Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ οι ομάδες Ευκλ. Τσακαλώτου, Έφ. Αχτσιόγλου και Δ. Τεμπονέρα

Δηλώσεις των τριών στελεχών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποχώρησαν από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ η «Ομπρέλα» και οι ομάδες της Έφης Αχτσιόγλου και του Διονύση Τεμπονέρα. Όπως δήλωσαν αποχωρώντας, ο λόγος είναι ότι δεν έγινε δεκτή από το προεδρείο η πρότασή τους να τεθεί σε ψηφοφορία άμεσα το θέμα του δημοψηφίσματος για τις διαγραφές των στελεχών που είχε βάλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

«Σήμερα, μετά την ομιλία του προέδρου και των δύο γραμματέων, η Έφη Αχτσιόγλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας και εγώ κάναμε μια διαδικαστική πρόταση να συζητηθεί πρώτα, προ ημερησίας διάταξης, το θέμα που έβαλε ο πρόεδρος εχθές για το δημοψήφισμα», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, σημειώνοντας πως «δεν...

Η Ελλάδα παραμένει στην 19η θέση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Η Ελλάδα μετά τις συναντήσεις χθες στα κύπελλα Ευρώπης, δεν συγκέντρωσε τους βαθμούς που επιθυμούσε και παρέμεινε στη 19η θέση στη βαθμολογία της UEFA. Οι τρεις ήττες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού δεν προσέφεραν πόντους και μόνο ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σώσει την παρτίδα.
    Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρόσθεσε 0,200 βαθμούς στην Ελλάδα από την ισοπαλία 2-2 με την Αμπερντίν, ενώ εξασφάλισε άλλους τόσους χάρη στην...

...άψογος

 - Γιατρέ ήσουν άψογος στην τοποθέτησή σου στην συνεδρίαση του ΔΣ του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και πολύ σωστό το μήνυμα που έστειλες για τους νέους.
Αυτός ήταν και ο λόγος για τον οποίο δέχθηκες τα συγχαρητήρια όλων.
Κύριε Ηλιάδη, δεν ξέρουμε αν σας ακούσουν ...

Αντιπροσωπεία της Λ.Δ Κίνας επισκέφθηκε τον Δήμο Χαλκιδέων

Επίσκεψη στη Χαλκίδα πραγματοποίησε χθες, Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2023, αντιπροσωπεία της 
Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, με επικεφαλής τον Υφυπουργό Πολιτικών Υποθέσεων της Κίνας κ. Zhang Chunsheng και κύριο θέμα την ανταλλαγή απόψεων και την προώθηση συνεργασίας στους τομείς της πρόνοιας και κοινωνικής προστασίας των ευάλωτων ομάδων, στο πλαίσιο και της τουριστικής συμφωνίας των αδελφοποιημένων Δήμων Χαλκιδέων και Wuhan.
Την αντιπροσωπεία, στην οποία συμμετείχαν στελέχη...

Μπάχαλο πάλι!!!!

 - Τελικά εκεί στον Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, δεν κατάλαβε κανένας τίποτα; Δεν κατάλαβαν πως πέρασαν οι εκλογές και πως οι δημότες αποφάσισαν;
Η κυρία Γκόγκου αποχώρησε από την συνεδρίαση και η κυρία Τζάθα, ανέβασε τόνους σε ένα θέμα το οποίο είχε να κάνει με την αποδοχή χρηματοδότησης.
Κυρίες δυστυχώς για εσάς οι δημότες αποφάσισαν και αυτό...

Ο Π. Σκουρλέτης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ανακοίνωσε ο Πάνος Σκουρλέτης. Στη δήλωσή του αναφέρει ότι «οι δυνάμεις που κυριαρχούν σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ υλοποιούν ένα σχέδιο διχασμού και ρήξης που ανέλαβε να ολοκληρώσει ο νεόκοπος και ανέπαφος με την Αριστερά και την πολιτική Στ. Κασσελάκης». Υποστηρίζει ότι «ο δρόμος που έχει επιλέγει είναι αδιέξοδος, καταστροφικός και οδηγεί έξω από το πλαίσιο των ιδεών, των αξιών και των θέσεων της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς και δεν είμαι διατεθειμένος να τον ακολουθήσω».

Ο πρώην βουλευτής, πρώην υπουργός και πρώην γραμματέας της ΚΕ του κόμματος σημειώνει ότι επιλέγει να συνταχτεί «με τις δεκάδες των στελεχών και των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που καθημερινά αποχωρούν....

Την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Ν. Βούτσης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την αποχώρηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης με επιστολή του προς τη Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Ράνια Σβίγκου, και τον αναπληρωτή Γραμματέα, Γιώργο Βασιλειάδη. Ο κ. Βούτσης αναφέρει ότι δεν θα παραστεί στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΕ «εφόσον με την παρούσα επιστολή μου δεν θα είμαι πλέον μέλος του κόμματος, του οποίου υπήρξα συνιδρυτής και συνδιαμορφωτής της ταυτότητας και των πολιτικών του μέχρι και σήμερα».

Ο πρώην βουλευτής, πρώην υπουργός και πρώην πρόεδρος της Βουλής, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «το κόμμα μας, αντί της αναγκαίας ανασύνταξης...

......επιθυμίες

 - Μπορεί να έχει ο καθένας τις όποιες επιθυμίες θέλει και να προσπαθήσει να γίνουν πραγματικότητα.
Έτσι κι εγώ, θα γράψω από τώρα για μια δική μου επιθυμία την οποία θέλω να ζήσω, πριν εγκαταλείψω την πρώτη γραμμή της ενημέρωσης.
Θα ήθελα μια συνέντευξη με τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ και για πολλά χρόνια, πρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας, κύριο Γιάννη Παπακωνσταντίνου, αλλά όχι να μιλήσουμε μόνο για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο και το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά περισσότερο να....

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ: Να συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα το Νοσοκομείο Καρύστου

Τώρα όλοι πρέπει να παλέψουμε με κάθε τρόπο ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου Καρύστου

Όπως είναι αυτονόητο, την Κυριακή 12 Νοέμβρη, θα δώσουμε το παρόν στη συγκέντρωση που διοργανώνεται από τη Συντονιστική Επιτροπή των φορέων του δήμου μας ενάντια στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου.
Σήμερα ο Δημήτρης Παρασκευάς, δημοτικός σύμβουλος Καρύστου με τη Λαϊκή Συσπείρωσης κατέθεσε πρόταση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βόσσο για να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του ΔΣ την επόμενη εβδομάδα και για να υιοθετήσει τα αιτήματα των φορέων. Τις προηγούμενες ημέρες ο Δ. Παρασκευάς έθεσε...

Βαθμολογία Γ Κατηγορία 4ος Όμιλος


ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατάΔιαφορά
1.ΑΓΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ12440017116
2.ΚΡΙΕΖΩΝ ΑΟ10431011110
3.ΑΡΗΣ ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ94301981
4.ΚΟΝΙΣΤΡΩΝ-ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ84220624
5.ΑΣ ΑΙΓΕΑΣ ΑΓ ΑΠΟΣΤΟΛ74211770...

Ε Θ Ν Ι Κ Η Α Ν Τ Ι Σ Τ Α Σ Η

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 
ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ  Π.Ε.Α.Ε.Α – Δ.Σ.Ε

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΥΒΟΙΑΣ 

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ στη Βόρεια Εύβοια
Το παράρτημα Εύβοιας της ΠΕΑΕΑ –ΔΣΕ καλεί τα μέλη του, τους απογόνους και τους φίλους της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις που διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Εύβοιας του ΚΚΕ στη Λίμνη και στο Δερβένι το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου.
Τιμούμε στο πρόσωπο των Θύμιου Καψή «Ανάποδου» και Γιώργη Βλαχούτσικου...

Βαθμολογία Γ Κατηγορία 3ος Όμιλος


ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατάΔιαφορά
1.ΕΥΒΟΙΚΟΣ ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ1043101019
2.ΑΣ ΑΘΛΟΠΟΛΙΣ74211972
3.ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ Β53120642
4.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΦΡΑΤΙΟΥ54121871...

...ο μπάρμπα Στέλιος

 - Σήμερα όπως και κάθε Σαββατοκύριακο, είπαμε να χαλαρώσουμε, αλλά ο Κασσελάκης ο οποίος όλα δείχνουν πως επέλεξε να κάνει στην Ελλάδα το γαμήλιο ταξίδι του και έκλεισε σουίτα στον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει λέει να πάει σε δημοψήφισμα τις διαγραφές!!!!
Αλήθεια γράφει στα παλιά του παπούτσια το όργανα του κόμματος;
Βρήκε την καραμέλα της βάσης;
Ας κάνει λίγη υπομονή και θα του απαντήσει ο λαός στις....

Βαθμολογία Γ Κατηγορία 2ος Όμιλος


ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατάΔιαφορά
1.ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΑΧΝΩΝ 202173210844
2.ΑΟ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΛΙΟΥΡΑ622001138
3.ΑΣ ΡΟΜΑΪΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ62200716
4.ΘΥΕΛΛΑ ΚΟΝΤΟΔΕΣΠΟΤΙΟ2302136-3...

Βαθμολογία Γ Κατηγορία 1ος Όμιλος


ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατάΔιαφορά
1.ΑΣ ΑΚΡΑΤΗΤΟΣ ΚΕΧΡΙΩΝ93300523
2.ΑΕ ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ42110211
3.ΑΣ ΑΓΔΙΝΩΝ42110321
4.ΟΠΑ ΑΙΔΗΨΟΥ33102770...

Βαθμολογία Β Κατηγορία 2ος Όμιλος


ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατάΔιαφορά
1.ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ15550023122
2.ΑΟ ΔΥΣΤΟΥ15550013310
3.ΑΟ ΑΥΛΩΝΑΡΙΟΥ10531114131
4.ΑΟ ΖΑΡΑΚΩΝ75212972
5.ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ752121011-1
6.ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ75212910-1....

...η άποψή μας

 - Ο κύριος Κασσελάκης στην προσπάθειά του να πείσει κόσμο πως αυτός είναι "υγιής" και οι άλλοι του "άρρωστου συστήματος", ξεπέρασε κάθε όριο με το διάγγελμά του, αφού έβαλε μπροστά το όνομα του Αλέξη Τσίπρα  και πέταξε στο καλάθι των αχρήστων τα στελέχη που έγραψαν ιστορία με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κύριος Κασσελάκης στο τέλος θα καταλήξει να είναι πρόεδρος ενός κομματίδιου το οποίο φυσικά δεν θα έχει σχέση με την Αριστερά και το Κέντρο, αλλά θα είναι ένα κόμμα ενός ανθρώπου ο οποίος θέλει να επιδεικνύει την ιδιαιτερότητά του και να την επιβάλλει και στους άλλους.
Αλήθεια τι σχέση μπορεί να έχει ο κύριος Κασσελάκης με το στράτευμα στο οποίο δεν....

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΥΝΑΞΕΩΣ ΤΩΝ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

Σε ολόκληρη την Εύβοια και στις Ιερές Μητροπόλεις της, Χαλκίδος και Καρυστίας, τιμήθηκαν με εκκλησιαστική λαμπρότητα οι εορτές της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος διηκόνησε ως Ιεροκήρυκας στην Εύβοια από το 1891έως το 1893.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 επισκέφθηκε τον Ενοριακό Ι. Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, πλαισιούμενος από πλειάδα Κληρικών της Πόλεως, ενώ κήρυξε τον θείο λόγο προς τους προσελθόντες πιστούς.
Ο Εσπερινός ολοκληρώθηκε με την πληθωρική συμμετοχή Κλήρου, Αρχών του τόπου και Λαού στη λιτάνευση της εφεστίου ιεράς εικόνος του...

Βαθμολογία Β Κατηγορία 1ος Όμιλος


ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατάΔιαφορά
1.ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ15550011110
2.ΚΥΖΙΚΟΣ ΑΡΤΑΚΗΣ ΑΟ1354101367
3.ΑΕ ΚΗΡΙΝΘΟΥ1254011358
4.ΑΕ ΚΑΘΕΝΩΝ1254011248
5.ΕΡΜΗΣ ΠΗΛΙΟΥ95302752...

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


ΟμάδαΒαθμοίΑγώνεςΝίκεςΙσοπαλίεςΉττεςΥπέρΚατάΔιαφορά
1.ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ21770034034
2.ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ157502241014
3.ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑ137412752
4.ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΥ127331853
5.ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ1274031266....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να έχετε την υγεία σας. Σήμερα όπως και κάθε Σαββατοκύριακο έχουμε αγώνες ποδοσφαίρου  και αναφερόμαστε στα τοπικά της Εύβοιας, ναλλά έχουμε και την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, στον οποίο τα πράγματα είναι χειρότερα, ακόμη κι από το ποδόσφαιρο. Δυστυχώς στο κόμμα της αντιπολίτευσης, χάθηκαν οι κανόνες, από έναν άνθρωπο ξένο προς την Ελληνική πραγματικότητα και χωρίς....

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

....σφηνάκια

 - Όταν κάποιος έχει συναλλαγές  γενικώς με το δημόσιο, δεν υπάρχουν προσωπικά δεδομένα. Τα πάντα πρέπει να είναι στο φως. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα στην ενημέρωση και πρέπει να γνωρίζουν, γιατί ενώ πληρώνουν για παράδειγμα δημοτικά τέλη, δεν έχουν καθαριότητα στην γειτονιά τους, γιατί δεν έχουν πεζοδρόμιο στον δρόμο τους, γιατί δεν έχουν επαρκή φωτισμό κλπ. Δεν πρέπει να γνωρίζουν που....

....έτσι είναι

 - Πρέπει να ψάχνουμε να βρούμε τι έφταιξε και δεν πήγαν καλά τα μέλη των διοικήσεων της Δ.Ε.Ε.Π. Εύβοιας και των ΔΗΜ.Τ.Ο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Το "δεν πήγαν καλά", είναι δεδομένο, αλλά δεν είναι κακό να το παραδεχτούν και να το ψάξουν για να βρούνε....

Οι αλλεργικές αντιδράσεις σε τρόφιμα ενδεχομένως αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο καρδιακής νόσου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ευαισθησία σε κοινά τροφικά αλλεργιογόνα, όπως τα γαλακτοκομικά και τα φιστίκια, θα μπορούσε να αποτελεί μια σημαντική αιτία καρδιακών παθήσεων, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο περιοδικό «The Journal of Allergy and Clinical Immunology».

Μάλιστα, αυτός ο αυξημένος κίνδυνος μπορεί να είναι συγκρίσιμος με τους κινδύνους που ενέχουν το κάπνισμα, ο διαβήτης και η ρευματοειδής αρθρίτιδα.

Οι επιστήμονες εξέτασαν χιλιάδες ενήλικες σε βάθος χρόνου και διαπίστωσαν ότι όσοι παρήγαν αντισώματα IgE ως απάντηση στα γαλακτοκομικά και άλλα τρόφιμα...