Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020 έως και τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), προβλέπεται νέα επιδείνωση του καιρού από αργά το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Επισημαίνεται ότι, από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 13 Δεκεμβρίου 2020 και μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας 14 Δεκεμβρίου 2020, τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους επικίνδυνα.
Με βάση τα παραπάνω, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Επιπλέον, πρέπει:
1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται ...

Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Σύμφωνα με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, νέα επιδείνωση του καιρού προβλέπεται από αργά σήμερα το απόγευμα Παρασκευή 11-12-2020 και από τα δυτικά, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη και πιθανώς κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις. Τα φαινόμενα αναμένεται να επηρεάσουν την ανατολική Στερεά και την Εύβοια από τις απογευματινές ώρες της Κυριακής 13-12-2020 και μέχρι τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 14-12-2020.
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της  Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των φαινομένων. 
Προειδοποιούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας. 
Ειδικότερα συνιστάται στους πολίτες:
Σε περίπτωση ανάγκης να καλέσουν εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. 
Να τοποθετήσουν σε εμφανές σημείο στο σπίτι τους παραπάνω αριθμούς τηλεφώνων πρώτης ανάγκης εφόσον τα παιδιά είναι σε θέση να τους χρησιμοποιήσουν και να βεβαιωθούν ότι το γνωρίζουν.
Να μην αγνοούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, τα δελτία καιρού της Ε.Μ.Υ. και τις υποδείξεις των τοπικών Aρχών, όπως η Τροχαία, το Λιμενικό, η Πυροσβεστική κλπ.
Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου και ανάλογα με τον προορισμό, να αναλογιστούν το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσουν 
Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα....

Πώς θα κλείνεται το ραντεβού για το εμβόλιο του κορονοϊού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τον απλό τρόπο, με τον οποίο μπορεί ο πολίτης να δηλώσει συμμετοχή στην πλατφόρμα ώστε να παίρνει σειρά για να εμβολιαστεί για τον κορονοϊό, εξήγησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Μega.

«Ο τρόπος θα είναι εξαιρετικά απλός και θα χρησιμοποιήσουμε ψηφιακά μέσα. Έχουμε ήδη μιλήσει για πλατφόρμες για το emvolio.gov.gr, για την άυλη συνταγογράφηση που είναι η κορωνίδα μίας στρατηγικής. Αυτό το οποίο θα ήθελα να πω για την πλατφόρμα είναι το ότι θα μοιάζει πάρα πολύ με τις αντίστοιχες πλατφόρμες που μπορεί κανείς να κλείσει ένα αεροπορικό εισιτήριο. Δηλαδή εμείς θα κλείσουμε τα δύο ραντεβού εξαρχής με βάση τη διεύθυνση που έχουν δηλώσει οι πολίτες -τη διαθέσιμη διεύθυνση που έχουμε- στα διάφορα συστήματα του κράτους», δήλωσε ο κ .Πιερρακάκης. Όπως τόνισε «θα κλείσουμε εξαρχής και τα δύο ραντεβού γιατί το εμβόλιο έχει δύο δόσεις και πάνω σε αυτές τις δύο δόσεις θα προτείνουμε ραντεβού στους πολίτες. Τα οποία φυσικά θα μπορούν να τα αλλάξουν στην πορεία γιατί πάντοτε η διεύθυνση που έχουμε εμείς δεν είναι το σημείο στο οποίο ένας πολίτης κατοικεί αυτή τη στιγμή, μπορεί κάποιος να ...

Συστράτευση ζητά ο Θοδωρής Ζαγοράκης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δικό του ενωτικό μήνυμα για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου και την επιστροφή του στις επιτυχίες, απέστειλε σε δηλώσεις του ο ευρωβουλευτής, Θοδωρής Ζαγοράκης. 

Ο πρώην αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του 2004, ο οποίος φέρεται να αποτελεί μία κοινής αποδοχής υποψηφιότητα ενόψει των εκλογών της ΕΠΟ και το πρόσωπο που μπορεί να «δέσει» την άρτια συνεργασία μεταξύ Ομοσπονδίας, Κυβέρνησης, UEFA και FIFA, υπογράμμισε ότι οι «ισχυροί» του ελληνικού ποδοσφαίρου θα πρέπει να «κάτσουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν για το καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου». Παράλληλα, χαρακτήρισε θετική κίνηση τη δημιουργία και λειτουργία αθλητικού μητρώου από την Γ.Γ.Α.   

«Η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στο Εθνικό (Εθνική Ομάδας) με στεναχωρεί. Όταν βλέπει κανείς ότι η βαθμολογία μας αγγίζει την 20η θέση στην UEFA, ενώ πριν λίγα χρόνια πρωταγωνιστούσε και ήταν μέσα .....

Σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος 31χρονου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε σε βάρος 31χρονου Ρουμάνου, ο οποίος αναζητείται για την υπόθεση εξαπάτησης πολίτη στην Πιερία και την αφαίρεση χρημάτων από τον τραπεζικό του λογαριασμό. Ερευνάται αν ο 31χρονος είχε συνεργούς.

To θύμα της απάτης είχε λάβει SMS στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο εμφανιζόταν ως αποστολέας τράπεζα και έλεγε ότι δήθεν η χρεωστική του κάρτα ....

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ - ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2018


 Θα μας λείψει η γιορτούλα, αλλά δεν πειράζει. Θα βλέπουμε αυτές των προηγούμενων χρόνων και θα βρίσκουμε παρηγοριά, με την ευχή να ξανασυναντηθούμε σύντομα και ελεύθερα παιδιά γονείς και δάσκαλοι.
Κύριε Αρνή σήμερα θα θυμηθούμε την γιορτή του 2018. Τα παιδιά αυτά σήμερα είναι στο Γυμνάσιο, αλλά στις ευχάριστες αναμνήσεις τους έχουν το πέρασμά τους, από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Βασιλικού, τους καλούς δασκάλους και καλές δασκάλες κι έναν υπέροχο άνθρωπο και διευθυντή εσάς κ. Γιάννη.
Καλά Χριστούγεννα και με υγεία.
    
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Παροχή βοήθειας και εξυπηρέτηση πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες από τον Δήμο Χαλκιδέων μέσω του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, μέσω του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), βρίσκεται κοντά στους πολίτες και ενισχύει την κοινωνική του δράση, με σκοπό την παροχή βοήθειας και την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών, ιδιαίτερα όσων δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες. Συγκεκριμένα:
Είναι στη διάθεσή των πολιτών οι γραμμές βοήθειας 2221020241 και 2221062831, όπου μπορούν να καλούν καθημερινά από Δευτέρα....

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΤΟΥ ΙΕΧΩΒΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΑΙΡΕΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ελάβαμε αναφορά του Σωματείου Καταστηματαρχών Εστίασης -  Αναψυχής και Ψυχαγωγίας της Πόλεώς μας, στην οποία εκφράζεται έντονη η διαμαρτυρία και η αγανάκτηση των μελών του, ότι τις τελευταίες ημέρες έλαβαν προσωπικές επιστολές, το περιεχόμενο των οποίων χαρακτηρίζεται προσηλυτιστικό, και προσκαλούνται οι παραλήπτες των επιστολών να έλθουν σε επικοινωνία, ώστε να γνωρίσουν, μέσω του διαδικτύου, τις πεποιθήσεις των Μαρτύρων του Ιεχωβά και να παρηγορηθούν
Με αφορμή το γεγονός αυτό και προς ενημέρωση του πιστού Λαού του Θεού, υπενθυμίζουμε ότι η Ορ­γά­νω­ση των «Χι­λια­στών» ή «Μαρ­τύ­ρων του Ι­ε­χω­βά» ή της «Ε­ται­ρεί­ας "Σκο­πιά"» (όπως εί­ναι γνω­στοί και α­πό το πε­ρι­ο­δι­κό «Σκο­πιά» που δι­α­κι­νούν) δεν έχουν καμμία σχέση με την Ορθοδοξία και την Ουράνια Βασιλεία του Κυρίου μας!
Είναι μια πο­λυ­ε­θνι­κή, εμ­πο­ρι­κή, με­το­χι­κή ε­ται­ρεί­α, με τον τί­τλο: «Βι­βλι­κή και Φυλ­λα­δι­κή Ε­ται­ρεί­α Σκο­πιά της Νέ­ας Υ­όρ­κης» (W­a­t­c­h­t­o­w­er B­i­b­le a­nd T­r­a­ct S­o­c­i­e­ty of N­ew Y­o­rk, I­nc.­), της οποίας η έ­δρα είναι στο Μπρού­κλιν της Νέ­ας Υ­όρ­κης, με πα­ραρ­τή­μα­τα σε ό­λο τον κό­σμο, και έχει θρησκευτικό προσωπείο, προκειμένου να προξενεί το ενδιαφέρον και να προσελκύει. Και στο χώρο όμως της θρησκείας χαρακτηρίζεται ως αίρεση, η οποία περιλαμβάνει όλες τις αντιχριστιανικές αιρετικές διδασκαλίες!
Εκδίδει τα πε­ρι­ο­δι­κά «ΣΚΟ­ΠΙΑ» και «ΞΥ­ΠΝΑ», και, σύμφωνα με την διοίκηση της ..

SUPER LEAGUE 2020-2021 - 12η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΡΙΣΜΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ

ΗΜ/ ΝΙΑ- ΩΡΑ- ΓΗΠΕΔΟ -ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ- ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΗ -ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΠΣ -Α ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΣ -Β ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΣ- 4ος ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΕΠΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ VAR ΕΠΣ -ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ AVAR ΕΠΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΕΠΣ

12/12/2020 17:15 ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ
Α.Ε.Λ. - ΟΦΗ
 ΚΟΥΤΣΙΑΥΤΗΣ ΑΡΙΣΤΟΜΕΝΗΣ ΑΡΤΑΣ 
ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 
ΚΑΛΑΜΠΟΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ 
ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 
ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΘΗΝΩΝ 
ΒΛΑΧΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ

12/12/2020 19:30 ΑΠ.ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ 
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
ΝΙΚΟΛΑΚΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 
ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ....

Εκπαιδευτικό Διαδικτυακό Σεμινάριο Α΄ Βοηθειών –ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης) στον Δήμο Χαλκιδέων

Η Αντιδημαρχία Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (Ε.Δ.Δ.Υ.Π.) και τους διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (Ε.Δ.Ο.Κ.), διοργανώνουν το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00 έως 13:30, το εκπαιδευτικό διαδικτυακό σεμινάριο Α’ Βοηθειών «Η γνώση σώζει ζωές».
Οι συμμετέχοντες στη δράση, θα εκπαιδευτούν στις βασικές Α΄ Βοήθειες και στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), και θα λάβουν και σχετική βεβαίωση.....

Kορυφαίος Ευρωπαίος νέος αγρότης αναδείχθηκε ο Π. Τσακίρης

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ως «ένα ευχάριστο σοκ» που του επιβεβαίωσε ότι βαδίζει στο σωστό δρόμο και τον όπλισε με επιπλέον πείσμα και όρεξη για να πραγματοποιήσει ακόμη μεγαλύτερους "άθλους" στον επιχειρηματικό στίβο του πρωτογενούς τομέα , χαρακτήρισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την ανάδειξή του σε κορυφαίο ευρωπαίο νέο αγρότη στην κατηγορία Περιβαλλοντικά Βιώσιμη Γεωργία, ο 36χρονος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Tsakiris Family», Παύλος Τσακίρης.

«Νομίζουμε στον μικρόκοσμό μας εδώ στην Ελλάδα ότι όλα τα κάνουμε μέτρια πολλές φορές, ότι ίσως δεν είμαστε και τόσο καλοί. Απλώς κάνουμε τη δουλειά και τελειώνουμε και (πιστεύουμε) ότι σίγουρα στο εξωτερικό υπάρχουν καλύτεροι από εμάς», σημειώνει ο κ Τσακίρης. Προσθέτει ότι «μέσα από όλη τη διαδικασία του διαγωνισμού, κατέληξα στο συμπέρασμα ηθικής αξίας ότι τελικά στην Ελλάδα κάνουμε σπουδαία πράγματα και απλώς δεν τα επικοινωνούμε σωστά. Πιστεύω ότι δικαίως τα ελληνικά προϊόντα θεωρούνται από τα καλύτερα στον κόσμο και ....

Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση του κοινού στις περιφερειακές διευθύνσεις και στην Κεντρική Υπηρεσία του ΟΠΕΚΑ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η διοίκηση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), λαμβάνοντας υπόψη την αναγκαιότητα λήψης μέτρων στο πλαίσιο έκτακτων μέτρων για την προστασία της δημόσιας υγείας, με σκοπό την αποφυγή και τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού (COVID-19), αλλά και την ομαλή λειτουργία των υπηρεσιών για την εξυπηρέτηση των πολιτών, ανακοίνωσε ότι, σύμφωνα με την αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/133//οικ.20764/7-11-2020 εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης του ....

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟΥ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Ανακοινώνεται ότι το Βιβλιοπωλείο της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος «Το Αρχονταρίκι των Βιβλιοφίλων», από την Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2020 θα είναι ανοικτό καθημερινά (πλην Κυριακής) κατά τις ώρες 10.00 το πρωί έως 8.00 το βράδυ (εκτός της παραμονής των Χριστουγέννων, που θα παραμείνει ανοικτό έως τις 4.00 το απόγευμα).
Η παρουσία στον χώρο του Βιβλιοπωλείου θα....

ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΠΡΟΕΞΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ κ. ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ

Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020, των Αγίων Προπατόρων, 7πμ. ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συν Θεώ, θα χοροστατήσει στον Όρθρο και....

Τα βλέμματα στη Θεσσαλονίκη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Μετά από πάρα πολλά χρόνια το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ συνιστά και αναμέτρηση κορυφής. Οι δυο ομάδες κοντράρονται στο «Κλεάνθης Βικελίδης» το βράδυ της Κυριακής (13/12, 19:30), στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής της Super League.

Ένας βαθμός χωρίζει «κίτρινους» και «ασπρόμαυρους» που ακολουθούν κατά πόδας τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό, με την ομάδα του Άκη Μάντζιου να πραγματοποιεί το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της και αυτή του Πάμπλο Γκαρσία να έρχεται από την ολοκλήρωση των φετινών ευρωπαϊκών υποχρεώσεών της μετά και το 0-0 κόντρα στη Γρανάδα.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Ολυμπιακός ταξιδεύει στο «Αθανάσιος Διάκος» (15:00) για να αντιμετωπίσει τη Λαμία, έχοντας το μυαλό του στην κλήρωση των «32» του Europa League. Άδοξο ευρωπαϊκό φινάλε και για την ΑΕΚ που αντιμετωπίζει....

Έτσι είναι...

 Ο καθένας μας κοιτάζει τα δικά του συμφέροντα και από την μία πιέζει για να του ανοίξει το μαγαζί η κυβέρνηση, ενώ από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση γιατί δεν πήρε νωρίτερα τα μέτρα ή γιατί δεν κάνει περισσότερους ελέγχους!!! Να υπάρχουν μέτρα, αλλά να μην επηρεάζουν την δική του επιχείρηση!!
Κύριοι η κυβέρνηση πρώτα απ΄ όλα πρέπει να προστατέψει την υγεία όλων. δεν είναι κυβέρνηση των μισών Ελλήνων, ούτε μιας.....

Παράταση μέχρι τις 26/2 για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παρατείνεται κατά δύο μήνες, έως τις 26 Φεβρουαρίου 2021, η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2021, καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία. Παράλληλα επεκτείνονται και τον Δεκέμβριο τα μέτρα οικονομικής ενίσχυσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.
   Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Οικονομικών και Εργασίας, στο πλαίσιο της επέκτασης των μέτρων:
   1. Οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων- εργοδοτών ανά την επικράτεια που πλήττονται σύμφωνα με τη διευρυμένη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενης επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού από τον κρατικό προϋπολογισμό. Οι επιχειρήσεις, κατά τη διάρκεια της αναστολής της σύμβασης εργασίας των εργαζομένων και για ισόχρονο διάστημα μετά την ....

Καλημέρα

 
 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Είναι πλέον δύσκολη περίπτωση το θέμα του κορονοϊού όχι μόνο ως ασθένεια, αλλά και εξ αιτίας της συμπεριφοράς ανθρώπων που παριστάνουν τους ειδικούς και δεν τηρούν τα μέτρα. Δεν βάζουν όμως σε κίνδυνο μόνο τον εαυτό τους, αλλά γίνονται η αιτία και για να μπουν σε περιπέτειες και άλλοι άνθρωποι. Δυστυχώς αυτοί οι τύποι, πολλές φορές μέσα από ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά κυρίως μέσα από το διαδίκτυο, προσπαθούν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς, να...

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Οι μουσικοί ενώνουμε τις φωνές μας και διεκδικούμε μέτρα επιβίωσης για όλους!

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος παράρτημα Εύβοιας <parartima.euboias.pmu@gmail.com>

Το παράρτημα Εύβοιας του ΠΜΣ στα πλαίσια συμβολικής διαμαρτυρίας, καλεί τους συναδέλφους από κάθε χώρο και μουσικο είδος, να λάβουν μέρος στην ηχογράφηση/βιντεοσκόπηση ενός τραγουδιού. Αυτή η συμβολική ενέργεια σκοπεύει να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους ,,,

Τι ορίζει η ΚΥΑ για τον τρόπο καταβολής του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη διαδικασία και τον τρόπο καταβολής του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020 καθορίζει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη. Μεταξύ άλλων, η ΚΥΑ προβλέπει τα εξής:

Καθορισμός των υπόχρεων προς καταβολή προσώπων και του χρόνου καταβολής του επιδόματος εορτών Χριστουγέννων 2020

1. Οι επιχειρήσεις-εργοδότες των οποίων η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει ανασταλεί με εντολή δημόσιας αρχής οποτεδήποτε εντός του χρονικού διαστήματος από 1.5.2020 έως 31.12.2020, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που ανήκουν στους κλάδους που πλήττονται σημαντικά, λόγω των αρνητικών συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, καθώς και οι επιχειρήσεις-εργοδότες της παραγράφου 1 του άρθρου 5 του ν. 4728/2020, καταβάλλουν το επίδομα εορτών Χριστουγέννων που αναλογεί στις ημέρες πραγματικής απασχόλησης των μισθωτών τους κατά το χρονικό διάστημα από 1.5.2020 έως ....

ΝΔ: Προφανή τα ψέματα του κ. Τσίπρα για το σπίτι στο Σούνιο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Κύριε Τσίπρα, μην προσπαθείτε να φορτώσετε σε άλλους προβλήματα που προκαλείτε ο ίδιος στον εαυτό σας. Με την σημερινή απολογία σας αποδείξατε και πάλι ότι κατοικείτε στο σπίτι του ψέματος και παραθερίζετε στη βίλα της υποκρισίας», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε τηλεοπτικό σταθμό.

Η ΝΔ αναφέρει ότι «τα ψέματα που έχει πει ο κ. Τσίπρας για τη βίλα στο Σούνιο είναι τόσο προφανή, ώστε όσο τα επαναλαμβάνει, τόσο περισσότερο εκτίθεται. Ευρισκόμενος σε παράκρουση τα επανέλαβε και σήμερα« και προσθέτει:

«Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, ένας καλός ταβερνιάρης τού γνώρισε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος εξαντλώντας τα όρια της καλοσύνης του, δέχθηκε να ....

Αναπτυξιακή Ευβοίας- Βαγγέλης Κούκουζας

 
Αποτελεί μεγάλη τιμή και χαρά να υπογράφω μετά τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό, τις πρώτες 4 ιδιωτικές συμβάσεις του Προγράμματος LEADER/CLLD 2014-2020 που αφορούν τουριστικά καταλύματα, αρτοποιεία, ΚΔΑΠ, συνολικού προϋπολογισμού 552.172 ευρώ, απο τις 37 συνολικά ιδιωτικές συμβάσεις που έχουν εγκριθεί για την Νότια Εύβοια με συνολικό προϋπολογισμό 8.902.426 ευρώ ..
και Δημόσια δαπάνη 5.698.983 ευρώ....

Qatar 2022: Το πρόγραμμα της Εθνικής Ποδοσφαίρου

Επί ισπανικού εδάφους αρχίζει τον προσεχή Μάρτιο το αγωνιστικό πρόγραμμα της Εθνικής Ομάδας για την προκριματική φάση του Μουντιάλ 2022. Αναλυτικά, όλοι οι αγώνες του Group B.

25 Μαρτίου
Ισπανία-Ελλάδα (21:45)
Σουηδία-Γεωργία

28 Μαρτίου
Γεωργία-Ισπανία
Κόσοβο-Σουηδία

31 Μαρτίου
Ελλάδα-Γεωργία (21:45)....

Χαμογελαστά ...παρατράγουδα

 
- Καημένα παρατράγουδα, θα βρεθούμε δίπλα σας αν χρειαστεί, για να σας δούμε με σκυμμένο το κεφάλι να ζητάτε συγνώμη, από ανθρώπους που πιστέψατε πως μπορείτε να τους βάλετε κάτω από την μπότα σας και να τους έχετε "στο άρμεγμα"!! 
Κάνατε ένα λάθος. Πιστέψατε πως κανείς δεν θα αντιδράσει ....

ΕΞΕΔΟΘΗ ΚΑΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΤΟ ΕΥΒΟΪΚΟ ΣΥΝΑΞΑΡΙΟ «ΔΕΟΣ ΚΑΙ ΙΚΕΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ»


Η Αποστολική Διακονία της Εκκλησίας τhς Ελλάδος εξέδωσε το νέο πόνημα αγιολογίας του εκ Χαλκίδος καταγομένου Γενικού Διευθυντού της, Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.
Το έργο προλογίζουν οι Ποιμενάρχες της Εύβοιας, Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ και Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, οι οποίοι υπογραμμίζουν τη θεολογική και την ποιμαντική του σημασία για τους πιστούς και τη ζωή της Εκκλησίας γενικότερα.
Στο οποσθόφυλλο του βιβλίου σημειώνεται μέ έμφαση ἀπό τόν συγγραφέα, «Στην παλαίστρα της ζωής η αγιότητα δεν πρέπει να αποτελεί ένα λησμονημένο όραμα, αλλά τον σκοπό της όλης βιοτής μας με στέρεη βάση και με .....

Η Ελλάδα σε ιστορικό χαμηλό στο UEFA Ranking

 ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Η ισοπαλία που απέσπασε ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Γρανάδα δεν έκανε καμία διαφορά στη βαθμολογική εικόνα της Ελλάδας στο UEFA Ranking, με τη χώρα μας να υποχωρεί μετά την ολοκλήρωση των ομίλων του Champions League και του Europa League στη 18η θέση με 25.200 βαθμούς. Τη χειρότερη που είχε στην ιστορία της στα Κύπελλα Ευρώπης!

Η Ελβετία προσπέρασε την χωρα μας κι ανέβηκε 17η (25.255 βαθμοί), ενώ πλέον ακολουθεί σε απόσταση μίας... ισοπαλίας η 19η Τσεχία (25.000 βαθμοί) η οποία ....

Χριστουγεννιάτικες φαπούλες

 - Είδατε που το έφτασαν οι εξυγιαντές της ΕΠΟ το Ελληνικό ποδόσφαιρο. πατώσαμε στην Ευρώπη και ευτυχώς που ο Μαρινάκης που δεν είναι στους εξυγιαντές, κρατάει όρθιο τον Ολυμπιακό, ενώ ο αρχιεξυγιαντής  κ. Μελισσανίδης με την ΑΕΚ βούλιαξε στην κυριολεξία με τις ήττες...

Βουλή: Αρχίζει το απόγευμα η πενθήμερη συζήτηση του προϋπολογισμού 2021

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τις οικονομικές μεταβλητές της πανδημίας στο επίκεντρο, αρχίζει σήμερα το απόγευμα, η πενθήμερη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού 2021. Πρόκειται για έναν προϋπολογισμό που «στοχεύει στην υπέρβαση της υγειονομικής κρίσης, με την οικονομία σε λειτουργία και την κοινωνία όρθια», όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας κατά την επεξεργασία του προϋπολογισμού στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου είχε μιλήσει για μηδενική στήριξη της κυβέρνησης σε όλα τα μέτωπα της υγειονομικής κρίσης, και είχε χαρακτηρίσει «έωλες» τις παραδοχές του προϋπολογισμού ως προς την αναμενόμενη ανάπτυξη του 2021.

Ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Κώστας Σκανδαλίδης είχε χαρακτηρίσει τον προϋπολογισμό «ανεφάρμοστο, ατελέσφορο και κυρίως, προσωρινό».

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Ν.Καραθανασόπουλος είχε επαναλάβει τη θέση του ...

Μελομακάρονα ...μικρά, μικρά

 -  Πολλά ακούσαμε για τα προβλήματα που υπάρχουν στον Δήμο Λίμνης- Αγίας Άννας και Μαντουδίου και σύντομα θα έχουμε να γράψουμε κάποια πράγματα, αφού "πέσαμε από τα σύννεφα", γιατί γι΄ αυτόν τον Δήμο ακούμε τα καλύτερα από τους ανθρώπους της ενημέρωσης. Τελικά πάνε όλα καλά ή τα προβλήματα είναι πολλά 16 μήνες μετά από ...

ΕΛΤΑ - e-stamp: ο νέος τρόπος αποστολής της αλληλογραφίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια σημαντική ψηφιακή καινοτομία παρουσιάζουν από σήμερα τα ΕΛΤΑ. Ενας 12ψήφιος κωδικός μπορεί να αντικαταστήσει το γνωστό σε όλους μας γραμματόσημο και να ανατρέψει όλα όσα γνωρίζαμε για την παραδοσιακή αλληλογραφία. Πρόκειται για το νέο ψηφιακό γραμματόσημο, e-Stamp, που απευθύνεται σε ιδιώτες και μικρές επιχειρήσεις και είναι άμεσα διαθέσιμο 24 ώρες / 7 μέρες την εβδομάδα, στον υπολογιστή, laptop, κινητό τηλέφωνο ή tablet.

«Οι πελάτες μας μπορούν πλέον να στέλνουν την αλληλογραφία τους εύκολα, άνετα και οποιαδήποτε ώρα, χωρίς επιπλέον κόστος και χωρίς να απαιτείται η επίσκεψη σε ταχυδρομικό κατάστημα. Εξοικονομούν έτσι, πολύτιμο χρόνο, αποκτούν ευελιξία, αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις και πιθανές αναμονές» ...

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για την έκτακτη ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η ΚΥΑ για την έκτακτη ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων

Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Τεύχος Β', 5462/10-12-2020) η Κοινή Απόφαση των υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, και αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θεόδωρου Σκυλακάκη, περί «Καθορισμού του πλαισίου, όροι προϋποθέσεις και κατανομή της προβλεπόμενης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στα δικαιούχα ερασιτεχνικά σωματεία».

Οι καταβολές θα ξεκινήσουν την ερχόμενη εβδομάδα και δικαιούχα της οικονομικής ενίσχυσης-αποζημίωσης ειδικού σκοπού, συνολικού ύψους 12 ...

Τα σουτάκια, του Αγίου Βασίλη

 - Θα μας τρελάνει ο Αυγενάκης;;;; Θα καταφέρει να υπάρχει κοινής αποδοχής υποψήφιος πρόεδρος στην ΕΠΟ; Δηλαδή τι σημαίνει αυτό; Θα τα βρούνε με την ΕΠΟ ο Μαρινάκης, ο Σαββίδης, ο Μελισσανίδης και ο Αλαφούζος;;;;  Είναι πάντως αλήθεια, πως για να επιβιώσει η ΕΠΟ, θέλει να τα έχει καλά με τους μεγάλους του.....

Ανοίγουν από Δευτέρα κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία. Με click-away το λιανεμπόριο μέχρι 7/1

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανοίγουν από την προσεχη Δευτέρα τα κομμωτήρια και τα βιβλιοπωλεία. Με click-away θα γίνεται το λιανεμπόριο μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. 

Όπως ανακοινώθηκε επίσης οι εκκλησίες θα είναι ανοικτές τα Χριστούγεννα και τα....

Ως τις 31/3/2021 οι εκλογές στις αθλητικές ομοσπονδίες

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ ΜΠΕ

Από 1η Ιανουαρίου έως 31 Μαρτίου 2021 θα διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων διοικήσεων στις αθλητικές ομοσπονδίες, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο νομοσχέδιο για την «Αναδιοργάνωση του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων».

Η παράταση των προθεσμιών, που είχε αναγγελθεί στις αρχές Νοεμβρίου, εξαιτίας των πανελλαδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, θα επιτρέψει την όσο το δυνατόν μαζικότερη συμμετοχή νόμιμων αθλητικών σωματείων στις αρχαιρεσίες και θα διευκολύνει τον συμμετοχικό και δημοκρατικότερο χαρακτήρα τους.

Παράλληλα, η τροπολογία προβλέπει την έκπτωση μελών του Δ.Σ. όποιας ομοσπονδίας προκηρύξει εκλογές πριν την 1η Ιανουαρίου. Οι θητείες των ...

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε

Χαλκίδα, 8 Δεκεμβρίου 2020
Προς τους εκπροσώπους των ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Διεξαγωγή του Τελικού Συνεδρίου του έργου ADRION 5 SENSES

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. στο πλαίσιο της συμμετοχής της στο έργο ADRION 5 SENSES, συμμετέχει στη διεξαγωγή του Τελικού Συνεδρίου του Έργου η οποία θα λάβει χώρα ηλεκτρονικά στις 11 Δεκεμβρίου 2020. Στόχος του Τελικού Συνεδρίου είναι η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου καθώς και η παρουσίαση του Σχεδίου Συνέχισης του Έργου.
Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος στο έργο «ADRION 5 SENSES – Building the ADRION Brand Name in Tourism: Indulging all Five Senses» το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020. Ο κύριος στόχος του Προγράμματος είναι να λειτουργήσει ως οδηγός πολιτικής και καινοτόμος για τη διακυβέρνηση, προωθώντας την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση μεταξύ των κρατών εταίρων, αξιοποιώντας τους πλούσιους φυσικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους πόρους, καθώς και ενισχύοντας την οικονομική, κοινωνική και εδαφική συνοχή στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τις χώρες Αλβανία, Βοσνία και Ερζεγοβίνη, Κροατία, Ελλάδα, Ιταλία, Μαυροβούνιο, Σερβία και ...

Εορταστικός "μπάρμπα Στέλιος"

 - Πραγματικά στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας στον "εντιμο" ραδιοφωνατζή, ο οποίος δεν βλέπει την καμπούρα του, γιατί αν την δει θα τρομάξει. Του κάνουμε πλάκα και μαζεύουμε τα όσα λέει και όσα γράφει, γιατί θα χρειασθούν να του τα δείχνουμε όταν θα καταλάβει, πως εμείς ....

"Μάθημα εξ αποστάσεως"

Συμφωνούμε με τα όσα διαβάσαμε από τις δύο κυρίες νηπιαγωγούς και πιστεύουμε πως κάποια στιγμή οι γονείς θα πρέπει να καταλάβουν, πως το νηπιαγωγείο δεν είναι παιδότοπος για ν΄ αφήσουμε τα παιδιά μας και να πάμε για καφέ ή στους φίλους μας.

 Dimitra Kerantzi
Για πολλούς γονείς / κηδεμόνες το νηπιαγωγείο είναι κάτι σαν χώρος φύλαξης των παιδιών  ( δυστυχώς! !!) και όχι εκπαίδευσης!  Το να αντιλαμβάνονται όμως την ..

Στις 11:00 οι ανακοινώσεις από τον Στ. Πέτσα για τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών, με τη συμμετοχή του Αδ. Γεωργιάδη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως,στις 11:00, με τη συμμετοχή του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων 'Αδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Οπως ανέφερε ο κ. Πέτσας οι ανακοινώσεις θα αφορούν το λιανεμπόριο, τα ....

Καλημέρα

 
- Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να προσέχετε για να μην βρεθείτε μπροστά στον κορονοϊό ο οποίος κυκλοφορεί ελεύθερος. Δυστυχώς δεν θα τελειώσει εύκολα αυτή η περιπέτεια και η οποία δεν αφορά μόνο την Ελλάδα, αλλά όλο τον κόσμο. Το "ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ", η μάσκα, οι αποστάσεις και το να μην βρισκόμαστε πολλά άτομα σε έναν χώρο, πρέπει να το τηρήσουμε με ευλάβεια. Είμαστε σε μια Χριστουγεννιάτικη περίοδο και τα πράγματα είναι δύσκολα, αλλά θα το αντέξουμε....

Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Θα αξιοποιηθεί το νοσοκομείο..

 - Αυτή η κυβέρνηση και ακούει και βλέπει και ξέρει. Ακούει λοιπόν προσεκτικά την δημοτική αρχή και είναι βέβαιο πως το παλιό νοσοκομείο, θα αξιοποιηθεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Αυτή η κυβέρνηση δεν

Αυτοί είναι οι «16» του Champions και οι... 32 του Εuropa League!

Ο φετινός μαραθώνιος των γκρουπ έλαβε τέλος και Ισπανία, Αγγλία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία, Πορτογαλία θα εκπροσωπηθούν στα νοκ άουτ του Champions League. Συναρπαστική η τελευταία αγωνιστική και τα τρία εισιτήρια πήραν το βράδυ της Τετάρτης οι: Ρεάλ Μαδρίτης, Γκλάντμπαχ, Αταλάντα. Χωρίς απώλειες συνεχίζουν στη διοργάνωση η Ισπανία (Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο Μαδρίτης, Σεβίλλη) και η Γερμανία (Μπάγερν Μονάχου, Ντόρτμουντ, Λειψία, Γκλάντμπαχ). Η Αγγλία θα συνεχίσει στους «16» με Λίβερπουλ, Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι, όπως και η Ιταλία με Γιουβέντους, Λάτσιο, Αταλάντα. Η Γαλλία θα εκπροσωπηθεί με την Παρί Σεν Ζερμέν και η Πορτογαλία με την Πόρτο. Δεν υπήρξε ομάδα που να πέτυχε απόλυτο νικών, όμως Σίτι και Μπάγερν ολοκλήρωσαν αήττητες με μόλις μια απώλεια. Η Μπάγερν πέτυχε 18 γκολ και είχε την καλύτερη επίθεση, ενώ η Σίτι δέχθηκε μόλις ένα τέρμα. Η κλήρωση της φάσης των «16» θα γίνει τη Δευτέρα (14/12, 13:00) στη Νιόν της Ελβετίας, ενώ οι αγώνες ....

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19)

Σήμερα ανακοινώνουμε 1534 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 23 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 121253, εκ των οποίων το 52.7% άνδρες.
5066 (4.2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 34181 (28.2%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
571 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους ....

Τριάδα - Βάσω Σαρρή

 
Χριστούγεννα..........μέρες γιορτινές...μέρες που ανταμώνονται  οι άνθρωποι και γιορτάζουν μέσα σε κλίμα χαρούμενο , φωτεινό ,χρωματιστό!!!
Φέτος όλα είναι αλλιώτικα, διαφορετικά και καθόλου συνηθισμένα!!!
Μιας και το αντάμωμα δεν είναι εφικτό....για το καλό και την υγεία όλων μας ....τουλάχιστον ας χαρούμε όλοι βλέποντας το χωριό μας φωτισμένο ,χαρούμενο ...όμορφο!. Θα ήθελα ...

Για σένα....

 - Ωραία η Βόρεια Εύβοια και είναι ωραιότερη όταν πας εκεί διακοπές και ακόμη ωραιότερη, όταν για τις διακοπές σου φροντίζει ο δήμαρχος!!!
Πάντως αχάριστος δεν είσαι. Ούτε σκουπιδάκια δεν βλέπεις σ΄ αυτόν τον Δήμο, ούτε κακοτεχνίες, ούτε λες κάτι για έργα που δεν έγιναν!!
Μπράβο σου και να ευχηθούμε να περνάς πάντα όμορφα στις διακοπές σου, με την φροντίδα του ...

Χαμογελαστά ΠΑΡΑΤΡΆΓΟΥΔΑ

 - Καημένο ραδιοφωνικό παρατράγουδο, βγάζεις τον πόνο σου και καλά κάνεις. Ζεις στην δική σου φυλακή και δεν αντέχεις τους ανθρώπους οι οποίοι με την ψήφο των πολιτών είναι σε θέσεις εξουσίας, στις οποίες μην ξεχνάς πως επιχείρησες να καθίσεις και οι πολίτες σου...

Εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής 2021.

Με ευρεία πλειοψηφία εγκρίθηκε, στην πρόσφατη 11η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής για το έτος 2021. 
Το εν λόγω πρόγραμμα είναι εναρμονισμένο με την Εθνική Στρατηγική για την Τουριστική Προβολή και αποτελεί προϊόν μεθοδικής εργασίας, εμπλουτισμένης με προτάσεις όλων των παρατάξεων. Κυρίως, όμως, έχει προκύψει από τη διαχρονικά άριστη συνεργασία με τους επαγγελματίες του τουρισμού και τους λοιπούς  αρμόδιους φορείς, που γνωρίζουν τις τάσεις και τις ανάγκες της εποχής. 
Δομημένο σε επαγγελματικό, επιστημονικό, δημοκρατικό και υγειονομικό υπόβαθρο, βασικό του στόχο ...

"Τάπα" της Βάκα στον Καθαροσπόρη

 
- Αγαπητέ κύριε Καθαροσπόρη, ας προσέχατε. Ξέρετε πως η δήμαρχος δεν αερολογεί και είναι πάντα συγκεκριμένη. Τι σας είπε λοιπόν; Σας είπε πως ψηφίσατε πολλούς ισολογισμούς χρόνια τώρα και δεν ψηφίσατε αυτόν του 2019!!!
Κύριε Καθαροσπόρης αν έχει άδικο, πείτε μας τα χρόνια που ήσασταν αντιδήμαρχος και τα οποία είναι ....

Είπε ΟΧΙ η παράταξη Καθαροσπόρη

 -  Ο κ. Καθαροσπόρης και η παράταξή του δεν ψήφισαν τον ισολογισμό του Δήμου Χαλκιδέων, αλλά στην τοποθέτησή του έβγαλε την απόφασή και είπε πως για τα μηχανήματα που χάθηκαν και για τα 400.000 ευρώ που πήγαν σε πετρέλαιο που δεν είχε να κάνει με τον Δήμο δεν υπάρχουν ένοχοι!!!! 
 Κύριε Καθαροσπόρη, την προηγούμενη 10ετία, σε πόσους ισολογισμούς έχετε πει ΟΧΙ; Τι καλύτερο είχαν εκείνοι οι ισολογισμοί; Είπατε όχι σε έναν ισολογισμό που πάει να βάλει ...

Αν το κάνει, μπράβο της..

 Κυκλοφορεί η είδηση πως η ΕΠΟ θα επιστρέψει τα παράβολα για την συμμετοχή ομάδων στο Κύπελλο Ελλάδας. Αν το κάνει μπράβο της, γιατί έτσι δεν θα μπει σε περιπέτειες.
Για να δούμε αν θα κάνουν το ίδιο και η ΕΠΣ με παράβολα που εισέπραξαν για κύπελλο και πρωταθλήματα, αλλά και για πρωταθλήματα υποδομών, για κάρτες τριετίας προπονητών, για....

Χριστουγεννιάτικες φαπούλες....

 - Τι να γράψουμε εμείς γι΄ αυτούς που βρίσκουν κάτι στραβό και παράλογο, στις προμήθειες και τους προμηθευτές του Δήμου Χαλκιδέων; Αν υπάρχει παρανομία τότε όλοι μαζί να καταγγείλουμε την δήμαρχο και κάθε αρμόδιο. Στο θέμα της επιλογής προμηθευτή, δεν υπάρχει παρανομία επειδή απλά δεν επέλεξε τον προμηθευτή που είχαν επιλέξει ο κ. Παγώνης με τον κ. Καθαροσπόρη. Πιστεύουμε πως .....

Έργο προϋπολογισμού 910.000 € για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Ψαχνά – Πολιτικά - Νεροτριβιά

Μια ακόμη σύμβαση για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου στην Π.Ε. Εύβοιας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. Το έργο με αρχικό προϋπολογισμό 910.000 €, αφορά στη συντήρηση της Επαρχιακής Οδού Ψαχνά – Πολιτικά – Νεροτριβιά.
Συγκεκριμένα, προβλέπεται η άρση καταπτώσεων, η αποξήλωση ασφαλτοταπήτων με εκ νέου ασφαλτόστρωση, η κατασκευή φρεατίων και ρείθρων κλπ. Προβλέπεται επίσης η κατασκευή στηθαίων, η τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης και άλλες παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια.
Η προθεσμία για την εκτέλεση του έργου ορίζεται σε δώδεκα (12) μήνες από την υπογραφή της....

Στολίστε το Λευκαντί

 - Στο Λευκαντί δεν είδαμε πολλά πράγματα, από πλευράς φωτισμού, ενώ στις περισσότερες περιοχές του Δήμου ο φωτισμός και ο στολισμός για πρώτη φορά είναι υπέροχος.
Το Βασιλικό για παράδειγμα πλούσια πλούσια έβαλε τα γιορτινά του. Πιστεύουμε πως η κυρία Αϊδίνη και ο ΔΟΑΠΠΕΧ κάτι καλύτερο θα κάνουν, έστω ....

Ο Άγιος Βασίλης φέρνει σουτάκια

 - Κυρίες και κύριοι, ας μη γελιόμαστε. Άπαντες κρινόμαστε και κανείς δεν είναι στο απυρόβλητο και για κανέναν λόγο. Πρόεδρος ομάδας της Εύβοιας είπε: Πολύ "ποδοσφαιρική ησυχία" έχουμε και αυτό με προβληματίζει. Το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο πρέπει να έχει ρόλο πρωταγωνιστή σε όλα τα επίπεδα και όχι να είναι κομπάρσος και να....

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού από σήμερα Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου έως και το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού, που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), αναμένεται επιδείνωση του καιρού από τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα επηρεάσουν την Εύβοια και πιθανόν τον Δήμο Χαλκιδέων κι αναμένεται να εξασθενήσουν κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 11 Δεκεμβρίου 2020. Ωστόσο, από το απόγευμα της Παρασκευής αναμένεται εκ νέου επιδείνωση μέχρι τις πρωινές ώρες του Σαββάτου 12 Δεκεμβρίου 2020. 
Με βάση τα παραπάνω, συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις.
Επιπλέον, πρέπει:
1. Να ασφαλίσουν αντικείμενα, τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται...

Για πρόεδρο κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ έκανε λόγο ο Λευτέρης Αυγενάκης, αποκαλύπτοντας για επαφές ώστε να βρεθεί μία... ενωτική υποψηφιότητα.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε στο "crete2day" κι αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συζητήσεις που γίνονται με παράγοντες και φορείς, ώστε να βρεθεί μία ενωτική υποψηφιότητα για τις εκλογές της ΕΠΟ. Τόνισε μάλιστα πως είναι πολύ κοντά, στο να βρεθεί το εν λόγω πρόσωπο. 

Μεταξύ άλλων ο Λευτέρης Αυγενάκης δήλωσε: 

Για το αν θα υπάρξει επανεξέταση για το στοπ μέχρι τις 7/1: «Σε ό,τι αφορά στο προπονητικό μέρος, υπάρχει συζήτηση εφόσον οι δείκτες το επιτρέψουν να ξεκινήσουμε δειλά δειλά την επανεκκίνηση των προπονήσεων. Αλλά είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε χρονικά το πότε. Η 7η Ιανουαρίου είναι μία ενδεικτική ημερομηνία για τη συνολική επανέναρξη».

Για το μπάσκετ: «Ο κ. Βασιλακόπουλος είναι καμιά 50αρια χρόνια πρόεδρος της ΕΟΚ. Δήλωνε περίπου 2.000 σωματεία. Ξέρετε πόσα έχουν περάσει το κατώφλι του Μητρώου μας; Περίπου στα 400, εκ των οποίων τα 250 είναι νόμιμα. Με τα σωματεία ...

Προσοχή! Επείγουσα ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

 Προσοχή! Επείγουσα ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την
αποστολή παραπλανητικών υπηρεσιακών email με κακόβουλο λογισμικό.
H Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ενημερώνει το κοινό ότι τις τελευταίες ημέρες
αποστέλλονται απατηλά και ψευδεπίγραφα ηλεκτρονικά μηνύματα που φέρουν την
επωνυμία υπηρεσιακών στελεχών της ΓΓΑ εν αγνοία τους και διακινείται, μέσω
αυτών, κακόβουλο λογισμικό.
Ειδικότερα, ύστερα από αναφορές που έλαβε η ΓΓΑ, διαπιστώθηκε ότι άγνωστοι
αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, προς εξαπάτηση των
παραληπτών, χρησιμοποιώντας ονόματα χρηστών της υπηρεσίας. Με τα εν λόγω...

Εορταστικός "ο μπάρμπα Στέλιος"

- Για να δούμε τι έγινε και κάποιοι θύμωσαν γι΄ αυτά που γράψαμε σχετικά με τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, για το θέμα με τους εργολάβους. Ο κ. Ψαθάς συναντήθηκε με εργολάβους όχι κρυφά σε κάποιο σπίτι, ούτε με έναν αλλά με 7 εργολάβους και μάλιστα στο δημαρχείο με ανοιχτές τις πόρτες, παρουσία υπαλλήλου και μάλιστα προϊσταμένης της αρμόδιας υπηρεσίας, για...

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΓΡΑΜΜΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ