Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020

Κορονοϊός: 1.383 κρούσματα, 594 διασωληνωμένοι και 98 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1383 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 14 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 114568, εκ των οποίων το 52.8% άνδρες.

4.981 (4.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 30.207 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

594 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. 171 (28.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 77.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 641 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 98 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 2.902 θανάτους συνολικά στη χώρα. 1.156 (39.8%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική κατανομή των 1. 383 κρουσμάτων 

- 14 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

- 2 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο...

Μπορώ και μόνος μου

 
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, φίλες και φίλοι της πολιτικής και του αθλητισμού. δεν αλλάζω χαρακτήρα και δεν θα με φοβίσει κανείς, όσες διασυνδέσεις κι αν έχει, όσους χορηγούς κι αν του παρέχουν οι διαπλεκόμενοι, όσοι κι αν τους παρέχουν ασυλία.
Μπορώ και μόνος μου, να τους αντιμετωπίσω και ο λόγος είναι απλός. 
Έχω εσάς για όπλο μου και είσθε αρκετοί.
Ποτέ δεν τους πειράξαμε, ποτέ δεν τους ενοχλήσαμε, ποτέ δεν μπήκαμε στα προσωπικά τους. Το παράκαναν όμως. Ξεπέρασαν τα όρια.
Φίλες και φίλοι, εμείς δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα και θα το τερματίσουμε.....

Δώστα όλα μεγάλε ραδιοφωνατζή...

 Τι δεν κατάλαβες; Εμείς είμαστε λαμόγια, εμείς τα παίρνουμε απ΄όλους, εμείς κάνουμε κωλοτούμπες, εμείς είμαστε μαζί με όλα τα ΜΜΕ αυτοί που τα παίρνουν και γι΄ αυτό δεν μιλάνε όπως λες εσύ, εμείς το ένα, εμείς το άλλο. Όλα δεκτά. Για σένα θα μας πεις.
Τα πήρες ή δεν τα πήρες;
Τα παίρνεις ή δεν τα παίρνεις;
Έχεις καμιά σχέση με τα λάδια που έφταναν στο δημαρχείο της Ερέτριας ή όχι;
Έχεις καμιά σχέση με τον μεγάλο προμηθευτή του Δήμου επί Παγώνη;
Θυμάσαι τι έλεγες για την απευθείας ανάθεση σε εργολάβο, στο θέμα "της λίμνης" στο Δοκό;;;;
Λοιπόν εμείς είμαστε όλα αυτά που λες και μόλις....

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού / Δήμος Χαλκιδέων – Μαζί μπορούμε

 
Η 5η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού, δίνει φέτος ξεχωριστό νόημα στην αξία της διάδοσης της εθελοντικής συνείδησης. Οι δύσκολες υγειονομικές συνθήκες έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερες ανάγκες, δίνοντας τη δυνατότητα για περισσότερη προσφορά και αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας.
Η κάθε μικρή πράξη βοήθειας και στήριξης, συναισθηματικής ή υλικής, αποτελεί την έμπρακτη έκφραση ανθρωπισμού. Αποδεικνύει ότι υπάρχουν άνθρωποι που προσφέρουν ανιδιοτελώς, συμβάλλουν στην προσπάθεια για μια πιο δίκαιη κοινωνία, μοιράζονται και δείχνουν ενδιαφέρον για τον συνάνθρωπο, με ...

Ήταν Δεκέμβριος του 2010!!!! Πέρασαν τα χρόνια!!!

 

ΚΥΡΙΑΚΉ, 19 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2010

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΒΕΤΤΑΣ

ΘΕΛΩ ΠΡΩΪ ΠΡΩΪ ΝΑ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΑ.
ΚΥΡΙΕ ΜΟΥ, ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.
ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ κ. ΒΕΤΤΑ.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΩΣΤΕ.
ΣΧΟΛΙΑ ΘΑ ΚΑΝΩ, ΟΠΩΣ ......

Γράφαμε για την Έλενα το 2010!!!

 

ΤΡΊΤΗ, 28 ΔΕΚΕΜΒΡΊΟΥ 2010

EΛENA BAKA

Η Έλενα Βάκα
στην "Αρτακεία Κρήνη"



Το γυναικείο αγροτουριστικό συνεταιρισμό "Η Αρτακεία Κρήνη" επισκέφθηκε το Σαββατοκύριακο ....

Καλησπέρα σας....

 - Μωρό μου καλησπέρα, σε σκεφτόμουν όλη μέρα, που έλεγε και ο Αντύπας, ο λαϊκός τραγουδιστής.  Τι να γράψουμε για σένα αγαπητό παρατράγουδο; Γράφεις τις μαλακίες σου κι εσύ, αλλά για την ταμπακιέρα τίποτα.
- Εμείς ειλικρινά γνωρίζουμε κάποια πραγματικά γεγονότα, που έχουν να κάνουν με γάλατα, που έχουν να κάνουν με κοτόπουλα, που έχουν να κάνουν με λαχανικά, που έχουν να κάνουν με κρέατα, αλλά ποιος άραγε δεν τα γνωρίζει;
- Εμείς γνωρίζουμε πως τροφοδοτείς κάποιους για να εξασφαλίζεις ....

«Θα κάνουμε τα πάντα για την πρόκριση»

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Συνέντευξη του ομοσπονδιακού τεχνικού Τζον Φαν΄τ Σιπ φιλοξένησε η ολλανδική ιστοσελίδα ad.nl, στην οποία ο παλαίμαχος διεθνής αναφέρθηκε στην εμπειρία που βιώνει ως εκλέκτορας του ελληνικού αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος.

Ο Φαν΄τ Σιπ ρωτήθηκε για την περιπέτειά του με την Covid-19. «Είχα ήπια συμπτώματα. Ήμουν σε καραντίνα στην Αθήνα για λίγο. Κανείς δεν θα ταξιδέψει στην Ελβετία για την κλήρωση του Μουντιάλ. Είναι εντάξει και online», απάντησε.

Για την επικείμενη κλήρωση των προκριματικών του Μουντιάλ 2022 ανέφερε ότι «δεν έχουμε προτίμηση για τους αντιπάλους μας. Δεν με νοιάζει εάν θα είναι η Ολλανδία, η Ισπανία ή κάποια ομάδα τέτοιου επιπέδου». 

Και πρόσθεσε: «Ξέρουμε πως τουλάχιστον μια ομάδα θα είναι από το κορυφαίο επίπεδο. Ας ελπίζουμε από το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας δεν θα είναι κάποιος πολύ δυνατός αντίπαλος, ώστε τουλάχιστον να διεκδικήσουμε τη δεύτερη....

Καλημερούδια....

 - ΚΥΡΙΕ, να λέτε και να γράφετε όσα θέλετε εναντίον μας, αλλά να πείτε και για το αν τα πήρατε και σε μορφή χορηγιών ή διαφήμισης ή κάπως αλλιώς, από αυτούς για τους οποίους λέγατε διάφορα.... 
- Ποιος ήταν βασικός προμηθευτής του Δήμου Χαλκιδέων και χορηγός σας;;;;;;;
- Ποιος έριχνε το λαδάκι από τα βουνά του Δήμου Ερέτριας, όπως λέγατε και στην συνέχεια το λαδάκι έφτασε σε εσάς ως  "ΟΔΟΣ";;;
- Να σας θυμίσουμε τα όσα λέγατε για τα χημικά στον κόλπο (Βαθύ Αυλίδας) και μετά σιωπή; Ακόμη και για την φωτιά που ξέσπασε στην επιχείρηση λέγατε, πως δεν υπήρξε ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και να προσέχετε την υγεία σας. Δεν έπεσαν οι αριθμοί και όσο χάνονται καθημερινά 100 συνάνθρωποί μας και παραμένουν πάνω ή κάτω από 600 οι διασωληνωμένοι, είναι κουφό να ζητάμε ν΄ ανοίξουν όλα και να επιτραπούν οι μετακινήσεις!!!! Ας μη γελιόμαστε. Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνουν στα μέτρα και να μην υποκύψουν σε πιέσεις. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον κορονοϊό για "να χτυπήσει" την κυβέρνηση, αλλά σε καμία περίπτωση οι πολίτες...

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Παρατείνεται έως τις 7/12 η αναστολή λειτουργίας δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Τι ισχύει για τα οχήματα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατείνεται έως και τις 7 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 η αναστολή λειτουργίας των δημόσιων και ιδιωτικών ΚΤΕΟ της ελληνικής επικράτειας. 
Σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, για το διάστημα αυτό επιτρέπεται μόνο ο τεχνικός έλεγχος φορτηγών με ΜΑΜΦΟ >3,5 t και λεωφορείων σε Δημόσια και Ιδιωτικά ΚΤΕΟ της χώρας που διαθέτουν εγκεκριμένη-αδειοδοτημένη γραμμή τεχνικού ελέγχου βαρέων οχημάτων και υπό την προϋπόθεση:
α) Μέγιστου αριθμού 9 ατόμων σε αναμονή
β) Προσέλευσης μόνο κατόπιν ραντεβού μέσω τηλεφώνου και ηλεκτρονικών μέσων και επίδειξης του σχετικού καταλόγου στα ελεγκτικά όργανα και
γ) Ωράριο λειτουργίας έως τις 20:30 μ.μ.
Η παράταση των 45 ημερολογιακών ημερών που έχει δοθεί με τις (β), (γ) και (δ) σχετικές εγκυκλίους επεκτείνεται κατά 25 ημερολογιακές ημέρες. Επίσης, όπου στις ανωτέρω εγκυκλίους αναφέρεται ως καταληκτική ημερομηνία η Δευτέρα 30-11-2020, αυτή μετατίθεται τη Δευτέρα 7-12-2020.
Οχήματα για τα οποία προκύπτει ότι συντρέχουν λόγοι ανωτέρας βίας εντός του χρονικού διαστήματος από Σάββατο 7-11-2020 έως και Δευτέρα 7-12-2020 ελέγχονται εμπρόθεσμα (χωρίς την καταβολή πρόσθετου ειδικού τέλους) έως και ....

Τελευταία ευκαιρία επιδότησης της απόσυρσης του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος, που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα»

Έως τις 15 Δεκεμβρίου η τελική παράταση

Η Γενική Δ/νση Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Στ.Ε ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους αλιείς ότι το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με γνώμονα την εξάντληση της στήριξης των Ελλήνων αλιέων - πλοιοκτητών επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών, που φέρουν το αλιευτικό εργαλείο «γρίπος που σύρεται από σκάφος ή βιντζότρατα (SB)» προχωρά στη χορήγηση παράτασης της προθεσμίας ένταξης στις ευνοϊκές διατάξεις επιδότησης της απόσυρσης του αλιευτικού εργαλείου έως τις 15 Δεκεμβρίου 2020.
Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι αλιείς επιδοτούνται με σημαντικά ποσά έως 25.000 ευρώ ανά σκάφος και με συνολικό ύψος ενίσχυσης που φτάνει στα 5.750.000 ευρώ. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σκοπός της παράτασης είναι να δοθεί μια δεύτερη και τελευταία ευκαιρία προς τους αλιείς του αλιευτικού εργαλείου της βιντζότρατας να αξιοποιήσουν τα διαθέσιμα 5.750.000 ευρώ. Μετά τη λήξη της συγκεκριμένης προθεσμίας όσοι δικαιούχοι επιλέξουν να μην ενταχθούν στο πρόγραμμα χάνουν αφενός το δικαίωμα επιδότησης της απόσυρσης αφετέρου το δικαίωμα αλίευσης με το συγκεκριμένο αλιευτικό εργαλείο. 
Υπογραμμίζεται ότι η λειτουργία του αλιευτικού εργαλείου «γρίπος που σύρεται από...

Να μην τολμήσουν να κλείσουν το κατάστημα των ΕΛΤΑ στο Μαρμάρι

Κάρυστος, 4 Δεκέμβρη 2020

Σε επιφυλακή πρέπει να είναι οι κάτοικοι του Μαρμαρίου και των χωριών καθώς η Κυβέρνηση με τροπολογία που ψήφισε την Τετάρτη 2 Δεκέμβρη ανοίγει το δρόμο για ιδιωτικοποίηση των ΕΛΤΑ. Αυτό ομολόγησε ο ίδιος ο Υπουργός Επικρατείας στη συνεδρίαση λέγοντας πως η τροπολογία αποτελεί μέρος του συνολικού σχεδίου της Κυβέρνησης για τα ΕΛΤΑ που είναι η εύρεση «στρατηγικού επενδυτή».
Η Κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει στα χνάρια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που «άνοιξε το χορό» της ιδιωτικοποίησης βάζοντας τα ΕΛΤΑ στο «υπερταμείο». Έτσι, τώρα επιδιώκει με fast track διαδικασίες να «καθαρίσει» από εργασιακά δικαιώματα με σκοπό τη «μείωση του μισθολογικού κόστους», για λογαριασμό των επενδυτών.
Η τροπολογία προβλέπει την απόλυση, με την μέθοδο της «εθελούσιας εξόδου», 2.000 εργαζομένων από...

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Τουρκία να σταματήσει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Να αλλάξει στάση στην Ανατολική Μεσόγειο και σε μια σειρά από θέματα που ταλανίζουν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις καλεί το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Άγκυρα. Κληθείς να σχολιάσει από την ιστοσελίδα Hellas Journal τις πληροφορίες που θέλουν τον Μάικ Πομπέο να προέβη σε σκληρές δηλώσεις εναντίον της Τουρκίας, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε ότι οι απόψεις της Ουάσιγκτον για τις περιφερειακές....

Κορονοϊός-Ελλάδα: 1.667 νέα κρούσματα, 612 διασωληνωμένοι, 98 θάνατοι

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 1.667 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 113.185, εκ των οποίων το 52,8% άνδρες. Τα 4.966 (4,4%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29.765 (26,3%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 612 συμπολίτες μας. Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 ετών. Οι 175 (28,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 76%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα

"Τα παρατράγουδα"

 
- Καημένα παρατράγουδα, Παρασκευή σήμερα και θα πρέπει να προσέχετε, γιατί έχουμε βροχές κι ελπίζουμε να μην έχουμε καταιγίδες. Το γράφουμε γιατί εσείς έχετε μια ευαισθησία με την βροχή και γι΄ αυτό τα κάνετε συνέχεια ....

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι για κορονοϊό Covid-19 στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα, μέσω της δράσης “Drive through Testing”

Σας ενημερώνουμε ότι οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, πρόκειται να πραγματοποιήσουν δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), με τη διαδικασία της δράσης “Drive through Testing”.
Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται, για τον σκοπό αυτό, την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου, από ώρα 09:30 έως και ώρα 13:00, στο Πάρκο του Λαού στη Χαλκίδα.
Μέσω της συγκεκριμένης δράσης οι πολίτες δίνουν δείγμα, χωρίς να εξέλθουν από το όχημά τους, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός, αφού δεν θα υπάρχει καθυστέρηση...

Δελτίο τύπου ΛΑ.ΣΥ. Κύμης Αλιβερίου για διώξεις εργαζομένων του

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για τις εκδικητικές διώξεις των εργαζομένων του Δήμου Κύμης Αλιβερίου!

Παρασκευή, 4 Δεκέμβρη 2020

Με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση απαιτεί να ανακληθούν οι διώξεις προς τους εργαζόμενους του δήμου Κύμης Αλιβερίου. Ανάμεσα στους εργαζόμενους που διώκονται από τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά είναι και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων.
Σήμερα το πρωί κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης, με επικεφαλής τον Δημοτικό Σύμβουλο Κώστα Κέκη βρέθηκε στο εργοτάξιο Αλιβερίου του Δήμου δηλώνοντας τη στήριξη στους εργαζόμενους και την υποστήριξη των δίκαιων αιτημάτων τους για παύση των διώξεων και των ποινών, για παροχή όλων των Μέσων Ατομικής Προστασίας και μέτρων ασφαλείας κατά των εκτέλεση εργασιών, τον περιορισμό των προφορικών εντολών στις απολύτως απαραίτητες.
Ο Κώστας Κέκης συνομιλώντας με τους εργαζόμενους και μέλη της Διοίκησης του Σωματείου σημείωσε πως οι διώξεις αυτές εντάσσονται στο συνολικότερο κλίμα τρομοκράτησης των εργαζομένων και καταστολής του λαϊκού κινήματος από την Κυβέρνηση και την εργοδοσία με σκοπό να περάσει χωρίς αντιστάσεις η επίθεση στα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Τέλος, δεσμεύτηκε πως θα τεθούν τα αιτήματα των εργαζομένων στην επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Λαϊκή Συσπείρωση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Απαράδεκτες διώξεις σε εργαζόμενους του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, ακόμη και στον Πρόεδρο του Σωματείου εργαζομένων του Δήμου, ασκήθηκαν  από τον Δήμαρχο κ. Μπουραντά, όπως καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το Σωματείο. Συγκεκριμένα, επιβλήθηκε πειθαρχική ποινή – περικοπή μισθού για έναν μήνα – στον Πρόεδρο του ....

Στ.Πέτσας: Μετά την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ «"κατέρρευσε" το αφήγημα του κ. Τσίπρα για δήθεν "ύφεση Μητσοτάκη"»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίθεση στον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξαπολύει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πετσας, με αφορμή την ανακοίνωση της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΛΣΤΑΤ) σχετικά με το ΑΕΠ. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Πέτσας τονίζει μεταξύ άλλων: «Το μόνο που "κατέρρευσε" είναι το αφήγημα του κ. Τσίπρα για δήθεν "ύφεση Μητσοτάκη". Ο κ. Τσίπρας έλεγε μόλις προχθές, στο Συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, πως "η Ελλάδα ήταν η μοναδική χώρα της ΕΕ που συνάντησε την ύφεση πριν τη συναντήσει η πανδημία". Σήμερα διαψεύδεται, καθώς η ΕΛΣΤΑΤ επιβεβαίωσε ότι μέχρι και το 1ο τρίμηνο του 2020 η οικονομία αναπτυσσόταν ....

Τελεσίγραφο ΥΠΕΝ προς τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την αγορά ενέργειας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυστηρό μήνυμα προς τις εταιρείες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας απηύθυνε απόψε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης σε τηλεδιάσκεψη με αφορμή τις εξελίξεις στο Χρηματιστήριο Ενέργειας και την άνοδο των τιμών χονδρικής.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα με τους ηλεκτροπαραγωγούς ο κ. Χατζηδάκης, απαντώντας στη θέση τους ότι όσα συμβαίνουν στο Χρηματιστήριο Ενέργειας τις τελευταίες ημέρες είναι ....

....φαπούλες

 - Έτοιμο και το νομοσχέδιο για τα ραδιοτηλεοπτικά και θα δούμε ποιοι από τους τηλεοπτικούς κα ραδιοφωνικούς σταθμούς θα μπορέσουν να συνεχίσουν να λειτουργούν, αφού θα πρέπει να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις και φυσικά να επενδύσουν χρήματα. Το να έχω έναν ραδιοφωνικό ή τηλεοπτικό σταθμό και μάλιστα ενημερωτικό, χωρίς το απαραίτητο προσωπικό και ....

Σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα Οπτικοακουστικά Μέσα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε διαβούλευση τέθηκε το σχέδιο νόμου «Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της τροποποιημένης με την Οδηγία (ΕΕ) 2018/1808 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 14ης Νοεμβρίου 2018, Οδηγίας (ΕΕ) 2010/13 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 10ης Μαρτίου 2010 για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης». 

Στόχος είναι, όπως αναφέρεται από τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, να δημιουργηθεί ένα νέο ρυθμιστικό πλαίσιο που θα αντικατοπτρίζει την ψηφιακή πρόοδο και θα επικαιροποιεί τη νομοθεσία για τις υπηρεσίες οπτικοακουστικών μέσων. Γνώμονας είναι η ραγδαία εξέλιξη του περιεχομένου και των τεχνολογιών στο σύγχρονο οπτικοακουστικό τοπίο, καθώς και η αναγνώριση πως οι πολίτες σήμερα επικοινωνούν και ενημερώνονται με διαφορετικό τρόπο σε σχέση με το παρελθόν ενώ συντελούνται πολύ σημαντικές αλλαγές σε επίπεδο αγοράς, κατανάλωσης και τεχνολογίας.

Επικαιροποίηση της νομοθεσίας 

«Η αυξανόμενη σύγκλιση μεταξύ των τηλεοπτικών υπηρεσιών και των υπηρεσιών που διανέμονται μέσω του διαδικτύου και η στροφή των καταναλωτών σε έξυπνες, συνδεδεμένες στο διαδίκτυο συσκευές που προσφέρουν πρόσβαση σε κατά παραγγελία περιεχόμενο, καθώς και η τάση των καταναλωτών, ιδίως νεαρής ηλικίας, να παρακολουθούν οπτικοακουστικό υλικό στο διαδίκτυο, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και το περιεχόμενο που δημιουργείται από χρήστες, οδηγούν την αγορά στην υιοθέτηση νέων επιχειρηματικών προτύπων.

Καθώς οι τηλεοπτικές εκπομπές, τα κατά παραγγελία βίντεο και το περιεχόμενο ...

Αυγενάκης: «Πόσο περήφανοι να νιώθουν στην ΕΠΟ;»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγες ώρες μετά τον ορισμό από την UEFA της έδρας του τελικού του νεοσύστατου Conference League, που θα διεξαχθεί στα Τίρανα της Αλβανίας, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έριξε τα... βέλη του στην ΕΠΟ.
Υπενθυμίζεται ότι υποψηφιότητα για την ανάληψη της διοργάνωσης είχε καταθέσει και η Ελλάδα με το Παγκρήτιο Στάδιο, αλλά η ΕΠΟ ....

25 Χρόνια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» - Χωρίς τους εθελοντές μας … δεν γίνεται

Το Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου στις 12:00 μ.μ, παρακολουθήστε στο FB και το YouTube μας, ένα ειδικό διαδικτυακό αφιέρωμα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού.
Με κεντρικό μήνυμα 25 Χρόνια “Το Χαμόγελο του Παιδιού”, Χωρίς τους εθελοντές μας … δε γίνεται, οι άνθρωποι που στηρίζουν ανιδιοτελώς τις δράσεις του Οργανισμού θα μοιραστούν μαζί μας μοναδικές εμπειρίες και ξεχωριστές ιστορίες στέλνοντας μηνύματα  γνήσιας εθελοντικής προσφοράς και αγάπης για το Χαμόγελο κάθε παιδιού.
Στόχος είναι να τιμήσουμε τους 12.500 εθελοντές που έχουν αφιερώσει τον χρόνο τους, την αγάπη τους, τις υπηρεσίες τους και πάνω απ’ όλα το Χαμόγελό τους, στα 25 χρόνια λειτουργίας....

....μικρά, μικρά

 - Τι έγινε με τις ανεμογεννήτριες τελικά; Είχαμε πολύ θόρυβο, αλλά στο τέλος φυτρώνουν σαν τα μανιτάρια. Δεν τις βλέπει κανείς; Στην Ριτσώνα κάνουν πάρτι και δεν ακούσαμε τίποτα. Φαίνεται πως εκεί τα λάδια, έφτασαν στην Χαλκίδα και στον μεγάλο ραδιοφωνατζή πριν τοποθετηθούν οι ....

Ο Ρόγκας "έχει τον Γερμανό του"

 
- Φαίνεται πως κάθε ποδοσφαιρικός παράγοντας, κάθε ομάδα, θέλουν τον Γερμανό τους και ο Ρόγκας έχει τον Στέλιο ο οποίος έχει...

Δήμος Χαλκιδέων

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), αναμένεται επιδείνωση του καιρού κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, σήμερα Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, με έντονες τοπικές βροχοπτώσεις και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν την Εύβοια και πιθανόν τον Δήμο Χαλκιδέων. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν κατά τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου 2020.
Με βάση τα παραπάνω, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Επιπλέον, πρέπει:
1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
2. Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν ...

.....σουτάκια

- Κυρίες και κύριοι, εδώ στο apopsignomi,ότι γράφει δεν ξεγράφει, γιατί απλά γράφουμε αλήθειες και "ποτέ δεν πυροβολούμε" στο άγνωστο. Γράφουμε κάτι όταν έχουμε στοιχεία και όταν η πληροφορία έρθει από αξιόπιστη πηγή. Πάντως όταν κάνουμε λάθος ζητάμε δημόσια συγνώμη και δεν σφυρίζουμε ....

Ψυχραιμία κύριε πρόεδρε

 - Αυτή την φωτογραφία ανέβασε ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Γιάννης Ρέτσας, από το κρεβάτι του νοσοκομείου της Νίκαιας και με το μήνυμα πως στην αρχή της επόμενης εβδομάδας, θα πάρει εξιτήριο.
Το...

Προγραμματισμένες εργασίες αντικατάστασης αγωγού την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου στις περιοχές της Δροσιάς και της Κανήθου

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ενημερώνει τους καταναλωτές ότι, θα διακοπεί η υδροδότηση στις περιοχές της Δροσιάς και της Κανήθου, λόγω αντικατάστασης τμήματος του κεντρικού τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης διατομής Φ700, από το βράδυ της Παρασκευής 4 Δεκεμβρίου και ώρα 22.00 μ.μ. ως το πρωί του Σαββάτου 5 Δεκεμβρίου και ώρα 10:00 π.μ..
Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν κατά τις βραδινές ώρες, με δύο συνεργεία που

"ο μπάρμπα Στελιος"

 
- "ο μπάρμπα Στέλιος" είναι παλιά πουτάνα και σε καμιά περίπτωση δεν μασάει από κυρίους οι οποίοι παριστάνουν τους μάγκες, τους υπεράνω και αυτούς που αν δεν τους προσκυνήσεις, θα είσαι στόχος και θα συκοφαντούν. 
Ο βρεγμένος ψευτόμαγκες την βροχή δεν την....

ΑΕΚ: Για μία ακόμη φορά

«Αντίο» με βαριά ήττα

Η ΑΕΚ αποχαιρέτησε και βαθμολογικά το Europa League, καθώς ηττήθηκε 2-4 από τη Μπράγκα στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο του 7ου ομίλου της διοργάνωσης. Ήταν η τέταρτη ήττα σε πέντε αγώνες για την Ένωση που βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο (7΄ Τορμένα, 9΄ Εσγκάιο). Ο Ρικάρντο Όρτα στο 45΄ και ο Γκαλένο στο 83΄ πέτυχαν τα υπόλοιπα γκολ των Πορτογάλων, ενώ για την Ένωση σκόραραν ο Ολιβέιρα στο 31΄ και ο Βασιλαντωνόπουλος στο 88΄.

Με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκάλεπτου η ΑΕΚ είχε καταφέρει μόνη της να ορθώσει μπροστά της έναν Γολγοθά. Σίγουρα η Μπράγκα είναι μια εξαιρετική ομάδα, όχι όμως τόσο εξαιρετική ώστε να αιφνιδιάσει σε τέτοιο βαθμό την ΑΕΚ και να προηγηθεί 2-0 πριν το ρολόι δείξει «10΄» με σκόρερ δύο αμυντικούς! Προφανώς οι γηπεδούχοι... άργησαν  να εμφανιστούν στο ματς, έτσι στο 7΄ από κόρνερ του Μεντέιρος ο Βίτορ Τορμένα βρέθηκε εντελώς ακάλυπτος και με προβολή άνοιξε το σκορ, ενώ στο 9΄ ο Γκαλένο ξέφυγε από τον Μπακάκη στα αριστερά, πέρασε παράλληλα με τη γραμμή τη μπάλα κάτω από τα πόδια του ...

Το σπίτι του ΛΗΛΑ

 
- Το γήπεδο του Βασιλικού είναι το σπίτι του ΛΗΛΑ και κανείς δεν μπορεί να του κάνει έξωση, ούτε να ορίσει ως συγκάτοικο σωματείο/διασπαστή.
Το σπίτι πάντως του ΛΗΛΑ, για ....

Στην 17η θέση η Ελλάδα, πλησιάζουν επικίνδυνα Τσεχία, Ελβετία, Κροατία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Εφιαλτική» ήταν για την Ελλάδα αυτή η εβδομάδα, καθώς δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει κανέναν βαθμό. Οι τρεις εκπρόσωποί μας γνώρισαν ισάριθμες ήττες και πλέον η χώρα μας μπορεί να πέσει ακόμη και στην 20η θέση. 
Η Ελλάδα βρίσκεται στην 17η θέση με 25.000 β. και σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται η Τσεχία με 24.800 β., η Ελβετία με 24.725β. και η Κροατία με 24.075.
Πέραν της τελευταίας αγωνιστικής όπου θα αγωνιστούν και οι τρεις εκπρόσωποί μας, μόνο ο Ολυμπιακός έχει ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση.  
Οι χώρες που θα βρεθούν στην 16η και 17η θέση στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, ....

ΠΑΟΚ: Δυστυχώς δεν τα κατάφερε

Άξιος της μοίρας του ο ΠΑΟΚ


Μια πικρή βραδιά γεύτηκε ο ΠΑΟΚ στο ΓΣΠ της Λευκωσίας ηττηθείς από την Ομόνοια με 2-1 και αφήνοντας τις τελευταίες ελπίδες του για πρόκριση στην φάση των νοκ-άουτ αγώνων του Europa League. Ο Δικέφαλος αδυναμος και χωρίς ομαδικό πνεύμα, αναλώθηκε παρά την συντριπτική του υπεροχή σε παιχνίδι φλυαρίας και γνώρισε μια ήττα εκτός προγράμματος αφού για δεύτερη φορά δεν κατάφερε να νικήσει την κυπριακή ομάδα η οποία κέρδισε όλους τους βαθμούς της στο Ε όμιλο στα δυο παιχνίδια της με τον ΠΑΟΚ.  
Πολύ  νωρίς βρέθηκε πίσω στο σκορ ο ΠΑΟΚ που από το 9' δέχτηκε το πρώτο πλήγμα από την Ομόνοια. Στην φάση αυτή ο  Σενέ έκανε το σουτ για την Ομόνοια, ο Ζίβκοβιτς έδιωξε προσωρινά, η άμυνα του ΠΑΟΚ δεν αντέδρασε σωστά και ο Κακουλής  έκανε το 1-0 . Ο ΠΑΟΚ με το εις βάρος του σκορ προσπάθησε να γίνει επιθετικός και στο 23' σουτ του Αντρ. Ζίφκοβιτς πέρασε ....

Στρατηγικές επιλογές και νέες δράσεις για τη Στερεά Ελλάδα

Σε κλίμα συνεργασίας και με μια σειρά θεμάτων που αφορούν σε νέες επενδύσεις και νέα έργα, καθώς και στις στρατηγικές προτεραιότητες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2020 στη Λαμία, μέσω τηλεδιάσκεψης η 11η  Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.
Το σώμα του Περιφερειακού Συμβουλίου έδωσε το πράσινο φως για τη δημιουργία μιας μεγάλης τουριστικής επένδυσης στο Δήμο Καρύστου, εγκρίνοντας τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επιπλέον, αποφασίστηκε η πρόταση για ένταξη νέων έργων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τα οποία αφορούν στην αποκατάσταση βλαβών που υπέστησαν οι υποδομές στους Δήμους Μακρακώμης και Αγράφων, προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ και 1.240.000 ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Δυστυχώς επαληθευθήκαμε και δεν ανοίγει τίποτα από αυτά που πολλοί πίεζαν για ν΄ ανοίξουν. Τα πράγματα είναι απλά. Δεν τηρήθηκαν τα μέτρα και αυτό πληρώνουμε. Τα περισσότερα  καταστήματα είναι ανοιχτά και πουλάνε εμπορεύματα, αλλά απλά ο πελάτης περιμένει στην πόρτα.  Καλά Χριστούγεννα και μακάρι να πάνε κάπως καλύτερα τα ....

Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020

Με τα παιδιά ο κ. Τριανταφύλλου

 
- Ο γυμναστής κύριος Τριανταφύλλου εκτός από τα παιδιά του Δημοτικού στο Βασιλικό, έχει και τα παιδιά του Λήλα στις μικρές ηλικίες μαζί και με άλλους προπονητές.
Του αρέσει ο αθλητισμός, του αρέσει το ποδόσφαιρο και ..

ΟΑΕΔ: Αποκλειστικά μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποκλειστικά μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας γίνεται η υποχρεωτική δήλωση παρουσίας των επιδοτούμενων ανέργων, καθώς όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι πρέπει να εκπληρώνουν την υποχρέωσή τους να δηλώνουν την παρουσία τους σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα, μέσω της νέας ηλεκτρονικής υπηρεσίας δήλωσης παρουσίας, που ενεργοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης και την αποφυγή του συγχρωτισμού, καθώς και της απρόσκοπτης εξυπηρέτησης των πολιτών.
Συγκεκριμένα, για όσο διάστημα διαρκούν τα έκτακτα μέτρα, εξαιτίας της πανδημίας, όλοι οι επιδοτούμενοι άνεργοι θα υποβάλουν τη δήλωση της παρουσίας τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου gov.gr, με τους κωδικούς TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/delose-parousias-epidoma-anergias.
Συγκεκριμένα, η διαδρομή είναι: gov.gr → Εργασία και ασφάλιση → Δήλωση παρουσίας επιδοτούμενων ανέργων.
Οι άνεργοι που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας, επιδότηση μακροχρόνιας

Σύλλογος "Αγάπη" Χαλκίδας


 -   Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με αναπηρία 3 Δεκεμβρίου θεσπίστηκε και τηρείται παγκόσμια από τα Ηνωμένα Έθνη το 1922.Εορτάζεται σε όλο τον πλανήτη προωθώντας την κατανόηση σε θέματα αναπηρίας και την κινητοποίηση υπέρ των δικαιωμάτων αξιοπρέπειας και ευημερίας των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της....

Γρηγόρης Μάλιαρης & Σπύρος Κατσινίνης

 - Προπονητές τότε και οι δύο. Σήμερα ο κ. Κατσινής είναι πρόεδρος στον ΝΗΛΕΑ ΝΕΟΧΩΡΟΥ και ο κ. Μάλιαρης προπονητής στον ΕΥΒΟΪΚΟ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ και δεν βλέπουμε να πηγαίνει κι αυτός για πρόεδρος στην ομάδα του χωριού του. Του αρέσει να είναι προπονητής και θα ήθελε να....

Αναβλήθηκαν οι αρχαιρεσίες στον ΣΕΓΑΣ για τις 16/1

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ συνεδρίασε σήμερα (3/12) και αποφάσισε τη μετάθεση της ημερομηνίας και του τόπου διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας, που ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση πάρθηκε εξαιτίας της παράτασης των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid-19 από την Κυβέρνηση. Νέα ημερομηνία της Γενικής ....

Κορονοϊός: 1.882 νέα κρούσματα, 622 διασωληνωμένοι και 100 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1882 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 8 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 111.537, εκ των οποίων το 52.9% άνδρες.

4.958 (4.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 29.474 (26.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

622 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ....

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Λ. Αυγενάκης: «Να ξαναγίνει το ΟΑΚΑ στολίδι και να αναδειχθεί σε τουριστικό προορισμό, ως κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων, εκτός από αθλητικό και πολιτιστικό» 

-Το όραμα, το στρατηγικό σχέδιο και η εφαρμογή της αναβάθμισης, του εκσυγχρονισμού και της πλήρους αξιοποίησης του ΟΑΚΑ, παρουσιάστηκαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού

 Το όραμα, το στρατηγικό σχέδιο και τα έως τώρα βήματα για την αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την πλήρη αξιοποίηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης», ανέλυσε σε Συνέντευξη Τύπου ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Την παρουσίαση των επιμέρους τομέων του πλάνου ανάπτυξης έκαναν ο πρόεδρος του ΔΣ του ΟΑΚΑ, Νεκτάριος Βιδάκης και ο Συντονιστής – Γενικός Διευθυντής, Κωνσταντίνος Χαλιορής, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό οι Δημήτρης Ανδριόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Dimand AE, η οποία εκπόνησε το ολοκληρωμένο Master Plan για το ΟΑΚΑ και Χρήστος Χρηστακίδης, Πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΟΑΚΑ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού επισήμανε αρχικά στις ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί από πέρσι προκειμένου να συντηρηθούν άμεσα οι παραμελημένες αθλητικές εγκαταστάσεις, Ολυμπιακές και μη, που εποπτεύονται από την ΓΓΑ και κατόπιν επικεντρώθηκε στο ΟΑΚΑ. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο πλήθος των δράσεων αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του, έπειτα από 16 χρόνια και στις μεγάλες παρεμβάσεις, οι οποίες συμβαδίζουν και με το ήδη εκπονημένο Master Plan:

·        Στέγες Καλατράβα

·        Ενεργειακές Αναβαθμίσεις...

"Τα παρατράγουδα"

 - Kαημένα παρατράγουδα, να σας έχει καλά ο Θεός και δεν μας ενοχλούν καθόλου τα όσα λέτε εναντίον μας. Τιμή μας και καμάρι μας και σας καλούμε να συνεχίσετε το ¨θεάρεστο" έργο σας. Θα σας παρακαλούσαμε όμως να κλείσετε τις δικές σας υποθέσεις, να πάψετε να ενοχλείτε κυρίες και να προσπαθείτε "να κλείσετε σπίτια" παριστάνοντας .....

1.500.000 ευρώ για τη συντήρηση του οδικού δικτύου της Νότιας Εύβοιας

 
Συντηρήσεις και αποκαταστάσεις βλαβών σε όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο της Νότιας Ευβοίας, περιλαμβάνει η νέα σύμβαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, προϋπολογισμού 1.500.000 ευρώ, με στόχο την βελτίωση της οδικής ασφάλειας.
Ειδικότερα, προ«Υλοποιούμε ένα εκτεταμένο πρόγραμμα συντηρήσεων του επαρχιακού οδικού δικτύου, μέρος του οποίου είναι και οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις στη Νότια Εύβοια. Έχουμε δεσμευτεί για την οδική ασφάλεια, κι αυτή τη δέσμευση τηρούμε, προκειμένου οι δρόμοι μας να είναι ανοικτοί και προσπελάσιμοι για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. ....

Γιάννης Αρνής: ο δάσκαλος, οΑΝΘΡΩΠΟΣ.

 - Σχεδόν 12 χρόνια  περάσαμε με τα παιδιά μας στο 2ο Δημοτικό Βασιλικού. Αυτά τα 12 χρόνια, δεν θα τα ξεχάσουμε ποτέ, γιατί είχαμε την τύχη τα παιδιά μας να έχουν υπέροχους δασκάλους κι έναν καταπληκτικό διευθυντή, ο οποίος ενδιαφερόταν για όλα τα παιδιά, αλλά και για τις οικογένειές τους. Ένας υπέροχος άνθρωπος, για τον...

....φαπούλες

 - Τώρα που αρχίζουν τα έργα αποκατάστασης στο Λευκαντί, μήπως η δήμαρχος κυρία Βάκα, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Γουρνής και ο αντιδήμαρχος Ληλαντίου κ. Σέρρας, μήπως θα πρέπει να κάνουν κάτι για να αποκτήσει το Λευκαντί μια παιδική χαρά;;;;  Υπάρχει και στο πρόγραμμα της δημάρχου αυτό το έργο και τα ...

ΈΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ

Η ΕΜΥ εξέδωσε το υπ. αριθμ. 28/2020 ΈΚΤΑΚΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΠΙΚΙΔΕΙΝΩΣΗΣ ΚΑΙΡΟΥ με γενικά χαρακτηριστικά :

Ισχυρές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια καταιγίδες, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις θα επηρεάσουν:

1) Σήμερα Πέμπτη (03-12-2020) Από τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου και από αργά το βράδυ την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο. Στις περιοχές αυτές εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από το απόγευμα της Παρασκευής (04-12-2020).

2) Αύριο Παρασκευή (04-12-2020)

Την κεντρική Μακεδονία, τα Δωδεκάνησα τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου (κυρίως τα νότια τμήματά τους) και το βράδυ την ανατολική Μακεδονία. Επίσης κατά περιόδους μέχρι τις απογευματινές ώρες, την ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά( συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής), τη ...

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ "ανέστησε" το κλειστό Βασιλικού

 - Τα χρόνια πέρασαν και εύκολα μπορεί να κάνει κάποιος πως το ξέχασε. Το έργο του Κλειστού στο Βασιλικό, είχε ήδη χαθεί, όταν ο τότε δήμαρχος κύριος Χρήστος Καρυστινός ο οποίος πολιτικά στήριζε ΠΑΣΟΚ, απευθύνθηκε στον τότε Περιφερειάρχη κύριο Σκλιά τον οποίο είχε ορίσει η κυβέρνηση της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ και κατάφερε να ....

....μικρά, μικρά

 - Εδώ δεν γράφουμε ψέματα, ούτε συκοφαντούμε ανθρώπους. Εδώ δεν έχουμε ανάγκη να γινόμαστε ρουφιάνοι για κανέναν λόγο. Δεν χώνουμε την μύτη μας στα σπίτια κανενός και δεν μας ενδιαφέρουν κανενός οι δυσκολίες.  Ευτυχώς που ξέρουμε και να τα λέμε και να τα γράφουμε. Αυτοί που δεν ξέρουν να τα λένε, στέλνουν μηνύματα και έτσι υπάρχουν και οι αποδείξεις. Όσο γι΄ αυτούς που δεν ξέρουν ούτε να γράφουν ή γράφουν....

Στ. Πέτσας: Παρατείνεται το lockdown μέχρι 14 Δεκεμβρίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την παράταση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε όλη τη χώρα λόγω του κορονοϊού, μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας, 14 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε ο κ. Πέτσας, παρατηρείται μια σταθεροποίηση των κρουσμάτων, αλλά με πιο αργούς ρυθμούς απ’ ότι αναμενόταν. Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε και στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, λέγοντας ότι θα υπάρξουν 1018 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και στόχος είναι να εμβολιάζονται σχεδόν 2 εκατομμύρια Έλληνες κάθε μήνα. Παράλληλα σημείωσε ότι από τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου, ανοίγουν τα καταστήματα εποχικών ειδών.

Ξεκινώντας την ενημέρωση, ο κ. Πέτσας έκανε αναφορά στη σημερινή παρουσία ....