Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

Ελλάδα: 262 κρούσματα, 473 διασωληνωμένοι, 46 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 262 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 135.114, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες. Τα 5.316 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.906 (29,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 473 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ...

Αύριο Κυριακή οι πρώτοι εμβολιασμοί κατά της Covid-19

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής, «Ο Ευαγγελισμός», «Η Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας, ξεκινούν αύριο οι εμβολιασμοί των υγειονομικών κατά της Covid-19.

Πρώτοι θα εμβολιαστούν μία νοσηλεύτρια ΜΕΘ και ένας φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Την ίδια μέρα, Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν οι συμβολικοί εμβολιασμοί της Προέδρου της Δημοκρατίας, του πρωθυπουργού, του προέδρου της Βουλής, του γραμματέα του Μέρα25, της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό, του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και του Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των πρώτων αυριανών εμβολιασμών, έχει ως ....

Ευχαριστώ τον Θεό

- Ας μην είμαστε αχάριστοι. 
Το ότι και σήμερα ξυπνήσαμε είναι σημαντικό και πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Θεό γι΄ αυτό. Σκεφτείτε λίγο αυτούς που έφυγαν για κάποιον λόγο από την ζωή και δεν έκαναν ούτε Χριστούγεννα, ούτε ρεβεγιόν και ούτε έχουν κάποια ελπίδα, να κάνουν ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς, ούτε να κάνουν αθλητισμό, ούτε να.....

Τρίκαλα: Χριστούγεννα στα χωριά του κάμπου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα, μεγάλες γιορτές, πέρα από τη θρησκευτική κατάνυξη, ήταν ευκαιρία τα παλιότερα χρόνια για γλέντι και καλό φαγητό που οι άνθρωποι δεν είχαν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν στην καθημερινότητά τους. Οι προετοιμασίες ξεκινούσαν από νωρίς και είχαν να κάνουν κυρίως με το σφάξιμο του γουρουνιού της κάθε οικογένειας, το οποίο κάθε σπίτι κρατούσε μήνες πριν και το μεγάλωνε ειδικά για το σκοπό αυτό. Επίσης οι προετοιμασίες γίνονταν και στα υλικά που έπρεπε να προμηθευτούν τα νοικοκυριά, προκειμένου να παρασκευάσουν τα γλυκά και τη βασιλόπιτα.

Χριστούγεννα στα χωριά του κάμπου της Δ. Θεσσαλίας

Τεράστια επίδραση ασκούσε στην Καραγκούνικη ψυχή η γιορτή των Χριστουγέννων, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο αείμνηστος εκπαιδευτικός Ζήσης Τζιαμούρτας, περιγράφοντας λεπτομερώς τη ζωή και την ιστορία των κατοίκων της πεδινής Θεσσαλίας μέσα από τα βιβλία του: «Ο γλωσσικός θησαυρός των Καραγκούνηδων» και «Η πινακοθήκη των Καραγκούνηδων», για τα οποία ....

Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο σούπερ μάρκετ και μαγαζιά που λειτουργούν με «παράδοση εκτός»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

   Ανοικτά μπορούν να είναι αύριο, τελευταία Κυριακή του χρόνου, σούπερ μάρκετ, και άλλα καταστήματα τροφίμων (π.χ. μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, συνεργεία αυτοκινήτων και μαγαζιά που λειτουργούν με «παράδοση εκτός», ενώ ανοικτά θα μπορούν να είναι και την Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021, με προαιρετικό ωράριο λειτουργίας 7:00 έως 21.00.

Αυτό προβλέπεται στην νέα απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (Δ1α/ΓΠ.οικ. 83418/24.12.2020) με την οποία τροποποιείται η προηγούμενη απόφαση και αφορά στα μέτρα που ισχύουν στο σύνολο της επικράτειας για το διάστημα από την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 6:00 έως και την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 6:00.

Υπενθυμίζεται ότι τα κατάστηματα δεν μπορούν να λειτουργούν στους δήμους ...

Ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό από τα δυτικά θα επιδεινώσει τον καιρό της Ελλάδας έως τη Δευτέρα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο στη Νότια Ιταλία θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή και έως το μεσημέρι της Δευτέρας 28/12. Πάντως, οι νότιοι άνεμοι θα διατηρήσουν τη θερμοκρασία σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, θα είναι ...

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε για τον εμβολιασμό κατά της covid-19 στο emvolio.gov.gr

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε λειτουργία είναι από χθες η πλατφόρμα emvolio.gov.gr, και όλοι οι πολίτες μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά της covid-19. Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό για τις παραδόσεις των δόσεων εμβολίων η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

   «Η Εθνική Εκστρατεία Εμβολιασμού για την covid-19 ξεκίνησε. Το εμβόλιο είναι στα χέρια μας. Εγκεκριμένο για την ασφάλεια, την ποιότητα και την αποτελεσματικότητά του από τους αρμόδιους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον EMA και τον FDA», αναφέρεται στο emvolio.gov.gr.

   Ο εμβολιασμός, είναι δωρεάν για όλους, ξεκινά για τους ανθρώπους στην πρώτη γραμμή της υγείας, τις ευπαθείς ομάδες, για όσους βρίσκονται σε κλειστές δομές / δομές φροντίδας και όσους υπηρετούν σε σημαντικές υπηρεσίες του κράτους. Στόχος, να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού άνω των 18 ετών.

   Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών μπορεί να αλλάξει την προτεραιότητα ανάλογα με τον αριθμό των δόσεων που θα είναι διαθέσιμες. «Δεν χρειάζεται να καλέσετε για να εμβολιαστείτε, καθώς ....

Προχωράει με ταχείς ρυθμούς η έγκριση των προγραμμάτων του νέου ΕΣΠΑ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε το πρώτο σχέδιο  της Συμφωνίας Εταιρικής Σχέσης (ΕΣΠΑ) 2021-2027 από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Στόχος είναι ο σχεδιασμός ολοκληρωμένων προγραμμάτων που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες της οικονομίας και της κοινωνίας καθώς και η έγκρισή τους στο ταχύτερο δυνατό χρόνο εντός του 2021 προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίηση των πρώτων εμπροσθοβαρών δράσεων της νέας περιόδου.

Σχόλια και προτάσεις μπορούν να γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση infoespa@mnec.gr.

Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΕΣΠΑ, το κονδύλι που έχει προϋπολογιστεί (κοινοτικοί πόροι) ανέρχεται στα 21.178. 951. 376 ευρώ συν 5.564.333.462 ευρώ, ποσό στο οποίο ανέρχεται η εθνική συμμετοχή. Συνεπώς οι συνολικοί πόροι του νέου ΕΣΠΑ, ανέρχονται στα ....

Ανησυχία της ΕΕ για το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ανησυχία της ΕΕ για τις εξελίξεις σχετικά με το κράτος-δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία εξέφρασε η εκπρόσωπος της Κομισιόν για θέματα Εξωτερικών Υποθέσεων Ναμπίλα Μασράλι τονίζοντας ειδικότερα τις περιπτώσεις του Τσαν Ντουντάρ, του Οσμάν Καβαλά και του Σελαχατίν Ντεμίρτας. Πιο συγκεκριμένα, η Ναμπίλα Μασράλι αναφέρει:

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει επανειλημμένα εκφράσει τις σοβαρές ανησυχίες της ...

Περίπατο οι Μπακς με «διπλό» Giannis

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την πρώτη νίκη στη σεζόν σημείωσαν οι Μπακς. Το Μιλγουόκι επικράτησε με 138-99 των Γκόλντεν Στέιτ κι έδειξαν ότι διαθέτουν μια ομάδα με μεγάλο πλουραλισμό. Τα «ελάφια» έκαναν υγιεινό περίπατο απέναντι στην ομάδα του Κάρι κι απέδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι φτιαγμένη για μεγάλα πράγματα. 

Ο Αντετοκούνμπο μπορεί να μην βρέθηκε στην καλύτερη του μέρα αλλά ...

"Τα παρατράγουδα"

 - Καημένα παρατράγουδα, να είσθε καλά και από καρδιάς ευχόμαστε το 2021 να σας φέρει υγεία και να γεμίσει με αγάπη τις καρδιές σας και να μην ρίχνετε χολή στους συνανθρώπους σας, όποιοι κι αν είναι αυτοί. 
Μην προσπαθείτε να είσθε στην επικαιρότητα με συκοφαντίες και λάσπη, γιατί αυτό δεν.....

Κάτω από το 4% ο δείκτης θετικότητας των τεστ covid-19 στην Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με πράσινο χρωματίστηκε η Ελλάδα στον χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νοσημάτων ( ECDC), αφού ο δείκτης θετικότητας των τεστ covid-19, έπεσε κάτω από το 4%, δηλαδή το ποσοστό θετικών κρουσμάτων είναι χαμηλότερο από 25 περιπτώσεις ανά 100 000 πληθυσμού.

Οι χάρτες του ECDC βασίζονται σε δεδομένα που αναφέρονται από τα κράτη μέλη ....

....μικρά, μικρά

 - Η ζήλεια δεν είναι κάτι καλό και δεν υπάρχει η καλή και κακή ζήλεια. Μία είναι η ρουφιάνα και είναι καταστροφική για τον άνθρωπο, σε κάθε επίπεδο. Είναι άλλο να θαυμάζεις τις επιτυχίες του συνανθρώπου σου και άλλο να τον ζηλεύεις. Η ζήλεια σε οδηγεί στο να θέλεις να του κάνεις κακό για να κατέβει στο δικό σου επίπεδο, ενώ ο θαυμασμός σε οδηγεί στο να προσπαθήσεις περισσότερο και να...

Κ. Χατζηδάκης: Μεγάλο το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ και τις ΑΠΕ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ φαίνεται ότι θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που περιμέναμε αρχικά, τονίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News".

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το επενδυτικό ενδιαφέρον ο κ. Χατζηδάκης σημειώνει τα αποτελέσματα του τελευταίου κύκλου υποβολής αιτήσεων για μονάδες Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στη ΡΑΕ (στο πλαίσιο του οποίου υποβλήθηκαν περί τις 1.900 αιτήσεις που αντιστοιχούν σε έργα ισχύος της τάξης των 45GW), την έγκριση από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων τεσσάρων μεγάλων έργων ΑΠΕ, συνολικής ισχύος 2,8GW αλλά και το ενδιαφέρον ....

....φαπούλες

 - Ήρθαν τα πρώτα εμβόλια στην Ελλάδα και αύριο θα εμβολιασθούν, για να δώσουν το παράδειγμα, η Πρόεδρος Της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός, ενώ η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ θα εμβολιασθεί τελευταία στις 4 Ιανουαρίου2021!!! Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φαίνεται πως ψάχνει πάντα...

....σουτάκια

 - Υπομονή, αφού έρχεται η ώρα των εκλογών στην ΕΠΟ, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εξυγιαντών, την οποία όμως από τον Ιούλιο μήνα, την αλλάζουν συνεχώς!!! Πλάκα θα έχει να την αλλάξουν και αυτή την φορά. Αλήθεια γιατί δεν λένε κάτι πολύ απλό;;; Μόλις οι συνθηκες το επιτρέψουν, θα διεξαχθούν.....

Ελένη Μιντζιφίρη

Χρόνια πολλά στα μέλη, παιδιά , γονείς,  και τους αθλητές του "Αλέξανδρου Ν. Αρτάκης" . Χρόνια πολλά, ιδιαίτερα στον προπονητή μας, Χρήστο Γαλάνη. Να είναι γερός, υγιής, δυνατός, υπομονετικός και με το καλό να επιστρέψουμε και να ανταμώσουμε εντός του παρκέ. Έχουμε άλλωστε, ένα πολύ ...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

  - "Ο μπάρμπα Στέλιος" αξιώθηκε να ζήσει τα 63α Χριστούγεννα στη ζωή του και ευχαριστεί τον Θεό και φυσικά την οικογένειά του. Η πορεία αυτή τα είχε όλα και φυσικά δεν πρέπει να κατηγορούμε κανέναν για όσες δυσκολίες αντιμετωπίσαμε. Μια μεγάλη και ειλικρινή συγνώμη σε όσους με τον έναν ή τον άλλον τρόπο .....

Έφοδοι της ΕΛ.ΑΣ σε τέσσερα σπίτια για πάρτι και τζόγο, με 12 συλλήψεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έφοδο σε τέσσερα σπίτια, σε όλη την Ελλάδα, έκανε η Αστυνομία χτες μετά από καταγγελίες για συναθροίσεις και μη τήρηση των μέτρων για την αποφυγή διασποράς της Covid-19, συνέλαβε 12 άτομα συνολικά, που οδηγούνται στο αυτόφωρο και επέβαλε πρόστιμα σε ιδιοκτήτες και συμμετέχοντες.

Μεταξύ των παραπάνω περιπτώσεων ήταν ένα πάρτι στην Κεφαλονιά και το στήσιμο παράνομου τζόγου στη Ζάκυνθο.

Ειδικότερα, στη Ζάκυνθο συνελήφθησαν εννέα άτομα σε ένα καλύβι, το οποίο είχαν μετατρέψει σε «λέσχη» και έπαιζαν το τυχερό παιχνίδι «Θανάση». Και σαν να μην έφτανε αυτό, βρέθηκαν στο χώρο τρία μασούρια αμμωνιοδυναμίτιδας και 105 μέτρα φυτίλι, ενώ σε όχημα ενός εκ των συλληφθέντων βρέθηκε και κατασχέθηκε κυνηγετική καραμπίνα με τέσσερα φυσίγγια. Επίσης κατασχέθηκαν 3.225 ευρώ, 12 τράπουλες, ενώ επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 8.400 ευρώ, (3.000 ευρώ στον διοργανωτή και από 300 στους συμμετέχοντες). Οι .....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και χρόνια σας πολλά και πάνω απ΄ όλα υγεία. Πέρασε και η μέρα των Χριστουγέννων και τώρα πάμε με φόρα να περάσουμε στον νέο χρόνο με την ευχή να είναι καλύτερος από τον παλιό. Δυστυχώς και αυτές τις μέρες ο κορονοϊός ήταν εδώ και ακόμη χειρότερα θα κυκλοφορεί ελεύθερος για κάποιο διάστημα ακόμη. Πάντως τα Χριστούγεννα του 2021 θα τα γιορτάσουμε κανονικά με συγγενείς και φίλους  και θα μπορούμε ελεύθερα να ....

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

Κορονοϊός: 617 κρούσματα, 470 διασωληνωμένοι, 50 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 617 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 134.852, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες. Τα 5.302 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.813 (29,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 470 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. Οι 152 (32,3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 80,2% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 851 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 50 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.507 θανάτους ....

Στη διανομή των εορταστικών γευμάτων του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. η Δήμαρχος Χαλκιδέων

Στις δομές του Δημοτικού Οργανισμού Παιδείας, Προστασίας κι Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.) για τη διανομή των εορταστικών γευμάτων στους ωφελούμενους του Συσσιτίου, παρευρέθηκε σήμερα το πρωί, Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, μαζί με την Πρόεδρο του Οργανισμού Κάτια Μεγάλου.
«Οι φετινές γιορτές είναι ιδιαίτερες ....

Καλημέρα

  - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και χρόνια σας πολλά με υγεία. Η Γέννηση Του Χριστού Μας, ας μας δώσει την ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι και ν΄ αγαπήσουμε περισσότερο τον συνάνθρωπό μας. Χρόνια πολλά σε όσους έχουν σήμερα την ονομαστική τους γιορτή.

Η Γέννηση του Χριστού για την αναγέννηση του ανθρώπου
«Καλά Χριστούγεννα»!!! 
Πόσες φορές και από πόσες χιλιάδες χείλη θα ειπωθεί και φέτος η συγκεκριμένη ευχή; Άραγε συνειδητοποιούμε τι ακριβώς συνέβη στο σπήλαιο της Γεννήσεως στη Βηθλεέμ; Πόσο σημαντικό είναι το γεγονός της Γέννησης του Υιού και Λόγου του Θεού στη ζωή μας; Ή μήπως μένουμε στα εξωτερικά σημεία της εορτής, αυτά που καθιερώσαμε εμείς ως άνθρωποι και όχι σε εκείνα τα βαθύτερα, γεμάτα νόημα, των πρώτων χριστιανών; 
Ο Θεός έγινε άνθρωπος για έναν λόγο, για να λυτρωθεί ο άνθρωπος από τη φθορά του θανάτου. Και μέσα στο σπήλαιο της Βηθλεέμ, όπου ο Θεός λαμβάνει ανθρώπινη σάρκα, στο ίδιο σπήλαιο ο άνθρωπος αναγεννιέται, απεκδύεται τον παλιό του εαυτό και ....

Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων

Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 5:15 π.μ., σε ζωντανή σύνδεση από τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τον Όρθρο και την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων, υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. κ. Χρυσοστόμου.

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2020

"Τα Παρατράγουδα"

 - Καημένα παρατράγουδα Καλά Χριστούγεννα να έχετε και ευχόμαστε να τα περάσετε όμορφα με τις οικογένειές σας.....
Προσοχή σ΄ αυτά που έχετε ακόμη κάποιοι από εσάς, γιατί οι περισσότεροι από εσάς τα έχετε χάσει.
Αγαπήστε τα πρόσωπα....

...μικρά, μικρά

 - Η ζωή είναι μικρή και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνά κανείς. Να κάνουμε τον σταυρό μας και να ζητάμε από τον Θεό να μας έχει καλά στην υγεία μας και για όλα τ΄ άλλα θα παλέψουμε. να μην ξεχνάμε αυτές τις μέρες αλλά και μετά, τους ανθρώπους....

....φαπούλες

 - Είπαμε πως σήμερα το πάμε χαλαρά και σας τα λέμε, "γενικώς"!!!! Θέλουμε μέσα από την καρδιά μας να ευχαριστήσουμε τους ελάχιστους συκοφάντες και λασπολόγους, γιατί αν δεν υπήρχαν κι αυτοί, δεν θα υπήρχε και ο κανόνας, αφού αυτοί αποτελούν την εξαίρεση. Μετά τις Άγιες Μέρες, να ξέρουν πως θα είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, ώστε να μην μπορέσουν να στήσουν έναν νέο μηχανισμό, εναντίον .....

...σουτάκια

 
- Τυχερός αυτός που θ΄ αναλάβει να περιγράψει την μάχη που θα δώσει ο νυν πρόεδρος, εναντίον της επιστροφής του πρώην προέδρου.
 Ο μαθητής εναντίον του δασκάλου του δηλαδή και ο Θεός να βάλει το χέρι του. 
Ξεχάστε αυτά που ξέρετε για φιλίες, για καλά λόγια, για σεβασμό και άλλα τέτοια. 
Τώρα έχουμε άλλα...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Ο μπάρμπα Στέλιος" δεν θα μπορούσε να μην βρει τρόπο να σας τα πει σήμερα. Σας τα λέμε με το λαϊκό άσμα μιας άλλης εποχής και αυτό είναι και ένα μήνυμα, προς πολλούς αποδέκτες!!! ....

Καλημέρα

 - Καλήν εσπέραν άρχοντες,
αν είναι ορισμός σας,
Χριστού τη Θεία γέννηση,
να πω στ’ αρχοντικό σας.

Χριστός γεννάται σήμερον,
εν Βηθλεέμ τη πόλη,
οι ουρανοί αγάλλονται,
χαίρεται η φύσης όλη.

Εν τω σπηλαίω τίκτεται,
εν φάτνη των αλόγων,
ο βασιλεύς των ουρανών,
και ποιητής των όλων.

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και χρόνια σας πολλά. Φτάσαμε στην ημέρα ...

Κορονοϊός: 873 κρούσματα, 476 διασωληνωμένοι, 55 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Πέμπτη 873 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 134.235, εκ των οποίων το 52,4% άνδρες. Τα 5284 (3,9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 39.565 (29,5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 476 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. Οι 155 (32,6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 79,8% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 845 ασθενείς.

Τέλος, έχουμε 55 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 4.457 θανάτους συνολικά στη χώρα, 1.798 (40,3%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95,5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Η γεωγραφική κατανομή των 873 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

24 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής 
46 κρούσματα στην ΠΕ Βορείου Τομέα Αθηνών ....

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 

Κώστας Μαρκόπουλος - Μήνυμα προς τους γονείς

 - Μήνυμα προς όλους τους γονείς στέλνει ο προπονητής στίβου και υπεύθυνος των προπονητών του Γυμναστικού Νεάπολης Χαλκίδας, μαζί με τις ευχές του για Καλά Χριστούγεννα, με υγεία.
Οι γονείς πρέπει να οδηγήσουν τα παιδιά στον αθλητισμό, γιατί ο αθλητισμός είναι η Κιβωτός της....

Τριανταφύλλου Κώστας- σύντομα να ξανασυναντηθούμε

- Καλά Χριστούγεννα με αγάπη υγεία και ειρήνη για όλο τον κόσμο. Υπομονή και καλές γιορτές για αθλητές, προπονητές και παράγοντες του αθλητισμού με την ευχή σύντομα να ξανασυναντηθούμε στους .....

Σταθαράς Σταύρος - Αλληλοσεβασμός

 
Ο προπονητής κ. Σταύρος Σταθαράς 
εύχεται Καλές Γιορτές με υγεία 
και η νέα χρονιά να φέρει περισσότερα χαμόγελα 
και όχι πίκρες για όλο τον κόσμο.
Ο κ. Σταθαράς έχει ......

Ελευθερίου Παναγιώτης- προς τυχερούς

 - Ο προπονητής Παναγιώτης Ελευθερίου στέλνει το δικό του μήνυμα για τις Άγιες Αυτές Μέρες των Χριστουγέννων και εκτός από το Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία, στέλνει κι ένα μήνυμα προς τους τυχερούς που....

Μωϋσιάδης Γιάννης - υπομονή

 - Ευχές για Καλά Χριστούγεννα με υγεία και αγάπη από τον προπονητή και επιχειρηματία κ. Γιάννη Μωϋσιάδη για όλο τον κόσμο και όπως λέει να .....

Μανώλης Βέττας - ο ένας για τον άλλον

 - Aυτά τα Χριστούγεννα θα τα ζήσουμε διαφορετικά, εξ αιτίας του κορονοϊού, αλλά στο χέρι μας είναι να τα περάσουμε ευχάριστα και με αγάπη με την οικογένειά μας. Κάθε γονιός δίπλα στα παιδιά του και κάθε παιδί δίπλα στους γονείς του. Ας είναι τα πιο ζεστά Χριστούγεννα, χωρίς...

Γιώργος Κρόκος - όχι άγχος

 - Χρόνια Πολλά, Χρόνια Καλά, Καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία εύχεται ο προπονητής κύριος Γιώργος Κρόκος και πιστεύει πως πρέπει να κάνουμε υπομονή, να μην μας σπρώξει το άγχος στο πουθενά και στο ....

Δημήτρης Βαλκάνος - Ας περιμένουμε

 - Τις ευχές του για τα Χριστούγεννα στέλνει και ο προπονητής κ. Δημήτρης Βαλκάνος, ο οποίος όμως δεν πιστεύει πως για το ποδόσφαιρο υπάρχει αύριο για την περίοδο 2020-2021. Καλά Χριστούγεννα και με υγεία για όλο τον κόσμο λέει ο κ. Βαλκάνος και εύχεται ...

Αντώνης Τσαραντάνης - είμαι εδώ

 - Είμαι εδώ και κάνω αυτό που μου αρέσει στο ποδόσφαιρο, αφού οι μικροί ποδοσφαιριστές είναι περισσότερο έτοιμοι να μάθουν ποδόσφαιρο και την θέλησή τους ....

Δημήτρης Αντωνόπουλος - Θα βγούμε στο ξέφωτο

 - Καλά Χριστούγεννα και με υγεία εύχεται ο προπονητής κ. Δημήτρης Αντωνόπουλος και πιστεύει πως κάποια στιγμή θα βγούμε στο ξέφωτο και όλα θα είναι καλύτερα. Τίποτα δεν θα είναι όπως πριν λέει, αλλά στο χέρι μας είναι .....

Γρηγόρης Μάλιαρης-αυτός είναι

 - Αυτός είναι ως χαρακτήρας ο προπονητής κ. Γρηγόρης Μάλιαρης. Λέει φωναχτά αυτά που πιστεύει και μπορεί μερικές φορές πάνω στα νεύρα του να ξεφεύγει, αλλά δεν κρατάει κακία και γι΄ αυτό έχει πολλούς φίλους και .....

Νίκος Ρόγκας- πίστη και υπομονή

 - Δύσκολοι καιροί και πολλές οι δοκιμασίες, αλλά με πίστη στον Θεό και υπομονή θα τα καταφέρουμε, λέει ο διευθυντής της Σχολής του Ολυμπιακού, προπονητής και αντιπρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ κ. Νίκος Ρόγκας και εύχεται  Καλά Χριστούγεννα, με υγεία και αγάπη.
Εμείς ...

Σπυρόπουλος Τάκης, ...αξίζει κάτι

 - Ο προπονητής Τάκης Σπυρόπουλος είναι πολλά χρόνια στο ποδόσφαιρο και φυσικό είναι να έχει κάνει Χριστούγεννα και σε γήπεδο με κάποια αποστολή. Έτσι ξέρει πως τα Χριστούγεννα θα ξανάρθουν και πως το ζητούμενο είναι να προσέξουμε τώρα, για να μπορούμε να .....

Τοκπασίδης Παναγιώτης, ....πάλεψε για τον ΑΟΧ

 - Τι να ευχηθεί ο προπονητής του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ κ.  Παναγιώτης Τοκπασίδης. Καλά Χριστούγεννα με υγεία για όλον τον κόσμο λέει και είναι αλήθεια πως δεν περιμένει και ευχές από κάποιους οι οποίοι ούτε ευχαριστώ δεν....

Ταυταρίδης Τάσος, ...γιατί όχι;;;

 - Η Γέννηση Του Θεανθρώπου, ας φέρει υγεία και αγάπη για όλους τους ανθρώπους. Όλοι μας ας φροντίσουμε να προσφέρουμε αγάπη στους συνανθρώπους μας και ιδιαίτερα στα παιδιά. Μακάρι να εισακουσθούν οι...

Ακριτίδης Δημήτρης, .... έχει γνώση, έχει εμπειρία και δίνει ανθρωπιά

 - Υγεία να έχει ο κάθε άνθρωπος και όλοι μαζί να φροντίσουμε ώστε όλες οι οικογένειες να έχουν ζεστασιά, αγάπη και τα απαραίτητα στο σπιτικό τους, εύχεται ο προπονητής και επιχειρηματίας Δημήτρης Ακριτίδης.
Η κυβέρνηση....