Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΣΤΟ ΟΡΦΑΝΟΤΡΟΦΕΙΟ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Με πρέπουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα και την τήρηση των υγειονομικών περιορισμών, μέσα στο Αναστάσιμο κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Πανήγυρις της Ζωοδόχου Πηγής στο ιστορικό Ίδρυμα του Εκκλησιαστικού Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μητροπόλεως στην Έξω Παναγίτσα Χαλκίδος, το οποίο τελεί υπό την Διεύθυνση του Αρχιμ. Νικηφόρου Ευσταθίου – Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ι. Μ. Χαλκίδος, με επίκεντρο τον Ιερό Ναό της Ζωοδόχου Πηγής.
 
Την παραμονή της Εορτής, Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, στον οποίο προεξήρχε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, με την  συμμετοχή Ιερέων και ευσεβών πιστών, εντός και εκτός του Ιερού Ναού, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος.
Ανήμερα της πανηγύρεως της....

Εμβόλιο: Περίπου 4,5 εκατ. τα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ τα στοιχεία φέρνουν πρώτους τους πολίτες 50-54 ετών που είτε πραγματοποίησαν την 1η δόση εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή προχώρησαν σε προγραμματισμένο ραντεβού καταγράφοντας 316.275 εμβολιασμούς ή ραντεβού.

Η ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί είναι των 45-49 ετών με 300.476 εμβολιασμούς ή προγραμματισμένα ραντεβού. Όσον αφορά στους πολίτες που είτε ήδη εμβολιάστηκαν, είτε έκλεισαν ραντεβού ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, έχουν γίνει 2.391.526 εμβολιασμοί της 1ης δόσης και 1.143.686 εμβολιασμοί της 2ης δόσης, ενώ κι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων ραντεβού είναι υψηλός, καθώς από το Σάββατο 8 Μαΐου μέχρι τον Ιούλιο, φτάνει τα περίπου 4,5 εκατομμύρια (4.442.229).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 6 Μαΐου, οι ξεχωριστές ηλικιακές ομάδες που έχουν εμβολιαστεί με μια δόση ή έχουν...

Διασυλλογικoί Αγώνες Ανδρών/Γυναικών σε 18 ομίλους

Οι διασυλλογικοί Αγώνες Ανδρών/Γυναικών και συνθέτων Κ16 θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα σε 18 ομίλους σε όλη τη χώρα. 
Χαλκίδα (Αν. Στερεά - Εύβοια/Χαλκίδα) 8-9/5

Οι περισσότεροι από τους ομίλους θα διεξαχθούν το Σαββατοκύριακο (8-9/5), ωστόσο σε αρκετές περιφέρειες οι αγώνες θα γίνουν σε άλλες ημερομηνίες και ανάλογα με το πρόγραμμα των τοπικών ΕΑΣ.

Αναλυτικά οι όμιλοι
1. Καβάλα (Ανατολική Μακ.- Θράκη) 8-9/5
2. Αλεξάνδρεια (Κεντρική Μακεδονία)7-8/5 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
3. Θεσσαλονίκη (Θεσσαλονίκης) 8-9/5...

Η άνοδος περνάει από τη Νίκαια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η αναμέτρηση ανάμεσα στον πρωτοπόρο Ιωνικό και τη δεύτερη Ξάνθη δεσπόζει στο πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Play Off της Super League 2 ενώ, αντίστοιχα, για την 3η αγωνιστική των Play Out, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Δράμα.  

Με δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια, ο Ιωνικός μπορεί να παραμένει στην κορυφή της κατάταξης, ωστόσο η διαφορά από τους διώκτες του μειώθηκε επικίνδυνα. Η Ξάνθη πηγαίνει στη Νεάπολη γνωρίζοντας πως με νίκη περνάει στην κορυφή - που δίνει την απευθείας άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια» - ενώ ο Λεβαδειακός που ακολουθεί κατά πόδας υποδέχεται τον αδιάφορο βαθμολογικά Διαγόρα Ρόδου. Σε ένα ακόμα ντέρμπι της Κρήτης, ο «αναγεννημένος» Εργοτέλης έχει βρεθεί πια... κοντά στην πηγή και θέλει να πιει νερό. Αρκεί να τον αφήσουν τα Χανιά.  

«Τελικός» μοιάζει για την παραμονή στην κατηγορία η αναμέτρηση στη Δράμα, με την τοπική Δόξα να υποδέχεται την ΑΕ Καραϊσκάκης. Οι «μαυραετοί» βολεύονται με δύο αποτελέσματα, τη στιγμή που οι Αρτινοί χρειάζονται μόνο το «τρίποντο». Όπως και ο ουραγός ΟΦ Ιεράπετρας στην Φιλιππούπολη απέναντι στον Απόλλωνα Λάρισας για να διατηρήσει τις λιγοστές πιθανότητες που έχει ενώ στην Αγυιά, ο ΑΟΤ δε θα έλεγε όχι για έναν βαθμό κόντρα στην αδιάφορη Παναχαϊκή.  
 

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Play Off της SuperLeague 2: ...

...σουτάκια

 - Η τύχη ενός προπονητή σε οποιαδήποτε κατηγορία ποδοσφαίρου, έχει να κάνει με το πόσο ανεύθυνη είναι μια διοίκηση. Δυστυχώς πάντα φταίει ο προπονητής και αυτός την πληρώνει. Ποτέ δεν φταίει ο πρόεδρος, ποτέ δεν φταίει το ΔΣ, ποτέ δεν φταίει αυτός που έκανε τις λάθος επιλογές.
Αλήθεια, πόσο ανεύθυνος είναι αυτός που προσλαμβάνει έναν προπονητή και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα τον αλλάζει; Γιατί δεν βγαίνει να .....

Μ. Βορίδης: Σε συνεργασία με τους δήμους θα μπορέσουμε να φτιάξουμε σημαντικά έργα υποδομής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Σε συνεργασία με τους δήμους και την τοπική αυτοδιοίκηση θέλω να πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να φτιάξουμε σημαντικά έργα υποδομής για να τα χαρούν οι δημότες, αλλά και να έχουμε απορροφητικότητα, γεγονός το οποίο έχει πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη στην χώρα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», κατά την διάρκεια δηλώσεων που έκανε σήμερα στο Αίγιο, όπου εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της πολιούχου, Παναγίας Τρυπητής.

Παράλληλα, όπως πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, σχετικά με τους οικονομικούς πόρους του προγράμματος, «έχουν εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις, για έργα υποδομής στην τοπική αυτοδιοίκηση, ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το νόμο που αφορά στην απόκτηση ιθαγένειας, ο Μάκης Βορίδης ανέφερε: «Με βάση το νόμο, ο αλλοδαπός, ο οποίος...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"


- Δεν παρακολουθούμε τις δραστηριότητες του μεγάλου δημοσιογράφου, ρεπόρτερ, φωτογράφου, διαφημιστή και άλλα πολλά κυρίου Απόστολου Αβερκιάδη, ώστε να του απαντάμε αμέσως στα όποια σχόλια κάνει, αλλά θα του απαντάμε πάντα, όταν μαθαίνουμε αυτά που γράφει.
Κύριε Αβερκιάδη, ο μπάρμπα Στέλιος μπορεί να μην είναι δημοσιογράφος του δικού σας βεληνεκούς, αλλά δεν έχει πρόβλημα να πάει να μαζέψει και ραδίκια, όπως είπατε στα σχόλιά σας.
Το μόνο που δεν θα κάνει ποτέ ο μπάρμπα Στέλιος, είναι να γίνει "η σαλιέρα" του καθενός, όποιος κι αν είναι αυτός. 
Απαντάτε κύριε Αβερκιάδη για θέματα που αφορούν τις ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ, αλλά λέτε.....

Ο Δήμος Χαλκιδέων για την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου

Η 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου, είναι ημέρα αφιερωμένη στους αφανείς ήρωες της μεγαλύτερης εθελοντικής οργάνωσης, που καθημερινά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προσφοράς και της αλληλεγγύης.
Η σημερινή μέρα αποτελεί αφορμή να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους, που είναι αληθινοί μαχητές για την υπεράσπιση της ζωής, της υγείας και τη φροντίδα των συνανθρώπων τους.
Στον Δήμο Χαλκιδέων, οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους δικούς μας εθελοντές, του Περιφερειακού Τμήματος Χαλκίδας του Ελληνικού Ερυθρού Σταύρου, που ....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να προσέχουμε και να τηρούμε τα μέτρα ενάντια στον κορονοϊό και να κλείνουμε το ραντεβού μας για το εμβόλιο, φυσικά χωρίς κανένα φόβο και καμία ανησυχία.
Η κυβέρνηση τα κατάφερε με τους εμβολιασμούς κι ας λέει ο Αλέξης τα δικά του. Αν επιστρέψετε σχεδόν 1 χρόνο πίσω και δείτε τι έλεγε από τότε μέχρι σήμερα, θα καταλάβετε πως απλά προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί την πανδημία για "να χτυπήσει" την κυβέρνηση. Το ότι απέτυχε ήταν αναμενόμενο, αφού αυτή η κυβέρνηση ...

Παρασκευή 7 Μαΐου 2021

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

  
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Για τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου 
Κάρυστος, 7 Μάη 2021

Ένας χρόνος πανδημίας, εν έτη 2021, μετά από επανειλημμένα αιτήματα προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη Δημοτική Αρχή από τους συνδυασμούς της αντιπολίτευσης, καθώς και φορέων της περιοχής μας και δεν έχει γίνει το παραμικρό για τη ζωντανή μετάδοση των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Σήμερα πάλι μας ήρθε πρόσκληση για συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Τετάρτη (12/5/2021) που αναφέρει πως η συνεδρίαση θα γίνει μέσω της ίδιας ως τώρα πλατφόρμας που δεν προσφέρει τη δυνατότητα ζωντανής μετάδοσης...

Επανεκκίνηση του ερασιτεχνικού αθλητισμού

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πράσινο» άναψε η επιτροπή λοιμωξιολόγων για την επανέναρξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αποδεχόμενη το πλάνο που κατέθεσε το Υφυπουργείο Αθλητισμού. «Συντεταγμένα και σταδιακά, επιστρέφουμε στην κανονικότητα,» δήλωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης.

Η ομόφωνη εισήγηση της επιτροπής προβλέπει τα εξής:

- Από τις 10/5/2021 να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

- Από τις 10/5/2021 να κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές, ενώ οι πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες δεν χρειάζεται να κάνουν τεστ. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές. Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης...

Κορονοϊός: 2.691 κρούσματα, 749 διασωληνωμένοι

44 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.691, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 358.116 (ημερήσια μεταβολή +0,8%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 53 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.705 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 749 (62,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 83,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.165 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 392 (ημερήσια μεταβολή +5,95%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 391 ασθενείς.  

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 63, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.910 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορονοϊό (SARS-CoV-2) και που...

....σφηνάκια

 - Ακόμη κι ένα καθρεφτάκι θα μπορούσε να σου προσφέρει καλές υπηρεσίες και μάλιστα δωρεάν. Το έχεις στην τσέπη σου και κάθε λίγο και λιγάκι θα το βγάζεις και θα το κοιτάς. Αυτό δεν κάνει ποτέ λάθος και θα σου δείχνει πάντα έναν μαλάκα, ο οποίος μέχρι σήμερα δεν έπιασε κανέναν στόχο από όσους έχει βάλει και απλά πληρώνει τους πάντες για να του λένε πως κάτι είναι, ενώ ουσιαστικά είναι μια παρέα με τα περισσότερα μέλη, να έχουν .....

Θα υψωθεί με αερόστατο στη λίμνη Πλαστήρα η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η μεγαλύτερη ελληνική σημαία στον κόσμο θα υψωθεί με αερόστατο στις 7 μ.μ. το απόγευμα της Κυριακής του Θωμά, στον παραλίμνιο χώρο κάτω από το γήπεδο της Πεζούλας (λίγο πριν από την πλαζ), στη λίμνη Πλαστήρα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τιμής και μνήμης των αγώνων για την Ελληνική Επανάσταση του 1821 στον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, με τη «Γιορτή της Σημαίας». Για την επιλογή της μεγαλύτερης σημαίας και του αερόστατου, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος του δήμου Λίμνης Πλαστήρα κ. Παναγιώτης Νάνος, αυτή έγινε διότι θέλουμε να αναδείξουμε το μέγεθος της ελληνικής ψυχής, αλλά και να αναδείξουμε μια νέα δυναμική δραστηριότητα. Στόχος μας, προσθέτει, είναι σε λίγα χρόνια να καταστήσουμε τη λίμνη Πλαστήρα «Καππαδοκία της Ελλάδος». Οι εκδηλώσεις δεν έχουν εφήμερο χαρακτήρα, αλλά στοχεύουν στο Μέλλον. Για εμάς η Μνήμη είναι θεμέλιο Προόδου και δυναμικό εργαλείο Ανάπτυξης, δεν παραλείπει επίσης να τονίσει ο δήμαρχος. Η έναρξη των εκδηλώσεων γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την ύψωση της επαναστατικής σημαίας στα 'Αγραφα, στις 10 Μαϊου 1821 από τον Κώστα Βελή.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Κυριακή στις 10.15. πμ με δοξολογία και επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες των εθνικών αγώνων, στον Ι.Ν. Κοίμησης Θεοτόκου Μορφοβουνίου. Ακολουθεί ομιλία του...

Ανοικτά και με εκπτώσεις τα καταστήματα την Κυριακή

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου, λόγω της αργίας του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς, ξεκίνησαν από την Τετάρτη 5 Μαΐου και θα λήξουν το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 ενώ, προαιρετικά, ανοικτά μπορούν να είναι τα τα καταστήματα τροφίμων και το λιανεμπόριο, την Κυριακή 9 Μαΐου.

Σημειώνεται ότι δικαίωμα λειτουργίας την Κυριακή 9 Μαΐου 2021 έχουν επίσης τα κομμωτήρια και οι υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, μανικιούρ, πεντικιούρ κλπ).

Η Κυριακή, 9 Μαΐου είναι ουσιαστικά η πρώτη Κυριακή των ενδιάμεσων εαρινών εκπτώσεων που μπορούν να λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς ημερολογιακά η πρώτη Κυριακή ήταν η Κυριακή του Πάσχα.

Ο εμπορικός κόσμος έχει μεγάλες προσδοκίες από αυτή την εκπτωτική περίοδο και τα καταστήματα διαφημίζουν μεγάλες εκπτώσεις που σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν μέχρι και το 70%.

Οι εμπορικοί σύλλογοι με ανακοινώσεις τους υπενθυμίζουν, ότι κατά την διάρκεια των εκπτώσεων, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας μειωμένης τιμής των προϊόντων και υπηρεσιών που πωλούνται με....

Λες πολλά, αλλά....

 - Είναι εύκολο να παριστάνεις στα λόγια τον παράγοντα ο οποίος παίρνει πρωτοβουλίες και τις κάνει γνωστές με δηλώσεις του, αλλά είναι επίσης εύκολο να καταλαβαίνουν και οι άλλοι πως δεν έχεις δύναμη παρέμβασης και ότι λες, το λες για να ρίχνεις στάχτη στα μάτια των άλλων.
Καλέ μας παράγοντα απ΄ όσα είπες μέχρι....

Πώς υποβάλλονται οι δηλώσεις αναστολών συμβάσεων εργασίας για τον Μάιο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαθέσιμο για υποβολή δηλώσεων αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων για τον Μάιο είναι το Πληροφοριακό Σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ» από σήμερα 6/5/2021 και μέχρι την Τετάρτη 12/5/2021. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, οι δηλώσεις μπορούν να αφορούν, είτε όλο το μήνα, είτε μέρος αυτού. Σε κάθε περίπτωση, κατά το ανωτέρω διάστημα δηλώνονται οι αναστολές που αφορούν το διάστημα από 1/5/2021 έως και 12/5/2021. ΄

   Από την Πέμπτη 13/5/2021, οι επιχειρήσεις-εργοδότες θα μπορούν να προαναγγέλλουν αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων, μη έχοντας τη δυνατότητα μεταβολής των δηλώσεων για χρονικό διάστημα από 1/5/2021 έως και 12/5/2021. 

   Για το μήνα Μάιο 2021 ισχύουν δύο κριτήρια επιλεξιμότητας για την υπαγωγή στο μέτρο της αναστολής συμβάσεων εργασίας εργαζομένων:

1. Οι επιχειρήσεις που λειτουργούν ή και έχουν επιτρεπόμενες δραστηριότητες μπορούν να θέτουν σε αναστολή μόνο συμβάσεις εργασίας εργαζομένων τους, των οποίων το ωράριο εργασίας εβδομαδιαίως είναι τουλάχιστον 16 ώρες, όπως...

....μικρά, μικρά

 - Μεγάλης βαθμολογικής σημασίας ο αγώνας του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών αφού ο ΗΡΑΚΛΗΣ ελπίζει στην κατάκτηση της πρώτης θέσης, ακόμη και μετά την ισοπαλία με τον ΑΟΝΑ του πρώην.......... Η ΔΗΜΗΤΡΑ Ευξεινούπολης  καίγεται για βαθμούς αφού είναι στην....

....φαπούλες

 - Εδώ είμαστε και μάλιστα έτοιμοι να χειροκροτήσουμε τις επιτυχίες της ομάδας σας, γιατί όπως έχουμε ξαναγράψει, εμείς κομπλεξικοί δεν είμαστε και χαιρόμαστε με τις επιτυχίες των άλλων. Εσείς πάντως δεν μάθατε να αναλαμβάνετε και ευθύνες μετά τις όποιες λάθος επιλογές και τα όποια ...

....σουτάκια

 - Τι να γράψουμε εμείς τώρα; Να θεωρήσουμε επιτυχία το ότι ο πρώην προπονητής του ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ, έπιασε δουλειά στον πάγκο του ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΥ, ο οποίος συμμετέχει στο πρωτάθλημα Γ΄ Εθνικής στον 9ο όμιλο; Μακάρι ο άνθρωπος να τα καταφέρει, αφού αν δεν κάνουμε λάθος το Αίγιο είναι και η περιοχή του. Ο ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ είναι μια ιστορική ομάδα και αυτό δεν το .....

ΟΑΕΔ: Από τις 10/5 η καταβολή της παράτασης των επιδομάτων ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, θα ξεκινήσει η καταβολή της μηνιαίας παράτασης των επιδομάτων που έληξαν κατά το διάστημα 1-10 Απριλίου.

   Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, η καταβολή της παράτασης της τακτικής επιδότησης ανεργίας, της επιδότησης μακροχρόνιας ανεργίας και του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολουμένων, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, με κατάθεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, χωρίς να απαιτείται καμία ενέργεια των δικαιούχων και δεν υφίσταται κανένας λόγος προσέλευσης στα Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2).

   Η μηνιαία παράταση αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

   - Τακτική επιδότηση ανεργίας - έως 399,25 ευρώ μηνιαίως, προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε προστατευόμενο μέλος.

   - Βοήθημα ανεργίας αυτοαπασχολούμενων - 399,25 ευρώ μηνιαίως....

Ανακοίνωση- ΠΥΞΙΔΑ - Παρασκευή 7 Μαϊου 2021- START UP ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ - ΕΜΠΟΡΙΟ - ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ -ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η 11η ημέρα των σεμιναρίων επαγγελματικής σταδιοδρομίας της ΠΥΞΙΔΑΣ είναι αφιερωμένη στις start - up εταιρείες, το εμπόριο, τους εργατοτεχνίτες και τον αθλητισμό.

Έναρξη 6.00 μ.μ.

Σύνδεση live μέσω Ζoom:

Σύνδεση μέσω YouTube:

Μουντιάλ 2023: Η Γαλλία πρώτη αντίπαλος της εθνικής στα προκριματικά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με τη Γαλλία ξεκινά, αλλά κι ολοκληρώνει τις υποχρεώσεις της η Εθνική Γυναικών στον 9ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2023, το οποίο ξεκινά στις 17 Σεπτεμβρίου, με την Ελλάδα να υποδέχεται τις «τρικολόρ».

Εκτός της Γαλλίας και της ελληνικής ομάδας, στον ίδιο όμιλο μετέχουν επίσης και οι Εθνικές των Καζακστάν, Σλοβενίας, Ουαλίας και Εσθονίας.

Αναλυτικά το αγωνιστικό πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος:

17/09/21 Ελλάδα-Γαλλία
21/09/21 Ελλάδα-Καζακστάν
22/10/21 Καζακστάν-Ελλάδα...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Περιφερειάρχη κ. Φάνη Σπανό και στην δήμαρχο κ. Βάκα, στον αντιδήμαρχο έργων κ. Γουρνή όπως και στην πρόεδρο του ΔΟΑΠΠΕΧ την κυρία Αϊδίνη. 
Το Στάδιο της Χαλκίδας ήταν για πολλά χρόνια σε πλήρη εγκατάλειψη και στην 5ετία Παγώνη, δεν έγινε απολύτως τίποτα και το έλεγαν και δημόσια πως δεν τους ενδιέφερε το Στάδιο.
Τώρα η Περιφέρεια και η Δημοτική Αρχή κάνουν ότι καλύτερο μπορούν και θα συνεχίσουν να ...

Ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος

 - Κώστα Μαρκόπουλε γιατρέ, καλή σου μέρα και Χριστός Ανέστη. Θα σου έλεγα να μην βγάζεις τόση κακία για τον Φάνη Σπανό τον Περιφερειάρχη μας, αλλά ούτε και για τους βουλευτές της Εύβοιας για κάθε θέμα και τώρα για την παράκαμψη Χαλκίδας.
Το θέμα αυτό έρχεται από πολλά χρόνια πριν και ξεχνάς πως υπήρξες βουλευτής και υπουργός. 
Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης για κάποιους λόγους να μην σε ήθελε στο ψηφοδέλτιο, αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τους Νεοδημοκράτες .....

Aύριο (7/5) η κρίσιμη συζήτηση για επανέναρξη του αθλητισμού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όπως γνωστοποίησε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, σε μήνυμα που ανέβασε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter, στην σημερινή (Παρασκευή 07/05) συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων, θα τεθεί επί τάπητος το πλήρες πλάνο επανέναρξης του συνόλου του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που κατατέθηκε εκ νέου απ’ την πλευρά του Υφυπουργείου...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και Χριστός Ανέστη. Να το λέμε καθημερινά για να μην ξεχνάμε και το μήνυμα της Ανάστασης. Να συνεχίσουμε να προσέχουμε. Να φοράμε μάσκα και να κρατάμε τις αποστάσεις. Μπορεί κάποιοι να μας λένε κορόιδα, ηλίθιους, πρόβατα και δεν ξέρουμε τι άλλο, αλλά δεν μας ενοχλεί καθόλου. Θα μείνουν για πάντα λίγοι και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσουν να επιβάλλουν τις ακραίες απόψεις τους. Θα....

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι (rapid tests) την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021 , πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, από ώρα 10:00 έως και ώρα 14:00, πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο.
Οι πολίτες που θα προσέρχονται, θα πρέπει να τηρούν τα παρακάτω:
1. Να έχουν έντυπο “Βεβαίωση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης” με ...

Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Κορονοϊός: 3.421 νέα κρούσματα, 754 διασωληνωμένοι, 83 θάνατοι

 49 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.421, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 355.445 (ημερήσια μεταβολή +1%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 46 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.214 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 83, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 10.847 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 754 (63% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.153 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 370....

"Τα παρατράγουδα"

 - Καλέ μας άνθρωπε, έτσι είναι η ζωή, αλλά εσύ μπορείς να την δεις διαφορετικά και να μην θέλεις να πιστέψεις ορισμένα πράγματα. Επιλογή σου είναι να θέλεις να κρατήσεις "ζωντανά" τα παρατράγουδα, αλλά μην περιμένεις να πετύχεις κάτι με αυτά.
Πιστεύουμε πως όλα κάποτε τελειώνουν και πρέπει κι εσύ να κάνεις μια νέα αρχή, ώστε να μπορέσεις να ξεφύγεις από αυτά που δεν σε βοήθησαν σε τίποτα και το μόνο που κατάφερες είναι το να γίνεις ρόμπα και....

Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής στα play off

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της 7ης αγωνιστικής των Playoffs, αφού κατάφερε να νικήσει την ΑΕΚ εκτός έδρας για το πρωτάθλημα μετά από εννέα και πλέον χρόνια, και να ανέβει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μάλιστα με εκείνο το "διπλό" του 2012, ο ΠΑΟΚ συμπλήρωνε τέσσερις διαδοχικές νίκες σε βάρος της ΑΕΚ, όπως και τώρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League. Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε νέα ζημιά στον Παναθηναϊκό με μια ακόμα ισοπαλία. Η ομάδα της Αρκαδίας είναι η μοναδική στο φετινό πρωτάθλημα, που δεν έχασε ένα τουλάχιστον παιχνίδι από τους "πράσινους". Ο Παναθηναϊκός νίκησε τουλάχιστον μια φορά και τις 12 άλλες ομάδες της κατηγορίας. Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής:

-500 γκολ συμπλήρωσε ο Αστέρας Τρίπολης στην ιστορία του στη Super League. Η ομάδα της Τρίπολης χρειάστηκε 452 αγώνες για να τα φτάσει, ενώ έχει δεχτεί 482. Ο Ροτζέριο Μάρτινς με πέναλτι πέτυχε το πρώτο στις 7 Οκτωβρίου 2007 σε βάρος του Παναθηναϊκού και χάρισε στον Αστέρα την πρώτη νίκη στην ιστορία του με 1-0. Και ο Χερόνιμο Μπαράλες πέτυχε με πέναλτι το 500ο της ομάδας, πάλι σε βάρος του Παναθηναϊκού. Τα 307 είναι εντός έδρας και τα 193 εκτός.

 -400 ισοπαλίες συμπλήρωσε ο Ολυμπιακός στην ιστορία του στην Α' Εθνική/Super League με...

Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4% το 2021 αλλά και τα επόμενα χρόνια θα επιτύχει η χώρα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης άνω του 4% από το 2021 και για τα επόμενα χρόνια θα επιτύχει η χώρα, με τη συμβολή και του τουρισμού ήδη από φέτος, εκτίμησε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου, σε συνέντευξή του στο CNBC με αφορμή την πρόσφατη επιτυχημένη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 1,4 δισ. ευρώ που πραγματοποίησε η Τράπεζα Πειραιώς. 

Ο κ. Μεγάλου επισήμανε ότι μια σειρά από θετικοί παράγοντες συνηγορούν προς την επίτευξη ισχυρής ανάπτυξης: πρώτον, η πρόσφατη και μη αναμενόμενη αναβάθμιση από τον οίκο αξιολόγησης S&P με θετικό outlook για την οικονομία, δεύτερον, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής που αποτυπώνει τις προσδοκίες για το επόμενο διάστημα και τρίτον,  το γεγονός ότι η Ελλάδα έχει εκπονήσει ένα φιλόδοξο αλλά πολύ στοχευμένο σχέδιο για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, οι οποίοι φθάνουν τα 75 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα έχει επιτύχει την τελευταία διετία υψηλό ρυθμό απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων ώστε υλοποιώντας το σχεδιασμό της, θα έχει την ευκαιρία να διοχετεύσει πόρους σε τομείς όπως η ψηφιακή, η πράσινη οικονομία, οι εξαγορές και συγχωνεύσεις, ανέφερε ο κ. Μεγάλου. 

Ειδικότερα για τον τουρισμό, ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.....

...κόκκινη κάρτα

 - Φυσικά και ο καθένας έχει το δικαίωμα να βγάζει κόκκινη κάρτα, σ΄ όποιον γουστάρει, αλλά να επιτρέπει και στους άλλους να βγάζουν και στον ίδιο.
Εμείς την βγάλαμε από το τσεπάκι και την δείχνουμε στον κύριο ο οποίος δεν βρήκε το θάρρος να ζητήσει μια συγνώμη για την συμπεριφορά του. Εμείς δικαιωθήκαμε, αλλά ποτέ δεν του κάναμε την.....

Στ. Πέτσας: 16,9 εκατ. ευρώ σε 326 Δήμους για δράσεις πυροπροστασίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποσό ύψους 16,9 εκατ. ευρώ κατανέμεται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) σε 326 Δήμους της χώρας για κάλυψη δράσεων πυροπροστασίας.

Η κατανομή πραγματοποιείται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, το ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, καθώς και με περιοχές που εντάσσονται στο δίκτυο Natura 2000.

Την απόφαση υπογράφει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Πρόκειται για δράσεις που αφορούν σε:

-Εκτέλεση προγραμμάτων προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς, σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας (άλση, πάρκα, κατασκηνώσεις κ.ο.κ.) αρμοδιότητας των Δήμων.

-Απομάκρυνση των υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης από ιδιοκτήτες σε περιβάλλοντες χώρους κατοικιών και οικοπεδικές εκτάσεις, εντός των διοικητικών ορίων των Δήμων.

-Εκτέλεση έργων και εργασιών προληπτικού καθαρισμού της βλάστησης από τους Δήμους, καθ΄ υπόδειξη και σε συνεργασία με τις κατά τόπους αρμόδιες Δασικές Υπηρεσίες, στη ζώνη μίξης δασών - πόλεων και οικισμών, για λόγους αντιπυρικής....

Μια ζωή χωρίς τους περιορισμούς της είναι πλέον εφικτή

ΨΩΡΙΑΣΗ 

Ελισάβετ Λαζαρίδου
Αν. Καθηγήτρια, Β’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική Κλινική, Ιατρική Σχολή Α.Π.Θ.,
Γ.Ν.Θ. «Παπαγεωργίου», Θεσσαλονίκη

Η Ψωρίαση είναι μια χρόνια, μη μεταδοτική, συστηματική, αυτοάνοση και φλεγμονώδης νόσος. Συνολικά, επηρεάζει τουλάχιστον 100 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και σχεδόν 250.000 στην Ελλάδα.

Συνήθως, εκδηλώνεται μεταξύ των 18 και 40 ετών, αν και μπορεί να παρουσιασθεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Μπορεί να εμφανισθεί σε άτομα με γενετική προδιάθεση στη νόσο, όταν έρθουν αντιμέτωπα με διάφορους εκλυτικούς παράγοντες όπως το άγχος, κάποιες φαρμακευτικές αγωγές, λοιμώξεις και τραυματισμούς του δέρματος.

Η Ψωρίαση εμφανίζεται με ποικίλες μορφές και διαφορετικά επίπεδα σοβαρότητας. Ταξινομείται σε ήπια, μέτρια και σοβαρή. Η αξιολόγηση της βαρύτητας της νόσου βασίζεται κυρίως σε κλινικούς δείκτες, ανάλογα με τη συνολικά προσβεβλημένη επιφάνεια του σώματος. Η πιο συχνή μορφή της νόσου είναι η ψωρίαση κατά πλάκας και αφορά περίπου στο 80% των ασθενών. Αυτή η μορφή Ψωρίασης μπορεί να εντοπίζεται οπουδήποτε στο σώμα, με πιο δύσκολες εντοπίσεις αυτές σε παλάμες - πέλματα, νύχια και τριχωτό κεφαλής.

Εκτός του πόνου και του κνησμού που μπορεί να έχουν ως σύμπτωμα, οι ασθενείς που πάσχουν από ψωρίαση βιώνουν μεγάλη φυσική, συναισθηματική και κοινωνική επιβάρυνση. Υπάρχουν σοβαρές ψυχικές επιπτώσεις, οι οποίες μπορεί....

Ποιος;;;;;

 - Ποιος εργαζόμενος οδηγός του Δήμου Χαλκιδέων "είναι πολύ βιαστικός" όταν την κοπανάει από την δουλειά του με το αυτοκίνητο της υπηρεσίας του και πάει Λάμψακο;; Αγαπητέ κύριε, δεν τρέχουμε και δεν κάνουμε....

....αυστηρώς ακατάλληλο

 - Μπήκαμε στον Μάϊο και περιμένουμε ανακοινώσειςλίγο πριν ή λίγο μετά του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης (21/05/2021).
Το θέμα αφορά νέα υποψηφιότητα για την θέση δημάρχου.
Ο υποψήφιος δήμαρχος είναι ήδη εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος.
Το..

....το γλείψιμο

 - Πότε έλεγες αλήθεια γλειφτράκο;
Όταν προεκλογικά έλεγες πως ο Μπακογιάννης άδειασε και έκαψε τον Σπανό ή τώρα που λες πως την Περιφέρεια την διοικεί ο Μπακογιάννης και όχι ο Σπανός, τον οποίο ακόμη αποκαλείς νεαρό;;;;;
Σου έχει φύγει ο τάκος, γιατί ο Φάνης όχι μόνο....

Τρία σημαντικά βραβεία απέσπασε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρία σημαντικά βραβεία απέσπασε ο νέος φωτισμός της Ακρόπολης, στην απονομή των διεθνών βραβείων φωτισμού Darc Awards 2020, όπως πληροφορεί ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Ο φωτισμός της Ακρόπολης είχε δύο υποψηφιότητες, αλλά απέσπασε τρία βραβεία. Αναλυτικά, στην απονομή που πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά στις 30 Απριλίου, στον φωτισμό που επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ, και υλοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Ωνάση, απονεμήθηκαν:
* Το 1ο βραβείο φωτισμού στην κατηγορία Υποδομών  
* Το 1ο βραβείο για τον φωτισμό της εκδήλωσης απόδοσης του φωτισμού 
* Το Μεγάλο Βραβείο «Ultimate Darc Award», ως «best of the best» lighting design 2020.

«Το έργο του φωτισμού της Ακρόπολης, που αναδεικνύει με νέο, λαμπρό φως τα μνημεία του Ιερού Βράχου, αποτελεί έργο επιστημόνων, τεχνικών και της Ελευθερίας Ντεκώ και των συνεργατών της. Πραγματοποιήθηκε σε στενή συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, των στελεχών της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και έτυχε όλων των εγκρίσεων που απαιτεί ο αρχαιολογικός νόμος. Είναι ένα από τα έργα που....

....σφηνάκια

 - Τι τρέχει εκεί στο SANTAN στην πλατεία των Ψαχνών;;;;
Ακούσαμε πως έπεσε πολύ καψουρόσκονη και τα σφηνάκια κάνουν πάρτι. Υπάρχει λένε νεαρός ο οποίος "δάγκωσε την λαμαρίνα" με την κυρία που θα....

....μικρά, μικρά

 - Κάτι προσπάθησαν να κάνουν ραδιοφωνατζής και ραδιοφωνατζού με το θέμα Μιντζιφίρη και βοήθησε και ο Παγώνης με τον Καθαροσπόρη, αλλά δεν τους βγήκε. Δεν πουλάει το θέμα και οι λόγοι είναι γνωστοί. Κατηγορούν την δήμαρχο κυρία Βάκα, επειδή δεν κατηγόρησε την κυρία Μιντζιφίρη όπως.....

....φαπούλες

 - Ποιος το είπε πως όλα δεν πάνε καλά στην ΕΠΣ Εύβοιας; Όλα πάνε μια χαρά αφού ο πρόεδρος κ. Παπακωνσταντίνου προτίμησε να πάει να συνεχίσει την ζωή του στο Μαϊάμι και δεν θέλησε να μείνει δίπλα σε ανθρώπους τους οποίους χαρακτήρισε....

ΠΥΞΙΔΑ- Ημέρα 10η - Πέμπτη 6 Μαϊου 2021 - ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Η 10η ημέρα των σεμιναρίων επαγγελματικής σταδιοδρομίας της ΠΥΞΙΔΑΣ είναι αφιερωμένη στην εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς.
"Στους γονείς οφείλομεν το ζην στους δε διδασκάλους το ευ ζην" , Μέγας Αλέξανδρος
"Εκ των γραμμάτων γεννάται η προκοπή με την οποία λάμπουν τα ελεύθερα Έθνη", Ρήγας Φεραίος

Έναρξη 6.00 μ.μ.

Σύνδεση live μέσω Ζoom:

Σύνδεση μέσω YouTube:

....σουτάκια

 - Νίκη και μόνο νίκη θέλει ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ την Κυριακή με αντίπαλο την ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΥΞΕΙΝΟΎΠΟΛΗΣ και θα πρέπει να παίξει σοβαρά και ψύχραιμα, γιατί δεν υπάρχουν εύκολοι αντίπαλοι. Ο ΗΡΑΚΛΗΣ  μπορεί και πρέπει να προσέξει.
Ο ΑΟΝ ΑΡΤΑΚΗΣ παίζει εκτός με ΑΛΜΥΡΟ και σύμφωνα με αυτά που δήλωσε ο πρώην προπονητής δεν θα δυσκολευτεί, αφού το έργο που άφησε πίσω του μιλάει από μόνο του και θα το δούμε. Εμείς για καλό και για κακό λέμε στον νέο προπονητή κύριο Μιχάλη Μαύρο. αλλά και στους ποδοσφαιριστές να παίξουν με πάθος για....

Αγώνες Στίβου Ανδρών - Γυναικών & Σύνθετα Κ16 στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας

 

.....ο κωλοτούμπας

 - Πρόεδρε, πρέπει να προσέχεις και να μην λες άλλα στον έναν και άλλα στον άλλον.
Να είσαι σταθερός στις απόψεις σου και όταν χαλάς μια συμφωνία να βρίσκεις το θάρρος και να λες δημόσια το τι συνέβη.
Μπορεί να ζυγίζεις καταστάσεις και να επιλέγεις καταστάσεις, αλλά έτσι βρίσκεις τον μπελά σου.
Εσύ φυσικά λες πως ήσουν ....

Α΄ ΕΘΝΙΚΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - 1ος ΟΜΙΛΟΣ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 5η αγωνιστική

ΑΕΛ – ΓΠΟ Καστοριά   6 - 2
Τρίκαλα 2011 – Δόξα Δράμας  3 - 1
Βασίλισσα Θράκης – Άρης  0 - 5...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Σιγά μεγάλε που θα μας τρομάξεις. 
Γράψε και λέγε όσα θέλεις. Εμείς ούτε μηνύσεις κάνουμε, ούτε σε φοβόμαστε, ούτε βάζουμε άλλους "να σε στριμώξουν".
Μπορούμε και σ΄ αντιμετωπίζουμε μόνοι μας και μάλιστα με επιτυχία εδώ και χρόνια.
Σε πειράζει το γεγονός πως στο Δήμο Χαλκιδέων, παρά την θεομηνία, παρά την πανδημία, τα πάνε πολύ καλά. 
Αλήθεια σ΄ ενοχλεί που ο ΔΟΑΠΠΕΧ με πρόεδρο την κυρία Αϊδίνη τα πάει πολύ καλά και πλέον έχουμε σωστές αθλητικές εγκαταστάσεις για.....