Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020

Επίσκεψη του Υπουργού Υγείας στο Νέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, συνοδευόμενος από τη Δημάρχο Χαλκιδέων

Tο Nέο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2020, ο Υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Ο κ. Υπουργός, μεταξύ άλλων, ευχαρίστησε τη Δήμαρχο για τις αποτελεσματικές ενέργειες και τη συμβολή του Δήμου στην άμεση ολοκλήρωση του δρόμου και του συστήματος ύδρευσης για το Νέο Νοσοκομείο, το οποίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού, λειτούργησε με γρήγορους ρυθμούς, αποτελώντας σήμερα έναν από τους βασικούς πυλώνες στην αντιμετώπιση του κορονοϊού, με τις ΜΕΘ και ..

Κορονοϊός: 2.835 νέα κρούσματα, 366 διασωληνωμένοι και 38 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.835 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 72.510, εκ των οποίων το 54.0% άνδρες. Επίσης, 4.622 (6.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18.812 (25.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Ακόμα, 366 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 ετών. 112 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80.9%, των ....

Η άποψή μας

 Θα το ξαναγράψουμε για μία ακόμη φορά.
Οι ρουφιάνοι, οι γλείφτες, οι προσκυνημμένοι, οι ηλίθιοι και οι δήθεν δεν πρέπει να έχουν καμία θέση στο χώρο της ενημέρωσης.
Δεν είναι δυνατόν κάποιες πρακτικές να μας γυρίζουν στην εποχή της χούντας.
Κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν κάποια πράγματα και να παριστάνουν τους δημοσιογράφους, τους καναλάρχες, τους ραδιοφωνατζήδες, τους ιντερνετικούς και δεν ξέρουμε τι άλλο.
Του κώλου τα 9μερα δηλαδή.
Για να ξεκαθαρίζουμε τα πάντα.....

Κλειστά από Δευτέρα και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί -Τ. Θεοδωρικάκος: Τι ισχύει για γονείς και προσωπικό ΟΤΑ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Το κλείσιμο των δημοτικών και των νηπιαγωγείων από την προσεχή Δευτέρα έως και τις 30 Νοεμβρίου συμπαρασύρει και τους δημοτικούς και ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος για τους γονείς δημοσίους υπαλλήλους με παιδιά στους σταθμούς αυτούς, στα νηπιαγωγεία και στα δημοτικά σχολεία θα ισχύσουν οι διευκολύνσεις της πρώτης καραντίνας. Δηλαδή μειωμένο ωράριο κατά 25% ή εναλλακτικό ωράριο κατόπιν συνεννόησης με την υπηρεσία ή χορήγηση άδειας ειδικού σκοπού.

Το προσωπικό των δημοτικών παιδικών σταθμών, οι καθαρίστριες των σχολείων αλλά και οι υπάλληλοι σε άλλα νομικά πρόσωπα των δήμων που παραμένουν ....

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΔΕΕΠ ΕΥΒΟΙΑΣ

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Υποδεχθήκαμε σήμερα το πρωί στο νέο Νοσοκομείο της Χαλκίδας τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια. Ο κ. Υπουργός επισκέφθηκε την ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου, η οποία είναι πλήρως εξοπλισμένη με σύγχρονες υποδομές και προσωπικό, το οποίο προσλήφθηκε και άμεσα εκπαιδεύτηκε  για τις ανάγκες της Μονάδας, και ήδη νοσηλεύει δύο περιστατικά από την Καρδίτσα. 
Ο κ. Υπουργός στις δηλώσεις του τόνισε ότι υποστηρίζουμε πλέον σήμερα ως μία Υγειονομική Περιφέρεια όλη τη χώρα, με αλληλεγγύη, αλληλοϋποστήριξη και με αυτοθυσία και ευχαρίστησε το προσωπικό και τη διοίκηση του Νοσοκομείου και της Υγειονομικής Περιφέρειας για την καθημερινή ....

Στη Συνεδριακή διαδικασία της ΚΕΔΕ η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στη Συνεδριακή διαδικασία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τα μέλη της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη χθες, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, συμμετείχε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα. Στην εισήγησή της η Δήμαρχος επικεντρώθηκε στα ζητήματα που προέκυψαν από τις καταστροφές της 9ης Αυγούστου. 
“Ζούμε σε ιδιαίτερα δύσκολες περιόδους όχι μόνο υγειονομικής, αλλά και κλιματικής και περιβαλλοντικής κρίσης, καθώς είναι τραγικό πώς κάθε έντονο καιρικό φαινόμενο το τελευταίο έτος πλήττει σφοδρά δήμους πόλεις και χωριά σε όλη τη χώρα. Η Εύβοια, η Καρδίτσα, η Σάμος, η Κρήτη, χτυπήθηκαν, θρήνησαν θύματα και παλεύουν από την πρώτη στιγμή να....

Μας δουλεύουν

 Θα πάει λέει ο άλλος να κάνει πορεία από το Πολυτεχνείο μέχρι την Αμερικάνικη πρεσβεία για να τιμήσει αυτούς που αγωνίσθηκαν για "ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" και καλεί την κυβέρνηση να στείλει τα ΜΑΤ να τον χτυπήσουν.
Σιγά να μην σκίσεις το καλτσόν μεγάλε.
Αυτοί που αγωνίσθηκαν τότε δεν αγωνίσθηκαν για ν΄ αποκτήσουν καταθέσεις σε όλες τις τράπεζες εσωτερικού και εξωτερικού, ούτε για ν΄ αποκτήσουν βίλες και πισίνες, ούτε θέση στην Βουλή και την Ευρωβουλή, ούτε φυσικά ασυλία.
Η κυβέρνηση έχει υποχρέωση να κάνει αυτό που κάνει....

Τα λάδια και σ΄ αυτούς;;;;

 Γιατί κάποιοι δεν βάζουν μυαλό και δεν προσέχουν;
Γιατί ανοίγουν το στόμα τους και κατηγορούν τους άλλους, ενώ αυτοί κάνουν χειρότερα;
Προσπαθούν κάποιοι να πείσουν τον κόσμο λέγοντας πως η ΤΕΡΝΑ λάδωσε την δημοτική αρχή της Ερέτριας και άλλους, για να βάλει ανεμογεννήτριες στα όρια του Δήμου.
Μας λένε πως κάποιοι τα πήρανε από την ΤΕΡΝΑ για να πάψουν να αντιδρούν.
Αλήθεια, θα γίνουμε κακοί αν γράψουμε πως και αυτοί που λένε αυτά τα πήρανε από τον όμιλο στον οποίο ανήκει η ΤΕΡΝΑ;
Μήπως μπορούνε να μας πούνε πως έτυχε όταν ήταν ....

Να γελάσουμε τώρα;;;

 Τι να γράψουμε και τι να σχολιάσουμε, για τις απόψεις του κάθε μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ; Κατηγορούν τον Αυγενάκη πως δεν τους άφησε να κάνουν εκλογές και πως έτσι μένει το ποδόσφαιρο ακυβέρνητο!!!!
Να γελάσουμε τώρα ή αργότερα;
Εκλογές για διοίκηση στην ΕΠΟ γίνονται κάθε 4 χρόνια. Ποιος λόγος υπάρχει να γίνουν τώρα; Αφού αυτοί οι κύριοι πήγαν τόσο καλά γιατί πήγαν να κάνουν εκλογές πριν περάσει από την Βουλή ο Αθλητικός Νόμος;
Αφού πιστεύουν πως η πολιτεία δεν μπορεί ....

Εδώ είμαστε

 - Εδώ είμαστε και θα συνεχίσουμε, όσο τα μάτια μας είναι ανοιχτά. Τίποτα δεν είναι ικανό να μας σταματήσει και να μας βάλει σε καλούπια. Όταν θα πάμε στους ουρανούς τότε και μόνο τότε θα σταματήσουμε να έχουμε άποψη και να γράφουμε.
Θέλουμε να στείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στους ανθρώπους που μας στηρίζουν με κάθε τρόπο. Ακόμη κι ένα τηλεφώνημα, μπορεί να είναι ικανό να σου φτιάξει την διάθεση. Μια καλημέρα, ένα τι κάνεις, είναι σημαντικό, όσο κι αν φαίνεται παράξενο.
Ναι κάποιοι έχουν δίκιο. Δεν γράφουμε μόνο τα καλά τους, αλλά γράφουμε και...

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. Ευχόμαστε να ξεπεραστεί σύντομα το θέμα με τον κορονοϊό και κάποια στιγμή να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Δυστυχώς δεν τηρήθηκαν όπως θα έπρεπε τα μέτρα κι η κατάσταση έχει ξεφύγει. Ξαφνικά όλοι θέλαμε ένα σκυλάκι, όχι γιατί αγαπάμε τα ζώα, αλλά επειδή θέλαμε να το χρησιμοποιήσουμε για ....

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Ζητά τη στήριξη της ΕΠΟ η SL 2

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Επιστολή προς την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, με την οποία ζητάει τη στήριξή της, στο αίτημά της να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας και να ανασταλούν οι πληρωμές στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών, έστειλε την Παρασκευή (13/11), η Super League 2.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Όπως γνωρίζετε, η διοργανώτρια αρχή είχε αποφασίσει την έναρξη του Πρωταθλήματος της Super League 2 στις 8 Νοεμβρίου 2020. Ωστόσο με την ....

Κορονοϊός: 3.038 νέα κρούσματα, 336 διασωληνωμένοι, 38 θάνατοι

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 3.038 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 69.675, εκ των οποίων το 54,1% άνδρες.

Τα 4.601 (6,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 18.334 (26,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 336 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι .....

Tα παιδιά είναι πιο ευαίσθητα στον κορονοϊό από ότι αρχικά είχε εκτιμηθεί

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα παιδιά μολύνονται συχνότερα με τον κορονοϊό απ' ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί, σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου του Λέβεν και του ινστιτούτου Σιενσάνο. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 362 παιδιών από τις περιοχές 'Αλκεν και Πελτ, όπως αναφέρει η εφημερίδα Het Belang van Limburg.

   Στο διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως και 6 Οκτωβρίου, ελήφθησαν δείγματα αίματος και σάλιου από αυτά τα παιδιά. Το 'Αλκεν ήταν μια από τις περιοχές που είχε πληγεί ......

"ΤΑ ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΑ"

 
- Να κι ένα ευχάριστο νέο, μέσα σε μια εποχή δύσκολοι για προέδρους και γενικώς παράγοντες του ποδοσφαίρου. Με απόφασή της, επιχείρηση η οποία πουλάει αθλητικά είδη και έχει έδρα το Βασιλικό, διαγράφει τα χρέη ομάδας, η οποία είχε προμηθευτεί αθλητικό υλικό και είχε αφήσει ένα χρέος, με την δικαιολογία πως έπρεπε....

«Όχι» Χαρδαλιά στην εξαίρεση των κυνηγών και ερασιτεχνών ψαράδων από τα μέτρα απαγόρευσης

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απέρριψε το αίτημα να ενταχθούν στην κατηγορία της ατομικής άθλησης σε εξωτερικό χώρο, το ερασιτεχνικό ψάρεμα και το κυνήγι και να εξαιρεθούν από τα μέτρα καθολικής απαγόρευσης μετακινήσεων που ισχύουν σε όλη τη χώρα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ομόφωνα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων απέρριψε το αίτημα αυτό. Δεν μπορεί 10 εκατ. πολίτες να είναι απομονωμένοι και 170.000 φίλοι κυνηγοί να μετακινούνται. ....

Δήμος Χαλκιδέων

Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Πιτσούνη Αλέξανδρο και τον Αντιπρόεδρο κ. Κεραμιδά Σταύρο, του Πολιτιστικού, Περιβαλλοντικού, Αθλητικού Συλλόγου Αγίου Νικολάου Ληλαντίων “Η Αναγέννηση”, πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, με κύριο θέμα συζήτησης τα ζητήματα που αφορούν στις πληγείσες περιοχές. 
Η Δήμαρχος απάντησε στα ερωτήματα του Συλλόγου σχετικά με τις αποζημιώσεις, τα έργα υποδομών και την απαλλαγή από τους λογαριασμούς νερού και τα δημοτικά τέλη. Στη συνάντηση ήταν παρόντες ο Αντιδήμαρχος Ληλαντίων κ. Σέρρας Δημήτρης και ο Αντιδήμαρχος Έργων κ. Γουρνής Βασίλης.
Αρχικά, τους ενημέρωσε ....

Δήμος Χαλκιδέων: “Όλοι μαζί κρατάμε τον Δήμο μας καθαρό – Όλοι μαζί προστατεύουμε τη δημόσια υγεία”

Ο Δήμος Χαλκιδέων, με γνώμονα την ενίσχυση της προστασίας της υγείας των δημοτών και των εργαζόμενων στον ευαίσθητο τομέα της καθαριότητας, απευθύνει έκκληση στους δημότες να διευκολύνουν το έργο των υπαλλήλων αυτών, που έχουν επιπρόσθετα αναλάβει τον καθαρισμό και την απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων και των πλατειών, στις δύσκολες υγειονομικά μέρες που διανύουμε. Συγκεκριμένα, παρακαλούμε τους πολίτες:
να κλείνουν καλά τις σακούλες των απορριμμάτων
να τοποθετούν τις σακούλες απορριμμάτων εντός των κάδων και κυρίως βραδινές ώρες
να εφαρμόζουν σωστά την Ανακύκλωση....

......φαπούλες

 - Ν΄ αρχίσουν λέει ο άλλος τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, γιατί δεν πρέπει να σκοτώσουμε τον αθλητισμό!!! Συγνώμη αλλά είμαστε σοβαροί; Αν σκοτώσουμε τους ανθρώπους, για ποιόν θα έχουμε αθλητισμό; Ποιοι το ζητάνε αυτό; Αυτοί οι οποίοι πήγαιναν στα γήπεδα χωρίς να σέβονται τα μέτρα και τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Κακώς η πολιτεία δεν βγαίνει να πει πως μέχρι τον εμβολισμό των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων, ο αθλητισμός σε ερασιτεχνικό επίπεδο μένει ....

e-ΕΦΚΑ: Το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας και ο προσδιορισμός ασφαλιστικών εισφορών

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγκύκλιο σχετικά με το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας, τον προσδιορισμό ασφαλιστικών εισφορών και την απεικόνιση της ασφάλισης, εξέδωσε ο Ηλεκτρονικός Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).
Ειδικότερα, από την 1η Οκτωβρίου 2020, θεσπίστηκε ανοιχτό πρόγραμμα για τη δημιουργία 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, με σκοπό την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, μέσω κινήτρων προς τις επιχειρήσεις, για την τόνωση της απασχόλησης, την ανάσχεση....

«Μη φοβού, μόνον πίστευε» το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου από την εντατική του "Ευαγγελισμού"

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Μη φοβού, μόνον πίστευε», είναι το μήνυμα του αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου από την Εντατική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, όπου νοσηλεύεται.

Επιπρόσθετα, εκφράζει ολόψυχες ευχαριστίες προς τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή....

Πνευματικό Κέντρο Αγίου Νικολάου Χαλκίδος

 

....μικρά, μικρά

 - Ψυχραιμία κυρίες και κύριοι. Εσείς που αναλάβατε εργολαβικά "να χτυπήσετε" Σπανό και Βάκα με τα θέματα των πληγέντων, ξέρετε πως δεν σας ακούει κανείς, γιατί αΗ πλά λέτε ψέματα. Εμείς δεν θα αφήσουμε τίποτα ασχολίαστο και ξαναγράφουμε πως "η συνεργασία" ενός ραδιοφωνικού σταθμού, με δήθεν επιτροπές των ....

25 ΧΡΟΝΙΑ «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 1995 – 2020

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» συμπληρώνει 25 χρόνια έχοντας στηρίξει
περισσότερα από 1.700.000 παιδιά και τις οικογένειές τους
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο της επετείου των 25 χρόνων από
την ίδρυσή του, ξεκινά εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας, της
ομογένειας και διεθνών φορέων για το έργο του καθώς και ενίσχυσης των
δράσεών του για να συνεχίσει να βρίσκεται αποτελεσματικά και ουσιαστικά
δίπλα σε κάθε παιδί και οικογένεια έχει ανάγκη.
Με αφετηρία την 9η Νοεμβρίου και για έναν ολόκληρο χρόνο, «Το Χαμόγελο.....

Από το πάνω ράφι.....

 Το υπογράφουμε κι ας λέει ο καθένας ότι θέλει. Όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για μια νέα ομάδα ποδοσφαίρου Γυναικών στην Εύβοια και η οποία θα λειτουργήσει σε πραγματικά επαγγελματικά πρότυπα σε όλα τα επίπεδα.
- Μια ομάδα με διοίκηση αποτελούμενη από παράγοντες οι οποίοι γνωρίζουν το διοικείν καλύτερα από τον  καθένα.
- Μια ομάδα με Τεχνικό Διευθυντή από το πάνω ράφι κι έναν προπονητή ....

Περιορισμός μετακινήσεων από σήμερα σε όλη την Ελλάδα, από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Περιορίζονται από σήμερα οι μετακινήσεις των πολιτών στις απολύτως αναγκαίες από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί στο πλαίσιο της εξειδίκευσης και αυστηροποίησης των μέτρων για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού.
Από σήμερα οι μετακινήσεις που θα επιτρέπονται σε όλη την επικράτεια από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων των πολιτών ....

...σουτάκια

 
- Μπαχαλομπάχαλο στην ΕΠΟ και γενικότερα στο χώρο του ποδοσφαίρου, αφού όπως όλα δείχνουν μάλλον μετά την αδιαφορία Μαρινάκη, Σαββίδη, Αλαφούζου για τα διοικητικά της ΕΠΟ, κάνουν πλέον την εμφάνισή τους, άνθρωποι της παράγκας του μπαρμπά Θωμά!!!!! Με το καλό να τους υποδεχθούμε και να τους ευχηθούμε  να καταφέρουν σύντομα να δώσουν, όχι το φιλί της ζωής στο ....

Σπυρόπουλος Τάκης

 Την καλημέρα μας στον προπονητή κύριο Τάκη Σπυρόπουλο ο οποίος έχει μια μεγάλη διαδρομή στο ποδόσφαιρο, αρκετή εμπειρία και φυσικά γνώση του αθλήματος.
Είναι από τους προπονητές που χαίρονται να δημιουργούν, αλλά και να βοηθούν νεαρούς ποδοσφαιριστές ώστε ....

Γερμανία: Σε ποσοστό - ρεκόρ η δημοτικότητα της Μέρκελ

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην κορυφή της λίστας με τους δημοφιλέστερους πολιτικούς της Γερμανίας βρίσκεται και πάλι η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ, της οποίας η διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού φαίνεται να κερδίζει την αποδοχή των πολιτών. Δημοφιλής αποδεικνύεται και ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς (SPD).

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Deutschlandtrend του πρώτου καναλιού της ...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Σήμερα Παρασκευή και 13, αλλά τι έχουμε να φοβηθούμε; Μπορεί να μην τα έχουμε δει ακόμη όλα μέσα στο 2020, αλλά έχουμε ακόμη χρόνο μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020. Πάντως για να γράφουμε και του στραβού το δίκιο, οφείλουμε να ομολογήσουμε Μανώλη πως από την ΕΠΣΕ δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση, μετά....

Δημήτρης Ακριτίδης

 Ένας προπονητής κύριος σε όλα του και φίλους με όλους. Δεν κατηγορεί κανέναν, αναλαμβάνει ευθύνες και έχει ως αρχή του να έχει την ευκαιρία να δουλεύει με νέα παιδιά, να τα διδάσκει τα μυστικά της μπάλας και να διαμορφώνει χαρακτήρες.
Αυτός είναι ο κύριος Δημήτρης Ακριτίδης και τώρα....

ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 Για τη συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου με θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2021
Αλιβέρι, 11 Νοεμβρίου 2020
Σύμφωνα με την πρόσκληση που έλαβα από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αλιβερίου, η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου ήταν προγραμματισμένη την Τρίτη 10 Νοέμβρη στις 7 μμ στο Κοινοτικό Κατάστημα Αλιβερίου. ....

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά. Φυσικά δεν πάνε καλά τα πράγματα με τον κορονοϊό και πλέον δεν χρειάζεται να το γράφουμε εμείς, αφού το έχετε διαπιστώσει όλοι και ευχόμαστε να μην είναι πολύ αργά. Αυτοί που περιμένουν να βγούμε σύντομα από την καραντίνα και να περάσουμε στην κανονικότητα, ας την ...

ΣΥΛΛΥΠΗΤΉΡΙΑ ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

Συσσωμος ο Α. Ο. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ συγκλονισμενος από τον αδοκητο χαμό του παλαιμαχου ποδοσφαιριστη της Παύλου Δήμου, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του ....

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2020

Κορονοϊός: 3.316 νέα κρούσματα, 310 διασωληνωμένοι, 50 θάνατοι

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε σήμερα 3.316 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 24 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 66.637, εκ των οποίων το 54,1% άνδρες.

Τα 4.587 (6,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.773 (26,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 310 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών, 88 (28,4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 82,9% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω....

Αυτό είναι πόνος.....

 - Έλα να το διασκεδάσουμε και λίγο...
Αυτοί που πάντα είναι ή παριστάνουν τους αισιόδοξους, είναι αυτοί οι οποίοι πονάνε υπερβολικά όχι όταν "τους βάζεις μια ντουζίνα γκολ", αλλά όταν τους κερδίζεις "με ένα γκολ και αυτό στις....

Κυρ. Πιερρακάκης: Και οι ιατρικές βεβαιώσεις μέσω διαδικτύου

   Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έπειτα από την άυλη συνταγογράφηση έρχονται και οι ψηφιακές ιατρικές βεβαιώσεις. «Πρόθεσή μας είναι στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, στην οποία στηρίχθηκε και η άυλη συνταγογράφηση, να προσθέσουμε και ιατρικές βεβαιώσεις» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, στο πλαίσιο του 10ου «e-Government Forum» με κύριο θέμα τον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημόσιου τομέα εν μέσω COVID-19. 
Αναφερόμενος στο έργο που έχει ήδη υλοποιήσει αλλά και σε όσα σχεδιάζονται ....

Βουλή: Απάντηση σε όσα δήλωσε ο Παύλος Πολάκης από τον διοικητή του Νοσοκομείου Σωτηρία

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, κατέθεσε πριν από λίγο, για τα πρακτικά της συνεδρίασης, τα στοιχεία για τις λειτουργικές κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει το Νοσοκομείο Σωτηρία όπως τα διαβίβασε στη Βουλή ο διοικητής του Νοσοκομείου. Είχε προηγηθεί ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.   

"Επειδή δέχθηκα μια ανελέητη επίθεση από τον κ. Πολάκη, που μου λέει ότι "λέω ...

Υπ. Υγείας: Απάντηση σε δημοσιεύματα για διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περιστατικό με διασωληνωμένο σε απλή κλίνη του νοσοκομείου, δεν υπάρχει, τονίζει το υπουργείο Υγείας, με αφορμή δημοσιεύματα για δύο ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Νοσοκομείο Κοργιαλένειο-Μπενάκειο ΕΕΣ.
Συγκεκριμένα από το υπουργείο Υγείας επισημαίνονται τα εξής:
- Άνδρας 44 ετών, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, νοσηλεύεται ....

"Τα παρατράγουδα"

 - Αγαπημένο μας παρατράγουδο, να ξέρεις πως όσους κι αν βάλεις να μας πιάσουν για να μας πούνε να μην σε χαρακτηρίζουμε παρατράγουδο και να μην προχωρήσουμε σε αποκαλύψεις.....

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Χαλκίδα, 12 Νοεμβρίου 2020
Προς
Τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων.

Αγαπητά μου πνευματικά τέκνα,
Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!
Σας χαιρετώ με αυτό τον εκκλησιαστικό και αγιογραφικό χαιρετισμό, ο οποίος πιθανόν να θεωρηθεί υπερβολικός ή και αδικαιολόγητος για τον μακράν του Θεού κόσμο. Πως είναι δυνατόν, θα σκεφθεί ο άνθρωπος που δεν συνδέεται με τον Θεό, να χαίρομαι, όταν ζω σε τόσα δεινά και με την παγκόσμια αγωνία, που έφερε η ταχυτάτη εξάπλωση του κορωνοιού και την ασφυκτική από πάσης πλευράς ....

Βαγγέλης Ντόβολης

 
- Αξιόλογος άνθρωπος, μετρημένος ως χαρακτήρας και αρκετές φορές πρωταθλητής ως προπονητής ομάδων ποδοσφαίρου. Διατηρεί Ακαδημία Ποδοσφαίρου στην Νότια Εύβοια και την περίοδο 2020 - 2021 δεν είναι στον πάγκο κάποιας ομάδας. Ο κ. Βαγγέλης Ντόβολης είναι πολυτέλεια για το Ευβοϊκό Ποδόσφαιρο και δεν είναι από τους προπονητές που παρακαλάνε, που κάνουν συμβιβασμούς ....

Ζητούν να υιοθετήσουν σκυλιά με fast track διαδικασίες!

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Υιοθεσίες αδέσποτων σκυλιών με ...fast track διαδικασίες ζητούν τις τελευταίες μέρες πολίτες, από φιλοζωική οργάνωση της Θεσσαλονίκης, κάνοντας τους υπευθύνους να υποψιάζονται ότι θέλουν να χρησιμοποιήσουν τα σκυλιά ως δικαιολογία για βόλτα εν μέσω καραντίνας.

   «Εκεί που χτυπούσε σπάνια το τηλέφωνο για υιοθεσίες, μέσα σε λίγες μέρες δεχτήκαμε όσα αιτήματα δεχόμαστε συνολικά όλο τον χρόνο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Εύη .....

......φαπούλες

- Άλλο πάλι κι αυτό. Κύριοι από τώρα οργάνωση για τις εκλογές της ΕΠΣΕ του 2023;;;;; Τι σας έπιασε τελικά; Γιατί τόσο νωρίς; Τι νόημα είχε η χθεσινή τηλεδιάσκεψη παραγόντων του Ευβοϊκού Ποδοσφαίρου; Για να μην παρεξηγηθούμε, σ΄ αυτή δεν συμμετείχε κανείς από τα μέλη του....

Κορονοϊός: Ο ιός "δεν έχει κουραστεί", προειδοποιεί ο ΠΟΥ

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πολίτες ενδέχεται να έχουν κουραστεί από τον κορονοϊό, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε εγρήγορση, τόνισε σήμερα ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμρπεγέσους, ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

"Μπορεί εμείς να έχουμε κουραστεί από την covid-19, αλλά αυτή δεν έχει ....

Αντώνης Πριόνας

 
- Ο Αντώνης Πριόνας δεν θα χρειασθεί ιδιαίτερες συστάσεις ούτε για τον χαρακτήρα του ούτε και για τις γνώσεις του, ως προπονητής ποδοσφαίρου. Έφτασε σε επίπεδο προπονητή Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Γυναικών και άλλαξε την εικόνα της Εθνικής.
Ανέδειξε πρωταθλήτρια και ανέβασε στην τότε Δ΄ Εθνική την ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και στην συνέχεια ανέλαβε τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ και ήταν στον πάγκο του κάνοντας εκείνη την τρελή πορεία μέχρι και την Β΄ Εθνική. 
Τότε το "Στούπας, Γκαλούφας, Πριόνας" δεν.....

ΟΤΑΝ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ

 ΟΤΑΝ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ
ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ Η ΑΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

Το Γενικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μετά την αδικαιολόγητη εμμονή της κυβέρνησης να κάνει λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα αποφάσισε να προκηρύξει Αποχή από τις πρακτικές εξετάσεις οδήγησης φορτηγών καθώς και απόκτησης Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) όλων των κατηγοριών, των Εξεταστών υποψηφίων οδηγών που υπηρετούν στις Διευθύνσεις Μεταφορών & Επικοινωνιών, στις Διευθύνσεις ΚΤΕΟ και λοιπές υπηρεσίες όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων και Τομέων όλων των Περιφερειών της χώρας, από την Τετάρτη 18 Νοέμβρη 2020 έως την λήξη των ....

......μικρά, μικρά


- Συγνώμη, αλλά δεν θα μας πούνε και μαλάκες, κάποιες ραδιοφωντζούδες και κάποιοι ραδιοφωνατζήδες. Ξέρουμε καλά τι συμβαίνει στο Ληλάντιο, τι συμβαίνει με τον ΛΗΛΑ και δεν περιμέναμε πό επιτροπές και συντρόφους που ακολουθούν την γραμμή του ΚΚΕ να μας τα πούνε. Δεν θα μασήσουμε για να ακολουθήσουμε την κομματική επίθεση που εξαπολύουν καθημερινά σε ραδιοφωνικές εκπομπές ενός και μόνου ραδιοφωνικού σταθμού, εναντίον της Περιφέρειας, της Δημοτικής Αρχής ....

.....σουτάκια

 - Γιατί κυρίες κι κύριοι κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως δεν πρέπει "να ξυθούν στην κλίτσα του τσοπάνη"!!! Εμείς γράψαμε καλά λόγια για τον υποψήφιο πρόεδρο της ΕΠΟ τον κύριο Ψαρόπουλο, γιατί όπως γράψαμε είναι και ομοϊδεάτης μας, είνι και φίλους του επίτιμου προέδρου της ΕΠΣΕ, του...

Οικονομική Ολυμπιάδα για μαθητές Λυκείου από εφέτος

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Ως τώρα γνωρίζαμε για τη σχολική Ολυμπιάδα, στα μαθηματικά αλλά και σε άλλα μαθήματα. Από την τρέχουσα σχολική χρονιά όμως, τα ελληνόπουλα θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν και στην Οικονομική Ολυμπιάδα.

Πρόκειται για ένα διεθνή διαγωνισμό οικονομικών γνώσεων που από το 2021 θα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Λυκείου και στη χώρα μας, βασισμένο στο ....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Την καλημέρα μας στον Μανώλη Βέττα και να του γράψουμε, για να το διαβάσουν και όλοι, πως πάντα θα ισχύει το "όπου φτωχός και η μοίρα του". Το ζούμε καθημερινά Μανώλη, αλλά τι να κάνουμε; Δυστυχώς οι περισσότερες οικογένειες βράζουμε στο ....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ "ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ" ΔΗΜΟΥ ΙΣΤΙΑΙΑΣ-ΑΙΔΗΨΟΥ

 Αγαπητοί συμπολίτες, 
με αφορμή περιστατικό που έλαβε χώρα σήμερα 11/11/2020 στο κληροδότημα Αγκλιτσόπουλου του Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού σύμφωνα με μαρτυρία τοπικού δημοτικού συμβούλου, επιθυμούμε ως παράταξη να δηλώσουμε τα εξής. 
Στο συγκεκριμένο κληροδότημα, το οποίο παράνομα χρησιμοποιείται από την Δημοτική αρχή ως όρχος, ο δημοτικός σύμβουλος βρέθηκε στα πλαίσια της επιτέλεσης των καθηκόντων του. Ο ίδιος γνωστοποίησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι αντιδήμαρχος μετέβη στο....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Ελπίζουμε πως αν προσέξουμε, με την βοήθεια του Θεού θα τα καταφέρουμε. Πρέπει όμως να προσέξουμε και όχι να παριστάνουμε τους τζάμπα μάγκες και να βάζουμε σε περιπέτειες την ζωή των άλλων, οι οποίοι ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες. Κάποιοι θεωρούσαν πως η Εύβοια δεν έχει....

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

Καλή για 45 λεπτά η ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΠΗΓΗ ΑΠΕ ΜΠΕ

Με αρκετές αλλαγές στη σύνθεση και τα «νέα» πρόσωπα που μπήκαν στην αρχική ενδεκάδα να βρίσκουν δίχτυα σημειώνοντας τα πρώτα τέρματά τους για τη «γαλανόλευκη» ομάδα, η Εθνική νίκησε 2-1 την Κύπρο στη Ριζούπολη, σε φιλικό αγώνα προετοιμασίας ενόψει των δύο τελευταίων υποχρεώσεών της στο Nations League.

Η «γενική δοκιμή» πριν από τους... τελικούς με Μολδαβία (15/11) και Σλοβενία ....

Περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα, από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί, από την Παρασκευή

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εξειδίκευση και αυστηροποίηση των μέτρων που αφορούν στις μετακινήσεις των πολιτών, την τηλεργασία και την ατομική άθληση, ανακοίνωσε σε έκτακτη ενημέρωση ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Πρώτον, από την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου τίθεται σε όλη την επικράτεια, από τις ....

Κορονοϊός: 2.752 νέα κρούσματα, 297 διασωληνωμένοι, 43 νεκροί

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ανακοινώθηκαν 2.752 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 63.321, εκ των οποίων το 54,2% άνδρες.

Τα 4.556 (7,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 17.036 ...

"Τα παρατράγουδα"

 - Τυπάκο, είσαι το χειρότερο παρατράγουδο, που συναντήσαμε μέχρι τώρα. Είσαι απίστευτα αφελής ή πραγματικά η μαρμελάδα σου δημιούργησε σοβαρή βλάβη; Έφτασες να παριστάνεις και τον φίλο των μελών του ΔΣ της ΕΠΣΕ; Τι άλλο θ΄ ακούσουμε;  Αν γυρίσει ο....

Στην Τούμπα Ελλάδα-Σλοβενία

Στο γήπεδο Τούμπας θα διεξαχθεί την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου η αναμέτρηση Ελλάδα-Σλοβενία, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της 6ης και τελευταίας αγωνιστικής ....

Καλησπέρα στην ΕΠΣΕ

Την καλησπέρα μας στην ΕΠΣ Εύβοιας με ένα απλούστατο ερώτημα.
Τα γραφεία της Ένωσης λειτουργούν ή όχι;
Απαντά κανείς στα τηλεφωνήματα;
Γιατί δεν υπάρχει μια, έστω τυπική ενημέρωση, με μια ανακοίνωση;
Στην προηγούμενη καραντίνα υπήρχαν οι σχετικές....

Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας

 Ανακοίνωση της Ταξικής Ενότητας (που συσπειρώνεται στο ΠΑΜΕ) για την ματαίωση της συνεδρίασης του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας με κύριο θέμα την Απεργία στις 26 Νοέμβρη

Ενημερωθήκαμε από τον πρόεδρο του ΕΚΕ (παράταξη ΕΜΕΙΣ, που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) ότι η συνεδρίαση δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί «λόγω των δυσκολιών που αντιμετωπίζουμε αυτή την περίοδο με την πανδημία και το Lockdown»!

Την ώρα που η πανδημία σαρώνει, βρίσκοντας αθωράκιστο το σύστημα υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας με επικίνδυνες ελλείψεις. Την ώρα που οι χώροι δουλειάς γίνονται εστίες υπερμετάδοσης του κορονοιού. Την ώρα που η κυβέρνηση βρίσκει...

...φαπούλες

 
- Τι θα γίνει τελικά με τους αριστερούληδες οι οποίοι στήνουν επιτροπές και κινήματα δήθεν πολιτών κλπ και πήραν θέση στα μικρόφωνα ραδιοφωνικού σταθμού, για να χτυπήσουν την δήμαρχο Βάκα, τον αντιπεριφερειάρχη Κελαϊδίτη και τον Περιφερειάρχη Σπανό; Έχουν την εντύπωση πως θα κερδίσουν κάτι; Ας μην γελιόμαστε. Τον κώλο τους κάτω να...