Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1




Α. Λοβέρδος: Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απόφασή του να διεκδικήσει την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής έκανε σήμερα γνωστή ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξή του στην Ερτ1. «Θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής γιατί πιστεύω πως μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης και να συμβάλλω στο μέλλον της πατρίδας» είπε.

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου ότι τον κατηγορούν ότι «είστε η δεξιά πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ και για το ότι βάζετε υποψηφιότητα διότι θέλετε να συνεργαστείτε με τη Νέα Δημοκρατία, εφόσον οι επόμενες εκλογές ούτως ή άλλως οπότε πρόκειται ...

Κορονοϊός: 605 νέα κρούσματα, 292 διασωληνωμένοι, 24 νέοι θάνατοι

23 νέα κρούσματα στην Εύβοια
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 605 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151.646, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5.830 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.753 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

292 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 206 (70.5%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 1.066 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.622 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.315 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η κατανομή των  605 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

 39 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

 30 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών  

 52 κρούσματα  στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών  .....

Πέθανε ο Λάρι Κίνγκ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο εμβληματικός Αμερικανός παρουσιαστής Λάρι Κινγκ πέθανε σε ηλικία 87 ετών μετά από μακρά ασθένεια όπως επιβεβαίωσε η οικογένειά του.

Ο βετεράνος τηλεοπτικός αστέρας που κατέκτησε πολλά βραβεία κατά τη διάρκεια της πολύχρονης ....

«Ποτέ τα άκρα δεν ωφέλησαν»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης, παραχώρησε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στην εφημερίδα «Η Βραδυνή». Ο κ.Αυγενάκης, αναφέρθηκε στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου, ενώ μίλησε διεξοδικά για τις μεταρρυθμίσεις που έγιναν και γίνονται στον χώρο του αθλητισμού.

    Αναλυτικά:
-H αποκάλυψη της Σοφίας Μπεκατώρου η οποία έσπασε τον κύκλο της σιωπής και μίλησε για τη σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη, έφερε στο φως το νοσηρό που υπάρχει στον αθλητισμό . Εσάς προσωπικά ήταν κάτι που σας ξάφνιασε ή είχατε πληροφορίες για ανάλογες περιστάσεις;

«Από την αρχή που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού, ομολογώ πως έχω γίνει κοινωνός πολλών προσωπικών ιστοριών αθλητών και αθλητριών. 

Όταν βλέπεις ορισμένους παράγοντες να συμπεριφέρονται σαν να είναι αιώνιοι ιδιοκτήτες του χώρου τους, με την αίσθηση ότι δεν τους αγγίζει τίποτα, δεν μπορεί να σε ξαφνιάσει κάτι. Προφανώς και ενθαρρύνουμε όσους ανθρώπους έχουν υποστεί κακοποίηση οποιασδήποτε μορφής να σπάσουν τη σιωπή τους. Τα....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ

Εκπροσωπώντας και τους 13 κυνηγετικούς συλλόγους της Ευβοίας που απαριθμούν περισσότερα από 8.000 χιλιάδες κυνηγούς , θα θέλαμε ομόφωνα να εκφράσουμε  την έντονη δυσαρέσκεια μας για το νέο εμπαιγμό που αφορά την νέα αναστολή της κυνηγετικής δραστηριότητας.
        Είναι πλέον βέβαιο , ότι επιχειρείται μεροληπτική αντιμετώπιση των κυνηγών που προέρχεται από αντικυνηγετική ιδεοληψία και ρατσισμό . Δεν είναι δυνατόν να επιτρέπεται η πεζοπορία , η ποδηλασία ο μηχανοκίνητος αθλητισμός , η ορειβασία η ιστιοπλοΐα και το κυνήγι να είναι κλειστό για ακόμη μια φορά μετά από άτυπες διαβεβαιώσεις των υπευθύνων.
Δεν είναι δυνατόν σε όλη την Ευρώπη το κυνήγι να επιτρέπεται και την Ελλάδα όχι.
Δεν είναι δυνατόν σε δηλώσεις τους τα μέλη της επιτροπής των επιδημιολόγων να δηλώνουν ότι δεν συντρέχει λόγος να είναι κλειστό το κυνήγι και όμως να μη το ....

Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση επιδομάτων ασθενείας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πιλοτική λειτουργία τίθεται σήμερα ηλεκτρονική υπηρεσία για τη χορήγηση των επιδομάτων ασθενείας προς τους εργαζόμενους μισθωτούς ασφαλισμένους του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-EΦΚΑ).

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μέσω του συστήματος .....

Έβαλα μυαλό!!!

 
- Την καλησπέρα μας στον ιδιοκτήτη του Ράδιο Εύβοια τον κ. Δημήτρη Ζώμα και του ευχόμαστε να έχει υγεία και όλα τα άλλα εύκολα ή δύσκολα, τα ξεπερνάει ο κάθε άνθρωπος.
Γνωριζόμαστε από τις αρχές της δεκαετίας του ΄90 και δεν θα συστηθούμε τώρα.
Μπορεί η σχέση μας να πέρασε από σαράντα κύματα, αλλά θα είμαστε πάντα δίπλα του και τον....

Την 1η Φεβρουαρίου θα ανοίξουν γυμνάσια και λύκεια

Μετά από σχετική εισήγηση που έδωσε νωρίτερα σήμερα η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να συνεχίσουν τη δια ζώσης λειτουργία τους τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021.
«Η πανδημία δεν σταματά την Παιδεία. Σήμερα, προχωρούμε στο επόμενο βήμα, στο άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων. Ένα βήμα που αναμένουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης. Όλοι ανυπομονούν να επανέλθουν στην σχολική καθημερινότητα και υπογραμμίζουν τη σημασία της επιστροφής στις τάξεις. Και για την κυβέρνηση, η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα». Αυτό δήλωσε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά τη σημερινή ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα.
«Σήμερα γυρίζουμε μαζί ακόμη μία σελίδα. Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς», τόνισε η υπουργός.

Οι εξαιρέσεις
Όσον αφορά στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο -- στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές - τα λύκεια θα συνεχίσουν να λειτουργούν εξ αποστάσεως με τηλε-εκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. ...

Εσύ είσαι ο καλός;;;;

 - Εμείς είμαστε αυτοί που είμαστε και τα έχεις πει χίλιες φορές. Δεν απαντάς όμως και στα δικά σου....
Αλήθεια σε ποιανού τσέπη κατέληξε μια επιταγούλα την οποία διαφήμιζες και μιλούσες για χορηγία προς ....

Ο Fitch επιβεβαίωσε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα 'BB' με σταθερές προοπτικές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

O οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch επιβεβαίωσε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα 'BB' με σταθερές προοπτικές.

Σε ανακοίνωσή του, ο οίκος αναφέρει ότι η αξιολόγηση της Ελλάδας αντανακλά το υψηλό επίπεδο κατά κεφαλήν εισοδήματός της, τα οποίο υπερβαίνει κατά πολύ τον μέσο όρο των χωρών με αξιόχρεο 'BB' and 'BBB' καθώς και τις επιδόσεις διακυβέρνησής της που είναι υψηλότερες από τις περισσότερες χώρες με μη επενδυτική διαβάθμιση. Αυτά τα ισχυρά σημεία σταθμίζονται με την αδύναμη μεσοπρόθεσμη δυνητική ...

Κύριοι, οι κυριοι

 - Η πληροφορία είναι διασταυρωμένη και δεν χωράει διάψευση. Τρεις πρώην από χώρο που έχει σχέση με το ποδόσφαιρο, δηλώνουν έτοιμοι να δηλώσουν υποψηφιότητα για μέλη του ΔΣ της ΕΠΣΕ στις εκλογές του 2023!!
Θα είναι πραγματικά μεγάλη η έκπληξη....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

 

Γιάννης Παπακωνσταντίνου

 - " Μετά από χρόνια, έρχεται η δικαίωση για μένα και φυσικά θα επιστρέψω στην θέση μου, στο ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας και θα βρεθώ δίπλα σε φίλους και συνεργάτες, τους οποίους και μπορώ να κοιτάξω στα μάτια. Φαντάζομαι πως θα μπορούν να με κοιτάξουν και οι ίδιοι, αφού με ξέρουν και τους ξέρω καλά. Αν κάποιοι έχουν κάτι άλλο στο μυαλό....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Να προσέχετε την υγεία σας και πάντα να φοράτε την μάσκα σας και να κρατάτε αποστάσεις. Όχι ο ένας πάνω στον άλλον στους δρόμους και μπροστά από τα καταστήματα, γιατί αντί ν΄ ανοίξουν κι άλλες δραστηριότητες θα κλείσουν κι αυτές που ....

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

...σφηνάκια

 - Νάτα, νάτα τα μαντάτα με τον κορονοϊό στην Εύβοια, αφού σήμερα εντοπίσθηκαν 26 νέα κρούσματα και αυτό δείχνει πως αν δεν προσέξουμε, θα έχουμε προβλήματα και θα πάμε σε πρόσθετα .....

Aγροδιατροφή και τουρισμός μεταξύ των κλάδων που θα ενταχθούν στο νέο ΕΣΠΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στον σχεδιασμό του νέου ΕΣΠΑ αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, σε συνέντευξη του σε διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με την ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για το ΕΣΠΑ, από τη συνέντευξη προκύπτουν τα εξής στοιχεία:
Σε τροχιά υλοποίησης είναι το νέο ΕΣΠΑ για την περίοδο 2021-2027 με τη συνολική δημόσια δαπάνη των νέων προγραμμάτων να ανέρχεται στα περίπου 26,7 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική κοινοτική συμμετοχή υπολογίζεται στα 21,2 δισ. ευρώ. 
Τα περιφερειακά προγράμματα παραμένουν και στη νέα περίοδο 13, ενώ όλα ενισχύονται σημαντικά στη χρηματοδότησή τους, από 17% έως 85%. Σημειώνεται ότι πλέον το 1/3 των συνολικών πόρων της περιόδου 2021-2027 κατανέμεται στις ελληνικές περιφέρειες σε μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντιστρέψει το βαρύ αποτύπωμα της κρίσης και την ένταση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων.
Η αγροδιατροφή και ο τουρισμός θα είναι μεταξύ των κλάδων που θα ενταχθούν, όμως και άλλοι τομείς θα έχουν αυξημένες ευκαιρίες χρηματοδότησης, όπως πχ τα logistics, η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Αναφορικά με το κρίσιμο 2021, από το τρέχον ΕΣΠΑ υπολογίζονται πόροι άνω ....

...απόψεις

 - Γιατί άραγε έπεσε σιωπή, ενώ το παρασκήνιο οργιάζει; Δεν λένε τίποτα τα ΜΜΕ, δεν λένε τίποτα επίσημα οι της ΕΠΣΕ και όλα τα καλύπτει ο κορονοϊός. Το τι συμβαίνει στο παρασκήνιο, δεν το ξέρει μόνο ο Θεός, αλλά και άνθρωποι.
Είναι πλέον φανερό πως ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Γιάννης Ρέτσας, περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου για τον κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου και τότε θα ....

Αυτά στο Μεξικό. Στην Ελλάδα;;;;;;;

Στήριξη στο γυναικείο ποδόσφαιρο μέσω της FIFA 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

H ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Μεξικού έκανε γνωστό ότι χρησιμοποιεί τη χρηματοδότηση της FIFA για να βοηθήσει το γυναικείο ποδόσφαιρο εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. 

Όπως είναι γνωστό η FIFA είχε ανακοινώσει ένα σχέδιο ανακούφισης για την  Covid-19, διαθέτοντας 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια προκειμένου να βοηθήσει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα. 

Η ομοσπονδία του Μεξικού (FMF) αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο ....

"Κοκκινίζει" η Εύβοια- 26 τα νέα κρούσματα

Κορονοϊός: 585 νέα κρούσματα, 288 διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι - Σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην επικράτεια, ανησυχεί η Αττική 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 585 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151.041, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.822 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.487 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 288 ασθενείς και η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 202 (70,1%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. Το 86,5%, των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.059 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 28 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.598 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.302 (59,0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική κατανομή των 585 νέων κρουσμάτων κορονοϊού

Η κατανομή των 585 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

38 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
37 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών ...

"Τα παρατράγουδα"

 - Γιατί ανησυχείς για μας, καημένο παρατράγουδο; Τι πρόβλημα έχεις εσύ αν έχουμε να πάρουμε ρέστα, αν χρωστάμε ή δεν χρωστάμε; Αυτά είναι προσωπικά μας και δεν σε αφορούν. Θα μας πεις τι γίνεται με σένα, όχι στα προσωπικά σου, αλλά με την ενασχόλησή σου με ....

Ριβάλντο: «Ιδανικός προορισμός για τον Μέσι η Παρί ΣΖ»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το συμβόλαιο του Λιονέλ Μέσι με την Μπαρτσελόνα, λήγει τον ερχόμενο Ιούνιο και ο «ψύλλος» είναι ελεύθερος να διαπραγματευθεί την μεταγραφή του. Η παραμονή του κορυφαίου ποδοσφαιριστή της σύγχρονης εποχής στους «μπλαουγκράνα» είναι αμφίβολη, κυρίως εξ΄ αιτίας της δεδομένης  οικονομικής δυσπραγίας που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, προκειμένου να καταστεί ανταγωνιστικός σε κορυφαίο επίπεδο.

Πρόσφατα, ο τεχνικός διευθυντής της Παρί Σεν Ζερμέν, Λεονάρντο, άφησε ....

Aνοίγει στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80-84 ετών

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοίγει σήμερα στις 18:00 η πλατφόρμα των ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80 έως 84 ετών. Μέχρι χθες Πέμπτη είχαν εμβολιαστεί 32.701 πολίτες άνω των 85 ετών, 81.000 υγειονομικοί και περισσότεροι από 7.000 στους οίκους ευγηρίας.

Την Πέμπτη έγιναν 13.318 εμβολιασμοί, προχθες 15.290 εμβολιασμοί που είναι και ημερήσιο ρεκόρ μέχρι στιγμής και συνολικά από 27 Δεκεμβρίου έως την Πέμπτη έχουν γίνει 123.077, εμβολιασμοί, δηλαδή έχει εμβολιαστεί το 1,13% του πληθυσμού. Έχουν κλειστεί 400.000 ραντεβού για πρώτη και δεύτερη δόση. Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την ενημέρωση για την επιδημία και το σχέδιο εμβολιασμού, υπενθύμισε τους τρόπους του ραντεβού, λέγοντας ότι αν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα στο κινητό του.

Ο πολίτης θα πρέπει να επιβεβαιώσει το ραντεβού. Αν δεν αποδεχθεί ή δεν επιβεβαιώσει το ραντεβού δεν χάνει τη σειρά του και μπορεί μπαίνοντας στην πλατφόρμα και εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του να κλείσει ραντεβού σε εμβολιαστικό κέντρο της προτίμησής του. Ο δεύτερος τρόπος είναι στην πλατφόρμα emvolio.gov.gr όπου εισάγοντας τον ΑΜΚΑ του μπορεί να κλείσει ραντεβού. Επίσης μπορεί να κλείσει ραντεβού στα φαρμακεία ή στα ΚΕΠ. Εξήγησε ότι ο ....

....μικρά, μικρά

 - Πουλάνε τρέλα κάποιοι και θέλουν να λένε πως πρέπει τώρα ν΄ αρχίσουν τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Δεν μας λένε όμως πότε θα τελειώσουν. Ας υποθέσουμε πως αρχίζουν 13 - 14 Φεβρουαρίου. Λογικά δηλαδή θα τελειώσουν τον Αύγουστο!!!! Ποιοι ποδοσφαιριστές μπορούν ν΄ ακολουθήσουν τέτοιο πρόγραμμα; Ας σοβαρευτούν ....

Ενημέρωση και οδηγίες για έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από το μεσημέρι του Σαββάτου 23/1/2021 έως και την Τρίτη 26/1/2021

Η ΕΜΥ εξέδωσε το υπ. αριθμ. 3/2021 έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού , με γενικά χαρακτηριστικά :
Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά προβλέπεται να επιδεινώσουν τον καιρό
στη χώρα μας τις επόμενες ημέρες.

Α. Η πρώτη επιδείνωση από το μεσημέρι του Σαββάτου (23-01-2021) κυρίως στα δυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Πιο αναλυτικά:
1. ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ προβλέπεται να εκδηλωθούν:
α. Από τις μεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (23-01-2021) στα νησιά του
Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά ............, με εξασθένηση από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021).
β. Από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής (24-01-2021) στα νησιά
του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά ..........., με εξασθένηση από τις πρώτες
πρωινές ώρες της Δευτέρας (25-01-2021).

2. ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΝΟΤΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ:
εντάσεως 7 με 8 μποφόρ θα επικρατήσουν από το Σάββατο (23-01-2021)
μέχρι και τη Δευτέρα (25-01-2021) στα πελάγη, που πιθανώς το Σάββατο...

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΥ ΣΤΑ ΦΥΛΛΑ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΕΓΕΡΤΗ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΕΥΒΟΙΑΣ ΝΕΟΦΥΤΟ ΑΔΑΜ

Την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021 το πρωί, τιμήθηκε, όπως κάθε χρόνο, η εορτή του Αγίου μάρτυρος Νεοφύτου στον Ενοριακό Ι. Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Φύλλων Χαλκίδος, όπου φυλάσσεται παλαιά Εικόνα του Αγίου Νεοφύτου, αφιέρωμα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Ευβοίας Νεοφύτου Αδάμ (1841-1852) προς τον Ναό της γενέτειράς του, τα Φύλλα.
Στην ιερά πανήγυρη προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συλλειτουργούντων των Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη-προϊσταμένου του Ι. Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Χαλκίδος και Χριστοφόρου Παπαθανασίου-Εφημερίου της ιστορικής Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων, του Σακελ. Αναστασίου Αναστασίου – Εφημερίου της Ενορίας Φύλλων και του Διακ. Νικολάου Πριμηκυρίου.
Στην ομιλία του προς τους πιστούς, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Υπεραγία Θεοτόκο «Παραμυθία» και την θαυμαστή επέμβασή Της προς διάσωση των Μοναχών της Ι. Μ. Μονής Βατοπαιδίου, ένας εκ των οποίων σχετίζεται στενά με την Εύβοια, ο εορτάζων Όσιος Νεόφυτος ο προσμονάριος, που ασκήτευσε σε Βατοπαιδινό μετόχιο κοντά στη Λίμνη Ευβοίας. Καθώς και στους υπολοίπους εορτάζοντες Αγίους.
Εν συνεχεία, έκανε εκτενή αναφορά στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Ευβοίας Νεόφυτο ...

Θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2021

 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ
ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

                                                                                         Λαμία,  22 Ιανουαρίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Γενική Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι σύμφωνα με την αριθμ.  Δ12α/ΓΠοικ3109/48/21-1-2021 διευκρινιστική εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, η θεώρηση των Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ για το έτος 2021 αρχίζει στις 25-01-2021 και λήγει στις 31-10-2021....

Περιφέρεια και πολίτες σύμμαχοι ενάντια στην εξάπλωση του ιού

Στην πρώτη γραμμή η Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας
Έκκληση για την τήρηση των μέτρων προστασίας της δημόσιας Υγείας απευθύνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα περιοχών της Βοιωτίας και της Εύβοιας.
Υπενθυμίζεται, ότι η Ομάδα Διαχείρισης Covid-19 της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας εστίασε την τελευταία περίοδο στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, μετά την απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας να εφαρμόσει επιπλέον μέτρα προστασίας της δημόσιας Υγείας.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 250 περίπου γρήγορα τεστ αντιγόνου COVID-19 (rapid tests) στον Ορχομενό, τα Άσπρα Σπίτια, τη Δομβραίνα, τις Θεσπιές, τις Πλαταιές και σε ....

....φαπούλες

 - Χαρά μεγάλη έχει ο ραδιοφωνατζής, επειδή μια υπηρεσία έριξε πρόστιμο στην περιφέρεια και σε έναν διαχειριστή υλικών που προήλθαν από ένα ποτάμι!!! Αν ο διαχειριστής τέτοιων υλικών ήταν ο χορηγός του, τι.....

Το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των συναθροίσεων παρουσίασε ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Το 2021 η Αστυνομία αλλάζει εποχή, θα γίνει η ΕΛ.ΑΣ. του 21ου αιώνα... Η Αστυνομία αλλάζει γιατί ο κόσμος έχει αλλάξει», δήλωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, κατά τη διάρκεια διαδικτυακής συνέντευξης Τύπου, στην οποία ανακοίνωσε το νέο επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ για την αντιμετώπιση των συναθροίσεων.

Όπως είπε ο υπουργός, η διαχείριση των συναθροίσεων στηρίζεται στη λογική της αναλογικότητας, με την έννοια ότι θα γίνεται αξιολόγηση του κινδύνου και υπάρχει κλιμακωτή αντίδραση με προτελευταία τη χρήση νερού από τα ειδικά ....

...σουτάκια

 - Αυτό δείχνει την διαφορά. 
Διαβάσαμε προσεκτικά τα όσα αναφέρει σε μια τοποθέτησή του ο κ. Γιώργος Στούπας και γενικότερα η διοικούντες τον ΑΟ ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ.
Τα μελετήσαμε όλα και συμφωνούμε στα περισσότερα, αλλά ....

Τηλε-διημερίδα με θέμα «Το Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιόφωνο στην Ψηφιακή Εκπαίδευση»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τηλε-διημερίδα με θέμα «Το Διαδικτυακό Μαθητικό Ραδιόφωνο στην Ψηφιακή Εκπαίδευση». συνδιοργανώνουν στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2021 η Επιστημονική Εταιρεία «European School Radio» και το 4ο Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού Αττικής (4ο ΠΕ.Κ.Ε. Σ.) 

Η Τηλε-διημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων της Ελλάδας και της Κύπρου και στοχεύει να αναδείξει τον ρόλο του μαθητικού ραδιοφώνου ως Μέσου στη διδακτική πράξη, όπως αυτή εξελίχθηκε στην Ελλάδα και την Κύπρο τα τελευταία χρόνια αλλά και όπως διαμορφώνεται σήμερα με την ....

ΔΗΛΩΣΗ ΛΙΝΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

 H λεκτική βία αποτελεί μορφή βίας και κακοποίησης. Η δε λεκτική ακράτεια και η υποτίμηση ενός ανθρώπου μπορεί να αποβεί εξαιρετικά επικίνδυνη όταν συνδυάζεται με την άσκηση εξουσίας και οπωσδήποτε δεν αποτελούν υγιή τρόπο έκφρασης. 
Είναι πραγματικά το λιγότερο λυπηρό να γινόμαστε μάρτυρες ανεπίτρεπτων συμπεριφορών και λεγομένων μέσα σε ένα δημοτικό συμβούλιο που αποτελείται από γυναίκες και άνδρες οι οποίοι έχουν εκλεγεί από το λαό μεταξύ άλλων και για να διαφυλάττουν ηθικούς κανόνες και ανθρώπινα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων των γυναικών. 
Άραγε, πώς θα αισθανόταν κανείς όταν τη στιγμή που παρακολουθούν όχι μόνο πολίτες αλλά και τα ίδια του τα παιδιά ο Δήμαρχος τον μεμφόταν ότι πάσχει από σχιζοειδή διαταραχή; Και ακόμη χειρότερα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όχι μόνο να μην ζητά από τον Δήμαρχο να ανακαλέσει την ....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Πρέπει να έχουμε λόγο και να μην κάνουμε κωλοτούμπες. Ο πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Ρέτσας είχε δηλώσει στήριξη στον κ. Ψαρόπουλο από την πρώτη στιγμή και φυσικά τον στηρίζει ακόμη και ελπίζουμε πως δεν άλλαξε άποψη και για τον κ. Αυγενάκη τον οποίο κατήγγειλε με συνέντευξή του σε ....

«Φορτώνουν» γνώσεις μέσα στην καραντίνα.Πτυχία, σεμινάρια, ξένες γλώσσες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η 11χρονη Ιλάειρα γράφει στο τετράδιό της μια λέξη και ταυτόχρονα την προφέρει, ενώ η μητέρα της προσπαθεί να κατανοήσει τι λέει. «Είναι η λέξη “ καλημέρα” στα κορεατικά», της εξηγεί η μαθήτρια της έκτης δημοτικού από τη Δράμα, που ξεκίνησε να μαθαίνει την ασυνήθιστη αυτή ξένη γλώσσα με τη μέθοδο της αυτοοδηγούμενης εκπαίδευσης, ακολουθώντας τα χνάρια της μαμάς της, η οποία στο διάστημα των δύο λοκντάουν, «σάρωσε» πτυχία και πιστοποιήσεις.

Μαμά και κόρη, παραφράζοντας τη γνωστή φράση «ο χρόνος είναι χρήμα» σε ...«ο χρόνος είναι γνώση», αξιοποίησαν τις πολλές ώρες παραμονής στο σπίτι εν μέσω καραντίνας για να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους.

Η Ελπινίκη Τσακμάκη, απόφοιτος νομικής στη Σορβόννη, μπορεί να μην εργάζεται, αλλά δεν χάνει ποτέ τη διάθεσή της για περισσότερη γνώση. Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» είπε ότι ακολουθεί τη φιλοσοφία των Κινέζων, οι οποίοι τη λέξη «κρίση» τη γράφουν με τα εξής ...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε όλες και όλοι καλά στην υγεία σας. Παρασκευή σήμερα και είναι η προτελευταία Παρασκευή του Ιανουαρίου. Περάσαμε τα 2/3 του Ιανουαρίου και με μια μικρή προσπάθεια θα μπούμε στον Φεβρουάριο. Κουράγιο να φύγει ο Χειμώνας, γιατί φυσιολογικά από την Άνοιξη όλα θα πάνε καλύτερα, με τον κορονοϊό ο οποίος επιτρέψτε μας να γράψουμε πως ....

ΑΟ ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ

Φίλες και φίλοι, 
Τα όσα θα αναφέρουμε παρακάτω δεν αποτελούν κάποιου είδους μανιφέστου, αλλά η απεικόνιση της σκληρής πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι.
Γνωρίζουμε ότι αυτά που θα γράψουμε δεν θα αρέσουν σε ορισμένους. Ενδεχομένως να ενοχλήσουν και κάποιους άλλους. Δεν μπορούμε όμως ως θεσμικοί παράγοντες να παραμείνουμε απαθείς και άφωνοι μπροστά σε αυτά που διαβάζουμε και βλέπουμε να γίνονται ερήμην των σωματείων.
Συζητήσεις και Τήλε-συνευρέσεις, άτυπες ή επίσημες Τήλε- διασκέψεις και ρεπορτάζ για την επανέναρξη των Ερασιτεχνικών Πρωταθλημάτων ειδάλλως ….ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ ΤΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ !!!!
Δηλαδή περιμέναμε τον Κορωνοϊό για να το καταστρέψει.......
Μήπως σε αντιδιαστολή με το παραπάνω, μπορεί αυτό να αποτελέσει εφαλτήριο για την άνοδό του αναδεικνύοντας σε όλους τις παθογένειές του;;;;
Από τα λίγα που καταλαβαίνουμε όλο το πρόβλημα είναι τα….TEST (rapid ή μοριακά)!!!! Άπαξ και αυτά γίνουν τελειώσαμε…ξεμπερδέψαμε...ξεκινάμε !!!
Ας υποθέσουμε λοιπόν πως ξεκινάμε…..με τις υπάρχουσες βέβαια συνθήκες που απλά.....

Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης λόγω εργασιών συντήρησης στο δίκτυο στην Κοινότητα Αγίου Νικολάου Ληλαντίων (Μπούρτζι)

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ενημερώνει τους καταναλωτές ότι αύριο, Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021, θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ύδρευσης στην Κοινότητα του Αγίου Νικολάου Ληλαντίων (Μπούρτζι) από τις 09:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι....

Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

....σφηνάκια

 - Μερικά σφηνάκια και μάλιστα χωρίς αλκοόλ, δεν βλάπτουν και ειδικά αυτούς που θέλουν να πάνε για ύπνο και να δούνε και όνειρα.  Ας τα προσφέρουμε λοιπόν απλόχερα, σ΄ αυτούς που "μας αγαπάνε πολύ" και οι οποίοι βλέπουν εχθρούς και εφιάλτες στον...

...ανοίγει φάκελος!!!!!

 - Ο Αυγενάκης ανοίγει τον φάκελο και κρεμάει στα μανταλάκια, όσους με διάφορα τεχνάσματα θέλησαν να ξεγελάσουν την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Έχει ήδη στα χέρια του, ονόματα και διευθύνσεις και μέχρι τον Μάρτιο ο Ελληνικός λαός, θα διαπιστώσει πως όλα αυτά ....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ // ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΠΑ 2021 - 2025

 Παραγωγική η δημόσια διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025

Ιδιαίτερα παραγωγική κρίνεται η ανοιχτή δημόσια διαβούλευση για το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021-2025, η οποία ολοκληρώθηκε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 και παρατάθηκε άτυπα μέχρι χθες, Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, ώστε να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν και γραπτώς τις προτάσεις τους.
Υπενθυμίζεται, ότι – χάρη στην άοκνη και σοβαρή δουλειά υπηρεσιακών συνεργατών - η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ήταν η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, η οποία δημοσιοποίησε το σχέδιο της για το ΠΠΑ και ακολούθως προχώρησε σε τηλεδιασκέψεις με φορείς όλων των περιφερειακών ενοτήτων και πολλών παραγωγικών τάξεων.
Η αρχή έγινε με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας και με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Στερεάς Ελλάδας. Η διαβούλευση συνεχίστηκε με εκπροσώπους άλλων κοινωνικών εταίρων και φορέων, οι περισσότεροι εκ των οποίων κατέθεσαν και γραπτώς τις προτάσεις τους.
Μεταξύ άλλων συμμετείχαν στη διαβούλευση εκπρόσωποι των ακόλουθων φορέων:
•         Περιφερειακή Ένωση Επιμελητηρίων Στερεάς Ελλάδας.
•         Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Στερεάς Ελλάδας....

«Μυθικός Κριστιάνο»: Πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του ποδοσφαίρου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τέρμα που σημείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 64ο λεπτό του ιταλικού Super Cup κόντρα στη Νάπολι, ανοίγοντας το δρόμο για το 9ο τρόπαιο της Γιουβέντους στο θεσμό, είχε πολύ μεγαλύτερη αξία για έναν απ' τους πλέον χαρισματικούς σκόρερ που ανέδειξε το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ο σπουδαίος Πορτογάλος επιθετικός, έφτασε πλέον τα 760 γκολ στην απίστευτα «λαμπερή» καριέρα του κι αποτελεί από το βράδυ της Τετάρτης (20/1), τον παίκτη με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

Ο 35χρονος άσος, έφτασε τα 32 τέρματα στα 32 τελευταία παιχνίδια με τη ....

Κορονοϊός-Ελλάδα: 509 νέα κρούσματα, 293 διασωληνωμένοι, 25 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 509 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 150.479, εκ των οποίων 52,1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.813 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46.236 (63,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 293 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 205 (70%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. Το 85.7% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.050 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 25 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5.570 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3.286 (59%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Γεωγραφική κατανομή των  509  κρουσμάτων

Η κατανομή των 509 νέων κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

27 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής

48 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών...

"Τα παρατράγουδα"

 - Εμείς δεν χαλάσαμε ποτέ χατίρι σε κανέναν, γιατί λοιπόν να χαλάσουμε τώρα στο παρατράγουδο το οποίο ξέμεινε με 2 ακόμη μαζί του; Θέλει λέει αν τολμάμε να γράψουμε ονόματα. Προφανώς θα θέλει να τα μνημονεύσει στην ....

Γ. Στουρνάρας για την αξιοποίηση των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν από την ΕΕ: Να μη χαθεί αυτή η ευκαιρία για την Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μήνυμα προς τα πολιτικά κόμματα απέστειλε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας ενόψει των χρημάτων που αναμένεται να εισρεύσουν στη χώρα από το νέο Ευρωπαικό Ταμείο Ανάκαμψης.

Απευθυνόμενος στο προσωπικό της Τράπεζα με αφορμή την έλευση του νέου χρόνου, ο κ. Στουρνάρας ανέφερε ότι «οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας θα πρέπει να διασφαλίσουν ότι δεν θα χαθεί αυτή η ευκαιρία για την Ελλάδα, καθώς και ότι μεσοπρόθεσμα, όταν η ανάκαμψη της οικονομίας επανέλθει σε στέρεη βάση, θα αποκατασταθεί η δημοσιονομική ισορροπία».

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο τραπεζικό τομέα ο διοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε τη σημαντική, όπως είπε, αύξηση των καταθέσεων και της ρευστότητας που καταγράφηκε πέρυσι. Διαβεβαίωσε ότι η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών είναι ικανοποιητική, ωστόσο προειδοποίησε ότι η πρόκληση των μη ....

Γιάννης Νταβέλης

Αυτοί δεν είναι άνδρες, αλλά σκυλάνθρωποι.
Ο έρωτας είναι δώρο Θεού στους ανθρώπους.
Περνάει από διάφορες φάσεις με κορυφή την πράξη Αγάπης.
Η Αγάπη δε φθονεί, δεν εξαναγκάζει, δεν απειλεί, δε σκοτώνει την ψυχή.
"Δε γεννήθηκα για να μισώ, αλλά για να αγαπώ"
"Ούτοι συνέχθειν, αλλά συμφιλείν έφυν"....

-Ο αμαρτωλός είναι πληγωμένος κι' όχι παλιάνθρωπος

 π. Λίβυος

Όταν βλέπουμε έναν άνθρωπο να παιδεύεται στα πάθη και τις αμαρτίες, είναι σημαντικό πριν σηκώσουμε το δάκτυλο και τον καταδείξουμε ως αμαρτωλό ή παλιάνθρωπο, να δούμε βαθύτερα τι κρύβει αυτή η πάλη κι αγωνία του. Τότε εάν η Χάρις επιτρέψει την θέα της ψυχής του, θα δούμε ότι πίσω από κάθε αμαρτία ζει μια δίψα ελευθερίας. 
Διότι κάθε πάθος κρύβει μια κραυγή ελευθερίας. Δεν χωράει ο άνθρωπος στα στενά του χώρο και του χρόνου, δεν αντέχει στην σκιά του θανάτου, διψάει την ελευθερία και επειδή τις περισσότερες φορές δεν γνωρίζει τον τρόπο να την βρει δημιουργεί υποκατάστατα. Αυτα είναι τα πάθη μας, τα υποκατάστατα μιας μεγάλης απουσίας. Λείπει ο Θεός και με τις αμαρτίες γεμίζουμε τα κενά. 
Είναι κι κάτι άλλο. Ότι πολλά λάθη, αμαρτίες και πάθη γίνονται μόνο και μόνο για να αισθανθούμε ότι ....

....μικρά, μικρά

 - Τι έγινε παιδιά; Γιατί τόση αντίδραση από τους ανθρώπους στο γήπεδο του Αγίου Νικολάου (Μπούρτζι). Ποιος από τον ΔΟΑΠΠΕΧ σας είπε αυτά που λέτε πως σας είπε; Στο γήπεδο υπάρχει πλέον φωτισμός, έγινε σπορά του αγωνιστικού χώρου και εργασίες στους χώρους των αποδυτηρίων. Αλήθεια ποιοι κόβουν την περίφραξη κάθε .....

Λ. Οικονόμου για Κουφοντίνα: Η Δημοκρατία δεν εκδικείται και δεν εκβιάζεται

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η Δημοκρατία δεν εκδικείται, αλλά ταυτόχρονα δεν εκβιάζεται» δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου για την υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα και την απεργία πείνας που έχει ξεκινήσει με αίτημα τη μεταγωγή του από τις φυλακές Δομοκού στις φυλακές Κορυδαλλού.

Ο κ. Οικονόμου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την διάρκεια της ...

Ο πρωταθλητής Ελλάδας ξεκινάει την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου (6 ή 7.7) θα ξεκινήσει ο πρωταθλητής Ελλάδας την διαδρομή του στο Champions League 2021/22, με τον επαναληπτικό να είναι προγραμματισμένος μία εβδομάδα αργότερα (13 ή 14.7). Όπως είναι γνωστό, την επόμενη σεζόν η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από μία στο Champions League (1ο προκριματικό), αφού τη σεζόν 2019-20 είχε βρεθεί στην 18η θέση της βαθμολογίας της UEFA.
    Η ιστοσελίδα της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, παρουσίασε τις ημερομηνίες της 67ης διαδρομής στην κορυφαία διοργάνωση, 30η ως Champions League, που θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου (προ-προκριματική φάση) και θα ολοκληρωθεί στις 28 Μαίου 2022 με τον τελικό στην Αγία Πετρούπολη.
Στους ομίλους συμμετέχουν απευθείας 26 ομάδες: Οι νικητές Champions και Europa League, 4 από Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, 2 από Γαλλία, Πορτογαλία και 1 από Ρωσία, Βέλγιο, Ουκρανία, Ολλανδία.
Οι ημερομηνίες:
Προκριματικά 
22 Ιουνίου 2021: Προκριματικοί ημιτελικής φάσης ....