Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

«Ασημένιος» στο Τόκιο ο Κωνσταντινίδης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το πιο βαρύ, ασημένιο μετάλλιο, κατέκτησε ο Θανάσης Κωνσταντινίδης!!! Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης πέταξε την κορίνα F32 στα 38,68μ και επανέλαβε τον  θρίαμβο του Ρίο όπου κι εκεί είχε πάρει την 2η θέση. Αυτό ήταν το τέταρτο κατά σειρά μετάλλιο για την Ελλάδα. Στην πρώτη προσπάθεια ο Κωνσταντινίδης βελτίωσε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ που ήταν 35.70μ.. Στην δεύτερη, σημείωσε νέο ρεκόρ Ευρώπης που είναι 38.68μ.. Και ουσιαστικά η ασημένια βολή. Στις υπόλοιπες «κυνήγησε» μια πολύ μεγαλύτερη βολή, στοχεύοντας στην κορυφή, αλλά δεν μπόρεσε να φθάσει την βολή του Κινέζου Λι Λιου με 45.39μ., επίδοση που αποτελεί νέο παγκόσμιο ρεκόρ. Έτσι, ο Θανάσης...

Κορονοϊός: 3.064 νέα κρούσματα, 333 διασωληνωμένοι, 35 θάνατοι

52 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.064, εκ των οποίων 28 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 579.734 (ημερήσιαμεταβολή+0.5%), εκ των οποίων 51.1% είναι άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 219 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.796 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 35, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.599 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 333 (59.5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 84.1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.960 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 279 (ημερήσια μεταβολή +12.5%). Ο μέσος όρος εισαγωγών...

Νέο μεταγραφικό απόκτημα του Α.Ο.ΔΥΣΤΟΥ

Ο Α.Ο. Δύστου απέκτησε το νεαρό μεσοεπιθετικό από τον ΤΑΜΥΝΑΪΚΟ Ποδαρά Σούλη Έναν πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή για το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο σε ηλικία 17 ετών.
Τις δύο τελευταίες χρονιές ο Ποδαράς Σούλης αγωνιζόταν με τη φανέλα του Ταμυναϊκού
Η ομάδα του ΔΥΣΤΟΥ θα προχωρήσει και σε άλλες μεταγραφές νεαρών ποδοσφαιριστών....

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΜΑΡΤΥΡΟΣ ΦΑΝΟΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ

Το διήμερο 26 και 27 Αυγούστου 2021 εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μάρτυρος Φανουρίου και στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος. Μάλιστα, στην έδρα της Ι. Μητροπόλεως, την Χαλκίδα, κέντρο του εορτασμού είναι το ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιου της Ενορίας Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.
Εκεί το εσπέρας έλαβε χώρα ο Μέγας Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Θεοφυλάκτου Τσαγκάρη-Προϊσταμένου του Ενοριακού Ι. Ν. Ευαγγελιστρίας Κανήθου Χαλκίδος και υπευθύνου του Ιδιαιτέρου Γραφείου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Ο π. Θεοφύλακτος κήρυξε και τον θείο λόγο, ενώ προ της απολύσεως του Εσπερινού ανέγνωσε και την ευχή ευλογίας των πιττών, που προσεκόμισαν ευσεβείς.....

Τα χαρακτηριστικά των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η άνοδος των βάσεων στις ιατρικές και πολυτεχνικές σχολές καθώς και η αδυναμία αρκετών σχολών να καλύψουν τις θέσεις τους ήταν τα δύο βασικά χαρακτηριστικά των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Άνοδος της βάσης, κατά 100 και πλέον, μόρια καταγράφηκε και στη Νομική Αθηνών αντίθετα από τις νομικές σχολές της Περιφέρειας όπου σημειώθηκε πτώση. Αυξημένες, ακόμη, ήταν οι βάσεις στα οικονομικά τμήματα με την άνοδο να αγγίζει ως και τα 700 μόρια. 

Γενικά, σε όλα τα πεδία καταγράφηκε άνοδος πλην του 1ου όπου παρατηρήθηκαν αυξομειώσεις. Ωστόσο, και σε αυτό το πεδίο καταγράφηκε άνοδος των βάσεων στις χαμηλότερες σχολές  λόγω της καθιέρωσης της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής. 

Μεγάλη ήταν η άνοδος στο 2ο πεδίο τόσο στις υψηλότερες όσο και στις....

Πρόεδρος ΟΜΣΕ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τεράστιες οι συνέπειες από την καταστροφή του πευκοδάσους στην Εύβοια

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολλά είναι τα προβλήματα που «κληροδότησαν» στον ελληνικό μελισσοκομικό κλάδο οι καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν τη χώρα τις προηγούμενες εβδομάδες. Προβλήματα τα οποία αφορούν τόσο τα μέρη όπου οι μελισσοκόμοι «βοσκούσαν» τα σμήνη τους όσο και τον αριθμό των μελισσοσμηνών, καθώς ένας σημαντικός αριθμός αυτών δεν μπόρεσε να σωθεί από τα αμέτρητα πύρινα μέτωπα.  
Στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων πραγματοποιούνται συσκέψεις επί συσκέψεων για την εξεύρεση λύσεων που θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες του κλάδου. Μάλιστα όπως τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός σε πρόσφατη συνέντευξή του υπάρχει σε επεξεργασία πρόγραμμα για την αποκατάσταση των μελισσιών.
Από την πλευρά του ΕΛΓΑ, όπως επισήμαναν στελέχη του οργανισμού στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ολοκληρώθηκαν οι αυτοψίες σε Εύβοια, Αττική, Ηλεία, Λακωνία και Αρκαδία και αναμένεται η σύνταξη των πορισμάτων, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την αποζημίωση των....

ΝΕΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ Β. ΕΥΒΟΙΑΣ

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, έχοντας ήδη διαμορφώσει το λειτουργικό του πρόγραμμα, για να επικοινωνεί με όλα τα πυροπαθή πνευματικά του τέκνα και το τριήμερο 28-30 Αυγούστου, συν Θεώ, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του, Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, θα βρίσκεται στις ακόλουθες πυρόπληκτες Ενορίες.
Το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, το εσπέρας, θα χοροστατήσει στον....

Τροποποιήσεις πότε;;;

 
- Τελικά δεν πρέπει να βλέπουμε και την νομιμότητα των αποφάσεών κύριοι της ΕΠΣ ΕΥΒΟΙΑΣ; Μεγάλε, πότε θα δούμε τις όποιες αλλαγές στις ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων και στις προκηρύξεις πρωταθλημάτων και κυπέλλου;
Το νόμιμο δεν είναι να γίνουν οι τροποποιήσεις;
Και κάτι ακόμη. Από τις 30 Ιουλίου που είχαμε την Γενική Συνέλευση, μέχρι κα σήμερα δεν πέρασαν λίγες μέρες, αλλά ένας μήνας ακριβώς και δεν έχουμε δει ακόμη την νέα ιστοσελίδα της ΕΠΣΕ.  Επειδή μάθαμε πως είναι πολύ....

ΟΡΙΣΜΟI ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ ΣΕ ΦΙΛΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΣ 28.08.2021

Η Επιτροπή Διαιτησίας ενημερώνει ότι ορίστηκαν οι κάτωθι διαιτητές για να διευθύνουν τους φιλικούς αγώνες που θα διεξαχθούν το Σάββατο 28.08.2021 :

Α.Ο.ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ-Α.Π.Σ. ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ
Μπούρικας Ι.-Σιμιτζής Ευαγγ.-Ακριώτης Ν.

Φ.Σ. ΤΑΜΥΝΑΙΚΟΣ-Α.Ε. ΧΑΛΚΙΔΑΣ....

ΑΟ ΔΥΣΤΟΥ

Ακόμα ένα μεταγραφικό απόκτημα με ακόμα ένα νεαρό ταλαντούχο ποδοσφαιριστή που αγωνίζεται στη θέση του τερματοφύλακα,Τον Ανδρέα Μπαρολα  ο οποίος καλείται να θωράκιση την εστία της ομάδας του Α.Ο. ΔΥΣΤΟΥ

Συνεχίζονται οι μεταγραφές στον Α.Ο.ΔΥΣΤΟΥ με νεαρούς ποδοσφαιριστές...

Άγιε Φανούριε.....

 - Ο καθένας γράφει τα δικά του και είπαμε να γράψουμε κι εμείς τα δικά μας. Εμείς δεν έχουμε πληροφόρηση από την δήμαρχο ή το περιβάλλον της, αλλά υποπτευόμαστε.
Γράφουμε λοιπόν πως η δήμαρχος δέχθηκε την παρέμβαση ενός αντιδημάρχου, ο οποίος της ζήτησε να μην υλοποιήσει κάποιες αποφάσεις της για τις αλλαγές που θα κάνει αυτές τις μέρες. Γιατί όμως το.....

«Στο ποδόσφαιρο κερδίζουν οι ομάδες, όχι οι μονάδες»

 -  Μετά την υπερψήφιση των τροποποιήσεων του καταστατικού από τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΟ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Θεόδωρος Ζαγοράκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
«Σήμερα έγινε ένα μικρό βήμα από εμάς και ένα μεγάλο για το ποδόσφαιρο. Οι Ενώσεις απέδειξαν με την ψήφο τους ότι είναι έτοιμες να προχωρήσουν μπροστά, με βάση τις προτεινόμενες καταστατικές τροποποιήσεις της FIFA και της UEFA. H Ομοσπονδία έκανε το καθήκον της και είναι προφανές ότι όλοι οι αρμόδιοι φορείς χρειάζεται να πράξουν....

Απαντήσεις της ΝΔ για "4 fake news για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης"

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για "4 fake news για την Αρχιτεκτονική Ξάνθης" δίνει αντίστοιχες απαντήσεις και επισημαίνει πως όλα τα ΑΕΙ έχουν τη δυνατότητα να επανεξετάσουν και να επανακαθορίσουν τους συντελεστές της Βάσης Εισαγωγής. Συγκεκριμένα αναφέρει:

"1. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης δεν είχε κανέναν εισακτέο

Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή είχε 10 εισακτέους, από διάφορες κατηγορίες υποψηφίων.

2. Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Ξάνθης ήταν «θύμα» του νέου συστήματος Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Αλήθεια: Η εν λόγω Σχολή επέλεξε, όπως όλες οι Σχολές και τα Τμήματα ΑΕΙ της...

ΥΠΟΙΚ: Τροπολογία για τον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για τις πυρκαγιές

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ήδη ανακοινωθείσα παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ για τους πληγέντες από τις πυρκαγιές του 2018 και η κατάρτιση του συμπληρωματικού προϋπολογισμού ύψους 500 εκατ. ευρώ για τις φετινές μεγάλες πυρκαγιές, περιλαμβάνονται σε δύο τροπολογίες που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών σε νομοσχέδια των υπουργείων Εργασίας και Περιβάλλοντος στη Βουλή.

Ειδικότερα, με την πρώτη τροπολογία:

1.Παρατείνεται- όπως είχε ανακοινωθεί από τις 3 Αυγούστου- η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2020 φυσικών προσώπων και νομικών προσώπων ή νομικών οντοτήτων του άρθρου 45 του ΚΦΕ, των οποίων το φορολογικό έτος λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2020, έως....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο να έχετε και πάντα με υγεία. Δυστυχώς τα πράγματα με τον κορονοϊό δεν πάνε καλά και ευχόμαστε να μην πάνε χειρότερα.
Η ανευθυνότητα πολλών, αλλά και η ολιγωρία της πολιτείας η οποία δεν θέλει να σπάσει αυγά και τα πάει όλα με το μαλακό, μας οδήγησαν σ΄ αυτό το σημείο.
Αν οι αρνητές του εμβολίου δεν πεισθούν, τότε η πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στην υποχρεωτικότητα σε ότι έχει να κάνει με τα εμβόλια.
Στο κάτω κάτω της γραφής, όποιος θέλει να παίξει .....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από Πέμπτη 26 Αυγούστου έως και το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από Πέμπτη 26 Αυγούστου έως και το Σάββατο 28 Αυγούστου 2021, από ώρα 09:00 έως ...

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021

Κορονοϊός: 3.076 νέα κρούσματα, 337 διασωληνωμένοι, 22 θάνατοι

70 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.076, εκ των οποίων 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 576.672 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,1% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 217 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.794 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 22, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 13.561 θάνατοι. Το 95,3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 337 (60,5% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 82,8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις....

Στο Μιαούλη ο Παπαρίδης;;;

 - Με τον Κώστα Παπαρίδη στον πάγκο, θα προχωρήσει στο πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας ο Μιαούλης Φύλλων, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ενώ έχει ήδη ορισθεί προσωρινή διοίκηση από το πρωτοδικείο.
Ο Γιάννης Μωϋσιάδης θα έχει κάποιον ρόλο στην ομάδα και δεν γνωρίζουμε αν θα είναι διοικητικός....

Υπ. Παιδείας: Σχεδόν 57.000 υποψήφιοι εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνολικά 56.942 είναι οι νέοι φοιτητές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση από τους 92.090 υποψήφιους, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, ενώ 8.594 υποψήφιοι εισήχθησαν στα δημόσια ΙΕΚ μέσω του παράλληλου μηχανογραφικού.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, σε σχέση με το 2020, εισήχθησαν σε ΑΕΙ 13.780 λιγότεροι υποψήφιοι (35.148 - 21.368). Επισημαίνεται παράλληλα πως η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) δεν επηρεάζει τους υποψηφίους που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες και εισέρχονται στη Σχολή/Τμήμα της επιλογής τους.

Με επιδόσεις χαμηλότερες από 7 στα 20 για τα ΓΕΛ και 5,5 στα 20 για τα ΕΠΑΛ, ένας υποψήφιος δεν εισάγεται πλέον στα πανεπιστήμια. Το 2020 υποψήφιος από ημερήσιο ΓΕΛ εισήχθη σε ΑΕΙ με 0,625/20 και από ημερήσιο ΕΠΑΛ με 2,7/20. Το....

Β. Κοντοζαμάνης: Ο νόμος αναστολής θα εφαρμοστεί - Το ΕΣΥ έτοιμο για τη λειτουργία του από την επόμενη εβδομάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυξάνεται ο εμβολιασμός των υγειονομικών και έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζομάνης, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μία φορά ότι ο νόμος της αναστολής καθηκόντων από 1η Σεπτεμβρίου, για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί, θα εφαρμοστεί.

Εξήγησε επίσης ότι επειδή οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα προπληρώνονται, όσοι τεθούν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων θα αναζητηθούν τα ποσά ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Σχετικά με το σχέδιο του υπουργείου Υγείας για την λειτουργία από την επόμενη....

Ανεπίσημα, είναι....

 - Άντε με το καλό να μπει στην κυβέρνηση βουλευτής της Εύβοιας και να βάλει στο γραφείο τύπου του υπουργείου τον ραδιοφωνατζή!!!
Έτσι κι αλλιώς ο χορηγός του και μέγας πρώην προμηθευτής του Δήμου, του έχει βάλει τα δύο πόδια σε ένα....

Έχω αλλάξει...

 - Η αλήθεια είναι πως έχω αλλάξει και μ΄ αρέσει που έχω καταφέρει ν΄ αλλάξω.
Δεν ήταν επιδίωξή μου, αλλά δεν μπορούσα να συνεχίσω να κάνω πως δεν καταλαβαίνω τους κωλοτούμπες, τους διπρόσωπους, τους φαντασιόπληκτους και τους δήθεν.
Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση, να παριστάνουν τους φίλους, ενώ ήταν φίδια και ήθελαν να κοιτάζουν τον εαυτούλη τους.
Έχω αλλάξει, γιατί απλά έχω μάθει να μην είμαι μαλάκας.
Δεν τους ενοχλώ και δεν ασχολούμαι μαζί τους.
Φυσικά δεν θα βάλω πλάτη ποτέ για κανέναν από αυτούς, γιατί το έκανα στο παρελθόν, με την ελπίδα πως θα....

Europa League

Τους αντιπάλους του στη φάση των ομίλων του Europa League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 έμαθε ο Ολυμπιακός, μετά τη σχετική κλήρωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/8) στην Κωνσταντινούπολη. Οι «ερυθρόλευκοι» κληρώθηκαν στον 4ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αντιμετωπίσουν τη γερμανική Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, την τουρκική Φενερμπαχτσέ και τη βελγική Αντβέρπ. Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League είναι προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι Πειραιώτες θα ολοκληρώσουν τις υποχρεώσεις τους σε αυτή τη φάση στις 9 Δεκεμβρίου.

 Η Κλήρωση των ομίλων
Πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/8) στην Κωνσταντινούπολη η κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Europa League. Η πρεμιέρα των ομίλων είναι προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 21 Οκτωβρίου, στις 4 Νοεμβρίου, στις 25/11 και στις 9 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους ομίλους του Europa League προκρίνονται στη φάση των «16», ενώ οι δεύτεροι των ομίλων του Europa League πηγαίνουν στον νέο «νοκ άουτ» γύρο των πλέι οφ, όπου θα αντιμετωπίσουν τις ομάδες που θα καταλάβουν την τρίτη θέση στους ομίλους του Champions League με «έπαθλο» το «εισιτήριο» για τη φάση των «16». Τέλος, οι ομάδες που θα καταλάβουν την τρίτη θέση στους ομίλους του Europa League συνεχίζουν στον «νοκ άουτ» γύρο των πλέι οφ του Europa Conference League (ECL), όπου θα αντιμετωπίσουν τις δέυτερες ομάδες των ομίλων του ECL.

Τα γκρουπ που προέκυψαν από την κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Europa League έχουν ως εξής:

1ος ΟΜΙΛΟΣ
Λιόν (Γαλλία)....

Europa Conference League

 Τις ομάδες που θα αντιμετωπίσει στη φάση των ομίλων του Europa Conference League για την αγωνιστική περίοδο 2021-22 έμαθε ο ΠΑΟΚ, μετά τη σημερινή (27/8) κλήρωση στην Κωνσταντινούπολη. Ο «Δικέφαλος του βορρά» κληρώθηκε στον 6ο όμιλο, στο πλαίσιο του οποίου θα αναμετρηθεί με την Κοπεγχάγη από τη Δανία, τη Σλόβαν Μπρατισλάβα από τη Σλοβακία και τη Λίνκολν Ρεντ Ιμπς από το Γιβραλτάρ. Οι Θεσσαλονικείς θα δώσουν το πρώτο παιχνίδι τους στους ομίλους στις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ η τελευταία αναμέτρησή τους σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης είναι προγραμματισμένη για τις 9 Δεκεμβρίου.

Η κλήρωση των ομίλων

Πραγματοποιήθηκε σήμερα (27/8) στην Κωνσταντινούπολη η κλήρωση για τη φάση των ομίλων του Europa Conference League. Η πρεμιέρα των ομίλων είναι προγραμματισμένη για τις 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι υπόλοιπες πέντε αγωνιστικές θα διεξαχθούν στις 30 Σεπτεμβρίου, στις 21 Οκτωβρίου, στις 4 Νοεμβρίου, στις 25/11 και στις 9 Δεκεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ομάδες που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση στους ομίλους του Europa Conference League προκρίνονται στη φάση των «16». Από την πλευρά τους, οι δεύτεροι των ομίλων του Europa Conference League πηγαίνουν στον «νοκ άουτ» γύρο των...

Εμβόλιο τώρα...

-Δυστυχώς ο κορονοϊός είναι εδώ και τα όπλα που έχουμε για να τον αντιμετωπίσουμε, είναι το εξής ένα, ΕΜΒΟΛΙΟ.
Όποιος ανακάλυψε κάτι άλλο, ας βγει να το πει για να το μάθουμε όλοι.
Από πότε άραγε οι μειοψηφίες έχουν περισσότερα δικαιώματα από τις πλειοψηφίες;
Κύριοι της κυβέρνησης, όχι μπρος πίσω και όχι στις παρατάσεις και ξανά παρατάσεις.
Εφαρμογή των μέτρων παντού και χωρίς εξαιρέσεις.
Τι θα πει δεν θέλουν να κάνουν εμβόλια αυτοί που εργάζονται σε νοσοκομεία και μονάδες υγείας γενικότερα; Αν δεν θέλουν, ας πάνε στα σπίτια τους, αλλά δεν είναι δυνατόν να ζητούν να τους επιτρέψει η κυβέρνηση να βάζουν σε κίνδυνο την ζωή ασθενών, από οποιοδήποτε νόσημα. Δεν είναι δυνατόν να θέλουν να μπούνε σε αναστολή και να έχουν τον μισθό τους.
Ξέρουμε πολλούς οι οποίοι είχαν μπει σε αναστολή εργασίας, επειδή στο σπίτι είχαν άνθρωπο με κάποιο νόσημα ή επειδή οι ίδιοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Υπήρχαν τέτοιοι και στους υγειονομικούς και στους εκπαιδευτικούς.....

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ

Σήμερα εκταμιεύεται η τρίτη δόση προκαταβολών
Πρόταση για κεφαλαιακή ενίσχυση επιχειρήσεων για την αποκατάσταση απολεσθέντος εισοδήματος

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συναντήθηκε νωρίτερα σήμερα, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, με τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Συνάντηση, η οποία είχε προγραμματιστεί αρχικώς, για την Δευτέρα 23 Αυγούστου, αλλά αναβλήθηκε, μετά την εκδήλωση πυρκαγιάς στην περιοχή του Μαρμαρίου της Π.Ε. Εύβοιας.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν φυσικά η τεράστια οικολογική, όσο και οικονομική καταστροφή της βόρειας Εύβοιας και η αντιμετώπιση των πολλαπλών και δυσβάσταχτων επιπτώσεων της σε επαγγελματίες και νοικοκυριά.
Διαπιστώθηκε ότι προχωρούν με ικανοποιητικό ρυθμό οι εκταμιεύσεις αποζημιώσεων, ενώ έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ όλες οι σχετικές αποφάσεις που αφορούν αναστολές και απαλλαγές υποχρεώσεων, στην κατεύθυνση της ανακούφισης και εν συνεχεία της οικονομικής στήριξης των πληγέντων.
Ενδεικτικά ως σήμερα έχουν υποβληθεί 3.151 αιτήσεις για αρωγή, μέχρι...

.....άποψή μας

 - Ήταν φανερό πως δεν θα ξεκινούσαν οι αγώνες κυπέλλου Εύβοιας μέσα στον Αύγουστο και φυσικά φανερό ήταν πως δεν θα ξεκινούσαν και τα πρωταθλήματα μέσα στον Σεπτέμβριο και μόνο η ΕΠΣΕ δεν το έβλεπε.
Φυσικά χρησιμοποίησαν ως άλλοθι τις πυρκαγιές!!!
Κρίμα, γιατί για ακόμη μία φορά, βρίσκουν δικαιολογίες.
Αλήθεια γιατί δεν ξέρουν ακόμη την ημερομηνία της κλήρωσης για τους αγώνες των πρωταθλημάτων; Έβαλαν ημερομηνίες έναρξης για τα πρωταθλήματα, αλλά ψάχνουν από τώρα για δικαιολογίες.
Με ποιο υγειονομικό πρωτόκολλο θα διεξαχθούν αγώνες Κυπέλλου και .....

Ξεκινούν οι εγγραφές μέσω ΕΣΠΑ για το 2021-2022 στους Παιδικούς Σταθμούς, τα ΚΔΑΠ και τα Κ.Δ.Α.Π Μ.Ε.Α. του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας κι Αλληλεγγύης Χαλκίδας σας ενημερώνει ότι ξεκινούν η κατάθεση των voucher από τις ωφελούμενες και η υπογραφή των νέων συμβάσεων για τις εγγραφές στους παιδικούς σταθμούς, τα Κ.Δ.Α.Π. και τα Κ.Δ.Α.Π. - Μ.Ε.Α.. Οι διαδικασίες πραγματοποιούνται από την Τρίτη 24 Αυγούστου έως και τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021 και από ώρα 8:00 -15:00,  στα γραφεία του Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ. (Καμάρες Πλησίον Γηροκομείου)  .
Συγκεκριμένα:
Τρίτη  24/8/2021  και Τετάρτη 25/8/2021    
     Εγγραφές βρεφών και νηπίων στον Α΄ Παιδικό Σταθμό
     Εγγραφές  στο Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α.,.....

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ

 

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνεχίζονται οι επισκευές του κτηρίου της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας. 

Ο Δήμος Χαλκιδέων ανέλαβε και προχωρά στο βάψιμο των προσόψεων του κτηρίου, εργασία η οποία δεν περιλαμβανόταν στην αρχική μελέτη επισκευής.
Στο κτήριο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Χαλκίδας, το τελευταίο διάστημα, εκτελέστηκε σειρά οικοδομικών εργασιών, οι οποίες αφορούσαν στην επισκευή της στέγης (για την αποφυγή εισροής του νερού της βροχής) και των επιχρισμάτων, καθώς και την πλήρη εγκατάσταση συστήματος πυρασφάλειας, σύμφωνα με την εγκεκριμένη από την Πυροσβεστική Υπηρεσία μελέτη. Το κόστος των παραπάνω εργασιών κάλυψε το Υπουργείο Παιδείας, μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό.
Ωστόσο, στις επισκευαστικές εργασίες δεν περιλαμβανόταν το βάψιμο των προσόψεων...

Θοδωρής Ζαγοράκης: "Καλό για όλους το θετικό αποτέλεσμα"

Ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. Θεόδωρος Ζαγοράκης κήρυξε την έναρξη της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, η οποία αποτελεί συνέχιση της Συνέλευσης της 19ης Ιουλίου 2021 και αφορά στην ψήφιση προτάσεων της ΕΕ/Ε.Π.Ο. για τροποποίηση του Καταστατικού και του Κανονισμού. Στην εισαγωγική του ομιλία ο κ. Ζαγοράκης τόνισε τα ακόλουθα.
«Σας καλωσορίζω όλους στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων Μελών της Ε.Π.Ο., η οποία αποτελεί συνέχεια της διακοπείσας Συνέλευσης της 19ης Ιουλίου με θέμα την τροποποίηση του Καταστατικού.
Πριν ξεκινήσουμε θέλω να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια στις δύο ομάδες μας, τον...

ΕΠΟ: Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής

Κατά την τελευταία συνεδρίαση, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε, μεταξύ άλλων, τις εξής αποφάσεις.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής να ανατεθεί στον Κώστα Τσάνα η θέση του Τεχνικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας. Επίσης, εγκρίθηκαν οι προτάσεις για υπογραφή σύμβασης με τους εκπαιδευτές προπονητών Θωμά Μεταξά, Ιωάννη Γκίση, Μιχάλη Μητροτάσιο, Δημήτρη Γαργαλιάνο, Μιχάλη Ιορδανίδη, Άγγελο Κυρανούδη, καθώς και με τον επιστημονικό συνεργάτη των σχολών προπονητών Αχιλλέα Υφαντίδη.

Εγκρίθηκε η εισήγηση της Επιτροπής Ποδοσφαίρου Γυναικών για τον καταρτισμό δύο ομίλων στην Α’ Κατηγορία για το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2021 – 2022, οι οποίοι θα απαρτίζονται από τα εξής σωματεία:

1ος Όμιλος:
Αγροτικός Αστέρας, ΑΕΛ, Ελπίδες Καρδίτσας, Άρης, Γιάννενα, Δόξα 2016, Τρίκαλα...

Ποιος θα ήταν;;;;

 - Δεν μπορέσαμε να παρακολουθήσουμε την βράβευση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο γυναικών. Δεν γνωρίζουμε ποιες ποδοσφαιριστίνες και ποιοι προπονητές βραβεύτηκαν και δεν ξέρουμε αν βραβεύτηκαν και παράγοντες για την προσφορά τους στο ποδόσφαιρο γυναικών.
Αλήθεια εσείς ξέρετε ποιος θα έπαιρνε το .....

Χ. Θεοχάρης στην Εύβοια: Η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι είναι δίπλα στους πληγέντες από τις πυρκαγιές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Την άμεση και ολόπλευρη αρωγή της κυβέρνησης για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές και την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη, ειδικά των τουριστικών επιχειρήσεων της περιοχής, επιβεβαίωσε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, με την επίσκεψή του στη Βόρεια Εύβοια.

   Αφού επισκέφθηκε την Αγία 'Αννα, στο πλαίσιο της αυτοψίας του σε ένα σημείο υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπου, δυστυχώς, υπήρξαν εκτεταμένες καταστροφές, ο κ. Θεοχάρης μετέβη στα Λουτρά Αιδηψού, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του τουριστικού κλάδου.

   Όπως ανέφερε ο υπουργός Τουρισμού, σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνεδρίασης, «το κεντρικό μήνυμα από αυτήν τη συνάντηση είναι ότι είμαστε εδώ. Όλη η κυβέρνηση είναι δίπλα στους ανθρώπους της Βόρειας Εύβοιας και έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για την άμεση επίλυση των ζητημάτων που τους...

Εξασφάλισαν την πλειοψηφία οι ΠΝΠ με τα έκτακτα μέτρα για τις συνέπειες των πυρκαγιών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε από τις αρμόδιες επιτροπές της Βουλής η επεξεργασία του νομοσχεδίου με τις ΠΝΠ που συμπεριλαμβάνουν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κινδύνου των πυρκαγιών και τα έκτακτα μέτρα για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη στήριξη των πληγέντων. Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν μόνον οι βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 καταψήφισαν το νομοσχέδιο. Επιφύλαξη για την Ολομέλεια δήλωσαν το Κίνημα Αλλαγής και η Ελληνική Λύση. Το νομοσχέδιο με τα έκτακτα μέτρα εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια, την προσεχή Τρίτη.

Κλείνοντας τη μαραθώνια συνεδρίαση, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωνσταντίνος Σκρέκας είπε ότι στην παρούσα φάση στόχος είναι η προστασία των δασικών οικοσυστημάτων και των οικισμών που βρίσκονται πλησίον των καμένων περιοχών, από πλημμυρικά φαινόμενα και να στηριχθούν όσοι δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις των καταστροφικών πυρκαγιών, σε οικονομικό επίπεδο και είδαν...

Νέα καταγγελία εναντίον του Μπέου: «Με έστειλαν στο ΚΑΤ μετά από εντολή του»

Σοκ προκαλούν τα όσα καταγγέλει ο υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, Κωνσταντίνος Σταυρίδης, για τον ξυλοδαρμό του. Κατέθεσε μήνυση εναντίον του Αχιλλέα Μπέου, έπειτα από την παραδοχή ενός εκ των δραστών πως ο Δήμαρχος Βόλου ήταν ο εντολέας.

πηγη:https://www.to10.gr/
Ακόμα ένας ξυλοδαρμός παράγοντα, ακόμα ένα «χτύπημα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο πρόεδρος της νεοσύστατης ομάδας «ΑΕ Μαυρουδίου 2021», Κωνσταντίνος Σταυρίδης και υποψήφιος για την προεδρία της ΕΠΣ Θεσπρωτίας, δέχτηκε επίθεση από πέντε μπράβους πριν από μερικές μέρες και στη μήνυση την οποία κατέθεσε αναφέρει πως ο Αχιλλέας Μπέος ήταν εκείνος που έδωσε την εντολή για τον άγριο ξυλοδαρμό του.
Συγκεκριμένα, ο Σταυρίδης με αφορμή την ιδιότητα του ως πρόεδρος του Μαυρουδίου, αποφάσισε να κατέβει στις εκλογές της ΕΠΣ ως ανεξάρτητος και όχι με κάποια...

Ο πρόεδρος κ. Καρλατήρας

 - Αγωνιστής ο πρόεδρος του ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ κύριος Βασίλης Καρλατήρας και το έχει αποδείξει. Πήρε ένα Σωματείο το οποίο οργανωτικά ήταν καφενείο και το έκανε ομάδα, με κύρος και αξιοπρέπεια.
Έχει καλούς συνεργάτες και καλύπτει όλα τα γούστα.
Έχει "ντόπερμαν, έχει γάτες" και όλοι τους έχουν το πείσμα και την υπομονή γαϊδάρου!!!!!
Αγωνιστικά θα δείξει, αν και όλα πάνε μια χαρά, ακόμη κι αν χρειασθεί να παίξουμε ποδόσφαιρο όχι .....

Υπ. Εργασίας: Το νέο πλαίσιο για τις απεργίες και τα Μητρώα Συνδικαλιστικών Οργανώσεων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διευκρινίσεις αναφορικά με το νέο καθεστώς που διέπει τις απεργίες στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, στις επιχειρήσεις δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας, παρέχει με εγκύκλιο, που εκδόθηκε σήμερα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Παράλληλα, με υπουργική απόφαση ενεργοποιούνται από 1.1.2022 τα Μητρώα Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Οργανώσεων Εργοδοτών, που επίσης προβλέπει ο νόμος.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισημαίνονται τα εξής:

«Α. Η εγκύκλιος αναφέρεται στις διατάξεις για την εξασφάλιση ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας κατά τη διάρκεια απεργιών σε επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, στην απαγόρευση πραγματοποίησης απεργιών που έχουν κηρυχθεί...

Β.Κικίλιας: Να κινητοποιηθούν όλοι οι συναρμόδιοι μηχανισμοί, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι συναρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους ανεμβολίαστους, εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Αναφερόμενος στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους υγειονομικούς είπε ότι η επιτροπή βιοηθικής έχει ήδη καταλήξει ότι θα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι υγειονομικοί. Όπως εξήγησε, «η συντριπτική πλειονότητα γιατρών πάνω από 95% έχει εμβολιαστεί και θα συνεχίσουν εμβολιάζονται και οι νοσηλευτές».

«Αυτοί που αντιδρούν είναι κάποιοι συνδικαλιστές μια ισχνή μειοψηφία», είπε...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Μέσα στην γενική μαυρίλα, είχαμε χθες και την πρόκριση του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ και του ΠΑΟΚ και αυτό έφερε κάποιους παραπάνω βαθμούς στην Ελλάδα. Θα έχουμε λοιπόν δύο ομάδες μας στους ομίλους και να ευχηθούμε καλή επιτυχία για την συνέχεια.
Δυστυχώς χθες, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο ο διοικητής του ΑΤ ΕΡΕΤΡΙΑΣ. Περιμένουμε να καταλήξουν οι ειδικοί στο αν ήταν δολοφονία ή αυτοκτονία. Η ουσία πάντως δεν αλλάζει. Ένας νέος άνθρωπος δεν είναι ..

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021 στον Δήμο Χαλκιδέων

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε σήμερα, Πέμπτη 26 Αυγούστου  2021, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, σας ενημερώνουμε ότι ο κίνδυνος πυρκαγιών στον Δήμο Χαλκιδέων εκτιμάται πολύ υψηλός (κατηγορίας 4) για αύριο, Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.
Για τους ανωτέρω λόγους:

Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά...

Στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας με τον 12ο συντελεστή ο ΠΑΟΚ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε στους ομίλους του νεοσύστατου Europa Conference League μετά τη νίκη του με 2-0 στην έδρα της Ριέκα και θα είναι μία απ’ τις 32 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα την Παρασκευή (27/08, 14:30) στην κλήρωση των γκρουπ που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Ο δικέφαλος του Βορρά θα βρίσκεται στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας, έχοντας τον 12ο συντελεστή στο UEFA club ranking απ’ τις ομάδες που συμμετέχουν στη φάση των ομίλων (20.000 βαθμοί).

Απευθείας στους «16» προκρίνονται μόνο οι πρώτοι των ομίλων, αφού οι ομάδες που θα τερματίσουν στην δεύτερη θέση θα παίξουν διπλούς αγώνες νοκ-άουτ με τις ομάδες που θα κατακτήσουν την τρίτη θέση στους ομίλους του Europa League, σε έναν επιπλέον γύρο, με έπαθλο μία θέση στους 16 της διοργάνωσης.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση των ομίλων του Europa Conference League έχει ως εξής:
 ...

1o ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ρόμα (Ιταλία)                 90.000
Τότεναμ (Αγγλία)              88.000
Βασιλεία (Ελβετία)            49.000
Σλάβια Πράγας (Τσεχία)        43.500
Κοπεγχάγη (Δανία)             43.500
Γάνδη (Βέλγιο)                26.500
Άλκμααρ (Ολλανδία)            21.500
ΛΑΣΚ Λίντσερ (Αυστρία)        21.000

 2o ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Φέγενορντ (Ολλανδία)          21.000
Καραμπάχ (Αζερμπαϊτζάν)       21.000
Μακάμπι Τελ-Αβίβ (Ισραήλ)     20.500
ΠΑΟΚ (ΕΛΛΑΔΑ)                 20.000
Ρεν (Γαλλία)                  19.000
Παρτίζαν (Σερβία)             18.000
Κλουζ (Ρουμανία)              16.500
Ζόρια (Ουκρανία)              15.000

3o ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Ουνιόν Βερολίνου (Γερμανία)   14.714
ΤΣΣΚΑ Σόφιας (Βουλγαρία)       8.000
Φίτεσε (Ολλανδία)              7.840
Σλόβαν Μπρατισλάβας (Σλοβακία) 7.500
Γιάμπλονετς (Τσεχία)           7.000
Άλασκερτ (Αρμενία)             6.500
Φλόρα Τάλιν (Εσθονία)          6.250
Καϊράτ Αλμάτι (Καζακστάν)      6.000

4o ΓΚΡΟΥΠ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ
Λίνκολν (Γιβραλτάρ)            5.750
Ράντερς (Δανία)                5.575
Ομόνοια (Κύπρος)               5.550
Ανόρθωση (Κύπρος)              5.550
Έλσίνκι (Φινλανδία)            5.500
Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)         4.875
Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία)       4.200
Μούρα (Σλοβενία)               3.000

Oι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού. Τα γκρουπ δυναμικότητας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε «σβηστά» στους ομίλους του Europea League και αύριο το μεσημέρι (27/8, 13:00, Κωνσταντινούπολη) θα μάθει τους αντιπάλους του στην κλήρωση. Ήδη από χθες (25/8) είχε γίνει γνωστό πως η ομάδα του Πειραιά θα βρίσκεται στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας 

Η ομάδα του Πειραιά έχει την έκτη υψηλότερη βαθμολογία της UEFA μεταξύ των 32 ομάδων της φάσης των ομίλων. Αποφεύγει σίγουρα Λιόν, Νάπολι, Λεβερκούζεν, Λάτσιο, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μονακό και Μπράγκα, που είναι επίσης στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας.

Στο ανανεωμένο Europa League, οι πρώτοι κάθε ομίλου προκρίνονται απευθείας στους «16», ενώ οι δεύτεροι και οι τρίτοι των ομίλων του Champions League θα δώσουν έναν επιπλέον γύρο νοκ άουτ νωρίτερα. Η φάση των ομίλων αρχίζει στις 16 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 9 Δεκεμβρίου.

Τα γκρουπ δυναμικότητας ενόψει της κλήρωσης της φάσης των ομίλων του Europa League (σε παρένθεση η βαθμολογία τους στην UEFA):

1ο Γκρουπ: Λιόν (76.000), Νάπολι (74.000), Λεβερκούζεν (57.000), Λάτσιο...

«Σβηστά» στους ομίλους ο Ολυμπιακός

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εύκολα, καθαρά και χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ο Ολυμπιακός έφυγε με το ισόπαλο 2-2 από το "Tehelné Pole" της Μπρατισλάβας στον δεύτερο αγώνα με τη Σλόβαν και μετά το 3-0 του πρώτου αγώνα στο «Γ. Καραϊσκάκης», πήρε «σβηστά» την πρόκριση στους ομίλους του Europa League, με συνολικό σκορ 5-2. Οι Ελ Αραμπί και Ονιεκούρου σημείωσαν τα δύο «ερυθρόλευκα» τέρματα, ισοφάρισαν δύο φορές οι Σλοβάκοι με τους Εντί και Γκριν, που έμειναν με δέκα παίκτες μετά την αποβολή του Ντε Μάρκο στο 26’.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με ξεκάθαρη διάθεση να κρατήσει την μπάλα και να διαχειριστεί το προβάδισμά του από τον πρώτο αγώνα και να «τελειώσει» οριστικά το θέμα της πρόκρισης με ακόμη ένα γκολ.

Οι Σλοβάκοι απ’ την πλευρά τους προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις και στο 15’ έφτασαν κοντά στο γκολ όταν ο Εντί βγήκε στην αντεπίθεση, ξέφυγε απ' τον Σισέ, έκανε το πλασέ μπροστά απ' τον...

Στους ομίλους του Conference League ο ΠΑΟΚ

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θέση στους ομίλους του Conference League εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος», μετά το 1-1 στο πρώτο ματς στο γήπεδο της Τούμπας (19/8), νίκησε απόψε (26/8) στην Κροατία τη Ριέκα, για τα πλέι οφ της διοργάνωσης, με 2-0 και έδωσε συνέχεια στο φετινό ευρωπαϊκό του ταξίδι. Ο Ομάρ Ελ Καντουρί άνοιξε το σκορ στο 11’ λεπτό και ο Μουργκ στο 80’ λεπτό διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Οι Θεσσαλονικείς θα μάθουν τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση του Conference League στην αυριανή κλήρωση που θα διεξαχθεί στη Νιόν.

Ένταση και ενεργητικότητα τα χαρακτηριστικά για αμφότερες τις ομάδες στην αρχή του παιχνιδιού. Ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να έχει τον έλεγχο και να γίνεται πιο απειλητικός, με συνέπεια στο 6’ λεπτό να σημαδέψει δύο φορές το δοκάρι με τους Σβαπ και Ελ Καντουρί.

Το ίδιο δίδυμο έβαλε την... υπογραφή του, με απόλυτη επιτυχία, πέντε λεπτά αργότερα. Στο 11’, ειδικότερα, σε αντεπίθεση για τους «ασπρόμαυρους», ο Σβαπ...