Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Συνεργασία
Κεδίκογλου-Μπουραντά
Έμπρακτη συνέχεια των όσων πρόσφατα ανέφερε ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ληλαντίων για την ανάγκη κοινής δράσης όλων των φορέων ανεξαρτήτως κομματικών πεποιθήσεων αποτελεί η συνεργασία που είχε με τον νομάρχη κ. Αθανάσιο Μπουραντά την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου.
Ο κ. Κεδίκογλου πιστός στο δόγμα ότι στα προβλήματα δεν υπάρχουν διαφορετικές γαλάζιες και πράσινες λύσεις επισκέφθηκε τον κ. Μπουραντά προκειμένου να συζητήσουν την πορεία έργων υποδομής στα οποία η Εύβοια παρουσιάζει υστέρηση.
Οι δύο άνδρες συμφώνησαν στην ιεράρχηση των προτεραιοτήτων και μέσα από τη διαρκή επικοινωνία θα προχωρήσουν σε συντονισμένες κινήσεις με στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών εκτέλεσης των έργων που εδώ και χρόνια έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί.
Στο πλαίσιο αυτό την ερχόμενη εβδομάδα ο βουλευτής θα έχει συνάντηση στο Υπουργείο Οικονομικών και ο νομάρχης θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Έτσι θα ασκηθούν και από τις δύο πλευρές πιέσεις για να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατό στην ένταξη συγκεκριμένων έργων σε Επιχειρησιακά Προγράμματα.
Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι, ότι η συνεργασία είναι το προαπαιτούμενο για να μπορέσει η Εύβοια να αποκτήσει τη θέση που της αρμόζει αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά της.
Μεταξύ των έργων που συζητήθηκαν ήταν και το λιμάνι Μαντουδίου.

Ο κ. Κεδίκογλου επανειλημμένως έχει ζητήσει να ενημερωθεί εάν θα περιληφθεί η συνέχιση και ολοκλήρωσή του για πλοία ανοιχτής θαλάσσης, τονίζοντας τη σημασία και την αξία του έργου καθώς αποτελεί την ιδανική πύλη επικοινωνίας για τις βόρειες Σποράδες.
Ο νομάρχης από την πλευρά του χαιρέτησε την πρωτοβουλία του κ. Κεδίκογλου και δήλωσε πως είναι πολύ χρήσιμη η συνεργασία με τους βουλευτές. Όπως είπε: «η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση επιζητά τη συνεργασία με όλους τους φορείς κυρίως με τους βουλευτές, ώστε να αντιμετωπιστούν μεγάλα και χρόνια προβλήματα της Εύβοιας».

ΔΗΜΟΣ ΑΥΛΩΝΟΣ

Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ
ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΥΛΩΝΟΣ
ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ
ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ
Ο ΚΟΜΒΟΣ ΤΟΥ ΟΡΙΟΥ.
ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ





Ο Δήμαρχος Αυλώνος Δημήτρης Κατσούλης και αντιπροσωπεία κατοίκων του Οριού αποτελούμενη από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου κ. Νικολή, την Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου κ. Αθανασοπούλου, τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Μπιμπλή και τον Αρχιτέκτονα Μηχανικό κ. Νίκο Παναγιώτου επισκέφθηκαν την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2009, το Νομάρχη Ευβοίας κ. Μπουραντά και του εξέθεσαν το χρονίζον πρόβλημα της κακοτεχνίας που υπάρχει στην διασταύρωση του Ορίου, από την εποχή της κατασκευής του δρόμου προς το Στόμιο. Παρουσίασαν μάλιστα στοιχεία που απέδειξαν ότι η απαλλοτρίωση ζώνης δώδεκα μέτρων εκατέρωθεν του υφιστάμενου δρόμου έχει συντελεστεί προ πολλών ετών και οι δικαιούχοι έχουν πληρωθεί τις αποζημιώσεις τους, συνεπώς καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός των υπηρεσιών περί έλλειψης στοιχείων για την τύχη των απαλλοτριώσεων.
Επίσης έγινε εκτενής αναφορά στο βιβλίο συμβάντων του Αστυνομικού Τμήματος Αλιβερίου στο οποίο έχει καταγραφεί το σύνολο των τροχαίων ατυχημάτων της τελευταίας δεκαετίας.
Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Οριού επεσήμαναν την έντονη διαμαρτυρία και την αγανάκτηση των κατοίκων.
Ο Νομάρχης, μετά από την λεπτομερειακή ενημέρωση που του έγινε διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο και τους εκπροσώπους των φορέων του Οριού ότι με εντολή του οι υπηρεσίες θα επικαιροποιήσουν ή θα συμπληρώσουν την μελέτη του κόμβου του Οριού και ότι αμέσως θα προβούν στην κατασκευή στου έργου καθώς και στην ορθή αποκατάσταση του φωτισμού του.
Ο Δήμαρχος και οι εκπρόσωποι του Οριού είχαν εν συνεχεία συνεργασία με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών και έλαβαν την διαβεβαίωση ότι σύντομα θα γίνει η κατασκευή του κόμβου.
Κατόπιν των ανωτέρω ο Δήμαρχος πρότεινε τόσο στους φορείς όσο και στους κατοίκους του Οριού που παρέστησαν στην ενημερωτική συγκέντρωση που διοργανώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο Οριό να αναστείλουν για μερικές εβδομάδες τις προτεινόμενες κινητοποιήσεις και να επανέλθει το θέμα για ενημέρωση και απόφαση λίγο πριν το Πάσχα.
Σε περίπτωση που οι Υπηρεσίες δεν έχουν προχωρήσει σε ικανοποιητικό στάδιο την υλοποίηση των εντολών του Νομάρχη, οι κινητοποιήσεις θα γίνουν τις ημέρες του Πάσχα. Η πρόταση του Δημάρχου έγινε αποδεκτή.
(Η παραπάνω ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο του Δημάρχου Αυλώνος:
www.dkatsoulis.blogspot.com όπου μπορεί να σχολιαστεί από τον καθένα)

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Όσο για κάποιο δημοσίευμα με ανακοίνωση της αντιπολίτευσης σχετικά με την Συνέλευση στο Οριό ο Δήμαρχος Αυλώνος δηλώνει ότι: «Δεν παρακολουθούμε ούτε σχολιάζουμε ανοησίες και ανερμάτιστες ανακοινώσεις που έχουν μοναδικό στόχο να δώσουν υπόσταση σε πολιτικές ανυπαρξίες. Όποιος ενδιαφέρεται πράγματι για τα προβλήματα του Οριού επιδιώκει τον διάλογο και την ενημέρωση των κατοίκων όπου και αν βρίσκονται, στο καφενείο, στο σπίτι, στην δουλειά. Εξάλλου οι Οριώτες γνωρίζουν και αναγνωρίζουν τους δικούς τους ανθρώπους από το 1998 έως σήμερα. Η Συνέλευση στο Οριό έγινε λίγα μέτρα πιο πέρα, εκεί όπου οι ηλικιωμένοι ως επί το πλείστον κάτοικοι είχαν συγκεντρωθεί και ζήτησαν από τον Δήμαρχο να συζητήσουν εκεί για να μην μετακινηθούν μέσα στην παγωνιά. Η ουσία είναι ότι έγινε μία πολύ γόνιμη συζήτηση, δόθηκε ενημέρωση και αναλήφθηκαν δεσμεύσεις με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για όλα τα προβλήματα του χωριού. Όσοι ετράπησαν σε φυγή καλώς ετράπησαν γιατί αισθάνονται ξένοι στο Οριό. Εμείς συνεχίζουμε τις επόμενες συγκεντρώσεις σε όλα τα χωριά. Μας ενδιαφέρουν τα προβλήματα και οι λύσεις. Εξάλλου για αυτά κρινόμαστε.»

ΚΚΕ

ΚΚΕ - ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΥΦΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
ΤΟΥ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Φαίνεται ότι δεν αρκούν στο κεφάλαιο οι τόσες εγγυήσεις που φανερά του δίνει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, του χρειάζονται και άλλες εν κρυπτώ.
Καλά κρατεί ο αγώνας δρόμου με τη ΝΔ, για το ποιος θα κερδίσει την εύνοια την πλουτοκρατίας στη μάχη για την καρέκλα της εξουσίας και την εξαπάτηση του λαού.

ΤΣΟΥΚΑΤΟΣ & ΓΙΩΡΓΟΣ

και ο Γιώργος μες την βίλα

Δημοσιεύθηκε την Φεβρουαρίου 28, 2009 από Γιάννης Παπαϊωάννου
Το 2000 κάποιοι που χαρακτηριστήκαν απο όλο το ΠΑΣΟΚ αρνητικά πιαστήκαν σε κότερο επιχειρηματία.
Το Θεόδωρο Τσουκάτο κατονόμασε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Ευάγγελος Γιαννόπουλος ως έναν από τους συνδαιτυμόνες στο κότερο του προέδρου της Ιntracom.
Σήμερα άλλαξαν οι καιροί! Μπήκαμε στο 2009
Όλα στο Φως! Ελλάδα αξιών! Ευρώπουλα!
Ο ίδιος ο πρόεδρος βρίσκεται με επιχειρηματίες σε βίλες. Εξέλιξη στα όρια των θεσμών και της Δημοκρατίας Ενω οσων αφορα το ΠΑΣΟΚ εντελώς παραθεσμικά!
Και το ωραίο είναι ότι κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ σιωπούν ή αντιδρούν που τα γράφω.
Η μοναδική διαφορά είναι ότι το 2000 το ΠΑΣΟΚ
αποχωρούσε ενώ τώρα έρχεται στην εξουσία.
Μύρισε εξουσία λοιπόν οπότε μια γονυκλισία στο κεφαλαίο επιβάλλεται. Λακέδες!
Και στο μέλλον όταν θα προσπαθήσουν να πυρολύσουν το ΠΑΣΟΚ τίποτα νεολαίοι..
Τα παιδιά με τα μαλλιά και με τα μαύρα ρούχα
θα φέρουνε μηνύματα για μιαν αγάπη που ‘χα.
Και όσοι διαφωνούν με αυτά που λέω να κρατήσουν τις διαφωνίες του γιατί θα συνεχίσω να τα λέω. Οι θέσεις μου είναι γνωστές αλλά κυρίως είναι γνωστό το ποιος είμαι και το ποσο καθαρή ειναι η φωνή μου.
θα ηταν ντροπή να μην μιλούσα

ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ;

και “σοσιαλισμός” το βραδυ!



Δημοσιεύθηκε την Φεβρουαρίου 28, 2009 από Γιάννης Παπαϊωάννου
Η ρήση “Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα”
είναι επίκαιρη όσο ποτέ άλλοτε, τόνισε ο Γ. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας τους πέντε εθνικούς στόχους του ΠΑΣΟK
Σε μυστικό Δείπνο με επιχερηματίες…
(Όχι διαπλεκόμενους αλλά απο τους άλλους)
Τους αγρότες κυριε Παπανδρέου δεν τους είδατε ποτέ σαν αγωνίζονταν στο κάμπο.
Ούτε μυστικά ούτε φανερά!
Βρωμανε Ιδρωτίλα τσίπουρο φαντάζομαι… και είναι τρε μπανάλ!
Τι και αν φωνάζαμε από εδώ μέσα μάταια
Τους άνεργους στο πέραμα;
Ναι αυτούς που Βρωμάνε μεροκάματο και μόχθο!
-ΌΧΙ!
-Τίποτα απολυμένους. Άστεγους; Σε κανα εργοστάσιο απεργών πηγατε;
-ΟΧΙ!
-Τίποτα νεολαίους. Μαθητες, φοιτητες;
-πάμε όλοι μαζί
Ντροπή ρε! Βαρβαρότητα τα πρωινά και “σοσιαλισμός” το βράδυ!

ΔΕΙΠΝΟ ΠΑΣΟΚ

Ο ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΔΕΙΠΝΟΣ
Από antinews.gr/
Mεγάλη κουβέντα αναμένεται να ανοίξει το «μυστικό δείπνο» που οργάνωσε στον Γιώργο Παπανδρέου την περασμένη Δευτέρα στο σπίτι του στην Εκάλη, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank κ. Νίκος Καραμούζης.
Να σας αποκαλύψουμε
ποιοι κορυφαίοι επιχειρηματίες ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του οικοδεσπότη.Όπως πληροφορούμαστε ήταν εκεί ο κ. Μάνος Βασιλάκης της Aegean, αλλά και ο κ. Ευάγγελος Σπανός, πρόεδρος της Βιοϊατρικής. Ο κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος, πρώην Πρόεδρος του ΣΕΒ και ιδιοκτήτης της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν. Ο κ. Πάνος Λασκαρίδης ( ο αδελφός του Θάνος δεν μπόρεσε να παραβρεθεί) μεγαλομέτοχος στη « Μεγάλη Βρετανία» και εφοπλιστής, πρώην ιδιοκτήτης του Καζίνου, - ως συνεργάτης του εργάζεται ο κ. Νίκος Παπανδρέου, συγγραφέας και αδελφός του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ.
Το παρόν έδωσαν επίσης ο κ. Σπύρος Θεοδωρόπουλος της Vivardia, αλλά και ο κ. Μάκης Σκλαβενίτης, με τα ομώνυμα σούπερ μάρκετ και ο κ. Αριστείδης Μπελές, με τα ιχθυοτροφεία « Νηρέας».Στο δείπνο παρέστησαν ακόμα ο ιδιοκτήτης της ΜΕΤΚΑ κ. Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο κ. Σπύρος Διβάνης με τα γνωστά ξενοδοχεία, ο κ. Άγγελος Πλακόπιτας της Clobal Finance ( εταιρείας πληροφορικής), ο κ. Γιώργος Γεράρδος, της εταιρείας « Πλαίσιο» και ο κ. Σάκης Καλλιντζάλης της Ελληνικής Τεχνοδομικής.
Καθόλου άσχημη συγκομιδή για τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που καθώς βρίσκεται μια ανάσα προ της εξουσίας « ξεχνάει» τα περί « διαπλοκής» και οργανώνει σε όλα τα επίπεδα τις σχέσεις του με την επιχειρηματική τάξη.
Το τραπέζι στο σπίτι του επιφανούς στελέχους του Λάτση, άλλωστε, δεν ήταν το πρώτο που είχε οργανωθεί και, προφανώς, δεν θα είναι και το τελευταίο. Ο κ. Παπανδρέου συνοδευόταν από τον Γιάννη Ραγκούση και την υπεύθυνη του Τομέα Οικονομίας Ντίνα Λάζαρη. Εντύπωση προκαλεί που δεν πήρε μαζί του Λούκα και Χρυσοχοΐδη, πλην, όμως, και αυτοί κάνουν τις δικές τους επαφές με τους επιχειρηματίες.

ΠΑΣΟΚ

τα παιδιά της αλλαγής.
Δημοσιεύθηκε την Φεβρουαρίου 27, 2009 από Γιάννης Παπαϊωάννου
Αποκαλύπτω «μυστικό δείπνο» του κ. Γ. Παπανδρέου στην Εκάλη, στο σπίτι του αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου της Εurobank κ. Ν.Καραμούζη. Ελαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας και συνελήφθη αμέσως από τις κεραίες μου, παύοντας έτσι να είναι μυστικός, προς απογοήτευσιν (υποθέτω) του προέδρου του ΠαΣοΚ, των δύο στελεχών του κόμματος που τον συνόδευαν, του οικοδεσπότη και των 12 επιλεγμένων εκπροσώπων της επιχειρηματικής τάξης που είχαν προσκληθεί.
Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το δείπνο διοργάνωσαν ο κ. Καραμούζης και ο εικονιζόμενος στο σκίτσο Γραμματέας του ΠαΣοΚ κ. Ι.Ραγκούσης, ο οποίος, σε συνεννόηση πάντοτε με τον κ. Παπανδρέου, προχωρεί τον τελευταίο καιρό σε πρωτοβουλίες που ανοίγουν διαύλους επικοινωνίας ανάμεσα στον πρόεδρο του ΠαΣοΚ και σε παράγοντες της δημόσιας ζωής. Με άκρα μυστικότητα (πού να ΄ξεραν…) οι κκ. Ραγκούσης και Καραμούζης επέλεξαν 12 επιχειρηματίες οι οποίοι κατά κύριο λόγο δεν έχουν δοσοληψίες με το κράτος.
Εγραψα «κατά κύριο λόγο» διότι, όπως… βεβαιώνεται από τουλάχιστον τρεις διαφορετικούς αυτόπτες μάρτυρες, συμμετείχε επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στον τομέα της ενέργειας. Εκτός από αρκετή ενέργεια, ο μυστικός δείπνος είχε, μεταξύ άλλων, αεροπλάνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, καράβια και τσιμέντα (όχι ότι ακόμη και αυτοί οι τομείς δεν κρέμονται από το βυζί του κράτους, αλλά τέλος πάντων…).
Το δείπνο είχε ακόμη απορρυπαντικά, κέτσαπ, σκούπες, τροφές για κατοικίδια, τομάτες, τυριά, οδοντόπαστες κ.ά., αφού συμμετείχε και ένας εκπρόσωπος σουπερμάρκετ. Ολόκληρη η ελληνική οικονομία λοιπόν στο πιάτο του Γιώργου.
Η ώρα προσέλευσης ορίστηκε μετά τις 9.30 το βράδυ και φυσικά ο κ. Παπανδρέου, τηρώντας τον άγραφο νόμο, δεν θα μπορούσε παρά να καθυστερήσει για 20 λεπτά. Είχαν ήδη καταφθάσει ο κ. Ι. Ραγκούσης και η διαχρονική ηγερία του Τομέα Οικονομίας του ΠαΣοΚ κυρία Ντίνα Λάζαρη . Η οικονομολόγος με διδακτορικό κυρία Λάζαρη διατηρεί ιστορική πολυετή σχέση με την οικογένεια Παπανδρέου και ο πρόεδρος την εμπιστεύεται απόλυτα.
Εχει τεράστια σημασία ότι ο κ. Παπανδρέου απέφυγε συνειδητά να ζητήσει να τον συνοδεύσει η πολιτική εκπρόσωπος Οικονομίας κυρία Λούκα Κατσέλη, ο πολιτικός εκπρόσωπος Ανάπτυξης κ. Μιχ.Χρυσοχοΐδης , ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Γ.Παπακωνσταντίνου ή η κυρία Αννα Διαμαντοπούλου . Πρόκειται για τους τέσσερις σφοδρότερους διεκδικητές του υπουργείου Οικονομίας σε περίπτωση νίκης του ΠαΣοΚ, παρ΄ ότι οι τρεις τελευταίοι το διαψεύδουν κατηγορηματικά.
Παρένθεση: Εχει πλάκα που, ενώ στη ΝΔ κανένας δεν θέλει το υπουργείο Οικονομίας, στο ΠαΣοΚ το θέλουν όλοι. «Εχουν άγνοια κινδύνου» μου λέει κυβερνητικός, «αφού ούτε που φαντάζονται πόσο σκ…τα έχουμε κάνει». Στο θέμα μας όμως. Μαθαίνω ότι ο κ. Παπανδρέου δεν πήρε μαζί του στο δείπνο κάποιον από τους «μεγαλοκαρχαρίες» γιατί ως το πρωί της υποθετικής ορκωμοσίας δεν πρόκειται να δώσει οποιοδήποτε υπουργείο σε κανέναν. Θα τους χορέψει όλους στο ταψί. «Ο Μιτεράν το ΄81 είχε δείξει με ποιους θα κυβερνήσει» είπε ευγενικά στον κ. Παπανδρέου κάποιος διαβασμένος. Ο Γιώργος δεν τσίμπησε.
Στην ευρύχωρη τραπεζαρία του κ. Καραμούζη κάθε επιχειρηματίας έπαιρνε τον λόγο και έλεγε τα δικά του. Ο κ. Παπανδρέου έκανε δύο παρεμβάσεις, μία στη μέση και μία στο τέλος. Κάθε επιχειρηματίας έλεγε κάτι για τον κλάδο του και κάτι για τη χώρα (αποδεικνύοντας ότι διακρίνονται από αίσθημα κοινωνικής ευθύνης). Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για ένα νέο αναπτυξιακό όραμα (δηλαδή την «πράσινη ανάπτυξη») και για την ανάγκη ενός «κυρίαρχου κράτους». Ασκησε μάλιστα κριτική στον κ. Κ.Καραμανλή και στο σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου που «δεν κάνει follow up σε αυτά που αναθέτει».
Οι επιχειρηματίες δεν ήταν το ίδιο ευγενικοί. «Δεν μας νοιάζει αν αυτό που θα κάνετε θα είναι δεξιό ή αριστερό, προωθημένο ή συντηρητικό» είπε κάποιος . «Απλώς κάντε κάτι!». Ολοι κούνησαν το κεφάλι τους. Η δραματική παραίνεση ερμηνεύεται ως κραυγή αγωνίας της επιχειρηματικής τάξης για την υποτιθέμενη… «αδράνεια του Πρωθυπουργού».
Το συμπέρασμα είναι ότι ο «μυστικός δείπνος» πήγε πολύ καλά, γι΄ αυτό άλλωστε κράτησε ως τις 2 μετά τα μεσάνυχτα. Οι συνδαιτυμόνες έφαγαν σοσιαλιστικό ψάρι και σαλάτες (αφού τα φιλέτα είναι για τους καπιταλιστές). Μάλιστα κάποιοι εκ των επιχειρηματιών ανέβαλαν ταξίδια στο εξωτερικό για να μη χάσουν τη θέση τους στο δείπνο Καραμούζη. Δεν είχαν πολλά περιθώρια. Η κρίση δαγκώνει και οι δημοσκοπήσεις είναι αδυσώπητες.

Π.Α.ΜΕ

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Π.Α.ΜΕ.
Ούτε βήμα πίσω!

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι
Σχεδόν σε όλους τους εργασιακούς χώρους οι εργοδότες προχωράνε σε απολύσεις ή απειλούν απροκάλυπτα τους εργαζόμενους ότι θα προχωρήσουν σε μαζικές απολύσεις, επικαλούμενοι την οικονομική κρίση.
Οι «προειδοποιήσεις» των εργοδοτών αποσκοπούν στο να προετοιμάσουν το έδαφος, ώστε, όταν μπουν για τα καλά στη δίνη της κρίσης, να μπορούν να κάνουν όσες απολύσεις εξυπηρετούν τα κέρδη τους χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Θέλουν να κατοχυρώσουν στη συνείδηση των εργαζομένων τα αντεργατικά μέτρο σαν κάτι αυτονόητο, σαν «αναγκαίο κακό». Στόχος τους να αυγατίσουν ή, τουλάχιστον, να διατηρήσουν τη σημερινή κερδοφορία τους. Το αναγνωρίζουν, άλλωστε, ισχυριζόμενοι, διά στόματος των εκπροσώπων τους, πως ο «στόχος είναι να διατηρήσουμε και για το 2009 τα επίπεδα τζίρου και κύκλου εργασιών».
Είναι βέβαιο ότι οι εργοδότες, έχοντας την πλήρη κάλυψη από τα κόμματά τους και τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, δε θα αρκεστούν στις απολύσεις. θα βάλουν εκβιαστικά σε εφαρμογή κάθε αντιδραστικό μέτρο που μπορεί να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους σε περίοδο κρίσης και μετά από αυτήν.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δείξουν καμιά ανοχή, κανένα φόβο μπροστά στις εργοδοτικές απειλές.
Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συναινέσουν σε απολύσεις ή άλλο αντεργατικό μέτρο για να σωθεί δήθεν η επιχείρηση. Κάθε βήμα πίσω, το μόνο που κάνει είναι να αφαιρεί κατακτήσεις και δικαιώματα και, ταυτόχρονα, να στρώνει το έδαφος στην ένταση της αντεργατικής επίθεσης, για παραπέρα αφαίρεση μισθολογικών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων. Οι εργάτες πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η αναδίπλωση μπροστά στις απειλές της εργοδοσίας σημαίνει νέες θυσίες, νέα πλήγματα, νέα επιδείνωση των όρων αναπαραγωγής της εργατικής τους δύναμης.
Ο δρόμος που ανταποκρίνεται στα πραγματικά συμφέροντα των εργαζομένων είναι ο δρόμος της συσπείρωσης με το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, με αίτημα να πληρώσει η πλουτοκρατία την κρίση.
Αυτό μπορεί και πρέπει να εκφραστεί και σε πολιτικό - συνδικαλιστικό επίπεδο, με την καταδίκη των δυνάμεων που στηρίζουν το κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Μόνον έτσι μπορούν να μπουν εμπόδια στις αντεργατικές πολιτικές.
Ο αντιμονοπωλιακός αγώνας να γίνει η προκεχωρημένη γραμμή του εργατικού κινήματος, να αποτελέσει το εφαλτήριο για την αντεπίθεση, με στόχο την αποδυνάμωση και, τελικά, την ανατροπή αυτής της πολιτικής.
Στόχος που για να γίνει χειροπιαστός απαιτεί καθημερινά, μικρά και μεγάλα, βήματα.


Το ΠΑΜΕ σας καλεί
σε συλλαλητήριο
στις 17 Μάρτη
και ώρα 7 μμ
στη Χαλκίδα στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009

"Κόκκινο στις Παραβάσεις"

"Κόκκινο
στις Παραβάσεις"
Το σταθμό διοδίων των Αφιδνών, επισκέφθηκε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και παρακολούθησε τη διαδικασία διανομής του "Πρακτικού Οδηγού του Κ.Ο.Κ" στους διερχόμενους οδηγούς, με την ευκαιρία της εξόδου της Καθαράς Δευτέρας.
"Βάζουμε κόκκινο στις παραβάσεις, προτιμούμε να παίζουμε με τους κανόνες παρά με τη ζωή", τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Στυλιανίδης, ο οποίος αφού ευχήθηκε σε όλους καλό τριήμερο, πρόσθεσε ότι θα πρέπει πάντοτε το μυαλό τους να είναι στην οδική ασφάλεια και να μην παίζουμε με τη ζωή μας.

Σε ερώτηση αν πιστεύει ότι περισσότερο ο φόβος του προστίμου κάνει τον οδηγό να προσέχει στο δρόμο ο κ. Στυλιανίδης είπε πως και αυτό παίζει ένα αποτρεπτικό ρόλο, αλλά πάνω από όλα είναι θέμα κουτλτούρας, θέμα νοοτροπίας, την οποία καλλιεργούμε και στη νέα γενιά αλλά και στην ενεργή, θα έλεγα, κοινωνία.
Ο "Πρακτικός οδηγός", μια χρηστική έκδοση του ΥΜΕ, με τίτλο "Κόκκινο στις Παραβάσεις" που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τον πίνακα ποινών του ΚΟΚ, θα διανέμεται στους διερχόμενους οδηγούς από τα διόδια Αφιδνών, Ελευσίνας, Ρίου και Μαλγάρων την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου.

ΔΟΥ

Παράταση
υποβολής δηλώσεων

Παράταση για ένα μήνα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών στη προθεσμία υποβολής δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος και του εντύπου Ε9 για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Οι νέες προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων ξεκινούν απο 1 Απριλίου 2009 και θα ολοκληρωθούν σε 11 εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του αριθμού φορολογικού μητρώου του φορολογούμενου, ενώ η αρχική προθεσμία προέβλεπε ότι ξεκινούσαν στις 3 Μαρτίου.

Οπως σημειώνεται στην απόφαση η παράταση δόθηκε ύστερα απο αιτήματα επαγγελματικών τάξεων λόγω της μη έγκαιρης λήψης των απαραίτητων δικαιολογητικών καθώς και της αλλαγής του τρόπου φορολογίας ορισμένων επιχειρήσεων.

Ιταλία

Πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ
σε καρτέλ ζυμαρικών


Η κρατική ιταλική αρχή ανταγωνισμού επέβαλε συνολικό πρόστιμο 12,5 εκατ. ευρώ σε 26 εταιρίες παραγωγής ζυμαρικών, λόγω παραβίασης των κανόνων της ελεύθερης αγοράς. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε ότι 26 εταιρίες, μεταξύ των οποίων οι Barilla, Divella, De Cecco, Garofalo και Amato, είχαν συνάψει άτυπη συμφωνία για προσχεδιασμένες αυξήσεις στην τιμή των ζυμαρικών.
Η συμφωνία περιόρισε σοβαρά τη δυνατότητα ελεύθερου ανταγωνισμού, όπως και τη διαμόρφωση διαφορετικών τιμών λιανικής πώλησης και εφαρμόσθηκε σε συνεργασία με την Unpi, την Ιταλική Ένωση Παραγωγών Ζυμαρικών.
Η Αρχή τονίζει στην απόφασή της ότι, οι συγκεκριμένες εταιρίες έχουν εξασφαλίσει ποσοστό 90% της συνολικής αγοράς και ότι η Unpi είναι η ισχυρότερη ένωση του τομέα. Εκπρόσωποι του Οργανισμού, που προστατεύει τον ελεύθερο ανταγωνισμό, εξηγώντας τους λόγους που τους ώθησαν στο να υιοθετήσουν τις συγκεκριμένες οικονομικές κυρώσεις, επισημαίνουν ότι «δεν αμφισβητείται η ανάγκη της κάθε εταιρίας να προχωρήσει σε αυξήσεις - δεδομένων και των ανατιμήσεων των κύριων συστατικών υλών.
Δεν εγκρίνεται, όμως, ο προσυμφωνημένος τρόπος με τον οποίο εφαρμόσθηκαν οι συγκεκριμένες αυξήσεις».
Από το Μάιο του 2006 ως το Μάρτιο του 2008, η τιμή των ζυμαρικών, στην Ιταλία, σημείωσε άνοδο της τάξης του 51,8% στη χονδρική πώληση και του 36% στη λιανική.
Πολλές ενώσεις καταναλωτών είχαν ζητήσει, εδώ και καιρό, την παρέμβαση των κρατικών αρχών ελέγχου, καθώς τα μακαρόνια θεωρούνταν πάντα το κατ' εξοχήν φθηνό φαγητό της χώρας.
Με τις προσυμφωνημένες αυξήσεις, εξηγεί η αρχή, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μπόρεσαν να καλύψουν το μεγαλύτερο κόστος παραγωγής, ενώ οι πιο γνωστές μάρκες - που ανέλαβαν το ρόλο του «συντονιστή»- κατάφεραν να διατηρήσουν τους πελάτες τους, οι οποίοι είχαν μείνει πολλές φορές, χωρίς φθηνότερες εναλλακτικές.

ΣΙΜΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

Βουλευτής Ευβοίας - ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΕΠΕΝΔΥΤΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ ΑΝΑΖΗΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ


Στη λύση του στρατηγικού επενδυτή προσανατολίζεται η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των οικονομικών και λειτουργικών προβλημάτων της ΛΑΡΚΟ.
Αυτό ανακοινώθηκε για πρώτη φορά επίσημα από τον υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αθανάσιο Μπούρα κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο βουλευτής Εύβοιας, Σίμος Κεδίκογλου σχετικά με τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ
Ο βουλευτής τόνισε την ανάγκη διασφάλισης των εργαζομένων, ενώ για μία ακόμα φορά υποστήριξε ότι πρέπει να καταλογιστούν ευθύνες στις διοικήσεις των τελευταίων χρόνων, καθώς τα οικονομικά στοιχεία των περασμένων ετών είναι σκανδαλώδη.
«Το εγγενές πρόβλημα της ΛΑΡΚΟ- ανέφερε- είναι οι δύο μέτοχοι, η Δ.Ε.Η. και η Εθνική. Σε μία εποχή που δοκιμάζεται η ΛΑΡΚΟ, το να έρχονται οι δύο κύριοι μέτοχοι, η Δ.Ε.Η. και η Εθνική και να διεκδικούν οφειλές του παρελθόντος, νομίζω ότι δείχνει τη φύση του προβλήματος. Πρέπει να ξεκαθαριστεί τι σκοπεύουν να κάνουν αυτοί οι δύο μέτοχοι και αν θα πρέπει το κράτος να αναλάβει το δικό τους ρόλο. Τα παρελθόντα χρέη, αυτά τα 48.000.000 της ΛΑΡΚΟ ΑΕΜΜΕΛ είναι από τη δεκαετία του 1990 και έπρεπε να είχαν υπαχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων».
Ο κ. Κεδίκογλου εξέφρασε παράλληλα την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση αναγνωρίζει την εθνική σημασία της ΛΑΡΚΟ, ωστόσο, ανέφερε πως το πιο σημαντικό είναι το πότε θα είναι έτοιμο το σχέδιο δράσης που θα εκπονήσει η Γενική Γραμματεία Δ.Ε.Κ.Ο. για το πώς θα προχωρήσει η ΛΑΡΚΟ προκειμένου να μπει σε μία προοπτική ανάπτυξης.
Απαντώντας ο υφυπουργός ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η ΛΑΡΚΟ χρειάζεται άμεσα σημαντικά κεφάλαια για επενδύσεις και σύγχρονο επιχειρηματικό σχέδιο, ώστε να εξέλθει από το σημερινό της αδιέξοδο.
Για την επίτευξη αυτού του στόχου, όπως επεσήμανε, θα λάβουν όλα α απαραίτητα μέτρα τα κυριότερα εκ των οποίων είναι τα εξής: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με συμμετοχή του Δημοσίου της Δ.Ε.Η. και της Εθνικής Τράπεζας που είναι και οι βασικοί μέτοχοι. Άμεση χρηματοδότηση της επιχείρησης με 30.000.000 έως 50.000.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ενίσχυσης της οικονομικής ρευστότητας. Αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή. Απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια είναι η υποβολή ενός εμπεριστατωμένου σχεδίου ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης της επιχείρησης που θα συνοδεύεται από τις σχετικές οικονομικές καταστάσεις, από το οποίο θα προκύπτει η οικονομική θέση, τα προβλήματα και τα προτεινόμενα μέτρα για την αναδιοργάνωση
Ο υφυπουργός κ. Μπούρας επανέλαβε, ότι αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση η ενίσχυση της ΛΑΡΚΟ και η εξεύρεση βιώσιμης λύσης για την εξυγίανση και επιβίωση της επιχείρησης σε βάθος χρόνου. Άλλωστε , όπως παραδέχτηκε η απασχόληση σήμερα χιλίων τριακοσίων εργαζομένων και άλλων διακοσίων περιφερειακά απασχολούμενων έχει θετικές επιπτώσεις στις τοπικές οικονομίες των πέντε νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ.
«Για όλα αυτά- είπε- υποχρεούμαστε να στηρίξουμε, αλλά και να επέμβουμε στη διάσωση της επιχείρησης».

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συνεδρίαση
του Νομαρχιακού
Συμβουλίου Ευβοίας

Καλείστε να παραστείτε στην έκτακτη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί στις 4-3-2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Ν.Α. Εύβοιας, Λ. Χαϊνά 102, με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Αναμόρφωση προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2009.
2. Έγκριση προμηθειών των Υπηρεσιών της Ν.Α. Ευβοίας σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 49 παρ. ι του Π.Δ. 30/96 (ΚΩΔΙΚΑΣ Ν. Α.).
3. Έγκριση προϋπολογισμού οικ. έτους 2009 της Επιτροπής Μαθητικών Κατασκηνώσεων & Φιλοξενίας (Ε.Μ.Κ.Φ.) Αγ. Αντωνίου Καρύστου.
4. Ορισμός Εκπροσώπων στην Επιτροπή Χαρακτηρισμού Παράλιων Χώρων ως Πολυσύχναστων ή μη.
5. Ορισμός μελών για συγκρότηση επιτροπής του Ν. 2734/99 (εκδιδόμενα με αμοιβή πρόσωπα).
6. Προγραμματική σύμβαση «Παρακολούθηση τοξικού φυτοπλακτού σε ζώνες αλιείας οστράκων».
7. Πρόγραμμα Δασικών Έργων και Εργασιών Δημόσιας και μη Δημόσιας Δασοπονίας έτους 2009.
8. Κατάρτιση προγράμματος έργων μελετών και δράσεων Ν.Α. Ευβοίας έτους 2009 που χρηματοδοτείται από τους Κ.Α.Π.
9. Κατάρτιση προγράμματος έργων και μελετών που χρηματοδοτούνται από άλλους φορείς μέσω Ν.Α. Ευβοίας πλην Π.Δ.Ε. και Κ.Α.Π. έτους 2009.
10. Κατάρτιση ΕΑΠΝΑ - ΣΑ056 έτους 2009.
11. Κατάρτιση προγράμματος ΣΑΝΑ 011/3 έτους 2009 (Νομαρχιακό σκέλος ΠΕΠ 2000 -2006).
12. Κατάρτιση προγράμματος «Αποκατάσταση ζημιών που προκλήθηκαν από έντονα καιρικά φαινόμενα (Ιαν.-Μάρτιος 2003), με ΚΑ2003ΕΠΟ6600000 στο Νομό Ευβοίας και που χρηματοδοτείται από τη ΣΑΕΠ 066 έτους 2009».
13. Κατάρτιση προγράμματος ΣΑΕΠ 066-Ειδικός Αναπτυξιακός Πόρος Ν. Ευβοίας.
14. Έγκριση σχεδίου Π.Σ. μεταξύ της Ν.Α. και ΚΕ.ΠΕ. Ν.Α. Κοζάνης με σκοπό την υλοποίηση της μελέτης με τίτλο: «Μελέτη Σκοπιμότητας και Οικονομοτεχνική Μελέτη για την δημιουργία Κέντρου Περιβάλλοντος Ν.Α. Ευβοίας».
15. Έκδοση ψηφίσματος κατά του ελλιμενισμού παροπλισμένων πλοίων στο Νότιο λιμάνι της Χαλκίδας.
16. Έκδοση ψηφίσματος στήριξης στα αιτήματα των εργαζομένων στις Ν.Α. Ελλάδας.

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Συναντήσεις του Συνδέσμου Βιομηχανιών
Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος
με θέμα την κρίση στην οικονομία
και οι επιπτώσεις της στις επιχειρήσεις

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος, αναγνωρίζοντας τα μηνύματα της αγοράς προγραμμάτισε συναντήσεις με όλα τα μέλη του σε κάθε Νομό ευθύνης του Συνδέσμου.
Η προσπάθεια αυτή γίνεται προκειμένου ο Σύνδεσμος να αποτυπώσει συνολικά και έγκυρα την τρέχουσα κατάσταση και αφετέρου να καταγράψει προτάσεις, που μπορούν να υποβληθούν στην Κυβέρνηση και να βελτιώσουν τις συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων.
Στην Χαλκίδα, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρίας SABO ΕΛΛΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε., την Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου, με την προσέλευση των μελών του Νομού Ευβοίας.

Η εκδήλωση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δεδομένου ότι οι παρευρισκόμενοι επιχειρηματίες κατέθεσαν την άποψή τους για την παρούσα κατάσταση, αλλά και τις προτάσεις τους για την καλλίτερη αντιμετώπιση της.
Εκ μέρους του Συνδέσμου, συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευριπίδης Ευλογημένος, ο Πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Απόστολος Παπαδούλης,, ο Αντιπρόεδρος Ν. Ευβοίας κ. Εμμανουήλ Μαραγκουδάκης, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτριος Κοίλιαρης, η Υποδιευθύντρια κα Ευφροσύνη Δαγλαρίδου, ο Υπεύθυνος Οικονομικών Θεμάτων κ. Παναγιώτης Βενετσάνος.
Από το Επιμελητήριό μας στην εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρόεδρος κ. Παναγιώτης Σίμωσης , ο Α΄ Αντιπρόεδρος κ. Παντελής Κούκος και ο οικον. Επόπτης κ. Δημήτριος Σταματούκος.
Αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν ήδη στην Λαμία, στην Καρδίτσα, στα Τρίκαλα, στον Βόλο και στην Λιβαδειά.
O ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΙΜΩΣΗΣ

ΘΕΑΤΡΟ

Μπέρναρντ Σλέηντ
«ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ»
Κωμωδία
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΧΕΙΜΩΝΑΣ 2008 – 09
Η αστεία ρομαντική κωμωδία του Μπέρναρντ Σλέηντ «Κάθε Χρόνο Ίδια Μέρα» σε σκηνοθεσία Κώστα Αρζόγλου με τη Μαριάννα Τουμασάτου και τον Αλέξανδρο Σταύρου που εγκαινίασε πέρσι το θέατρο Αλέκος Αλεξανδράκης και παίχτηκε φέτος στο ίδιο θέατρο μόνο για ένα μήνα, παρουσιάζεται φέτος τον χειμώνα σε όλη την Ελλάδα.
Το έργο αποτέλεσε σημείο αναφοράς στην καριέρα του Αλέκου Αλεξανδράκη - μια τεράστια επιτυχία που μοιράστηκε με τη Νόνικα Γαληνέα – γι’ αυτό και οι θεατρικές επιχειρήσεις Λεμπέση τιμώντας τον σπουδαίο ηθοποιό, το επέλεξαν ως εναρκτήριο για τη νέα θεατρική τους στέγη την περσινή σεζόν.
Πρόκειται για μια από τις πιο πετυχημένες κωμωδίες δύο χαρακτήρων του Μπροντγουαίη και βρίσκεται στην ένατη θέση στην κατάταξη των μακροβιότερων παραστάσεων. Οι New York Times την χαρακτήρισαν ως «…την πιο αστεία κωμωδία σχετικά με τον έρωτα και τη μοιχεία,…αλλά και τόσο συγκινητική», ενώ το New York Magazine αναφέρει «…είναι συγκινητικά αστείο, συχνά συγκινητικό και λαθραία οξυδερκές σε όλη του τη διάρκεια».
Ο Σλέηντ χειρίζεται
με απίστευτη μαεστρία τις ανθρώπινες σχέσεις, οικογενειακές, φιλικές, ερωτικές αλλά και τα απλά πράγματα που αντιμετωπίζουμε όλοι στη καθημερινή μας ζωή. Στιγμές κωμικές, στιγμές τραγικές που αναγνωρίζουμε σαν να ήταν δικές μας, και άλλες που πάντα ευχόμαστε να ζήσουμε.
Το «Κάθε Χρόνο Ίδια Μέρα» πρωτοπαρουσιάστηκε στο Brooks Atkinson Theatre της Νέας Υόρκης στις 13 Μαρτίου 1975 και ήταν υποψήφιο για το βραβείο Tony, το οποίο κέρδισε η Έλεν Μπερνστιν για την ερμηνεία της ως άπιστη σύζυγος. Το έργο βραβεύτηκε με το Drama Desk και κατόπιν ανέβηκε σε τριάντα χώρες ενώ το 1978 η ταινία με τον ίδιο τίτλο, σε σενάριο του συγγραφέα ήταν υποψήφια για Όσκαρ.
Τη μετάφραση του έργου υπογράφει ο Μιχάλης Παπαμιχάλης, τη σκηνοθεσία ο Κώστας Αρζόγλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια ο Γιώργος Ασημακόπουλος, τη μουσική επιμέλεια ο Ιάκωβος Δρόσος, τους φωτισμούς ο Παντελής Πετράκης.
Τους ρόλους ερμηνεύουν η Μαριάννα Τουμασάτου και ο Αλέξανδρος Σταύρου.
Παραγωγή: Γιώργος & Νινέτα Λεμπέση
Τηλ. Επικοινωνίας: 6932431270 κα Λεμπέση.
Κύριε Δήμαρχε, δεν έχω καμμία αντίρρηση.
Όποιος κύριος ή κυρία συμπληρώνει τα 60 χρόνια,
να μπορεί να γίνει μέλος
σ΄όποιο ΚΑΠΗ επιθυμεί
και να μην θέλει να είναι υποψήφιος βουλευτής.
ΤΟΠΟ ΣΕ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ.

Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ;

ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΥΡΙΕΣ
ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
ή ΚΑΠΟΙΑ ΛΕΙΠΕΙ;
ΑΝ ΛΕΙΠΕΙ, ΓΙΑΤΙ;

ΓΙΑΤΙ ΞΕΧΑΣΑΤΕ;

ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ;
ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ "ΗΘΕΛΑΝ" ΕΚΛΟΓΕΣ,
ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ, ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ,
ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ. ΣΤΙΣ 8 ή 15 ΜΑΡΤΙΟΥ,
ΤΙ ΛΕΝΕ ΣΗΜΕΡΑ;
ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΝΕΕΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ;
ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΡΑΔΕΧΘΟΥΝ
ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΛΑΘΟΣ;
ΚΥΡΙΟΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΤΕ.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΤΕΣ
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ.
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ
ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
ΡΟΥΦΗΞΤΕ ΤΩΡΑ, ΤΑ ΛΑΘΗ ΣΑΣ.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

ΓΙΩΡΓΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ
ΣΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑ ΔΩΡΟ,
........Τόοοοοοοσοοοο ΜΕΓΑΛΟ.

ΣΗΜ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΕΝ

Συνέχεια ενημέρωσης
για την προσάραξη Δ/Ξ πλοίου
στο Βαθύ Αυλίδος
Αποκολλήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από τη θαλάσσια περιοχή «Βαθέως Αυλίδος», το Δ/Ξ «ΓΡΗΓΟΡΗΣ Π.» Ν.Π. 10499, το οποίο είχε προσαράξει, πρωινές ώρες της 26-02-2009.
Το εν λόγω πλοίο αποκολλήθηκε με τη συνδρομή των Ρ/Κ πλοίων «ΑΤΛΑΣ» Ν.Π.10238 και «ΜΠΟΥΚΟΥ Λ» Ν.Χ.24 και έπλευσε με ιδία μέσα έως το αγκυροβόλιο της νησίδας «ΠΑΣΣΑ», όπου και αγκυροβόλησε ασφαλώς.

Από τη Λιμενική Αρχή Χαλκίδας επετράπη ο απόπλους του ανωτέρω Δ/Ξ μετά από επιθεώρησή του και προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο ελληνικό νηογνώμονα.

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

ΕΔΩ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΜΟΤΟΠΟΔΗΛΑΤΑ
Ή ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ;

ΑΕΡΟΠΑΝΟ

ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝ,
ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΚΡΕΜΟΥΝ

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΠΟΥ ΠΑΡΚΑΡΙΣΕ
ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ,
Ο ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ!!
ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ
ΑΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΚΑΝΕ
ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ;
ΕΧΟΥΝ ΑΣΥΛΟ
ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ;
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 - 2 - 2009 ΩΡΑ 08.45




ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ κ. ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ.
ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ
ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ

ΔΑΣΚΑΛΕ ΠΟΥ ΔΙΔΑΣΚΕΣ

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΡΥΘΜΙΖΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ,
ΑΛΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΚΑΡΙΣΕ
ΠΑΝΩ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΗ
ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ,
ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2009


ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΣΤΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
ΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ

ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2009

Επί ποδός η Τροχαία
Με βελτιωμένο καιρό η έξοδος
για το τριήμερο
της Καθαράς Δευτέρας

Με σύμμαχο τον καλό καιρό θα γιορτάσουν οι Έλληνες τα Κούλουμα, καθώς το τσουχτερό κρύο που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες θα υποχωρήσει από την Κυριακή, ενώ την Καθαρά Δευτέρα αναμένεται ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις. Επί ποδός η Τροχαία.
Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η ΕΜΥ, το Σάββατο ο καιρός θα είναι αίθριος για όσους επιλέξουν να μείνουν στην Αθήνα. Θα σημειωθούν νεφώσεις, βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά. Τα φαινόμενα, ωστόσο, θα εξασθενήσουν από το απόγευμα.Ο καιρός στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική στερεά Ελλάδα θα είναι γενικά αίθριος.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν νεφώσεις με πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοδυτικοί 5-7 μποφόρ και το απόγευμα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.
Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι γενικά βελτιωμένος και μόνο στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα θα υπάρχουν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά, ωστόσο παγετός θα σημειωθεί τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά θα έχουν ένταση 4-6 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Την Καθαρά Δευτέρα ο καιρός θα είναι ήπιος με αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα αυξηθούν το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς 3-5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει περαιτέρω άνοδο.
Επί ποδός η Τροχαία
Για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη ατυχημάτων το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας, η Τροχαία λαμβάνει σειρά μέτρων.
Συγκεκριμένα από το μεσημέρι της Παρασκευής έως και την Δευτέρα θα απογορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων με ωφέλιμο φορτίο μεγαλύτερο από 1,5 τόνο σε συγκεκριμένα τμήματα των εθνικών οδών. Την Κυριακή δεν θα ισχύουν οι απαγορεύσεις αυτές.
Έκτακτα μέτρα θα λάβει και η Τροχαία Θεσσαλονίκης, τα οποία θα τεθούν σε ισχύ από το απόγευμα της Παρασκευής και θα ενταθούν το Σάββατο, με την κορύφωση της εξόδου από τα αστικά κέντρα.
Τροχονόμοι θα βρίσκονται σε βασικές διασταυρώσεις-κόμβους, καθώς και στις εισόδους-εξόδους της πόλης, ενώ τα ειδικά συνεργεία θα ελέγχουν τις πλέον επικίνδυνες παραβάσεις.
Τα μπλόκα της Τροχαίας θα βρίσκονται σε εμφανείς θέσεις, ενώ αιφνιδιαστική έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με τη χρήση καμερών, ραντάρ και αυτοκινήτων της Τροχαίας με συμβατικές πινακίδες κυκλοφορίας.
Στη διάρκεια του τριημέρου θα απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου μεγαλύτερου από 1,5 τόνο σε συγκεκριμένα τμήματα του οδικού δικτύου στο νομό Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ

Ε.Ε. : Πως θα γίνεται
ο έλεγχος των ζωοτροφών

Καθορίστηκαν με κανονισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της επίσημης εφημερίδας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι προδιαγραφές για τις επίσημες εργαστηριακές αναλύσεις που πρέπει να διενεργούνται στις ζωοτροφές.
Με τον εν λόγω κανονισμό προσδιορίζονται ο αριθμός και το είδος των δειγμάτων προς ανάλυση που πρέπει να λαμβάνονται, οι μέθοδοι εργαστηριακών αναλύσεων για εγκεκριμένες και μη ουσίες που περιέχονται στις ζωοτροφές, καθώς και το πώς θα υπολογίζεται η ενεργειακή αξία των σύνθετων ζωοτροφών για πουλερικά.Το πλήρες κείμενο του κοινοτικού κανονισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:054:0001:0130:EL:PDF

ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ

Φθηνότερα φέτος
τα σαρακοστιανά

Mειωμένες μέχρι και 40% είναι οι τιμές των σαρακοστιανών φέτος, σύμφωνα με έρευνα που έχουν πραγματοποιήσει οι υπηρεσίες του υπουργείου Ανάπτυξης.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου ειδικότερα σημειώνονται τα εξής: Η τιμή της λαγάνας (750 γραμ.) σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΑΝ, θα μειωθεί σε σχέση με πέρυσι (2,80 - 3,00 ευρώ) και θα κινηθεί φέτος στο επίπεδο των 2,5 ευρώ.
Στα άλλα είδη και συγκριτικά με πέρυσι, ανάλογα με την εταιρεία παραγωγής και τον λιανοπωλητή, παρατηρείται:
Χαλβάς: Οι τιμές σε σχέση με πέρυσι μειώνονται περίπου 10% ανάλογα με την περιοχή πώλησης (S/M, Βαρβάκειος κλπ)
Ταραμάς και υποπροϊόντα: σε σχέση με πέρυσι παρατηρούνται μειώσεις ως 20%.
Ελιές και τουρσί: σε σχέση με πέρυσι παρατηρούνται μειώσεις 12%
Κατεψυγμένα θαλασσινά (χταπόδι, σουπιά, γαρίδες, καλαμάρι): σε σχέση με πέρυσι παρατηρούνται μειωμένες τιμές, που φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις έως και 40%. Σχετικά με τα οπωροκηπευτικά οι τιμές σε σχέση με πέρυσι παρατηρούνται μειωμένες έως 25%.
Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι στην αγορά παρατηρείται μεγάλο εύρος τιμών δίνοντας τη δυνατότητα στον καταναλωτή να επιλέξει τις πλέον προσιτές τιμές.

Γ.Σ.Ε.Ε.

Δραματική επιδείνωση
Πάνω από 4.100 απολύσεις
το Φεβρουάριο,
έκρηξη υποχρεωτικών αδειών,
διαθεσιμοτήτων
Δραματική επιδείνωση της επικρατούσας κατάστασης στην ελληνική αγορά εργασίας αποκαλύπτουν τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για το Φεβρουάριο.
Ανακοινώθηκαν 4.136 απολύσεις, δόθηκαν υποχρεωτικές άδειες σε 774 εργαζομένους, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, ενώ 180 εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Τα παραπάνω νούμερα έρχονται να προστεθούν σε αυτά των προηγούμενων μηνών: τον Νοέμβριο του 2008 χάθηκαν 3.000 θέσεις εργασίας και 840 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Τον Δεκέμβριο του 2008 έμειναν χωρίς δουλειά 3.348 άνθρωποι, ενώ 890 τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.
Τέλος τον προηγούμενο μήνα, Ιανουαρίο, απολύθηκαν 1.528 εργαζόμενοι ενώ οι διαθεσιμότητες έφτασαν τις 140.
Είναι φανερό ότι η κατάσταση επιδεινώνεται δραματικά μέρα με την ημέρα, για τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες, τονίζει και κρούει των κώδωνα του κινδύνου το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ.
Να σημειωθεί ότι τα ανωτέρω στοιχεία αφορούν του κλάδους βιομηχανίας, κλωστοϋφαντουργίας, εμπορίου και κατασκευών.
Η γεωγραφική καταγραφή και οι περιοχές είναι: Κεντρική - Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησος - Αττική.

ΚΕΔΚΕ


ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΣΤΟ ΕΝΩΣΙΑΚΟ
Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ
Στο Ενωσιακό γήπεδο, στο Πέι Δοκού, θα διεξαχθεί ο φετινός τελικός του Κυπέλλου Εύβοιας. Ο τελικός θα γίνει την Τετάρτη 4 Μαρτίου, ώρα 15.00 με αντιπάλους τον ΑΟ Λουκισίων και την Αθλ. Ενωση Χαλκίδας.
Tο Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσής μας, ενόψει της διεξαγωγής του τελικού αγώνα Κυπέλλου Ερασιτεχνών περιόδου 2008-2009 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση συνέντευξης Τύπου, την Τρίτη 3-3-2009 και ώρα 20.00 στο ξενοδοχείο ΛΟΥΣΥ Χαλκίδας, με τη συμμετοχή των δύο σωματείων (ποδοσφαιριστές των ομάδων, προπονητές, εκπρόσωποι ομάδων), των διαιτητών του αγώνα, της Επιτροπής Διαιτησίας, του προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών και εκπροσώπων των ΜΜΕ.
Μετά τη συζήτηση-συνέντευξη, θα ακολουθήσει δεξίωση-μπουφές.

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

ΠΑΡΤΕ
ΜΕΡΟΣ
ΣΤΗΝ
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ,

ΣΤΗΝ
ΔΙΠΛΑΝΗ ΣΤΗΛΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις του Γ.Γ. της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά
μετά τη συνάντησή του
με το Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Α. Ζεμπίλη

Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε σήμερα, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009, συνάντηση εργασίας με το Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Αθανάσιο Ζεμπίλη στη Χαλκίδα. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Συνεχίζουμε τις συναντήσεις εργασίας στην Εύβοια. Είχα τη χαρά να συνεργαστώ με το Δήμαρχο Χαλκίδας. Είχαμε μια πολύ καλή κουβέντα, ουσιαστικά πλέον αρχίζουμε να εξειδικεύουμε τα ζητήματα σε επίπεδο Αυτοδιοίκησης. Με το Δήμαρχο δώσαμε λύσεις σε ζητήματα τα οποία απασχολούσαν το Δήμο Χαλκιδέων και δρομολογήσαμε μια σειρά από διαδικασίες για συγκεκριμένα ζητήματα, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα σε συγκεκριμένο προϋπολογισμό.
Παράλληλα, ενημερώσαμε σχετικά με την πορεία του ΕΣΠΑ, είδαμε ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον για τη βελτίωση των υποδομών του Τεχνικού Λυκείου και με την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης της μελέτης για την οποία ενημερώθηκα ότι βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο στο πλαίσιο της πρόσκλησης ενδιαφέροντος που έχουμε ήδη ανακοινώσει ύψους 46,5 εκατ. Ευρώ για την Περιφέρειά μας, θα δούμε θετικά την προσπάθεια αυτή του Δήμου Χαλκιδέων. Κουβεντιάσαμε πολύ σοβαρά για τα έργα πολιτισμού στην πόλη τα οποία είναι αναπτυξιακού χαρακτήρα και για μας αποτελούν σημαντική προτεραιότητα.
Τα συμπεράσματα μετά από τρεις εβδομάδες που επισκέπτομαι τους Νομούς της Περιφερείας Στερεάς Ελλάδας βρίσκονται σε δυο άξονες:
Ο πρώτος άξονας έχει να κάνει με το γεγονός ότι καταγράφω την αναπτυξιακή δυναμική η οποία έχει ήδη δρομολογηθεί την τελευταία πενταετία στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σημαντικά έργα υποδομής και σημαντικές πρωτοβουλίες.
Ο δεύτερος άξονας αναφέρεται στις ανάγκες τις οποίες καταγράφω. Εδώ δυστυχώς διαπιστώνω ότι καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να είχαν επιλυθεί δεκαετίες τώρα, και από το Α’ και από το Β’ και από το Γ’ Κοινοτικό πλαίσιο Στήριξης. Ενώ λοιπόν, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ θα έπρεπε να μιλάμε για ευρυζωνικά δίκτυα, για βελτίωση ανθρώπινου δυναμικού, για ενίσχυση καινοτόμων δράσεων, ενέργειες τις οποίες θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε και «Άυλες», καλούμαστε να καλύψουμε σημαντικές ανάγκες υποδομών τις οποίες δυστυχώς το ΕΣΠΑ δεν καλύπτει και μιλάμε για δίκτυα αποχέτευσης, βιολογικούς καθαρισμούς. Ουσιαστικά, δηλαδή, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια παθογένεια σε μια κατάσταση η οποία θα έπρεπε να είχε επιλυθεί από το Β’ Κοινοτικό πλαίσιο στήριξης.
Προβλήματα τα οποία θα έπρεπε να έχουν επιλυθεί εδώ και δεκαετίες δεν έχουν επιλυθεί. Δεν είναι δυνατόν σήμερα να είμαστε στο ΕΣΠΑ το 2009 και να μιλάμε ακόμα για δίκτυα αποχέτευσης. Έπρεπε αυτά να είχαν επιλυθεί περίπου δέκα με δεκαπέντε χρόνια πριν. Γιατί δεν επιλύθηκαν; ρωτήστε αυτούς οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι.
Εμείς κάνουμε την προσπάθειά μας, η Κυβέρνηση κάνει την προσπάθειά της, γνωρίζετε ότι έχει ήδη δρομολογήσει ένα ποσό 150,0 εκατ. Ευρώ για να καλυφθούν οι ανάγκες σε έργα υποδομής στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, όπως επίσης το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα της Φωκίδας και η συμμετοχή της Ευρυτανίας στο πρόγραμμα «Πίνδος». Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ θα γίνει και μια καλή προσπάθεια ώστε να είμαστε σε θέση να αξιολογήσουμε τις ανάγκες οι οποίες προκύπτουν.
Είναι πολύ σημαντικό ότι αυτή η διαβούλευση είναι μια δυναμική διαδικασία, συμμετέχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι φορείς μια πολύ χρήσιμη διαδικασία προς όφελος του πολίτη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας…»
Στην ίδια συνάντηση ο Δήμαρχος Χαλκιδέων δήλωσε:
«Θεωρώ ότι από την πλευρά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας υπήρξε μια πολύ καλή αντιμετώπιση και από το Γενικό Γραμματέα στον οποίο εύχομαι μια καλή θητεία αν και νομίζω ότι έχει όλα τα εχέγγυα και την εμπειρία να ανταποκριθεί επιτυχώς στο έργο του, θεωρώ ότι βρήκα μια κατανόηση όλων των αιτημάτων ώστε να προχωρήσουν, με χαρακτηριστικές περιπτώσεις το ΕΑΚ όπως και τον Ιππικό Όμιλο. Επίσης, έργα τα οποία θα ενταχθούν στις οριζόντιες δράσεις του «ΘΗΣΕΑΣ» όπως η ανάπλαση της εισόδου της πόλης, ζητήματα σχετικά με το ΕΣΠΑ και τις προτεραιότητες της πόλης της Χαλκίδας ιδιαίτερα στον τομέα του πολιτισμού όπως είναι τα έργα της αποκατάστασης της Αρέθουσας και της Οικίας Βράιλου και βεβαίως και άλλα έργα ήσσονος σημασίας όπως η μετεγκατάσταση του εργοταξίου της ΔΕΣΕ που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης. Νομίζω ότι η θητεία του νέου Γ.Γ. θα είναι μια θητεία επιτυχημένη απόλυτα για την πόλη της Χαλκίδας…»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Δηλώσεις του Γ.Γ.
της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
κ. Παντελή Σκλιά
μετά τη συνάντησή του
με το Νομάρχη Εύβοιας κ. Αθ. Μπουραντά
Ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας κ. Παντελής Σκλιάς είχε σήμερα, Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009, συνάντηση εργασίας με το Νομάρχη Εύβοιας κ. Μπουραντά στη Χαλκίδα. Μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Σκλιάς δήλωσε:
«Ξεκινάμε αυτό το διήμερο ένα κύκλο συναντήσεων εργασίας στην Εύβοια. Αρχίσαμε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, όπου είχαμε μια πάρα πολύ καλή και γόνιμη συνεργασία. Ο σκοπός είναι κοινός και δεν είναι άλλος από την προσπάθεια να επιλύσουμε προβλήματα και βεβαίως να είμαστε στην εξυπηρέτηση του πολίτη και της καθημερινότητάς του. Είναι σημαντικό ότι δημιουργήσαμε ένα σημαντικό πλαίσιο δουλειάς για τους επόμενους μήνες, ήταν ένας πολύ γόνιμος και αποδοτικός διάλογος μέσα από τον οποίο προέκυψαν ζητήματα και βεβαίως υπάρχει ένα πλαίσιο συνεννόησης έτσι ώστε να αναδειχθούν στην πραγματική τους διάσταση και στο βαθμό του εφικτού να επιλυθούν. Επιλύσαμε θέματα και θεωρώ ότι έχουμε ένα κοινό πλαίσιο συνεργασίας προς όφελος του πολίτη της Εύβοιας και τελικά του πολίτη της Στερεάς Ελλάδας …»
Στην ίδια συνάντηση ο Νομάρχης Εύβοιας δήλωσε:
«Είχαμε μια συνάντηση σήμερα με το νέο Γενικό Γραμματέα τον οποίο καλωσορίσαμε και του ευχηθήκαμε καλή επιτυχία. Έγινε μια πολύ καλή και ουσιαστική συζήτηση Και εμείς αλλά θέλω να πιστεύω και ο Γενικός Γραμματέας είμαστε ικανοποιημένοι από την έκβαση της συζήτησης που είχαμε. Ο διάλογος θα συνεχιστεί, ήδη έχουμε συμφωνήσει τις επόμενες ημέρες να έχουμε άλλη μια συνάντηση στη Λαμία γιατί έτσι λύνονται τα προβλήματα με τη συζήτηση, την καλή θέληση και την κατανόηση.
Νομίζω ότι αυτά υπήρχαν στη σημερινή μας συνάντηση και πιστεύω ότι έτσι θα συνεχίσουμε. Κατά τη γνώμη μου δεν υπήρχε διαμάχη με την Περιφέρεια, είχαμε μια συγκεκριμένη διαφορά απόψεων με τον προηγούμενο Γενικό Γραμματέα. Ήταν μια περίοδος που με στενοχώρησε γιατί εμείς είμαστε άνθρωποι που θέλουμε να αγωνιζόμαστε για τα προβλήματα του τόπου και θέλουμε όλοι να συνεργαζόμαστε. Κάπου δεν τα καταφέραμε…Από δω και πέρα δεν θα έχουμε τέτοιο πρόβλημα, έτσι δείχνουν όλα.
Από τα θέματα που έχουμε εμείς τα βασικότερα είναι το οδικό του βασικού οδικού δικτύου του Νομού, το θέμα των χρήσεων γης και το θέμα του ΕΣΠΑ που ακολουθεί, είναι ένα πρόγραμμα δύσκολο, είναι η πρώτη φορά που εμείς σαν Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μπαίνουμε σε αυτό, - είμαστε στο Στόχο 2 και όχι στο Στόχο 1 όπως είμαστε παλιότερα - αλλά νομίζω ότι με τη συνεργασία που αναπτύσσουμε με το νέο Γενικό Γραμματέα και την Περιφέρεια συνολικά νομίζω ότι θα τα ξεπεράσουμε όλα, δεν θα χάσουμε τίποτα.
Πάντα μπορεί να τύχουν προβλήματα σοβαρά, θα τα δούμε αλλά σας λέω και πάλι ότι όταν υπάρχει καλή διάθεση όλα αντιμετωπίζονται…»

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΕΝΤΑΞΗ 47 ΔΗΜΩΝ
ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΟ
ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΦΕΣ ΘΑΝΑΣΗ ΝΑΚΟΥ
Ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος υπέγραψε σήμερα την οριστική ένταξη ακόμη 47 Δήμων της Χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Έτσι, ο αριθμός των Δήμων, που έχουν οριστικά ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο ανέρχεται σήμερα σε 83. Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2009, αναμένεται να έχουν συνολικά ενταχθεί 350 Ο.Τ.Α., δηλαδή το 1/3 από τους συνολικά 1.034 Δήμους της χώρας.
Το Εθνικό Δημοτολόγιο, ένα από τα μεγαλύτερα σε μέγεθος έργα εκσυγχρονισμού της Διακυβέρνησης της Χώρας, που θα οδηγήσει πρακτικά στην εξάλειψη του κόστους συναλλαγής του πολίτη με τη Δημόσια Διοίκηση, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς.

Έτσι, το σύνολο των εγγραφών που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο ξεπερνούν σήμερα τα 4 εκατομμύρια. Τα 1046 Κ.Ε.Π. σε όλη την Ελλάδα και η Εθνική Πύλη ?ΕΡΜΗΣ» (www.ermis.gov.gr ) θα μπορούν να παρέχουν σε μερικές εβδομάδες ατομικές βεβαιώσεις/πιστοποιητικά (γέννησης, ιθαγένειας) σε 1.200.000 πολίτες. Επιπλέον, για 300.000 οικογένειες μπορούν να δοθούν βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης και βεβαιώσεις οικογενειακής κατάστασης για τον Ο.Γ.Α.
Και άλλοι φορείς της Δημόσιας Διοίκησης, όπως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, η Αστυνομία, καθώς και Ασφαλιστικά Ταμεία, όπως ο Ο.Α.Ε.Ε και ο Ο.Γ.Α. θα έχουν τη δυνατότητα άμεσα να λαμβάνουν βεβαιώσεις, χωρίς να εμπλέκεται στη διαδικασία ο πολίτης.
Επιπλέον, με την ύπαρξη του ηλεκτρονικού Εθνικού Δημοτολογίου, πραγματοποιούνται εύκολα και με ασφαλή και εγγυημένο τρόπο ηλεκτρονικές συναλλαγές μεταδημότευσης. Μέχρι σήμερα, έχουν μεταδημότευση ηλεκτρονικά 429 Δημότες μεταξύ 60 Δήμων της Χώρας μας.
O Yφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος δήλωσε: «Στόχος μας είναι, το γρηγορότερο δυνατό, να ενταχθεί το σύνολο των Ο.Τ.Α. της χώρας στο Εθνικό Δημοτολόγιο, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να ωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει αυτό το σύγχρονο εργαλείο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης».
Επισυνάπτεται ο πίνακας των Δήμων, που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Δημοτολόγιο και που οι πολίτες τους μπορούν να αξιοποιήσουν τα οφέλη της ύπαρξής του.


Α/Α O.T.A. ΝΟΜΟΣ
1 Αβδήρων Ξάνθης
2 Αγ.Τριάδας Καστοριάς
3 Αγίας Παρασκευής Αττικής
4 Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης
5 Αθηναίων Αττικής
6 Αλεξανδρείας Ημαθίας
7 Αλίμου Αττικής
8 Αμαρουσίου Αττικής
9 Απολλωνίας Θεσσαλονίκης
10 Αργυρουπόλεως Αττικής
11 Αρχανών Ηρακλείου
12 Ασκληπιείου Αργολίδος
13 Αχιλλείων Κέρκυρας
14 Βάρης Αττικής
15 Βελβεντού Κοζάνης
16 Βεντζίου Γρεβενών
17 Βιλίων Αττικής
18 Βισαλτίας Σερρών
19 Βουλιαγμένης Αττικής
20 Βριλησσίων Αττικής
21 Γέρακα Αττικής
22 Γλυκών Νερών Αττικής
23 Γλυφάδας Αττικής
24 Γραβιάς Φωκίδος
25 Δελβινακίου Ιωαννίνων
26 Δεσφίνης Φωκίδος
27 Διονύσου Αττικής
28 Δομνίστας Ευρυτανίας
29 Δροσιάς Αττικής
30 Ειρηνούπολης Ημαθίας
31 Ελευσίνος Αττικής
32 Επανομής Θεσσαλονίκης
33 Ευκαρπίας Θεσσαλονίκης
34 Ευόσμου Θεσσαλονίκης
35 Ζερβοχωρίων Χαλκιδικής
36 Ηρακλείου Ηρακλείου
37 Ηρακλειωτών Γρεβενών
38 Θεστιέων Αιτωλοακαρνανίας
39 Ίωνος Δραγούμη Καστοριάς
40 Καλλιέων Φωκίδος
41 Καλλικράτειας Θεσσαλονίκης
42 Κάστρου - Κυλλήνης Ηλείας
43 Κορεστίων Κέρκυρας
44 Κορινού Πιερίας
45 Κυπρίνου Έβρου
46 Λαρισαίων Λαρίσης
47 Λαχανά Θεσσαλονίκης
48 Λεχαινών Ηλείας
49 Λυκόβρυσης Αττικής
50 Μαγούλας Αττικής
51 Μαραθώνος Αττικής
52 Μίκρας Θεσσαλονίκης
53 Μουδανιών Χαλκιδικής
54 Μουριών Κιλκίς
55 Μπιζανίου Ιωαννίνων
56 Μυγδονίας Θεσσαλονίκης
57 Ναούσης Ημαθίας
58 Νέας Κυδωνίας Χανίων
59 Νέας Χαλκηδόνος Αττικής
60 Νότιας Ρόδου Δωδεκανήσου
61 Ολύμπου Λαρίσης
62 Παλαίρου Αιτωλοακαρνανίας
63 Παναιτωλικού Αιτωλοακαρνανίας
64 Παραβόλας Αιτωλοακαρνανίας
65 Πετρούπολης Αττικής
66 Πλαστήρα Καρδίτσης
67 Ποταμιάς Ευρυτανίας
68 Πυλαίας Θεσσαλονίκης
69 Σελλών Ιωαννίνων
70 Σκάλας Λακωνίας
71 Σπάτων-Λούτσας Αττικής
72 Στυμφαλίας Κορινθίας
73 Τορώνης Χαλκιδικής
74 Τραιανούπολης Έβρου
75 Τρίγλιας Χαλκιδικής
76 Τυρνάβου Λαρίσης
77 Υμηττού Αττικής
78 Φιγαλείας Ηλείας
79 Φυλής Αττικής
80 Χανίων Χανίων
81 Χερσονήσου Ηρακλείου
82 Χορτιάτη Θεσσαλονίκης
83 Ωρεών Εύβοιας

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τιμώμενη χώρα η Ελλάδα
στη διεθνή έκθεση τουρισμού
της Βουδαπέστης
Χρώμα ελληνικό θα έχει η Διεθνής Εκθεση Τουρισμού της Βουδαπέστης «Ούταζας 2009», που θεωρείται σημείο αναφοράς για τους ασχολούμενους με τον τουρισμό στην Κεντροανατολική Ευρώπη.
Η φετεινή διοργάνωση, στην οποία η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα ανοίγει τις πύλες της την Παρασκευή και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή.
Στην επίσημη έναρξη, που θα κάνει ο Ούγγρος υπουργός Αυτοδιοίκησης, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού, Ίστβαν Γκιενεσέι, θα παραβρεθεί ο Ειδικός Γραμματέας του ελληνικού υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, Εμμανουήλ Αλεξανδράκης.
Η Ελλάδα είναι πρώτη στις προτιμήσεις των Ούγγρων σε ό,τι αφορά οργανωμένα ταξίδια στο εξωτερικό, ενώ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, μετά τη γειτονική Κροατία, στις προτιμήσεις για διακοπές στο εξωτερικό γενικά και η Εκθεση της Βουδαπέστης προσφέρεται για την ευρεία προβολή της χώρας στους τομείς τουρισμού, εμπορίου, γαστρονομίας και πολιτισμού.
Αναμένεται δε, να αποτελέσει πόλο έλξης για τους πολίτες της Ουγγαρίας, αλλά και πεδίο εξεύρεσης συνεργασιών ανάμεσα στις δύο πλευρές, ειδικότερα στον τουριστικό τομέα.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία, την Ελλάδα επισκέπτονται, ετησίως, 150.000 Ούγγροι τουρίστες εκ των συνολικά 650.000, που επιλέγουν για τις διακοπές τους το εξωτερικό.
Η ελληνική παρουσία στην Έκθεση της Βουδαπέστης εντοπίζεται στο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμού Τουριστού, που επιμελήθηκε το Γραφείο του ΕΟΤ Αυστρίας-Ουγγαρίας, με συνεκθέτες του διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Επίσης, σε περίπτερα ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων της Ουγγαρίας.
Τη συμμετοχή της Ελλάδας θα πλαισιώσουν επίσημη δεξίωση με εμφανίσεις του αθηναικού μουσικού συγκροτήματος «Γιώτα Νέγκα», καθημερινή παρουσία μουσικοχορευτικών συγκροτημάτων από Χαλκιδική και Κεφαλονιά, αλλά και από την Αυτοδιοίκηση Ελλήνων Ουγγαρίας, καθώς και μαθήματα μαγειρικής.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται, τόσο στο ελληνικό περίπτερο, όσο και στο «ελληνικό χωριό», που το πλαισιώνει, στους χώρους του οποίου παρουσιάζονται ελληνικά προιόντα και ελληνική κουζίνα.
Αύριο, Παρασκευή, με το συντονισμό του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας-Ουγγαρίας, στο πλαίσιο ημερίδας για το νομοθετικό πλαίσιο τουριστικής ανάπτυξης, θα γίνει εκτενής παρουσίαση της Πιερίας, της Χαλκιδικής και της Ένωσης Πλοιοκτητών ελληνικών σκαφών τουρισμού σε τουριστικούς επιχειρηματίες, δημοσιογράφους και Ούγγρους αξιωματούχους.
Η παρουσία της Ελλάδας στην Έκθεση, ως τιμώμενης φέτος χώρας, προβάλλεται τόσο στο ειδικό περιοδικό «Ούταζας», που κυκλοφορεί με ελληνικό εξώφυλλο και σειρά άρθρων για τη χώρα, όσο και με αφίσες σε διάφορα σημεία της ουγγρικής πρωτεύουσας.Επιπλέον, με την ευκαιρία της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και με τη στήριξη της ελληνικής πρεσβείας στην Ουγγαρία, πραγματοποιείται στην κεντρική πλατεία του δημαρχείου Βουδαπέστης Έκθεση Φωτογραφίας του ΕΟΤ, διάρκειας ενός μηνός.
Τέλος, στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της Ελλάδας στο ουγγρικό κοινό θα πραγματοποιηθεί, στις 31 Μαρτίου, σε ποταμόπλοιο, αγκυροβολημένο στο Δούναβη, στο κέντρο της Βουδαπέστης, παρουσίαση της Ρόδου και της Κέρκυρας.

ΔΗΜΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΓΕΩΡΓΑΛΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ – ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Νέα Αρτάκη 10/02/2009
Αριθ. Πρωτ.: 21-22/09
Προς: κ. Νικόλαο Γεωργαλά


Θέμα: « Επιστολές σας με αριθμ. Πρωτ. 21/3-2-09 και 22/3-2-09»
Κύριε Γεωργαλά
Πραγματικά «καταλαβαίνω» τη μεγάλη προσπάθεια σας
να ποινικοποιήσετε την πολιτική μας ζωή και να δημιουργείτε μ’ αυτό τον τρόπο συνεχώς προβλήματα. Γιατί πως αλλιώς εξηγείτε η επιστολή σας στις 3/2/09 ημέρα κατάθεση σας στην πταισματοδίκη για «παραλείψεις» μου σχετικά με το νερό.
Μόνο που πρέπει να μεταφέρετε με ειλικρίνεια αυτά που γίνονται και λέγονται.
1) Ποτέ δεν είπα ότι το νερό της Στενής είναι ακατάλληλο
. Αυτό που είπα είναι ότι για να δοθεί για χρήση θα πρέπει να υπάρξει χλωρίωση.
2) Δεν χρειαζόμαστε κύριε Γεωργαλά τη δική σας υπόδειξη για μέτρηση του νερού, γιατί όπως πολύ καλά ξέρετε η μέτρηση του νερού από την 1/1/2007 γίνεται κάθε μήνα σε αντίθεση με την δική σας παράταξη που όταν ήταν Δημοτική αρχή έκανε 4 μετρήσεις στα 4 χρόνια.
3)Η μέτρηση που επισυνάπτεται στην επιστολή σας είναι ελλιπέστατη γιατί δεν έχει μικροβιολογικές εξετάσεις όπως η οδηγία της Ε..Ε. προβλέπει και δεν αναφέρει τις τιμές μέτρησης όπως έτσι ορίζεται και φυσικά δεν είναι από πιστοποιημένο εργαστήριο.
4)Σε ότι αφορά την περίφημη πρότασή σας για προσωρινή ύδρευση όπως και στο Δ.Σ. σας ζήτησα, έτσι και τώρα σας λέω ότι απαιτείται για να γίνει πειστική και όχι «βεγγαλικό κακής χρήσεως» τεχνικοοικονομική μελέτη .
5) Είναι πραγματικά παράδοξο και ανήκουστο να προσπαθείτε να ενοχοποιήσετε την παρούσα Δημοτική αρχή που με περίσσιο θάρρος και ανακοίνωση προς τον τύπο γνωστοποίησε την αλήθεια για το νερό της πόλης μας, και δεν αναφέρεται τίποτε για τις ευθύνες της παράταξή σας που επί 4 χρόνια έκρυβε την αλήθεια από τον Αρτακινό λαό.
Κύριε Γεωργαλά
Είναι πραγματικά «φιλότιμη» η προσπάθειά σας
πάντα με έωλα επιχειρήματα και θέσεις να προσπαθείτε να αποπροσανατολίσετε την Δημοτική αρχή.
Λυπάμαι αλλά και αυτή η «φιλότιμη» προσπάθεια σου θα πέσει στο κενό, γιατί απλούστατα έχω μάθει στη ζωή μου να αντιμετωπίζω τα πράγματα μόνο με αλήθειες και να είσαι σίγουρος ότι η αλήθεια για το νερό θα λάμψει εκτυφλωτικά για «κάποιους» και το νερό θα έρθει στην πόλη μας.
Αυτά για την ιστορία ………….

Με εκτίμηση
Ο Πρόεδρος
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΡΑΤΣΟΛΗΣ
Δήμαρχος Νέας Αρτάκης

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΑΡΤΑΚΗΣ
Νέα Αρτάκη 26/2/2009
Αριθ. Πρωτ. 1132
Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Προς τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους

Σας καλούμε την 4 Μαρτίου 2009 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19.00 σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για συζήτηση και λήψη απόφασης στα πιο κάτω θέματα :
1. Περί ορισμού ορκωτού λογιστή χρήσης 2008
2. Περί επιστροφής χρημάτων εκ παραδρομής καταβληθέντων.
3. Περί ορισμού Προέδρου Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
4. Περί ορισμού δημοτικού συμβούλου μέλους Δ.Σ. σχολικής επιτροπής Λυκείου, Επιτροπής Τουρισμού & εκπροσώπου ΤΕΔΚΕ
5. Περί παραχώρησης οικοπέδου για ανέγερση νηπιαγωγείου.
6. Περί έγκρισης της 2/2009 απόφασης Παιδικού Σταθμού με θέμα «Ψήφιση απολογισμού οικ. Έτους 2008».
7. Περί έγκρισης της 3/2009 απόφασης Παιδικού Σταθμού με θέμα «Ψήφιση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009».
8. Περί έγκρισης της 5/2008 απόφασης ΚΑΠΗ με θέμα «Ψήφιση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009».
9. Περί έγκρισης της 1/2009 απόφασης ΔΕΠΑΝΑ με θέμα «Ψήφιση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009».
10. Περί έγκρισης της 2/2009 απόφασης ΔΕΠΑΝΑ με θέμα «Έγκριση Τεχνοοικονομικής Μελέτης Βιωσιμότητας και Μετατροπή ΔΕΠΑΝΑ σε Δημοτική Επιχείρηση Κοινωφελούς Χαρακτήρα».
11. Περί ορισμού μελών Δ.Σ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΑΘΛΗΣΗΣ
12. Περί ορισμού μελών Δ.Σ – ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΤΑΔΙΟΥ
13. Περί έγκρισης της 1/2009 απόφασης Δημοτικού Σταδίου με θέμα «Ψήφιση απολογισμού οικ. Έτους 2008».
14. Περί έγκρισης της 2/2009 απόφασης Δημοτικού Σταδίου με θέμα «Ψήφιση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2009».
ΑΛΛΑΓΕΣ-ΟΡΙΣΜΟΣ
ΑΝΑΒΛΗΘΕΝΤΑ ΑΓΩΝΑ
- Ο αγώνας ΒΑΣΙΛΙΚΑ_ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙ θα διεξαχθεί ΣΑΒΒΑΤΟ 28-2-09, ώρα 15.00 και όχι Κυριακή, στο γήπεδο ΠΑΠΑΔΩΝ.
- Ο αγώνας ΜΑΡΜΑΡΙ-ΣΚΥΡΟΣ θα διεξαχθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27-2-09, ώρα 15.00 στο γήπεδο ΚΑΡΥΣΤΟΥ και όχι το Σάββατο 28-2-09.
- Ο αγώνας ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ-ΚΑΘΕΝΟΙ θα διεξαχθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 28-2-09, ώρα 15.00 στο γήπεδο ΜΑΚΡΥΚΑΠΑΣ και όχι Στενής.
- Οι αγώνες του ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ως γηπεδούχος ορίζονται να διεξαχθούν στο γήπεδο ΜΑΛΑΚΩΝΤΑ (ΕΡΕΤΡΙΑΣ), ήτοι οι αγώνες: 7-3-09: ΕΡΕΤΡΙΑ-ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, 21-3-09: ΕΡΕΤΡΙΑ-ΑΡΤΑΚΗ και 4-4-09: ΕΡΕΤΡΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χ.
- Ο αγώνας ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ θα διεξαχθεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 8-3-09, ώρα 16,00 και όχι το Σάββατο 7-3-09, στο Δημ. Στάδιο Χαλκίδας.
- Ο αγώνας ΛΙΜΝΗ-ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ, που αναβλήθηκε, ορίζεται να διεξαχθεί την Τετάρτη 4-3-09, ώρα 15,30