Σάββατο 12 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός-Ελλάδα: 591 κρούσματα, 360 διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι

20 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 591, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 414.636 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.395 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 360 (64,3% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 87,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.560 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 116 (ημερήσια μεταβολή -2,52%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 124 ασθενείς.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με covid-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας...

Ορκίστηκε το νέο προεδρείο του ΑΣΕΠ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ορκίστηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, το νέο προεδρείο του ΑΣΕΠ.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο υπουργός εξήρε τον κρίσιμο ρόλο της ανεξάρτητης αρχής στην ποιοτική στελέχωση του δημοσίου τομέα μέσα από τη διαμόρφωση μιας ακέραιας και αδιάβλητης διαδικασίας.

Στον απερχόμενο πρόεδρο Ιωάννη Καραβοκύρη, απονεμήθηκε επί τιμή ο τίτλος της θέσης που κατείχε, για την πολυετή (από το 2014) ευδόκιμη υπηρεσία του.

Υπενθυμίζεται ότι νέος πρόεδρος του ΑΣΕΠ, ορίστηκε, από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Αθανάσιος Παπαϊωάννου, ενώ τη θέση του αντιπροέδρου καταλαμβάνει ο μέχρι πρότινος σύμβουλος Ελευθέριος Μακρυλάκης. 

Ο Αθανάσιος Παπαϊωάννου γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964. Είναι δικηγόρος Αθηνών από το 1990 και αντιπρόεδρος του Α.Σ.Ε.Π. από τον Ιούλιο του 2016. Απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού (LL.M.) και διδακτορικού διπλώματος (S.J.D.) στο εμπορικό και εργατικό δίκαιο αντίστοιχα από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Πεννσυλβανίας (ΗΠΑ). Από τον Οκτώβριο του 2009 έως και τον Μάρτιο του 2015 διετέλεσε γενικός γραμματέας της Βουλής. Είναι συγγραφέας οκτώ βιβλίων και δεκάδων άρθρων σε ελληνικά...

«Ατζούρι»... για φίλημα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με εμφατικό τρόπο μπήκε στο Euro 2020 η Ιταλία. Στο εναρκτήριο ματς του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ποου διεξήχθη στο «Ολίμπικο» της Ρώμης, η «Σκουάντρα Ατζούρα» νίκησε με 3-0 την Τουρκία, η οποία άντεξε στο πρώτο ημίχρονο στην πίεση των γηπεδούχων, αλλά κατάρρευσε στο δεύτερο. Με αυτογκόλ του Ντεμιράλ στο 53΄ έγινε το 1-0, για να έρθουν άλλα δύο τέρματα από τους Ιμόμπιλε (66΄) και Ινσίνιε (79΄). 

Η Ιταλία ήταν ανώτερη κατά κράτος από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό απέναντι σε μία υποτονική Τουρκία, που παρατάχθηκε με σκοπό να πάρει την ισοπαλία. Τα κατάφερε για 45 λεπτά  στο πρώτο μέρος, παρά την πίεση που δέχτηκε η άμυνά της, ωστόσο, στην επανάληψη δεν μπορούσε να....

Ο «Νολε» θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά

Τζόκοβιτς-Τσιτσιπάς για το τρόπαιο

Παίζοντας εξωπραγματικό τένις κι ενώ βρέθηκε να χάνει 5-0 στο πρώτο σετ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ήταν ο μεγάλος νικητής στο δεύτερο ημιτελικό του Roland Garros, με 3-1 σετ επί του θρύλου της χωμάτινης επιφάνειας και κάτοχο 13 τροπαίων του Γαλλικού Όπεν, Ράφα Ναδάλ. 

Ο «Νολε» θα είναι ο αντίπαλος του Στέφανου Τσιτσιπά στο μεγάλο τελικό της Κυριακής (13/06, 16:00), όπου είναι το φαβορί για την κατάκτηση του 19ου....

Τσιτσιπάς από άλλον πλανήτη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με μία εμφάνιση που καθήλωσε όλους τους Έλληνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει το «εισιτήριο» για τον μεγάλο τελικό του Roland Garros.

Μετά από ένα συγκλονιστικό ημιτελικό με τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, ο 22χρονος πρωταθλητής επικράτησε με 3-2 σετ του 24χρονου Γερμανού κι έγινε ο πρώτος τενίστας από την Ελλάδα που θα δώσει το «παρών» σε τελικό Grand Slam.

Ο Τσιτσιπάς προηγήθηκε 2-0, ο Ζβέρεφ «απάντησε» και ισοφάρισε, αλλά στο πέμπτο σετ ήταν συγκλονιστικός (6-3, 6-3, 4-6, 4-6, 6-3) και θα περιμένει το νικητή του αποψινού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Ράφα Ναδάλ και Νόβακ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε καλά στην υγεία σας.  Να συγχαρούμε την Σάκαρη και τον Τσιτσιπά για τις επιτυχίες τους στο τένις, γιατί αυτά τα παιδιά και όσα παιδιά προσπαθούν μέσα από τον αθλητισμό και όχι μόνο, κάνουν περήφανους τους Έλληνες και ανεβάζουν ακόμη ψηλότερα την Ελλάδα μας. Αυτά τα παιδιά θα πρέπει να είναι τα πρότυπα όλων των παιδιών κα όχι οι τηλεοπτικές παραγωγές "σκουπίδια" με τις οποίες προσπαθούν να δημιουργήσουν χαρακτήρες οι οποίοι θα καταλήξουν με ψυχοφάρμακα. Έχουμε τεράστιες ευθύνες όλοι γι΄ αυτά που μας πουλάνε και τ΄ αγοράζουμε φτηνά, αλλά στο τέλος ...

Δήμος Χαλκιδέων-Γραμμές Βοήθειας

 


Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021

....σφηνάκια

 - Για τους προληπτικούς όταν ο μήνας έχει 13 υπάρχει λένε γρουσουζιά!!!!! Εμείς κάτι ξέραμε για Παρασκευή και 13, αλλά και για Τρίτη και 13. Ο Ιούνιος κάτι τέτοιο δεν έχει, αλλά ένας πολύ καλός φίλος, ο οποίος είναι αρκετά εύσωμος μας είπε πως για τους εύσωμους γρουσούζικη είναι και η Κυριακή και 13!!!!! Εμείς δεν τα πιστεύουμε αυτά, αν και διαθέτουμε κάποια κιλά, οπότε .....

Εργασίες επισκευής και συντήρησης σε σχολικά κτίρια του Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων, στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας βελτίωσης των σχολικών μονάδων, προχώρησε, κατά το προηγούμενο διάστημα, σε εργασίες επισκευής, συντήρησης και ανανέωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων και συγκεκριμένα:
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ
1ο Δημοτικό Σχολείο
Εργασίες επισκευών και εξωτερικοί χρωματισμοί
7ο Δημοτικό Σχολείο
Εργασίες εσωτερικών ελαιοχρωματισμών
12ο Δημοτικό Σχολείο
Εργασίες συντήρησης και ολικής επισκευής στους χώρους υγιεινής...

Κορονοϊός: 791 νέα κρούσματα, 11 θάνατοι και 375 οι διασωληνωμένοι

17 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 791, εκ των οποίων 1 εντοπίστηκε κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.954 (ημερήσια μεταβολή +0,2%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.     

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 35 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.393 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
      Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 11, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.381 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
      Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 375 (65,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 86,9% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.549 ασθενείς.
      Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 119 (ημερήσια μεταβολή +16,67%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου...

....η άποψή μου

 - Επειδή κάποιοι το παρατραβάνε, αφού έχουν ως στόχο να μην υπάρξει δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ Βάκα και Μιντζιφίρη, για να έχουν να λένε, εμείς δεν κάνουμε ούτε κωλοτούμπες, ούτε χαϊδεύουμε αυτιά. 
Θα γράφουμε πάντα ελεύθερα την άποψή μας και δεν περιμένουμε τίποτα από κανέναν.
Κάποιοι δεν ήθελαν την Μιντζιφίρη να στηρίζει την δημοτική αρχή και την δήμαρχο κυρία Βάκα, για πολλούς και διάφορους λόγους και ήθελαν να στρέψουν την Ελένη εναντίον της Έλενας. Προσπάθησαν να περάσουν διάφορα μηνύματα, έκαναν διάφορες ενέργειες ώστε να μπει ανάμεσά τους διχόνοια και τα κατάφεραν χρησιμοποιώντας ανθρώπους.
Η δήμαρχος Έλενα Βάκα ήταν αυτή που επέλεξε την κυρία Ελένη Μιντζιφίρη στην θέση της προέδρου της Δευτεροβάθμιας επιτροπής ....

Έρχεται..., στις οθόνες σας

 - Αυτό κι αν είναι είδηση. Το έργο τελικά θα το δούμε και μάλιστα έγχρωμο στις οθόνες των κινητών μας ή των υπολογιστών μας σύντομα. Δεν θα το παίξουν στους κινηματογράφους εξ αιτίας του κορονοϊού, αλλά δεν πειράζει.
Είναι ένα έργο που κάποιοι το χαρακτήρισαν τραγωδία αλλά και κωμωδια ταυτόχρονα!!!
Μιλάει για έναν φιλόδοξο άνθρωπο, ο οποίος ξεκινάει να κάνει καριέρα σ΄ έναν χώρο, ξεκινάει με τις καλύτερες συνθήκες, αλλά υπερεκτίμησε τις δυνάμεις και τις ικανότητές του.....

...μικρά, μικρά

 - Το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, θα γίνει νόμος του κράτους και μπορεί να έχει τα λάθη του, αλλά αυτά θα βρεθούν και φυσικά θα διορθωθούν, αλλά δεν υπάρχει λογική σ΄ αυτό που θέλουν οι εργατοπατέρες και οι οποίοι λένε ν΄ αποσυρθεί το νομοσχέδιο!!!! Ας μπει επιτέλους μια τάξη σ΄ αυτή την χώρα και όποιος εργατοπατέρας θέλει ας επενδύσει τα χρήματά του και να δώσει δουλειές στον κοσμάκη με μεγάλους μισθούς .....

Σίμος Κεδίκογλου: «Πρόσβαση σε ψηφιακά αγαθά και υπηρεσίες»

Η ανάγκη να υπάρξει συνεργασία για την υλοποίηση των απαραίτητων παρεμβάσεων που θα προσφέρουν εύχρηστες ψηφιακές υπηρεσίες τονίστηκε-μεταξύ άλλων- κατά τη συνάντηση του βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ Κυριάκο Πιερρακάκη. 
Στη συνάντηση στην οποία  συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκύρου κ. Νίκος Μαυρίκος και ο Πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένων Ν. Ευβοίας κ. Σπύρος Γεροντίτης ζητήθηκε η υποστήριξη του Υπουργείου για την υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού. 
Όπως επισημάνθηκε ο ψηφιακός μετασχηματισμός έχει σημαντική επίδραση στην άσκηση όλων των τομέων δημόσιας πολιτικής και συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα μέσω συγκεκριμένων δράσεων σε συγκεκριμένους άξονες παρέμβασης. 
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να βοηθήσει στην κατεύθυνση να αποκτήσει τόσο ο Δήμος....

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ

 ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ», ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον εστί», των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Συμεών Ηλιοδρομίτη - Προϊστάμενο της Ενορίας και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος, τον Οικονόμο Ιωάννη Φαφούτη, και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.
Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, πιστοί, τηρώντας  τα ισχύοντα υγειονομικά....

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Λαμία 11/6/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Ενημέρωση και οδηγίες για έκτακτο δελτίο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΙΑΝΟΜΕΝΩΝ από την Παρασκευή 11/6/2021 

Η Ε.Μ.Υ. εξέδωσε το υπ. Αριθμ. 6 Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων (Ε.Δ.Ε.Κ.Φ.)  με κύρια χαρακτηριστικά ως ακολούθως:
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις, προβλέπονται από σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) το μεσημέρι και αύριο Σάββατο (12-06-2021) σε όλη σχεδόν την ηπειρωτική χώρα.
Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

1. Σήμερα Παρασκευή (11-06-2021) από το μεσημέρι κατά τόπους στα
ηπειρωτικά. Πρόσκαιρη ύφεση των φαινομένων αναμένεται τις βραδινές
ώρες.

2. Αύριο Σάββατο (12-06-2021), κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά. Τις βραδινές ώρες τα ισχυρά φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας  και οι Υπηρεσίες που εμπλέκονται σε έργα και δράσεις για την αντιμετώπιση κινδύνων από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα έχουν τεθεί  σε κατάσταση ετοιμότητας βάσει του σχεδιασμού τους, προκειμένου να...

Ποιος είναι;

 - Τελικά ο κάθε κλάδος έχει τα δικά του προβλήματα, τους δικούς του κανόνες και άλλα τέτοια σχετικά.
Το ίδιο συμβαίνει και στον κλάδο διπλωματούχων προπονητών ποδοσφαίρου Εύβοιας. 
Δύο προπονητές "δίνουν μάχη", όχι πάντως σώμα με σώμα, για να έχουν μαζί τους έναν γυμναστή/προπονητή. Ο ένας τον θέλει για συνεργασία την νύχτα "ως ωραίο" και ο άλλος ως συνεργάτη του την ημέρα...

.....φαπούλες

 - Έτοιμος ο παραλιακός στο Λευκαντί και σύντομα θα είναι έτοιμος και ο παράλληλος του παραλιακού δηλαδή η Χρυσανθέμων η οποία θα ασφαλτοστρωθεί τις επόμενες μέρες. Οι κάθετοι δρόμοι δεν θα γίνουν τώρα, για να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα καταστήματα και στους επισκέπτες. Οι εργασίες σ΄ αυτούς τους....
 

....σουτάκια

 - Καλή η Παρασκευή αλλά καλυτερότερη η Κυριακή, αφού σηκώνεσαι το πρωί πας στην εκκλησία και ανάβεις το κεράκι σου, κάνεις και την προσευχή σου στον Θεό για να σ΄ έχει καλά στην υγεία σου. Τι άλλο να ζητήσεις από τον Θεό; Ούτε λεφτά μοιράζει, ούτε δήμαρχος είναι για να κάνει έργα στην γειτονιά σου, ούτε προπονητής είναι να σου μάθει κάποιο άθλημα, ούτε μάγος είναι για να του ζητάς να....

....σουτάκια

 - Καλή η Παρασκευή αλλά καλυτερότερη η Κυριακή, αφού σηκώνεσαι το πρωί πας στην εκκλησία και ανάβεις το κεράκι σου, κάνεις και την προσευχή σου στον Θεό για να σ΄ έχει καλά στην υγεία σου. Τι άλλο να ζητήσεις από τον Θεό; Ούτε λεφτά μοιράζει, ούτε δήμαρχος είναι για να κάνει έργα στην γειτονιά σου, ούτε προπονητής είναι να σου μάθει κάποιο άθλημα, ούτε μάγος είναι για να του ζητάς να....

Διακοπή υδροδότησης στην Κάνηθο και τη Χαλκίδα, λόγω βλάβη σε υποθαλάσσιο τροφοδοτικό αγωγό

Ενημερώνουμε τους καταναλωτές ότι, λόγω βλάβης σε υποθαλάσσιο τροφοδοτικό αγωγό ύδρευσης, έχει διακοπεί η υδροδότηση σε περιοχές της Κανήθου και της Χαλκίδας. 
Η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, χρησιμοποιώντας το σύνολο των αποθεμάτων της και τροφοδοτώντας εναλλακτικά τις περιοχές, προκειμένου ...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Την Πέμπτη της Αναλήψεως 10 Ιουνίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό Τιμίου Προδρόμου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των Εφημερίων της Ενορίας, Αρχιμ. Χερουβείμ Μεστούση και Οικον. Αναστασίου Χρήστου και των Διακ. Νικολάου Πριμηκύριου και Ευγενίου Τσάλλα.
Προ της Απολύσεως εψάλη η Αρτοκλασία, ενώ ο Σεβασμιώτατος κήρυξε τον ....

Δήλωση Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανού για τα 77 χρόνια από τη σφαγή του Διστόμου

«10 Ιουνίου 1944. Η σφαγή του Διστόμου από τα ναζιστικά στρατεύματα αποτελεί ένα από τα πιο αποτρόπαια εγκλήματα του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι λέξεις είναι φτωχές για να περιγράψουν τις σκέψεις που γεννά η θύμηση αυτών των ημερών. Ενδεχομένως και να περισσεύουν, αφού - ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις - μεγαλύτερη σημασία έχουν οι πράξεις.
Στη μνήμη μιας θηριωδίας που δεν επιτρέπεται να ξεχαστεί, και...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Τι να γράψει για την χθεσινή απεργία ο μπάρμπα Στέλιος, ειδικά για τον χώρο της ενημέρωσης και ειδικότερα στην Εύβοια; Ποιοι συμμετείχαν τελικά στην απεργία; Σχεδόν κανείς από τους "επαγγελματίες δημοσιογράφους"!!! Αυτό δεν συνέβη μόνο χθες, αφού συμβαίνει σε όλες τις απεργίες εδώ και χρόνια. Ακόμη και ο ραδιοφωνικός σταθμός του Εργατικού Κέντρου, δεν συμμετέχει στην απεργία. 
Ο μπάρμπα Στέλιος διαφωνεί με τα όσα αναφέρουν οι συνδικαλιστές, αλλά συμμετέχει πάντα στις απεργίες, όποιο....

Σσσσς... Αρχίζει!

EURO 2020

 

Τουρκία και Ιταλία κοντράρονται στην «Αιώνια Πόλη» στο εναρκτήριο παιχνίδι του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2020.  

Έχοντας ένα αήττητο σερί 27 αγώνων, έχοντας κρατήσει απαραβίαστη την εστία της μέσα στο 2021 αλλά και με τον παράγοντα έδρα στο πλευρό της, η «σκουάντρα ατζούρα» μπαίνει ως φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση του Α’ Ομίλου απέναντι στην Τουρκία που, με τη σειρά της, κατάφερε να φτάσει στα τελικά της διοργάνωσης χάρη σε εκπληκτικές ανατροπές και γκολ στα τελευταία λεπτά της προκριματικής φάσης.   

«Μία νίκη μας ή μία ισοπαλία, ίσως φέρει αναταραχή στον όμιλο. Θέλουμε να δείξουμε από την αρχή το πόσο δυνατοί είμαστε», είπε ο Σενιόλ Γκιουνές που ζήτησε από τους παίκτες του να μη φοβηθούν τον αντίπαλο. Δυνατή ομάδα, τεχνικά και σωματικά, χαρακτήρισε την Τουρκία ο Ρομπέρτο Μαντσίνι, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει αδύναμη ομάδα ή φαβορί στον όμιλο».  

Το πρόγραμμα της Παρασκευής 11 Ιουνίου για τον Α’ Όμιλο του Ευρωπαϊκού...

Συνάντηση του Σίμου Κεδίκογλου με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας

Την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Χαλκίδας Ζωή Ελληνικού συνάντησε ο βουλευτής Εύβοιας Σίμος Κεδίκογλου κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου να συζητήσουν το θέμα της απόφασης για τη  μετατροπή δύο σχολείων της Χαλκίδας του 5ου Γυμνασίου και του 1ου Λυκείου  σε Πρότυπα, βάσει των όσων προβλέπει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την  η επαναφορά, ενίσχυση και διεύρυνση του θεσμού των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων.
Ο βουλευτής άκουσε τους προβληματισμούς που έχουν διατυπωθεί από την εκπαιδευτική κοινότητα, τους συλλόγους διδασκόντων των σχολικών μονάδων αλλά και των γονέων και των μαθητών και παρέλαβε σχετικό υπόμνημα, στο οποίο αναφέρονται οι λόγοι για τους οποίους αντιδρούν στη εν λόγω απόφαση.
Το νομοσχέδιο: «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις», όπως...

Έγραψε ο κ. Νίκος Κατσής

Δεν συνεχίζει .... 

Nikos Katsis  · 
Μια από τις πιο αγαπημένες μου φωτογραφίες ... 
πολλά τα χρόνια με παρά πολλά συναισθήματα ...
Τίτλοι τέλους για εμένα , κλείνει ένα πολύ όμορφο και παρά πολύ ενδιαφέρον μακρύ και δύσκολο ταξίδι ,γεμάτος και χορτασμένος ομως από την μεγάλη ευχαρίστηση που σου προσφέρει το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο .. ο χρόνος μου πλέον περιορισμένος με αποτέλεσμα να μην έχω την δυνατότητα να τρέξω για την ομάδα μας και να βοηθήσω με τις υπηρεσίες μου αυτήν .. ( ευκαιρία να παντρευτώ 😂😂😂) θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε παρά πολύ καλό δρόμο σε όλους τους τομείς που απαρτίζουν τον σύλλογο μας και την συνέχεια αυτού γιατί βρίσκετε σε πολύ καλά χέρια και με πολύ αγάπη γι αυτόν διοικητικά αλλά και ποδοσφαιρικά .. φτάσαμε την ομάδα κατά την γνώμη μου σε ένα επίπεδο αρκετά αξιόλογο για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο και με πολύ καλές βάσεις για το μέλλον . Θέλω να ανακοινώσω και επίσημα την παραίτηση....

Πλησιάζει την πρόκριση στο ομαδικό η Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πρώτο βήμα για την πολυπόθητη παρθενική πρόκριση του ομαδικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, έκανε η εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης, στο προ-ολυμπιακό μίτινγκ της Βαρκελώνης. Μετά το τεχνικό πρόγραμμα, οι Μαρία Αλζιγκούζη-Κομηνέα, Ελένη Φραγκάκη, Κρυσταλένια Γιαλαμά, Πηνελόπη Καραμέσιου, Ανδριάννα Μισίκεβιτς, Εβελίνα Παπάζογλου, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Γεωργία Βασιλοπούλου βρίσκονται στην προνομιούχο τρίτη θέση με 87,3990 βαθμούς, έναντι 87,0501β. της Γαλλίας και 86,8550β. των ΗΠΑ, που είναι οι βασικοί αντίπαλοι της ελληνικής ομάδας στο κυνήγι της πρόκρισης. Τις δύο...

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2021, από ώρα 09:00 έως και ώρα 13:00, πίσω από ...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Φεύγει κι αυτή η εβδομάδα κι εμείς την αποχαιρετούμε με εξετάσεις, αφού η Κερασία μας αύριο Σάββατο δίνει για 
Lower Cambridge. Υποδεχόμαστε την νέα εβδομάδα με την Στέλλα να συμμετέχει στις πανελλήνιες 2021. Χιλιάδες τα παιδιά που δίνουν εξετάσεις αυτές τις μέρες και απλά να μην έχουν μεγάλη αγωνία και να μην τους κυριεύσει το άγχος. Εμείς οι γονείς, πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να μην πιέζουμε τα.....

Ελλάδα- Κορονοϊός: 781 νέα κρούσματα, 24 θάνατοι, 376 διασωληνωμένοι

17 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν είναι 781, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 413.170 (ημερήσια μεταβολή +0.2%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 31 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.523 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 24, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.370 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 376 (64.8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 88.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.539 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 102 (ημερήσια μεταβολή -3.77%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 133 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι....

Στις 13/06 στο Πανθεσσαλικό οι τελικοί της Α΄ Γυναικών

Την Κυριακή 13/06/2021 στο Πανθεσσαλικό Στάδιο θα διεξαχθούν οι αγώνες κατάταξης (μπαράζ) του Πρωταθλήματος Α΄ Κατηγορίας Γυναικών για την ανάδειξη του πρωταθλητή και του δευτεραθλητή της σεζόν 2020-21, ο....

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



24ωρη απεργία στα ΜΜΕ σήμερα Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2021

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΥΒΟΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ-ΗΠΕΙΡΟΥ-ΝΗΣΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ENΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ
ΕΝΩΣΗ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ ΕΛΛΑΔΟΣ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΜΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ – ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ
ΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Τα Διοικητικά Συμβούλια των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην από 07/06/2021 συνεδρίασή τους αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης Απεργίας την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021, αντιτασσόμενα στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις, που σκοπό έχει, να καταρρακώσει όσα εργασιακά κεκτημένα έχουν απομείνει.
Οι εργαζόμενοι στην ενημέρωση ενώνουμε τη φωνή μας με όλους τους εργαζόμενους της χώρας, οι οποίοι απεργούν την ίδια ημέρα μετά την κήρυξη γενικής απεργίας από...

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΜΠΑΡΑΖ

 Οι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ τερμάτισαν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας του 2ου ομίλου και τώρα θα διεκδικήσουν σε αγώνα μπαράζ με τον πρώτο του 1ου ομίλου, δηλαδή τον ΠΑΟΚ, τον τίτλο του πρωταθλητή. Ο νικητής κατακτά το ....

2ος Όμιλος Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1)  Άβαντες Χαλκίδας  (10)      25     
2)  Αγία Παρασκευή (10)          22      
3)  Γλυφάδα Οδυσ  (10)           21   

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ - ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΠΑΟΚ  (10)                                30  
ΑΕ Λάρισας (10)                       22
Αγροτ Αστέρας Ευόσμου(10)  22....

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ

2ος ΟΜΙΛΟΣ
Φείδων Άργους – Ολυμπιάδα Υμηττού  0 - 2 τελικό        
ΟΦΗ – ΑΕ Μεσολογγίου      1 - 2   τελικό    
Αβάντες Χαλκίδας – Ατρόμητος Αθηνών   6 - 2  τελικο
Καρυάτιδες Σπάρτης – Αστέρας Ρεθύμνου  0 - 3 αα....

Συνεχίζονται οι εγγραφές-επανεγγραφές στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., για το σχολικό έτος 2021-22

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.)   υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους γονείς ότι οι αιτήσεις εγγραφής και επανεγγραφής στους Παιδικούς Σταθμούς, για το σχολικό έτος 2021-2022, πραγματοποιούνται με ραντεβού και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας, έως και την Παρασκευή 11 Ιουνίου 2020 και ώρα 8:00-14:00 στους αντίστοιχους χώρους των Παιδικών Σταθμών.
Οι Παιδικοί Σταθμοί του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, εγγράφουν και φιλοξενούν παιδιά ηλικίας έως 4 ετών (όχι προνήπια).
Πληροφορίες δίνονται στους κατά τόπους Παιδικούς Σταθμούς και στα γραφεία του Οργανισμού.
Α΄ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ – Μονής Ερίων 25  (22210-24474) ...

Γ.Σ. Νεάπολης: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23

Γ.Σ. ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Στο Παμπελοποννησιακό στάδιο της Πάτρας πραγματοποιήθηκε το 107ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ Κ23, το Σαββατοκύριακο (5-6/6).
Ο Γ.Σ. Νεάπολης Χαλκίδας συμμετείχε με την ΓΕΡΑΛΗ ΖΩΗ στην Δισκοβολία όπου αν και κορασίδα κατέκτησε την 8η θέση στην κατηγορία Κ23 και την 10η στην κατηγορία Γυναικών με επίδοση 38.95μ.
Στα 100μ. Ανδρών συμμετείχε ο ΣΤΑΜΑΤΟΥΚΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ όπου τερμάτισε με...

...μικρά, μικρά

 - Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά, τραγουδούσε πριν πολλά χρόνια ο Τόλης Βοσκόπουλος και κάτι ήξερε, αφού οι στίχοι αυτού του τραγουδιού λένε αλήθειες. 
"Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά
κι εγώ σαν κι εσάς στους ανέμους
γυρεύω χαμένα φιλιά.
Αδέρφια μου, αλήτες, πουλιά".
Θα μας πείτε τώρα ποιος ....

Η απόφαση για τον Ράτκο Μλάντιτς θα συμβάλλει στη θεραπεία εκείνων που υπέφεραν, τονίζουν Ζ. Μπορέλ και Ό. Βάρχελι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΟΗΕ χαιρέτισε σήμερα την απόφαση της διεθνούς δικαιοσύνης που επιβεβαίωσε την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη του Ράτκο Μλάντιτς για γενοκτονία, δια της Ύπατης Αρμοστή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μισέλ Μπατσελέτ.

Η δικαστική απόφαση "υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα της διεθνούς δικαιοσύνης να διασφαλίσει τη λογοδοσία ανεξάρτητα από τον χρόνο που χρειάζεται -- και στην περίπτωση του Μλάντιτς, είναι σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά τα απεχθή εγκλήματά του", δήλωσε η Μπατσελέτ, σε κοινή ανακοίνωση που εξέδωσε με την 'Αλις Ντερίτου, την ειδική σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για την πρόληψη των γενοκτονιών.

Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε στη Γενεύη τονίζεται ότι η ετυμηγορία έστειλε ένα σημαντικό μήνυμα στα δυτικά Βαλκάνια, όπου η "άρνηση της...

...φαπούλες

 - Από 15 Ιουνίου μέχρι και 15 Αυγούστου, σε διάστημα δηλαδή 2 μηνών, περιμένουμε μαζί με τα μπάνια του λαού και εξελίξεις σε ότι αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων. Όλα δείχνουν πως δεν θα παραμείνει ίδιος ο αριθμός τον συμβούλων της κάθε παράταξης, αφού κι άλλο μέλος του ΔΣ κουνάει μαντήλι επίσημα, αφού ανεπίσημα  το έχει ....

“Ψηφιακή Πύλη” άνοιξε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Νέα υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων πολιτών & επιχειρήσεων
“Ψηφιακή Πύλη” άνοιξε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την απρόσκοπτη πρόσβαση των πολιτών και των επιχειρήσεων στις υπηρεσίες της και την ταχύτερη εξυπηρέτησή τους μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, προχώρησε στην δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαχείρισης αιτημάτων πολιτών και επιχειρήσεων. 
Στο αρχικό στάδιο εντάχθηκαν στην πλατφόρμα οι ακόλουθες διοικητικές διαδικασίες με τα αντίστοιχα δικαιολογητικά τους, ενώ στη συνέχεια θα προστεθούν και άλλες: 
o Ίδρυση Πολιτιστικού/Αθλητικού Σωματείου.
o Καταχώριση Αιτήσεων Ιατρών προς απόκτηση Ειδικότητας.
o Υποβολή αίτησης παραπόνων.
o Έγκριση δραστηριοποίησης παραγωγού/εμπόρου πωλητή υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
o Αδειοδότηση και έλεγχος λειτουργίας όλων των μεταποιητικών και συναφών δραστηριοτήτων.
o Διαγραφή από το Μητρώο Μελισσοκομικών Εκμεταλλεύσεων.....

Τα κύρια μέρη του νέου αθλητικού νομοσχεδίου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατατέθηκε στη Βουλή και αρχίζει την Πέμπτη, 10 Ιουνίου, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η συζήτηση του νέου αθλητικού σχεδίου νόμου «Αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, διατάξεις εναρμόνισης με ολιστική μελέτη FIFA-UEFA για το ποδόσφαιρο και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αναδιάρθρωση επαγγελματικών κατηγοριών ποδοσφαίρου, λειτουργική ενίσχυση Εθνικού Οργανισμού Καταπολέμησης Ντόπινγκ, αναμόρφωση θεσμικού πλαισίου προπονητών αθλημάτων και λοιπές τροποποιήσεις της αθλητικής νομοθεσίας» με χρονοδιάγραμμα ψήφισής του την επομένη Πέμπτη 17 Ιουνίου.

Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων:
-    Η αναδιάρθρωση - συγχώνευση των Super League 2 και Football League σε μια κατηγορία με κριτήρια όπως η μεγάλη αύξηση του απαιτούμενου Μετοχικού Κεφαλαίου, της απαιτούμενης Εγγυητικής Επιστολής, της υποχρέωσης συμμετοχής μεγάλου αριθμού Ελλήνων ποδοσφαιριστών, της 3ετούς κεντρικής...

....σουτάκια

 - Για να μη γελιόμαστε και για να βλέπουμε την πραγματικότητα, η συμμετοχή και παραμονή σ΄ ένα πρωτάθλημα, όπως αυτό της Γ΄ Εθνικής, το οποίο δεν προσφέρει στις ομάδες τίποτα απολύτως, δεν μπορεί να χαρακτηρισθεί επιτυχία. Επιτυχία είναι να είσαι περαστικός από αυτό. Σε διαφορετική περίπτωση, θα είσαι απλά μια ομάδα της οποίας οι παράγοντες θα πρέπει να την πληρώνουν ως επαγγελματική, ενώ θα είναι....

ΣΕΓΑΣ: Ημερομηνίες, όμιλοι, τόποι διεξαγωγής πρωταθλήματος Κ16

Το Δ.Σ του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. μετά από εισήγηση του τομέα Ανάπτυξης αποφάσισε και όρισε τις ημερομηνίες, τους τόπους και τους ομίλους διεξαγωγής 
του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

Μετά την οριστικοποίηση των ημερομηνιών των εξετάσεων στα ξενόγλωσσα μαθήματα (proficiency κ.λ.π) και τη διαπίστωση ότι σε πολλές πόλεις το Σάββατο 26 ή την Κυριακή 27 Ιουνίου διεξάγονται οι παραπάνω εξετάσεις, ορίζεται η διαξαγωγή για τις 26-27/6 των πέντε ομίλων του πανελληνίου πρωταθλήματος Κ16, σύμφωνα με τα παρακάτω.
Οι αγώνες να διεξαχθούν σε ένα διήμερο πρόγραμμα, από την Παρασκευή 25 Ιουνίου μέχρι και την Τρίτη 29 Ιουνίου, ανάλογα με τις κατά τόπους εξετάσεις των μαθητών – αθλητών και μετά από πρόταση της  διοργανώτριας Ε.Α.Σ.,  του τεχνικού υπεύθυνου των αγώνων και απόφαση του Σ.Ε.Γ.Α.Σ., σύμφωνα με την προκήρυξη που θα ....

Οι... υπερήλικες του Euro2020

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετρώντας αντίστροφα για την πρεμιέρα του Euro 2020, το μεγαλύτερο μέρος των συζητήσεων αφιερώνεται στους νέους ηλικιακά ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να κλέψουν την... παράσταση κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

Ωστόσο, τα... φώτα στρέφονται και σε όσους έχουν ήδη συμμετοχές ή ακόμη και τίτλο σε Euro και δηλώνουν έτοιμοι να αγωνιστούν ξανά για τις χώρες τους παρά το... προχωρημένο της ποδοσφαιρικής ηλικία τους.

Σχεδόν κάθε χώρα που μετέχει στο εφετινό τουρνουά έχει έναν ποδοσφαιριστή που έχει στην καριέρα του παρουσία σε Euro και πιθανότατα θα εμφανιστεί στο τελευταίο μεγάλο τουρνουά της καριέρας του.

Η μόνη εξαίρεση σε αυτή τη λίστα είναι ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος έχει την αντοχή να διαρκέσει πολύ περισσότερο απ` ό,τι οι περισσότεροι και θα μπορούσε...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Ο μπάρμπα Στέλιος δεν έχει μάθει να χαϊδεύει αυτιά και να μην γράφει την άποψή του, μόνο και μόνο για να μην θυμώσουν ή για να μην στεναχωρηθούν κάποιοι.
Φίλες και φίλοι αναγνώστες, ο μπάρμπα Στέλιος δεν θα παίξει το παιχνίδι της επικοινωνίας ή των δημοσίων σχέσεων.
Διαβάζω όλες τις απόψεις για τον ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών, αλλά γράφω και την δική μου. Διαβάζω και ακούω να δίνουν συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές του ΗΡΑΚΛΗ, τον προπονητή να αισθάνεται ....

Ανακοίνωση για την διενέργεια Δωρεάν Ιατρικών Ελέγχων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

   Στα πλαίσια εφαρμογής προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας ξεκινούν δωρεάν ιατρικοί έλεγχοι από τις νοσηλεύτριες του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» σε συνεργασία με την Ιατρό και αρμόδια Αντιδήμαρχο Υγείας, Κοινωνικής Πολιτικής και Ισότητας των φύλων, κα Αφένδρα Σοφία, με σκοπό την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση.
Θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις πιέσεως, σακχάρου, οξυγόνου, σφυγμών, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων καθώς και καταγραφή δραστηριότητας της καρδιάς με ηλεκτροκαρδιογράφο. Απαραίτητη είναι η προσκόμιση ΑΜΚΑ καθώς και τυχόν...

Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε.

 3η Αφηγηματική Εκδήλωση

Μύθοι & κρυφές διαδρομές: Ακολουθώντας τα βήματα του Ηρακλή – Εύβοια: Ακρωτήριο Κήναιο και Λιχαδονήσια.

Ημερομηνία: Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021

Ώρα: 14:00– 15:00 (EEST)

Διάρκεια: 1 ώρα


*Παρακαλώ χρησιμοποιήστε τον σύνδεσμο (Zoom link) για να μπορέσετε να συνδεθείτε....

Κατάντια και θλίψη για τις επιλογές σου Συμεών!!!!

Τελικά Συμεών ποιος χώρος είναι δημοκρατικός;    Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΙΝΑΛ ή του ΣΥΡΙΖΑ;
Έτσι όπως το πας, δημοκρατικός θα είναι ο χώρος που εσύ επιλέγεις να πας;;;;;;;
Διαβάστε τι έγραψε:

Η επίθεση των δεξιών μέσων ενημέρωσης. 
   Όλες τις προηγούμενες μέρες,  από την ανακοίνωση της συστράτευσης μου στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, βίωσα μια λυσσαλέα και άδικη επίθεση από τα δεξιόστροφα μέσα. Πρώτα τα τρολς της ζούγκλας του διαδικτύου, μετά τα sites  και τέλος συστημικά μέσα. Ίσως για να αποθαρρύνουν άλλους που σκέφτονται να προσχωρήσουν, ίσως νομίζοντας ότι σπείρουν  ζιζάνια, επινόησαν  ανακρίβειες καθώς δεν είχαν να....

Πέμπτη 10 Ιουνίου οι εκλογές στον εμπορικό σύλλογο Χαλκίδας

 


Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Πως να έχεις την υγεία σου όμως, όταν ακούς δηλώσεις του Συμεών Κεδίκογλου τον υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά και με τις οποίες λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κοντά στο ΠΑΣΟΚ!!!! Συμεών γιατί καλέ μας άνθρωπε, θέλεις να σε αποκαλούν κωλοτούμπα; Ξέχασες τι έλεγες εσύ για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα; Πότε δηλαδή έλεγες μπούρδες; Γράφει κι ο άλλος πως ο Συμεών λείπει από ....

Πανελλαδικές: Ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές από σήμερα, για πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ψυχολογικής υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, λειτουργούν από Παρασκευή 21 Μαΐου, σε όλη τη χώρα.

 Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας, «θα υποστηρίξουν μαθητές και μαθήτριες της Γ' Λυκείου κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα βοηθήσουν υποψηφίους στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων και θα ενισχύσουν τις οικογένειες των υποψηφίων στον υποστηρικτικό τους ρόλο κατά το διάστημα αυτό», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Οι γραμμές υποστήριξης στελεχώνονται από συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους σε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και ειδικούς στην ψυχική υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Το υπουργείο διευκρινίζει ότι οι ενδιαφερόμενοι (μαθητές, γονείς κ.τ.λ.) μπορούν...