Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

ΚΕΔ: αναβολή σεμιναρίου Διαιτησίας

Η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσει ότι το Σεμινάριο Αξιωματούχων Διαιτησίας 2ης Κατηγορίας το οποίο ήταν προγραμματισμένο για τις 9-12/8/2021 αναβάλεται για λόγους ασφαλείας για .....

Κανονικά κινούνται τα οχήματα από Εύβοια και Θεσσαλονίκη για Αττική

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κανονικά κινούνται όλα τα οχήματα στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης, καθώς, όπως ανακοινώθηκε από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., άρθηκαν όλες οι απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί λόγω της πυρκαγιάς στη βόρεια Αττική. 
Συγκεκριμένα, κινούνται κανονικά τα οχήματα, από την Εύβοια προς Αττική, καθώς άνοιξε η γέφυρα της Χαλκίδας και κόμβος ..

Κορονοϊός: 2.768 κρούσματα, 198 διασωληνωμένοι, 10 θάνατοι

59 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.768 , εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 512.342 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 129 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.185 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 198 (61,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.838 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 209 (ημερήσια μεταβολή +0,97%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 184 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της....

ΥΠΟΙΚ: Αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τους πολίτες στους πληγέντες δήμους της Β. Εύβοιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ενεργοποιήθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών οι αναστολές φορολογικών υποχρεώσεων για τους πολίτες στους πληγέντες δήμους της Β. Εύβοιας.

Ειδικότερα, με δύο αποφάσεις του υπουργείου Οικονομικών:

-Παρατείνονται έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2022, οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στους...

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20

Με δυνατή ομάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20


Με 22 αθλητές και αθλήτριες θα συμμετάσχει η χώρα μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Ναϊρόμπι της Κένυας από 17 έως 22 Αυγούστου και θα αποτελέσει την τελευταία μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς. Η ομάδα μας αποτελείται από 11 αθλητές και 11 αθλήτριες ικανούς να ξεχωρίσουν στη διοργάνωση κι έχουν ήδη δώσει τα διαπιστευτήρια τους στους αγώνες που προηγήθηκαν στη σεζόν, ανάμεσα σε αυτούς το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της κατηγορίας.

Η ομάδα
Άνδρες Κ20
100μ./4Χ100 μ.: Νίκος Παναγιωτόπουλος (Αθλος Κερατσινίου)
200μ./4Χ100 μ.: Γιάννης Καριοφύλλης (ΓΑΣ Σκάλας)....

Σύλλογος Αναξαγόρας

 Αύριο Κυριακή 10-12 θα είναι ανοιχτά τα γραφεία του Συλλόγου Αναξαγόρα στο κοινοτικό
κατάστημα Λαμψάκου για συλλογή πραγμάτων προς τους πληγέντες.

ο πρόεδρος 
Μανώλης Βέττας
κα το ΔΣ

Μηνύματα του 112 για εκκένωση των περιοχών Μηλιών, Γαλατσάδων, Καματριάδων, Μονοκαρυάς και Κάτω Μονοκαρυάς Ευβοίας

/ Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μηνύματα στάλθηκαν μέσω του 112 σε κατοίκους της Εύβοιας. Συγκεκριμένα το πρώτο στάλθηκε σε όσους βρίσκονται στις Μηλιές να εκκενώσουν τώρα την περιοχή. Το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στις Μηλιές Ευβοίας, εκκενώστε τώρα προς Ιστιαία. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Το δεύτερο αφορούσε τους κατοικους στους Γαλατσάδες και στις Καματριάδες Ευβοίας να εκκενώσουν τώρα τους οικισμούς τους.,,,

ΕΛΠΙΔΑ ΟΥΡΑΝΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΦΟΡΑ!

Ο ΟΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Ο ΡΩΣΟΣ ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΛΕΓΕΙ «ΠΑΡΩΝ»!
Του Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.Χρυσοστόμου.

  Εχθές το βραδάκι δόθηκε αρμοδίως η εντολή να εκκενωθεί και το Νέο Προκόπιο Ευβοίας, αφού η φωτιά αχόρταγη και ορμητική κατέβαινε από τα βορειότερα προς Μαντούδι και Προκόπι…
Ασθενοφόρα και λεωφορεία μετέφεραν τον κόσμο και όσους πολλούς ξεσπιτωμένους φιλοξενούσε ο Όσιος Ιωάννης ο Ρώσος στον Ξενώνα Του, στο Ιερό Προσκύνημα….
Τότε, με θεία προφανώς φώτιση, δόθηκε σύσταση στον Πρωθιερέα του Ι. Προσκυνήματος, Πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Βερνέζο και τον Προϊστάμενο του Ενοριακού Ι. Ναού, Οικονόμο π. Δημήτριο Πατεράκη, να φορέσουν πετραχήλι και να λιτανεύσουν στο χωριό τις ιερές Εικόνες του Οσίου Ιωάννου και των αγίων της Ενορίας Κωνσταντίνου και...

Από το υπ. Εσωτερικών, 1,5 εκατ. ευρώ σε 17 πυρόπληκτους δήμους και 5 περιφέρειες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Με απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών επιχορηγούνται, 1,5 εκατ. ευρώ σε 17 Δήμους και 5 Περιφέρειες της χώρας, που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές φωτιές των τελευταίων ημερών.

       Η έκτακτη χρηματοδότηση γίνεται στο πλαίσιο του «Προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α' και β' βαθμού» και προορίζεται για την κάλυψη των πρώτων αναγκών. 

      Τα εν λόγω ποσά πιστώνονται άμεσα και κατανέμονται στους κάτωθι Δήμους ως εξής:

      * Ανατολικής Μάνης: 50.000 ευρώ

      * Αρχαίας Ολυμπίας: 100.000 ευρώ

      * Αχαρνών: 140.000 ευρώ...

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΑ ΚΑΙΟΜΕΝΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ

Καθώς συνεχίζει να μαίνεται η ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννης και Ιστιαίας-Αιδηψού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη εκεί, προκειμένου να επικοινωνήσει με τους βαριά πληγέντες χριστιανούς της περιοχής, ώστε και αυτοπροσώπως να συμπαρασταθεί στην μεγάλη δοκιμασία τους.
Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 το απόγευμα, τρίτη μέρα της πυρκαγιάς, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην πανηγυρίζουσα Ενορία Ωρεών. Χοροστάτησε στον Εσπερινό, κήρυξε τον θείο λόγο και ανήγγειλε τον νέο Εφημέριο της Ενορίας, Οικον. Ιωάννη Σούρα, εις διαδοχήν του προσφάτως εκδημήσαντος Ιερέως Κωνσταντίνου Χρήστου.
Ανήμερα της Εορτής της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Παρασκευή 6 Αυγούστου, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος μετέβη στην πυρόπληκτη και θαυμαστώς διασωθείσα Ι. Μονή Οσίου Δαυΐδ, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο (Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλες τις παραπάνω ιερές Ακολουθίες από το διαδικτυακό κανάλι της Ι. Μονής...

Γιατρέ, μήπως παίρνεις ληγμένα;

Ο γιατρός τέως πολιτικός και συνεργάτης ακόμη και του Καμένου, βρίζει τον Περιφερειάρχη Φάνη Σπανό, με απρεπέστατους χαρακτηρισμούς, μόνο και μόνο επειδή θέλει να εκδικηθεί τον πρωθυπουργό ο οποίος δεν τον έβαλε στο ψηφοδέλτιο της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κι επειδή θέλει να είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης, πάλι για να πάρει εκδίκηση. Ούτε τέταρτος δεν θα είναι και το ξέρει. Απλά θέλει να βάλει πλάτη ώστε να χάσει η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ την Περιφέρεια.......
Κύριε Μαρκόπουλε, προχωρήστε και θα πάρετε την απάντηση από τους πολίτες.
Όσο για το ποιος είναι παχύδερμο και πολιτικά δειλός, έχει αποδειχθεί. Εσείς λιβανίζατε τον Μητσοτάκη, εσείς λέγατε άλλα όταν ήσασταν υπουργός ή βουλευτής και άλλα όταν.....

Θοδωρής Σαλεμής

 - Τι έγινε με τον κύριο Σαλεμή; 
Δεν μαθαίνουμε νέα του και δεν τον βλέπουμε και σε φωτογραφίες πλέον, αν και δεν συνήθιζε ποτέ να έχει πάνω του τους προβολείς της δημοσιότητας.
Συνεχίζει με την....

Πυρκαγιά στην Εύβοια

 - Φ. Σπανός: «Ανάσα» για Σπαθάρι Καλύβια Κάκαβος - Να μην περάσει η φωτιά το «Καντήλι» 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

      Τα αεροπλάνα και οι τόνοι νερού που πέφτουν τις τελευταίες ώρες πάνω από κρίσιμα μέτωπα της Εύβοιας έδωσαν τη λύση σε όλο το νυχτερινό θρίλερ και παράλληλα μια ανάσα σε πυροσβέστες, εθελοντές και μηχανήματα που δουλεύουν μέρες τώρα ακατάπαυστα.

            Η νυχτερινή μάχη στο Σπαθάρι, τα Καλύβια, και τον Κάκαβο πήρε πριν λίγο μία εντελώς διαφορετική τροπή όταν το ρωσικό Β 200 και τα ελικόπτερα έφτασαν πάνω από τα χωριά και έριξαν νερό. Οι φλόγες δεν πρόλαβαν να εγκλωβίσουν πυροσβέστες και κατοίκους που βρίσκονταν μέσα στα χωριά για να τα υπερασπιστούν και οι οποίοι δεν έφυγαν από κει παρά τις εκκλήσεις που γινόταν όλη τη νύχτα και χθες το απόγευμα.

            Αυτή την ώρα το μέτωπο που κινείται προς τη νότια πλευρά είναι έξω από τα χωριά χωρίς να απειλεί άμεσα κατοικημένες περιοχές.

            «Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Θέλουμε να κρατήσουμε τα μεγάλα μέτωπα. Να μην περάσουν το Καντήλι» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός. Το Καντήλι είναι ένα παλιό Λατομείο που με τις εξορύξεις και τους γύρω δρόμους λειτουργεί σαν αντιπυρική ζώνη για το πέρασμα της....

Θαύμα, θαύμα......

 
- Όχι δεν είχαμε κάποιο θαύμα ως προς τις φωτιές, αλλά το είχαμε στην Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπου εμφανιζόταν παρούσα ως προς την συνεδρίαση, η πρόεδρος κυρία Μιντζιφίρη, αλλά απούσα ως προς την υπογραφή!!!!
Κυρίες και κύριοι, όταν κατηγορούμε την Μιντζιφίρη για διαδικασίες, ας φροντίσουμε τουλάχιστον να τις τηρούμε κι εμείς.
Δεν είναι δυνατόν να είναι παρούσα στην συζήτηση και απούσα στην υπογραφή, ενώ ο φίλος μας ο κ. Γουρνής δεν φαίνεται να είναι στην συνεδρίαση, αλλά υπογράφει το πρακτικό. Τώρα θα μας πείτε πως το πρακτικό το υπέγραψαν μετά, αλλά γιατί δεν υπέγραψε η Μιντζιφίρη; Την καλέσατε να υπογράψει πρακτικά και αρνήθηκε;
Και κάτι ακόμη. Το θέμα....

Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας

Το Σωματείο Αρτοποιών Εύβοιας αυτές τις δύσκολες ώρες που βιώνουν οι συνανθρώποί μας στη βόρεια Εύβοια , είναι έτοιμο να προμηθεύσει με άλευρα και πρώτες ύλες τους συναδέλφους αρτοποιούς που δίνουν και εκείνοι τη δική τους μάχη να παρέχουν ψωμί και άλλα είδη στους πυρόπληκτους. Όσοι...

Λουκέτο.....

 - Έτοιμη να βάλει λουκέτο είναι η ΕΠΟ, αφού έτσι όπως πάνε τα πράγματα, αν δεν τελειώσουν το θέμα της ολιστικής μελέτης, το ταμείο θα είναι στα μείον και θα μπει λουκέτο γιανικότερα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.
Η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ δεν κάνουν βήμα πίσω και λένε πως θέλουν την εφαρμογή της ολιστικής όπως ακριβώς .....

Με ασφάλεια απεγκλωβίστηκαν ακόμη 23 άτομα από παραλία στις Ροβιές Ευβοίας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιπλέον 23 πολίτες απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από παραλία στις Ροβιές Ευβοίας και μεταφέρθηκαν από πλωτό σκάφος του Λιμενικού και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού στο φερυ μποτ "ΚΑΠΕΤΑΝ...

Θα βοηθήσει η ΕΠΣΕ;;;;;

 - Κυκλοφόρησε μια φήμη που θέλει την ΕΠΣΕ να βοηθάει τον ΗΡΑΚΛΗ ΨΑΧΝΩΝ, ώστε να κατέβει ν΄ αγωνισθεί στο πρωτάθλημα της Γ΄  Εθνικής!!!!! Με ποιον τρόπο άραγε θα το κάνει αυτό; Όλοι οι ποδοσφαιριστές θα κάνουν προετοιμασία με τις ομάδες τους κι επειδή δεν θ΄ αρχίσουν ....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από Δευτέρα 2 Αυγούστου έως και το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από Δευτέρα 2 Αυγούστου έως και το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021, από ώρα 09:00 έως και ώρα 14:00, στην....

Για όλα η ΕΠΣ Εύβοιας;;;;;;

 - Σε αναστολή θα οδηγηθούν και πάλι τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, αλλά και το κύπελλο Εύβοιας και για μια ακόμη φορά, την νύφη θα την πληρώσουν οι παράγοντες των σωματείων και ιδιαίτερα αυτοί που έριξαν χρήμα για μεταγραφές.
Φανταστείτε τι θα γίνει, όταν θα μάθουμε τι πρέπει να κάνει η κάθε ομάδα για να μπορεί να κατέβει στο γήπεδο ν΄ αγωνισθεί.
Θα πρέπει να πληρώνει για τα τεστ όλων και φυσικά να βρίσκει κι αυτόν που θα είναι και υπεύθυνος για την τήρηση του ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και μακάρι να βοηθήσει η Παναγιά και να σταματήσει εδώ αυτή η καταστροφή. Η ηλιθιότητα κάποιων ανθρώπων έχει ξεπεράσει κάθε όριο, αφού προσπαθούν με κάθε τρόπο να βγάλουν το μίσος τους, εναντίον της κυβέρνησης, του Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας. Δεν είναι μόνο οι Συριζαίοι. Αυτοί για μια ακόμη φορά, μετά την συνεργασία με τον Καμένο, συμφωνούν και λειτουργούν όπως και οι νοσταλγοί της χούντας. Είναι και αυτοί οι οποίοι ανακαλύπτουν πως οι φωτιές μπήκαν για να καούν τα δάση και να μπούνε ανεμογεννήτριες!!! Ανέκδοτο κι αυτό αλλά το λένε. Την ώρα που εκφράζουν απόγνωση, την....

Φάνης Σπανός

Η φωτιά προχωράει ασταμάτητη, καίει δάσος καταστρέφει σπίτια, απειλεί ζωές! Θέλουμε επιτέλους ΣΟΒΑΡΟ αριθμό εναερίων μέσων, που ζητάμε από την πρώτη μέρα! Και περισσότερα πυροσβεστικά οχήματα!
Η φωτιά ΔΕΝ σβήνει....

Αντιπεριφερειάρχης Αν. Αττικής: Οι πολίτες πρέπει να φύγουν από Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες, όπου έχει διαταχθεί εκκένωση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έκκληση στους πολίτες που είναι στις περιοχές στις οποίες έχει διαταχθεί εκκένωση από την Πυροσβεστική να φύγουν από τα σπίτια τους, απηύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός. Μιλώντας στην ΕΡΤ, υπογράμμισε πως προέχει η ασφάλεια της ζωής των ανθρώπων και προειδοποίησε πως είναι επικίνδυνο να παραμείνουν σ' αυτές τις.....

Εύβοια: Νέο μέτωπο προς Αιδηψό. Εκκενώσεις σε μοναστήρι και κατασκήνωση. Οι φλόγες κύκλωσαν Μετόχι και Σπαθάρι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην άμεση απομάκρυνση όλων των παιδιών από τις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χαλκίδας προχωρά πλέον η Αστυνομία έπειτα από εντολή της Πυροσβεστικής. Οι κατασκηνώσεις της Μητρόπολης βρίσκονται 7 χιλιόμετρα μετά τις Ροβιές, λίγο πριν από τα Ηλια, στο δρόμο προς την Αιδηψό.

Την ίδια στιγμή δόθηκε εντολή να εκκενωθεί και η γυναικεία Μονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, η οποία βρίσκεται στην ίδια ακριβώς περιοχή, σε δασική περιοχή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την ώρα κατά την οποία το μέτωπο πέρασε το δρόμο που οδηγεί από τις Ροβιές στην Αιδηψό σήμανε συναγερμός στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία να προχωρήσουν σε νέες προληπτικές εκκενώσεις.

Την ίδια ώρα, οι κάτοικοι στη Φαράκλα μετρούν τις πληγές τους. Οι φλόγες πέρασαν στο χωριό και πολλοί από αυτούς αναζήτησαν διέξοδο προς άλλες περιοχές, όπως το χωριό της Ζωοδόχου Πηγής, αλλά οι δρόμοι ήταν αδιάβατοι. Καμένες κολώνες και καλώδια ηλεκτρικού, καμένοι κορμοί δέντρων, μαζί με....

Λίμνη Ευβοίας: 650 άτομα απομακρύνθηκαν με φέρι μποτ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απομάκρυνσης εκατοντάδων ατόμων από τη Λίμνη Ευβοίας σε ασφαλή προορισμό. Σύμφωνα με το Λιμενικό, 650 άτομα, κάτοικοι και τουρίστες της περιοχής, επιβιβάστηκαν τόσο από το λιμάνι της Λίμνης όσο και....

Εύβοια: Από χωριό σε χωριό οι φλόγες

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Προσπέρασε το χωριό Δάφνη ένα από τα πολλά μέτωπο της φωτιάς, που έφτασε από τις Κεχριές αφού πλέον δεν είχε τίποτα να κάψει. Η αγωνία για την Δάφνη, όπως και για τις Κεχριές αλλά και τη Μυρτιά, δεν έχει τελειώσει, καθώς τα μέτωπα της φωτιάς κάνουν κύκλους και επανέρχονται περισσότερο απειλητικά. 

   Ωστόσο, το χωριό Μυρτιά που δοκιμάζεται τις τελευταίες ώρες με τα σπίτια να έχουν παραδοθεί στις φλόγες, περιμένει ένα ακόμη μέτωπο από την Δάφνη και τις Κεχριές. 

   Στη Φαράκλα έχουμε το ίδιο σκηνικό. Οι φλόγες επανήλθαν περισσότερο απειλητικές και σήμανε συναγερμός στις πυροσβεστικές δυνάμεις να τις αντιμετωπίσουν περιμετρικά του χωριού. Εκκλήσεις δέχονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις από παντού.  

   Οι εφιαλτικές στιγμές δεν έχουν τελειώσει και στην βόρεια και δυτική πλευρά...

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021

Έπεσε στην 20ή θέση η Ελλάδα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κατά μία θέση «έπεσε» η Ελλάδα στο Ranking της UEFA, μένοντας στην 20ή θέση, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης εβδομάδας παρουσίας των ελληνικών ομάδων στα εφετινά Κύπελλα Ευρώπης.

Η Ελλάδα πήρε μόλις 125 βαθμούς αυτή την εβδομάδα από την ισοπαλία (1-1) του Ολυμπιακού με τη Λουντογκόρετς και είδε τη Νορβηγία να την προσπερνά το βράδυ της Πέμπτης (05/08), καθώς η Ρόζενμποργκ συνέτριψε την Ντομζάλε με 6-1 και η Μόλντε απέσπασε ισοπαλία 3-3 από την Τραμπζονσπόρ στην Τουρκία.....

Πέθανε από ανακοπή ενώ βρισκόταν στο εργοστάσιό του στο Κρυονέρι ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ανακοπή  υπέστη ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος ενώ βρισκόταν στο εργοστάσιο του στο Κρυονέρι. 

Ο κ. Μίχαλος ήταν από χθες στο εργοστάσιο του ανησυχώντας για τη φωτιά και σύμφωνα με στην τελευταία ανάρτηση του στο Facebook αναφερόταν στις πυρκαγιές με την ευχή να μην υπάρξουν απώλειες σε ανθρώπινες ζωές.

Βιογραφικό

Ο Κωνσταντίνος Μίχαλος γεννήθηκε το 1960, και σπούδασε Οικονομικές και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο του Essex της Μ. Βρετανίας, ενώ έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο London School of Economics & Political Science σε θέματα οικονομικών εφαρμογών.

Από το Μάρτιο του 2012, ήταν Πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, και από το 2006, Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού...

Κορονοϊός: 2.925 κρούσματα, 191 διασωληνωμένοι, 21 θάνατοι

 63 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.925, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 509.596 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 141 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.938 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 191 (62,8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. Το 82,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.836 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 207 (ημερήσια μεταβολή +7,25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 175 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 21, ενώ από την έναρξη της επιδημίας....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
        
 Χαλκίδα, 06-08-2021
Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τον Νομό Εύβοιας το Σάββατο 07 Αυγούστου 2021.
Ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Εύβοιας βρίσκεται σε πλήρη επιχειρησιακή δράση. 
Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί και: 
Να μην καίνε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά 
Να μην χρησιμοποιούν υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα 
Να αποφεύγουν εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Να μην πετάνε αναμμένα τσιγάρα.
Να μην αφήνουν τα σκουπίδια στο δάσος, καθώς υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης.....

Μήνυμα συμπαράστασης του Οικουμενικού Πατριάρχη προς τον ελληνικό λαό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη συμπαράσταση της Μητρός Εκκλησίας και του ιδίου προσωπικώς προς τον δοκιμαζόμενο από τις πυρκαγιές ελληνικό λαό, εκφράζει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε μήνυμά του προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του μηνύματος του Παναγιωτάτου:

Εξοχώτατον

κύριον Κυριακόν Μητσοτάκην,

Πρωθυπουργόν της Ελλάδος,

Εις Αθήνας.

Εξοχώτατε,

Από της Βασιλευούσης Πόλεως ερχόμεθα εξ όλης καρδίας παρά τω σφοδρώς δοκιμαζομένω υπό του πυρός Ελληνικώ λαώ και διά της Υμετέρας αγαπητής...

Το timeline της καριέρας του Λιονέλ Μέσι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η πλούσια και αξιομνημόνευτη θητεία του Λιονέλ Μέσι στην Μπαρτσελόνα, διάρκειας 17 αγωνιστικών περιόδων, δείχνει -με τα μέχρι στιγμής δεδομένα- ότι φτάνει στο τέλος της. 

Το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) παρουσιάζει τις σημαντικότερες ημερομηνίες στην καριέρα του «ψύλλου» με τους Καταλανούς:

24 Ιουνίου 1987 - Ο Μέσι γεννιέται στο Ροζάριο της Αργεντινής.

14 Δεκεμβρίου 2000 - Μετά τα πρώτα του βήματα στους Νιούελς Ολντ Μπόις ως παιδί-φαινόμενο, ο Μέσι διασχίζει τον Ατλαντικό για να δοκιμάσει την τύχη του στην Ακαδημία La Masia της Βαρκελώνης. Μάλιστα με προτροπή του αξιωματούχου του συλλόγου, Τσάρλες Ρέσακ,  υπογράφει το πρώτο συμβόλαιο....

Συνεχίστε κυρία Βάκα

- Ο δήμος Χαλκιδέων σταμάτησε την συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, αφού όπως λέει στην ανακοίνωση εξ αιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας, δεν μπορεί να μεταφέρει αυτά στις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας.
Άποψή μας είναι πως αυτή ήταν μια λάθος απόφαση.
Η συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης πρέπει να συνεχισθεί και αν δεν ανοίξουν οι δρόμοι, να μεταφερθούν στην Λίμνη με πλωτό μέσο.
Θα βρεθεί ένας επαγγελματίας ψαράς, να διαθέσει.....

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 στον Δήμο Χαλκιδέων

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου  2021, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών στον Δήμο Χαλκιδέων εκτιμάται πολύ υψηλός (κατηγορίας 4) για αύριο, Σάββατο 7 Αυγούστου 2021. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Για τους ανωτέρω λόγους:

Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
Μην πετάτε αναμμένα τσιγάρα.
Μην αφήνετε σκουπίδια στο δάσος. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης....

ΔΟΑΠΠΕΧ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.Αναβολή της θεατρικής παράστασης «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ»

Κατόπιν ενημέρωσης της παραγωγής, λόγω των έκτακτων μέτρων από τις φωτιές, τον αποκλεισμό της Εθνικής οδού, τις συχνές διακοπές ρεύματος και κυρίως για τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τόσο οι κάτοικοι της ΕΥΒΟΙΑΣ, όσο και των υπόλοιπων περιοχών της Ελλάδας, η εξ αναβολής θεατρική παράσταση «ΚΑΠΟΤΕ ΣΤΟ ΒΟΣΠΟΡΟ», που επρόκειτο να γίνει σήμερα Παρασκευή 6 Αυγούστου και ώρα 21:30 στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ και θα πραγματοποιηθεί σε νέα ημερομηνία εντός του Αυγούστου.

Επίσης η παραγωγή ενημερώνει ότι όσοι έχετε προμηθευτεί εισιτήρια από προπώληση μέσω του VIVA.GR ή από το σημείο του θερινού κινηματογράφου ΡΕΞ και επιθυμείτε να εξοφληθούν, μπορεί να γίνει ως εξής: 

1) Για την προπώληση από το ΣΙΝΕ ΡΕΞ, η εξόφληση θα γίνει κανονικά, από σήμερα το απόγευμα στο ταμείο του θεάτρου Ορέστη Μακρή από ώρα 19:30 έως 21:30. Επιπλέον για όσους δεν προσέλθουν, επικοινωνήστε από Δευτέρα στο τηλέφωνο...

Φουντούλης: «Ζητώ συγγνώμη για τη χαρά μας»

«Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για τη χαρά που δείχνουμε και τον ενθουσιασμό που έχουμε, αλλά αγωνιζόμαστε όλη μας τη ζωή για να πραγματοποιήσουμε αυτό το όνειρο, οπότε -με όλο το σεβασμό- θα πανηγυρίσουμε όσο μπορούμε». Λόγια βγαλμένα από το στόμα και την ψυχή του Γιάννη Φουντούλη, λίγα λεπτά μετά το θρίαμβο της εθνικής υδατοσφαίρισης επί της Ουγγαρίας και την πρόκριση στον τελικό του Ολυμπιακού τουρνουά του Τόκιο. «Ολοι έχουμε επηρεαστεί πάρα πολύ με ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας, με το πόσο πόνο έχει προκαλέσει στους Ελληνες όλο αυτό που γίνεται με τις φωτιές. Δεν μπορώ να αφιερώσω τη σημερινή εμφάνιση στους ανθρώπους αυτούς, γιατί εμείς εδώ παίζουμε πόλο, ενώ πίσω στη χώρα μας κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές, καταστρέφονται περιουσίες και δεν νομίζω ότι μία νίκη μπορεί να απαλύνει τον πόνο αυτών των ανθρώπων. Πραγματικά μας θλίβει πάρα πολύ, ευχόμαστε να περιοριστούν όλα αυτά που....

Δημήτρης Θωμάς

Κίνδυνος! Οι πυρκαγιές και ο τόπος μας: 
Ας βοηθήσουμε όλοι μας!!!  

Οργανώθηκε και ξεκινά από σήμερα ομάδα ιδιωτών εθελοντών στη ΔΕ Κύμης προκειμένου να συνδράμει στην περιφρούρηση και την πρόληψη της περιοχής μας από τις φωτιές. 
Όταν η "γειτονιά" μας, αλλά και μεγάλο μέρος της χώρας καταστρέφεται από τις πυρκαγιές, όλοι μας οφείλουμε να πράξουμε ότι περνάει από το χέρι μας. 
Η ομάδα είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα και έχει ενημερώσει την Πυροσβεστική Υπηρεσία. 
Ακολουθεί κατάλογος εθελοντών.
ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΙΔΙΩΤΩΝ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ    ΔΕ ΚΥΜΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ : ΔΗΜ. ΘΩΜΑΣ   ΤΗΛ 6978995150
1) ΚΡΙΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ       ΒΙΤΑΛΟ      ...

....η άποψή μας

- Θα γράψουμε την άποψή μας και δεν θα μας ενοχλήσει καθόλου, αν κάποιος παρεξηγηθεί. Καμία περίπτωση δεν υπάρχει να ξεκινήσουν οι αγώνες Κυπέλλου Εύβοιας στις ημερομηνίες που έχει ανακοινώσει η ΕΠΣΕ, αφού η καταστροφή στην Βόρεια Εύβοια είναι πολύ μεγάλη και καμιά ομάδα, από τις πολλές που υπάρχουν εκεί, δεν μπόρεσε να συνεχίσει την προετοιμασία της και δύσκολα θα μπούνε σε ρυθμούς που θα τους επιτρέψουν, να είναι έτοιμοι. 

Με αυτή την κατάσταση αν θέλουμε να δείξουμε σεβασμό στις ομάδες, θα πρέπει τα πάντα να πάνε τουλάχιστον για το τέλος Σεπτεμβρίου.
Δεν είναι όμως μόνο οι φωτιές. Είναι και το αθλητικό μητρώο στο οποίο πρέπει να.....

COSMOTE TV

H Cosmote θα μεταδίδει τους αγώνες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ και ΟΦΗ στη Super League

Από το συνδρομητικό κανάλι της Cosmote TV, θα μεταδίδονται τη νέα σεζόν οι αγώνες του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και του ΟΦΗ στη Super League, όπως έκανε γνωστό ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Μιχάλης Τσαμάζ, ο οποίος διευκρίνισε πως το κανάλι βρίσκεται σε συζητήσεις και με άλλες...

Οι 9, από τους 11...


 - Είναι φωτογραφίες των 9 από τα 11 μέλη του ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας.
Ας βγει ένας από τους εννέα και να πει πως τον συκοφαντήσαμε, πως τον κατηγορήσαμε και πως δεν του είχαμε μιλήσει ή δεν ήξερε την θέση μας για τον κύριο Ρέτσα.
Αν το πει ένας από τους εννέα, τότε θα ζητήσουμε συγνώμη και δεν θα....

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Η Εύβοια έχει λαβωθεί στο δασικό της πνεύμονα»

Συνεχίζεται η επιχείρηση μεταφοράς και στέγασης πληθυσμού, 
από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας
Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 6 Αυγούστου 2021, στην Τοπική Κοινότητα Μαντουδίου, αμέσως μετά την επιχείρηση εκκένωσης της Τ.Κ. Κηρίνθου.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαΐδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρης Βουρδάνος και ο Δήμαρχος Μαντουδίου Λίμνης Αγ. Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, σε συνεργασία με τα αρμόδια στελέχη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των Δασαρχείων, της Δασικής υπηρεσίας και της ΕΛ.ΑΣ., προχώρησαν σε αναδιάταξη των επίγειων δυνάμεων στα ακόλουθα κύρια πύρινα μέτωπα:
Της Αγ. Άννας, το οποίο υπάρχει ο κίνδυνος να κινηθεί νότια προς Κήρινθο και Μαντούδι. Για να αποτραπεί αυτό το ενδεχόμενο, έχει ξεκινήσει από τις νυχτερινές ώρες η διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης στο ύψος της Στροφυλιάς.
Της Κεράμειας, το οποίο κινείται γρήγορα προς νότια. Για να αποτραπεί η εξάπλωση, έχει ξεκινήσει από τις νυχτερινές ώρες η διάνοιξη αντιπυρικής ζώνης στο...

Μποτιλιάρισμα στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν την κίνηση προς την εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας, όπου έχει διακοπεί από χθες η κυκλοφορία λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς στην περιοχή των Αφιδνών, κάνει η Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται από τη ΓΑΔΑ, λόγω διακοπής της κυκλοφορίας στην γέφυρα Καλυφτάκη έχει δημιουργηθεί μεγάλο μποτιλιάρισμα στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς εκεί γίνεται αναστροφή υποχρεωτικά από την....

Η Ελλάδα στον τελικό, νίκησε 9-6 την Ουγγαρία!

Ξεκίνησε για το Τόκιο με ένα... όνειρο τρελό, θα επιστρέψει στην Αθήνα με ένα μετάλλιο, ίσως και το χρυσό. Η εθνική υδατοσφαίρισης των ανδρών, η διαχρονικά πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, βρίσκεται στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων, μετά τη νίκη της με 9-6 επί της εννέα φορές «χρυσής» Ολυμπιονίκη Ουγγαρίας, στον ημιτελικό του τουρνουά. Το συγκρότημα του Θοδωρή Βλάχου, με «γρανιτένια» άμυνα και κορυφαίο τον Στέλιο Αργυρόπουλο, δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και ξέφυγε στο τελευταίο οκτάλεπτο, φτάνοντας στον ιστορικό θρίαμβο.

Η επιτυχία είναι δεδομένη, αλλά η δουλειά δεν έχει τελειώσει. Το πρωί της Κυριακής (8/8, 10:30), με αντίπαλο τη Σερβία ή την Ισπανία, η ελληνική ομάδα θα επιδιώξει να ανέβει στην κορυφή του Εβερεστ και δεν υπάρχει πλέον κανείς που να αμφισβητεί ότι μπορεί να το κάνει.

Η εθνική έχασε τρεις ευκαιρίες με παίκτη παραπάνω στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, αλλά η....

Διακόπτεται προσωρινά η συλλογή ειδών στις δομές του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., λόγω διακοπής της κυκλοφορίας προς τις πυρόπληκτες περιοχές

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω διακοπής της κυκλοφορίας και αδυναμίας μετακίνησης οχημάτων προς τις πυρόπληκτες περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, διακόπτεται προσωρινά η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης στις δομές του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ..
Ευχαριστούμε όλους τους πολίτες που από την....