακέλου και δεν γνωρίζω αν είναι άνδρας ή γυναίκα. Ο μπάρμπα Στέλιος δεν....

Οι κορυφαίοι Έλληνες σε μετάλλια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΙ ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας και ο Πύρρος Δήμας είναι οι δύο Έλληνες αθλητές με τα περισσότερα Ολυμπιακά μετάλλια (4). Άλλοι δύο, ο Γιάννης Φραγκούδης και ο Στάθης Χωραφάς, έχουν κατακτήσει από 3 μετάλλια (και μάλιστα είναι οι μοναδικοί που το έχουν πετύχει αυτό σε μια διοργάνωση, το 1896), ενώ από 2 μετάλλια έχουν κατακτήσει 17 αθλητές και αθλήτριες. 

Ωστόσο, ο Δήμας έχει κατακτήσει τα περισσότερα χρυσά στην ιστορία της Ελλάδας (3), αλλά είναι και ο μοναδικός που έχει κατακτήσει μετάλλιο σε τέσσερις διαφορετικές διοργανώσεις. Πέρα από τον Δήμα, μόνο ένας έχει κατακτήσει 2 χρυσά, επίσης στην άρση βαρών, ο Κάχι Καχιασβίλι (έχει άλλο ένα χρυσό ως μέλος της Ενωμένης Ομάδας της πρώην Σοβιετικής...

Ανοιξε η πλατφόρμα για εμβολιασμό των εφήβων 15 - 17 ετών

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Ανοιξε η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό οι έφηβοι από 15 έως 17 ετών. Μετά και την έγκριση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για εμβολιασμό των παιδιών που είναι γεννημένα μέχρι και 31/12/2005, οι γονείς των παιδιών αυτών μπορούν από σήμερα να κλείνουν ραντεβού για αυτά, με το εμβόλιο της Pfizer.

Το ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών θα μπορεί να γίνεται από την πλατφόρμα emvolio.gov.gr με κωδικούς Taxisnet και το ραντεβού θα μπορεί να το κλείσει οποιοσδήποτε από τους γονείς που ανήκει στην ίδια οικογενειακή μερίδα με το παιδί. Επίσης, το ραντεβού του παιδιού θα μπορεί να κλειστεί στα ΚΕΠ ή στα φαρμακεία, προσκομίζοντας ο γονέας τα ταυτοποιητικά στοιχεία τα δικά του και του παιδιού.

Τα παιδιά θα πρέπει να προσέρχονται για εμβολιασμό στα εμβολιαστικά κέντρα συνοδευόμενα από τον γονέα ή τον κηδεμόνα τους.

Μεγάλο βάρος της εκστρατείας εμβολιασμού πέφτει πλέον στις νεότερες ηλικίες αλλά και σε μια σημαντική μερίδα πολιτών άνω των 50 που ακόμα δεν έχουν....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Παρασκευή σήμερα και ίσως κάποιοι από εσάς θα πάτε για διακοπές έστω και για ένα τριήμερο. Καλά θα κάνετε, αλλά να προσέχετε γιατί δυστυχώς τα κρούσματα είναι εδώ και όπως όλα δείχνουν θα αυξηθούν και δεν θέλουμε να πιστέψουμε τους ειδικούς που λένε πως θα μολυνθούν όλοι όσοι δεν θα έχουν κάνει το εμβόλιο. 
Τι περιμένουν αλήθεια αυτοί οι οποίοι, δεν θέλουν το εμβόλιο; Περιμένουν να βρεθούν στην εντατική και μετά ν΄ αρχίσουν να κάνουν προσευχές; Ο καθένας κάνει τις....

Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ- ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ενίσχυση του Α.Ο. Χαλκίς συνεχίζεται με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή γεννημένο νικητή.
Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ο Νίκος Ζαχαριάς, θα είναι κομμάτι της ομάδας μας την νέα αγωνιστική περίοδο.
Οι ποδοσφαιρικές παραστάσεις του Νίκου πέρα από το ευβοϊκό ποδόσφαιρο με τις φανέλες του Ευβοϊκού Αγίου Νικολάου (πρωταθλητής), του Ταμυναϊκού, του Α.Ο. Νέας Αρτάκης και του Ηρακλή Ψαχνών, είναι συνδεδεμένες και με την Βόρεια Ελλάδα όντας φοιτητής, με ομάδες κυρίως του Νομού Σερρών όπως Οδυσσέας Αναγέννησης, Μ. Αλέξανδρος Γεφυρουδίου, Μ. Αλέξανδρος ...

Δεν πειράζει

 - Όταν παίζεις, πρέπει να έχεις στο πρόγραμμα και την νίκη και την ήττα. Μπορεί η ήττα να σε πονέσει, ειδικά όταν σε οδηγήσουν σ αυτή δικοί σου άνθρωποι, αλλά δεν πρέπει να το βάλεις κατω.
Πρέπει να παλέψεις όχι για να κερδίσεις την επόμενη φορά, αλλά για να.....

....σφηνάκια

 - Ποιος τελικά είναι ο βλάκας και ο ηλίθιος; Είναι αυτός ο οποίος θα πληρώσει 6.000 ευρώ πρόστιμο και θα διοικήσει την Περιφέρεια με έμπιστους ανθρώπους και αυτούς που δεν κάνουν του κεφαλιού τους ούτε εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα ή αυτός που θέλει να μας πείσει πως αξίζει να συζητάμε και να λέμε πως επιβαρύνθηκαν οι πολίτες με 6.000 ευρώ, χωρίς να λέμε τι κέρδισαν τα τουλάχιστον 6 χρόνια που δεν κάνουν κουμάντο κάποιοι κύριοι;
Βλάκας για μας είναι αυτός ο οποίος προσπαθεί να μειώσει το κύρος του Φάνη Σπανού και του Κελαϊδίτη, μόνο και μόνο επειδή έχει στο κεφάλι του μια ....

Η Τουρκία 5 χρόνια μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, που τραυμάτισε την χώρα, οδήγησε σε εκτεταμένες εκκαθαρίσεις και ώθησε τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να επιχειρήσει να επεκτείνει τις εξουσίες του. Ακολουθούν κάποια από τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν στη χώρα μετά την νύχτα της 15ης Ιουλίου 2016.

Η αιματηρή απόπειρα πραξικοπήματος

Το βράδυ της 15ης και 16ης Ιουλίου 2016, ένα τμήμα του στρατού αποστατεί, καταλαμβάνοντας μαχητικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, σπέρνοντας πανικό στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη.

Οι βόμβες που ρίχνουν F-16 στοχοθετούν το κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, τους δρόμους γύρω από το προεδρικό παλάτι και τα αρχηγεία των ειδικών δυνάμεων και της αστυνομίας στην πρωτεύουσα.

Ο Ερντογάν, που βρίσκεται σε διακοπές στο Μαρμαρίς στην νοτιοδυτική Τουρκία, προτρέπει τους Τούρκους να αντισταθούν σε μια «απόπειρα πραξικοπήματος» βγαίνοντας στους δρόμους. Ώρες μετά επιστρέφει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Τούρκος πρόεδρος καταγγέλλει μια «προδοσία» πραξικοπηματιών στρατιωτικών....

Κορονοϊός-Ελλάδα: 2.794 νέα κρούσματα, 6 θάνατοι, 132 διασωληνωμένοι-Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

 37 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.794, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 450.512 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 159 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.633 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 6, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.819 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 132 (65,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 84,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.740 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 112 (ημερήσια...