Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Το Παγκόσμιο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Τσιρλίντινγκ θα διεξαχθεί 4-6 Νοεμβρίου 2022 στη χώρα μας


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Αθήνα, 31 Δεκεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πλήρης στήριξη του Υφυπουργείου Αθλητισμού στην Ομοσπονδία Αθλητικού Ομαδικού Χορού, που της ανατέθηκε η διεθνής διοργάνωση και παράλληλα διεκδικεί και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2022-2023

Τηλεδιάσκεψη, με το προεδρείο της Ομοσπονδίας Αθλητικού Ομαδικού Χορού – Τσιρλίντινγκ, πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.
Ο πρόεδρος της ΕΟΤ-ΑΟΧ, Μιχάλης Φουντεδάκης, ενημέρωσε για την επιτυχή έκβαση της ελληνικής υποψηφιότητας και την ανάληψη του Παγκοσμίου Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος, το οποίο ανατέθηκε στη χώρα μας. Θα διεξαχθεί 4-6 Νοεμβρίου 2022 στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 2.500 αθλητών – φοιτητών από όλο τον κόσμο.
Ο κ. Αυγενάκης συνεχάρη το προεδρείο της ΕΟΤ-ΑΟΧ για τον αποτελεσματικό ....

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑ

Του Εκπαιδευτικού Γιάννη Νταβέλη

Ο Ορθόδοξος Άγιος Βασίλης ούτε με δώρα έχει σχέση ούτε με χιόνια και έλκηθρα. Αντίθετα, αυτά που κρατάει στα χέρια του είναι «χαρτί και καλαμάρι» και βέβαια καθόλου χρήματα. Πατρίδα του θεωρείται η βιβλική Καισάρεια της Καππαδοκίας, το σημερινό Kayseri της Τουρκίας. 
Ο δικός μας Άγιος Βασίλης είναι πεζοπόρος, κρατά στα χέρια του ένα ραβδί, συζητά με όλους τους ανθρώπους στο δρόμο και εύχεται καλοτυχία και καλή χρονιά στον κόσμο. Δεν έχει σάκο ούτε κοφίνι. Δε φέρνει δώρα, αλλά την καλή χρονιά.  
Η 1η Ιανουαρίου ήταν η μέρα θανάτου του Μεγάλου Βασιλείου και έτσι η ελληνική παράδοση θεώρησε ότι ο Άγιος Βασίλης είναι εκείνος που φέρνει καλοτυχία και...

Κορονοϊός: 262 νέα κρούσματα, 431 διασωληνωμένοι, 40 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 262 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139.709, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.457 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.741 (29,9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένα νοσηλεύονται 431 άτομα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 288 (66,8%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79,8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει 896 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 40 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.921 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.918 (59,3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των 262 κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Η κατανομή των κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

16 κρούσματα  στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 

18 κρούσματα  στην ΠΕ ΒόρειουΤομέα Αθηνών  ....

ΠΑΕ ΟΦΗ: «Τρία χρόνια χωρίς τον Ευγένιο!»

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Συμπληρώνονται σήμερα τρία χρόνια από την ημέρα που απεβίωσε σε ηλικία 77 ετών ο Ευγένιος Γκέραρντ, ο οποίος έγινε... συνώνυμο με την ομάδα του ΟΦΗ. Ο Ολλανδός τεχνικός ήρθε στην Ελλάδα το 1985 για λογαριασμό της κρητικής ομάδας και έμεινε στον πάγκο της μέχρι το 2000, κερδίζοντας έτσι τον τίτλο του μακροβιότερου ξένου προπονητή σε ελληνικό σύλλογο. Υπενθυμίζεται ότι, στην διάρκεια της θητείας του στην κρητική ομάδα, ο Γκέραρντ οδήγησε τον ΟΦΗ στην κατάκτηση του κυπέλλου το 1987 στα πέναλτι απέναντι στον Ηρακλή, ενώ το 1993 οι Κρήτες ...

Η Ευρώπη βάζει μπροστά τους νέους για το περιβάλλον

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Ευτυχία Πράνταλου είναι 25 χρόνων και εργάζεται ως φυσικοθεραπεύτρια. Όπως πολλά άτομα της ηλικίας της, ασχολείται ενεργά με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Εκεί την βρήκαν άνθρωποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ανέθεσαν να κάνει ένα μεγάλο «πράσινο» ταξίδι. Σκοπός είναι να ευαισθητοποιήσει συνομηλίκους της και να τους επηρεάσει για θέματα του περιβάλλοντος. Στο Instagram την ακολουθούν τουλάχιστον εικοσιπέντε χιλιάδες άτομα. Έτσι, δέχτηκε την πρόσκληση και έφυγε για Κρήτη. Βέβαια, αυτό έγινε διαδικτυακά λόγω της πανδημίας.

Ο πρώτος «σταθμός» ήταν το Ηράκλειο και σκοπός η προστασία των παράκτιων οικοτόπων, της βιοποικιλότητας και του φυσικού πλούτου της περιοχής. Η Ευτυχία όπως και όσα άτομα επιλέγησαν από όλη την Ευρώπη, έκανε ζωντανές αναμεταδώσεις μέσω του λογαριασμού της στο Instagram. Τι προέτρεψε τους ακολούθους της να κάνουν; Να γίνουν οι τέλειοι οικοτουρίστες. Δηλαδή να προσπαθήσουν να μην ρυπάνουν το περιβάλλον που επισκέπτονται και να είναι ...

Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν θα καταβάλουν ενοίκιο για τον Ιανουάριο, οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, έως τις 11 του μηνός. Αυτό ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών και συγκεκριμένα, για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που κατά την ερχόμενη εβδομάδα παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, αναστέλλεται πλήρως η καταβολή του ενοικίου για τον Ιανουάριο.

Παράλληλα, το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα. Με αυτό τον τρόπο, επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 80% στο κράτος και κατά 20% στον εκμισθωτή. Συνεπώς, η επιχείρηση που αξιοποιεί το ακίνητο δεν θα πληρώσει ενοίκιο τον Ιανουάριο. Επιπλέον, για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ....

Άρθρο του διοικητή του ΟΑΕΔ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «ΟΑΕΔ: Απολογισμός μίας πρωτόγνωρης χρονιάς»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Του Σπύρου Πρωτοψάλτη*

«Το 2020 ξεκίνησε με καλούς οιωνούς. Η ανεργία μειωνόταν σταθερά και αδιάλειπτα, σημειώνοντας χαμηλό 9ετίας, το οικονομικό περιβάλλον ήταν το πλέον ευνοϊκό των τελευταίων ετών και οι προοπτικές ανάπτυξης και δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας ήταν αδιαμφισβήτητα θετικές. Μετά ήρθε ο κορωνοϊός Covid-19.

Ως κεντρικός πυλώνας του κοινωνικού κράτους, ο ΟΑΕΔ βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην αγορά εργασίας και την αποτελεσματική στήριξη του εργατικού δυναμικού της χώρας. Κοιτάζοντας πίσω αυτή την πρωτόγνωρη χρονιά, ο Οργανισμός κατάφερε με ευελιξία και γρήγορα αντανακλαστικά, μέσα σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, να ανταποκριθεί άμεσα στις ανάγκες των ανέργων και των εργαζομένων και να σταθεί στο πλευρό τους, υλοποιώντας με ταχύτητα τα κυβερνητικά έκτακτα μέτρα, ενεργοποιώντας νέα προγράμματα και δράσεις και εφαρμόζοντας καινοτόμα εργαλεία.

Κοινωνικό δίχτυ προστασίας 1,6 δισ. ευρώ για 800.000 πολίτες

Με ισχυρό κοινωνικό πρόσωπο και υψηλό αίσθημα ευθύνης, ο ΟΑΕΔ ενδυνάμωσε ....

Η λάσπη επιστρέφει....

 - Θα ήμασταν ηλίθιοι, αν μετά από τόσα χρόνια δεν μπορούσαμε να ξεχωρίσουμε κάποια πράγματα. Καταλαβαίνουμε πολύ καλά πως ο κάθε άνθρωπος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να φτάσει στους στόχους που έχει βάλει και τις περισσότερες φορές, δεν τον απασχολεί, το αν δημιουργεί προβλήματα....

Σε μια απόφαση-κόλαφο για τον Τραμπ, η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο του για τον αμυντικό προϋπολογισμό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το αμερικανικό Κογκρέσο επέφερε σήμερα ένα πρωτόγνωρο πλήγμα στον Ντόναλντ Τραμπ ανατρέποντας, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, το βέτο του για τον αμυντικό προϋπολογισμό, ο οποίος προβλέπει μεταξύ άλλων και την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για την απόκτηση του ρωσικού συστήματος S-400. 
   Η Γερουσία ενέκρινε, με 81 ψήφους υπέρ και 13 κατά, αυτόν τον προϋπολογισμό των 740 δισεκατομμυρίων δολαρίων παρά τις «ενστάσεις του προέδρου», σε μια έκτακτη συνεδρίαση που διεξήχθη ανήμερα της Πρωτοχρονιάς και δύο ημέρες προτού το νέο Κογκρέσο ορκιστεί την Κυριακή. Καθώς η Βουλή των Αντιπροσώπων έκανε το ίδιο τη Δευτέρα, το κείμενο υιοθετείται οριστικά.
    Η πλειοψηφία των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών ένωσε τη φωνή της με εκείνη των Δημοκρατικών, αψηφώντας τον Ρεπουμπλικανό ηγέτη 20 ημέρες πριν από το τέλος της θητείας του κι ενώ εκείνος δήλωνε πάντα υπερήφανος για τη στήριξή τους. 
    Τέσσερα χρόνια στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποίησε εννέα φορές το δικαίωμα βέτο που είχε σε βάρος νομοσχεδίων. Το Κογκρέσο δεν είχε ποτέ καταφέρει να συγκεντρώσει την πλειοψηφία των δύο τρίτων που ήταν....

Ευκολάκι....

 - Δεν είναι καθόλου δύσκολο να καταλάβει κανείς ποιος πάει ολοταχώς προς παραίτηση. Δείτε το πάντως ψύχραιμα και όχι επιπόλαια. Μονόδρομος ...

Χαλάει ο καιρός από το Σάββατο το απόγευμα, με βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιδείνωση του καιρού θα σημειωθεί από αργά αύριο το απόγευμα και από τα νοτιοδυτικά, με βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας, με παράλληλη επικράτηση νοτιοανατολικών ανέμων και μεταφορά σκόνης από την Αφρική.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα αναμένονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν, δίνοντας βροχές τοπικού χαρακτήρα σε αρκετές περιοχές και κυρίως στο Αιγαίο. Από το απόγευμα στα δυτικά και νότια οι βροχές θα αποκτήσουν πιο γενικευμένο χαρακτήρα και μέχρι το βράδυ θα ενταθούν, συνοδευόμενες από καταιγίδες. 
Χιόνια θα πέσουν κυρίως από το βράδυ στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ορεινά. Τις πρωινές και νυκτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι σε πολλές περιοχές περιορισμένη και θα σχηματιστούν τοπικά πυκνές ομίχλες, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι ατμοσφαιρικές συνθήκες .....

ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 

Επίσκεψη της Δημάρχου Χαλκιδέων στον Σταθμό του ΕΚΑΒ Χαλκίδας για ευχές

Τον Σταθμό του ΕΚΑΒ Χαλκίδας επισκέφθηκε σήμερα το πρωί, Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, προκειμένου να ανταλλάξει ευχές και να ευχαριστήσει τους ανθρώπους αυτούς που βρίσκονται ακόμα και τις γιορτινές μέρες στην πρώτη γραμμή.
«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου για τη μάχη που δίνετε καθημερινά για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την ουσιαστική και σημαντική....

Είναι σίγουρα εκπαιδευτικοί;;;

 - Τα έχουμε πάρει στο κρανίο και ειλικρινά ακόμη δεν μπορούμε να πιστέψουμε την συμπεριφορά εκπαιδευτικών, απέναντι σε μαθητές οι οποίοι είναι παιδιά. Ίσως να μην είναι παιδιά άλλων εκπαιδευτικών ή παιδιά τα οποία έχουν συγγενική σχέση με εκπαιδευτικούς, αλλά ο νόμος απαγορεύει τις διακρίσεις. 
Δεν είναι δυνατόν εκπαιδευτικός να αποκαλεί "άχρηστα" τα παιδιά!!!
Δεν είναι δυνατόν εκπαιδευτικός να κάνει μάθημα με τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετέχουν 10-20 παιδιά και να απευθύνει τον λόγο μόνο σε 1 -2!!!
Δεν είναι δυνατόν να απειλεί με χαμηλούς βαθμούς κάποια παιδιά και για κάποια άλλα ....

Εθνική Αρχή Διαφάνειας: 85.150 έλεγχοι για την τήρηση των μέτρων - Πρόστιμα 527.050 ευρώ και λουκέτο σε 5 επιχειρήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε συνολικά 85.150 ελέγχους για την τήρηση των περιοριστικών μετρων προχώρησαν χθες οι  αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα, ΔΙΜΕΑ, Δημοτική Αστυνομία, Σ.ΕΠ.Ε. και Ε.Α.Δ.). Όπως γνωστοποίησε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, διαπιστώθηκαν 1.683 περιπτώσεις παραβίασης των μέτρων επιδημιολογικού συναγερμού, επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 527.050 ....

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η εκ νέου έγκριση του Προϋπολογισμού 2021 του Δήμου Χαλκιδέων

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία η ανάκληση των με αριθμ.  175/2020 και  176/2020  αποφάσεων  του Δ.Σ. του Δήμου Χαλκιδέων και η εκ νέου ψήφιση του Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2021 και έγκριση του Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.).  
Η εκ νέου ψήφιση του Προϋπολογισμού ήταν απαραίτητη καθώς έπρεπε να συμπεριληφθούν οι απαραίτητες δαπάνες για την κάλυψη της μισθοδοσίας των σχολικών καθαριστών και καθαριστριών και οι ....

Μ. Χρυσοχοΐδης: Είστε οι μικροί ήρωες της εποχής

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής επισκέφθηκαν, κατά την αλλαγή του χρόνου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, οι οποίοι αντάλλαξαν ευχές με το προσωπικό και απηύθυναν μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς που εκτελούσαν υπηρεσία.

«Χρόνια πολλά, καλή χρονιά σε όλους σας, σε εσάς, στις οικογένειές σας, τα παιδιά σας, να είστε όλοι ευτυχισμένοι, γεροί και δυνατοί», τόνισε στο μήνυμά του ο κ.Χρυσοχοΐδης, και σημείωσε, μεταξύ άλλων: «Το 2020 μας βρήκε για ....

ΝΑΙ, με τις παρατηρήσεις μας!!!

 
- Τα δημοτικά συμβούλια στις αποφάσεις τους δεν μπαίνουν στο θέμα παρατηρήσεις. Η απόφαση είναι ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Τα υπόλοιπα είναι για χαβαλέ και όχι ουσιαστικά.
Στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι μάλλον δεν το έχουν καταλάβει αυτό και ψηφίζουν "ΝΑΙ σύμφωνα με τις παρατηρήσεις μας"!!!
Σε τι ψήφισαν ΝΑΙ; Το αναφέρει ο καθηγητής στην αρχή της επιστολής του:
 "Αρχικά, σας ενημερώνω ότι το πρόγραμμα που έχουμε εισηγηθεί είναι πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας και όχι παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Δηλαδή η πρότασή μας είναι για την ανάπτυξη πρότυπου πιλοτικού μοντέλου ανακύκλωσίς των αστικών και ....

Αυστηροποίηση των μέτρων από αύριο το πρωί μέχρι την Δευτέρα 11/1

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Από αύριο, Κυριακή 3 Ιανουαρίου και 6:00 το πρωί, μέχρι τις 6:00 το πρωί της Δευτέρας 11 Ιανουαρίου, μένουμε και πάλι σπίτι, καθώς αναστέλλεται η λειτουργία όλων των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών που είχαν σταδιακά επιτραπεί πριν από τα Χριστούγεννα", ανακοίνωσε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα όπως είπε, σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά ....

Η άποψή μας για την συνεδρίαση του ΔΣ στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων

 
Θα πρέπει ο κάθε αυτοδιοικητικός, να πηγαίνει διαβασμένος στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και να διατηρεί την ψυχραιμία του, ακόμη κι όταν τον προκαλούν.
Στην τελευταία συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, η κατάσταση πάλι ξέφυγε και πραγματικά φάνηκε καθαρά το χαμηλό επίπεδο. Λυπούμαστε αλλά για μία ακόμη φορά, η κυρία Τζοβάνα Γκόγκου έπεσε σε παγίδες τις οποίες μπορεί και να πήγε να στήσει η ίδια.
Έδωσε πόντους στον δήμαρχο κ. Ψαθά, επειδή δεν φρόντισε να είχε προετοιμασθεί κατάλληλα.
Δεν είναι δυνατόν να παρεμβαίνεις συνεχώς και να διακόπτεις τους πάντες, δεν είναι δυνατόν να καταγγέλλεις πως πάνε από την πίσω πόρτα να φέρουν τις ανεμογεννήτριες, να λες διάφορα για τον καθηγητή κύριο Βραχόπουλο και στο τέλος να ψηφίζεις ΝΑΙ στο θέμα!!!!
Αγαπητή κυρία Γκόγκου πριν αναφερθείτε στον κ. Καθηγητή δεν θα.....

Επιστολή του καθηγητή κ. Βραχόπουλου

Λυπάμαι για το γεγονός αλλά τα γεγονότα πρέπει να είναι διδακτικά για το τι ανθρώπους επιτρέπουμε να συμμετέχουν στα κοινά μας.

 Αρχικά, σας ενημερώνω ότι το πρόγραμμα που έχουμε εισηγηθεί είναι πρόγραμμα κυκλικής οικονομίας και όχι παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ. Δηλαδή η πρότασή μας είναι για την ανάπτυξη πρότυπου πιλοτικού μοντέλου ανακύκλωσίς των αστικών και βιομηχανικών-βιοτεχνικών αποβλήτων από τρόφιμα και από κλαδέματα και υπολείμματα καλλιεργειών με σκοπό τον μηδενισμό των αποβλήτων.
Συγκεκριμένα από την διαχείρισή τους θα παράγεται ενέργεια (υπό την μορφή του μεθανίου) και λίπασμα και για την διαδικασία αυτή απαιτείται ηλεκτρική και θερμική ενέργεια η οποία θα προκύπτει από ΑΠΕ.
Για την πληρότητα των ΑΠΕ εκτιμήθηκε ότι μέρος της ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ μπορεί να αποδοθεί και από μικρού μεγέθους και μικρής όχλησης ανεμογεννήτρια η οποία θα τοποθετηθεί με σκοπό την εμπειρία των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής σε τεχνολογίες φιλικές προς τον άνθρωπο ώστε να διαπιστώνουν σε κάθε στιγμή τόσο την φιλικότητα όσο και την δυνατότητα που τους δίδεται για χρησιμοποίηση και με απώτερο σκοπό την προσωπική τους και κοινωνική οικονομία.
Η υπόλοιπη ενέργεια θα παραχθεί από εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε στέγη και από εγκατάσταση κανονικής γεωθερμίας για κάλυψη αναγκών θερινού και χειμερινού κλιματισμού αλλά και μέρος των θερμικών αναγκών της διεργασίας. Παράλληλα, από την παραγωγή μεθανίου θα παράγεται ηλεκτρική ενέργεια μέσω μονάδας συμπαραγωγής και θερμότητας, από την οποία επίσης θα καλύπτονται οι ανάγκες της...

Κάτι στράβωσε και στην Εύβοια

 - Μακάρι να μην είναι έτσι, αλλά όλα δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά και στην Εύβοια με το θέμα του κορονοϊού. Μπορεί να ανακαλύπτουμε 8 - 9 κρούσματα καθημερινά, αλλά αυτά είναι που κάνουν την εμφάνισή τους επειδή έχουν κάποια συμπτώματα και όχι από πολλά τεστ.
Τώρα μετά τις γιορτές ευχόμαστε να μην υπάρχουν νούμερα κρουσμάτων και στην Εύβοια, τα οποία θα μας τρομάξουν. Δυστυχώς δεν τηρήθηκαν .....

Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ

Την ημέρα της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021, κατά την οποία η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προέστη στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, η οποία ετελέσθη στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος, με την συμμετοχή Ιερέων και Διακόνων της Τοπικής Εκκλησίας με πρώτο τον Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, αλλά και....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και να προσέχετε την υγεία σας, αφού το 2020 έφυγε, αλλά ο κορονοϊός είναι εδώ. Αυτοί οι οποίοι δεν τηρούν τα μέτρα, θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, γιατί η ανευθυνότητά τους δεν βάζει σε κίνδυνο μόνο την δική τους ζωή, αλλά και την ζωή άλλων.  Ν΄ αρχίσουν λέει τα τοπικά πρωταθλήματα και το πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής, αλλά και το πρωτάθλημα Α΄ Εθνικής Γυναικών και ....

Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021

Κορονοιός: 597 κρούσματα, 429 διασωληνωμένοι, 43 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 597 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοιού (COVID-19), εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 139.447, εκ των οποίων 52,3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτηση βρέθηκε ότι 5.430 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41.491 (29,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 429 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 287 (66,9%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 78,3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει 893 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 43 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4.881 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2.895 (59,3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Γεωγραφική κατανομή των 597 νέων κρουσμάτων

Η κατανομή των 597 κρουσμάτων covid-19  που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

32 κρούσματα  στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 

21 κρούσματα  στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών   

 38  κρούσματα  στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών  ....

Δραστηριότητα της Δημάρχου Χαλκιδέων ανήμερα της Πρωτοχρονιάς

Στη Θεία Λειτουργία και τη Δοξολογία για το Νέο Έτος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2021 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Χαλκίδας, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα μαζί με την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη. 
Μετά το πέρας της Δοξολογίας, η Δήμαρχος έσπασε το καθιερωμένο ρόδι για καλή χρόνια στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Εύβοιας, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας και ...

NOSTIMO


Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για το νέο έτος: «Να προφυλάξουμε τον εαυτό μας, να προφυλάξουμε τους αδελφούς μας, γιατί η ζωή είναι το πολύτιμο δώρο που μας έχει δώσει ο Θεός»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Χρόνια πολλά, δημιουργικά και ευλογημένα σε όλους», ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, μέσω του ρ/σ της Εκκλησίας 89,5, για το νέο έτος.

   «Είναι οι μέρες που ανταλλάσσουμε ευχές και τις έχουμε ανάγκη όλοι μας, γιατί χωρίς να το καταλαβαίνουμε μας στηρίζουν», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος, ενώ αναφορικά με τις δυσκολίες της περασμένης χρονιάς τόνισε πως «είναι αλήθεια ότι έχουμε περιπέσει σε μια περιπέτεια, στην ....

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Κλείσαμε τη χρονιά και μαζί 16 μήνες νέας θητείας στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας....

Νικος Σιολιας

Ουφ… έφυγε και αφήνει πίσω του συντρίμμια… 

Ένας χρόνος που θα μας θυμίζει, κάθε φορά που θα ανατρέχουμε στις αναμνήσεις μας, πόσο ευάλωτοι είμαστε. Θα μας θυμίζει τις κρίσεις που ζήσαμε…
Όμως, μέσα απ’ αυτό το κακό, ας κρατήσουμε τις όμορφες στιγμές μας. Ανακαλύψαμε και πάλι την αξία της  οικογενειακής θαλπωρής,  τις αγάπες και τους έρωτές μας σε καιρό πανδημίας. Ας κρατήσουμε τους καυγάδες μας, τις συγκλήσεις, τις διαφωνίες και τις συμφωνίες, ας κρατήσουμε τις αγκαλιές με τους συντρόφους και ....

Φάνης Σπανός

Τελικά υπάρχει Άγιος Βασίλης; Φέρνει δώρα; Σύμφωνα με το μύθο, ναι, αλλά μόνο στα καλά παιδιά!
Στον «κόσμο των μεγάλων», σίγουρα θα θέλαμε έναν Άγιο Βασίλη. Να μας φέρει για «δώρα», ειρήνη, υγεία, αγάπη, αισιοδοξία... Ιδέες και αξίες που τόσο χρειαζόμαστε...
Ίσως το μυστικό είναι, όλοι μαζί, αλλά και καθένας μόνος του, να ακολουθήσουμε τον κανόνα των παιδιών. Να είμαστε «καλά παιδιά», να «γράψουμε ένα ωραίο γράμμα», να....

Χρόνια Πολλά

  

Χρόνια πολλά, χρόνια καλά με υγεία, αγάπη, δημιουργία και ευτυχία να ευχηθούμε στην Εντεταλμένη Σύμβουλο για θέματα Ατόμων με Αναπηρία στο ....

Χρόνια Πολλά


 Χρόνια πολλά, χρόνια δημιουργικά
 και πάντα με υγεία να ευχηθούμε στην πρώην διευθύντρια της ΕΠΣ Εύβοιας την κυρία Βάσω Ηλία, η οποία....

Χρόνια Πολλά


  Χρόνια πολλά, χρόνια καλά, χρόνια δημιουργικά και με υγεία, στον προπονητή κ. Βασίλη Τσιμιχόδημο, αφού σήμερα έχει....

Χρόνια Πολλά

- Τα χρόνια μας πολλά στον επί χρόνια πρόεδρο του ΜΙΑΟΥΛΗ Φύλλων κύριο Βασίλη Βούλγαρη για την ονομαστική του γιορτή. Το ευχόμαστε υγεία, αγάπη και ευτυχία και να φροντίσει ώστε να μην φύγει ...
 - Τα γενέθλιά της έχει σήμερα η κυρία Βάνα Παπαϊωάννου η οποία με την μουσική της προσπαθεί να βάλει κι αυτή ένα λιθαράκι, για έναν ....

Χρόνια πολλά

 Τα χρόνια μας πολλά για την ονομαστική του γιορτή, στον προπονητή κ. Βασίλη Θαλάσση. Ευχές για υγεία, χαρά και ευτυχία στον....

Χρόνια σου πολλά δάσκαλε

 
Τα χρόνια μας πολλά στον δάσκαλο υποδιευθυντή του 2ου Δημοτικού Βασιλικού κ. Ζιόγκο Γρηγόρη, ο οποίος σήμερα έχει τα γενέθλιά του. 
Δάσκαλε να είσαι πάντα καλά και σ΄ ευχαριστούμε για όσα πρόσφερες στα....

Χρόνια Πολλά

 
- Χρόνια Πολλά στον κ. Βασίλη Πίσχινα. Να είναι πάντα υγιής και να προσέχει του; ανθρώπους που είναι δίπλα του και τον αγαπάνε και να μην ξοδεύει το χρόνο του σε πράγματα που θα του προσφέρουν μόνο....

Χρόνια Πολλά

 

Τα χρόνια μας πολλά στον πρόεδρο του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ κ. Βασίλη Καρλατήρα. Του ευχόμαστε το 2021 να του δώσει δύναμη, ώστε να λυθούν όλα τα θέματα του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, αλλά....

Χρόνια πολλά

 
 Τα χρόνια μας πολλά στον αντιδήμαρχο Δήμου Χαλκιδέων κύριο Βασίλη Γουρνή, για την ονομαστική του γιορτή.
Υγεία και ευτυχία στην οικογένειά του και ....

ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ Ο ΕΥΒΟΕΥΣ




 

Δημήτρης Ζώμας - ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

Δημήτρης Νάνος

 

Καλημέρα 2021

 




Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

Επίσκεψη της Δημάρχου Χαλκιδέων σε υπηρεσίες του Δήμου για ευχές

Επίσκεψη σε υπηρεσίες του Δήμου Χαλκιδέων για την ανταλλαγή ευχών με τους εργαζόμενους, ενόψει της εορτής της Πρωτοχρονιάς, πραγματοποίησε σήμερα Παραμονή Πρωτοχρονιάς, Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
“Κλείνοντας μια απαιτητική χρονιά αισθάνομαι την ανάγκη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και των Νομικών Προσώπων (Δ.Ε.Υ.Α.Χ., Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ., Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., Δ.Α.Ε.Ε.ΠΕ.Χ., Σχολικές Επιτροπές), γιατί παρά τις....

Δυστυχώς...

 
Δυστυχώς δεν πρόλαβε να υποδεχθεί το 2021.
Την έβγαλε η θάλασσα στην ....

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 H Χριστουγεννιάτικη Εγκύκλιος  του Σεβασμιωτάτου:
 
Σεβαστοί μου πατέρες Ιερείς και Διάκονοι του Θεού του Υψίστου,
Οσιώτατοι Μοναχοί και Μοναχές
και χριστιανοί μου ευλογημένοι,
παιδιά μου αγαπητά,
 
Μέσα από τα βάθη της πτωχής μου καρδιάς επικοινωνώ μαζί σας, τούτη την άγια και χαρμόσυνη ημέρα που γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, προκειμένου να ζήσω και να μοιραστώ μαζί σας τη χαρά και με αγαλλίαση να σας απευθύνω πατρικές θερμότατες ευχές.
 
Ενδεχομένως μερικοί να απορείτε, σκεπτόμενοι το πώς είναι δυνατόν να χαιρόμαστε σε αυτή την ατμόσφαιρα του φόβου και του τρόμου που δημιουργεί η ίδια η πραγματικότητα της πανδημίας, αλλά και η αδιάκοπη, καταιγιστική προβολή της εξαπλώσεως της ασθένειας και του θανάτου, ο οποίος φαίνεται να χάσκει χαιρέκακα απειλητικός;
 
Πώς να χαρούμε, όταν στα παραπάνω προστίθενται ακόμη και άλλα σοβαρά προβλήματα, τα οποία προκύπτουν από την διαχείριση της καταστάσεως αυτής; Και ασφαλώς δεν εννοώ μόνον τις οικονομικές επιπτώσεις, αλλά και όσα έχουν σχέση με σοβαρότερα ζητήματα, αφορώντα κυρίως την προσωπική και την ....

Το δίκιο της γιαγιάς

 - Πόσο δίκιο έχει η γιαγιά με την απάντηση που έδωσε στα παιδιά; Ποιος όμως θα την καταλάβει;
Στην ψυχή των περισσοτέρων ανθρώπων κάνει κρύο, αλλά σε κάποιων κάνει παγωνιά. 
Ρίξτε μια ματιά στα...

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1