Σάββατο 2 Ιουλίου 2022

....καλή ποδοσφαιρική χρονιά Γκέρσι

 - Τον ξέρουμε και μας ξέρει καλά.
Του ευχόμαστε τα καλύτερα με την φανέλα του ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ, αλλά διαβάσαμε κάτι που δεν μας άρεσε καθόλου.
Διαβάσαμε πως ο Γκέρσι ξεκίνησε ένα ειδικό πρόγραμμα, ώστε να χάσει κιλά και να είναι έτοιμος με την έναρξη της προετοιμασίας και του πρωταθλήματος.
Κύριοι το πρόβλημα του Γκέρσι είναι τα κιλά του;
Εμείς προπονητές δεν είμαστε, αλλά για να δούμε την....

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΕΝΑΡΞΕΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Στις Κατασκηνώσεις Νέων, που λειτουργούν από το 2000, σε παραλιακή έκταση 46 στρεμμάτων, στην περιοχή «Ταξιάρχης Ηλίων» -μεταξύ των Ροβιών και των Λουτρών Αιδηψού- της Βορείου Ευβοίας, βρέθηκε σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου 2022 ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος και τέλεσε τον Αγιασμό ενάρξεως λειτουργίας τους, μετά την παύση 2 ετών.
Το πρωί της ίδιας ημέρας έφθασαν τα παιδιά (αγόρια Γυμνασίου) της πρώτης κατασκηνωτικής περιόδου με αρχηγό τον Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη-Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως και Γραμματέα παρά τω Αρχιγραμματεί της Ι. Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Κατά την τέλεση του Αγιασμού πλαισίωσαν τον Σεβασμιώτατο οι Αρχιμ. Νικόδημος....

.....θα τολμήσει;

 - Σε κάθε ομάδα υπάρχουν προβλήματα και σχεδόν καμία δεν είναι αυτόνομη, από κάθε άποψη.
Ο ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ της Ερέτριας είναι κι αυτός στο ίδιο καζάνι μαζί με τις άλλες ομάδες, αλλά με μία διαφορά. 
Έχει πάντα μια 11άδα για να μπορεί να υπάρχει με αξιοπρέπεια, ακόμη κι όταν όλοι τον εγκαταλείψουν.
Έχει συνεργασία με την Ακαδημία Ερέτριας απ΄ όπου πολλοί νεαροί πήγαν σε τμήματα ακαδημιών διαφόρων ΠΑΕ, αλλά....

Κορονοϊός: Στα 15.839 τα κρούσματα - 22 νεκροί - 95 διασωλημένοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην Ελλάδα ήταν 15.839. Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που νόσησαν ανέρχεται σε 3.708.210 (ημερήσια μεταβολή +0,4%), εκ των οποίων 48,6% άνδρες.

Ο αριθμός των νέων επαναλαμβανόμενων ωρών που καταγράφηκαν οι πιθανές....

Ο δήμαρχος προλαβαίνει

 - Πως τα προλαβαίνει όλα ο δήμαρχος Διρφύων Μεσσαπίων κ. Γιώργος Ψαθάς, δεν μπορέσαμε ακόμη να το καταλάβουμε.
Πήγε στην Βόρεια Ελλάδα, συζήτησε για την διαχίριση των απορριμμάτων, επέστρεψε και ήταν στην συναυλία με τον Νικολόπουλο, τον είδαμε να ρίχνει και τον χορό του και το μόνο που δεν είδαμε να έχει και συνάντηση ...

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 4) αύριο, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022, στον Δήμο Χαλκιδέων

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε σήμερα, Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών στον Δήμο Χαλκιδέων εκτιμάται πολύ υψηλός (κατηγορίας 4) για αύριο, Κυριακή 3 Ιουλίου 2022. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα.
Για τους ανωτέρω λόγους:

Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται....

Google: Θα διαγράφει τα στοιχεία γεωεντοπισμού των γυναικών που επισκέπτονται κλινικές για άμβλωση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Google θα διαγράφει αυτόματα τα στοιχεία γεωεντοπισμού των χρηστών της που επισκέπτονται κλινικές για άμβλυνση, ο κολοσσός του διαδικτύου χθες, μετά τις ανησυχίες που δημιουργήθηκαν ότι τέτοιου είδους ηλεκτρονικά στοιχεία ενδέχεται να κάνουν για να εντοπίσουν γυναίκες που επιθυμούν να τερματίσουν την εγκυμοσύνη τους.

“ Αν τα συστήματά μας εντοπίζουν ότι ένα άτομο έχει μεταβεί σε (ευαίσθητο) χώρο, θα σβήσουμε τον ιστορικό γεωεντοπισμό λίγο μετά την επίσκεψή τους”, δήλωσε η Τζεν Φιτσπάτρικ αντιπρόεδρος της Google σε ανακοίνωσή της.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μία εβδομάδα αφού το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ ακύρωσε την ιστορική του απόφαση με την οποία είχαν νομιμοποιηθεί οι...

....η θέση μας

 - Μπορεί να διαφωνούμε σε πολλά με την κυρία Ελένη Μιντζιφίρη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πιστεύουμε σε συνεργασία της με Παγώνη ή Καθαροσπόρη ή και των δύο μαζί.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα σηκώσουμε τα....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΙΒΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022 
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ  Κ16 / Δ΄ ΚΑΙ Ε΄ ΟΜΙΛΟΥ
ΑΓΙΟΣ  ΚΟΣΜΑΣ

ΑΠΟΓΕΥΜΑ / ΤΕΛΙΚΟΙ  ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΩΝ

ΔΡΟΜΟΙ-ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΑΛΜΑΤΑ-ΚΑΘΕΤΑ ΑΛΜΑΤΑ-ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ - ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ-ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ-ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ
16:30 Σφύρα Α (Ε ΄- Δ΄)
17.00 200μ. Εμπ. Α  (Δ΄) Τετραπλούν Κ (Δ΄) Κοντώ Κ (Δ΄)
17.15 200μ. Εμπ. Κ  (Δ΄) Ύψος Α (Δ΄)      Ύψος Α (Ε΄)
17.30 200μ. Εμπ. Α  (Ε΄) Σφαίρα Α (Ε΄)
17.45 200μ. Εμπ. Κ  (Ε΄)
18.00 150μ.  Α  (Δ΄) Δίσκος Γ (Δ΄) Δίσκος Γ (Ε΄)
18.15 150μ. Κ  (Δ΄)
18.30 150μ. Α (Ε΄) Τετραπλούν Κ (Ε΄) ....

....άνθρωποι είμαστε

 - Μας τηλεφώνησε ο άνθρωπος ο οποίος δεν έδειξε την πρέπουσα συμπεριφορά, κατά την είσοδο στο Στάδιο της Χαλκίδας. Με το καλησπέρα ζήτησε συγνώμη και παραδέχθηκε το λάθος του.
Μας εξήγησε τους λόγους οι οποίοι τον οδήγησαν στο να ξεφύγει και τον καταλάβαμε.
Εμείς επειδή τον γνωρίζουμε και ....

.....και με πιάνουν τα κλάματα

 - Αγαπητέ μας, δεν έχουμε την ανάγκη να μιλήσουμε με κανένα μέλος του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας για να μας ενημερώσει για οτιδήποτε, αφορά την Ένωση.
Έχουμε την υποχρέωση να γράψουμε πως εμείς δεν χρησιμοποιούμε ποτέ τους φίλους ή τους ανθρώπους που έχουμε σε εκτίμηση ως πληροφοριοδότες, γιατί δεν είναι του χαρακτήρα μας και το ξέρετε όλοι αυτό.
Εδώ και πολλά χρόνια έχουμε μια....

...ποια νομιμότητα;

 - Τι έγινε τελικά με την νομιμότητα στο θέμα των προπονητών;
Ποιες ομάδες έχουν υποχρέωση να προσλάβουν διπλωματούχους προπονητές;
Ποιες ομάδες θα υποχρεωθούν να εφαρμόσουν τους κανονισμούς;
Κύριοι προπονητές, έχουμε εκλογές στην ΕΠΣΕ και η νομιμότητα....

.....ότι νάναι

 - Δεν μπορούμε να καταλάβουμε ειλικρινά πως στην σημερινή εποχή κάποιοι έχουν την εντύπωση, πως μπορούν να παριστάνουν τους "γαμάω".
Δεν ξέρουμε αν πρέπει να γελάσουμε ή να κλάψουμε, αλλά πολύ θα θέλαμε να μάθουμε ποιος ήταν ο κύριος ο οποίος παρουσία κόσμου, μίλησε με ασέβεια σε υπάλληλο του ΔΟΑΠΠΕΧ και είπε το εξής. 
Έχω την άδεια από τη ΕΠΟ και μπορώ να μπαίνω για προπόνηση σε όποιο γήπεδο ή στάδιο της Ελλάδας θέλω και εδώ τους έχω γραμμένους, τους τοπικούς ....

...εμείς φταίμε;;;;

 - Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ  είναι η ομάδα η οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα και μέσα από τα μπαράζ πήρε την άνοδο για την Γ΄ Εθνική. Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως είναι δυνατόν τώρα που η ομάδα έπρεπε να κάνει μεταγραφές και να σχεδιάζει την προετοιμασία της, τώρα να ανακάλυψαν πως η ομάδα θα χρειασθεί 300.000 ευρώ για να μπορέσει να προχωρήσει!!!!
Συγνώμη αλλά αν η διοίκηση έχει άλλα προβλήματα ας βγει και να το πει. Όταν λέει πως θα δώσει βάρος σε ποδοσφαιριστές από την Εύβοια, θα είχε φροντίσει για να φτάσει σ΄ αυτόν  τον στόχο και όχι τώρα που οι περισσότεροι έμπειροι ποδοσφαιριστές έκλεισαν σε άλλες ομάδες, η διοίκηση να ψάχνει "συμπαίκτες" για να βοηθήσουν οικονομικά.
Ακούμε πως ο μέγας χορηγός βάζει μια προϋπόθεση. Λέει πως για να βάλει χρήματα θα....

«Χρυσή» η 4Χ200μ. ελεύθεροι ανδρών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο (τρίτο συνολικά) για την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα των αγωνισμάτων κολύμβησης στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν. Ένα μετάλλιο που ήρθε μάλλον... απροσδόκητα, καθώς η ομάδα 4Χ200μ. ελεύθεροι ανδρών, αποτελούμενη από τους Δημήτρη Μάρκο, Βαγγέλη Μακρυγιάννη, Κώστα Στάμου και Ανδρέα Βαζαίο, τερμάτισε δεύτερη με 7:17.91, αρκετά πίσω από τους Ιταλούς (7:14.02). Οι τελευταίοι όμως ακυρώθηκαν για αντικανονική αλλαγή κι έτσι η χώρα μας πήρε το χρυσό μετάλλιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μάρκος, που κολύμπησε πρώτος στη "σκυταλοδρομία", σημείωσε ατομικό ρεκόρ με 1:47.72 και έγινε ο δεύτερος Έλληνας, μετά τον....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε καλά στην υγεία σας. Αρχίζουν σήμερα οι πανελλήνιοι αγώνες στίβου για τις αθλήτριες και τους αθλητές Κ16, στον Άγιο Κοσμά στην Αθήνα και ευχόμαστε στα κορίτσια και στ΄ αγόρια που έχουν συμμετοχή, καλή επιτυχία. Στις 09:30 το πρωί αρχίζουν τα κορίτσια στα 200 μ εμπόδια προκριματικές σειρές, στις 10:40 τ΄ αγόρια στα 150μ, επίσης προκριματικές σειρές, στις 10:40 στα 150μ Αγοριών και στις 11:00 στα 150μ τα κορίτσια. Η Εύβοια συμμετέχει ...

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

.... η άποψή μας

 - Κατά την άποψή μας τίποτα δεν έχει τελειώσει με την ομάδα της Ερέτριας και κανείς δεν πρέπει να μιλάει για διάλυση και για μη συμμετοχή στο πρωτάθλημα,
θα βρεθεί λύση στο διοικητικό και σίγουρα  η ομάδα θα στηριχθεί σε δικά της παιδιά. Το ρόστερ της ομάδας θα γεμίσει, αλλά σίγουρα δεν θα φτάσει η ομάδα να πληρώνει τους 20 από τους 25 ποδοσφαιριστές.
Θα γράψουμε την δική μας άποψη κι όποιος θέλει την ....

Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΣΤΗΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου και Ιερείς της περιοχής, χοροστάτησε στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καμαρίων Ιστιαίας.
Στο λόγο που απεύθυνε προς τους ευσεβείς χριστιανούς, αναφέρθηκε στο βίο των Αγίων Αναργύρων, στην δωρεάν εξάσκηση της ιατρικής τους επιστήμης στους ανθρώπους, προς δόξαν του Θεού και στο μαρτυρικό τους τέλος από τον δάσκαλος τους, που τους..

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΝΑ ΤΙΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ.

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο ΑΝΑΞΑΓΌΡΑ για τα 100χρονια μνήμης των προγόνων μας θα υψώσει στο χωριό μας την προσφυγική σημαία την Παρασκευή 1  Ιουλίου 2022 και ώρα 20:00
Ο ΑΝΑΞΑΓΌΡΑΣ διαθέτει τοπικές ενδυμασίες για να ντυθούν τα παιδιά μας και  να θυμηθούμε την αρχοντιά των προγόνων μας  εκείνες τις δύσκολες....

Προγραμματική σύμβαση Δήμου Χαλκιδέων και ΕΚΠΑ, για την ενίσχυση της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες

Υπεγράφη χθες, Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και τον Καθηγητή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Επιστημονικό Υπεύθυνο κ. Ευθύμιο Λέκκα, προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του Εφαρμοσμένου Ερευνητικού Έργου με τίτλο «Επιχειρησιακή Οργάνωση Δήμου Χαλκιδέων για την ενίσχυση της αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών από πλημμύρες».
Σκοπός της Προγραμματικής Σύμβασης είναι η εκπόνηση εφαρμοσμένου ερευνητικού έργου για την προστασία από τους φυσικούς κινδύνους, ώστε να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις σε κοινωνικό, οικονομικό και περιβαλλοντικό επίπεδο, από πιθανά πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώνονται στο γεωγραφικό χώρο του Δήμου Χαλκιδέων.
Στο πλαίσιο του ανωτέρου ερευνητικού έργου θα υλοποιηθούν:
Ανάλυση, επικαιροποίηση, ιεράρχηση και αποτύπωση των ζωνών πλημμυρικού κινδύνου στα όρια του Δήμου Χαλκιδέων, για την εκτίμηση του κινδύνου πλημμυρών, κατά μήκος του υδρογραφικού δικτύου στο πλημμυρικό πεδίο και....

....σφηνάκια

 - Τελικά ο ραδιοφωνατζής κάνει το άσπρο μαύρο, αρκεί να βρει τρόπους να "χτυπήσει" την δήμαρχο κυρία Βάκα.
Λύσσαξε και έβγαλε τον δήμαρχο κύριο Ψαθά, για ν΄ αποδείξει πως ο δήμαρχος βγαίνει στην εκπομπή του.
Τι δεν μας είπε ο ραδιοφωνατζής κωλοτούμπας;
Δεν μας είπε πως μέχρι χθες δεν έλεγε χωστά ούτε το .....

....μικρά, μικρά

 - Κύριε Παγώνη είσθε θεός!!!! Πήρατε την πρακτική Αναγνωστάκη, ο οποίος αφού διαπίστωσε πως τον Φάνη δεν μπορεί να τον κερδίσει, έτρεξε να ενώσει Μπατζελή και Γκλέτσο και δεν κατάφερε τίποτα ή μάλλον κατάφερε να τους φύγουν οι ...

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την ετήσια πανήγυρη των προστατών και εφόρων της, Αγίων Δώδεκα Αποστόλων, εόρτασε η Πόλη της Νέας Αρτάκης του Δήμου Χαλκιδέων, με επίκεντρο τον Ενοριακό Ι. Ναό προς τιμήν τους.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, το απόγευμα, ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Τιμοθέου Μπαϊμπάκη-Ιεροκήρυκος της Ι. Μητροπόλεως, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο, με την συμμετοχή και πολλών Ιερέων, αλλά και του Λαού του Θεού, με επικεφαλής τους ευσεβείς Άρχοντές του.
Την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022, το πρωί, ο Σεβασμιώτατος  Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερθείς στη διδασκαλία πάντων των....

«Χάλκινος» στα 100μ. ο Νυφαντόπουλος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Ο Γιάννης Νυφαντόπουλος χάρισε στον ελληνικό στίγο τον πρώτο του μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν στην Αλγερία.

Ο αθλητής της Περικλής Χατζηαναστασίαδη τερμάτισε στον τελικό των 100μ. σε 10.28 και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, βελτιώνοντας παράλληλα και το ατομικό του ρεκόρ το οποίο ήταν 10.30 από το....

....φαπούλες

 - Ο στόχος πρέπει να είναι ένας και μοναδικός για τους δήμους της Κεντρικής και Νότιας Εύβοιας. Να αναλάβουν την διαχείριση των απορριμμάτων τους και να μην έχουν καμία σχέση με τον σημερινό ΦοΔΣΑ. Το κόστος είναι τεράστιο, γιατί στο ΦοΔΣΑ φαίνεται πως έχουν πολλά έξοδα!!!! Δημιουργία ΧΥΤΑ εδώ και τώρα στην κεντρική Εύβοια και μέχρι να κατασκευαστεί θα.....

ΔΟΑΠΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μαθητική Συναυλία Πιάνου από το Δημοτικό Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας»
Το Δημοτικό Ωδείο «Νίκος Σκαλκώτας» του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλκιδέων, διοργανώνει «Μαθητική Συναυλία Πιάνου», με την....

Μ. Θεοδωρίδου: Η 4η δόση αφορά τα ευάλωτα λόγω σοβαρών παθήσεων ατόμων, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με ανοσοκαταστολή

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού -δηλαδή η δεύτερη αναμνηστική- δεν αφορά τον γενικό πληθυσμό κάτω των 60 ετών, ξεκαθάρισε η πρόεδρος της επιτροπής εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στην πρώτη μετά από δύο μήνες ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Υγείας. «Μπορεί η τέταρτη δόση να μην αφορά τον υγιή πληθυσμό αλλά όπως γνωρίζετε μέσα στο γενικό πληθυσμό υπάρχουν και άνθρωποι κάτω των 60 ετών που είναι αρκετά ευάλωτοι καθώς ταλαιπωρούνται από σοβαρά νοσήματα και αυτοί θα πρέπει να ζητήσουν τη γνώμη και τη συμβουλή του γιατρού τους», Η κυρία Θεοδωρίδου τόνισε ότι η επιτροπή εισηγείται να παρέχεται η δυνατότητα στα άτομα ηλικίας 30 έως 59 ετών να επιλέξουν αν θα κάνουν την τέταρτη δόση...

....το όριό του είναι μόνο ο... ουρανός

Κορυφαία επίδοση όλων των εποχών στον ανοιχτό στίβο από τον Ντουπλάντις με 6,16μ

Ο σπουδαίος Σουηδός πρωταθλητής του άλματος επί κοντώ, Αρμάντ Ντουπλάντις (απ) έδειξε για άλλη μία φορά πως το όριό του είναι μόνο ο... ουρανός των αλμάτων του, σημειώνοντας παγκόσμιο ρεκόρ ανοιχτού στίβου με άλμα στα 6,16μ. στο Diamond League που διεξάγεται στη Στοκχόλμη./....

.....σουτάκια

 - Την Κυριακή 3 Ιουλίου τελικά η Γενική Συνέλευση του ΛΗΛΑ Βασιλικού, αφού την Κυριακή 26 Ιουνίου δεν υπήρξε απαρτία.
Πάντως υπάρχουν στο ψηφοδέλτιο 2 υποψήφιοι για την θέση προέδρου. Ένας ο σημερινός πρόεδρος κ. Νερούτσος Γεώργιος και ένας ο κ. Κροκόδειλος  Νίκος, ενώ υπάρχουν και 17 υποψήφιοι για μέλη του ΔΣ.
Παλιοί γνώριμοι οι περισσότεροι, αλλά όλα δείχνουν πως υπάρχουν δύο στρατόπεδα και αυτό δεν είναι καλό για την ομάδα, αφού μεταξύ των υποψηφίων υπάρχουν....

Υπόθεση Novartis: Παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο ο Δ. Παπαγγελόπουλος και η Ε. Τουλυπάκη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αργά σήμερα το βράδυ με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο για την ευθύνη των υπουργών, για κακουργηματικά αδικήματα που διέπραξαν στην υπόθεση της Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, αντεισαγγελέας Εφυπτών.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται και δεν παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο, οι δύο συνεργάτες της Ελένης Τουλουπάκη επίκουροι εισαγγελείς....

«Μάγεψαν» Εθνική και κόσμος στη Λάρισα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρά την υψηλή θερμοκρασία και τις συνθήκες... σάουνας στο ΕΑΚ Νεάπολης, το φίλαθλο κοινό της Λάρισας δεν άφησε ούτε θέση, στον τελευταίο αγώνα της εθνικής στον 1ο προκριματικό γύρο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 με τη Μεγάλη Βρετανία. Στο ντεμπούτο του νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού Δημήτρη Ιτούδη, η «επίσημη αγαπημένη» πήρε... γλυκιά έκκληση για τη δυσάρεστη έκπληξη στην πρεμιέρα, από τους Βρετανούς στο Νιούκαστλ τον περασμένο Νοέμβριο, επικρατώντας με 93-71. Η εθνική προκρίθηκε στον 2ο γύρο, ως πρώτη του 2ου ομίλου και μεταφέρει 3 νίκες και 1 ήττα, ενώ η πρόκριση έχει ήδη και η Τουρκία και η Μεγάλη Βρετανία από το γκρουπ. Στον 2ο γύρο, θα αντιμετωπίσει τις τρεις πρώτες ομάδες του 1ου ομίλου, με τους αγώνες να...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Μη λέτε βλακείες γιατί ξέρετε πως εμείς δεν τσιμπάμε.
Ο ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ έχει διοίκηση και η οποία δεν θα καταστρέψει ότι με κόπο χτίστηκε τα δύο τελευταία χρόνια.
Αν η διοίκηση Καρλατήρα, κάνει πίσω τώρα και εγκαταλείψει την ομάδα, τότε πραγματικά θα πέσουμε από τα σύννεφα.
Κανείς άλλος δεν είχε πει πως θα αναλάβει την ομάδα, οπότε οι διοικούντες αν δεν είχαν σκοπό να συνεχίσουν, δεν θα έκαναν τα όσα έκαναν για να βρεθεί η ομάδα στην Γ΄ Εθνική....

ΔΟΑΠΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη Χαλκίδα οι Προκριματικοί Αγώνες Πρωταθλήματος και   Πανελληνίου   Πρωταθλήματος  ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ  έτους 2022
Η Ελληνική Ομοσπονδία ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ επέλεξε για άλλη μια φορά τη Χαλκίδα, για τη διεξαγωγή των αγώνων του Προκριματικού Πρωταθλήματος και   Πανελληνίου   Πρωταθλήματος  ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ  έτους 2022, με τη συμπαράσταση....

«Πέταξε» και στη Σοκχόλμη ο Τεντόγλου με 8.31μ

Σε... παράσταση για έναν ρόλο μετέτρεψε την προσπάθεια του και στη Στοκχόλμη, ο Μίλτος Τεντόγλου. Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης στο μήκος δεν είχε για ακόμη μία φορά... αντίπαλο και με καλύτερο άλμα στα 8,31μ. σημείωσε την τρίτη νίκη του στη σειρά αγώνων Diamond League. 

Ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι ξεκίνησε με 7,63μ., πέρασε στη δεύτερη προσπάθεια του στα 7,81μ., στην τρίτη πέτυχε 7,78μ., ενώ ήταν άκυρος στην τέταρτη. Ωστόσο, στην πέμπτη του προσπάθεια πέρασε τα 8,31μ. που ήταν αρκετά για να του...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό μήνα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Παρασκευή σήμερα και είναι η πρώτη Παρασκευή του Ιουλίου. Είμαστε πλέον στην καρδιά του Καλοκαιριού και για κάποιους είναι μια περίοδος διακοπών, ξενοιασιάς και δίνουν τα ρέστα τους στα πανηγύρια, τα οποία είναι πολλά και καλά. Ότι κι αν επιλέξει κανείς, ευχόμαστε να περάσει όμορφα και ....

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

....η άποψή μας

 - Θέλουμε δημόσια να ευχαριστήσουμε τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας, αλλά και τα μέλη της Επιτροπής Διαιτησίας αφού ανταποκρίθηκαν θετικά στο αίτημα της κόρης μας Στυλιανής Γκάρα η οποία εξ αιτίας των σπουδών της κι επειδή από τον Σεπτέμβριο θα εργάζεται στον Πειραιά, όπου διαμένει από τον Οκτώβριο του 2021, δεν μπορούσε πλέον να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις της ως βοηθός διαιτητή σε αγώνες της ΕΠΣΕ, ζήτησε την μεταγραφή της στην....

....καλά να πάθουμε

 - Πήγαμε τα παιδιά για προπόνηση στο δημοτικό στάδιο Χαλκίδας και είδαμε έναν τεράστιο πίνακα ζωγραφικής στο χορτάρι του γηπέδου. Πράσινα, κόκκινα, κίτρινα μπλε χορταράκια, από την μία εστία μέχρι την άλλη. Ούτε ο Μυταράς, ούτε ο Πικάσο δεν θα μπορούσαν να παρουσιάσουν ένα τέτοιο τοπίο.
Είπαμε να πάρουμε την επόμενη μέρα, την Τετάρτη δηλαδή, την φωτογραφική μηχανή και να πάμε να φωτογραφίσουμε το τοπίο, αλλά λογαριάσαμε χωρίς ....

Μάτι: Παραπομπή Ρ. Δούρου και άλλων 20 κατηγορουμένων για πλημμελήματα διατάσσει το Συμβούλιο Εφετών για την πυρκαγιά του 2018

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οριστικά για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπονται να δικαστούν 21 κατηγορούμενοι για την πυρκαγιά ,που άφησε πίσω της 103 νεκρούς, πάνω από 30 τραυματίες και τεράστιες καταστροφές στο Μάτι στις 23 Ιουλίου 2018, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.

Οι εφέτες ομονοώντας με τον Εισαγγελέα Εφετών Παναγιώτη Μεϊδάνη, που άσκησε έφεση κατά του βουλεύματος που εξέδωσε τον περασμένο Απρίλιο στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών , κρίνουν ότι για την τραγωδία πρέπει να λογοδοτήσουν για κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος οι 21 κατηγορούμενοι απορρίπτοντας την αναβάθμιση της κατηγορίας πέντε. τον επίμαχο χρόνο,στελέχη....

68 μέτρα φοροελαφρύνσεων και στήριξης των εισοδημάτων με Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας

Αμέσως μετά την εκλογή της, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη προχώρησε σε φορολογικές μεταρρυθμίσεις ελάφρυνσης των βαρών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στις διεθνείς αγορές ότι απελευθερώνει τις δυνάμεις της επιχειρηματικότητας, στηρίζει τις ιδιωτικές επενδύσεις και ενισχύει την κοινωνική συνοχή.
Αν και η Κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με πρωτοφανείς διεθνείς κρίσεις, δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να ενδυναμώνει την κοινωνία και την οικονομία. Μέσα σε σχεδόν τρία χρόνια, μείωσε τόσους φόρους, όσους δεν μείωσε καμία άλλη Κυβέρνηση. Οι πολίτες που πλήρωσαν το φορολογικό μάρμαρο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξέρουν την αλήθεια και αισθάνονται ξανά ασφαλείς. Οι αριθμοί στις παρακάτω αλλεπάλληλες φοροελαφρύνσεις μιλάνε από μόνοι τους:

1. Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 28% στο 22% σε μόνιμη βάση.

2. Μείωση της προκαταβολής φόρου για τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες από το 100%...

.....σφηνάκια

 - Τι δεν κατάλαβαν τελικά οι κύριοι Παγώνης και ο πρόεδρος των εργαζομένων του Δήμου Χαλκιδέων από αυτά που είπε ο αντιδήμαρχος κύριος Γουρνής, ο κ. Γεωργαλάς και ο κ. Τριανταφύλλου, για το πως γινόταν οι προμήθειες ανταλλακτικών κλπ επί εποχής Παγώνη/Καθαροσπόρη;;;;;
Κύριοι επίσημα ακούσθηκαν....

Έφυγε από τη ζωή ο Ηλίας Νικολακόπουλος

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι, σε ηλικία 75 ετών, ο γνωστός εκλογικός αναλυτής, ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας, με έμφαση στην Εκλογική Κοινωνιολογία, του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Νικολακόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπέστη ανακοπή καρδιάς, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Σύρου. 
Όπως αναφέρεται στο βιογραφικό του που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ηλίας Νικολακόπουλος γεννήθηκε το 1947, έκανε προπτυχιακές σπουδές στα μαθηματικά στην Αθήνα και τη Λωζάννη (1965-1969) και στη συνέχεια μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι (Diplome d' Etudes Approfondies - Θεωρία Πιθανοτήτων - Univ. Paris 6). ....

Τρέχει ο κ. Λεοντής

 - Τρέχει και δεν φτάνει ο κ. Δήμος Λεοντής, αφού εκτός από την δουλειά του, εκτός από τα καθήκοντά του στο Δήμο Λίμνης-Μαντουδίου & Αγίας Άννας, έχει και το τρέξιμο για τον πρωταθλητή Ερμή Πηλίου, αλλά και κάτι νέο που σήμερα παρασκευή θα έπαιρνε....

Παρατείνεται ως τις 5/7 η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στο power pass

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι συνεχείς ροές αιτιών και προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες, δίνεται παράταση ως τις 5 Ιουλίου για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης για την αντιμετώπιση της αύξησης της κατανάλωσης....

....μικρά, μικρά

 - Εμείς κυρία Σοφία, γράφουμε και σχολιάζουμε για το καλό σας και όχι γιατί έχουμε κάτι εναντίον σας. Φυσικά και πρέπει ν΄ ακούτε τους επικοινωνιολόγους σας, αλλά θα θέλαμε να δούμε αν αυτοί θ΄ ακούσουν τις φωνές και τα παράπονά σας το βράδυ της Κυριακής των Εθνικών ....

....φαπούλες

 - Οι Γιώργηδες εκεί στο Μπούρτζι έχουν ξεσαλώσει!!! Τρία χρόνια τώρα κι ακόμη δεν χώνεψαν πως έχουν, κυβέρνηση την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, περιφερειάρχη τον Σπανό και δήμαρχο την Βάκα!!! Γιώργηδες ψυχραιμία. Να έχετε στο μυαλό σας, πως θα σας γίνουν συνήθεια και οι τρεις, γιατί όπως συμβαίνει στις Δημοκρατίες, ο λαός αποφασίζει και όχι εσείς. Εσείς είσθε οπαδοί του Πολάκη και γι΄ αυτό....

Στο Πανθεσσαλικό και τα ματς της Εθνικής Ομάδας με τη Β. Ιρλανδία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου θα δώσει η Εθνική Ελλάδας και το τρίτο παιχνίδι της για τον 2ο όμιλο της League C του Nations League, κόντρα στη Β. Η Ιρλανδία τον προσεχή Σεπτέμβριο, όπως αποφασίστηκε η σημερινή (29/6) συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος, πρότεινε να διεξαχθεί προσεχείς συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής σε θέματα του....

Ομόφωνα, από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, η μελέτη πράξης εφαρμογής στη Συνοικία Η’ Χαλκίδας

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων που πραγματοποιήθηκε χθες, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022, μεταξύ των θεμάτων, που ψηφίστηκαν ομόφωνα, ήταν η εκπόνηση της «Μελέτης πράξης εφαρμογής ρυμοτομικού σχεδίου σε τμήματα της συνοικίας Η’ Χαλκίδας».
Το συγκεκριμένο μελετητικό έργο, προϋπολογισμού 750.411,69 ευρώ με Φ.Π.Α, αφορά στην ολοκλήρωση του Β’ Κεφαλαίου και τη σύνταξη του Γ’ Κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής της Αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Συνοικίας Η’ της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων, όπως αυτή έχει θεωρηθεί από τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του Δήμου Χαλκιδέων, για την...

....σουτάκια

 - "Δεν κάνει θόρυβο" ο ΑΟ ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ αυτό το καλοκαίρι και μάλλον έχει αναθεωρήσει κάποια πράγματα. Ίσως να επιχειρήσει κάτι καλό, χωρίς να το διατυμπανίζει. Μπορεί δηλαδή η ομάδα να μιλήσει αγωνιστικά στο γήπεδο και όχι να συζητάει πως πάει για το....

myAADE-Νέα υπηρεσία: Μηνιαία Ενημέρωση Φορολογικού Λογαριασμού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παροχή μιας νέας υπηρεσίας προς τους φορολογούμενους η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων. Πρόκειται για την έκδοση της Μηνιαίας Ενημέρωσης Φορολογικού Λογαριασμού. Με αυτή, ο φορολογούμενος μπορεί να έχει κάθε μήνα την πλήρη εικόνα των οφειλών και των επιστροφών του, για τον προηγούμενο μήνα, δηλαδή:

- Τις πληρωμές που έκανε

- Τους συμψηφισμούς στους οποίους προχώρησε η ΑΑΔΕ και...

Καραγιάννης, στον ΠΑΟ Κανήθου

 
 - Έβαλε πλώρη για άνοδο στην Β΄ κατηγορία ο ΠΑΟ Κανήθου και ξεκίνησε από την πρόσληψη προπονητή.
Ο Δημήτρης Καραγιάννης ανέλαβε να οδηγήσει την ομάδα και είναι βέβαιο πως θα προσπαθήσει να την οδηγήσει σε θέση πρωταγωνιστή και φυσικά...

- Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 έως και την 1 Ιουλίου 2022

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 έως και την  1 Ιουλίου 2022, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας (επί της οδού....