Σάββατο 21 Αυγούστου 2021

Κορονοϊός: 3.191 κρούσματα, 317 διασωληνωμένοι, 23 θάνατοι

79 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 3.191 , εκ των οποίων 19 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 557.239 (ημερήσια μεταβολή +0.6%), εκ των οποίων 51.1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.501 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 317 (60.3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83.3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.913 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 280 (ημερήσια μεταβολή +4.87%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 252 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη....

Χάλκινο η Δεληγιάννη στα 800μ.

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τρίτο μετάλλιό της πανηγυρίζει η ελληνική ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου κάτω των 20 ετών που διεξάγεται στο Ναϊρόμπι, καθώς, μετά τα ασημένια μετάλλια της Ελίνας Τζένγκο στον ακοντισμό και του Ορέστη Ντουσάκη στη σφυροβολία, η Έλλη-Ευτυχία Δεληγιάννη κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800 μέτρα. Η 19χρονη πρωταθλήτρια επέλεξε να μπει μπροστά στην κούρσα και παρέμεινε στην πρωτοπορία έως τα 600 μέτρα, όπου δέχθηκε επίθεση από τέσσερις αθλήτριες που ακολουθούσαν, ωστόσο λίγο πριν τον τερματισμό.....

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΕΥΒΟΙΑΣ

 Χαλκίδα, 21-08-2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσταση συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) θα βρίσκεται ο Νομός Εύβοιας την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021.
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. 
Επισημαίνουμε ότι, σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 05-08-2021 «Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου πυρκαγιών» η οποία σύμφωνα με την υπ’αριθμ.1019/4/24-ιδ’ / 19-08-2021 Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ 3877/Β) ανανεώθηκε και ισχύει έως την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021:
1. Απαγορεύεται, στο σύνολο της Επικράτειας και με οποιοδήποτε μέσο ή τρόπο, κάθε....

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς- Κατάσταση Συναγερμού (κατηγορία κινδύνου 5) για την Κυριακή 22 Αυγούστου στον Δήμο Χαλκιδέων

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε σήμερα, Σάββατο 21 Αυγούστου  2021 από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι εκτιμάται ακραίος κίνδυνος πυρκαγιών – κατάσταση συναγερμού στον Δήμο Χαλκιδέων (κατηγορίας 5) για αύριο, Κυριακή 22 Αυγούστου 2021. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή. Συγκεκριμένα, έχουν οργανωθεί περιπολίες σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες και φύλαξη σε όλα τα αλσύλλια. Επίσης όλο το ανθρώπινο δυναμικό, ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου είναι σε αυξημένη ετοιμότητα.
Για τους ανωτέρω λόγους:
Απαγορεύεται η κυκλοφορία σε δασικές εκτάσεις κι αλσύλλια
Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΙΕΡΟΥ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

 

cafe Santan - Κεντρική πλατεία Ψαχνών


 Σας περιμένουμε κοντά μας με ένα ακόμη πιο εμπλουτισμένο πρόγραμμα για  ακόμα   μια αξέχαστη λαϊκή βραδιά!!!
Τηλέφωνο κρατήσεων 6986783035!!!

.....ο ντούπου-ντούπου

 
Σ΄ αυτό έχε δίκιο ο ντούπου - ντούπου και πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.
Όχι μόνο έκανε και τις δύο δόσεις του εμβολίου, αλλά λέει και τα δικά του χαριτωμένα.
"Ποιος κορονοϊός και ποια μετάλαξη ΔΕΛΤΑ. Ο ....

Ο ΟΑΕΔ δίπλα στους πυρόπληκτους- Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπ. Πρωτοψάλτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ενεργή συμμετοχή του ΟΑΕΔ στο πρόγραμμα στήριξης των πυρόπληκτων συμπολιτών μας, επισημαίνει ο διοικητής του Οργανισμού, Σπύρος Πρωτοψάλτης σε άρθρο του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ο κ. Πρωτοψάλτης αναφέρεται στα πέντε μέτρα - από τα εννιά που ανακοίνωσε το υπουργείο Εργασίας - τα οποία υλοποίησε ο ΟΑΕΔ και στοχεύουν στην ανακούφιση των εργαζομένων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές και ειδικά σε αυτή στη Βόρεια Εύβοια.

Το άρθρο του Σπύρου Πρωτοψάλτη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ:

«Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, ο ΟΑΕΔ πρέπει να βρίσκεται κοντά σε όλους τους άνεργους πολίτες και να τους...

Καταβλήθηκαν οι πρώτες αποζημιώσεις σε πυρόπληκτους - 3,74 εκατ. ευρώ σε 528 δικαιούχους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην καταβολή των πρώτων αποζημιώσεων, συνολικού ύψους 3.741.320,31 ευρώ σε 528 δικαιούχους (μοναδιαία ΑΦΜ) της κρατικής αρωγής που επλήγησαν από τις πυρκαγιές και υπέβαλαν αιτήσεις στην πλατφόρμα arogi.gov.gr, προχώρησε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, πιστώθηκε στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

*363 δικαιούχων, ποσό 2.342.578,59 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής συνδρομής.....

Πιθανά προβλήματα υδροδότησης σε περιοχές της Χαλκίδας, λόγω βλάβης σε δεξαμενή

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) σας ενημερώνει ότι λόγω βλάβης σε αγωγό που τροφοδοτεί τη Δεξαμενή  Παπίλα, είναι  πιθανό σε περιοχές της Έξω Παναγίτσας, Κλωστοϋφαντουργών και Χαραυγής να παρουσιαστούν προβλήματα στην υδροδότηση.
         Τα συνεργεία της ΔΕΥΑΧ καταβάλλουν ήδη προσπάθειες για...

ΝΔ: Ο φράχτης στον Έβρο ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ΝΔ απαντώντας στον ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη των υπουργών κ.κ. Χρυσοχοΐδη και Παναγιωτόπουλου στον Έβρο αναφέρει τα εξής:

«Ο φράχτης στον Έβρο ενοχλεί τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ήθελε και δεν τον θέλει. Ο φράχτης όμως δημιουργήθηκε για να μας δίνει την ευχέρεια να διαχειριζόμαστε ζητήματα....

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία: Καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων δεν έχει αποδειχθεί

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρία (ΕΚΕ) δηλώνει ρητά ότι καμία συσχέτιση εμβολίων και οξέων ισχαιμικών επεισοδίων, δεν έχει αποδειχθεί ούτε αναφερθεί με τη χρήση των μέχρι τώρα εμβολίων, τόσο στις κλινικές δοκιμές τους όσο και στην εφαρμογή τους στον γενικό πληθυσμό.

Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία από την αρχή της πανδημίας COVID-19 έχει τοποθετηθεί υπέρ του καθολικού εμβολιασμού. "Ο εμβολιασμός για τον SARS-COV-2 αποτελεί πράξη ατομικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης", τονίζει η ΕΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χορηγούνται έχουν...

1️⃣8️⃣ Χ Ρ Ο Ν Ι Α ΣΧΟΛΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΧΑΛΚΙΔΑ⚽️

👉Ευχαριστώ την Διεύθυνση Ακαδημίας Ολυμπιακού για την συνεργασία και εμπιστοσύνη στην Σχολή μας όλα αυτά τα χρόνια ❗️❗️
📍Εγώ και οι συνεργάτες μου ευχαριστούμε γονείς, αθλητές και μέλη για την μεγάλη οικογένεια που έχουμε ❗️❗️
📍 Συνεχίζουμε δυνατά με πολύ δουλειά και.....

Χαλαρά......

 - Χαλαρά το Σαββατοκύριακο, για να σας αφήσουμε κι εσάς τους αναγνώστες μας σε ησυχία. Στο κάτω κάτω έχετε επιλογές σήμερα.
Από 18:00 μπορείτε να πάτε στο στάδιο Χαλκίδας να δείτε τον αγώνα ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΑΟ ΘΗΒΑΣ, στην Αρτάκη για τον αγώνα ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ - ΚΗΦΙΣΙΑ, στην Ερέτρια για τον αγώνα  ΕΡΕΤΡΙΑ - ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ ή να πάτε στην ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ όπου......

Οδηγίες προς φίλαθλο κοινό - αγώνας ΑΟ Χαλκίς με ΑΟ Θήβα (Σάββατο 21/8/2021)

Α.Ο. Χαλκίς

κύριοι,
στα πλαίσια της έναρξης αγώνων με την παρουσία θεατών, σας στέλνουμε τους κανονισμούς που θα ισχύσουν για το φιλικό παιχνίδι μεταξύ Α.Ο. Χαλκίς και Α.Ο. Θήβα το Σάββατο 21/8 στις 19.00.
Για την όσο το δυνατόν εγκυρότερη ενημέρωση του φίλαθλου κόσμου και επειδή οι κανονισμοί αυτοί, έχουν καθοριστεί από την πολύ πρόσφατη...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα κα να είσθε καλά στην υγεία σας. Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε όλοι σας και πάντα την προσοχή σας, για να έχετε την υγεία σας προσωπικά, αλλά και η οικογένειά σας και οι γείτονές σας και όλοι οι συνάνθρωποί μας. Πολλές οι ανοιχτές πληγές, αλλά με υπομονή και δύναμη και αλληλεγγύη όλα θα ξεπεραστούν. Ο κορονοϊός είναι εδώ και τον κρατάμε δυνατό όλοι μας, αφού ελάχιστοι είναι αυτοί που προσέχουν, ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν πως δεν τους αφορά το θέμα και κάνουν το αντίθετο από αυτό που πρέπει, αλλά όταν θα βρεθούν στο.....

ΟΡΙΣΜΟI ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 21.08.2021

Η Επιτροπή Διαιτησίας ενημερώνει ότι ορίστηκαν οι κάτωθι διαιτητές για να διευθύνουν τους φιλικούς αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο 21.08.2021 :

Α.Ο. ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ-Π.Α.Ε. ΚΗΦΙΣΙΑΣ
Κασομουλης Γ.-Πριόνας Δ.-Δάλλας Κ.

Α.Ο. ΧΑΛΚΙΣ-Α.Ο. ΘΗΒΑΣ....

Διακοπούλες;;;;;;

 - Ο Γυμναστής κ. Κώστας Μαρκόπουλος προφανώς κάνει τις διακοπές με την οικογένειά του, αλλά σίγουρα κάνει και τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς για τον Γυμναστικό Σύλλογος Νεάπολης Χαλκίδας, του οποίου έχει την ευθύνη.
Μπορεί να πιστεύουμε όλοι πως "είναι καλύτερα να είσαι πρώτος στο χωριό, παρά τελευταίος στην πόλη", αλλά ...

Κάνουμε λάθος;;;;

 - Όταν ένας μεγαλοεπιχειρηματίας θέλει να κατασκευάσει κάτι, δεν ζητάει να χρηματοδοτήσουν την όποια κατασκευή, Δήμος ή Περιφέρεια οι οποίοι δεν έχουν μαντήλι για να κλάψουν.
Κι επειδή κάποιοι ξέρουν και τα ΣΔΙΤ, αυτά τα κάνει το δημόσιο επειδή δεν έχει τα χρήματα, τα οποία βάζουν ιδιώτες για έργα κοινής ωφέλειας.
Σύμπραξη Δημόσιου Ιδιωτικού Τομέα δηλαδή, για να μην ρίχνουμε στην πιάτσα ανέκδοτα.
Λοιπόν τα πράγματα είναι απλά.
Ο μεγαλοεπιχειρηματίας που έχει χρήμα με.....

Ποιος είναι;

 - Τελικά ισχύει το "όχι όπως ήξερες αλλού, μα όπως εδώ τα βρήκες".
Ο προπονητής έκλεισε 6-7 φιλικά για ένα διάστημα 15 ημερών και ο πρόεδρος έβαλε "Χ" σε όλα!!!!
Τι έκανες εδώ του είπε. 
Δεν θα κάνεις ούτε ένα φιλικό. 
Πως θα τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο;
Κάγκελο ο προπονητής, ο οποίος.....

Σταύρος στον Σταυρό

 - Αυτό μας είχε διαφύγει και δεν το είχαμε σχολιάσει ποτέ. Σταύρος προπονητής στο Σταυρό!!!!
Αλλάζει απλά ο τόνος και τίποτα παραπάνω.
Ο κ. Σταύρος Σταθαράς είναι αν δεν κάνουμε λάθος σχεδόν δύο χρόνια στην ομάδα του Σταυρού και την περίοδο 2020-2021 στις 6 πρώτες αγωνιστικές την είχε στην πρώτη θέση με 16 βαθμούς, με 5 νίκες και 1 ισοπαλία. Είχε ήδη αφήσει....

Έχουν χιούμορ οι άνθρωποι

 
- Επιβεβαιωμένα τελικά τα κρου.... στα γραφεία του ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΥ. Θύματα ο Γενικός Αρχηγός κύριος Σέγκος και ο προπονητής κύριος Ακριτίδης.
Έχουν πεθάνει στα γέλια οι άνθρωποι, αφού οι ποδοσφαιριστές τους πήγαν στα γραφεία της ομάδας, ο καθένας από 5 - 6 κρουασάν και μάλιστα μεγάλου μεγέθους, για να απαντήσουν σε αυτούς που ανακάλυψαν.....

....σουτάκια

 - Καιρό είχαμε να μάθουμε νέα από τον αγαπητό ντούπου - ντούπου, ο οποίος χτύπησε και πάλι. Είναι της μόδας τώρα τελευταία να θέλει να στείλει κάποιος ένα μήνυμα σε κάποιον και να το κοινοποιεί και σ΄ άλλον ή ακόμη και δημόσια!!!! Μην πει κανένας όχι γιατί έχουμε και ....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Καλημερούδια αγαπητέ μας κύριε και να είσθε πάντα καλά στην υγεία σας, γιατί κι αυτό έχει την σημασία του. Εμείς θα στέλνουμε πάντα τις ευχές μας, αφού είναι και δωρεάν, ενώ σίγουρα δεν είναι δωρεάν η ευχή της ΕΠΟ, με την οποία ζητούν να πληρώσετε τις 70.000 περίπου ευρώ, γιατί όπως λένε τα χρωστάτε, ενώ κάνατε σωστή διαχείριση!!!! 
Αλήθεια τι έγινε με τον διπλωματούχο προπονητή που πιέσατε να υπογράψει συμφωνητικό με ομάδα στην οποία δεν είναι προπονητής;;;;;
Τώρα μας προέκυψε και η μη υποχρέωση των ομάδων να παίζουν φιλικά με διαιτητές που θα ορίζει.....

...η άποψή μας

 - Πρέπει να το ομολογήσουμε. Δεν μπορούμε να πείσουμε κάποιους, την ώρα που η ίδια επιστήμη, έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά με την περίπτωσή τους. Θα τους λέμε πάντα ΝΑΙ μήπως και έτσι τους βοηθήσουμε, ώστε να αποφύγουν τα χειρότερα και να μην βρεθούν σε κανένα ψυχιατρείο.
Εμείς "πιτσουνάκια μας", την πίστη μας και τα πολιτικά μας πιστεύω δεν τ΄ αλλάζουμε για κανέναν λόγο. Αυτό το ξέρουν όλοι και δεν το διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για κανέναν λόγο.
Ψηφίζαμε και ψηφίζουμε ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και δεν απομακρυνθήκαμε από αυτή, ακόμη και σε πολύ δύσκολες εποχές. Ποτέ δεν ζητήσαμε κομματικό ρουσφέτι, γιατί είναι αλήθεια πως δύσκολα έπαιρνες και σειρά, αφού στον κατάλογο έμπαιναν αυτοί που δεν ψήφιζαν....

Είναι αλήθεια;;

 Για να είμαστε ειλικρινείς η ανακοίνωση της ΕΠΣΕ και λέει και δεν λέει κάτι ή μάλλον ο συντάκτης της, θέλει να πει πως δεν είναι υποχρεωτική η παρουσία διαιτητών στους αγώνες προετοιμασίας ή φιλικούς όπως τους λένε!!!!
Ο συντάκτης επίσης λέει πως κανένα άλλο όργανο δεν ορίζει διαιτητές!!!
Θα μας τρελάνουν; Υπάρχει άλλο όργανο εκτός από την Επιτροπή Διαιτησίας που ορίζει διαιτητές;
Αλήθεια οι διαιτητές που θα ορισθούν θα έχουν κάνει το εμβόλιο;
Αν όχι θα κάνουν το απαραίτητο τεστ;
Ποιος θα τα πληρώσει αυτά;;;;
Θα τα πληρώσει η ΕΠΣΕ; Θα τα πληρώσουν οι ίδιοι διαιτητές ή τα σωματεία;;;
Κυρία ΕΠΣΕ γιατί δεν ενημερώνετε τα σωματεία;
Είναι αλήθεια πως δεν θέλετε να τους πείτε την....

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2021

Έτοιμη και η δεύτερη παραθαλάσσια βιβλιοθήκη στον Δήμο Χαλκιδέων

Με σύνθημα «Κλείστε το κινητό, ανοίξτε ένα βιβλίο», ο Δήμος Χαλκιδέων δημιούργησε την πρώτη Δημοτική Δανειστική Βιβλιοθήκη δίπλα στο κύμα στην παραλία Καλάμια της Νέας Αρτάκης. Την πρωτοβουλία αυτή ήρθε να συμπληρώσει και η δεύτερη παραθαλάσσια βιβλιοθήκη στην παραλία Σουβάλα στη Χαλκίδα.
Μικροί και μεγάλοι έχουν τη δυνατότητα να περνούν δημιουργικά κι ευχάριστα τις στιγμές τους στη....

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Μαζί και στη μάχη της Αθήνας για την ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας»

 
ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Κύκλο συναντήσεων εργασίας με υπουργούς και υφυπουργούς άνοιξε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός για την ορθή διαμόρφωση, αλλά και για την ταχεία υλοποίηση του σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.
Οι διαδοχικές συναντήσεις πραγματοποιούνται σε συνέχεια:
Της επιστολής, που κατέθεσε στην κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, με την οποία καθόρισε ένα αφετηριακό πλαίσιο έργων και παρεμβάσεων για την αναγέννηση της ευρύτερης περιοχής (δείτε περισσότερα στο σύνδεσμο: https://pste.gov.gr/deltio-typou-erga-paremvaseis-gia-tin-anagennisi-tis-voreias-evvoias/).
Της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την εκπόνηση του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης της Βόρειας Εύβοιας.
Με στόχο την εξειδίκευση του σχεδίου, τη διεκδίκηση όσων απαιτούνται και την επιτάχυνση των διαδικασιών, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε -κατά χρονολογική...

Kορονοϊός: 3.625 κρούσματα, 30 θάνατοι

 86 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19,που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 3.625, εκ των οποίων 16 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 554.055 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.578 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 296 (61,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 83,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.904 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 267 (ημερήσια μεταβολή -3,26%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 253 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη....

Δημήτρη οι ευχές όλων να πιάσουν τόπο

 - Δύσκολη δείχνει να είναι η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Γατόπουλου ο οποίος μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο Χαλκίδας, σε νοσοκομείο των Αθηνών για κάποιες παραπάνω εξετάσεις. Δημήτρη, όλα θα πάνε ....

Ο κίνδυνος για νόσηση από COVID-19 νεαρών ανδρών φαίνεται ότι έχει υποτιμηθεί

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι πρώτες προσπάθειες εμβολιασμού κατά της COVID-19 επικεντρώθηκαν αρχικά σε ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για νόσηση, επιπλοκές και θάνατο από τη λοίμωξη, πριν επεκταθούν και σε νεαρότερες ομάδες. Μια μελέτη από τον Καναδά, όμως, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο έγκριτο διεθνές επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine, υπογραμμίζει ότι νέοι άνδρες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον ιό SARS-CoV-2, που προκαλεί η COVID-19, από ό,τι αναγνωρίζεται ως σήμερα.

Οι ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) συνοψίζουν τα αποτελέσματα της μελέτης αυτής.

Μελετήθηκαν τα αρχεία όλων των PCR τεστ και των διαγνώσεων για SARS-CoV-2 στην επαρχία Οντάριο του Καναδά, μεταξύ Μαρτίου και Δεκεμβρίου 2020. Τα ποσοστά εμφάνισης COVID-19 αλλά και η συχνότητα των τεστ ήταν συνολικά υψηλότερα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες. Στη συνέχεια, η ερευνητική ομάδα ανέπτυξε στατιστικά....

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, συνεχίζει να επισκέπτεται τις πυρόπληκτες Ενορίες τις Β. Ευβοίας, διαμορφώνοντας ανάλογα το πρόγραμμά του, ώστε να βρίσκεται όλο και πιο συχνά με τα πληγέντα πνευματικά του τέκνα.
Συγκεκριμένα, την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, ο Σεβασμιώτατος πρόκειται, συν Θεώ, να λειτουργήσει στην Ενορία Κοκκινομηλιάς Ιστιαίας, της οποίας ο Ενοριακός Ι. Ναός Παμμεγίστων Ταξιαρχών κάηκε ολοσχερώς.
Τη Δευτέρα 23 Αυγούστου 2021, απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της ....

Ενημέρωση και οδηγίες για έκτακτο δελτίο ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ από ΤΟ Σάββατο 21/8/2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε  το υπ. Αριθμ. 16/2021 Έκτακτο Δελτίο Επιδεινωσης καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.)  με κύρια χαρακτηριστικά ως ακολούθως:
Αύριο Σάββατο (21-08-2021) τοπικά ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις, προβλέπεται να εκδηλωθούν από τις πρώτες πρωινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία και βαθμιαία στη Θεσσαλία.

Από τις μεσημβρινές ώρες τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Στερεά και την Πελοπόννησο, κυρίως στα ορεινά.
Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από αργά το απόγευμα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στα καθημερινά τακτικά δελτία καιρού, την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο Twitter (@EMY_HNMS).

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια μας . 
Επίσης με μέριμνα των Διευθυντών των ή των υπευθύνων των εμπλεκόμενων....

ΕΝΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΓΑΛΑΤΑΚΗ ΛΙΜΝΗΣ ΚΑΤΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΣ ΑΙΟΛΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΣΕ ΧΩΡΟ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΗΣ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Η Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, με την έγκριση της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος, κατέθεσε αίτηση αναθεώρησης κατά της υπ’ αριθμ. 507/2021 απόφασης Ρ.Α.Ε. για χορήγηση άδειας παραγωγής από αιολικό πάρκο ισχύος 34MW στη θέση «ΜΠΑΡΔΑΚΟΣ-ΣΟΥΛΗΝΟ» της Δ.Ε. Κηρέως του Δήμου Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας της Π.Ε. Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στην Εταιρεία με την επωνυμία....

Καθαρές κουβέντες από ΔΟΑΠΠΕΧ

 - Ο ΔΟΑΠΠΕΧ το Σάββατο θα είναι και στο στάδιο της Χαλκίδας και της Αρτάκης, για να διαπιστώσει αν γίνεται κανονικά η είσοδος αθλητών, προπονητών, παραγόντων και φιλάθλων και σύμφωνα με αυτά που ορίζει το υγειονομικό πρωτόκολλο. Πηγές μας από τον ΔΟΑΠΠΕΧ, μας είπανε πως δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και ο ΔΟΑΠΠΕΧ δεν κλείνει το μάτι σε κανέναν. Για όλους ισχύουν τα ίδια και όποιος δεν τηρήσει τις αποφάσεις θα έχει συνέπειες.
Εμείς μια απορία έχουμε. Υπάρχουν ....

Κατακόρυφη αύξηση του ποσοστού εμβολιασμών των εργαζομένων σε δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑμεΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη εβδομάδα υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε όλες τις δομές ηλικιωμένων και αναπηρίας της χώρας. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για λόγους προστασίας κυρίως των πιο ευάλωτων πολιτών, από τη Δευτέρα 16 Αυγούστου, σε ιδιωτικές, δημόσιες, δημοτικές και εκκλησιαστικές δομές, μπορούν να εργαστούν μόνο όσοι έχουν εμβολιαστεί. Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι τίθενται σε αναστολή εργασίας, μέχρι να εμβολιαστούν, κατ' εφαρμογή της σχετικής διάταξης του νόμου 4820/2021.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, μία εβδομάδα μετά την τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στις δομές, το ποσοστό των εμβολιασμένων παρουσιάζει ανοδική πορεία.

Συγκεκριμένα, την περίοδο του Ιουλίου, στις ιδιωτικές δομές γήρατος και....

ECDC: Στο «κόκκινο» οι περισσότερες πεΕυρώπης ριοχές της νότιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνεχίζει να κερδίζει έδαφος το «κόκκινο» στον επικαιροποιημένο επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) που παρουσιάστηκε χθες, Πέμπτη, 19 Αυγούστου.

Στο «κόκκινο» βρίσκονται οι περισσότερες περιοχές της νότιας Ευρώπης, με την Ελλάδα να είναι πλέον εντελώς «κόκκινη», όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Γαλλία και η νότια Ιταλία, ενώ η Κύπρος είναι σε «βαθύ κόκκινο». Επίσης, όλη η...

Εξετάσεις Διαιτητών και Βοηθών Γ΄ Κατηγορίας

Από την ΚΕΔ/ΕΠΟ ανακοινώνεται η  διεξαγωγή των Γραπτών Εξετάσεων των αξιολογημένων Διαιτητών και Βοηθών Διαιτητών της 3ης Κατηγορίας καθώς και το πρόγραμμα των Αγωνιστικών Δοκιμασιών (FIFA Fitness Tests) σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εν όψει της έναρξης της αγωνιστικής περιόδου 2021-22.
Οι Γραπτές Εξετάσεις των αξιολογημένων Διαιτητών/Βοηθών Διαιτητών της 3ης Κατηγορίας θα διεξαχθούν διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας FLEXI QUIZ την....

Χαράλαμπος Γώγος: Έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχουμε μπει στο τέταρτο κύμα της πανδημίας σε παγκόσμια κλίμακα και είμαστε μακριά από τον έλεγχο της, ανέφερε, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, ο καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Χαράλαμπος Γώγος.

   Η παραλλαγή Δέλτα έχει επικρατήσει παντού, είναι πολύ μεταδοτικό στέλεχος και απειλεί τους ανεμβολίαστους.

   Τα υπάρχοντα εμβόλια είναι πολύ δραστικά και για το στέλεχος Δέλτα, είπε ο...

Ασημένιο μετάλλιο η Τζένγκο στο Παγκόσμιο Κ20

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε η Ελίνα Τζένγκο στον ακοντισμό, με βολή στα 59.60 μέτρα, κατά τη δεύτερη ημέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Κ20, στο Ναϊρόμπι. Η Τζένγκο πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, σε έναν τελικό που διήρκησε περισσότερο από το κανονικό. Η 19χρονη αθλήτρια παρά την μεγάλη... αναμονή - ξεπέρασε τις δύο ώρες- προσπάθησε να ανατρέψει την κατάσταση και να διεκδικήσει το χρυσό μετάλλιο, που τόσο ήθελε. Οι αθλήτριες χρειάστηκε να μείνουν αρκετή ώρα μακριά από τον αγωνιστικό χώρο, λόγω της δυνατής βροχής, που οδήγησε τους διοργανωτές στη διακοπή της ροής του προγράμματος, γεγονός που αποσυντόνισε τις μετέχουσες. 

Xάρη στην Ελίνα Τζένγκο, η Ελλάδα κατέκτησε το πρώτο της μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Ναϊρόμπι και το 12ο στο σύνολο στην Ιστορία της διοργάνωσης από το 1986 μέχρι σήμερα.

Η Τζένγκο είναι η πρώτη Ελληνίδα που κατακτά μετάλλιο στον ακοντισμό στη διοργάνωση και η δεύτερη στο σύνολο, καθώς στο βάθρο έχει ανέβει ο Κώστας...

Β. Κοντοζαμάνης: Ο νόμος για τους ανεμβολίαστους θα εφαρμοστεί

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκκληση στους υγειονομικούς έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, να εμβολιαστούν έναντι της covid-19, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι " το μικρό ποσοστό των υγειονομικών που δεν έχουν εμβολιαστεί θα το πράξει μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας" και ξεκαθαρίζοντας ότι για όσους δεν εμβολιαστούν ο νόμος θα εφαρμοστεί.

"Η Βουλή έχει νομοθετήσει σχετικά και σε μία ευνομούμενη Πολιτεία είναι αυτονόητη η υποχρέωση της Πολιτείας να εφαρμόσει το νόμο. Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να προστατεύσει όλα τα μέλη της και κυρίως τα πιο ευάλωτα. Η...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να έχετε μια καλή Παρασκευή, αλλά να προσέχετε. Να προσέχετε για τον κορονοϊό, να προσέχετε τις φωτιές, να προσέχετε στους δρόμους, αλλά και στην θάλασσα όσοι θα πάτε, για να γυρίσετε υγιείς στο σπίτι σας.
Τα κρούσματα δεν λένε να μας αφήσουν σε ησυχία και δυστυχώς υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι πιστεύουν πως έχουν το δικαίωμα να κάνουν προπαγάνδα κατά των εμβολίων, αλλά εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να είμαστε υπέρ των εμβολίων.
Είσθε βαθιά νυχτωμένοι κυρίες και κύριοι, αν έχετε την άποψη πως είσθε εξυπνότεροι.
Είσθε σαν τους αιρετικούς που σχεδόν καθημερινά κάνουν βόλτες στις.....

«Σφραγίζει» εισιτήριο ο Ολυμπιακός

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το... ενάμισι πόδι στους ομίλους του Europa League βρίσκεται πλέον ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε πεντακάθαρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» της Σλόβαν Μπρατισλάβας με 3-0 στον πρώτο αγώνα των playoffs, παίρνοντας τεράστιο προβάδισμα για την πρόκριση. Ο Μαντί Καμαρά κι ο κορυφαίος του γηπέδου Παπ Αμπού Σισέ, σημείωσαν τα δύο πρώτα υπέρ-πολύτιμα γκολ των «ερυθρόλευκων», που έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα κι έφτασαν και σε τρίτο τέρμα στο 68’ με αυτογκόλ του Μπόζικοφ, ακουμπώντας πλέον το... εισιτήριο για τους ομίλους του εφετινού Europa League.

Μετά από ένα «αναγνωριστικό» πρώτο 20λεπτο, όπου η άμυνα της Σλόβαν προσαρμόστηκε καλά πάνω στους επιθετικούς του Ολυμπιακού, οι Πειραιώτες..

Ισοπαλία και πάει για τη νίκη στην Κροατία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με αυτογκόλ του Γκάλεσιτς στις καθυστερήσεις (90΄ + 4΄), ο ΠΑΟΚ απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Ριέκα εντός έδρας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα πλέι οφ του Conference League και πλέον θα πάει στην Κροατία θέλοντας απλά τη νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να πάρει την πρόκριση στη φάση των ομίλων. Συγκεκριμένα, μετά από κόρνερ από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Γκάλεσιτς και στα δίχτυα της ομάδας του. Η Ριέκα είχε ανοίξει το σκορ στο 33ο λεπτό, όταν ο Μπίσεσβαρ έχασε τη μπάλα στον χώρο του κέντρου, οι παίκτες της Ριέκα πήραν τη μπάλα με τον Λεπινίτσα να κάνει το σουτ εκτός περιοχής και να νικά τον Πασχαλάκη.

Είχε τον έλεγχο ως το 15ο λεπτό ο ΠΑΟΚ, η Ριέκα, ωστόσο, ήταν αυτή που με δύο αντεπιθέσεις, στην πορεία, απείλησε και κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Γεγονός που της επέτρεψε να φύγει στα αποδυτήρια, για το ημίχρονο, προηγούμενη στο σκορ.

Η ενεργητικότητα του «Δικεφάλου» στο πρώτο τέταρτο του ματς ήταν...

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021

Με το ΚΚΕ

 - Δεν είναι κακό ένα πολιτικό κόμμα να οργανώνει τον αγώνα του και την κομματική του προπαγάνδα, μέσα από επιτροπές κατοίκων. Το κακό είναι να θέλει να περάσει το μήνυμα πως οι επιτροπές αυτές εκπροσωπούν τους 10.000 κατοίκους μιας περιοχής και όχι τους 100. 
Τώρα η επιτροπή του Ληλαντίου θα πάει για συμπαράσταση στην Στροφυλιά κα κάποια άλλη φορά θα έρθουν  και οι άλλοι στο Ληλάντιο.
Επαναλαμβάνουμε. Καλές οι επιτροπές, αλλά να λέμε πως ....

Σκορ πρόκρισης θέλει ο ΠΑΟΚ με Ριέκα (21:00)

ΚΥΠΕΛΛΑ ΕΥΡΩΠΗΣ 

    Η Ριέκα από την Κροατία, είναι το τελευταίο «εμπόδιο», που καλείται να υπερβεί ο ΠΑΟΚ, πριν τους ομίλους του Conference League. Οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου, υποδέχονται απόψε  (19/08, 21:00) την κροατική ομάδα, στον πρώτο αγώνα των play offs, με στόχο ένα αποτέλεσμα που θα τους καταστήσει φαβορί για την πρόκριση.

    Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για την τρίτη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση της UEFA, το Conference League έχει συγκεντρώσει αρκετά αξιόλογα «ονόματα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, καθώς στην συγκεκριμένη φάση, συμμετέχουν οι Αμπερντίν, Γάνδη, Ρόμα, Βασιλεία, Φέγενορντ, Αντερλεχτ, Ρόζενμποργκ και Τότεναμ, ομάδες που θεωρούνται και φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους.

    Το πρόγραμμα έχει ως εξής:...

Η ευθύνη των ΜΜΕ

 - Τεράστια η ευθύνη των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σε μια περίοδο πανδημίας. 
Οι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ, θα πρέπει να φροντίσουν ώστε ΟΛΟΙ οι συνεργάτες τους οι οποίοι πηγαίνουν στα γήπεδα και έρχονται σε επαφή με ποδοσφαιριστές, διαιτητές και παράγοντες, να έχουν κάνει το εμβόλιο ή να έχουν κάνει τα τεστ που λέει το υγειονομικό πρωτόκολλο. 
Όσοι αδιαφορούν και πιστεύουν πως με την κουτοπονηριά και με ψέματα, θα βάλουν σε κίνδυνο την ζωή των άλλων, θα βρεθούν σε δύσκολη θέση και θα το πληρώσουν ακριβά.
Η ΕΠΣΕ και τα σωματεία θα πρέπει να εκδίδουν άδεια για κάθε ΜΜΕ, όχι μόνο για αγώνες πρωταθλήματος, αλλά και στα φιλικά και στις .....

Η κλήρωση της Α΄ φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας

 ΑΟ Νέας Αρτάκης-ΠΑΟ Βάρδας

Με τη συμμετοχή ομάδων της Γ΄ εθνικής κατηγορίας, θα αρχίσει στις 29 Αυγούστου το κύπελλο Ελλάδας για την περίοδο 2021-22. Η κλήρωση της Α΄ φάσης, που περιλαμβάνει νοκ-άουτ αγώνες, πραγματοποιήθηκε σήμερα (12/8), στα γραφεία της ΕΠΟ. Σημειώνεται ότι, λόγω της ύπαρξης μονού αριθμού ομάδων στο τρίτο γεωγραφικό γκρουπ, ο Χαραυγιακός (κατόπιν κλήρωσης) προκρίνεται άνευ αγώνα στον επόμενο γύρο.

Τα ζευγάρια της Α΄ φάσης του κυπέλλου:
Ποσειδών Μηχανιώνας-Απόλλων Παραλιμνίου
Απόλλων Καλαμαριάς-Μακεδονικός
Εδεσσαϊκός-Εθνικός Κεραμιδίου
Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων Ημαθίας-Ηρακλής Αμπελοκήπων
Ενωση Ανθειας Αριστείνου-Θερμαϊκός Θέρμης
Ορφέας Ξάνθης-Αγροτικός Αστέρας
ΑΣ Γιαννιτσά-Αρης Αβάτου
Εθνικός Σοχού-Νέστος Χρυσούπολης....

Κορονοϊός: 3.273 κρούσματα, 286 διασωληνωμένοι, 20 θάνατοι

75 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 3.273, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 550.459 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 128 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.409 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 286 (61,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 83,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.896 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 276 (ημερήσια μεταβολή -4,83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του....