Σάββατο 24 Απριλίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΕΩΝ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ
 
Στο όνομα της Πράσινης Ανάπτυξης δεκάδες βουνοκορφές γεμίζουν ανεμογεννήτριες χωρίς να παίρνεται υπόψη η προστασία του περιβάλλοντος (τοποθετούνται κοντά σε οικισμούς και χωριά, καταπατούνται περιοχές Natura, βεβηλώνονται αρχαιολογικά μνημεία). Ταυτόχρονα η ενέργεια φτάνει πανάκριβη στα σπίτια.
Ακόμη και στο Δήμο μας έχουν γίνει αιτήσεις για 2 αιολικά πάρκα στην περιοχή Οντάθι που θα απέχουν μόλις 280μ. από τις κατοικίες.
Η πολιτική της απελευθέρωσης της ενέργειας που για την προώθηση της έχουν ψηφιστεί οι περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι τόσο από την Κυβέρνηση της ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνει την ενέργεια πανάκριβο εμπόρευμα. Η Ενέργεια είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα!
Όλη αυτή «ανάπτυξη» είναι  ανάπτυξη για τους  μονοπωλιακούς ομίλους της Ενέργειας που φουσκώνουν τα κέρδη τους από την εμπορευματοποίηση της ενέργειας.
Από όλη αυτή την «ανάπτυξη» όμως δεν έχουν τίποτα να περιμένουν οι κάτοικοι , παρά μόνο πανάκριβο ρεύμα και πράσινα τέλη!
Το ψήφισμα που συνδιαμόρφωσαν η Δημοτική Αρχή της κ. Βάκα (ΝΔ) και ο...

ΠΑΣΧΑ 2021: Τα «Λαζαρέλια» της Μυτιλήνης

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Λαζαρέλ(ι) άμα δε πλάσ(ι)ς, ψουμί δε θα χουρτάσ(ι)ς» λέει η μυτιληνιά παροιμία, για τα «Λαζαρέλια» ειδικά κουλούρια στα οποία δίνουν το σχήμα σαβανωμένου ανθρώπου, όπως ακριβώς παριστάνεται ο Λάζαρος στις αγιογραφίες. Στο πρόσωπο και στα χέρια πρόσθεταν σταφίδες, σημάδια του θανάτου που νίκησε ο Χριστός με την ανάσταση του μαθητή του.

Χρόνια τώρα βέβαια, τα «Λαζαρέλια» δε φτιάχνονται από τις νοικοκυρές στα σπίτια αλλά το έθιμο τηρείται από τους πολλούς φούρνους του νησιού!

Για όσους πάντως θελήσουν να τηρήσουν το έθιμο ας θυμούνται πως τα γνήσια «Λαζαρέλια» δεν είναι σταφιδόψωμα. Είναι νηστίσιμα, ελαφρώς γλυκά και πολύ... ενδιαφέροντα γευστικά.

Για να φτιάξει κανείς «Λαζαρέλια» με μια μικρασιάτικη συνταγή σωσμένη στο αρχείο του υπογράφοντος από μαρτυρία της Καλλιόπης Μυκονιάτη πρόσφυγα από....

Κορονοϊός-Ελλάδα: 2.597 νέα κρούσματα, 797 διασωληνωμένοι, 86 θάνατοι

 37  κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.597, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 331.730 (ημερήσιαμεταβολή+0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 66 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.219 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 86, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.950 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 797 (63.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.019 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή +3.51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι...

Χρυσό στο Ευρωπαϊκό της Βασιλείας ο Πετρούνιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στη θέση που αρμόζει σε έναν θρύλο της ενόργανης γυμναστικής επανήλθε ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής Ευρώπης στους κρίκους για πέμπτη φορά στην καριέρα του, θριαμβεύοντας στη Βασιλεία και διευρύνοντας τη λίστα με τα μοναδικά του επιτεύγματα! Στην επιστροφή του στον θεσμό στον οποίο παραμένει αήττητος από το 2015 και κλείνοντας την παρένθεση της διετούς απουσίας από αυτόν, ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» αποδείχθηκε ασυναγώνιστος και στην ελβετική πόλη:

Με 15,400 βαθμούς, έπειτα από εξαιρετική εκτέλεση του προγράμματός του που είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (6,300) αλλά και τον καλύτερο βαθμό εκτέλεσης (9,100), ο 30χρονος πρωταθλητής εξασφάλισε το χρυσό μετάλλιο ήδη από την στιγμή της προσγείωσής του, παρότι αγωνιζόταν μόλις δεύτερος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ. Η νίκη ήρθε, μάλιστα, ισοφαρίζοντας την ευρύτερη διαφορά...

Επτά ψηφιακές υπηρεσίες αποκλειστικά για συνταξιούχους από τον e-ΕΦΚΑ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επτά σύγχρονες υπηρεσίες αποκλειστικά για συνταξιούχους παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά από τον Εθνικό Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ), στο πλαίσιο της στρατηγικής του να βελτιώσει σημαντικά το επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών και ειδικότερα των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Όπως επισημαίνει ο e-ΕΦΚΑ, «αυτές οι υπηρεσίες προσφέρουν άμεση διεκπεραίωση ενός αιτήματος, ταχύτητα στην υποβολή των αιτήσεων και 24ωρη ενημέρωση για θέματα που αφορούν τους υποψήφιους ή εν ενεργεία συνταξιούχους. Αντικαθιστούν επίσης γραφειοκρατικές διαδικασίες, που με τη σειρά τους προκαλούσαν ταλαιπωρία και καθυστερήσεις στην υλοποίηση των συναλλαγών με το φορέα. Αν ληφθεί υπόψιν και η διαρκώς αυξανόμενη χρήση τους, φαίνεται πως οι απόμαχοι της δουλειάς, αλλά όχι απόστρατοι της κοινωνικής συμμετοχής και δράσης, κατακτούν σταδιακά και το πεδίο των νέων τεχνολογιών» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Επιδίωξη του e-ΕΦΚΑ, από την έναρξη της υγειονομικής κρίσης, όπως σημειώνει, υπήρξε η προστασία των ηλικιωμένων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που αποτελούν και το μεγαλύτερο μέρος των συναλλασσομένων, που προσέρχονται στις κατά τόπους οργανικές μονάδες του φορέα, για να εξυπηρετηθούν.

Στο πλαίσιο αυτό, πέραν από τον ορισμό ραντεβού ηλεκτρονικά, τα οποία ξεπέρασαν τις 167.000 μόνο κατά το τελευταίο τετράμηνο του 2020, ανέπτυξε μία σειρά ηλεκτρονικών υπηρεσιών, που απευθύνονται ειδικά σε αυτήν την ευάλωτη ομάδα πολιτών, ώστε να μην κινδυνεύσουν να εκτεθούν στον κορονοϊό COVID-19.

Οι υπηρεσίες αυτές είναι προσβάσιμες τόσο μέσω της ενιαίας διαδικτυακής πύλης...

ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 ΣΩΜΑΤΕΙΑ - ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
Σύλλογος Συνταξιούχων Δήμου Κύμης Αλιβερίου (όλων των ταμείων)
Πανευβοϊκός Σύλλογος Συνταξιούχων ΔΕΗ • Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου Ν. Εύβοιας • Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου (μέλος ΟΓΕ)
Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Κύμης Αλιβερίου
Διεκδικούμε μέτρα για την υπεράσπιση
της υγείας και της ζωής μας!
Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας και οι εργαζόμενοι καθημερινά παλεύουμε για την προστασία της υγείας και της ζωής μας, μετρώντας πλήγματα σε ανθρώπινες ζωές, στην εργασία, στο εισόδημα μας.
Όλο αυτό το διάστημα η κυβέρνηση έχει αφήσει «γυμνό» το δημόσιο σύστημα υγείας, αδύναμο να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας αφού τα παγιωμένα κενά και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, το έχουν σμπαραλιάσει. Το σύστημα υγείας μετατρέπεται σε «μιας νόσου» καθώς έχουν ανασταλεί όλα σχεδόν τα τακτικά χειρουργεία και οι εξετάσεις με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια «παράλληλη πανδημία» από παράπλευρες απώλειες συνανθρώπων μας που θα μπορούσαν να σωθούν.
Την ίδια στιγμή κλινικάρχες και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας θησαυρίζουν πάνω στον πόνο του λαού.
Ακόμη και το εμβόλιο, που αποτελεί επίτευγμα της επιστήμης, αντί να διατεθεί απλόχερα στους λαούς ώστε να σωθούν ανθρώπινες ζωές, αξιοποιείται για οικονομικούς και πολιτικούς σκοπούς, όπως δείχνει ο «πόλεμος» που διεξάγεται μεταξύ εταιριών και κρατών...

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΚΑΤ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΛΟΓΩ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ.

Οι νέοι και οι μαθητές του Δήμου μας βίωσαν καταστάσεις δύσκολες με συνθήκες αφύσικες και τραγικές , λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από τις πλημμύρες.Οι οικογένειες δοκιμάστηκαν. Ως μείζων Αντιπολίτευση ζητήσαμε εγγράφως από τον Δήμαρχο και τον πρόεδρο του Δ.Συμβουλίου να τεθεί ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας 26/04/21 η να γίνει έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο και να διεκδικήσουμε για τα παιδιά μας, την κατ εξαίρεση εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση των...

PlayOut της Super League

Αγώνας... έξι βαθμών στην Λάρισα

    «Εξάποντο» είναι η αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον ΟΦΗ που θα διεξαχθεί στο Στάδιο Αλκαζάρ για την 5η αγωνιστική των PlayOut της Super League. Ένας βαθμός χωρίζει τις δυο ομάδες που βρίσκονται στην ουρά της κατάταξης και θα γνωρίζουν ήδη το αποτέλεσμα του Παναιτωλικού που ισοβαθμεί με τους «βυσσινί» στην τελευταία θέση. Οι Αγρινιώτες φιλοξενούνται στα Γιάννινα από τον τοπικό ΠΑΣ που έχει να σκέφτεται και τον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό (Μεγάλη Τετάρτη, 19:00). Βαθμούς, για να έχουν «ήσυχο το κεφάλι» τους, χρειάζονται Ατρόμητος και Λαμία που κοντράρονται στο Περιστέρι ενώ ένα θετικό αποτέλεσμα θα ήταν χρήσιμο και στον Απόλλωνα Σμύρνης που υποδέχεται τη Μεγάλη Δευτέρα τον αδιάφορο Βόλο στη Ριζούπολη.  

    Αναλυτικά το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής των Play Out της Super....

Την Μ. Δευτέρα οι αποφάσεις.

  - Τέλος οι κουρτίνες!!! 
Τώρα εξ αιτίας καιρικών συνθηκών θα προτιμηθούν ομπρέλες σκίασης...
Για να δυσκολέψουν κάπως τα πράγματα, θα έρθει από το εξωτερικό ειδικός μακιγιέρ ο οποίος θα μεταμορφώνει τελείως τα πρόσωπα.
Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και εκτός Εύβοιας και δεν είναι .....

Ολυμπιακός: Εικονική κερκίδα στην απονομή για την ενίσχυση του Ερασιτέχνη

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H Super League ανακοίνωσε την Παρασκευή (23/04) πως η απονομή στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματός του, θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου, στο ματς της 9ης αγωνιστικής των πλέι-οφ με τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και οι «ερυθρόλευκοι» με τη σειρά τους ενημέρωσαν πως θα υπάρξει εικονική κερκίδα στο φαληρικό γήπεδο, με τα έσοδα να πηγαίνουν στον Ερασιτέχνη.

Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα, όπως γνωστοποίησαν σε ανακοίνωσή τους, έβγαλαν προς διάθεση εισιτήρια που θα κοστίζουν 5-7-10 και 20 ευρώ. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«"Γεμίζουμε" το Γήπεδο Καραϊσκάκη στη φιέστα για την κατάκτηση του 46ου πρωταθλήματος, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12 Μαΐου μετά την αναμέτρηση με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ. Κλείσε το εισιτήριο σου για την "εικονική κερκίδα" και δήλωσε "παρών" στην απονομή των πρωταθλητών!
Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια κοστίζουν 5 € , 7 € , 10 € , 20 € και τα έσοδα θα.....

ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

 - Ο καθένας έχει την δική του άποψη και έχει κάθε δικαίωμα να την δημοσιοποιεί. Αυτό κάνουμε κι εμείς και δεν έχουμε καμία υποχρέωση να ακούμε την άποψη άλλων και να μην γράφουμε την δική μας.
Ας μη γελιόμαστε. Ούτε μια φορά στο εκατομμύριο, δεν θα βοηθούσε η ομάδα του ΑΟΝΑ τον ΗΡΑΚΛΗ ακόμη κι αν βρισκόμασταν στην τελευταία αγωνιστική. Το γράφουμε, γιατί ακούμε διάφορα. Φυσικά και δεν παίζουν τα διάφορα σενάρια που κυκλοφορούν και τον αγώνα θα τον κερδίσει η ομάδα που θα παίξει το καλύτερο ποδόσφαιρο....

ΟΑΕΔ

 ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι υποχρεούνται να δηλώνουν την παρουσία τους μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας που ενεργοποιήθηκε στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19.
Συγκεκριμένα, για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, η δήλωση παρουσίας ....
 

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Κάθε Σαββατοκύριακο πάμε χαλαρά, αλλά σήμερα μετά το θέμα που προέκυψε χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων, "ο μπάρμπα Στέλιος" δεν θα παίξει κρυφτούλι, αλλά θα γράψει την δική του άποψη.
Η δήμαρχος κ. Βάκα ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Μιντζιφίρη, από την Σχολική Επιτροπή, επειδή όπως είπε είχε δεχθεί πολλά παράπονα, από μέλη της επιτροπής και από διευθυντές σχολείων.
Η δήμαρχος πήρε την απόφασή της και δικαίωμά της είναι, αλλά δεν την συνόδευσε, από κάτι απλό και απαραίτητο.
Όλα στο φως και τίποτα κάτω από το χαλάκι.
Τα σκάνδαλα πρέπει αν υπάρχουν να τα .....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Κάθε Σαββατοκύριακο πάμε χαλαρά, αλλά σήμερα μετά το θέμα που προέκυψε χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χαλκιδέων, "ο μπάρμπα Στέλιος" δεν θα παίξει κρυφτούλι, αλλά θα γράψει την δική του άποψη.
Η δήμαρχος κ. Βάκα ζήτησε την παραίτηση της κυρίας Μιντζιφίρη, από την Σχολική Επιτροπή, επειδή όπως είπε είχε δεχθεί πολλά παράπονα, από μέλη της επιτροπής και από διευθυντές σχολείων.
Η δήμαρχος πήρε την απόφασή της και δικαίωμά της είναι, αλλά δεν την συνόδευσε, από κάτι απλό και απαραίτητο.
Όλα στο φως και τίποτα κάτω από το χαλάκι.
Τα σκάνδαλα πρέπει αν υπάρχουν να τα .....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Όλα τα είχαμε και το μόνο που μας έλειπε ήταν το να ζητήσει ο Αλέξης εκλογές με αφορμή την διαχείριση της πανδημίας. Δεν τολμά ο Αλέξης να ζητήσει εκλογές, αλλά ο Κυριάκος τον περιμένει. Αν ξεστομίσει έστω και για μια φορά το "θέλουμε εκλογές" σε ένα μήνα ο Μητσοτάκης θα τις κάνει, γιατί δεν έχει να φοβηθεί τίποτα απολύτως. Πάντως με πάνω από ένα χρόνο την πανδημία στο κεφάλι της, η κυβέρνηση δεν έχει χάσει ποσοστά και αυτό για έναν και μόνο λόγο. Δεν έχει αντιπολίτευση ή για να το γράψουμε καλύτερα, ο κόσμος .....

ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Έπειτα από την διενέργεια διαγνωστικής εξέτασης για τον κορωνοϊό (COVID-19), εργαζόμενος στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος βρέθηκε θετικός (ασυμπτωματικός).
Με αίσθημα ευθύνης, η Ιερά Μητρόπολη προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, συνεργαζόμενη με την ομάδα διαχείρισης COVID-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, και ενημερώνει τον ευσεβή λαό πως για προληπτικούς λόγους τα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως θα παραμείνουν κλειστά από Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 έως και 23 Απριλίου.
Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, καλεί όλους να....

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ- Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού για το Σάββατο 24 και την Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), προβλέπεται πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, η οποία πρόκειται να εξασθενίσει από τις πρωινές ώρες της Κυριακής 25 Απριλίου 2021. Τα φαινόμενα πιθανόν να επηρεάσουν τον Δήμο Χαλκιδέων, με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Ο Δήμος Χαλκιδέων και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση πιθανών ακραίων καιρικών φαινομένων, με το προσωπικό και τα μηχανήματα να είναι σε επιφυλακή για οποιαδήποτε παρέμβαση.
Με βάση τα παραπάνω, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και....

Ενημέρωση και οδηγίες για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Λαμία 23/4/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε  το υπ. Αριθμ. 1541/23-4-2021 μας διαβίβασε υο υπ. Αριθμ. 9 Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (Ε.Δ.Ε.Κ.)  με κύρια χαρακτηριστικά ως ακολούθως:
Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από το Σάββατο (24-04-2021) έως τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021), με ισχυρές βροχοπτώσεις κατά τόπους στην κεντρική και τη βόρεια χώρα.
Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές προβλέπεται να εκδηλωθούν το Σάββατο:
α. Στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και βαθμιαία την Εύβοια.

β. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν, από το απόγευμα του Σαββάτου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία, από το βράδυ στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά, ενώ στην Εύβοια και τις Σποράδες από τις πρωινές ώρες της Κυριακής (25-04-2021).

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να αντιμετωπιστούν πιθανά προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την εκδήλωση των φαινομένων ειδικότερα δε σε επιβαρυμένες περιοχές από τις προηγούμενες καταστροφές σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια μας . 
Επίσης με μέριμνα των Διευθυντών των ή των υπευθύνων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών όλοι οι εργαζόμενοι (μόνιμοι υπάλληλου , Ο.Χ. και ιδιώτες Μ.Ε.)  στις ανωτέρω δράσεις θα φέρουν τα μέτρα ατομικής προστασίας για την πρόληψη και τον περιορισμό της διάδοσης  του κορωνοϊού  covid-19. 
Τα Τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Π.Ε.  θα  ενημερώσουν όλες τις εμπλεκόμενες...

Παρασκευή 23 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 


Παραδίδεται σε κυκλοφορία η Παράκαμψη Λουτρών Αιδηψού

Παραδίδεται σε λειτουργία το μεγάλο έργο παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού, το οποίο ολοκληρώνει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και στον εργοταξιακό χώρο βρέθηκαν σήμερα, Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Δήμαρχος Ιστιαίας – Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.
Πρόκειται για έργο αρχικού προϋπολογισμού 7.000.000 €, το οποίο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας, με αντικείμενο την κατασκευή της παράκαμψης Λουτρών Αιδηψού, μήκους περίπου 3,5 χιλιομέτρων. Στόχος του έργου είναι να διευκολυνθεί η κίνηση επιβατικών και βαρέων οχημάτων από και προς την Ιστιαία και τη Λιχάδα, αλλά και να αποφορτιστεί η κυκλοφορία στη Λουτρόπολη.
Η παρακαμπτήρια οδός είναι ήδη λειτουργική και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνονται οι εργασίες κατασκευής των δυο κυκλικών κόμβων. Σημειώνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί ήδη οι εργασίες οδοποιίας και οδοστρωσίας, το στέγαστρο ασφαλείας (cover) από σκυρόδεμα, ο ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή των κυκλικών κόμβων και του στεγάστρου. Ακόμη, στο πλαίσιο του έργου αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα των κατολισθήσεων, το οποίο εντοπίζεται στην είσοδο των Λουτρών Αιδηψού από την....

«NEOI ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ»

  23-4-2021

Μετά τις  τελευταίες αρνητικές  εξελίξεις για τα θέματα της λειτουργίας του Γ.Ν.-Κ.Υ.ΚΥΜΗΣ, τα οποία απασχολούν έντονα την τοπική μας κοινωνία,  πραγματοποιήθηκε με δική μας πρωτοβουλία  μια σειρά συναντήσεων, ώστε να ενημερωθούμε από όλους τους αρμόδιους για το μέγεθος του προβλήματος και τις προτάσεις για την επίλυση του. 

Η ενημέρωση έγινε από τη Διοικήτρια του Νοσοκομείου, από τον Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τον Πρόεδρο του Επιστημονικού Συμβουλίου,  καθώς και από το...

Κορονοϊός: 2.754 νέα κρούσματα, 819 διασωληνωμένοι, 76 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της covid 19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.754, εκ των οποίων 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 329.134 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 51,3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 65 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.094 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 76, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.864 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 819 (63,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 84,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.003 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 456 (ημερήσια μεταβολή -2.56%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι...

"Τα παρατράγουδα"

 -  Καημένα παρατράγουδα, μέχρι την Κυριακή του Θωμά, σας παρέχουμε ασυλία και μπορείτε ελεύθερα να κάνετε συσκέψεις, συναντήσεις και φυσικά τις μαλακίες που κάνετε πάντα.
Ούτε θα γράψουμε κάτι, ούτε και θα....

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Εύβοιας
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Τη Μ. Δευτέρα 26 Απριλίου 2021, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Εύβοιας κ. Γιώργος Κελαϊδίτης, θα περιοδεύσουν στους Δήμους Ερέτριας και Κύμης-Αλιβερίου, σύμφωνα με το....

Super League

 

Η αντεπίθεση του ΠΑΟΚ, η βελτίωση του Ολυμπιακού και η οπισθοχώρηση του Άρη

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (21/4) ο πρώτος γύρος των Play Off του πρωταθλήματος της Super League. Απομένουν ακόμη πέντε αγωνιστικές για να μάθουμε ποιές ομάδες θα τερματίσουν πίσω από τον - για 46η φορά - πρωταθλητή Ολυμπιακό, κατακτώντας τα «εισιτήρια» για το νεοσύστατο UEFA Conference League.  

Πέραν των «ερυθρολεύκων», δίχως βαθμολογικό κίνητρο θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Αστέρας Τρίπολης, μιας και οι Αρκάδες δεν μπορούν να καλύψουν τη διαφορά των 11 βαθμών από την τέταρτη ΑΕΚ που, υπό φυσιολογικές συνθήκες, παίρνει την τελευταία θέση για το ConferenceLeague. Το «φυσιολογικές συνθήκες» έχει να κάνει με τα ημιτελικά του Κυπέλλου και το ενδεχόμενο να βρεθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα, αντί του Ολυμπιακού, στον τελικό της διοργάνωσης.  

Αυτός που δείχνει να έχει βρει ρυθμό τώρα που... καίει η μπάλα, είναι ο ΠΑΟΚ. Η βελτίωσή του σε σχέση με τα αντίστοιχα πέντε παιχνίδια της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, είναι κάτι παραπάνω από εμφανέστατη: είχε συλλέξει μόλις δύο (2) βαθμούς ενώ στο αντίστοιχο διάστημα των Play Offέχει εκτοξευτεί στους δέκα (10)! Καλύτερος εμφανίζεται και ο πρωταθλητής Ολυμπιακός (12 βαθμοί έναντι 9), ΑΕΚ και Παναθηναϊκός είναι περίπου στα ίδια ενώ ο «χαμένος» της...

....μικρά, μικρά

 - Όταν όλος ο κόσμος δίνει μάχη για να αποφύγει τον κορονοϊό κι εσύ προπαγανδίζεις κατά του εμβολιασμού, κατά της μάσκας, κατά των τέστ και γενικά κατά κάθε μέσου που προτείνει η επιστημονική κοινότητα, τότε δεν είσαι απλά ψεκασμένος και μαλάκας, αλλά και επικίνδυνος και μάλιστα όταν αυτά τα λες μέσα από την  συχνότητα που σ΄ έχει παραχωρήσει δωρεάν το κράτος, είσαι και παράνομος.
Κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και όπως εσύ καταγγέλλεις γενικώς, αυτούς που δεν κάνουν αυτά που θέλεις, είναι καιρός....

.......σουτάκια

Διαβαστε τι γράψαμε χθες και πείτε μας που γράφουμε κάτι για τον ΑΟΝΑ, την ομάδα της Αρτακης. Γράψαμε για τον κ. Στουπα, για παράγκα και διαιτητές. Γιατί άραγε ο κ. Βουλέρης αν είχε κάτι να πει δεν τηλεφώνησε σ' εμάς και τηλεφώνησε στον κ. Γκαλουφα; Θα μας μαλώσει ο κ. Γκαλούφας; Είναι στους παράγοντες που έχουμε σε εκτιμηση, αλλά δεν μας κάνει υποδείξεις. Άλλοι παράγοντες είναι αυτοί οι οποίοι δίνουν εντολές σε παπαγαλάκια και αυτοί είναι....

Λευτέρης Πετρούνιας

«Σφράγισε» το «εισιτήριο» για τον τελικό ο Πετρούνιας

Με τον αέρα του κορυφαίου και με την υψηλότερη βαθμολογία που δόθηκε σε ολόκληρο τον προκριματικό, σε οποιοδήποτε όργανο, σφράγισε στη Βασιλεία το εισιτήριο για τον τελικό των κρίκων ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος το Σάββατο (24/04, 16:10 - 17:10 ώρα Ελλάδας) θα στοχεύσει στον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο του.
 
Αντίθετα, η τεράστια προσπάθεια του Αντώνη Τανταλίδη έμεινε δίχως επιβράβευση, καθώς ο 24χρονος πρωταθλητής έχασε στις λεπτομέρειες την πρόκριση σε τρεις διαφορετικούς τελικούς:
Στο έδαφος κατετάγη 11ος (3ος αναπληρωματικός στον τελικό) με 14,266 βαθμούς, χάνοντας 0,300 β. που θα έκαναν τη διαφορά επειδή προσγειώθηκε εκτός ορίων στο μοναδικό λάθος μιας εξαιρετικής εκτέλεσης, στο άλμα τερμάτισε 18ος με 14,083 βαθμούς ως μέσο όρο, ενώ στο σύνθετο ατομικό κατέλαβε την 26η θέση μεταξύ των υποψηφίων για είσοδο στην προνομιούχο 24άδα (2ος αναπληρωματικός στον τελικό), έχοντας 77,957 βαθμούς.
Ο Νίκος Ηλιόπουλος, που επίσης στάθηκε αρκετά καλά στο στάδιο «Ζανκτ Γιάκομπσχαλε», τελικά πήρε την 42η θέση στο σύνθετο ατομικό με 76,499 βαθμούς.
 
Έτσι, μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος στους τελικούς του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα είναι ο «άρχοντας των κρίκων», ο οποίος αποδείχθηκε...

....φαπούλες

 - Μεγάλο το ενδιαφέρον κάποιων για τον ΛΗΛΑ ποταμό και ζητούν όσα δεν έγιναν από το 2009 μέχρι σήμερα, να γίνουν σε 8 μήνες!!! Αλήθεια όταν κυβερνούσε το κόμμα τους, όταν στην Περιφέρεια ήταν οι κομματικοί τους σύντροφοι, όταν ήταν οι ίδιοι στην διοίκηση του Δήμου, τι έκαναν για το....

Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Συνεργαζόμενη η Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος με την ομάδα διαχείρισης COVID-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, έπειτα από την διενέργεια, σήμερα το πρωί 23/4/2021, διαγνωστικής εξέτασης, για τον κορωνοϊό (COVID-19) ένας επιπλέον εργαζόμενος στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος βρέθηκε θετικός (ασυμπτωματικός).
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος αμέσως επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Αγάλο Φωτόπουλο, Ιατρό, Γενικό Διευθυντή Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, Συντονιστή Διερεύνησης Επαφών Κρούσματος, προκειμένου να λάβει οδηγίες.
Ο Σεβασμιώτατος, καθώς και οι συνεργάτες του, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Νικόδημος...

Κλειστό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα το εργοτάξιο του Δήμου Χαλκιδέων, λόγω εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω εμφάνισης κρούσματος σε εργαζόμενο του εργοταξίου του Δήμου Χαλκιδέων στον Άγιο Στέφανο, που βρέθηκε θετικός στην Covid-19, αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας του για όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα.
Η αναστολή λειτουργίας γίνεται για προληπτικούς λόγους, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.  Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν θα μπορούν να γίνουν επεμβάσεις των συνεργείων της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χαλκιδέων, κατά το παραπάνω δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε ....

«Η απόφαση του ΔΣ SL2-FL προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η απόφαση της Ένωσης SL2-FL να ταχθεί κατά της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, η οποία προβλέπεται στο νέο σχέδιο νόμου, έφερε την άμεση αντίδραση του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Από το υφυπουργείο Αθλητισμού αναφέρθηκε το εξής: 

«Η, κατά πλειοψηφία, σημερινή απόφαση του ΔΣ SL2-FL, που ξαφνικά διαφωνεί με την επικείμενη αναδιάρθρωση των κατηγοριών του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (συγχώνευση της Football League με τη Super League 2 και διατήρηση από την προσεχή σεζόν μόνο δύο επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου), προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη και πλήθος ερωτηματικών.
Η αναδιάρθρωση, που περιλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου, το οποίο τις προσεχείς ημέρες θα συζητηθεί στη Βουλή:
- ζητήθηκε επισήμως από την ΕΠΟ, πέρυσι στο τέλος του καλοκαιριού, 
- μελετήθηκε τον Οκτώβριο από Ομάδα Εργασίας, η οποία συστάθηκε με...

Δράσεις αλληλεγγύης και κοινωνικής προσφοράς, ενόψει των ημερών του Πάσχα, από τον Δήμο Χαλκιδέων και τον Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ

Ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ), ενόψει των ημερών του Πάσχα, ενισχύει την κοινωνική του δράση και βρίσκεται κοντά στους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, επιπλέον των καθημερινών συσσιτίων που προσφέρονται σε όλη τη διάρκεια του έτους. Συγκεκριμένα:
1. Θα πραγματοποιηθούν διανομές τροφίμων και Πασχαλινών γλυκών στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου.
2. Θα μοιραστούν Πασχαλινά γλυκά στους ωφελούμενους του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι.
3. Θα διανεμηθούν Πασχαλινά γλυκά και γεύματα στους ωφελούμενους του Συσσιτίου για την Μ. Παρασκευή, Μ. Σάββατο και Κυριακή του Πάσχα.
4. Θα προσφερθούν σοκολατένια αυγά και κάρτες στα παιδιά που φιλοξενούνται στους...

......σουτάκια

 - Αυτή την ομάδα δεν μπορεί να την αντιμετωπίσει ποτέ κανείς. Έχει πολλούς και καλούς προπονητές και γι΄ αυτό ξέρουν να ψήνουν και να τρώνε, ξέρουν να πίνουν και να διασκεδάζουν, ξέρουν και από μουσική και ιδιαίτερα το παλιό λαϊκό και το ρεμπέτικο!!!! Αύριο έχουν έναν....

Ανακοίνωση- ΠΥΞΙΔΑ- Ημέρα 5η - Παρασκευή 23 Απριλίου 2021- ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

Η 5η ημέρα των σεμιναρίων επαγγελματικής σταδιοδρομίας της ΠΥΞΙΔΑΣ είναι αφιερωμένη στα επαγγέλματα των ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.

Σύνδεση live μέσω Ζoom:

Σύνδεση μέσω YouTube:

Αφιερωμένο


 - Αφιερωμένο στον ραδιοφωνατζή, ο οποίος δεν λέει ν΄ αρχίσει να βάζει σε λειτουργία την σκέψη του και προσπαθεί με κάθε τρόπο, να λέει ψέματα στους ακροατές του, για....

ΑΝ.ΔΙΑ Στερεάς Ελλάδας & Θεσσαλίας

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας» στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος Στερεάς Ελλάδας 2014-2020.

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Φάνη Σπανού, αναρτήθηκαν σήμερα Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης των προτάσεων για το Πρόγραμμα  «Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία Covid-19 στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».
Εγκρίνονται και χρηματοδοτούνται 1071 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με συνολική Δημόσια Δαπάνη 25.016.635,25 ευρώ. 
Απορρίπτονται λόγω μη πληρότητας, τυπικών προϋποθέσεων και βαθμολογίας, 470 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με Δημόσια Δαπάνη 9.687.241,66 ευρώ. 
Δεν αξιολογήθηκαν και απορρίπτονται σύμφωνα με την αίτησή τους, λόγω εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού 2647 πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις με συνολική Δημόσια Δαπάνη 69.942.383,53 ευρώ.
Οι εγκεκριμένες επιχειρήσεις θα ενημερωθούν....

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων με τηλεδιάσκεψη στις 23 Απριλίου 2021

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την 23η/4/2021, ημέρα Παρασκευή, με ώρα έναρξης 19:00, θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, σύμφωνα με το άρθρο 10 της από 11 Μαρτίου 2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του», (ΦΕΚ 55/Α΄/11-3-2020), καθώς και με τις υπ. αρ. 163/29-05-2020 (ΑΔΑ: Ψ3ΧΝ46ΜΤΛ6-ΑΨ7) και 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ: 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:
Συζήτηση και λήψη απόφασης για τη μη εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στην Εύβοια και την αλλαγή του σχετικού θεσμικού πλαισίου.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ – ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εισηγητής: κ. Νικόλαος – Παναγιώτης Παπαγεωργόπουλος- Αντιδήμαρχος 
1. Περί έγκρισης  έκδοσης άδειας επαγγελματία πωλητή Λ. Αγορών.
2. Περί έγκρισης  έκδοσης παραγωγικής άδειας πωλητή .
3. Περί  έγκρισης μεταβίβασης αδειών επαγγελματιών πωλητών.
4. Περί τροποποίησης / συμπλήρωσης της υπ. αρ.141/20 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την ίδρυση Λαϊκής Αγοράς στην Κοινότητα Παραλίας Αυλίδας...

Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Καλό Πάσχα να έχετε όλοι και ν΄ αγαπάτε τους ανθρώπους και τα ζώα. Ο μπάρμπα Στέλιος δεν κατάλαβε ποτέ αυτό που λένε κάποιοι. "Άντε βρε ζώον", "είσαι ζώον". Συγνώμη, αλλά αυτοί που τα λένε αυτά, δεν πρέπει να είχαν ποτέ κάποιο ζώο στο σπίτι τους. Αν είχαν, δεν θα τολμούσαν ποτέ τους ανθρώπους ζώα, αφού τα ζώα ξέρουν ν΄ ανταποδίδουν την αγάπη που τους δείχνεις.
Τέλος πάντων.
Αλήθεια να....

Στην Πάτρα το Πανελλήνιο Α/Γ, οι ημερομηνίες για τους Διασυλλογικούς Αγώνες 2021

Στην πόλη της Πάτρας θα φιλοξενηθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών - Γυναικών και Ανδρών - Γυναικών Κ23 στις 5-6 Ιουνίου.
Την απόφαση αυτή έλαβε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδία στη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης, λαμβάνοντας υπόψιν την καταλληλόλητα του σταδίου, την εμπειρία του προσωπικού, καθώς και την παρακαταθήκη των επιτυχημένων διοργανώσεων τα προηγούμενα πέντε διαδοχικά έτη.

Στην ίδια πόλη θα διεξαχθεί και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Συνθέτων για τις κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Κ23 και Κ18 στις 7 και 8 Ιουνίου, καθώς και το Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών Ανδρών-Γυναικών Κ23 στις 7 του ίδιου μήνα.

Σε ο,τι αφορά στους Διασυλλογικούς Αγώνες οι νέες ημερομηνίες, όπως επικυρώθηκαν στο σημερινό...

Την καλημέρα μας στην ΕΠΣΕ

 - Την καλημέρα μας, στα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας και να ξέρουν πως εμείς είχαμε πάντα άποψη για τον καθένα τους και δεν την αλλάζουμε. Δημόσια την έχουμε γράψει και μάλιστα πολλές φορές και δεν μας ενδιαφέρει η όποια συμπεριφορά απέναντί μας.
Εμείς δεν κρίνουμε τα μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΕ, ανάλογα με την συμπεριφορά τους προς εμάς, αλλά με το πως αποφασίζουν, πως παρεμβαίνουν και πως παίρνουν αποφάσεις για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο.
Ας μη γελιόμαστε. 
Κανείς δεν θα γίνει ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά. Τελικά μετά το Πάσχα θα έχουμε μια σχετική ελευθερία, αφού ανοίγει και η εστίαση, ανοίγει ο τουρισμός, ανοίγουν τα σχολεία και το βράδυ θα έχουμε 2 ώρες παραπάνω.
Το δικό μας πρόβλημα είναι το ότι δεν θ΄ ανοίξει το "άνοδος live" και δεν θα μπορέσουν να διασκεδάσουν αυτοί που έπαιξαν και κέρδισαν "τις κουρτίνες" του Αντώνη Αυλωνίτη.
Που θα πάει όμως, κάτι θα γίνει έστω και λίγο αργότερα. Τα "μπουκάλια" δεν ....

Ανακοίνωση για την διενέργεια RAPID TESTS στις Κοινότητες του Δήμου (Βούνων, Τριάδας, Ψαχνών, Αμφιθέας και Θεολόγου)

Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η Ομάδα Διαχείρισης COVID-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, σε συνεργασία με τις νοσηλεύτριες του προγράμματος  “Βοήθεια στο Σπίτι”  του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων θα διενεργήσουν Rapid tests ανίχνευσης COVID-19,

–      Παρασκευή 23 Απριλίου 2021 και από ώρα 09:15 έως 10:45 στην Κοινότητα...

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) την Παρασκευή 23 Απριλίου 2021, πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) την...

Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



Κορονοϊός: 2.759 κρούσματα, 822 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι

51 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας   

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου Covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.759, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 326.395 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 51,3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 55 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.872 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 822 (62,8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.986 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 468 (ημερήσια μεταβολή -15,83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι492 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.788 θάνατοι. Το 95,5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0,2 έως 106 έτη). 

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν, έχουν συνολικά...

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα «Η Ελλάδα στον δρόμο της Πράσινης Ενέργειας», διοργανώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Παρασκευή 23 Απριλίου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ελλάδα, παρά τις αντιξοότητες της πρωτοφανούς πανδημίας, μπαίνει δυναμικά στο δρόμο της Βιώσιμης Ανάπτυξης, φιλοδοξώντας να δημιουργήσει μία οικονομία και μία κοινωνία μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2050, αλλάζοντας παράλληλα ριζικά το παραγωγικό υπόδειγμά της.

Οι φιλόδοξοι στόχοι που έχουν τεθεί στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, σε πλήρη αντιστοιχία με τη Συμφωνία των Παρισίων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, οι πρωτοποριακές δράσεις για την προστασία και τη διαχείριση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας, σε συνδυασμό με τις δυνατότητες που δίνονται μέσα από το σχέδιο Ελλάδα 2.0 του Ταμείου Ανάκαμψης, προσφέρουν νέες δυναμικές προοπτικές για τη χώρα, για την ανάδειξη του φυσικού της πλούτου, αλλά και για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ με μία σειρά webinar προσπαθεί να εξερευνήσει και να αναδείξει τον καινούριο αυτό κόσμο, που αναδύεται στο δρόμο της Πράσινης Μετάβασης, μέσα από τη φωνή των ειδικών του χώρου. 

Το πρώτο Webinar με θέμα «Η Ελλάδα στο δρόμο της Πράσινης Ενέργειας» θα....

Απολογισμός πεπραγμένων 2020 της Αντιπεριφέρειας Παιδείας και Αθλητισμού Στερεάς Ελλάδας

Ως Αντιπεριφερειάρχης παιδείας και Αθλητισμοί ανέλαβα καθήκοντα από τις 10 Αυγούστου 2020  .
Στο χρονικό διάστημα ολοκλήρωσης του έτους 2020 έχουν ολοκληρωθεί κάποια έργα και κάποια είναι σε εξέλιξη όσον αφορά κτηριακές υποδομές σχολικών μονάδων Γηπέδων και Σταδίων στην Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας ,σε συνεργασία πάντα με τις Δημοτικές Αρχές.
Αναλυτική αναφορά για τα εργα αυτά θα γίνει στον απολογισμό μας για το έτος 2021.
Αρχικά οι νέοι άξονες που σχεδιάστηκαν και δρομολογήθηκαν από την Αντιπεριφέρεια Παιδείας και Αθλητισμού είναι :
Α. Η μεταρρύθμιση του συστήματος μεταφοράς των μαθητών 
Β. Οργάνωση υποδομής των σταδίων για αγώνες στίβου στο μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο
και επαναφορά των μαθητικών αγώνων σε επίπεδο Περιφερειας
Γ. Δημιουργία νέων δράσεων στον τομέα της εκπαίδευσης σε συνεργασία με την Περιφερειακή εκπαίδευση με σκοπό και στόχο οι μαθητές μας να ενημερώνονται και να αποκτούν εμπειρίες πάνω στα θέματα και τους προβληματισμούς που καθορίζουν και επηρεάζουν την πορεία τους στην καθημερινότητα και το μέλλον τους...