Σάββατο 27 Μαρτίου 2021

ΡΆΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 




Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής

 ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ


Την δεύτερη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής 28 Μαρτίου 2021, στις 7π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργίας, επί τη μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Γρηγορίου του Παλαμά, στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου, συν Θεώ, θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο των ιερών ακολουθιών από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm) ή το διαδικτυακό κανάλι του Ιερού Ναού https://www.youtube.com/watch?v=E87nOW7wOKo

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Μαρτίου 2021, στις 6μ.μ., θα τελεσθεί ο τρίτος....

Σέντρα σε Γ΄ και Α΄ εθνική γυναικών. Τζάμπολ στην Α2

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Πράσινο φως» για σέντρα σε Γ’ Εθνική ποδόσφαιρο, Α’ Εθνική γυναικών ποδόσφαιρο και τζάμπολ στην Α2 μπάσκετ ανδρών, από το Σαββατοκύριακο 3-4/4 δίνει η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), η οποία εκδόθηκε σήμερα, Σάββατο (27/3). Η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων είπε το πολυπόθητο για τον ελληνικό αθλητισμό «ναι» κατά τη συνεδρίασή της την Παρασκευή, 26/3.

Στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα μέτρα κατά του κορονοϊου, που εκδόθηκε το Σάββατο 27/3, αναφέρεται ότι δίνεται άδεια για έναρξη στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα το Σαββατοκύριακο 3-4/4.

Επίσης επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις ή/και αγώνες, χωρίς την παρουσία θεατών, των ομάδων που μετέχουν:

- στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α’ εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super League),
- στο πρωτάθλημα καλαθοσφαίρισης Α’ εθνικής ανδρών (Basket League),
- στο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Β’ εθνικής κατηγορίας ανδρών (Super....

Ο χορός του Ζαλόγγου

 
Αξίζει να το ακούσετε.

Δεν μας αφορά

 - Καλέ μας άνθρωπε, δεν μας αφορά το θέμα και απορούμε γιατί μας μεταφέρεις αυτά που σου λένε, αυτοί που γλείφουν εκεί που μέχρι χθες έφτυναν.
Εμείς δημόσια γράφουμε τις απόψεις μας και δεν τις λέμε μεταξύ τυριού και αχλαδιού, ούτε σε βραδιές με ψάρια ή παϊδάκια. 
Όποιος έχει να πει κάτι, ας το πει δημόσια για να πάρει απαντήσεις.
Και κάτι ακόμη. Εμείς δεν πατάμε σε δύο βάρκες, όπως κάνει .....

Κορονοϊός-Ελλάδα: 3.133 κρούσματα, 72 θάνατοι και 728 διασωληνωμένοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ είναι 3.133, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 252.590 (ημερήσια μεταβολή +1.3%), εκ των οποίων 51.5% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 60 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.545 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 72, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.826 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 728 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82.4% έχειυποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. 

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.656 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 371...

Με τον νέο Διευθυντή Πεζικού και τον νέο Διοικητή της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας συναντήθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Με τον νέο Διευθυντή Πεζικού Υποστράτηγο Σωτήριο Κωστάκογλου και τον νέο Διοικητή της Σχολής Πεζικού Χαλκίδας Υποστράτηγο Δημήτριο Κωσταρέλο συναντήθηκε χθες, Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα.
Κατά τη συνάντηση, η Δήμαρχος τους ενημέρωσε σχετικά με το αίτημα του Δήμου Χαλκιδέων για την παραχώρηση του Τάγματος Πεζοναυτών, ώστε να μετεγκατασταθούν προσωρινά εκεί τα Εργαστήρια Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ) Χαλκίδας.
Επιπλέον συζητήθηκε η συνεργασία Δήμου και Διοίκησης Πεζικού, τόσο....

Football League

«Απέδρασε» από το Πανθεσσαλικό το Αιγάλεω

Με γκολ του Μπουρλάκη στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, το Αιγάλεω επικράτησε με 2-1 της Νίκης Βόλου στο Πανθεσσαλικό, στην πρεμιέρα του Νοτίου Ομίλου της Football League.

Το «Σίτι» προηγήθηκε στο τέλος του πρώτου ημίχρονου με πέναλτι του Τσιλιγγίρη. Πέναλτι που υπέδειξε ο διαιτητής Πολυχρόνης (Πιερίας), όταν στο σουτ του Οικονομόπουλου η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ντομίνγκεθ. Με τον ίδιο τρόπο απάντησε η Νίκη Βόλου: σε εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μαχαίρα και ο Λούκας Γκαρσία, που ανέλαβε την εκτέλεση, έκανε το 1-1 στο 76’. Ο Μπουρλάκης, όμως, που είχε περάσει ως αλλαγή στο ματς, έδωσε στο 91’ με σουτ τη νίκη στην ομάδα του Θωμά Γράφα./.....

Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 28 Μαρτίου

- Μια ώρα μπροστά οι δείκτες των ρολογιών

Την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 αλλάζει η ώρα γυρίζοντας τους δείκτες των ρολογιών μια ώρα μπροστά.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Κυριακής στις 03:00 οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να δείξουν 04:00.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών "την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021, λήγει η εφαρμογή του μέτρου της χειμερινής ώρας,....

ΝΔ: «Το κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο θλίψη προκαλεί πλέον»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Το κατάντημα του ΣΥΡΙΖΑ μόνο θλίψη προκαλεί πλέον" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση από την αξιωματική αντιπολίτευση "της δημόσιας τοποθέτησης μιας ειδικευόμενης ιατρού" που μίλησε "για δήθεν πρόωρα εξιτήρια".

"Έφτασε εχθές να κατασκευάσει και να διασπείρει fake news περί δήθεν φωτογραφικού διαγωνισμού για τα home tests. Μετά τη σημερινή διάψευση και αυτογελοιοποίησή τους, έσπευσαν να εργαλειοποιήσουν τη δημόσια τοποθέτηση ειδικευόμενης ιατρού, μιλώντας για δήθεν πρόωρα εξιτήρια, αφήγημα το οποίο διαψεύστηκε την ίδια στιγμή, στην ίδια εκπομπή από τον καθηγητή πνευμονολογίας κ. Βασιλακόπουλο" αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Προσθέτει επίσης ότι "η τακτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πλέον...

Επίσημα πρόεδρος της ΕΠΟ ο Ζαγοράκης

Στην προεδρία της ΕΠΟ εξελέγη και επίσημα ο Θοδωρής Ζαγοράκης το μεσημέρι του Σαββάτου, μετά την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.
Ο «Ζαγόρ» ψηφίστηκε σχεδόν απ’ όλους τους εκλογείς, λαμβάνοντας 66 ψήφους από τους 68 συμμετέχοντες, ενώ η μόνη ΕΠΣ που απείχε από τη διαδικασία ήταν η ΕΠΣ Σάμου
Στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και κατά συνέπεια στην Εκτελεστική Επιτροπή θα συμμετέχουν οι:
Στέργιος Αντωνίου με 63 ψήφους
Παναγιώτης Δημητρίου με 59
Γιώργος Χατζησαρόγλου με 54....

Νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο;;;;

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ με συντριπτική πλειοψηφία καθώς πήρε 66 ψήφους από τους 68 εκλέκτορες που ψήφισαν!
Νέα εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο (;;;;) με τον Ζαγοράκη να είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Η εκλογική νίκη του ήταν εντυπωσιακή έχοντας λάβει τις 66 ψήφους από τις 68 (69 ειναι οι εκλέκτορες καθώς δεν ψήφισε η ΕΠΣ Σάμου). Έτσι ο άλλοτε αρχηγός της Εθνικής μας στο Euro 2004 ανοίγει μία νέα....

Να μην ξεχνάμε τι έλεγε ο κ. Νίκας

 Νίκας: «Θα παραμείνω υποψήφιος πρόεδρος για την ΕΠΟ»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, υπογράμμισε ότι θα είναι υποψήφιος ό,τι και εάν συμβεί με εκείνη του Θ. Ζαγοράκη
Ξεκάθαρη έκανε ο Κωνσταντίνος Νίκας, μέσω του bwinΣΠΟΡ FM 94,6, την πρόθεσή του να διεκδικήσει την προεδρία της ΕΠΟ σε μια εκλογική μάχη με τον Θοδωρή Ζαγοράκη.
Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, σε επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Καραλή υπογράμμισε ότι θα είναι...

Έκτακτη επιχορήγηση Δήμων της Χώρας συνολικού ποσού ύψους 50.000.000,00€ προς κάλυψη έκτακτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Τ.Α. & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝ.& ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΠ. ΑΥΤ/ΣΗΣ

Α π ο φ α σ ί ζ ο υ μ ε
Κατανέμουμε συνολικό ποσό ύψους 50.000.000,00 € σε Δήμους της χώρας, για την
ενίσχυση της ρευστότητάς τους λόγω της μείωσης των εσόδων τους, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόστηκαν για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών του κορονοϊού COVID-19 και για τον περιορισμό της διασποράς του. Τα ποσά της κατανομής θα καλύψουν έκτακτες και επιτακτικές ανάγκες που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορονοϊού COVID-19 καθώς και λοιπές δαπάνες τους.
Η κατανομή του συνολικού ποσού ανά Δήμο γίνεται σε χρέωση του τηρούμενου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων λογαριασμού του Υπουργείου, με τίτλο «Κάλυψη των πάσης φύσεως αναγκών των ΟΤΑ κλπ.», σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα:
ΑΔΑ: Ψ5Ο646ΜΤΛ6-ΕΣΚ 3

Α/Α ΚΩΔ. ΤΠΔ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΔΗΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΠΟΣΟ
1 57202 ΑΒΔΗΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ 61.800,00
2 58126 ΑΓΑΘΟΝΗΣΙΟΥ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 4.600,00
3 54201 ΑΓΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ 39.300,00
4 59501 ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 130.800,00
5 59502 ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 182.200,00
6 59306 ΑΓΙΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 30.000,00
7 59503 ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ 313.300,00
8 58318 ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ ΛΕΣΒΟΥ 6.100,00....

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης νέος πρόεδρος της ΕΠΟ

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. Η νέα ημέρα στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, επιβεβαιώθηκε λίγο πριν τις σχετικές αρχαιρεσίες, καθώς ο Κωσνταντίνος Νίκας, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός αντίπαλος του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της εθνικής ομάδας στο έπος του 2004, απέσυρε την υποψηφιότητα του.
    Η σχετική ανακοίνωση του κυρίου Νίκα, έχει ως εξής:
  «Λίγη ώρα πριν από την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας μέσω της οποίας η νέα διοίκηση της ΕΠΟ θα ήθελα να δηλώσω την απόσυρση της υποψηφιότητάς μου για τη θέση του προέδρου της Ομοσπονδίας.
Ούτως ή άλλως η υποψηφιότητά μου δεν έκρυβε την παραμικρή προσωπική φιλοδοξία ή επιδίωξη. Είχε ως μοναδικό στόχο τη διασφάλιση της πραγματοποίησης των εκλογών....

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ

Χαλκίδα :  26 / 03 / 2021
Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ
 
    Την   Τετάρτη   24/03/2021  πραγματοποιήθηκε  τηλεδιάσκεψη  μεταξύ της Τοπικής Διοίκησης του 9ου Π.Τ. Ανατολικής Στερεάς με την Τοπική Διοίκηση του 8ου Π.Τ. Κεντρικής Στερεάς. Τα μέλη που απαρτίζουν τις Τοπικές Διοικήσεις 9ου και 8ου του Ο.Ε.Ε. προέρχονται από διάφορους επαγγελματικούς κλάδους.
    Στην συνάντηση αναφέρθηκαν σημαντικά προβλήματα, όσων αφορά τον λογιστικό κλάδο, τα οποία επικεντρώνονται  στην συσσώρευση των υπέρογκων υποχρεώσεων που έχουν επωμισθεί  τα λογιστικά γραφεία.
    Όσων αφορά τον ασφαλιστικό κλάδο εκφράστηκε η άποψη πως η δια ζώσης επαφή με τον πελάτη βοηθά περισσότερο την ανάπτυξη του κλάδου....

Μας κατατρόμαξες...

 
- Πέρασαν τόσα χρόνια και δυστυχώς κάποιοι ακόμη δεν έχουν καταλάβει, πως όταν θέλουμε να μάθουμε κάτι, το μαθαίνουμε εύκολα. Εμείς έχουμε καθαρές απόψεις και δεν παριστάνουμε τον φίλο και στους έτσι και στους αλλιώς, για κανέναν λόγο.
Γνωρίζουμε την δύναμή μας, γνωρίζουμε τις δυνατότητές μας, δεν είμαστε διπρόσωποι, δεν πατάμε σε δύο βάρκες και φυσικά απαντάμε πάντα και δεν κρυβόμαστε πίσω από φιλοσοφίες.
Στον αγαπητό κύριο που εύκολα ρίχνει χαρακτηρισμούς, στέλνουμε μόνο ένα μήνυμα.
Εμείς δεν ακολουθούμε την πρακτική Παπακωνσταντίνου, ο οποίος.....

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΓΑΠΗΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΕΛΑΣΣΩΝΟΣ

Μετά την έκκληση συγκέντρωσης αναγκαίων ειδών που έκανε η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος, η τοπικής μας Εκκλησία ενεργοποιήθηκε κατάλληλα και η αλληλεγγύη των συνανθρώπων μας, προς τους πάσχοντες, ξεπέρασε τα όρια των δυσκολιών που όλοι μας βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο.
Τα αγαθά που συγκεντρώθηκαν από όλες τις Αρχιερατικές Περιφέρειες της Ι. Μ. Χαλκίδος, από τις 12-19 Μαρτίου 2021, σήμερα συσκευάσθηκαν και ξεκίνησε η μεταφορά τους στην Ελασσώνα.
Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαριστεί....

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΕΠΕΤΕΙΑΚΟΥ ΔΡΩΜΕΝΟΥ ΠΕΡ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ποιες περιοχές εντάσσονται από αύριο στις 6 το πρωί στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) εντάσσονται, με ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων, από σήμερα το πρωί στις 6, η Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, ο Δήμος Γρεβενών της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών, ο Δήμος Κιλκίς της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, και ο Δήμος Βέροιας της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν:

* η Περιφέρεια Αττικής,

* οι Περιφερειακές Ενότητες

- Αιτωλοακαρνανίας

- Αχαΐας

- Βοιωτίας

- Εύβοιας εξαιρουμένου του Δήμου Σκύρου....

Ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετέχει στην «Ώρα της Γης»

Ο Δήμος Χαλκιδέων συμμετέχει στην παγκόσμια πρωτοβουλία «Η Ώρα της Γης», με σκοπό την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής του πλανήτη μας.
Αύριο, Σάββατο 27 Μαρτίου, από τις 20:30 έως και τις 21:30, θα σβήσουν συμβολικά τα φώτα στο Δημαρχιακό Μέγαρο Κότσικα και σε όλα τα Δημοτικά κτίρια του Δήμου Χαλκιδέων.
Καλούμε όλους τους πολίτες να συμμετέχουν σε αυτή τη συμβολική πρωτοβουλία, σβήνοντας τα φώτα.....

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) επιστρέφει στην Ελλάδα


Η επάνοδος του Ράλλυ Ακρόπολις στο ημερολόγιο του κορυφαίου θεσμού αγώνων Ράλλυ αποτελεί γεγονός: Φέτος το Σεπτέμβριο η διεξαγωγή του! 

Ο ιστορικός αγώνας, που από τα πρώτα του χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, κέρδισε δικαιωματικά μία θέση στο διεθνές σκηνικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, έπειτα από μία οκταετία απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ (WRC) επιστρέφει, έχοντας μάλιστα εξασφαλίσει την παρουσία του στο θεσμό για τη διετία 2021-2022. 
Το νέο κεφάλαιο στην ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις θα γραφτεί στις 9-12 Σεπτεμβρίου 2021. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί την επισφράγιση πολύμηνων ενεργειών υπό την αιγίδα του Πρωθυπουργού, που συντονίστηκαν από τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος από την ανάληψη των καθηκόντων του είχε θέσει ως στόχο την επιστροφή της χώρας σε διεθνείς διοργανώσεις. Η Ελλάδα πέτυχε να ανοίξει διάλογο με τη Διεθνή Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) και την εταιρεία διαχείρισης και προώθησης του WRC ήδη από την περασμένη άνοιξη, μεταξύ άλλων χάρη στην αποδεδειγμένα ορθή διαχείριση της πανδημίας, που σχολιάστηκε θετικά από όλα τα διεθνή Μέσα. Καθοριστικότερο ρόλο, ωστόσο, έπαιξε η θερμή υποστήριξη από την πλευρά της Κυβέρνησης, η οποία, αξιολογώντας την ιστορική σημασία του αγώνα, τη συμβολή του στη θετική προβολή της χώρας στο εξωτερικό και τον επίσης θετικό οικονομικό του αντίκτυπο, υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον WRC Promoter, το Δεκέμβριο του 2020. 
Για τη διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις έχει ήδη συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή, με...

Κοινή δήλωση Κώστα Μπασδέκη & Γεωργίας Πύθουλα για το δημοτικό συμβούλιο Διρφύων – Μεσσαπίων

Κοινή δήλωση Κώστα Μπασδέκη & Γεωργίας Πύθουλα 
για το δημοτικό συμβούλιο Διρφύων – Μεσσαπίων (24/3/2021) σχετικά με  την αδειοδότηση εγκατάστασης ανεμογεννητριών στην περιοχή της Δίρφυς

Οι δυνάμεις της Λαϊκής Συσπείρωσης όλο αυτό το διάστημα βρίσκονται στο πλευρό των κατοίκων και των συλλόγων της περιοχής. Στον αγώνα για να σταματήσει η επέλαση των μονοπωλίων της Ενέργειας στα βουνά μας. Για να μπει φρένο στα σχέδια για την απελευθέρωση της ενέργειας που σημαίνει κέρδη για τους επιχειρηματικούς ομίλους και ενεργειακή φτώχεια για τα λαϊκά σπίτια.
Υπάρχει αιτία που δεν κατονομάστηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε από τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο, ούτε από τους επικεφαλής των παρατάξεων, ούτε φυσικά από τους βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ που παρευρέθηκαν. Η αιτία ακουμπάει στην επιδίωξη των επιχειρηματικών ομίλων για την εξασφάλιση της μέγιστης κερδοφορίας τους και προς τούτο οι Κυβερνήσεις της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και του ΣΥΡΙΖΑ στο όνομα της περιβόητης «πράσινης ανάπτυξης» φρόντισαν να ισχυροποιήσουν το νομικό οπλοστάσιο για να μπορούν οι μεγάλες επιχειρήσεις να λυμαίνονται τον ενεργειακό πλούτο της χώρας. Έδωσαν τη δυνατότητα να πατάνε ακόμη και περιοχές natura, όπως η Δίρφυ. Αυτή είναι η αιτία και όποιος θέλει πραγματικά να αντιπαλέψει αυτή την εξέλιξη πρέπει να βάλει απέναντι τους...

Παραιτήθηκε ο Σεϊταρίδης απ’ την υποψηφιότητά του για την Ε.Ε. της ΕΠΟ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λίγες ώρες πριν από την εκλογική διαδικασία ανάδειξης νέας διοίκησης στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (Σάββατο, 27/03), ο Γιούρκας Σεϊταρίδης υπέβαλλε την παραίτησή του από την υποψηφιότητα για την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ.

Ο παλαίμαχος άσος της Εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού και πρωταθλητής Ευρώπης του 2004 με τη «γαλανόλευκη» ομάδα στα γήπεδα της Πορτογαλίας, σε δήλωσή του αναφέρθηκε σε «προσωπικούς λόγους» που τον οδήγησαν στην παραίτησή του απ’ την υποψηφιότητα, ενώ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και ευχόμαστε να έχετε ένα καλό Σαββατοκύριακο και προσοχή. 
Να φοράτε παντού την μάσκα σας για να μην έχετε ραντεβού με τον κορονοϊό. 
Αυτός ο τύπος, τώρα που είναι στα τελευταία του, έχει γίνει περισσότερο επικίνδυνος και προτιμά και νεότερους σε ηλικία, αφού περίπου 1.500.000 κυρίως μεγάλη σε ηλικία έκαναν το εμβόλιο. 
Τον τελειώνουμε σύντομα και θα κάνουμε Πάσχα, θέλει δεν θέλει, όπως και θα ζήσουμε ένα όμορφο Καλοκαίρι. Ο ΣΥΡΙΖΑ αυτό δεν το αντέχει και προσπαθεί να τα εμφανίσει όλα μαύρα και να μας πείσει πως αν ήταν αυτός κυβέρνηση, όλα θα ήταν καλύτερα!!!
Ο Θεός αγαπάει την Ελλάδα και δεν την τιμώρησε. Έστειλε τον Αλέξη και τους μπαχαλάκηδες εκεί που έπρεπε και θα τους.....

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

Κορονοϊός: 1.496 νέα κρούσματα,707 διασωληνωμένοι, 53 θάνατοι-Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.496, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 249.458 (ημερήσια μεταβολή +0,6%), εκ των οποίων 51,5% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 67 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.570 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 53, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 7.754 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 707 (64,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82,5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.648 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 448 (ημερήσια μεταβολή +2,05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 471 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0,2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0 έως 103 έτη).

Η γεωγραφική κατανομή των 1.496 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:   

 82 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 
 62 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών    ....

Μπακασέτας: «Ηξερα πως κάτι χρωστάω στην Εθνική»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο σκόρερ της εθνικής μας ομάδας ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την έκβαση της αναμέτρησης. Ο Τάσος Μπακασέτας στις δηλώσεις του αμέσως μετά την ισοπαλία με την Ισπανία τόνισε: «Ήταν δύσκολο και σημαντικό παιχνίδι, πάντα η αρχή παίζει σημαντικό ρόλο. Θέλαμε να πάρουμε ένα θετικό αποτέλεσμα, τα καταφέραμε και είμαι περήφανος για τους συμπαίκτες μου. Θα χαρούμε 1-2 μέρες και μετά θα σκεφτούμε πρώτα το φιλικό και μετά τον αγώνα με την Γεωργία που πρέπει να κερδίσουμε, αλλιώς δεν κάναμε τίποτα». 

Για το πέναλτι που ευστόχησε: «Ένιωσα σίγουρος πως θα βάλω το πέναλτι, μπορεί να ήταν βαριά η μπάλα αλλά ένιωθα καλά. Μου ήρθε στο μυαλό το πέναλτι με το Κόσοβο, αλλά ήξερα πως κάτι χρωστάω στην Εθνική. Είχα πίστη πως θα σκοράρω».

Συνεχίζοντας τόνισε: «Στην ζωή πρέπει να ήμαστε ρεαλιστές, όταν εκπροσωπείς την χώρα σου, δεν μπαίνεις για να χάσεις. Μπαίνεις για το θετικό αποτέλεσμα, συγκεντρωμένοι στο πλάνο μας, κάνουμε ότι μπορεί ο καθένας μας για να φέρουμε και πάλι την Εθνική στις μεγάλες διοργανώσεις» και πρόσθεσε: «Αν δεν....

Ελληνικό: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη του μεγαλύτερου έργου ανάπλασης στην Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα από τα βασικότερα και πιο κρίσιμα θέματα που αφορούν τις συμβατικές υποχρεώσεις και οδηγούν στην υπογραφή για την μεταβίβαση των μετοχών της ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ στην Lamda Development, ολοκληρώθηκε, καθώς κυρώθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων με ευρύτατη πλειοψηφία, η Σύμβαση Διανομής Ακινήτου - Σύστασης Δικαιώματος Επιφανείας Ακινήτου Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά. 

Όπως αναφέρεται σε ενημερωτικό υλικό που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του έργου του Ελληνικού (https://thehellinikon.com/), η ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ ΑΕ, πρόκειται για το νόμο που αποδίδει στην Lamda Development, μέσω της απόκτησης της ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ, όταν αυτή συμβεί, την πλήρη κυριότητα του 30% της έκτασης (περίπου 1.800 στρέμματα) του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παράκτιας ζώνης, εξαιρουμένων του αιγιαλού και της παραλίας, καθώς και το δικαίωμα εκμετάλλευσης της υπόλοιπης έκτασης για 99 χρόνια, εξαιρουμένων των κοινόχρηστων και των κοινωφελών χώρων. 

Με βάση την Σύμβαση Διανομής η ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ αποκτά:
-    δικαίωμα πλήρους κυριότητας σε έκταση που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% της....

Φαν'τ'Σιπ: «Φανταστικό αποτέλεσμα, εξιλεώθηκε ο Μπακασέτας»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Υπερήφανος για την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του δήλωσε ο Τζον φαν ’τ’ Σιπ μετά τη σπουδαία ισοπαλία που απέσπασε η Εθνική Ελλάδας στη Γρανάδα από την Ισπανία, κάνοντας έναν παραλληλισμό του αγώνα της «γαλανόλευκης», με την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

«Όπως πριν από 200 χρόνια οι Έλληνες έκαναν την επανάστασή τους αντιμετωπίζοντας έναν αντίπαλο που είχε πολυάριθμες δυνάμεις, έτσι κι εμείς παίξαμε απόψε απέναντι σε έναν πολύ μεγάλο αντίπαλο. Και παίξαμε ενωμένοι σαν ομάδα. Γνωρίζαμε ότι θα παίζαμε με μια ομάδα που θα έχει κατοχή. Τα παιδιά αγωνίστηκαν ως ομάδα, δεν τους επιτρέψαμε να κάνουν ευκαιρίες. Ο Μπακασέτας εξιλεώθηκε για το πέναλτι με το Κόσοβο. 

Είμαι υπερήφανος για τα παιδιά, ήταν ένα φανταστικό αποτέλεσμα. Συγχαίρω όλα τα παιδιά. Το πρώτο ημίχρονο ήταν δύσκολο και κάναμε αλλαγές. Ο Λημνιός και ο Μάνταλος έκαναν καλή δουλειά, αλλά θέλαμε φρέσκα παιδιά. Όσοι μπήκαν τα έδωσαν όλα. Ήταν ομαδική προσπάθεια. Ο Λημνιός και ο Τσιμίκας δεν είχαν πολύ χρόνο, αλλά ο Τσιμίκας είδατε ότι έβγαλε σχεδόν όλο το παιχνίδι».

Ερωτηθείς για το αν αυτά τα αποτελέσματα ανεβάζουν το επίπεδο της ομάδας, ο....

Τελεσίγραφο....

 
- Πρόεδρε ψυχραιμία. 
Δεν πιστεύουμε να λυγίσεις με τις πρώτες δυσκολίες.
Βάλε τα δυνατά σου, γιατί έχεις γολγοθά μπροστά σου.
Δεν φτάνουν τα προβλήματα που έκαναν την εμφάνισή τους στην επιχείρηση, έχεις και τα αγωνιστικά προβλήματα, αφού δεν διεκδικείς μόνο το πρωτάθλημα και την έξοδο στην Ευρώπη, αλλά και μια θέση στο ΔΣ, του νέου ποδοσφαιρικού μαγαζιού!!!
Πάντως σ΄ αυτό το νέο μαγαζί, δεν γίνεται να πάνε 2 άτομα....

Καλησπέρα "στην ΕΠΟ των εξυγιαντών"

 - Τίποτα δεν τελειώνει με τις εκλογές στην ΕΠΟ, οι οποίες θα διεξαχθούν αύριο Σάββατο. Μετά τις εκλογές θ΄ αρχίσουν τα όργανα, αφού όλα τα σενάρια είναι πιθανά και αυτοί που θέλουν να ελέγχει τα πάντα η παράγκα, να ξέρουν πως υπάρχει και άλλο σενάριο το οποίο δεν θα τους αρέσει καθόλου. Αν προσπαθήσουν να κάνουν παιχνιδάκια, υπάρχει και το σενάριο της υπηρεσιακής διοίκησης και το οποίο σενάριο πρέπει να το λάβουν σοβαρά υπ΄ όψιν τους.
Ο Αυγενάκης, η κυβέρνηση αλλά και πολλές ΠΑΕ, θα βρούνε των τρόπο και θα πάψουν....

Ήταν Ιούλιος του 2019. Διαβάστε τι γράφαμε τότε.

 Η Κατερίνα Τσαραντάνη δεν επέλεξε τυχαία να συνεχίσει την καριέρα της στην ομάδα της ΑΕΛ στην οποία προπονητής είναι ο κ. Βασίλης Πάνου. Η Κατερίνα είχε φορέσει την φανέλα της ΑΕΛ και το 2019 σε τουρνουά που είχε διεξαχθεί στο Plovdiv της Βουλγαρίας. Σε κείνο το τουρνουά η ΑΕΛ πήρε την πρώτη θέση με 3 νίκες και 1 ισοπαλία.
Κάντε λοιπόν ένα κλικ και διαβάστε τι γράφαμε στις 10 Ιουλίου 2019 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11.00....

Καλησπέρα στην Κατερίνα

 - Την καλησπέρα στην Κατερίνα Τσαραντάνη η οποία εγκαταστάθηκε στην Λάρισα και ξεκίνησε την προετοιμασία με την νέα της ομάδα την ΑΕΛ.
Η Κατερίνα συνάντησε ένα φιλικό περιβάλλον και πολύ καλές συνθήκες στην ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών της Λάρισας. 
Οι άνθρωποι της ΑΕΛ γελάνε με τα όσα ακούσθηκαν για την μεταγραφή της Κατερίνας, αλλά περισσότερο γελάει η Κατερίνα, η οποία δεν πίστευε πως κάποιοι θα έφταναν.....

Τα καλά και συμφέροντα...

 - Τι είπε ο κύριος Ρέτσας για τις ακαδημίες ποδοσφαίρου και για τα τοπικά πρωταθλήματα;
Ν΄ ανοίξουν οι ακαδημίες των ομάδων, αλλά όχι στο να ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα!!!!!
Γιατί το είπε αυτό ο κύριος Ρέτσας;
Γιατί απλά, με το άνοιγμα των ακαδημιών θα πληρώνουν οι πιτσιρικάδες την συνδρομή τους στα σωματεία, ενώ με την επανέναρξη των τοπικών πρωταθλημάτων, θα πληρώνουν τα σωματεία, τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές, τους γυμναστές, τους φροντιστές, τους διαιτητές....

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΣΙΟΣΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και επισημότητα, παρά της τήρηση των ορισμένων μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας του πληθυσμού, προς αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού covid-19, εορτάστηκε κατά το διήμερο 24 και 25 Μαρτίου 2021,  η Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος.
Την Τετάρτη 24 Μαρτίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κανήθου Χαλκίδος, όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό και τον Όρθρο, προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία και κήρυξε τον θείο λόγο, κατά την τελεσθείσα,...

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στην Επίσημη Δοξολογία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ.κ Χρυσοστόμου, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που τελέστηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Μαρτίου 2021, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα και η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμητρα Σακελλαράκη.
Μετά το πέρας της ....

Μήνυμα Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανού για την επέτειο των 200 ετών από την Εθνεγερσία

Στερεοελλαδίτισσες και Στερεοελλαδίτες
Ο φετινός εορτασμός των 200 ετών από την Εθνεγερσία, ταυτίζεται με μια ευρύτερη εθνική ανάγκη για ψυχική ανάταση και συνάμα για μια νέα αφετηρία.
Ο άνισος αγώνας που έδωσαν οι πρόγονοί μας, είναι μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης και ελπίδας για τις δικές μας, καθημερινές, αλλά όχι μικρές μάχες, με κορυφαία αυτήν την οποία δίνουμε ενάντια στην παγκόσμια απειλητική πανδημία.
Οι συνθήκες της εποχής μας, μάς περιορίζουν. Δεν μας επιτρέπουν να χαρούμε την παρέλαση και τις καθιερωμένες ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις. Δεν μπορούν, όμως, να θαμπώσουν στο ελάχιστο αυτή τη λαμπρή ημέρα, τη λαμπερή επέτειο του ‘21.
Φέτος, λοιπόν, περισσότερο από ποτέ, οφείλουμε να υποκλιθούμε       σ’ όλες τις ηρωικές μορφές της Ελληνικής Παλιγγενεσίας και να τις δικαιώσουμε, μέσα από την ομοψυχία και....

Εθνική Ελλάδος γειά σου

 - Θαύματα δεν θα γίνουν ποτέ και δύσκολα θα δημιουργηθεί μια καλή και αποτελεσματική Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, αν δεν μπούνε κανόνες κι αν δεν έχουμε πολλούς Έλληνες στις 11άδες των Ελληνικών ομάδων.
Για ποια Εθνική μιλάμε και για ποιο ποδόσφαιρο;
Τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε, όταν ο κάθε προπονητής που έρχεται στην Εθνική, θέλει να περάσει μια φιλοσοφία η οποία καμία σχέση δεν έχει με την Ελληνική πραγματικότητα.
Τι απαιτήσεις μπορούμε να έχουμε όταν οι ποδοσφαιριστές που θα κληθούν στην....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΛΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΓΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε πριν 15 μέρες να πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την οριακή κατάσταση που επικρατεί στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας, εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων στην περιοχή και πανελλαδικά. Το Νοσοκομείο λειτουργεί υποστελεχωμένο για τις ανάγκες που κάλυπτε πριν την μετεγκατάσταση, πόσο μάλλον σήμερα που έχει επιπλέον κλινικές και περισσότερα κρεβάτια, λειτουργεί ΤΕΠ, κλινική και ΜΕΘ COVID.  Μάλιστα τις μέρες εκείνες είχε δοθεί και η απαράδεκτη οδηγία από το υπουργείο να διακομιστούν ασθενείς στην Αθήνα προκειμένου να αυξηθούν οι κλίνες COVID, εξέλιξη που προσωρινά έχει ανασταλεί όμως εντάσσεται στην πολιτική που εφαρμόζεται και μετατρέπει το σύστημα υγείας σε μιας νόσου. Πολιτική με σοβαρούς κινδύνους και για τους ασθενείς COVID αφού δεν υπάρχει στο Νοσοκομείο Χαλκίδας η απαραίτητη υποδομή σε εξοπλισμό και υγειονομικούς για τη νοσηλεία επιπλέον ασθενών COVID αλλά και για την αντιμετώπιση άλλων σοβαρών ασθενειών που αυτή τη στιγμή ωθούνται στον ιδιωτικό τομέα. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη καθυστέρηση παρά την κρισιμότητα της κατάστασης. Ακόμα και τώρα όμως η...

Πάνω στο τραπέζι

 
- Είσαι απαράδεκτος και φυσικά είσαι ικανός να πουλήσεις και την οικογένειά σου, για να υπάρχεις σ΄ έναν χώρο στον οποίο όχι μόνο δεν μπορείς να προσφέρεις, αλλά του δημιουργείς και προβλήματα. 
Μπορείς να συνεχίσεις να ρίχνεις λάσπη εναντίον μας και να χρησιμοποιείς και τα παπαγαλάκια, αλλά να ξέρεις πως δεν σε φοβόμαστε και σ΄ αντιμετωπίζουμε με κατανόηση, αφού.....

Ψάξε αλλού κύριε....

 - Άδικα χάνεις τον καιρό σου κύριε.
Δεν αλλάζουμε άποψη για τον αντιδήμαρχο κύριο Βασίλη Γουρνή, όσα κι αν μας πεις.
Ρίξε την λάσπη σου εσύ, αλλά έχεις την ατυχία να πέσεις πάνω σε μας. Γνωρίζουμε πολύ καλά τον άνθρωπο Βασίλη Γουρνή και δεν δεχόμαστε τα όσα λες εσύ για να πετύχεις τον στόχο σου.
Φυσικά και.....

Ψέματα, ψέματα, πάλι είπατε ψέματα, κύριε Ρέτσα.......

  Τι είπε και πότε το είπε ο κ. Ρέτσας για την συνέχιση ή όχι των πρωταθλημάτων; 
- Το είπε σε συνέντευξή του στις 24/03/2021
- Είπε πως ρωτήθηκαν όλα τα σωματεία και απάντησαν πως δεν θέλουν να συνεχιστούν τα τοπικά πρωταθλήματα και πως ζήτησαν ν΄ ανοίξουν μόνο οι ακαδημίες!!!!
Αυτό κύριε Ρέτσα είναι ψέμα, γιατί επίσημα η ΕΠΣΕ ενημέρωσε με επιστολή της τα Σωματεία στις 24/03/2021 και μετά από σχόλια στην ανάρτησή σας στο fb με την οποία προβάλατε την συνέντευξή σας.
Φαίνεται κύριε Ρέτσα, πως κάποιο πρόβλημα υπάρχει και λέτε πολλά ψέματα, τα οποία θα συμφωνήσουμε πως μικρή σημασία έχουν, αφού το αποτέλεσμα για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο δεν αλλάζει. Πατώσαμε και αυτό δεν έχει να κάνει με το συγκεκριμένο ψέμα, αφού έτσι κι αλλιώς οι παράγοντες στην πλειοψηφία δεν επιθυμούν να συνεχιστούν τα....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Ο μπάρμπα Στέλιος" δεν έχει καμία αγωνία για το ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ. Όποιος κι αν είναι θα πανηγυρίσει και αυτός που θα χάσει θα παρηγορηθεί και θα επιστρέψει εκεί που ήταν. Τι δεν καταλάβατε;
Ο κ. Ζαγοράκης αν δεν εκλεγεί θα επιστρέψει στην Ευρωβουλή και θα ευχηθεί τα καλύτερα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο αρχηγός δεν θα χάσει κάτι. Το ποδόσφαιρο θα χάσει την ευκαιρία.
Αν χάσει ο κ. Νίκας, θα επιστρέψει στα καθήκοντά του στην ΕΠΣ Βοιωτίας και ούτε γάτα ούτε ζημιά, αφού υπήρξε υποστηρικτής του Ζαγοράκη και μάλιστα με....

Οι Μπακς ευχήθηκαν στα ελληνικά για την επέτειο του 1821

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Μιλγουόκι από την εποχή που πήγε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει μετατραπεί σε... ελληνική παροικία! Η αγάπη των Μπακς για την χώρα μας είναι δεδομένη και το έχουν αποδείξει πολλές φορές. 

Δεν θα μπορούσαν επομένως να μην ευχηθούν στην Ελλάδα για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Οι....

ΕΚ: Με επείγουσες διαδικασίες το πράσινο ψηφιακό πιστοποιητικό για τις μετακινήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει με επείγουσες διαδικασίες στην υιοθέτηση του πράσινου ψηφιακού πιστοποιητικού για τις μετακινήσεις, το οποίο είχε την προηγούμενη εβδομάδα εγκρίνει η Κομισιόν. Αυτό σημαίνει ότι το πιστοποιητικό θα μπορέσει να είναι λειτουργικό τον Ιούνιο, καθώς οι επείγουσες διαδικασίες στο Ευρωκοινοβούλιο προβλέπουν πως δεν θα χρειαστεί ειδική έκθεση και θα παρακαμφθεί η διαδικασία που ακολουθείται συνήθως στις επιτροπές ή θα γίνει προφορική συζήτηση, με αποτέλεσμα η πρόταση να εξεταστεί άμεσα από την Ολομέλεια.

Παρά τις μεμονωμένες ενστάσεις που εκφράστηκαν, η πρόταση εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, καθώς 468 ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ και 203 κατά, ενώ 16 απείχαν από την ψηφοφορία.
Σύμφωνα με το Politico, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Πορτογαλίας - η οποία προεδρεύει της ΕΕ - δήλωσε ότι στόχος είναι να δοθεί διαπραγματευτική εντολή έως τα μέσα Απριλίου προκειμένου να υπάρξει πολιτική συμφωνία στο Ευρωκοινοβούλιο το Μάιο.
Να υπενθυμίσουμε ότι το ψηφιακό πράσινο πιστοποιητικό θα αποδεικνύει ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά της νόσου COVID-19, έχει υποβληθεί σε εξέταση με αρνητικό αποτέλεσμα ή έχει αναρρώσει από την COVID-19. Θα διατίθεται δωρεάν σε ψηφιακή ή έντυπη μορφή. Θα περιλαμβάνει κωδικό QR με σκοπό την εγγύηση...

«Λευκή» πρεμιέρα για Ελλάδα και Κύπρο στη Λεωφόρο

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Χωρίς νικητή και γκολ (0-0) έληξε ο αγώνας των Εθνικών Ομάδων U21 της Ελλάδας και της Κύπρου για την 1η αγωνιστική του 4ου ομίλου της προκριματικής φάσης του Euro2023, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης (25/03) στο γήπεδο «Απόστολος Νικολαΐδης».

Στο πρώτο τους παιχνίδι για την προκριματική σειρά του Euro2023 (τα τελικά του οποίου θα πραγματοποιηθούν από 9 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου 2023 σε Γεωργία και Ρουμανία), οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, αλλά στο τέλος «αλληλοεξουδετέρωσαν» η μία την άλλη.

Η Ελλάδα μπήκε αρκετά δυνατά στον αγώνα και μόλις στο 8ο λεπτό είχε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όμως το σουτ του Φώτη Ιωαννίδη, βρήκε στο δοκάρι του Κίττου.

Ένα λεπτό μετά ο Εμμανουηλίδης «πάτησε» στο όριο της περιοχής από δεξιά και σούταρε, όμως ο Κίττος μπλόκαρε σταθερά τη μπάλα, ενώ στο 36’ οι Κύπριοι (που πήραν την κατοχή της μπάλας μετά το 25’) έχασαν διπλή ευκαιρία μέσα σε ένα λεπτό, αρχικά με τον Ναούμ (μπλόκαρε ο Μανδάς) κι εν συνεχεία με τον Κακουλή, ο οποίος πλάσαρε άουτ.

Στο δεύτερο μέρος η Κύπρος μπήκε με μεγαλύτερη ένταση και στο 50’ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το πλασέ του Κωστή αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον....

Εκλογική Επιτροπή της ΕΠΟ

Δεκτές όλες οι υποψηφιότητες για τις εκλογές

Δεκτές έκανε η Εκλογική Επιτροπή της ΕΠΟ όλες τις υποψηφιότητες που υπεβλήθησαν για τις εκλογές της 27ης Μαρτίου, για την θέση του προέδρου , αλλά και για τις θέσεις στην Εκτελεστική Επιτροπή της ομοσπονδίας.
 Οι εκλογές θα διεξαχθούν την 27η Μαρτίου, με τη χρήση του συστήματος της Ψηφιακής Κάλπης ΖΕΥΣ.  
 Σημειώνεται ότι κατά της απόφασης της Εκλογικής Επιτροπής, μπορεί να υποβληθεί εντός προθεσμίας 48 ωρών, στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ , ένσταση, η οποία θα εκδικαστεί αυθημερόν και η απόφαση πρέπει να εκδοθεί άμεσα.

Οι υποψηφιότητες:

Ι. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΠΡΟΕΔΡΟΙ  ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.
ΖΑΓΟΡΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΙΙ. ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Ε.Π.Ο.
1.ΑΝΑΤΟΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
2. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΣΤΕΡΙΟΣ
3.ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ
4.ΔΑΝΙΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ
5.ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
6.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
7.ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ...