Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2022

Ας το δούμε κι αυτό.

 - Ο κ. Ανδρέας Παπανδρέου ο οποίος επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρόεδρος του ΟΛΝΕ, φαίνεται πως θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές του 2023.
Λένε πως ο κ. Νίκος Σιόλιας ο νυν Δημοτικός Σύμβουλος  προτείνει τον κ. Παπαπανδρέου στην θέση του κυρίου Καλαθέρη, με τον οποίο δεν έχουν...

e-ΕΦΚΑ: Εντός δύο μηνών, η έκδοση σύνταξης από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Από τις 15 Νοεμβρίου, οι ασφαλισμένοι, που επιθυμούν να υποβάλουν αίτημα συνταξιοδότησης προς τον Ηλεκτρονικό Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), μπορούν να αξιοποιήσουν τους 333 λογιστές και δικηγόρους, που, έπειτα από εκπαίδευση και εξετάσεις, κατάφεραν και πιστοποιήθηκαν για την έκδοση των συντάξεων.

Όπως αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ, «πρόκειται στην πλειονότητά τους για έμπειρους και πλήρως καταρτισμένους επαγγελματίες, που, έπειτα από μια εξαιρετικά αυξημένης δυσκολίας εξέταση από τις υπηρεσίες του Οργανισμού, κατάφεραν να πιστοποιηθούν και να ενταχθούν στη διαδικασία απονομής» και επισημαίνει:

«Μάλιστα, η ανάθεση σε πιστοποιημένο λογιστή και δικηγόρο κρίνεται ως η πλέον συμφέρουσα για τον ασφαλισμένο, καθώς η σύνταξη εκδίδεται εντός δύο μηνών από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος, ενώ ο μέσος χρόνος έκδοσης μιας σύνταξης από τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ σήμερα κυμαίνεται στους 6-8 μήνες.

Το εν λόγω μέτρο εντάσσεται σε μια συνολική δέσμη μέτρων που το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και η διοίκηση του e-ΕΦΚΑ υλοποιούν τους...

Κορονοϊός: 37.676 νέα κρούσματα, 65 θάνατοι, 634 διασωληνωμένοι-4.145 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης

 767 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 37.676 , εκ των οποίων 93 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.489.024 (ημερήσια μεταβολή +2.6%), εκ των οποίων 50.0% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 524 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.814 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 65, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.328 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 634....

Καλησπέρα πρόεδρε...

 - Πολλά και μεγάλα τα προβλήματα των προπονητών ποδοσφαίρου σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στη Εύβοια και κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τα συζητήσουμε και πάλι με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Εύβοιας τον κ. Παναγιώτη Τοκπασίδη, γιατί έχουμε την εντύπωση πως οι προπονητές, είναι για πολλούς λόγους χωρίς δικαιώματα και γι΄ αυτό δεν φταίνε μόνο....

Λάθος επιλογή...

 - Ο κύριος Συμεών Κεδίκογλου, πρώην ΠΑΣΟΚ, πρώην ΚΙΔΗΣΟ, πρώην ΚΙΝΑΛ, αποφάσισε να φύγει και να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ!!!!!!
Κύριε Συμεών, ο πολιτικός πρέπει να βλέπει και λίγο προς το μέλλον και εσείς αυτό δεν το έχετε.
Φύγατε τώρα που το ΠΑΣΟΚ θα πάρει έδρα στην Εύβοια και πήγατε στον ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο ....

«Εκλογή μελών προεδρείου δημοτικού συμβουλίου» Αριθμός Εγκυκλίου: 933 Α.Π.: 96605/29.12.2021

 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α.
ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τ.Α. Α΄ΒΑΘΜΟΥ

1. Εισαγωγή
Το Υπουργείο Εσωτερικών, με την υπ’ αρ. 87/59646/20.08.2019 (Α.Δ.Α.: 9ΥΥΟ465ΧΘ7-ΛΚΑ) εγκύκλιό του, με τίτλο «Εκλογή μελών των προεδρείων στα νέα δημοτικά συμβούλια», παρείχε τις απαραίτητες οδηγίες και διευκρινίσεις για τη διαδικασία ανάδειξης των μελών των προεδρείων των δημοτικών συμβουλίων κατά την έναρξη της αυτοδιοικητικής περιόδου (01.09.2019-31.12.2023).
Ενόψει της λήξης της θητείας των μελών αυτών, κρίνεται σκόπιμη η επικαιροποίηση των ανωτέρω οδηγιών και διευκρινίσεων, προκειμένου τα δημοτικά συμβούλια να διευκολυνθούν στην εκλογή των νέων μελών των προεδρείων τους.
Υπογραμμίζεται ότι η πλήρωση της θέσης του προέδρου, αντιπροέδρου και
γραμματέα δημοτικού συμβουλίου αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για τη
λειτουργία του συλλογικού οργάνου καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου,
προκειμένου αυτό να συνεδριάζει νόμιμα και να λαμβάνει αποφάσεις για τα
ζητήματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

2. Υγειονομικά μέτρα
Ειδικά για τη συνεδρίαση εκλογής μελών του προεδρείου του δημοτικού
συμβουλίου, της οικονομικής επιτροπής και της επιτροπής ποιότητας ζωής, και...

...η άποψή μας

 - Το αποτέλεσμα μετράει κυρίες και κύριοι και όχι το τι θέλει ο καθένας και το τι δηλώνει. Και στην πολιτική και στον αθλητισμό από το αποτέλεσμα κρίνονται οι πάντες.
Μπορεί ας πούμε το ΚΚΕ να δίνει την μάχη στον δρόμο και να δηλώνει κόμμα της εργατιάς και του λαού, αλλά όταν έρχεται η ώρα της κάλπης βλέπει πως η εργατιά και ο λαός δεν ψηφίζει ΚΚΕ, αφού από το 1996 μέχρι και σήμερα το ΚΚΕ έχει το χαμηλότερο ποσοστό στο 4,50% με 277.227 ψήφους και το ανώτερο το 2012 τον Μάϊο με 8,48% αλλά με λιγότερες ψήφους  536.105, ενώ το 2007 είχε .....

Αμφιτρίτη Αλημπατέ

 - Στην ζωή και ιδιαίτερα στην πολιτική ποτέ μην λες ποτέ και αυτός είναι και ο λόγος που σήμερα θα βάλουμε ερώτημα προς την πρώην δήμαρχο Ερέτριας κυρία Αλημπατέ.
Έχει κάποια βάση η πληροφορία που θέλει το σενάριο να είσθε υποψήφια βουλευτής στις Εθνικές Εκλογές, όποτε αυτές διεξαχθούν;;;;
Εμείς δεν μπορούμε να.....

Κοινή ανακοίνωση 13 αθλητικών σωματείων της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την άμεση στήριξη των σωματείων με διαφάνεια και αξιοκρατία, χαιρέτισαν με κοινή τους ανακοίνωση προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, 13 αθλητικά σωματεία της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου.

Αναλυτικά:

«Προς: Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ελευθέριο Αυγενάκη
Αξιότιμε κ. Υφυπουργέ,
Εκπροσωπώντας 13 αθλητικά σωματεία της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου από διαφορετικούς κλάδους άθλησης, χαιρετίζουμε την άμεση στήριξη των σωματείων με διαφάνεια και αξιοκρατία και στηρίζουμε τις μεταρρυθμίσεις, για ανάπτυξη, και νοικοκύρεμα στον αθλητισμό.
Σε αυτήν την πολύ δύσκολη, ειδικά για τον Ερασιτεχνικό αθλητισμό, εποχή της πανδημίας, τα χρήματα αυτά θα βοηθήσουν, τόσο εμάς, όσο και τα υπόλοιπα σωματεία της χώρας, να συνεχίσουμε τον αγώνα της επιβίωσης, που δίνουμε, για τον αθλητισμό των παιδιών μας.
Πιστεύουμε ότι ως αρμόδιος υφυπουργός καταφέρατε με διαφάνεια να δώσετε...

...φαπούλες

 - Σας έχουμε σήμερα καλές πληροφορίες για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Εύβοια. Όπως είναι γνωστό σε όλους στο ψηφοδέλτιο θα είναι 8 υποψήφιοι εκ των οποίων 3 το λιγότερο θα είναι γυναίκες. Πάμε λοιπόν να δούμε  πως έχει η κατάσταση αυτή την στιγμή. Θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, υποψήφιοι οι 3 βουλευτές.
Κεδίκογλου, Ζεμπίλης και Πνευματικός.
Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος και ένας προερχόμενος από τους Περιφερειακούς και ένας γιατρός ο οποίος είναι πολύ αγαπητός....

Θα το γλεντήσουμε!!!

 - Το τερμάτισαν τελικά κάποια πρόσωπα της ενημέρωσης, αφού κατηγορούν άλλα ΜΜΕ λέγοντας πως τους δίνουν εντολή οι χορηγοί τους, για να κάνουν πόλεμο στην θέληση της κυρίας Νικολάου να είναι υποψήφια στην Εύβοια!!
Το δικό μας αυτί δεν ιδρώνει, γιατί η κυρία Νικολάου μοίρασε χορηγίες, ενώ εμείς δεν πήραμε ποτέ κι από κανέναν βουλευτή ή υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ.
Εμείς έτσι κι αλλιώς ΝΔ ψηφίζουμε και ΝΔ στηρίζουμε, οπότε δεν έχουν λόγο οι υποψήφιοι να ζητήσουν την στήριξή μας. Αυτή είναι δεδομένη.
Ως Νεοδημοκράτες όμως έχουμε δικαίωμα απευθυνόμενοι στους Νεοδημοκράτες, να τους λέμε τι να αποφύγουν.
Σεβόμαστε την κυρία Νικολάου, ως ....

"Νόστιμες" καλησπέρες

 - Από πότε κάποιοι θέλουν να ελέγχουν με ποιους μιλάνε κάποιοι άλλοι;
Γελάνε και οι πέτρες με αυτούς που νομίζουν πως έχουν κάποια εξουσία, επειδή είναι επαγγελματίες στο άθλημα  της κωλοτούμπας.
Θα προτείνουμε σ΄ αυτούς τους τύπους, όταν περνάνε από το Αλιβέρι, να κάνουν μια στάση στο NOSTIMO του Σάκη να παίρνουν κάτι για το πρωινό τους ή κάτι σε ....

«πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά»

Ικανοποίηση της ΕΛΟΚ για τη στήριξη του αθλητισμού από κυβέρνηση και Αυγενάκη

Την ικανοποίησή της εξέφρασε η Ελληνική Ομοσπονδία Καράτε για τις ενέργειες που έχουν γίνει από τον Υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, οι οποίες αποσκοπούν στη στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού. 
Στην ανακοίνωσή της η ΕΛΟΚ αναφέρει τα εξής:
«Πολύ σημαντική βοήθεια αποτελεί για τα σωματεία του καράτε αλλά και του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού γενικότερα, η καταβολή προκαταβολής, για πρώτη φορά στα χρονικά, από τη φορολογία του στοιχήματος, με την...

....σουτάκια

 - Τι να γράψουμε ως σουτάκια, όταν ο κορονοϊός σταμάτησε κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα; Σάββατο σήμερα και θα την βγάλουμε πηγαίνοντας στην Λαϊκή Αγορά ή κάνοντας συζήτηση με καμιά ποδοσφαιρόφατσα, αφού τέτοιες υπάρχουν πολλές και σίγουρα αυτές δεν τις βάζει κανείς σε καραντίνα.  Πάντως χθες ακούσαμε και κάτι πολύ καλό, από έναν άνθρωπο με τον οποίο πολλές φορές δεν είχαμε και τις καλύτερες....

Καμία σχέση

 - Την καλημέρα μας στην πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ την κυρία Ελένη Αϊδίνη και της ευχόμαστε Καλή χρονιά, δημιουργικό το 2022 και πάντα με υγεία για την ίδια και την οικογένειά της.
Κυρία Αϊδίνη, πολλά τα τηλεφωνήματα που δεχθήκαμε και τα οποία έχουν να κάνουν μ΄ εσάς και τις Εθνικές Εκλογές. Ρωτάνε αν θα είσθε υποψήφια βουλευτής.
Μπορεί να ....

Γιάννης Νταβέλης

 - Δυστυχώς η επικοινωνία των επί της γης, με τον άλλον κόσμο δεν είναι τουλάχιστον μέχρι σήμερα εφικτή και έτσι την Παρασκευή δεν μπορέσαμε να ευχηθούμε στον δάσκαλο Γιάννη Νταβέλη για την ονομαστική του γιορτή. 
Δεν ξέρουμε καν αν επιτρέπεται να ευχόμαστε σ΄ έναν άνθρωπο σαν τον Γιάννη Νταβέλη, ο οποίος έφυγε νωρίς....

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Το διήμερο 6 και 7 Ιανουαρίου 2022 πανηγύρισε με λαμπρότητα ο Ενοριακός Ι. Ναός του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου Χαλκίδος, μία εκ των τεσσάρων παλαιών Ενοριών της Πόλης, όπου και το παλιό Κοιμητήριό της, με την απόλυτη τήρηση των υγειονομικών διατάξεων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων από τον κορωνοϊό.
Στον Πανηγυρικό Εσπερινό, στον Όρθρο και στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωρεών κ. Φιλόθεος-Αρχιγραμματεύς της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, προσκεκλημένος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή Κληρικών της...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Εγώ δεν είμαι κανενός, λέει το λαϊκό άσμα και ο μπάρμπα Στέλιος το τηρεί κατά γράμμα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο κρατάμε αποστάσεις από ανθρώπους οι οποίοι ψάχνουν τρόπους για να μπορούν να δείξουν πόσο αχάριστοι είναι και πόσο κάνουν τα πάντα για τον εαυτούλη τους.
Είδα χθες μια φωτογραφία ενός αχάριστου κυρίου και πραγματικά κατάλαβα, πως από μόνος του, ούτε φωτογραφία δεν μπορεί να επιλέξει.
Όσοι την είδανε, έβαλαν τα γέλια, αφού σ΄ αυτή την....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. Πάντως αυτό τουλάχιστον το Σαββατοκύριακο δεν θα έχουμε ποδόσφαιρο κι όπως όλα δείχνουν δεν θα έχουμε και το επόμενο, γιατί απλά πάνω απ΄ όλα προέχει η υγεία των ανθρώπων  Να μην έχουμε όμως παράπονο, αφού υπάρχουν αγώνες την Κυριακή, αλλά όχι στα γήπεδα. Έχουμε αγώνες στα Περιφερειακά και στα Δημοτικά Συμβούλια, αφού εκεί θα εκλέξουν τα προεδρεία τους. Έχουμε και ντέρμπι σε κάποιους Δήμους, αλλά....

ΑΝΑΒΟΛΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 08-09/01/2022

Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Ε.Π.Σ.Ευβοίας παρακολουθώντας τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία και τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες στο Νομό μας, με αίσθημα ευθύνης και για τη διασφάλιση της υγείας όλων , αποφασίζει ομοφώνως ,την αναβολή των αγώνων που έχουν προγραμματιστεί για το....

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Κορονοϊός: 29.334 νέα κρούσματα, 78 θάνατοι, 632 διασωληνωμένοι

542 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 29.334, εκ των οποίων 87 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.451.354 (ημερήσια μεταβολή +2,1%), εκ των οποίων 50% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 447 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.610 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.263 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 632 (58,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. Το 79,6% έχει υποκείμενο νόσημα....

Α.Ο. Μιαούλης Φύλλων

Οπως όλοι γνωρίζεται πλέον, μας πρόλαβε ο κ.Παπαρίδης με τις αναρτήσεις του στο προσωπικό του προφίλ  στο Facebook ,με τα μηνύματα του σε δημοσιογράφους ιστοσελίδων ,λύθηκε η συνεργασία μας μετά απο έναν ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ  και ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟ πρώτο γύρο του...

....σφηνάκια

 - Τελικά πάντα σε Εθνικές και Θρησκευτικές γιορτές κι εκεί όπου θα στηθεί μια εξέδρα, θα βρεθεί επάνω της και μια "γλάστρα". Αυτό το συναντάμε τακτικά και το έχουμε δει και στην Εύβοια και ιδιαίτερα στην Χαλκίδα. Σε άλλες περιοχές πάντως, έχουμε γλάστρες με αληθινά φυτά και όχι πλαστικά!!!! Έχουμε μια απορία. Ποιος είχε την ιδέα να στήσει εξέδρα μπροστά από το δημαρχείο στην.....

Πλατινί: «Δεν έκανα τίποτα λάθος, στο τέλος θα νικήσω»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ακόμα παλεύω, δεν θα το αφήσω και στο τέλος θα νικήσω». Πεπεισμένος για την αθωότητά του, ο Μισέλ Πλατινί παραχώρησε συνέντευξη στο Europe 1, η οποία θα μεταδοθεί ολόκληρη την Παρασκευή (7/1) και στην οποία επιστρέφει στα νομικά του προβλήματα. Στις αρχές Νοεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος της UEFA οδηγήθηκε στο δικαστήριο με την κατηγορία της «απάτης», μαζί με το πρώην «αφεντικό» της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Μετά από έξι χρόνια έρευνας, ο Πλατινί και ο Μπλάτερ κατηγορούνται «ότι κανόνισαν παράνομα πληρωμή 2 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων από τη....

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τηρουμένων των εκτάκτων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού covid-19, εορτάστηκαν φέτος τα Θεοφάνεια σε όλη την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος, την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022.
Κέντρο του εορτασμού υπήρξε ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, όπου ο Όρθρος της Εορτής, η πανηγυρική Θεία Λειτουργία και η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού τελέσθηκαν, προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος Αρχιμ. Νικοδήμου Ευσταθίου, συλλειτουργούντων των Ιεροκηρύκων Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη και Νεκταρίου Ευγενικού και των Εφημερίων του Ι. Ναού Αρχιμ. Χρυσοστόμου Καλύβα-Γραμματέως της Ι. Μητροπόλεως και του Πρωτ. Ηλία Αγιαννίτη-Προϊσταμένου της Ενορίας.
Λίγο πριν την έναρξη της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού ανεγνώσθη η Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου, η οποία έχει ως εξής:

Τέκνα μου αγαπητά,
Το Φως της Θεότητος φωτίζει σήμερα ολόκληρη την Οικουμένη! Δίνει και το όνομα στην...

Ο Σίμος Κεδίκογλου σε Ερέτρια και Αμάρυνθο για τον Αγιασμό των Υδάτων – «Λαμπρή ημέρα για την Ορθοδοξία»

Στις τελετές Αγιασμού των υδάτων σε Ερέτρια και Αμάρυνθο παραβρέθηκε διαδοχικά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου, χοροστατούντων τοπικών ιερέων της μητροπολιτικής περιφέρειας.
Τα Θεοφάνεια στις δυο αυτές περιοχές εορτάστηκαν με λαμπρότητα και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων που επιτάσσει η προστασία από τον κορωνοϊό, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και πλήθος πιστών.
Ο ΥφΑΑΤ και Βουλευτής Ευβοίας απηύθυνε κάλεσμα ενότητας...

....η άποψή μας

 - Δεν θα χάσουμε εμείς την ψυχραιμία μας και φυσικά έχουμε υποχρέωση να στηρίξουμε τις απόψεις που εδώ και χρόνια έχουμε εκφράσει για την ΕΠΣ Εύβοιας και τα μέλη του ΔΣ.
Επειδή τελευταία διαβάσαμε κάποια πράγματα, θα μπούμε κατ΄ ευθείαν στο θέμα, χωρίς υπονοούμενα και χωρίς ασυναρτησίες.
Έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στα περισσότερα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΕ και θα κάνουμε ένα και απλό ερώτημα. Την κόντρα Ρέτσα και Πίσχινα με Παπακωνσταντίνου την ξέρουμε και δεν θα χρειασθεί να την αναλύσουμε και πάλι.
Και οι τρεις πάντως οφείλουν να σεβαστούν τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να μην διαδίδουν διάφορα.
Απευθυνόμαστε στους ανθρώπους που δεν είναι με την μία ή την άλλη πλευρά και τους....

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τον χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων 2022-2027 για την Ελλάδα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις, τον χάρτη της Ελλάδας για τη χορήγηση περιφερειακών ενισχύσεων από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2027 στο πλαίσιο των αναθεωρημένων κατευθυντήριων γραμμών για τις περιφερειακές ενισχύσεις («ΚΓΠΕ»).

Οι αναθεωρημένες ΚΓΠΕ, που εγκρίθηκαν από την Επιτροπή στις 19 Απριλίου 2021 και τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2022, επιτρέπουν στα κράτη μέλη να στηρίξουν τις πλέον μειονεκτικές ευρωπαϊκές περιφέρειες για να καλύψουν την υστέρηση και να μειώσουν τις ανισότητες όσον αφορά την οικονομική ευημερία, το εισόδημα και την ανεργία - στόχοι συνοχής που βρίσκονται στο επίκεντρο της Ένωσης. Παρέχουν επίσης αυξημένες δυνατότητες στα κράτη μέλη να στηρίξουν τις περιφέρειες που αντιμετωπίζουν μεταβατικές ή διαρθρωτικές προκλήσεις, όπως...

Πάνω από 320 εκατομμύρια ευρώ για δωρεάν τεστ

Όλα τα συναρμόδια Υπουργεία -και το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Υγείας- και ο ΕΟΔΥ και όλες οι υπόλοιπες δομές, προφανώς και έχουν υπόψη τους την πίεση που θα δεχθούν το επόμενο διάστημα, εξαιτίας της έκρηξης ζήτησης για διαγνωστικό έλεγχο. Και σε αυτή τη φάση, όπως και στην προηγούμενη, θα διατεθούν εκατομμύρια δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, έτσι ώστε να διασφαλίσουμε στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό ότι η επιδημιολογική τους κατάσταση είναι τέτοια που θα τους επιτρέπει να συμμετέχουν στη διά ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να έχει κάνει τόσα πολλά, στον τομέα του τεστ, όσο η χώρα μας.
Πρώτα απ’ όλα, στο προηγούμενο διάστημα έχουμε διαθέσει πάνω από 320-340...

Ορίσθηκαν οι εξ αναβολής αγώνες της Α΄ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

 9η Αγωνιστική
19/12/2021, 13:30
ΟΦΗ - Ολυμπιάδα Υμηττού   3 - 1  
 
23/01/2022, 13:00
Φείδων Άργους - Αστέρας Ρεθύμνου ....

....φαπούλες

 - Φυσικά και πρέπει να βρεθεί λύση στο θέμα της εκλογής προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, αφού όλα δείχνουν πως ενδιαφερόμενοι είναι δύο. Οι δύο που θα ήθελαν την θέση αυτή, πρέπει να βάλουν μπροστά την λογική και να δώσουν λύση, χωρίς να χρειασθεί  η παρέμβαση του Δημάρχου κυρίου Ψαθά. Ο κύριος Ραπτάκης ήταν για δύο χρόνια πρόεδρος του ΔΣ     και θα πρέπει τώρα να πάει ....

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Διοίκηση του Α.Ο. Χαλκίς, ανακοινώνει στα πλαίσια της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου, την επιστροφή ενός «δικού μας παιδιού», του Θανάση Τσατσαρώνη στην ομάδα μας.
Η ποδοσφαιρική αξία του Θανάση, το ήθος του αλλά και τα συναισθήματα του για την φανέλα του Α.Ο. Χαλκίς είναι αδιαμφισβήτητα. Για τους λόγους αυτούς ήταν η πρώτη μας επιλογή για να πλαισιώσει το ήδη ισχυρό ρόστερ ....

IW: Από τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, μόνο Ελλάδα και Πορτογαλία έχουν ρεαλιστική προοπτική μείωσης του χρέους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόνο η Ελλάδα και η Πορτογαλία έχουν ρεαλιστική προοπτική να μειώσουν το δημόσιο χρέος τους σε σχέση με το ΑΕΠ τις επόμενες δύο δεκαετίες, εκτιμά το Ινστιτούτο Γερμανικής Οικονομίας (IW).

Σύμφωνα με τη μελέτη του IW, ο δείκτης του χρέους στον ευρωπαϊκό Νότο αναμένεται να συνεχίσει να αυξάνεται, ιδιαίτερα στη Γαλλία, την Ισπανία και την Ιταλία. Αντιθέτως, μόνο στην Ελλάδα και στην Πορτογαλία είναι ρεαλιστική η μείωση του χρέους για τις επόμενες δύο δεκαετίες. Όπως επισημαίνει ο οικονομολόγος του IW Μπγιερν Κάουντερ, η Ελλάδα μπορεί...

Οι λόγοι που συνηγορούν στο άνοιγμα των σχολείων

Οι βασικοί λόγοι για τους οποίους, με βάση και την εισήγηση της Επιτροπής, η Κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα ήταν οι εξής: 

Πρώτα απ’ όλα, τα χαρακτηριστικά της μετάλλαξης. Ξέρουμε ότι μεταδίδεται πάρα πολύ γρήγορα, προφανώς επωάζεται γρήγορα, για αυτό και έχουμε έκρηξη κρουσμάτων. Χωρίς όμως να φέρνει αντίστοιχες νοσηλείες, κυρίως στις ηλικίες των παιδιών και τους εμβολιασμένους. Αυτό μπορούμε να το πούμε πλέον με πολύ μεγάλη ασφάλεια, με βάση και τα δεδομένα από το εξωτερικό και από την Ελλάδα.
Δεύτερον, ξέρουμε -και από την προηγούμενη εμπειρία- ότι τα παιδιά -κατά τεκμήριο- στο σχολικό περιβάλλον είναι πολύ πιο προστατευμένα από ό,τι είναι εκτός. Φορούν τις μάσκες τους και κυρίως ελέγχονται παρά πολύ τακτικά και πυκνά, όπως θα ελέγχονται το επόμενο διάστημα. Αυτό ήταν ένα πρωτόκολλο και μια μέθοδος που δούλεψε το προηγούμενο διάστημα και μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι στο σχολικό περιβάλλον τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα από ό,τι εκτός.
Το τρίτο είναι η εμπειρία που έχουμε από τις ευρωπαϊκές χώρες. Δεν υπάρχει χώρα στην Ευρώπη, αυτή τη στιγμή, που να καθυστερεί περαιτέρω το άνοιγμα των σχολείων. Το βλέπουμε  στην Αγγλία, στη Γερμανία , στη Γαλλία , στην Ολλανδία. Τα σχολεία ανοίγουν...

....σουτάκια

 - Μπορεί να έρχεται ένα νέο Σαββατοκύριακο, αλλά δεν θα έχουμε ποδοσφαιρικούς αγώνες, αφού ο κορονοϊός θερίζει στην κυριολεξία και οι ομάδες έχουν αρκετά κρούσματα. Όλα δείχνουν πως κανένας αγώνας δεν θα διεξαχθεί τουλάχιστον μέχρι και τις 28  Ιανουαρίου και βλέπουμε. Η ΕΠΣΕ σωστά έπραξε και διέκοψε τους αγώνες και καλά θα κάνει να μην τους ξεκινήσει μέχρι να τελειώσει αυτό το κακό, αφού στα γήπεδα της Εύβοιας, δεν υπάρχει τήρηση υγειονομικού πρωτοκόλλου και αυτό .....

Ποια είναι;;;;;

 - Όταν ψάχνεις βρίσκεις.
Εμείς πάντως, άλλο θέμα ψάχναμε και άλλη είδηση έσκασε.
Δημοτική Σύμβουλος σε Δήμο της Εύβοιας έχει προταθεί για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!!
Αξιόλογο πρόσωπο και αρκετά δραστήρια η κυρία και είναι σίγουρο πως θα στηριχθεί από πολλούς αυτοδιοικητικούς.
Αν τελικά συμπεριληφθεί στο....

Π. Τσακλόγλου: Κανένας συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανένας συνταξιούχος χηρείας ή αναπηρίας δεν θα δει μείωση στη σύνταξή του, ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, αναφορικά με την εγκύκλιο που υπεγράφη, πριν από λίγες ημέρες και αφορούσε τους συνταξιούχους που λαμβάνουν περισσότερες της μιας συντάξεις (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου).

Όπως δήλωσε κατηγορηματικά ο κ. Τσακλόγλου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3, δεν θα γίνουν περικοπές στις υφιστάμενες συντάξεις και υπογράμμισε ότι η εν λόγω εγκύκλιος αφορά μόνο όσους ασφαλισμένους βγουν στη σύνταξη από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά, επομένως δεν έχει αναδρομική ισχύ.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, όταν ένας ασφαλισμένος δικαιούται περισσότερες της μιας συντάξεις από οποιαδήποτε αιτία (γήρατος, αναπηρίας ή θανάτου), του χορηγείται μια μόνο εθνική σύνταξη, που δεν μπορεί να υπερβαίνει (μεμονωμένα ή ως άθροισμα εθνικών συντάξεων από διαφορετικές αιτίες) το ανώτατο όριο μιας....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Τι είχες Γιάννη;;;;;; Ότι είχα πάντα!!!!!
Χρόνια πολλά στον κάθε Γιάννη και στην κάθε Ιωάννα και σε όσους γιορτάζουν σήμερα.
Γιορτάζουν πολλοί γνωστοί και φίλοι σήμερα, αλλά επιτρέψτε μου να στείλω ξεχωριστά τα χρόνια μου πολλά στον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου, στον κ. Γιάννη Λάμπρου στον κ. Γιάννη Μωϋσιάδη, τον κ. Γιάννη Αρνή, τον Γιάννη Φουρλη, τον κ. Γιάννη Δαλιάννη. Χρόνια σας πολλά κύριοι, να έχετε την υγεία σας και να είσθε ευτυχισμένοι.
Τώρα θα πρέπει ν΄ αναφερθούμε σε διάφορα υπονοούμενα τα οποία στοχεύουν σε συγκεκριμένους ανθρώπους οι οποίοι υπηρέτησαν το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο και το.....

Βρείτε το πρόσωπο.....

 - Ποιο πρόσωπο το είπε αυτό;;
"Επιλέγω να δώσω τη μάχη στην Εύβοια, την πατρίδα μου, εκεί που γεννήθηκα και μεγάλωσα, γιατί πιστεύω ακράδαντα ότι ο τόπος αυτός χρειάζεται νέο πολιτικό αίμα".
Εμείς απορούμε με αυτή την δήλωση, για τρεις λόγους.
Ο πρώτος λόγος έχει να κάνει με το ότι αίμα χρειάζονται τα νοσοκομεία, για να σώζουν ανθρώπους.
Ο δεύτερος λόγος είναι το ότι έχουμε πολιτικά πρόσωπα που...

COVID-19: Αναμνηστική δόση για τους εφήβους 12-15 ετών συνιστούν τα CDC

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC), ο κυριότερος ομοσπονδιακός φορέας δημόσιας υγείας στις ΗΠΑ, ανακοίνωσαν χθες Τετάρτη ότι αποφάσισαν να συστήσουν να επεκταθεί η εκστρατεία χορήγησης αναμνηστικών δόσεων του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της COVID-19 στους εφήβους ηλικίας μεταξύ 12 και 15 ετών.

Τη σύσταση αυτή είχε εγκρίνει ήδη η επιτροπή ανεξάρτητων ειδημόνων για τις πρακτικές ανοσοποίησης (Advisory Committee on Immunization Practices, ACIP) με 13 ψήφους υπέρ έναντι 1 κατά. Πρότεινε η αναμνηστική δόση να χορηγείται πέντε μήνες μετά τη δεύτερη.

Ακόμη η επιτροπή πρότεινε να διευρυνθεί η σύσταση για τη χορήγηση αναμνηστικών δόσεων στους εφήβους 16 και 17 ετών, δηλαδή να τη λάβουν όλοι, όχι μόνο μερίδα τους.

Σε ανακοίνωσή του, ο φορέας επιβεβαίωσε πως πλέον συνιστά όλοι οι έφηβοι 12...

Με λαμπρότητα ο εορτασμός των Θεοφανείων στον Δήμο Χαλκιδέων

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και τηρουμένων των απαραίτητων μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού COVID-19, εορτάστηκαν και φέτος τα Θεοφάνεια στην πόλη της Χαλκίδας σήμερα, Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022.
Μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας και της Ακολουθίας του Μεγάλου Αγιασμού, που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε η λιτάνευση του Τιμίου Σταυρού, με κατάληξη την παραλία της Χαλκίδας, που πραγματοποιήθηκε ο Καθαγιασμός των Υδάτων και η ρίψη του...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και χρόνια σας πολλά. Ελπίζουμε πως όλοι πήραμε μια δόση φώτισης χθες και ίσως τώρα όλοι να σπεύσουν να πάρουν και τις απαραίτητες δόσεις του εμβολίου, ώστε να τελειώσουμε κάποια στιγμή με τον κορονοϊό. Δυστυχώς τα κρούσματα είναι πολλά και κάποιοι δεν ξέρουμε τι θέλουμε τελικά. Αφού δεν θέλουν κάποιοι να εμβολιασθούν, επιδιώκουν να είναι όλα κλειστά για να πάρουν αποζημιώσεις κλπ. Επιδιώκουν να είναι κλειστά τα σχολεία, ώστε να μην πηγαίνουν στις δουλειές τους, για να προσέχουν τα παιδιά τους, αλλά μέχρι σήμερα δεν έκαναν τα εμβόλια για να προστατέψουν τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) από τη Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) από τη Δευτέρα 3 έως και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στο 4ο Κ.Α.Π.Η Χαλκίδας (επί της οδού 7ου Συντάγματος 20, στην περιοχή της παλαιάς Πειραϊκής Πατραϊκής). Λόγω....

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022

Χρόνια σας πολλά


 Σήμερα τα Φώτα κι οι φωτισμοί
και χαρές μεγάλες και αγιασμοί.
Κάτω στον Ιορδάνη τον ποταμό,
κάθεται η Κυρά μας η Παναγιά.

Σπάργανα βαστάει, κερί κρατεί
και τον Αϊ - Γιάννη παρακαλεί:
-Άγιε Γιάννη Αφέντη και Βαπτιστή,
δύνασαι βαπτίσεις Θεού παιδί;
-Δύναμαι και θέλω και προσκυνώ
και τον Κύριό μου παρακαλώ.
Ν΄ ανέβω πάνω στον ουρανό,
Να μαζέψω ρόδα και λίβανο.

-Άγιε Γιάννη Αφέντη και Βαπτιστή,
έλα να βαπτίσεις Θεού παιδί.
Ν΄ αγιαστούν οι κάμποι και τα νερά,
Ν΄ αγιαστεί κι ο αφέντης με την κυρά.

Πρόγραμμα εορτασμού Θεοφανείων 2022

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια, όπως επιτάσσει η ημέρα, θα τελεστεί η Εορτή των Θεοφανείων και ο Αγιασμός των Υδάτων στη Χαλκίδα, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, τηρουμένων των μέτρων του υγειονομικού πρωτοκόλλου. Στην Ακολουθία και τη Λιτάνευση θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομος, με τον Ιερό Κλήρο της Πόλης.
Το πρόγραμμα του φετινού εορτασμού έχει ως εξής:
Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2022
8.00 π.μ.
 Θεία Λειτουργία εορτής των Θεοφανείων (πέρας 10.00 π.μ.)...

Νέο.μεταγραφικό απόκτημα του ΑΟ Δύστου

Από σήμερα στην ομάδα του Δυστου ο νεαρός ποδοσφαιριστής Αντώνης Μεγαρίτης ο οποίος αγωνίζεται στη θέση αμυντικού χαφ ή και Μπακ  
Μια πολύ καλή μεταγραφή για ....

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2022

Η Τίνζλεϊ, το λυκόσκυλο που οδήγησε την αστυνομία στον τόπο όπου είχε υποστεί τροχαίο, το αφεντικό της

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιάζει με το σενάριο επεισοδίου της παλιάς τηλεοπτικής σειράς «Λάσι», αλλά δεν είναι: σκυλίτσα οδήγησε την αστυνομία στον τόπο όπου είχε υποστεί τροχαίο, είχε τραυματιστεί, είχε υποστεί σοκ και αντιμετώπιζε υποθερμία το αφεντικό της.

Η Τίνζλεϊ, θηλυκός γερμανικός ποιμενικός, ηλικίας ενός έτους, θεάθηκε, ανήσυχη, να τρέχει το βράδυ της Δευτέρας σε αυτοκινητόδρομο στα όρια των πολιτειών Νιου Χάμσιρ και Βερμόντ (βορειοανατολικές ΗΠΑ), γεγονός που ώθησε ανήσυχους αυτοκινητιστές να τηλεφωνήσουν στις δυνάμεις επιβολής της τάξης.

Όταν αστυνομικοί έφθασαν στο σημείο, εντόπισαν το σκυλί και προσπάθησαν να το πιάσουν, η Τίνζλεϊ ξανάρχισε να τρέχει, οδηγώντας τους στο Βερμόντ, σε σημείο του δρόμου όπου το προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου ήταν σπασμένο κι ένα φορτηγάκι είχε βγει από τον δρόμο και ανατραπεί.

Ο οδηγός του, το αφεντικό της σκυλίτσας, όπως και άλλο ένα πρόσωπο, είχαν εκσφενδονιστεί έξω από το αυτοκίνητο, είχαν τραυματιστεί και άρχιζαν να έχουν...

Κορονοϊός-Ελλάδα: 43.386 νέα κρούσματα, 62 θάνατοι, 628 διασωληνωμένοι

769 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας   
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 43.386, εκ των οποίων 69 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.388.309 (ημερήσια μεταβολή +3,2%), εκ των οποίων 50,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 326 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.398 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

To Rt για την επικράτεια βάσει των κρουσμάτων εκτιμάται σε 1,26 (95% ΔΕ: 1,06 - 1,47).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 62, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 21.115 θάνατοι. Το 95,1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 628 (58,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. Το 79,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 532 (84,71%) είναι..

....σφηνάκια

 - Πείτε όσα θέλετε για το θέμα της κυρίας Νικολάου, αλλά μπείτε και στον κόπο να μας δείξετε και τους κανόνες που επιτρέπουν σε κάποιον να δηλώνει υποψήφιος βουλευτής όποτε και όπως θέλει; Πείτε μας αν μπορεί κάποιος να δηλώνει υποψήφιος σε εκλογική Περιφέρεια που επιθυμεί, χωρίς να έχει την σύμφωνη γνώμη των ....

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - Επόμενη Αγωνιστική

6η Αγωνιστική
Αναβολή
09/01/2022, 15:00
Απολλωνίδες Ερέτριας - Αστέρας Χαλκίδας
 
09/01/2022, 15:00
Φοίνικας Καλλιθέας - Θρίαμβος Χαϊδαρίου...

Πρωτάθλημα Γ΄ Κατηγορίας Γυναικών - ΒΑΘΜΟΛΟΓΊΑ

  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1     Μυκόνου ΑΕ                     13
2     Θρίαμβος Χαϊδαρίου       10
3     Αστέρας Χαλκίδας            9

ΣΕΓΑΣ

Κορυφαίοι για το 2021, Τεντόγλου και Στεφανίδη

Ο Μίλτος Τεντόγλου και η Κατερίνα Στεφανίδη αναδείχθηκαν κορυφαίοι αθλητές για το 2021, συγκεντρώνοντας τις περισσότερες προτιμήσεις στην ψηφοφορία του κόσμου που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του μήκους και κορυφαίος άλτης εφέτος στον κόσμο με βάση την επίδοση του, Μίλτος Τεντόγλου (ΓΣ Κηφισιάς), αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής της χρονιάς που πέρασε στους άνδρες, ενώ στις γυναίκες ο τίτλος πήγε στην 4η των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο στο επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη (ΑΟ Φιλοθέης).

Ο Μίλτος Τεντόγλου συγκέντρωσε 3.859 ψήφους, ενώ ο Εμμανουήλ Καραλής (Απόλλων Πύργου) ακολούθησε με 527 και ο Δημήτρης Τσιάμης (ΟΣΦΠ) με 320. Η Στεφανίδη επικράτησε με 2.449 ψήφους, ενώ δεύτερη ήταν η 8η ολυμπιονίκης του βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) με 1.333 και....

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

10η Αγωνιστική
Αναβολή

09/01/2022, 15:00
Ολυμπιάδα Υμηττού - Αγία Παρασκευή
 
09/01/2022, 15:00
ΟΦΗ - Φείδων Άργους...

η άποψή μας

 - Βάλτε τα χεράκια σας και βγάλτε τα ματάκια σας όλοι εκεί στην ΕΠΣΕ και το γράφουμε, επειδή κανείς δεν πρόκειται ποτέ να πει όλη την αλήθεια, αλλά θα λέει πάντα "την δική του αλήθεια". Αν ακουσθεί ΟΛΗ η αλήθεια, τότε μάλλον θα εκτεθούν όλοι, αφού όταν διοικείς, πρέπει να μην λες πάντα ΝΑΙ και κατόπιν εορτής να βγαίνεις και να κατηγορείς άλλους.
Όποιος έχει να καταγγείλει κάτι και μάλιστα όταν αυτό έχει να κάνει με τα οικονομικά, πάει στον εισαγγελέα και το καταγγέλλει ή βγαίνει δημόσια με διευθύνσεις και ονόματα.
Λοιπόν περιμένουμε ονοματάκια και να πάει ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.
Με υπονοούμενα και άλλα τέτοια, δεν.....