Σάββατο 10 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



Γιώργο, αυτά πάνε και με κόκκινο και με άσπρο κρασί.....

 ....αρκεί να έχεις καλή παρέα

Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Ν  Τ Υ Π Ο Υ

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΟΡΘΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ Δ΄ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Στις 11 Απριλίου 2021, την τέταρτη Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής στις 7π.μ., θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου, συν Θεώ, θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο των ιερών ακολουθιών από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως (97,7fm) ή το διαδικτυακό κανάλι του Ιερού Ναού https://www.youtube.com/watch?v=B8vRJa1uYi8

 

 

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟΝ ΠΕΜΠΤΟ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΟ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Το απόγευμα της Κυριακής 11 Απριλίου 2021, στις 6μ.μ., θα τελεσθεί....

Γιώργο, προτιμάμε ρεμπέτικο για Σάββατο βράδυ και όχι τους δήθεν τραγουδιστές μιας χρήσης της TV

 

ΑΦΙΕΡΩΜΈΝΟ στον κ. Γιώργο Λάμπρου

 

ΕΠΟ

 Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

- Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 25/06/2021 και ώρα 10:00, στο ξενοδοχείο Grand Hayat, Συγγρού 115.

- Ενέκρινε τη διεξαγωγή φιλικού αγώνα της Εθνικής Ομάδας Ανδρών με τη Νορβηγία στο Όσλο, στις 6/6.

- Ματαίωσε όλα τα πρωταθλήματα των Ενώσεων Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) της σεζόν 2020-21.

- Επικύρωσε τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας και Α΄ Κατηγορίας Γυναικών με το επικαιροποιημένο υγεινομικό πρωτόκολλο της ΓΓΑ. Με την ίδια απόφαση ανατίθεται στους παρατηρητές των αγώνων η αρμοδιότητα για τη....

Κορονοϊός: 2.801 νέα κρούσματα, 781 διασωληνωμένοι, 75 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.801, εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 293.763 (ημερήσια μεταβολή +1,0%), εκ των οποίων 51,4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 83 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.003 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 75, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.833 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 781 (63,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 82,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.853 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 504 (ημερήσια μεταβολή -9,84%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι....

Πρόταση

 - Καλησπέρα σας κύριε Αυλωνίτη.
Αγαπητέ Αντώνη, έχουμε μια πρόταση. Όχι ποδοσφαιρική, αλλά για μια ΡΕΜΠΕΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στο ΑΝΟΔΟΣ, όταν με το καλό ξεκινήσει και η νυχτερινή ζωή.
Ας αναλάβει την ευθύνη της βραδιάς ο φίλος σου και ειδικός επί του ρεμπέτικου κ. Γιώργος Λάμπρου. Αυτός να αναλάβει τους ρεμπέτες που θα παίξουν και θα τραγουδήσουν και φυσικά την λίστα...

Παράταση των μεταγραφών για τα ερασιτεχνικά σωματεία

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα ερασιτεχνικά σωματεία θα μπορούν να πραγματοποιήσουν τις -εσωτερικού χαρακτήρα- μεταγραφές τους έως και τις 16/4, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη (31/3) η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ). Λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η ΕΠΟ έδωσε παράταση αφού αρχικά η προθεσμία εξέπνεε σήμερα.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ: 

«Από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία ανακοινώνεται ότι, με δεδομένη...

Σωστός....

 - Μεγάλε καλά κάνεις. Το κράτος και ειδικά αυτή η κυβέρνηση, φροντίζει ακόμη και τα παρατράγουδα.
Τόσα χρόνια προπονητής, γιατί να μην πάρεις και μια αποζημίωση από το κράτος, για την εποχή που είσαι σε καραντίνα;;;;
Πληροφορίες λένε πως ο πρόεδρος της ομάδας, σου δίνει τον μισό μισθό, για να μην σε χάσει, αφού θέλει να διεκδικήσει την άνοδο στην μεγάλη.....

Αποσυμφόρηση των δικαστηρίων, ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών φέρνει το Ενιαίο Πιστοποιητικό Δικαστικής Φερεγγυότητας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επιτάχυνση της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, διευκόλυνση του έργου των δικαστικών υπαλλήλων και των δικηγόρων, ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. Αυτά είναι τα βασικά οφέλη της καθιέρωσης του Ενιαίου Πιστοποιητικού Δικαστικής Φερεγγυότητας για φυσικά και νομικά πρόσωπα, το οποίο μεταξύ άλλων θα συμβάλει σημαντικά στην αποσυμφόρηση των δικαστηρίων και στην ενίσχυση της διαφάνειας, καθώς πλέον η φερεγγυότητα μιας επιχείρησης θα ελέγχεται με ένα, ενιαίο έγγραφο. 

Η λειτουργία του θα είναι να βεβαιώνει και να πιστοποιεί τη φερεγγυότητα μιας επιχείρησης, προκειμένου να μπορεί να συμμετέχει σε δημόσιο διαγωνισμό, να μπορεί να λαμβάνει δάνεια και να μπορεί να συνάπτει επιχειρηματικές σχέσεις ή για κάθε άλλη συναφή με τη δικαστική φερεγγυότητα νόμιμη χρήση. Θα αφορά τόσο φυσικά πρόσωπα (δηλαδή πολίτες), όσο και νομικά πρόσωπα - και μάλιστα όχι μόνο εταιρείες, αλλά και συνεταιρισμούς και σωματεία.

Με αυτό το σκεπτικό αποφασίστηκε από τον υπουργό Επικρατείας και Ψηφιακής...

Δεν ήξερες, δεν ρώταγες;;;;;

- "Ας έρθει να φτιάξει και το γήπεδο των Φύλλων", γράφει ο άλλος και φυσικά δεν του απαντά η φίλη του που είναι μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΔΟΑΠΠΕΧ και ξέρει πως πλέον είναι στο τελικό στάδιο, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες για το νέο γήπεδο των Φύλλων!!!
Έλα να μαθαίνουμε όλοι με μια γρήγορη εκπαίδευση τα νέα της Δημοτικής Αρχής, γιατί έτσι που το πάει η δήμαρχος κ. Βάκα, ο αντιδήμαρχος έργων κ. Γουρνής και όλοι οι συνεργάτες τους, δεν προλαβαίνουν να βλέπουν....

ΕΚΟΙΜΗΘΗ ΕΝ ΚΥΡΙΩ Ο ΙΕΡΕΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΙΧΑΗΛ- ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ Ι. Ν. ΑΓ. ΙΩΑΝ. ΘΕΛΟΓΟΥ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ

Με τα αισθήματα της κατ’ άνθρωπον λύπης, αγγέλεται η προς Κύριον εκδημία του αοιδίμου ήδη Ιερέως Χαραλάμπους Μιχαήλ, διατελέσαντος επί τριακονταετία Εφημερίου των Ενοριών Αγίας Τριάδος Πούρνου (1976-1997) και Αγίου Ιωάν. Θεολόγου της Ενορίας Θεολόγου (1997-2006), κοιμηθέντος το πρωί της 10ης Απριλίου 2021.
Ο μακαριστός π. Χαράλαμπος, γεννήθηκε το έτος 1934 στο Θεολόγο Διρφύων στους κόλπους ευσεβούς οικογενείας, γαλουχήθηκε από τους γονείς του Κωνσταντίνο και Τριάδα στην χριστιανική πίστη και ζωή και από μικρή ηλικία είχε τον πόθο του ιερατικού διακονήματος.
Την εκκλησιαστική παιδεία έλαβε στην Ειδική Σχολή Ιερατικής Μορφώσεως Χαλκίδος.
Ενυμφεύθη με την ευγενική και εκλεκτή σύζυγό του Παρασκευή, με την οποία αξιώθηκαν...

Super League

Εκτός έδρας παίζουν οι διεκδικητές της παραμονής

Εκτός έδρας αποστολές έχουν, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των Play Out, ΑΕΛ, Παναιτωλικός και ΟΦΗ - οι τρεις ομάδες που δείχνουν πως θα διεκδικήσουν μέχρι τέλους την παραμονή τους. Οι Αγρινιώτες ταξιδεύουν στον Βόλο, οι Κρήτες παίζουν με τον Απόλλωνα Σμύρνης στη Ριζούπολη ενώ οι Θεσσαλοί στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Η αυλαία πέφτει τη Δευτέρα με τον ΠΑΣ Γιάννινα να υποδέχεται τη Λαμία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής των Play Out της Super League:

Σάββατο 10 Απριλίου
15:00 Πανθεσσαλικό Στάδιο, ΝΠΣ Βόλος - Παναιτωλικός (NS1HD)...

Ελένη Αϊδίνη- Πρόεδρος ΔΟΑΠΠΕΧ

 
- "Ο ΔΟΑΠΠΕΧ είναι ένας ζωντανός Δημοτικός Οργανισμός και τον οποίο διοικούν άνθρωποι και όπως είναι γνωστό οι άνθρωποι κάνουν και λάθη. Συμβαίνουν αυτά, αλλά εμείς κοιτάμε μπροστά και ως διοικητικό συμβούλιο, λέμε ΝΑΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ και προχωράμε.
Όποιος κάνει λάθος εκτιμήσεις στην προσπάθειά του να κάνει αντιπολίτευση, πρέπει να διορθώσει το λάθος του και να σταθεί δίπλα μας.
Οι πόρτες του ΔΟΑΠΠΕΧ είναι ανοιχτές για όλους και ο διάλογος κανόνας. Όποιος αντέχει τον διάλογο, δεν έχει παρά να τον ζητήσει.
Η προσωπική μου φιλοσοφία ως ....

Καλό Σαββατοκύριακο κυρία Δαριβέρη

- Δεν είναι χαρακτηρισμένος Αιγιαλός ο χώρος του γηπέδου Μουστάκα/Τζιώτη αγαπητή κυρία Δαριβέρη και ως δικηγόρος εύκολα θα βρείτε το ΦΕΚ του 2014 το οποίο ορίζει ως Αιγιαλό τον χώρο κάτω από τον δρόμο που οδηγεί προς "την ψηλή γέφυρα". 
Πιστεύουμε πως μόλις διαβάσετε το ΦΕΚ, θα μπορέσετε να βγείτε δημόσια και να ζητήσετε συγνώμη. Προφανώς κάποιοι σας πίεσαν και σας έδωσαν και λάθος στοιχεία για να σας εκθέσουν..
Λοιπόν για να τελειώνουμε.
- Αιγιαλός δεν είναι.
- Τίποτα δεν έχει χαρακτηρισθεί κατεδαφιστέο, άρα μπορεί να νομιμοποιηθεί.
- Ο αποχαρακτηρισμός θα γίνει.
- Το Μουστάκα/Τζιώτη νόμιμα θα δοθεί για χρήση στους νέους και σε ποδοσφαιρικές ομάδες.
Θα είναι ένα γήπεδο στολίδι, με αγωνιστικό χώρο τετράκλιτο με λέιζερ!!!! Ξέρετε πολλά....

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΝΥΚΤΙΚΩΝ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2021

Από την Κυριακή της Τυρινής 14 Μαρτίου 2021 και κάθε Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής το απόγευμα, η Εκκλησία μας όρισε να τελείται η Ακολουθία του Κατανυκτικού Εσπερινού, με τους ωραιότατους ύμνους πού ομιλούν περί νηστείας, μετανοίας, ταπεινοφροσύνης, ασκήσεως και καλλιεργούν στις ψυχές αγωνιστική και κατανυκτική δοξολογική διάθεση.
 Η παρούσα πιεστική επιδημιολογική κατάσταση, λόγω της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας, μας επιτάσσει να μην υποβαθμίσουμε την τοπική μας παράδοση και να συμμορφωθούμε πιστά στην τέλεση μεν των Κατανυκτικών Εσπερινών, σύμφωνα όμως με τους κανόνες δεοντολογίας ενάντια στον κορωνοϊό, αφού το άνοιγμα των Ιερών Ναών για τους πιστούς θεωρείται παραβατική συμπεριφορά που τιμωρείται με πρόστιμο.
 Οι Κατανυκτικοί Εσπερινοί δεν θα τελεσθούν, όπως κάθε χρόνο, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, αλλά –συν Θεώ- θα τελούνται κάθε Κυριακή στον Ιερό Ναό της Πολιούχου Χαλκίδος αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής, και ώρα 18:00....

Είναι ευλογία Θεού να αγαπά κανείς τα αδέσποτα ζώα, αλλά πολύ κακό να είναι κανείς "αδέσποτος" στην πολιτική

Αγαπητέ κύριε Ελευθερίου, δεν μας ήρθε ξαφνικά και αναίτια να γράψουμε αυτό το σχόλιο που γράψαμε. Διαπιστώσαμε πως συμφωνήσατε με τα όσα είπε σε συνέντευξή της η κυρία Ιωάννα Δαριβέρη η οποία είναι δημοτική σύμβουλος, εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο του κ. Παγώνη, στο οποίο συμμετείχατε κι εσείς και μας φάνηκε παράξενο.
Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν λοιπόν. Ή δεν ακούσατε την συνέντευξη και απλά βάλατε "το χεράκι" που δηλώνει πως συμφωνείτε ή διαβάσατε μόνο τον τίτλο που έχει στην ανάρτησή της η κυρία  Δαριβέρη και δεν μπήκατε ούτε καν στον κόπο να ακούσετε τα όσα λέει.
Ότι κι αν ισχύει από τα δύο, το βρίσκουμε λογικό. Το παράλογο θα ήταν, αν εσείς ένας άνθρωπος του αθλητισμού, θα συμφωνούσατε με καταγγελίες για να μην γίνουν.....

Η απάντηση του κ. Πάνου Ελευθερίου, σε σχόλιό μας

 Καλησπέρα κ ΣΤΕΛΙΟΣ ΓΚΑΡΑΣ.
Η αγάπη μου για τον αθλητισμό και η διάθεση μου για προσφορά στον συγκεκριμένο χώρο ήταν από τους κύριους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά. Ο άλλος ήταν η διάθεση βοήθειας για τους αδέσποτους φίλους μας που τόσο έχουν ταλαιπωρηθεί.
Πως είναι δυνατόν να είμαι κατά σε μία κίνηση εμπλουτισμού των αθλητικών χώρων του Δήμου μας ;;;
Εγώ σαν επαγγελματίας προπονητής θα είμαι πάντα δίπλα σε κάθε δημοτική αρχή που θα έχει σαν προτεραιότητα τον πολίτη και οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου είναι πολιτισμός, ο αθλητισμός = ζωή, άρα είμαι δίπλα σε κάθε επιλογή προς την εξέλιξη την βελτίωση των υπαρχόντων αθλητικών εγκαταστάσεων και είμαι εις διπλούν ικανοποιημένος να βλέπω κινήσεις δημιουργίας νέων αθλητικών χώρων όπως το "ανενεργό" Μουστάκα Τζιώτη ένα γήπεδο που η δημιουργία ....

Στο Διαιτητικό Δικαστήριο ο Ολυμπιακός για τον Φιλιππούση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προσφυγή στο Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έκανε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, ζητώντας να ακυρωθεί η ανάδειξη του Ιάκωβου Φιλιππούση στη θέση του εκτελεστικού γραμματέα της ΕΠΟ.

Στο αίτημά της η πειραϊκή ομάδα υποστηρίζει πως οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν δεν ήταν νόμιμες, καθώς η εισήγηση δεν έγινε από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, Θοδωρή Ζαγοράκη. 

Υπενθυμίζεται ότι ο παλαίμαχος άσος και νυν επικεφαλής του ελληνικού...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Να προσέχετε την υγεία σας, να φοράτε την μάσκα και να κρατάτε αποστάσεις, αφού ο κορονοϊός είναι εδώ και μας περιμένει στην γωνία. 
Πιστεύουμε πως σύντομα θα τον νικήσουμε και η ζωή μας θα επανέλθει στην κανονικότητα.
Ας κάνουμε λιγάκι υπομονή, για να βγούμε όλοι νικητές σ΄ αυτή την μάχη.
Δεν κερδίζουμε τίποτα καλό για την ζωή μας, αν ακολουθήσουμε την πρακτική του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων, ευτυχώς λίγων, οι οποίοι....

Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



Με φιλάθλους το Euro

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οκτώ πόλεις που θα φιλοξενήσουν αγώνες της τελικής φάσης του Euro 2020 (11 Ιουνίου-11 Ιουλίου) έχουν ήδη δεσμευτεί να τους διοργανώσουν με την παρουσία φιλάθλων, γεγονός που φέρνει σε δυσχερή θέση το Μόναχο, τη Ρώμη, το Μπιλμπάο και το Δουβλίνο, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή η UEFA.

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία γνωστοποίησε ότι οι τέσσερις αυτές πόλεις «έχουν προθεσμία μέχρι τις 19 Απριλίου να παράσχουν πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά τους και η τελική απόφαση θα ληφθεί εκείνη την ημερομηνία», αναφερόμενη στην πιθανή μεταφορά των αγώνων που είχαν προγραμματιστεί να διεξαχθούν εκεί.

Η Ρωσία (Αγία Πετρούπολη) και το Αζερμπαϊτζάν (Μπακού) ανακοίνωσαν πως θα έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το 50% των γηπέδων, ενώ η Ουγγαρία ήταν η πρώτη χώρα που ανέφερε πως στοχεύει να φιλοξενήσει τα παιχνίδια που θα...

Σκεπασμένος με τη σημαία του ΣΕΓΑΣ οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία ο Σεβαστής

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το τελευταίο αντίο στον πρώην πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ και Γενικό Γραμματέα της ομοσπονδίας, Βασίλη Σεβαστή, είπαν σήμερα οικογένεια, φίλοι και συνεργάτες. Σε μια τελετή που έγινε σε κλειστό κύκλο λόγω των περιοριστικών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας covid-19. Παρόλα αυτά ήταν πολλοί οι συνεργάτες και φίλοι που βρέθηκαν στο Κοιμητήριο της Παιανίας και είχαν την ευκαιρία να τον αποχαιρετίσουν, ανάμεσα σε αυτούς η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, καθώς και άλλα μέλη του νυν και πρώην διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. 

Η σημαία του ΣΕΓΑΣ σκέπασε το φέρετρο του Βασίλη Σεβαστή και πως θα μπορούσε να είχε συμβεί διαφορετικά, με δεδομένο ότι ο Βασίλης Σεβαστής πρόσφερε τις υπηρεσίες του στον κλασικό αθλητισμό για περισσότερα από 50 χρόνια. Και το έκανε με αγάπη, εργατικότητα, ανιδιοτέλεια, δημιουργώντας...

....σφηνάκια

 - Εμείς είμαστε εδώ και κρινόμαστε καθημερινά, από τους αναγνώστες μας. Εμείς δεν υπήρξαμε ποτέ υπάλληλοι των δημάρχων και των προέδρων Νομικών Προσώπων ή Δημοτικών οργανισμών, ούτε και παραγόντων του αθλητισμού. Αυτοί που υπήρξαν έχουν ένα θέμα, αφού πρέπει να επιτεθούν στους σημερινούς διοικούντες, για να συνεχίσουν να τους στηρίζουν οι πρώην και οι χορηγοί τους και .....

Η Σκαρβέλη 68.31μ. στο Τενεσί

ΣΤΙΒΟΣ 

Στο ντεμπούτο της, στη θερινή σεζόν, η Σταματία Σκαρβέλη μετείχε σε αγώνες στο Τενεσί, όπου πήρε την τρίτη θέση στη σφυροβολία με 68.31μ, στην πρώτη προσπάθειά της, επίδοση που είναι από τις καλύτερες της καριέρας της. Η αθλήτρια θα συνεχίσει τους αγώνες της σε δύο εβδομάδες στη Βιρτζίνια.

Στην ίδια διοργάνωση συμμετείχε και ο Γιώργος Κορακίδης, ο οποίος ήταν τρίτος στη σφυροβολία με 65.25μ και στους αγώνες που θα ακολουθήσουν θα...

Λάθος κύριε Αναγνωστάκη

 - Αγαπητέ κύριε Αναγνωστάκη, δεν λέτε την αλήθεια και δεν θέλουμε να πιστέψουμε αυτά που λέτε κατόπιν εορτής, εκτός κι αν δεν ξέρετε τι ψηφίζατε στην οικονομική επιτροπή.
Είπατε ΟΧΙ ΣΤΑ ΕΡΓΑ και τα υπόλοιπα είναι άλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε.
Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής δεν ψηφίζατε για την διαδικασία δημοπράτησης των έργων, αλλά για την αποδοχή προσφορών κλπ, ώστε ....

Κορονοϊός: 2.747 νέα κρούσματα, 790 διασωληνωμένοι, 78 θάνατοι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19 που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.747, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 290.964 (ημερήσια μεταβολή +1%), εκ των οποίων 51,4% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.978 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.758 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 790 (64,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. Το 82,4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.839 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών COVID-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 559...

Ο Πάνος;;;;;

 - Τι να γράψουμε εμείς τώρα; 
Ο προπονητής κ. Πάνος Ελευθερίου είναι υπέρ της καταγγελίας Δαριβέρη για να σταματήσουν οι εργασίες στο γήπεδο Μουστάκα / Τζιώτη;
Δεν θέλει δηλαδή ο κ. Ελευθερίου, να δοθεί στις ομάδες ένα ακόμη γήπεδο;
Συμφώνησε και χειροκρότησε την κυρία Δαριβέρη για την καταγγελία;;;
Αγαπητέ κύριε Ελευθερίου, οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου δεν βάζουν την πολιτική πάνω από το ποδόσφαιρο.
Ήσασταν στο ίδιο ψηφοδέλτιο, αλλά δεν ήσασταν κι ο ....

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στις 7μ.μ., θα τελεσθεί η ιερά ακολουθία της Δ΄ στάσεως των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στον Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, όπου, συν Θεώ, θα χοροστατήσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο των ιερών ακολουθιών από το διαδικτυακό...

Αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Διρφύων – Μεσσαπίων για την λήψη μέτρων σχετικά με την κατάσταση στο δήμο με την πανδημία

ΑΙΤΗΜΑ ΠΡΟΣ
Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ραπτάκη
Δήμαρχο, κ. Ψαθά
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ
Επικεφαλής Παρατάξεων, κ. Γκόγκου, κ. Κουλοχέρη
Δημοτικούς Συμβούλους
Προέδρους και μέλη Τοπικών Συμβουλίων

Η κατάσταση με την πανδημία και στον δήμο μας γίνεται όλο και πιο επικίνδυνη. Όσο και να θέλει η Κυβέρνηση να παρουσιάσει το άσπρο – μαύρο λέγοντας ότι τελειώνουμε, η πραγματικότητα που βιώνουμε δυστυχώς επιβεβαιώνει το αντίθετο. Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο. Πρέπει να ληφθούν ΤΩΡΑ μέτρα για να προστατευθεί η υγεία του λαού.
Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ευθύνη να πάρει θέση και να απαιτήσει τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλαχθεί η υγεία των δημοτών.
Καλούμε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να συγκαλέσει Δημοτικό Συμβούλιο, με τακτικό θέμα στην Ημερήσια Διάταξη την λήψη σχετικής απόφασης.
Καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν το αίτημα.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΡΦΥΩΝ – ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ
ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Στον δήμο Διρφύων – Μεσσαπίων, ιδιαίτερα από τις αρχές της χρονιάς, καταγράφονται συνεχώς νέα κρούσματα, ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από δέκα θάνατοι από κορονοϊό.
Η κυβέρνηση έχει εγκληματική ευθύνη, γιατί μετά από ένα χρόνο από την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην χώρα μας, συνεχίζει να αφήνει το σύστημα υγείας αθωράκιστο. Το σύστημα υγείας, που και πριν την πανδημία ήταν υποβαθμισμένο, με ευθύνη όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της υποταγμένης τους πολιτικής, στην υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό, τώρα μετατρέπεται σε σύστημα μιας νόσου. Στην περιοχή μας, το ΚΥ Ψαχνών αποδυναμώνεται με μετακίνηση υγειονομικών στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, ενώ καλείται....

....άποψή μας

 - Οι θέσεις του καθενός δεν είναι τα λόγια που λέει σε ραδιοφωνικές εκπομπές, αλλά οι πράξεις του. Στα λόγια είμαστε όλοι καλοί.
Αναφερόμαστε για μία ακόμη φορά στην δημοτική σύμβουλο κυρία Ιωάννα Δαριβέρη η οποία μπήκε σ΄ ένα μονοπάτι το οποίο ή δεν γνώριζε ή αποσκοπεί στο να δημιουργήσει προβλήματα σε ομάδες ποδοσφαίρου οι οποίες μέχρι πριν δύο χρόνια έκαναν προπονήσεις και έδιναν αγώνες σε γήπεδα χωράφια κλπ.
Η νέα δημοτικη αρχή έκανε μεγάλη προσπάθεια και την συνεχίζει ώστε όλες οι ομάδες να έχουν γήπεδο και μάλιστα σωστό και λειτουργικό.
Μπορεί η κυρία Δαριβέρη να βγαίνει στην φίλη της σε ραδιοφωνική ....

....μικρά, μικρά

 - Τι έγινε τελικά; 
Πολλές μετακινήσεις έχουμε στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων του Δήμου Χαλκιδέων.
Μάχη δίνουν τα ψηφοδέλτια Παγώνη Καθαροσπόρη για να διατηρήσουν δημοτικούς συμβούλους, αλλά και στελέχη που ήταν υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Να δούμε πότε θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, αφού με τα όσα συμβαίνουν, είναι πολλοί οι κύριοι και οι κυρίες που έχουν αγανακτήσει και δεν θέλουν να συνεχίσουν με τις παρατάξεις που οι αρχηγοί.....

Οι κορυφαίες 11αδες στους «8» των Champions & Europa League

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Mετά την ολοκλήρωση των πρώτων προημιτελικών αναμετρήσεων σε Champions και Europa League, αυτές είναι οι κορυφαίες ενδεκάδες στις δύο διοργανώσεις, όπως τις παρουσιάζει η ιστοσελίδα της UEFA.
Champions League
Τερματοφύλακας: Εντουαρντ Μεντί(Τσέλσι)
Αμυντικοί: Σέσαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μαρκίνιος (Παρί ΣΖ), Μπεν Τσίλγουελ (Τσέλσι) 
Μέσοι: Μάρκο Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης), Μέισον Μάουντ(Τσέλσι), Κέβιν Ντε Μπρόινε (Μάντσεστερ Σίτι), Φιλ Φόντεν(Μάντσεστερ Σίτι), Βινίσιους Τζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης)
Επιθετικοί: Κιλιάν Μπαπέ(Παρί ΣΖ), Νεϊμάρ (Παρί ΣΖ)...

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ερέτριας σχετικά με τις εξελίξεις για το Πεζονήσι

 Η δημοτική αρχή Δημητρόπουλου συνεχίζει στην ίδια γραμμή σχετικά με τη πολιτική διαχείρισης του Πεζονησιού όπως και η προηγούμενη, δηλαδή την παράδοση του στα χέρια του τουριστικού κεφαλαίου με πρόσχημα την ανάπτυξη του τόπου. Η προηγούμενη δημοτική αρχή, αξιοποιώντας το περιβαλλοντοκτόνο νομοθετικό πλαίσιο που εισήγαγε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έστρωσε το έδαφος προχωρώντας σε αλλαγή χρήσης γης, αυξάνοντας τόσο τον συντελεστή δόμησης αλλά και των πιθανών χρήσεων. Η παρούσα δημοτική αρχή προχωράει ένα βήμα ακόμα στην «επίλυση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος» προκειμένου πραγματικά να «λύσει τα χέρια» στους επίδοξους επενδυτές.
  Το δίλημμα δεν είναι αν θα πρέπει να αξιοποιηθεί το Πεζονήσι ή να μείνει η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.
Το πραγματικό δίλημμα είναι σε όφελος τίνος θα γίνει η αξιοποίηση, σε όφελος των κατοίκων της Ερέτριας ή των «επενδυτών» για να αυξήσουν τα κέρδη τους;
  Η συγκεκριμένη απόφαση της δημοτικής αρχής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόθεσή της να προχωρήσει μαζί με άλλους Δήμους στη δημιουργία αναπτυξιακού οργανισμού με στόχο την «τουριστική ανάπτυξη», αξιοποιώντας το πολυνομοσχέδιο που πέρασε το 2020 η Κυβέρνηση της ΝΔ. Οι αναπτυξιακοί οργανισμοί σε όλη την Ελλάδα οδηγούν στην παράδοση τομέων δράσης, έργων, υπηρεσιών και δομών των...

....φαπούλες

 - Κυρία Γκόγκου, κύριε Κουλοχέρη, εμείς σας τα είχαμε γράψει, αλλά πιστεύατε τον ραδιοφωνατζή, ο οποίος σας έσπρωχνε να κυνηγάτε φαντάσματα, μέρα μεσημέρι. Τώρα που δεν του βγήκε τίποτα σας κράζει επειδή δεν πάτε στον εισαγγελέα τον Ψαθά και τον Φάνη για τα έργα που κάνουν στην περιοχή σας και δεν τα κάνουν οι κολλητοί του εργολάβοι. Τζοβάνα και Ανδρέα η πολιτική και ιδιαίτερα η αυτοδιοίκηση, θέλει αυτούς που την υπηρετούν να είναι κοντά στον Δημότη και όχι ....

Ξεκίνησαν οι απολυμάνσεις στα Λύκεια του Δήμου Χαλκιδέων, ενόψει της επαναλειτουργίας τους


Ενόψει της επαναλειτουργίας των Λυκείων την προσεχή Δευτέρα 12 Απριλίου 2021, τα συνεργεία της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χαλκιδέων, ξεκίνησαν σχολαστικές απολυμάνσεις σε όλες τις σχολικές μονάδες, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
Οι σχολικές μονάδες είναι πλήρως εξοπλισμένες με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό (αντισηπτικά,....

Μάθε για να ξέρεις

 - Κανένας πρωταθλητής της κωλοτούμπας δεν θα μπορέσει να σε βοηθήσει φίλε, όσο κι αν ελπίζεις. Ο κωλοτούμπας είναι πάντα πρόθυμος στα λόγια και τις υποσχέσεις και φτηνός στο κόστος, αλλά ανίκανος να φέρει το.....
 

....σουτάκια

 - Πλησιάζει η Κυριακή και θα έχουμε μπαλίτσα, εκτός απροόπτου φυσικά, αφού κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει..... Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ παίζει εκτός με τον ΑΛΜΥΡΟ Βόλου για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και οι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Υμηττού στο Ενωσιακό για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής γυναικών. Πιστεύουμε πως εύκολα ή δύσκολα οι ομάδες της Εύβοιας θα κερδίσουν και θα πάρουν ....

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους οικείους του Ελευθέριου Ιωαννίδη

Συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα, Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χαλκιδέων, με αφορμή το θλιβερό άγγελμα του θανάτου του Ελευθέριου Ιωαννίδη του Μενελάου. 
Ο  Ελευθέριος Ιωαννίδης εργάστηκε στον Δήμο Χαλκιδέων επί 33 έτη, από το έτος 1950 μέχρι τη συνταξιοδότησή του, και διακρίθηκε για το ήθος και την εργατικότητα του. 
Με απόφαση του Δημάρχου Χαλκιδέων, Ιωάννη Σπανού, ονομάστηκε Επίτιμος Διευθυντής του Δήμου Χαλκιδέων. 
Ανέπτυξε σημαντική δράση ως Πρόεδρος του Λαογραφικού Μουσείου Χαλκίδας και υπήρξε .....

....σουτάκια

 - Πλησιάζει η Κυριακή και θα έχουμε μπαλίτσα, εκτός απροόπτου φυσικά, αφού κανείς δεν ξέρει τι θα του ξημερώσει..... Ο ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ παίζει εκτός με τον ΑΛΜΥΡΟ Βόλου για το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και οι ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ με την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Υμηττού στο Ενωσιακό για το πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής γυναικών. Πιστεύουμε πως εύκολα ή δύσκολα οι ομάδες της Εύβοιας θα κερδίσουν και θα πάρουν ....

Μ. Χρυσοχοΐδης: Ποτέ δεν φύλαξαν 14 αστυνομικοί τον τηλεπαρουσιαστή, δεν υπήρξαν τεθωρακισμένα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Νομοθετική πρωτοβουλία για τη δημιουργία μικτού σώματος φύλαξης προσώπων από δυναμικό της ΕΛΑΣ και ιδιωτικές υπηρεσίες, ανακοίνωσε, από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής Γ. Καμίνη με θέμα «Πλήρης αδιαφάνεια στα ζητήματα φύλαξης και συνοδείας ευπαθών στόχων».
    Ο κ. Χρυσοχοΐδης διερωτήθηκε γιατί υπουργεία και δημόσιες Αρχές χρειάζονται τόσες αστυνομικές δυνάμεις και δεν προστρέχουν σε ιδιωτικές εταιρείες, δημιουργώντας μικτά σχήματα που θα εξοικονομήσουν αστυνομικές δυνάμεις; Ακόμη και η Βουλή, στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, φυλάσσει εξ ιδίων πόρων και με μικτά σχήματα τις εγκαταστάσεις της. Η Βουλή με δικούς της πόρους και διαδικασίες, σε συνεργασία πάντα με την Αστυνομία, αποφασίζει ποιοι βουλευτές και πότε και για πόσο δικαιούνται φύλαξης, σημείωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.
    Προανήγγειλε, μάλιστα, ότι σε τρεις εβδομάδες θα αναλάβει νομοθετική πρωτοβουλία, με βάση τις ευρωπαϊκές καλές πρακτικές, που θα περιλαμβάνει, εκτός από το θέμα του σώματος φύλαξης, και θέματα εκπαίδευσης των αστυνομικών και γενικής αναδιοργάνωσης της Αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αναφερόμενος στα διακριτικά των αστυνομικών είπε ότι «θα έρθουν σε λίγες...
 

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Ο μπάρμπα Στέλιος έχει μάθει να ζητάει συγνώμη, όταν κάνει λάθος και τον κουράζουν οι άνθρωποι οι οποίοι εξ αιτίας του εγωϊσμού τους δεν ζητούν συγνώμη με τα λάθη τους και ειδικά όταν τα λάθη τους βάζουν σε κίνδυνο πολλά πράγματα.
Επιμένει να κατηγορεί η κυρία Δαριβέρη για τις εργασίες στο γήπεδο Μουστάκα Τζιώτη, παρά του ότι όλα τα μέλη του ΔΣ του ΔΟΑΠΠΕΧ δεν στήριξαν τις θέσεις της.
Λέει πως με την καταγγελία της, είναι σύμφωνη η παράταξη Παγώνη. 
Αυτό δεν το πιστεύουμε, γιατί θεωρούμε απίστευτο να συμφωνεί με αυτή την καταγγελία, ας πούμε ο πρώην αντιδήμαρχος κύριος Γιογιός ο οποίος είναι και στο ΔΣ του ΕΥΒΟΪΚΟΥ Αγίου Νικολάου και ξέρει από πρώτο χέρι το καθεστώς των περισσοτέρων γηπέδων.
Τα πράγματα πλέον πήραν άλλη τροπή και σύμφωνα με πληροφορίες μας η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα ετοιμάσουν και θα φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο, ερώτηση και θα ζητήσουν να πάρουν θέση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, για το αν πρέπει ο ΔΟΑΠΠΕΧ να κάνει εργασίες στα γήπεδα και γενικότερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χαλκιδέων ή να βάλει λουκέτο σ΄ αυτά, αφού σχεδόν όλα έχουν θέματα.
Για να δούμε πόσα "ναι μεν αλλά" και πόσα μασημένα λόγια, θ΄ ακουσθούν......

Έρευνα: Οι ηλιόλουστες περιοχές έχουν λιγότερους θανάτους από Covid-19

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι περιοχές με περισσότερη λιακάδα εμφανίζουν λιγότερους θανάτους από κορονοϊό, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική μελέτη, η οποία συσχετίζει το ηλιακό φως με τη θνητότητα της Covid-19. Η έρευνα δείχνει ότι η αυξημένη έκθεση στον ήλιο, ιδίως στην υπεριώδη ηλιακή ακτινοβολία UVA, μπορεί να αποτελέσει μια απλή παρέμβαση δημόσιας υγείας, αν και χρειάζεται περαιτέρω έρευνα πάνω στο θέμα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρ Ρίτσαρντ Γουέλερ, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο βρετανικό περιοδικό δερματολογίας «British Journal of Dermatology», συσχέτισαν τους θανάτους από την πανδημία στις ΗΠΑ το 2020, με τα επίπεδα ηλιοφάνειας σε 2.474 κομητείες της χώρας.

Διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι που ζούσαν σε περιοχές με υψηλότερα επίπεδα λιακάδας και έκθεσης στις ακτίνες UVA (που αποτελούν το 95% του υπεριώδους φωτός του ήλιου), είχαν μικρότερο κίνδυνο θανάτου από Covid-19, σε σχέση με όσους ζούσαν σε περιοχές με μικρότερη ηλιοφάνεια. Η ανάλυση επαναλήφθηκε στη Βρετανία και στην Ιταλία με τα ίδια αποτελέσματα.

Η παρατηρούμενη μείωση στον κίνδυνο θανάτου από κορονοϊό δεν μπορεί να εξηγηθεί από τα υψηλότερα επίπεδα βιταμίνης D, σύμφωνα με τους ερευνητές, καθώς στη μελέτη συμπεριλήφθηκαν μόνο περιοχές με ανεπαρκή επίπεδα...

Διεκδικούμε το “Ράλι Ακρόπολις” τεκμηριωμένα και καθολικά Τηλεδιάσκεψη αιρετών – φορέων της Στερεάς Ελλάδας και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη

Διεκδικούμε το “Ράλι Ακρόπολις”
τεκμηριωμένα και καθολικά
Τηλεδιάσκεψη αιρετών – φορέων της Στερεάς Ελλάδας
και του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη
Αιρετοί και εκπρόσωποι φορέων από κάθε γωνιά της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας συμμετείχαν στην τηλεδιάσκεψη για τη διεκδίκηση του “Ράλι Ακρόπολις”, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 8 Απριλίου 2021, με την παρουσία του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη.
Την τηλεδιάσκεψη προκάλεσε ο Περιφερειάρχης κ. Φάνης Σπανός, προκειμένου να καταδείξει ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας διεκδικεί τη διοργάνωση τεκμηριωμένα (με πλήρη φάκελο υποψηφιότητας), αλλά και καθολικά.
Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τοποθετήθηκαν και επιχειρηματολόγησαν υπέρ της επιστροφής του “Ράλι Ακρόπολις” στην έδρα του, τη Στερεά Ελλάδα:
Ο Υπουργός Οικονομικών και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και βουλευτής Φθιώτιδας  κ. Γιάννης Οικονόμου.
Ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΝΔ και βουλευτής Φωκίδας             κ. Ιωάννης Μπούγας.
Βουλευτές της Κυβέρνησης και της Αντιπολίτευσης από όλους τους Νομούς της Στερεάς Ελλάδας και ειδικότερα οι κ.κ. Θέμης Χειμάρας και Γιάννης Σαρακιώτης από τη Φθιώτιδα, Θανάσης Ζεμπίλης και Μίλτος Χατζηγιαννάκης από την Εύβοια, Ανδρέας....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Ο μπάρμπα Στέλιος έχει μάθει να ζητάει συγνώμη, όταν κάνει λάθος και τον κουράζουν οι άνθρωποι οι οποίοι εξ αιτίας του εγωϊσμού τους δεν ζητούν συγνώμη με τα λάθη τους και ειδικά όταν τα λάθη τους βάζουν σε κίνδυνο πολλά πράγματα.
Επιμένει να κατηγορεί η κυρία Δαριβέρη για τις εργασίες στο γήπεδο Μουστάκα Τζιώτη, παρά του ότι όλα τα μέλη του ΔΣ του ΔΟΑΠΠΕΧ δεν στήριξαν τις θέσεις της.
Λέει πως με την καταγγελία της, είναι σύμφωνη η παράταξη Παγώνη. 
Αυτό δεν το πιστεύουμε, γιατί θεωρούμε απίστευτο να συμφωνεί με αυτή την καταγγελία, ας πούμε ο πρώην αντιδήμαρχος κύριος Γιογιός ο οποίος είναι και στο ΔΣ του ΕΥΒΟΪΚΟΥ Αγίου Νικολάου και ξέρει από πρώτο χέρι το καθεστώς των περισσοτέρων γηπέδων.
Τα πράγματα πλέον πήραν άλλη τροπή και σύμφωνα με πληροφορίες μας η πρόεδρος του ΔΟΑΠΠΕΧ με τους υπηρεσιακούς παράγοντες, θα ετοιμάσουν και θα φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο, ερώτηση και θα ζητήσουν να πάρουν θέση όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, για το αν πρέπει ο ΔΟΑΠΠΕΧ να κάνει εργασίες στα γήπεδα και γενικότερα στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Χαλκιδέων ή να βάλει λουκέτο σ΄ αυτά, αφού σχεδόν όλα έχουν θέματα.
Για να δούμε πόσα "ναι μεν αλλά" και πόσα μασημένα λόγια, θ΄ ακουσθούν......

Συλλυπητήρια

 - Τα συλλυπητήριά μας στον Νίκο Ρόγκα και την οικογένειά του, αφού σήμερα στις 05:00 τα ξημερώματα, έφυγε από την ζωή η αγαπημένη του μητέρα.
Είναι δεδομένο πως λόγια παρηγοριάς δεν υπάρχουν όταν χάνεις τον άνθρωπο ....

Αίτημα για έναρξη προπονήσεων στις κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αίτημα για έναρξη προπονήσεων σε όλα τα αθλήματα, ομαδικά και ατομικά, στις ηλικιακές κατηγορίες αγοριών και κοριτσιών, (γεννηθέντων 2003, 2004 και 2005, αρχικά) υποβλήθηκε προς έγκριση στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, επισημαίνει σε επιστολή του ότι είναι αδήριτη ανάγκη να έχουν ολοκληρωθεί εντός του καλοκαιριού τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Εφήβων - Νεανίδων και Παίδων - Κορασίδων, οι νικητές των οποίων μοριοδοτούνται για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση και ζητά να επιτραπούν άμεσα οι προπονήσεις, με την ίδια μεθοδολογία που θα εκκινήσουν οι τάξεις Α’, Β’ και Γ’ Λυκείου από την προσεχή Δευτέρα, 12 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας τις ρυθμίσεις του υπουργείου Παιδείας, με προσκόμιση της βεβαίωσης («σχολική κάρτα») διενέργειας των αυτοδιαγνωστικών τεστ κορονοϊού (self tests) δύο φορές την εβδομάδα, με την οποία οι μαθητές και οι μαθήτριες θα δικαιούνται να μετέχουν στις σχολικές διαδικασίες, να τους επιτραπεί παράλληλα να συμμετέχουν και σε προπονήσεις ομαδικών και ατομικών...

Europa League

Ρωμαϊκή ανατροπή


Τρεις ομάδες εξασφάλισαν σημαντικότατο προβάδισμα από τους πρώτους προημιτελικούς του Europa League. Όλες πέτυχαν σπουδαία «διπλά», με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να «κλειδώνει» ουσιαστικά την πρόκριση για την τετράδα μετά το 2-0 στην έδρα της Γρανάδα, ενώ Ρόμα και Βιγιαρεάλ έφυγαν νικήτριες από Κροατία και Ολλανδία αντίστοιχα με 2-1 και 1-0 επί των Άγιαξ και Ντιναμό Ζάγκρεμπ.

Αναμφισβήτητα τη μεγαλύτερη νίκη πέτυχε η Ρόμα στην «Αρένα Γιόχαν Κρόιφ», όπου αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από τον Άγιαξ, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να φέρει τα πάνω κάτω και να φύγει νικήτρια από το Αμστερνταμ με 2-1.

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ το σκορ ήταν στο 1-0, ο «Αίαντας» έχασε τεράστια ευκαιρία για να πάρει... αέρα δύο τερμάτων, με τον Τάντιτς να μη μπορεί να νικήσει από την «ασβεστένια βούλα» τον κορυφαίο παίκτη των «Ρωμαίων» στο ματς, Πάου Λόπεθ.
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέτυχε δύο γκολ, ένα σε κάθε ημίχρονο, με τους...

Σημεία δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests) από την Τρίτη 6 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, θα πραγματοποιήσουν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) στα παρακάτω σημεία:

Την Παρασκευή 9 Απριλίου
Στην αρχή της οδού Αβάντων (πίσω από το Δικαστικό Μέγαρο)...

Καλημέρα

 -  Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας.  Επιμένει ο κορονοϊός, αλλά πιστεύουμε πως όλα θα πάνε καλύτερα, αφού οι εμβολιασμοί έγιναν με καλό ρυθμό και ήδη ξεπέρασαν τα 2.000.000.
Να μην φοβόμαστε τα εμβόλια, αφού είναι η μόνη λύση, το μόνο όπλο κατά του κορονοϊού.
Ας προσπαθήσουμε λίγο ακόμη. Ας φοράμε την μάσκα μας παντού και πάντα και να κρατάμε τις αποστάσεις.
Σε περίπου 20 μέρες έχουμε Πάσχα και σίγουρα θα μπορούμε να το .....

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1