Σάββατο 15 Μαΐου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



Ευχαριστούμε τον αντιδήμαρχο κ. Σέρρα

 - Να ευχαριστήσουμε τον αντιδήμαρχο Ληλαντίου τον κ. Σέρρα και το συνεργείο του Δήμου Χαλκιδέων αφού προχώρησαν στην κοπή χόρτων και στο Λευκαντί και όχι μόνο στους κεντρικούς δρόμους, αλλά και στους μικρούς κάθετους.
Ευγενέστατα τα μέλη του συνεργείου και μπράβο για την καλή δουλειά που κάνουν.
Αντιδήμαρχε....

Διοικητής Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας –Γ.Ν. – Κ.Υ Καρύστου– Γ.Ν. - Κ.Υ Κύμης

Χαλκίδα,15-05-2021
Μία από τις δυσκολότερες ημέρες στην ιστορία του Νοσοκομείου Χαλκίδας είναι η σημερινή. Μετά από τη μεγάλη και άνιση μάχη κατά του κορονοϊού 2019 (COVID-19), που έδωσε ο υγειονομικός Βασίλης Μαθιουδακης τραυματιοφορέας του Νοσοκομείου, απεβίωσε στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλευόταν από τις 28 Απριλίου. 
Αισθάνομαι την ανάγκη ως συνεργάτης και Διοικητής να εκφράσω τη μεγάλη θλίψη μου για την απώλεια ενός ξεχωριστού ανθρώπου, που αγάπησε και υπηρέτησε το Δημόσιο σύστημα υγείας, για σχεδόν 20 έτη,  με προσφορά στο συνάνθρωπο. 
Το Νοσοκομείο ήταν πάντα ψηλά στα ιδανικά του και προτεραιότητά του οι ασθενείς. Είχα την τύχη να συνεργαστώ στενά μαζί του στη μετεγκατάσταση του νοσοκομείου και η καλή του διάθεση έδινε δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε. Είχα γίνει μάρτυρας πράξεων του συμπαράστασης σε ασθενείς και οικείους τους, συμπαράσταση που ήταν από την.....

Play Out στην Super League

Διιαδικαστικός ο χαρακτήρας στο φινάλε των πλέι άουτ

Χωρίς ιδιαίτερες συγκρινήσεις θα διεξαχθεί το το φινάλε των Play Out στην Super League. Η ΑΕΛ έχει ήδη «καπαρώσει» την τελευταία θέση, που επιφέρει και τον υποβιβασμό στη SuperLeague 2, ενώ ο Παναιτωλικός θα δώσει μπαράζ με τον δεύτερο της Super League 2 για μια θέση στα «σαλόνια». Οι «βυσσινί» υποδέχονται τον ΠΑΣ Γιάννινα ενώ οι Αγρινιώτες ταξιδεύουν στο Ηράκλειο για το ματς με τον ΟΦΗ. Ο πρωτοπόρος των Play Out, Βόλος, κοντράρεται με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι ενώ Απόλλων Σμύρνης και Λαμία θα λύσουν τις διαφορές τους στη Ριζούπολη.  

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής των Play Out της Super League:  

Σάββατο 15 Μαΐου   19:30 Στάδιο Αλκαζάρ, ΑΕΛ - ΠΑΣ Γιάννινα (NS2)  ..

Ποιος φρόντιζε να τρώει καλά;;;;;

 - Τελικά έπεσε μουγκαμάρα...
Ποιος ήταν αυτός που φρόντιζε ώστε να τρώει καλά με μίζες από προμήθειες και τον κάλυπταν αυτοί που είχαν χορηγό τον προμηθευτή και στην πολιτική και στην ενημέρωση;;;
Θα πείτε κάτι ή να προχωρήσουμε σε ονοματάκια, πολύ....

Super League 2: Αγωνίας συνέχεια για την παραμονή

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο γήπεδο των Τρικάλων, στο σημερινό κρίσιμο παιχνίδι του τοπικού ΑΟΤ με τη Δόξα Δράμας, οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, στο πλαίσιο της 5ης και προτελευταίας αγωνιστικής στα Play Out του πρωταθλήματος της Super League 2, και εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην προσπάθεια για την παραμονή τους στην κατηγορία  στην τελευταία αγωνιστική, όπως και ο Καραϊσκάκης, ο οποίος δεν μπόρεσε να νικήσει στη Λάρισα τον αδιάφορο Απόλλωνα (2-2), ενώ η πρωτοπόρος Παναχαϊκή νίκησε με 3-2 στην Κρήτη την Ιεράπετρα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Play Out της Super League 2:  

ΟΦ Ιεράπετρας - Παναχαϊκή        2-3...

Κορονοϊός: 1.957 νέα κρούσματα, 43 θάνατοι, 661 διασωληνωμένοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.957, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 375.831 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.677 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.365 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 661 (62.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.272 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 302...

Δεκάδες χιλιάδες λιγότερες ώρες μετακίνησης με τα e-ραντεβού για τους πολίτες

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πάνω από 75.000 ώρες μετακίνησης που συνεπάγονται ταλαιπωρία κι αναμονή σε ουρές, γλίτωσαν οι πολίτες που επέλεξαν να εξυπηρετηθούν με ψηφιακό ραντεβού σε συναλλαγή τους με τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης (ΓΓΠΣΔΔ) αυξάνεται συνεχώς η χρήση της πλατφόρμας απομακρυσμένης εξυπηρέτησης για τους πολίτες MyDeskLive, μέσω των οποίων δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να πραγματοποιήσουν ψηφιακά ραντεβού με το Δημόσιο. Η πλατφόρμα αποτελεί ένα νέο όχημα εξυπηρέτησης του πολίτη που προώθησε ο υπουργός Κυριάκος Πιερρακάκης, σχεδιάστηκε από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αξιοποιεί το κέντρο Διαλειτουργικότητας. Να σημειώσουμε ότι η είσοδος γίνεται με κωδικούς Taxisnet και για κάθε δημόσια υπηρεσία έχουν γίνει οι απαραίτητες παραμετροποιήσεις, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες τους και με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών. Η εξ' αποστάσεως εξυπηρέτηση του πολίτη από το gov.gr μέσω της υπηρεσίας myDeskLive αφορά σε ψηφιακά ραντεβού με υπηρεσίες του Δημοσίου, όπως η ΑΑΔΕ, τα ΚΕΠ, ο ΟΑΕΔ, πρεσβείες και προξενεία της χώρας μας. Ήδη, από την αρχή της λειτουργίας των εφαρμογών (καλοκαίρι του 2020) έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 75.000 e-ραντεβού πολιτών κι επιχειρήσεων με τις υπηρεσίες που έχουν υιοθετήσει μέχρι σήμερα την...

Γιώργος Λάμπρου - Τέλος οι κουρτίνες;;;

 - Φαίνεται πως για το θέμα "με τις κουρτίνες" που κάποιος κρυβόταν από πίσω, θα έχουμε εξελίξεις. Ο προπονητής κ. Γιώργος Λάμπρου θα καταγγείλει λέει δημόσια, τους κυρίους Αυλωνίτη και Γατόπουλο για μαύρη διαφήμιση!!!!
Στόχος τους λέει ήταν να διαφημίσουν τον κ. Βέττα, αφού κι αυτός τους διαφημίζει!!!!
Ανταποδοτικά είναι όλα αυτά, αλλά δεν είδαμε τηλεοπτικά έστω και σε "κονσέρβα"  την κλήρωση και δεν ....

Τάσος Κατσινόπουλος - Θα χαράξει πορεία;;;

 - Ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΥ, σίγουρα θα χαράξει πορεία για την ομάδα, αλλά μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει πει κάτι. Τι να πει όμως με όλο αυτό που ζούμε με τον κορονοϊό; Ο κ. Κατσινόπουλος πάντως επειδή δεν αφήνει τίποτα στην τύχη, θα κάνει τον προγραμματισμό της ομάδας και θα κανει τις ανακοινώσεις.
Προπονητής είναι ο κ. Αντωνόπουλος, αλλά δεν....

Βαγγέλης Αγγέλλου - μόνο φίλαθλος

 
- Ένας ακόμη άνθρωπος ο οποίος αγαπάει το ποδόσφαιρο, απομακρύνθηκε από τα διοικητικά και δεν θέλει να εμπλακεί και πάλι.
Ο κ. Βαγγέλης Αγγέλου πρώην πρόεδρος του ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ πρόσφερε στο ποδόσφαιρο και είναι κρίμα που δεν έχει μια διοικητική θέση  σ΄ αυτό.
Όπως όλοι καταλαβαίνουμε, άνθρωποι με αρχές, ήθος και αγάπη για το ποδόσφαιρο δεν μένουν σ  αυτό, αφού δεν θέλουν να υπάρχουν σ΄ έναν χώρο όπου αυτές οι αρχές ...

Πάθαμε ΣΟΚ

 - Στο τσακ αποφύγαμε το εγκεφαλικό προχθές. Κάναμε ένα τηλεφώνημα στον ΔΟΑΠΠΕΧ και ζητήσαμε τον κύριο Φώτη Γκούνη, τον διευθυντή του οργανισμού.
Η κυρία που απάντησε στο τηλεφώνημα μας προκάλεσε ΣΟΚ...
Ο κύριος Γκούνης δεν είναι εδώ. Έχει πάει να φυτέψει το χόρτο!!!!!!!
Γνωρίζοντας πως ο κ. Γκούνης έχει καταγωγή κάπου εκεί από την Καλαμάτα και στο άκουσμα της λέξης χόρτο, τα είδαμε ΟΛΑ.
Κυρία μου αυτά δεν τα λένε τόσο απότομα και χωρίς εξηγήσεις. 
Τελικά μας εξήγησε πως εννοούσε το χόρτο ....

Οι συνέπειες της COVID-19 στους πνεύμονες και σε άλλα όργανα του σώματος που οδηγούν στον θάνατο

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο έχουν χάσει τη ζωή τους από την COVID-19 και τις σοβαρές επιπλοκές της. Αν και έχει σημειωθεί απίστευτη πρόοδος μέσα σε μόλις έναν χρόνο, που οδήγησαν στην ανάπτυξη αποτελεσματικών εμβολίων, διαγνωστικών εξετάσεων και θεραπειών, υπάρχουν ακόμα πολλά που δεν γνωρίζουμε για τις συνέπειες της COVID-19 στους πνεύμονες και σε άλλα όργανα του σώματος, που οδηγούν τελικά σε θανατηφόρα αποτελέσματα. Οι καθηγητές της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευστάθιος Καστρίτης και Θάνος Δημόπουλος (πρύτανης ΕΚΠΑ), συνοψίζουν αυτά τα δεδομένα.

Δύο πρόσφατες μελέτες στο περιοδικό Nature παρέχουν μερικές από τις πιο λεπτομερείς αναλύσεις σχετικά με τις επιπτώσεις του SARS-CoV-2 στο ανθρώπινο σώμα. Η έρευνα δείχνει ότι σε άτομα με προχωρημένη λοίμωξη ο SARS-CoV-2 οδηγεί συχνά σε μία καταστροφική σειρά εκδηλώσεων του ξενιστή (του ανθρώπινου οργανισμού) στους πνεύμονες, πριν από τον θάνατο. Αυτές περιλαμβάνουν τη φλεγμονή που διαφεύγει από τον έλεγχο του ανοσοποιητικού και των μηχανισμών του και την ανεξέλεγκτη καταστροφή των ιστών στους πνεύμονες που δεν μπορεί να αποκατασταθεί.

Και οι δύο μελέτες υποστηρίχθηκαν από το Εθνικό Ίδρυμα Υγείας των ΗΠΑ (NIH). Δύο διαφορετικές ομάδες ανέλυσαν δείγματα ιστών από ασθενείς με COVID-19 λίγο μετά τον θάνατό τους. Η πρώτη ομάδα δημιούργησε ένα πρόγραμμα για την...

Γιάννης Νταβέλης

 
- Ο Γιάννης Νταβέλης, ο δάσκαλος μπορεί να έφυγε από κοντά μας "χτυπημένος" από τον κορονοϊό, αλλά δεν θα τον ξεχάσουμε, αφού σαν δάσκαλος άφησε το στίγμα του και σαν άνθρωπος ήταν υπέροχος.
Είναι δεδομένο πως περισσότερο λείπει από την οικογένειά του, η οποία νοιώθει την απουσία του στην καθημερινότητά της.
Εμείς μόνο ένα μήνυμα θέλουμε να στείλουμε προς όλους.
Δεν φτάνει το να μην ....

Γιάννης Παπαθανασίου - Κάνουμε λάθος;;;;;

 - Κυκλοφορούν φήμες πως ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου θα επιστρέψει στα διοικητικά ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά εμείς αυτές τις φήμες δεν τις πιστεύουμε.
Αν κάνουμε λάθος, θα διαπιστωθεί σύντομα, αλλά νομίζουμε πως δεν έδειξε επιθυμία να ξαναμπλέξει στα του ποδοσφαίρου, τουλάχιστον σε επίπεδο διοίκησης.
Οι δουλειές του πάνε πολύ καλά και δεν.....

ΥΠΑΙΘ: Για "ψηφοθηρία και λαϊκισμό" κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με ανακοίνωσή του για τον αριθμό εισακτέων στα Πανεπιστήμια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για "λαϊκισμό και ανακολουθίες" κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ το Υπουργείο Παιδείας σε δελτίο Τύπου, απαντώντας σε ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ (Επιτροπή Παρακολούθησης και Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου) Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ για το έτος 2021-2022. Το υπουργείο υποστηρίζει, πως στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μιλούν χωρίς κανένα στοιχείο», ενώ διαφορετικά στελέχη δίνουν άλλους αριθμούς για υποψηφίους που θα μείνουν εκτός της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επίσης αναφέρει πως ο ΣΥΡΙΖΑ τάσσεται κατά της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αδιαφορώντας για «κάθε ακαδημαϊκό κριτήριο, που...

Αλλού τα φροντιστήρια και οι υποδείξεις...

 
- Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας κ.υριος Ευάγγελος Κούκουζας, ξέρει καλά τι λέει, πως το λέει και πότε το λέει και δεν τον ενδιαφέρει το αν τα λεγόμενά του ενοχλούν. Εμείς που τον ψηφίζουμε τον ξέρουμε καλά και του λέμε να συνεχίσει να τα λέει χύμα και ας θυμώνει όποιος θέλει. Στο....

Συνεδρίασε με επιτυχία η Επιτροπή Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 13 Μαΐου 2021, η συνεδρίαση της Επιτροπής Τουρισμού του Δήμου Χαλκιδέων, με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να παρουσιαστεί ο σχεδιασμός των δράσεων και των εκδηλώσεων , που πρόκειται να υλοποιηθούν από τον Δήμο κατά την τουριστική περίοδο, καθώς και να συζητηθούν ιδέες για την περαιτέρω ανάπτυξη της Τουριστικής καμπάνιας «See you in Chalkis – Θα σε δω στη Χαλκίδα».
Κατά τη συνεδρίαση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, οι εκδηλώσεις και συναυλίες που έχουν σχεδιαστεί από τον Δημοτικό Οργανισμό Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), η ανάγκη επικαιροποίησης των αδελφοποιήσεων του Δήμου με άλλες πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης, οι παροχές του Δήμου προς τους επισκέπτες και η ανάγκη αξιοποίησης των ψηφιακών μέσων, προκειμένου να προωθηθεί η ανάδειξη και αξιοποίηση των στοιχείων του τόπου.
Όλα τα μέλη εξέφρασαν νέες ιδέες και συμφώνησαν στη διαρκή συνεργασία κι επικοινωνία μεταξύ του Δήμου, των φορέων, των συλλόγων και των κατοίκων στην υλοποίηση της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος του Δήμου.
Στην εισήγησή της η Δήμαρχος Χαλκιδέων ανέφερε μεταξύ άλλων:
«Το φετινό καλοκαίρι μας βρίσκει σε ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, με τα κρούσματα να είναι αυξημένα και τον Δήμο μας να είναι στο βαθύ κόκκινο. Αναμενόμενο βέβαια, αφού η γειτνίαση με την Αττική και τη Βοιωτία, έχουν επιφορτίσει και τη δική μας περιοχή. Το πλήγμα που έχει δημιουργηθεί είναι μεγάλο, κυρίως υγειονομικό αλλά και κοινωνικό.....

Γιάννης Λάμπρου, ...θα είναι εδώ

 - Ο τέως πρόεδρος του ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ και νυν μέλος του ΔΣ και ταμίας της ΕΠΣ Εύβοιας, έχει αποδείξει πως δεν έχει εξαρτήσεις και δεν θα συρθεί πίσω από άλλους, για να έχει μια θέση στο ποδόσφαιρο.
Προσφέρει χρόνια στο ποδόσφαιρο, έχει την δική του άποψη και δεν περιμένει την καθοδήγηση από κανέναν.
Εμείς πιστεύουμε πως ο κ. Λάμπρου ξέρει καλύτερα από τον καθένα μας, τι θα χρειαστεί ν΄ αλλάξει στο....

Το τεστ, έδειξε σκορ;;;;;

 - Θα μας τρελάνουν οι Ψαχνιώτες;;;
Μας τηλεφώνησε άνθρωπος της ομάδας των Ψαχνών και μας είπε: "Χθες η ομάδα έκανε rapid test σε όλα τα μέλη της αποστολής για τον αγώνα με το ΥΠΑΤΟ και το τεστ που έγινε στον αρχηγό της αποστολής δεν έδειξε αν ήταν αρνητικός ή θετικός στον κορονοϊό, αλλά το σκορ του αγώνα!!!!!!!!
Κύριε Γκαλούφα είναι αλήθεια;
Δεν μας αποκάλυψε το σκορ, αλλά ....

Χρόνια σας πολλά κυρία Αϊδίνη

 - Να στείλουμε τις καλύτερες ευχές μας στην πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ κυρία Ελένη Αϊδίνη, αφού σήμερα έχει τα γενέθλιά της.
Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Χρόνια Δημιουργικά και με Υγεία.
Ο Θεός να σας δίνει υγεία και δύναμη, ώστε να βοηθάτε τους δημότες μέσα από τον ΔΟΑΠΠΕΧ, ο οποίος έχει στην ευθύνη του τον Πολιτισμό και τον αθλητισμό, αλλά και το περιβάλλον.
Συνεχίστε με τον ίδιο ζήλο και αυτό θα μας....

Καλημέρα

  - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε καλά στην υγεία σας. Δεν θα κουραστούμε να γράφουμε πως πρέπει να προσέχουμε, για να έχουμε την υγεία μας. Φοράμε μάσκα, κρατάμε αποστάσεις και δεν πάμε εκεί που υπάρχει πολύς κόσμος και μάλιστα ο ένας πάνω στον άλλον. Χθες πήγα σ΄ ένα φαρμακείο και μπήκε κάποιος κύριος χωρίς την μάσκα του. Η εργαζόμενη του ζήτησε να φορέσει την μάσκα του, αλλά η απάντησή του ήταν το "δεν φοράω μάσκα". Του είπε να του δώσει μια μάσκα αλλά και πάλι αυτός αρνήθηκε. Δυστυχώς φαίνεται πως ο πελάτης έχει πάντα....

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Πάρκο του Βούρκου (απέναντι από τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας), σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, το Σάββατο 15 Μαΐου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, με τη διαδικασία της δράσης “Drive through Testing”.
Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται, για τον σκοπό αυτό το Σάββατο 15 Μαΐου 2021, από ώρα 10:00 έως και ώρα 14:00, στο Πάρκο του Βούρκου (απέναντι από τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας).
Μέσω της συγκεκριμένης δράσης οι πολίτες θα δίνουν δείγμα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους και χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός, αφού δεν θα ...

Παρασκευή 14 Μαΐου 2021

....σφηνάκια

 - Μπορεί όλοι να έχουν να πούνε κάτι εναντίον βιαστών και δολοφόνων, αλλά κάνουν κωλοτούμπες και βγαίνουν ως υπερασπιστές τους όταν ακούνε να μην υπάρχει κανένα έλεος για βιαστές και δολοφόνους. Μια ζωή στην φυλακή ή θανατική καταδίκη, εκτός κι αν οι ίδιοι ξαναφέρουν στην ...

«Βεργώτεια»

Κορυφαίοι Έλληνες αθλητές αύριο (15/5) στα «Βεργώτεια»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχουν οι αγώνες στίβου "Βεργώτεια", που θα γίνουν το Σάββατο (15/5) στο Δημοτικό Στάδιο Αργοστολίου. Πολλά δυνατά ονόματα του ελληνικού στίβου βρίσκονται ήδη στο Αργοστόλι, προκειμένου είτε να κάνουν τον πρώτο τους αγώνα στη σεζόν, είτε να συνεχίσουν τις εμφανίσεις τους.
Οι αγώνες διοργανώνονται για 6η χρονιά από την ΓΕ Κεφαλληνίας με συνδιοργανωτές  την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλληνίας, τον Δήμο Αργοστολίου, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ιονίων Νήσων και το Ίδρυμα Γεωργίου και Μάρης Βεργωτή και την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, ενώ είναι ενταγμένοι στο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

Ο Μίλτος Τεντόγλου θα κάνει τον πρώτο του αγώνα μετά το χρυσό μετάλλιο, που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, ωστόσο αυτή τη φορά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του στα 100 μέτρα. Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι, μετά το Ευρωπαϊκό κλειστού προχώρησε σε αποκατάσταση του προβλήματος στο γόνατο κι ακόμη δεν είναι σε θέση να ξεκινήσει τους αγώνες στο μήκος. Στην Κεφαλονιά θα είναι και η Βούλα Παπαχρήστου, που θα συμμετάσχει στο μήκος, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τους αγώνες που ακολουθούν στο βασικό της...

Επεκτείνεται η δυνατότητα παραλαβής δικαστικών αποφάσεων μέσω της ενιαίας ψηφιακής πύλης gov.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επεκτείνεται η δυνατότητα της ψηφιακής αίτησης και παραλαβής επίσημου ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων, μέσω του συστήματος της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης (gov.gr), όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των συναρμόδιων υπουργείων Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Δικαιοσύνης.

   Η εφαρμογή είχε ξεκινήσει πιλοτικά από το Πρωτοδικείο και Εφετείο Πειραιώς και το Πρωτοδικείο και Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Τώρα, επεκτάθηκε στο 'Αρειο Πάγο, το Εφετείο Θεσσαλονίκης, τα Πρωτοδικεία Βέροιας και 'Αμφισσας και το Ειρηνοδικείο Κέρκυρας. Επιπρόσθετα, η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη, σύμφωνα....

Κορονοϊός-Ελλάδα: 2.188 νέα κρούσματα, 56 θάνατοι, 677 οι διασωληνωμένοι

 33 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.188, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 373.881 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 50 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.629 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 56, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 11.322 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 677 (62% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 83% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.255 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 381 (ημερήσια μεταβολή +30,03%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι...

ΝΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

«ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ...άτομα με άνοια»

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής “ΓΕΦΥΡΑ”, υλοποιεί τη δράση: «ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ...άτομα με άνοια». Αντικείμενο της δράσης είναι η δωρεάν εκπαίδευση και υποστήριξη φροντιστών ατόμων τρίτης ηλικίας που πάσχουν από άνοια.
Η επιστημονική υποστήριξη του προγράμματος παρέχεται από την “Ελληνική Εταιρεία Νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών Χαλκίδας”. Το πρόγραμμα, συνολικής διάρκειας οκτώ (8)  εβδομάδων, περιλαμβάνει διαδικτυακά σεμινάρια, τα οποία θα πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη και Τετάρτη (6:00μμ έως 9:00μμ), καθώς και ατομικές ή ομαδικές  συνεδρίες ψυχολογικής υποστήριξης. 
Μέσα από τα εκπαιδευτικά σεμινάρια, όσοι εμπλέκονται στη φροντίδα των ατόμων με άνοια, θα μάθουν να κατανοούν τα χαρακτηριστικά των ανοϊκών διαταραχών και να εμπλέκουν το άτομο με άνοια σε δραστηριότητες ανάλογες με το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.
Με την παρακολούθηση ατομικών ή και ομαδικών συνεδριών, οι φροντιστές θα είναι σε θέση να ενισχύσουν στοιχεία που συμβάλλουν στην ψυχική τους ανθεκτικότητα, αλλά και να ανταπεξέρχονται αποτελεσματικά στην καθημερινότητά τους.
«Δίπλα σε κάθε άνθρωπο που πάσχει από άνοια, υπάρχει ένας ακόμη άνθρωπος που δοκιμάζεται για να τον υποστηρίξει. Στεκόμαστε δίπλα σε όλους αυτούς τους...

Σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου για την Προστασία της Εργασίας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «για την Προστασία της Εργασίας-Σύσταση Ανεξάρτητης Αρχής "Επιθεώρηση Εργασίας"- Κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη της βίας και παρενόχλησης στο χώρο της εργασίας-Κύρωση της Σύμβασης 187 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για τo Πλαίσιο Προώθησης της Ασφάλειας και της Υγείας στην Εργασία-Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2019/1158 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ής Ιουνίου 2019 για την ισορροπία μεταξύ της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ζωής».

Η διαβούλευση θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη 27η Μαΐου 2021.

Όπως έχει ήδη ανακοινώσει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι 10 σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο, είναι:

«1. Εισαγωγή της ψηφιακής κάρτας εργασίας για τον έλεγχο και την πάταξη της "μαύρης"-υποδηλωμένης εργασίας και της εισφοροδιαφυγής.

2. Αναβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας σε Ανεξάρτητη Αρχή....

"Τα παρατράγουδα"

 - Σε τι διαφωνείτε αγαπητέ κύριε; Δεν κρινόμαστε όλοι εκ του αποτελέσματος; Αυτό δεν είναι το σωστό;
Γιατί πιστεύετε πως ο αυτοθαυμασμός, θα σας κάνει μεγάλο και τρανό;
Δηλώνω κι εγώ πυρηνικός φυσικός και θ΄ αρχίσω να κάνω διαλέξεις και θα χαρώ πολύ να είσθε στο ακροατήριό μου, για να σας διδάξω πως θα εκτοξεύουν τα βλήματα από την δεκαετία του 2030 και μετά!!!!
Και κάτι ακόμη. 
Θα θέλαμε να μας πείτε πόσο ψηλά θα φτάσετε, αυτούς....

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν

O Tσεφερίν... ενεργοποιεί τους φιλάθλους: «Είναι η καρδιά του ποδοσφαίρου»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, συναντήθηκε με τους Football Supporters Europe (FSE), ένα δίκτυο φιλάθλων που έχει μέλη σε περισσότερες από 48 χώρες-μέλη της UEFA, και ενώσεις οπαδών από Αγγλία και Ισπανία σχετικά με τα σχέδια για την οικοδόμηση μιας άμεσης σχέσης, όπως ανέφερε σήμερα η ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

Η συνάντηση αποτελεί μέρος της προσπάθειας της UEFA να συνεργαστεί πιο επίσημα με τις οργανώσεις φιλάθλων, πολλές από τις οποίες αντιτάχθηκαν σθεναρά στα σχέδια δημιουργίας της ευρωπαϊκής Super League, τον περασμένο μήνα.

«Έχω πει πολλές φορές ότι οι φίλαθλοι είναι η καρδιά του ποδοσφαίρου και πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να τους εμπλέξουμε ως νόμιμους ενδιαφερόμενους» δήλωσε ο Τσεφερίν στην ιστοσελίδα της UEFA και συνέχισε:  «Έχουν πολλά να συνεισφέρουν και πρέπει να τους δώσουμε φωνή για σημαντικά σχετικά θέματα».

Η Super League ξεκίνησε με 12 ιδρυτικούς συλλόγους, αλλά εννέα - Μάντσεστερ....

......μικρά, μικρά

  - Κάποιοι δεν λέμε να βάλουμε μυαλό και προσπαθούμε να δημιουργούμε προβλήματα. Επειδή στο Ληλάντιο είχαμε αρκετά κρούσματα, αποφασίστηκε να γίνουν σήμερα RAPID TEST στο Γυμνάσιο και το Λύκειο Βασιλικού και κάποιοι γονείς προτίμησαν να μην το κάνουν τα παιδιά τους, βάζοντας σε κίνδυνο την ζωή τους αλλά και....

Στ. Πέτσας: «Υποχωρεί η πανδημία και επιστρέφει η αισιοδοξία» - Στις 19 Μαΐου στη Βουλή ο νέος εκλογικός νόμος για την αυτοδιοίκηση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Αισιοδοξία ότι η Ελλάδα μετά την πανδημία θα έχει μια «ισχυρή ανάκαμψη», πολύ καλύτερη από τις πρόσφατες αισιόδοξες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

      «Υποχωρεί η πανδημία και επιστρέφει η αισιοδοξία», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας, επισημαίνοντας ότι με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων φάνηκε η διάθεση του κόσμου να αυξήσει την καταναλωτική του δαπάνη, ενώ και οι τουριστικές ροές αναμένονται αυξημένες. Σε συνδυασμό με την μεταρρυθμιστική δυναμική της κυβέρνησης και με τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχει η χώρα στη διάθεσή της, «θα έχουμε μια ισχυρή ανάκαμψη, αισιοδοξώ πολύ καλύτερη και από τις πρόσφατες προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

      Εκτίμησε, επίσης, ότι σε ένα χρόνο «οι Έλληνες θα είναι πιο αισιόδοξοι και η Ελλάδα πιο φωτεινή» γιατί η χώρα θα είναι πιο πλούσια και πιο παραγωγική, διότι θα έχουν μπει σε κίνηση παραγωγικές ομάδες που σήμερα δεν λειτουργούν....

Αποχαιρετάμε τον σύντροφο Γιώργο Ιωαννίδη

Η ΚΟΒ Ληλαντίου - Ερέτριας και η Λαϊκή Συσπείρωση Ερέτριας αποχαιρετά με θλίψη τον σύντροφο Γιώργο Ιωαννίδη. Ο σύντροφος Γιώργος στάθηκε σε όλη του τη ζωή, αταλαντευτα στο πλευρό του κόμματος και τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερα μέσα από τη δράση του στο Δήμο Ερέτριας. 
Παρά τα 76 χρόνια του και τα ζητήματα υγείας που αντιμετώπιζε δεν σταμάτησε λεπτό να δίνει τη μάχη με κάθε τρόπο, για την προβολή των θέσεων του Κόμματος, την ισχυροποίηση του κινήματος μέσα από τη δράση του με τους..

Υπ. Παιδείας: Στους 77.415 ο αριθμός εισακτέων στα ΑΕΙ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελαφρώς μειωμένος διαμορφώνεται φέτος ο αριθμός εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με την απόφαση «Καθορισμός αριθμού εισακτέων σπουδαστών στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022», που υπεγράφη σήμερα από την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

H απόφαση, η οποία θα δημοσιευθεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ορίζει ότι ο συνολικός αριθμός εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 ανέρχεται σε 77.415 αντί 77.970, που ήταν πέρσι. Επίσης, το υπουργείο ανακοίνωσε τους συντελεστές βάσει των οπoίων καθορίζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής σε κάθε Πανεπιστημιακή Σχολή/Τμήμα.

Σύμφωνα με το υπουργείο, η κατανομή του αριθμού στα επιμέρους Τμήματα έγινε με βάση τις εισηγήσεις των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για τον αριθμό των εισακτέων, υπό το πρίσμα και του ισχύοντος θεσμικού πλαισίου των....

Μ. Βορίδης: Έρχεται παρέμβαση στο ζήτημα της εποπτείας των ΟΤΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολική παρέμβαση στο ζήτημα της εποπτείας των ΟΤΑ με τη φιλοδοξία να αντιμετωπιστεί η «πανθομολογούμενη δυσλειτουργία των αποκεντρωμένων διοικήσεων», προανήγγειλε ότι θα καταθέσει το προσεχές διάστημα ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκη Βορίδης, μιλώντας στο 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
Στο ίδιο πάνελ που είχε ως κεντρικό θέμα την περιφερειακή διακυβέρνηση, συμμετείχαν και οι περιφερειάρχες Αττικής, Γιώργος Πατούλης και Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης και ο καθηγητής Σπύρος Φλογαΐτης, διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου (European Public Law Organization) και δύο φορές υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών (2007, 2009). 
Ο κ. Βορίδης αναγνώρισε ότι στο πεδίο της άσκησης εποπτείας επί των ΟΤΑ από τις αποκεντρωμένες διοικήσεις εντοπίζονται καθυστερήσεις, αγκυλώσεις και δυσλειτουργίες. 
Ανέφερε ότι στο αμέσως επόμενο διάστημα θα παρουσιάσει μια συνολική παρέμβαση στο ζήτημα της εποπτείας των ΟΤΑ, η οποία, όπως είπε, πρέπει να γίνει αποτελεσματική, ουσιαστική, λειτουργική και λιτή. «Αυτό σημαίνει», πρόσθεσε, «ότι θα πρέπει να επιτευχθεί αύξηση της ταχύτητας ώστε να μη....

......φαπούλες

 - Ο κάθε άνθρωπος που θ΄ ασχοληθεί με τα κοινά, θα κριθεί από τις πράξεις και τα έργα του και φυσικά από τους πολίτες, την ώρα της κάλπης και όχι από τον οποιονδήποτε ο οποίος θέλει να βγάζει τ΄ απωθημένα του και να εμφανίζει το άσπρο ως μαύρο. Φίλες και φίλοι αναγνώστες πριν τις δημοτικές εκλογές, κάποιοι από το πρωί μέχρι το βράδυ προσπαθούσαν να μειώσουν την προσωπικότητα της σημερινής δημάρχου της κυρίας Βάκα, σε ανθρώπινο επίπεδο, σε πολιτικό επίπεδο, σε κομματικό επίπεδο και σε επίπεδο επιρροής στους ....

Βουλή: Υπερψηφίστηκε η κύρωση για το τραπεζικό σύστημα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη συντριπτική πλειοψηφία των βουλευτών να δίνει θετική ψήφο, ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση και ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την εναρμόνιση της ελληνικής με την ευρωπαϊκή νομοθεσία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, και ΚΙΝΑΛ ενώ καταψήφισαν ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ και ΜεΡΑ25.

   Ο υφυπουργός Οικονομικών, αρμόδιος για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, Γιώργος Ζαββός, επεσήμανε ότι «στόχος της κύρωσης των κοινοτικών οδηγιών είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας των τραπεζών και η δημιουργία ικανού μαξιλαριού σε περίπτωση που μια τράπεζα πάει για εξυγίανση».

   «Στην ουσία, πρόκειται για ουσιαστικά βήματα ενίσχυσης ολόκληρου του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος», ανέφερε ο κ. Ζαββός, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι οι τράπεζες θα μπορούν πλέον να βοηθήσουν τις μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από την κρίση του κορονοϊού. «Οι μεταρρυθμίσεις που επιτελεί η κυβέρνηση στους 10 τελευταίους μήνες, αποσκοπούν στην ενίσχυση των τραπεζών, για να λειτουργήσουν ως ιμάντας...

Διαγωνιστικές Διαδικασίες και στοιχεία μεταφοράς μαθητών της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας

Η Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, μετά από εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης των διαγωνιστικών διαδικασιών για τα σχολικά έτη 2020 -2023, εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την έγκριση των πρακτικών αξιολόγησης των δικαιολογητικών προσωρινών αναδόχων – αποδεικτικά μέσα. 
Από την παραπάνω διαδικασία προέκυψε η απόρριψη των προσφορών των προσωρινών αναδόχων 14 λεωφορείων και 21 ΤΑΞΙ. Η απόρριψη αυτή προέκυψε γιατί οι προσωρινοί ανάδοχοι δεν προσκόμισαν ή δεν είχαν σε ισχύ τα απαραίτητα δικαιολογητικά κατακύρωσης που προέβλεπε η διακήρυξη του διαγωνισμού. Δύο νέοι διαγωνισμοί είναι ήδη σε εξέλιξη για την κάλυψη και την επίλυση των προβλημάτων που προέκυψαν στη μεταφορά από την απόρριψη των ανωτέρω αναδόχων. 
Στο σύνολο των αναδόχων των δρομολογίων της ΠΕ Εύβοιας ανταποκρίθηκαν, με τα σωστά δικαιολογητικά, οι ανάδοχοι 60 περίπου δρομολογίων λεωφορείων και οι ανάδοχοι 240 περίπου δρομολογίων ΤΑΞΙ. 
Στην ΠΕ Εύβοιας μεταφέρονται με μισθωμένα και τακτικά δρομολόγια..

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση της μοναδικής πρόσβασης στην Κοινότητα των Φύλλων

Στο πλαίσιο των έργων υποδομών για την αποκατάσταση των καταστροφών, από τη θεομηνία της 9ης Αυγούστου 2020, ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση, από τα συνεργεία του Δήμου Χαλκιδέων, του τμήματος της οδού 28ης Οκτωβρίου στο Βασιλικό της Δημοτικής Ενότητας Ληλαντίων (περιοχή ΑΣΑΧ), που είχε καταστραφεί.
Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είχε προχωρήσει σε εργασίες υπόβασης του δρόμου και η ασφαλτόστρωση από τον Δήμο Χαλκιδέων κρινόταν απαραίτητη, αφού...

....σουτάκια

 - Εμείς επιμένουμε στο θέμα των προπονητών και γράφουμε πως δεν υπάρχει προπονητής ο οποίος θα οδηγήσει ψηλά μια ομάδα, αν στην ομάδα δεν υπάρχει διοίκηση η οποία να ξέρει ποδόσφαιρο, να ξέρει να διοικεί και να έχει στον έλεγχό της την ομάδα. Γιατί πρέπει λοιπόν να κρυβόμαστε και να θαυμάζουμε έναν προπονητή, όταν....

Ο υπάλληλος του χορηγού;;;;;;;;;

 Που να τολμήσεις να πεις την αλήθεια, για τον κύριο που τυπικά ήταν υπάλληλος δήμου, αλλά ουσιαστικά ήταν υπάλληλος του "μεγάλου χορηγού" αλλά και "μεγάλου προμηθευτή....

Συνάντηση Ζαγοράκη με την αντιπροσωπεία της UEFA

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον πρόεδρο της Ε.Π.Ο., Θοδωρή Ζαγοράκη, επισκέφθηκε χθες (13/5) στα γραφεία της Ομοσπονδίας αντιπροσωπεία της UEFA, την οποία αποτελούσαν ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας Κέβιν Λαμούρ, ο διευθυντής Εθνικών ομοσπονδιών Ζόραν Λάκοβιτς και το μέλος της διεύθυνσης Εθνικών ομοσπονδιών, Μάριος Γεωργίου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης, οι αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας επαναδιατύπωσαν την εμπιστοσύνη της UEFA προς τον παλαίμαχο αρχηγό της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2004 και νυν πρώτο παράγοντα του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε αυτή είχε εκφραστεί από τον πρόεδρο του σώματος που κυβερνά το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, Αλεξάντερ Τσέφεριν, στην πρόσφατη...

Α΄ Εθνική Γυναικών-1ος ΟΜΙΛΟΣ - Οι αγώνες της Κυριακής 09/05/2021- αποτελεσματα

 6η αγωνιστική 

Τρίκαλα 2011 – ΑΕΛ  0 - 5
ΓΠΟ Καστοριά – Βασίλισσα Θράκης  αναβολη 27/5
Δόξα Δράμας – Αγροτικός Αστέρας  0 - 1 ....
 

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Αντέχουμε και δεν θα μας λυγίσουν. Ο μπάρμπα Στέλιος θα συνεχίσει ν΄ αντιμετωπίζει με σεβασμό τον καθένα και όχι εκδικητικά ή επιθετικά. 
Να στείλω την καλημέρα μου στην κυρία Ελένη Μιντζιφίρη και να τις ευχηθώ να έχει την υγεία της και να ξεπεράσει τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες την έχουν μπλέξει, επειδή ο χαρακτήρας της, δεν ανήκει σ΄ αυτούς που σκύβουν το κεφάλι.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μάλλον έχει θυμώσει και μαζί μου. Ίσως σε κάποιο σχόλιό μου να μην συμφωνεί, αλλά αυτό ....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Αντέχουμε και δεν θα μας λυγίσουν. Ο μπάρμπα Στέλιος θα συνεχίσει ν΄ αντιμετωπίζει με σεβασμό τον καθένα και όχι εκδικητικά ή επιθετικά. 
Να στείλω την καλημέρα μου στην κυρία Ελένη Μιντζιφίρη και να τις ευχηθώ να έχει την υγεία της και να ξεπεράσει τις δικαστικές περιπέτειες στις οποίες την έχουν μπλέξει, επειδή ο χαρακτήρας της, δεν ανήκει σ΄ αυτούς που σκύβουν το κεφάλι.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά μάλλον έχει θυμώσει και μαζί μου. Ίσως σε κάποιο σχόλιό μου να μην συμφωνεί, αλλά αυτό ....

Α΄ Εθνική Γυναικών-2ος ΟΜΙΛΟΣ- Οι αγώνες της Κυριακής 09/05/2021-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

6η Αγωνιστική
Εργοτέλης - Αγία Παρασκευή  0 - 0 
Γλυφάδα Οδυσσέας - Ν. Αστέρας Ρεθύμνου  4 - 0....

Πολύ ΣΥΡΙΖΑίος ο Αναγνωστάκης

 - Ο κύριος Αναγνωστάκης Δημήτρης φαίνεται πως ακολουθεί κατά γράμμα την αντιπολιτευτική πολιτική και πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αφού στο Περιφερειακό Συμβούλιο το μόνο που κάνει είναι να ζητάει ν΄ αποσυρθούν νομοσχέδια!!
Διαβάσαμε πως ζήτησε να εκδοθεί ψήφισμα για το νομοσχέδιο που έχει να κάνει με τις λαϊκές αγορές, αλλά μας λέει πως δεν ψήφισε θετικά η παράταξη Σπανού και έτσι δεν είχαν ψήφισμα!!!!
Κύριε Αναγνωστάκη, λέτε την μισή αλήθεια.
1) Γιατί εσείς έχετε δικαίωμα να ακολουθείτε  την γραμμή ΣΥΡΙΖΑ και ο ....