Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Δελτίο Τύπου Λαϊκής Συσπείρωσης Κύμης Αλιβερίου για την κακοκαιρία που βρίσκεται σε εξέλιξη

16 Ιανουαρίου  2021                                                                                                                                  
Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία που αναμενόταν να χτυπήσει και τον Δήμο μας. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Κέκης επικοινώνησε με τους υπεύθυνους Αντιδημάρχους του Δήμου και ζήτησε να ενημερωθεί για την εφαρμογή του σχεδίου και τη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων που χρειάζονται για την προστασία των κατοίκων και των περιουσιών τους. Τον διαβεβαίωσαν πως έχουν πράξει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ενόψει της κακοκαιρίας.
Οι μνήμες μας είναι νωπές από τις καταστροφικές συνέπειες του χιονιά το 2017, για αυτό...

Αυτό είναι σωστό. Τώρα τον λόγο έχει η δικαιοσύνη

Η ΕΙΟ ζήτησε και έλαβε την παραίτηση Αδαμόπουλου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία διευκρινίζει ότι ζήτησε και έλαβε την παραίτηση του Αριστείδη Αδαμόπουλου από το ΔΣ της ΕΙΟ, ενώ δηλώνει συγκλονισμένη «από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον Τύπο στις οποίες προχώρησε η αθλήτριά μας, Ολυμπιονίκης κυρία Σοφία Μπεκατώρου». 

Παράλληλα, η Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι «θα στηρίξει την αθλήτρια και θα σταθεί αρωγός της σε ό,τι χρειαστεί για την αποκάλυψη της αλήθειας σε κάθε αρμόδια αρχή». 

 Η ανακοίνωση:

«Συγκλονισμένη είναι η Ελληνική Ιστιοπλοΐκή Ομοσπονδία από την χιονοστιβάδα των αποκαλύψεων στον Τύπο στις οποίες προχώρησε η αθλήτριά μας, Ολυμπιονίκης κυρία Σοφία Μπεκατώρου. Αυτονοήτως, και προκειμένου να διαφυλαχθεί το κύρος της Ομοσπονδίας, η τιμή και η υπόληψη του συνόλου των αθλητών και αθλητριών, προπονητών και παραγόντων του αθλήματος και να διευκολυνθεί η έρευνα για την οποία την τελική απόφαση έχει η Δικαιοσύνη, ζητήσαμε άμεσα και λάβαμε την παραίτηση του Αντιπροέδρου του Δ.Σ. Αριστείδη .....

Γραπτή δήλωση του Αρ. Αδαμόπουλου, ζήτησε την παραίτησή του ο πρόεδρος της ΕΙΟ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε γραπτή του δήλωση, ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, Αριστείδης Αδαμόπουλος, τοποθετήθηκε για την εμπλοκή του ονόματός του στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου. 

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο πρόεδρος της ΕΙΟ, Αντώνης Δημητρακόπουλος, ζήτησε την παραίτηση του αντιπροέδρου της ομοσπονδίας από το ΔΣ, ο οποίος την υπέβαλε. 

Η γραπτή δήλωση του Αριστείδη Αδαμόπουλου:

«Είναι αναμενόμενο καταγγελίες που εισφέρονται εις βάρος μου από δημόσιο πρόσωπο, μεγάλης αναγνωρισιμότητας και ευρείας κοινωνικής απήχησης, να συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης, να δημιουργούν αισθήματα συμπόνοιας για την καταγγέλλουσα και αποστροφής για τον φερόμενο "θύτη".....

Επικοινωνία του Κυρ. Μητσοτάκη με τη Σ. Μπεκατώρου - Είναι καιρός να ξεριζωθεί η εξουσιαστική βία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου να καταγγείλει με τόλμη τη σεξουαλική βία που υπέστη ως έφηβη αθλήτρια αποτελεί πράξη με βαρύ κοινωνικό φορτίο. Κίνηση που αφυπνίζει συνειδήσεις, παράγοντας θετικό παράδειγμα. Και κινητοποιεί ώριμα την ευαισθησία των δυνάμεων της προόδου στον τόπο μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο facebook ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η πολιτεία διαθέτει το νομικό οπλοστάσιο του κράτους δικαίου το οποίο και οφείλει να εξαντλήσει. «Έχει επίσης δομές που βοηθούν να κλείνουν τα τραύματα από τέτοιου είδους εγκλήματα. Είναι κρίσιμο, όμως, σε αυτή την αποστολή να βρίσκει καθημερινό συμπαραστάτη της και τον κάθε Έλληνα» προσθέτει.

Επίσης σημειώνει ότι «η Σοφία έσπασε με γενναιότητα την αλυσίδα του φόβου και ....

"Τελειώστε τον"


 - Λίγα λόγια και απλά. 
Πόσα 24ωρα πρέπει να περάσουν για να "τελειώσουν" τον βιαστή της Μπεκατώρου, από τον αθλητισμό;
Γιατί ο ξεδιάντροπος δεν παραιτήθηκε ακόμη;
Γιατί η Ομοσπονδία της Ιστιοπλοϊας δεν τον έπαυσε από τα καθήκοντά του;;;
Αυτός ο τύπος θα πρέπει να πάει να τσακιστεί το συντομότερο δυνατό και να αφήσουν κάποιοι στην άκρη, τις παραγραφές και τα σχετικά.
Αν η ομοσπονδία δεν τον απομακρύνει, τότε να παρέμβει η ΓΓΑ να .....

Λ. Μενδώνη: Η γενναία στάση της Σ. Μπεκατώρου αποτελεί παράδειγμα για όσες γυναίκες έχουν υποστεί κακοποίηση

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   «Η αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου καταδεικνύει ότι το συγκλονιστικό γεγονός της κακοποίησης είναι μια πληγή που δεν κλείνει με τον χρόνο και οπωσδήποτε δεν απαλύνεται όταν τα στόματα παραμένουν κλειστά. Η σεξουαλική παρενόχληση είναι μια μορφή βίας κατά των γυναικών και η πιο ακραία αλλά και επίμονη μορφή έμφυλης διάκρισης», αναφέρει στη δήλωσή της σχετικά με την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Το φαινόμενο είναι δυστυχώς διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο και τα κρούσματα, ....

Γιάνης Βαρουφάκης: Στήριξη στη Σοφία Μπεκατώρου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πλήρη στήριξή του στη Σοφία Μπεκατώρου εκφράζει με ανάρτησή του ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25 Γιάνης Βαρουφάκης. Στο σχετικό tweet ο κ. Βαρουφάκης αναφέρει:

«Η Σοφία Μπεκατώρου όχι μόνο αξίζει την υποστήριξή ...

Φ. Γεννηματά για Σ. Μπεκατώρου: Σοφία σ΄ ευχαριστούμε. Με το θάρρος δείχνεις πως αξίζει να μιλάμε

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, εκθειάζει την καταγγελία της Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου, για σεξουαλική κακοποίηση. Η κ. Γεννηματά, σε ανάρτησή στα κοινωνικά δίκτυα, αναφέρει πως η Σοφία Μπεκατώρου με την στάση της επιβεβαίωσε ότι οι πρωταθλητές έχουν πάνω απ' όλα δύναμη ψυχής.

   Προσθέτει πως με τη θαρραλέα στάση της πέτυχε να δώσει δύναμη και φωνή σε άλλα κορίτσια που βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις και φοβούνται να μιλήσουν ή το συντηρητικό περιβάλλον τις κάνει να αμφιβάλλουν ακόμα και για το αν όσα βιώνουν είναι αληθινά. «Κακοποίηση δεν είναι μόνο η προσφυγή στη σωματική ....

Δ. Κουτσούμπας: Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δε χωρούν «ναι μεν, αλλά»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η στήριξη της Σοφίας Μπεκατώρου είναι μια πράξη αυτονόητη, στην οποία δε χωρούν "ναι μεν, αλλά". Εξίσου αυτονόητη θα πρέπει να είναι και η ολόπλευρη προστασία, με ευθύνη του κράτους, των αθλητριών, των νέων κοριτσιών που παραμένουν εκτεθειμενα σε κάθε είδους πιέσεις & κινδύνους, ειδικά στο πλαίσιο ....

Σε πλήρη ανάπτυξη ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για το κύμα κακοκαιρίας «Λέανδρος»

Σε πλήρη ανάπτυξη βρίσκεται ο μηχανισμός της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την αντιμετώπιση του έντονου καιρικού φαινομένου «Λέανδρος», το οποίο πλήττει την περιοχή.
Αυτή τη χρονική στιγμή, η επικρατούσα κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας είναι η εξής:

Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας.
Το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω του παγετού. Επιχειρούν 30 μηχανήματα έργου.

Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας.
Το εθνικό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, χωρίς αλυσίδες. Το επαρχιακό οδικό δίκτυο παραμένει ανοιχτό. Προτείνεται οι οδηγοί να φέρουν μαζί τους αλυσίδες, λόγω ...

Κακουργηματική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας στα αδέλφια που ξυλοκόπησαν βάναυσα σταθμάρχη

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Βαριές κατηγορίες απήγγειλε ο εισαγγελέας σε βάρος των δύο ανήλικων αδελφών που συνελήφθησαν για την βάναυση επίθεση στον σταθμάρχη του Μετρό, την περασμένη Τετάρτη, στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας.

   Τα δύο αδέλφια, που φαίνεται να αναγνώρισε χωρίς επιφύλαξη το θύμα ως δράστες της επίθεσης που δέχθηκε, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος άσκησε εναντίον τους κακουργηματικού βαθμού ποινική δίωξη για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη, ενώ επιπλέον απήγγειλε και το πλημμέλημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα. Μαζί τους οδηγήθηκε στην Εισαγγελία και ο αστυνομικός, ειδικός φρουρός που φέρεται να τους έδωσε συμβουλές προκειμένου να αποφύγουν την σύλληψη, αλλά και για τους τρόπους αντίδρασης τους εφόσον ερχόντουσαν αντιμέτωποι με τις διωκτικές αρχές, για τον οποίο σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράβαση ....

Παραίτηση Παπαδημητρίου: «Η ΕΙΟ μέμφεται την Μπεκατώρου»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παραίτησή του από το ΔΣ της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε ο Γιάννης Παπαδημητρίου. Ο πρόεδρος του ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς εξέφρασε την «ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης και αφετέρου για την αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας η οποία ούτε λίγο, ούτε πολύ, μέμφεται την καταγγέλουσα γιατί τον χρόνο της αποκάλυψης και όχι για την ουσία, χαρακτηρίζοντας την καταγγελία μάλιστα, ως δυσάρεστο περιστατικό» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Αναλυτικά η παραίτηση του Παπαδημητρίου

"Προς Δ.Σ. Ε.Ι.Ο.

Κύριε Πρόεδρε,

ως μέλος της μεγάλης ιστιοπλοϊκής οικογένειας, αισθάνομαι ντροπή, θλίψη και οργή, αφενός για την καταγγελία της Ολυμπιονίκη μας Σοφίας Μπεκατώρου ότι ...

Από Δευτέρα και τα βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Ανοίγουν τα εμπορικά βιομηχανικά είδη στις λαϊκές αγορές, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ομοσπονδία Συλλόγων Παραγωγών Αγροτικών Προϊόντων Λαϊκών Αγορών.

   Με την ανακοίνωση η ομοσπονδία αναφέρει: «Καλωσορίζουμε τους συνάδελφους του εμπορικού τομέα των λαϊκών αγορών μας.

   Ευχόμαστε καλή δύναμη στους δύσκολους αυτούς καιρούς για όλους. Από ...

Απερίφραστη καταδίκη για καταγγελίες όπως αυτή της Σοφίας Μπεκατώρου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σπάσε τη σιωπή, όπως η Ολυμπιονίκης, για να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για τη νέα γενιά αθλητών, σε συνδυασμό με τις δράσεις που αναπτύσσει το Υφυπουργείο Αθλητισμού

Το Υφυπουργείο Αθλητισμού, με σωρεία δράσεων και ενεργειών το τελευταίο χρονικό διάστημα, έχει εστιάσει στον προγραμματισμό του σοβαρότατου θέματος της ενημέρωσης, πρόληψης και καταπολέμησης των φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης στον αθλητισμό στη χώρα μας. Ζήτημα αιχμής, άλλωστε, για τον αθλητισμό παγκοσμίως.

Αναδείχθηκε εμφατικά και από τη συγκλονιστική εξομολόγηση της Σοφίας Μπεκατώρου, για τη σεξουαλική βία που υπέστη το 1998, ούσα μέλος της εθνικής ομάδας της ιστιοπλοΐας, η ανάγκη επείγουσας αντιμετώπισης όλων των ζοφερών πτυχών του, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα καλύτερο περιβάλλον για την επόμενη γενιά αθλητών.

Η κατάθεση ψυχής της Ολυμπιονίκη μας, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής .....

Ξεπέρασαν τις χίλιες οι υπηρεσίες στο gov.gr για την εξυπηρέτηση του πολίτη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Περισσότερες από χίλιες είναι οι υπηρεσίες που έχουν ενταχθεί στο gov.gr που άρχισε τη λειτουργία του από τον Μάρτιο 2020 μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου 2020. Η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη μέσα από τις 11 κατηγορίες υπηρεσιών παρέχει, χωρίς κόπο και χωρίς οι πολίτες να συνωστίζονται, οποιοδήποτε πιστοποιητικό κι έγγραφο από τον τομέα γεωργίας και κτηνοτροφίας, επιχειρηματικής δραστηριότητας, δικαιοσύνης, πολίτη και καθημερινότητας, στράτευσης, μέχρι περιουσίας και φορολογίας, εργασίας κι ασφάλισης, οικογένειας, υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού κα.

      Ταυτόχρονα, στο gov.gr μπορείτε να εγγραφείτε στην άυλη συνταγογράφηση, να εξυπηρετηθείτε μέσω τηλεδιάσκεψης με ΚΕΠ, να εκδώσετε πιστοποιητικό εγγύτερων συγγενών και να κάνετε υπεύθυνη δήλωση και εξουσιοδότηση. Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι πολίτες έχουν ανταποκριθεί και....

Για σήμερα το κλείνουμε εδώ

 - Είπαμε πως ο καθένας έχει την άποψή του και καλά κάνει. Κανείς όμως δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια, κάτω από το χαλάκι. 
Εμείς μιλάμε και με τον κ. Πίσχινα και με τον κ. Παπακωνσταντίνου και ξέρουμε καλά και τους δύο.
Τι δεν καταλαβαίνει ο "φίλος μας" ο οποίος προσπαθεί να μας πείσει για πράγματα που δεν καταλαβαίνει ούτε ο ίδιος;
 Για μας αυτή η ιστορία θα ...

Τα ρέστα του ο Παναθηναϊκός, στο Ηράκλειο ο ΠΑΟΚ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η αναμέτρηση του Άρη με τον Παναθηναϊκό στη Θεσσαλονίκη ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League.

Ο Άρης, μετά την ήττα μεσοβδόμαδα από την ΑΕΚ, φιλοδοξούν να διατηρήσουν ή και να διευρύνουν το +8 από τον Παναθηναϊκό, «κλειδώνοντας» τη θέση τους στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι», από την άλλη, ευελπιστούν να φτάσουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (Κυριακή 17/1, 19:30) στην τρίτη διαδοχική νίκη τους, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο σε ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Θεωρητικά πιο εύκολο έργο έχει ο πρωτοπόρος - και αήττητος - Ολυμπιακός που περιμένει στον Πειραιά (17/1, 15:00) τον ΠΑΣ Γιάννινα που αγνοεί τη νίκη στα πέντε τελευταία παιχνίδια του. Επικίνδυνη έξοδος για τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο (17/1, 17:15), με τον ΟΦΗ να χρειάζεται τους βαθμούς για την είσοδό του στα Play Off. Στο τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι της αγωνιστικής, η ΑΕΚ των τριών συνεχόμενων επιτυχιών - όλες με 1-0 - με τον Μανόλο Χιμένεθ στον πάγκο, κοντράρεται στο ΟΑΚΑ (17/1, 21:30) με τον φορμαρισμένο Ατρόμητο που, επίσης, «βλέπει» εξάδα.
Κατά τα άλλα, το Σάββατο (16/1), ο Αστέρας ευελπιστεί να κάνει ένα ακόμη βήμα για τη συμμετοχή του στα Play Off καθώς αντιμετωπίζει στην Τρίπολη (17:15) τον Παναιτωλικό που κινδυνεύει να βρεθεί προτελευταίος καθώς λίγο αργότερα στο ...

Η Πελόζι ζητά ποινικές διώξεις βουλευτών που ενδέχεται να βοήθησαν τους εισβολείς του Καπιτωλίου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οποιοδήποτε εκλεγμένο μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου, που αποδειχθεί ότι βοήθησε τον όχλο υποστηρικτών του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εισβάλει στο Καπιτώλιο, θα πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπο με ποινική δίωξη, δήλωσε χθες η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Η Δημοκρατική βουλευτής Μίκι Σέριλ κατηγόρησε ορισμένους Ρεπουμπλικάνους βουλευτές ότι βοήθησαν τους υποστηρικτές του Τραμπ, λέγοντας ότι είδε συναδέλφους της να οδηγούν ομάδες σε «αναγνωριστικές» ξεναγήσεις στο Καπιτώλιο την προηγούμενη ημέρα της εισβολής, στις 5 Ιανουαρίου.

Η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής ρωτήθηκε σε συνέντευξη Τύπου εάν θα υπάρξουν ενέργειες εναντίον βουλευτών που ενδέχεται να έκαναν ξεναγήσεις στο Καπιτώλιο την ημέρα πριν από την επίθεση.

«Αν αποδειχθεί στην πραγματικότητα ότι μέλη του Κογκρέσου ήταν συνεργοί σε ...

Χωρίς φόβο

 - Δεν θα βάλετε ποτέ μυαλό κάποιοι. Προσπαθείτε να "χτυπήσετε", αλλά με λάθος επιχειρήματα. Θέλετε να συγκρίνουμε την στάση του Γραμματέα της ΕΠΣ Ευβοιας κ. Γιώργου Πίσχινα, με την στάση του προέδρου κυρίου Γιάννη Ρέτσα, στο θέμα με την επιστροφή ή όχι του κυρίου Παπακωνσταντίνου;
Που κολλάνε αυτά τα δύο;
Δεδομένο είναι το να μην θέλει ο κ. Πίσχινας την επιστροφή Παπακωνσταντίνου και να προσπαθεί....

Άδικη επίθεση

 - Δεν ξέρουμε το γιατί, αλλά διαπιστώνουμε πως υπάρχει μια άδικη επίθεση, από ελάχιστους ανθρώπους, προς τον μητροπολίτη μας και προς την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας. 
Το έργο της μητρόπολής μας, είναι γνωστό σε όλους και η παρουσία και οι παρεμβάσεις του μητροπολίτη μας, επίσης γνωστές. Τι δεν γνωρίζουν αυτοί οι 2 - 3 άνθρωποι που ....

"Το πούλημα"

 
- Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας κι ας μην παριστάνουμε πως κάτι είμαστε, όταν "πουλάμε" ακόμη και την οικογένειά μας, μόνο και μόνο για να δηλώνουμε πως κάποιοι είμαστε.
 Ο κάθε άνθρωπος έχει τις πολιτικές του προτιμήσεις και αυτό δεν είναι κακό, αρκεί να μπορεί να δεχτεί πως κάποιος συνάνθρωπός του, μπορεί να έχει άλλες προτιμήσεις.
Ο κάθε άνθρωπος μπορεί να έχει φιλοδοξίες για να έχει μια ....

Δεν μας ενδιαφέρει

 - Δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το αν το ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας, μετά την απόφαση του δικαστηρίου, καλέσει ή δεν καλέσει τον κ. Παπακωνσταντίνου για ν΄ αναλάβει τα καθήκοντα που είχε, πριν οι εξυγιαντές, οι οποίοι έστησαν την σκευωρία, τον οδηγήσουν στο να απομακρυνθεί από τα διοικητικά. 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δικαιώθηκε και αυτό είναι όλο.
Τώρα περιμένουμε να δούμε ποιοι θα είναι αυτοί, οι αθεόφοβοι, οι οποίοι θα συμπεριφερθούν απάνθρωπα στον κ. Παπακωνσταντίνου και.....

Γερμανία: Σήμερα η εκλογή νέου προέδρου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 10:40 (ώρα Ελλάδος) οι τρεις υποψήφιοι για την ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) 'Αρμιν Λάσετ, Φρίντριχ Μερτς και Νόρμπερτ Ρέτγκεν, θα απευθυνθούν για μια ακόμη φορά στους 1.001 συνέδρους και θα ζητήσουν την έμπρακτη εμπιστοσύνη τους. Περίπου στις 15:00 θα έχει γίνει γνωστό ποιος θα είναι ο νέος αρχηγός που θα αναλάβει να οδηγήσει το κόμμα στην μετα-Μέρκελ εποχή.

Το σημερινό συνέδριο είναι το πρώτο που πραγματοποιείται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού. Ηλεκτρονικά θα διεξαχθεί και η ψηφοφορία για την εκλογή του αρχηγού. Το αποτέλεσμα θα γίνει γνωστό άμεσα, αλλά θα επικυρωθεί και τυπικά με την καταμέτρηση της επιστολικής ψήφου, στις 22 Ιανουαρίου. Οι 1.001 σύνεδροι θα κληθούν δηλαδή να ψηφίσουν δύο φορές, μία ηλεκτρονικά και ....

Πάνω από την Κεντρική Ελλάδα η κακοκαιρία «Λέανδρος»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ιδιαίτερη ένταση εμφανίστηκε ο "Λέανδρος" στην Κεντρική Ελλάδα.

Αμέσως μετά τα μεσάνυχτα οι χιονοπτώσεις επεκτάθηκαν σε ολόκληρη την Ευρυτανία, την Δυτική Φθιώτιδα, τη Βόρειο Εύβοια αλλά και τη Φωκίδα. Είναι ιδιαίτερα έντονες χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Στην Ευρυτανία το χιόνι έχει ξεπεράσει τα 5 εκατοστά και ήδη τα μηχανήματα της Περιφέρειας ρίχνουν αλάτι και κρατούν ανοιχτό το δρόμο από Λαμία προς Καρπενήσι στις Ράχες Τυμφρηστού και από Καρπενήσι προς Αγρίνιο στο Μπαγασάκι.

Στα χωριά της Σπερχειάδας στη Δυτική Φθιώτιδα η χιονόπτωση είναι ιδιαίτερα ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να προσέχετε την υγεία σας, ιδιαίτερα τώρα που ανοίγει και το λιανεμπόριο και σίγουρα θα τρέξουν όλοι οι Ελληνάρες, ν΄ αγοράσουν παπουτσάκια, πουκαμισάκια, φουστίτσες και πολλά άλλα, χωρίς φόβο για τον κορονοϊό. 
Να περάσετε ένα όμορφο Σαββατοκύριακο με τους...

Με ποιους κανόνες ανοίγει το λιανεμπόριο από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τις διαδικασίες επανεκκίνησης του λιανικού εμπορίου και κλάδων υπηρεσιών από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, τις προϋποθέσεις που τίθενται για την προστασία της δημόσιας υγείας και αυξημένες ποινές για τους παραβάτες, επιχειρήσεις και καταναλωτές ανακοίνωσε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Πρόκειται για κλάδους στους οποίους απασχολούνται, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, περί τους 140.000 εργαζόμενους.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργού η μετάβαση στα καταστήματα που ανοίγουν (αναλυτική λίστα με τους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών ακολουθεί) θα γίνεται με αποστολή SMS στο 13033 και ο καταναλωτής θα έχει χρονικό περιθώριο δύο ωρών για να ολοκληρώσει την αγορά του, ενώ θα υπάρχει «πλαφόν» καταναλωτών ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος που θα είναι πιο αυστηρό σε σχέση με το προηγούμενο καθεστώς. Με «πλαφόν» και αποστάσεις θα λειτουργήσουν και τα εμπορικά κέντρα, εκπτωτικά χωριά κλπ.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τις κυβερνητικές αποφάσεις:

Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων (curfew) από τις 9:00 μ.μ. έως 5:00.π.μ.

Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.

Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο ...

Θερμά συγχαρητήρια στον Λ. Αυγενάκη από 30 υπουργούς αθλητισμού

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη διαδικτυακή Υπουργική Στρογγυλή Τράπεζα συνεχίστηκαν οι συνεδρίες της 16ης Συνόδου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τον Αθλητισμό, όπου προεδρεύει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης και συζητούνται η Αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Χάρτας του Αθλητισμού και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στον Αθλητισμό.

Για την Στρογγυλή Τράπεζα ταξίδεψε στην Αθήνα από το Στρασβούργο ο Stanislas Frossard, Εκτελεστικός Γραμματέας της «Διευρυμένης Μερικής Συμφωνίας για τον Αθλητισμό» (ΕPAS) του Συμβουλίου της Ευρώπης και συμμετείχαν 30 Υπουργοί, υπεύθυνοι για τον αθλητισμό, εννέα διεθνείς αθλητικοί φορείς (WADA, UEFA, EOC, ISF κ.ά.) και η γενική γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αθλητών, Παυλίνα Τόμτσικ, που εκπροσωπεί 25.000 αθλητές και 38 διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.

Η ενότητα, η αλληλεγγύη και η ισότητα στο χώρο του αθλητισμού είναι το .....

Στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου ο Λευτέρης Αυγενάκης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στάθηκε στο πλευρό της Σοφίας Μπεκατώρου, μετά την συγκλονιστική μαρτυρία της «Χρυσής» Ολυμπιονίκη στην ιστιοπλοΐα, ζητώντας την άμεση κινητοποίηση όλων των αθλητικών πειθαρχικών οργάνων....

Συνελήφθησαν οι δύο δράστες που ξυλοκόπησαν σταθμάρχη του μετρό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι δύο δράστες που ξυλοκόπησαν βάναυσα τον σταθμάρxη του μετρό, προχθές, στην αποβάθρα του σταθμού της Ομόνοιας, συνελήφθησαν απόψε.

Σημειώνεται, ότι τα πρόσωπα των δύο δραστών είχαν καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας και η ΕΛΑΣ ...

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

...σφηνάκια

 - Νάτα, νάτα τα μαντάτα. Η ΕΠΟ ανακάλυψε τεχνικό πρόβλημα, αφού πιστεύει πως κάτι θα γίνει και θα μπορέσει την Τρίτη να πάει σε εκλογές!!! Καλό βόλι να τους ευχηθούμε και με το καλό την Τρίτη να....

ΕΠΟ

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η Ε.Ε. της ΕΠΟ

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα (18/1) η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ, στην οποία αναμένεται να αποφασιστεί η αναβολή των εκλογών, που θεωρητικά είναι προγραμματισμένες για τις 19 Ιανουαρίου. Η ....

Παρατηρητήριο fake news της ΝΔ για μετακλητούς

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Παρατηρητήριο fake news της Νέας Δημοκρατίας δίνει απάντηση σε καταγγελίες από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τις οποίες «η ΝΔ αύξησε τους μετακλητούς». Όπως αναφέρει το ενημερωτικό σημείωμα του Παρατηρητηρίου: 
«Στη χθεσινή συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρθηκε από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι επί ΝΔ έχει αυξηθεί ο αριθμός των ....

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ - Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Στερεάς & Εύβοιας

«Να παρθούν τώρα όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία των εργαζομένων και του λαού στη Στερεά Ελλάδα».

Τις τελευταίες ημέρες σημειώνεται αύξηση των κρουσμάτων covid σε πόλεις και χωριά της  Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, με έξαρση αυτών στο νομό της Βοιωτίας όπου και επιβλήθηκε αυστηρό Lock down από την κυβέρνηση. 
Η ανησυχία των κατοίκων δικαιολογημένα εντείνεται αφού τα ανακοινωμένα κρούσματα φαίνεται να μην αντικατοπτρίζουν την κρισιμότητα της κατάστασης. Η έλλειψη επαναλαμβανόμενων τεστ έχει αποτέλεσμα να μην υπάρχει πλήρης εικόνα της επιδημιολογικής κατάστασης και η αλυσίδα της διασποράς να μην διακόπτεται, δεν οργανώνεται η ιχνηλάτηση των κρουσμάτων. 
Η «μικρή ηλικιακή διαστρωμάτωση των κρουσμάτων» και η εικόνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς  επιβεβαιώνουν πως πηγή της διασποράς της πανδημίας αποτελούν οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, τα εργοστάσια, οι αποθήκες που συγκεντρώνονται στη περιοχή όπου οι εργαζόμενοι είναι πλήρως εκτεθειμένοι. Μόνο η Θήβα, τα Οινόφυτα, το Σχηματάρι συγκεντρώνουν ομίλους μεγαθήρια σε ενέργεια, μέταλλο, τρόφιμα, logistics, φάρμακο, χημική βιομηχανία,  όπου δουλεύουν χιλιάδες εργαζόμενοι που μετακινούνται καθημερινά σε πόλεις και χωριά της Στερεάς Ελλάδας και στην Αττική. 
Κυβέρνηση, περιφερειακή αρχή και μεγαλοεργοδοσία έχουν τεράστιες ευθύνες για την...

Κορονοϊός: 610 νέα κρούσματα, 319 διασωληνωμένοι, 34 νέοι θάνατοι

9 κρούσματα στην Εύβοια 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

610 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 25 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147.860, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.709 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 45.140 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

319 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 223 (69.9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 87,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1.019 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 34 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.421 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.203 (59,1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Η κατανομή των κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής: 

20 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

23 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών

25 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών...

"Τα παρατράγουδα"

Αφιερωμένο στο παρατράγουδο

Βίαζε τις κότες του στο υπόγειο του σπιτιού του
Από Βήμα Press -20 Οκτωβρίου 2020

Κάποιες από τις κότες πέθαναν ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής δραστηριότητας του 37χρονου άνδρα μαζί τους
Μία γυναίκα βιντεοσκοπούσε τον σύζυγό της να κάνει σεξ με τις κότες τους στο υπόγειο του σπιτιού της όπως άκουσαν σοκαρισμένοι οι παρευρισκόμενοι στη δικαστική αίθουσα στο Μπράντφορντ της Μ. Βρετανίας.
Η νοσηλεύτρια αποθήκευε τα φρικιαστικά αυτά βίντεο υπό την ταμπέλα “οικογενειακά βίντεο”. Το ζευγάρι είχε μία επαγγελματική κάμερα και η Χαλιμά βιντεοσκοπούσε τον Ρεχάν Μπάιγκ να κακοποιεί σεξουαλικά τις κότες τους στο κελάρι του σπιτιού τους ενώ σε κάποια βίντεο συμμετέχει και η ίδια. Λέγεται ότι σε κάποια βίντεο ο άνδρας κάνει σεξ με τη γυναίκα του και με τις κότες.
Κάποιες από τις κότες πέθαναν ως αποτέλεσμα της σεξουαλικής δραστηριότητας του 37χρονου άνδρα μαζί τους. Το δικαστήριο αποφάσισε την τριετή φυλάκισή του ενώ ο δικαστής του είπε ότι η συμπεριφορά του είναι “ανήκουστη, ανώμαλη και διεστραμμένη” και “θα αρρώσταινε κάθε σωστό μέλος της κοινωνίας”. Η 38χρονη παραδέχτηκε ότι συνέδραμε τις αρρωστημένες πράξεις του άνδρα της αλλά δεν καταδικάστηκε σε φυλάκιση καθώς παρουσίασε αποδείξεις ότι ήταν θύμα ενδοοικογενειακής βίας.
Το σοκαριστικό αυτό περιστατικό ήρθε στο προσκήνιο όταν αστυνομικοί έκαναν έφοδο...

Συνταγή αφιερωμένη στο παρατράγουδο

Κόκορας με γκόγκιζες (Kάρυστος)
Υλικά για 8 παρατράγουδα!!!!

2 κ. κόκορας σε μερίδες
1 φλιτζάνι πηχτή σάλτσα ντομάτας
3 φρέσκες ντομάτες χοντροκομμένες
1 κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 βρασμένες πατάτες
1 φλιτζάνι του τσαγιού τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κ. σταρένιο αλεύρι
1 κ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ αλάτι, πιπέρι
1 νεροπότηρο λευκό κρασί μισό νεροπότηρο λάδι
1 κοφτό κουταλάκι κανέλα
100 γρ. βούτυρο
 

Για τα ζυμαρικά: Καθαρίζετε τις πατάτες και τις περνάτε από μύλο να γίνουν πουρές όσο είναι ακόμα ζεστές. Τις αφήνετε στην άκρη σε ένα μεγάλο μπόλ. Στο ίδιο μπόλ, ρίχνετε το κεφαλοτύρι, το αλάτι, το αλεύρι, το μπέικιν και αρχίζετε να ζυμώνετε . Όσο ζυμώνετε , τόσο θα ζητάει αλεύρι, άρα προσθέτετε σταδιακά. Όταν είναι έτοιμο, αφήνετε να ξεκουραστεί.
Σε κατσαρόλα που είναι στη φωτιά, ρίχνετε το ελαιόλαδο, περιμένετε να ζεσταθεί και προσθέτετε τις μερίδες του κόκορα, να τσιγαριστούν και να πάρουν χρώμα. Ανακατεύετε και όταν είναι έτοιμα σβήνετε με το κρασί. Χαμηλώνετε λίγο τη φωτιά, ...

Ενέργειες-εξελίξεις σε μια σειρά από «μέτωπα»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με παρεμβάσεις σε μια σειρά από «μέτωπα» ξεκινά το 2021 για την πολιτική ηγεσία του αθλητισμού. Αφού ξεπέρασε τον... σκόπελο του ανασχηματισμού (όχι ότι υπήρξε ποτέ πραγματικό ζήτημα αντικατάστασης του Λευτέρη Αυγενάκη), το Υφυπουργείο συνεχίζει την προώθηση της ατζέντας του, τόσο σε θεσμικό επίπεδο, όσο και σε σχέση με τις συνέπειες της πανδημίας.

Η σταδιακή επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας, ενόψει της προσδοκώμενης χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων, αποτελεί προτεραιότητα για το Υφυπουργείο, αν και οι τελικές αποφάσεις λαμβάνονται από την επιτροπή λοιμωξιολόγων. Η επανεκκίννηση των πρωταθλημάτων πρώτης κατηγορίας που έχουν διακοπεί (μπάσκετ και βόλεϊ γυναικών, υδατοσφαίριση και χάντμπολ σε άνδρες και γυναίκες) βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας, όπως και η έναρξη της Football League, η τύχη της οποίας... αγνοείται από τον περασμένο Μάρτιο. 

Στο «κάδρο» βρίσκεται και η επιστροφή στις προπονήσεις για κάποια αθλήματα....

...μικρά, μικρά

 - Μπορεί να μας θεωρεί εχθρούς, μπορεί να μας μισήσει, μπορεί να θέλει να μας εξαφανίσει, μπορεί να άνοιξε συνεργασία με αυτούς που τον έβριζαν χυδαία, αλλά εμάς δεν μας ενοχλεί καθόλου αυτή η κατάσταση και πιστεύουμε πως ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ κύριος Γιάννης Ρέτσας, δεν έχει κανέναν λόγο να φοβάται εμάς, που δεν είμαστε τίποτα, μπροστά στους μεγάλους παράγοντες με τους....

Το κάπνισμα αυξάνει τον κίνδυνο αιμορραγικού εγκεφαλικού, σύμφωνα με αμερικανική έρευνα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ενήλικοι καπνιστές κινδυνεύουν περισσότερο από έναν σοβαρό και δυνητικά θανατηφόρο τύπο αιμορραγικού εγκεφαλικού, του υποαραχνοειδούς, σύμφωνα με μία νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων, επιβεβαιώνοντας, πλέον, ανάλογα ευρήματα προηγούμενων πιο αβέβαιων μελετών.

   Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον επίκουρο καθηγητή νευρολογίας Γκουίντο Φαλκόνε της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Γιέηλ του Κονέκτικατ, οι οποίοι ...

ECDC: Μοναδική ευρωπαϊκή χώρα με "πράσινες" περιοχές η Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα αποτυπώνει ο χάρτης του Ευρωπαϊκού Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων (ECDC), αποδεικνύοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και φυσικά της ΕΕ.

Στο χάρτη που αφορά το συνδυαστικό δείκτη τεστ, νέων κρουσμάτων και δείκτη θετικότητας για την περίοδο από 1 έως 14 Ιανουαρίου, η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που έχει περιοχές της στο «πράσινο» και το μεγαλύτερο μέρος της είναι στο ...