Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Δύο μετάλλια η Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Δύο μετάλλια, αμφότερα στο τριπλούν ανδρών, κατέκτησε η Ελλάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου της Κωνσταντινούπολης. Ο Νίκος Ανδρικόπουλος κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο αγώνισμα με καλύτερο άλμα στα 16,39μ., ακολουθούμενος από τον Δημήτρη Τσιάμη, που κατετάγη τρίτος με 16,29μ.

Την καλύτερη φετινή της επίδοση πέτυχε η Αναστασία Μαρινάκου, τερματίζοντας....

....σφηνάκια

 - Μεγάλε δεν είναι δυνατόν να κάνεις τέτοια γκάφα. Δεν είναι δυνατόν να έχεις συνομιλητή τον κ. Κώστα  Μαρκόπουλο και να μιλάς για γυρολόγους πολιτικούς!!!! Συγνώμη δηλαδή, αλλά είναι χτύπημα κάτω από την μέση...

Χαλκιδική: Συλλέγει τα «δάκρυα» από 4.500 πεύκα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχει δύο παιδιά και ...4.500 δένδρα του δάσους να φροντίσει. Ξεκινάει να δουλεύει απ' το ξημέρωμα και όταν η εργασία του βρίσκεται στο αποκορύφωμά της, κοιμάται από τις 8 το βράδυ, προκαλώντας συχνά τα πειράγματα των φίλων του. Με αφόρητη ζέστη ή με δυνατό κρύο και βροχή, φορτωμένος με το βάρος του εξοπλισμού και της σοδειάς, διανύει κάθε ημέρα ανηφόρες και κατηφόρες πολλών χιλιομέτρων. Δουλεύει σε περιβάλλον που κρύβει πολλούς κινδύνους και παρά τη φυσική και αδιαμφισβήτητη ομορφιά των πεύκων γύρω του, η δύσκολη πρόσβαση στις κακοτράχαλες πλαγιές και δασωμένες λαγκαδιές, τον αναγκάζει συχνά ν' ανοίγει μόνος του τα μονοπάτια που θα περπατήσει. Το άγχος του για την προστασία του δάσους είναι τεράστιο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες, σε σημείο μάλιστα, που πολλές φορές μένει ξάγρυπνος όλο το 24ωρο προκειμένου να προσέχει τον κίνδυνο της ξαφνικής πυρκαγιάς, ιδίως όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η ένταση των ανέμων.

Ο 54χρονος Θανάσης Βαλάσης είναι επαγγελματίας ρητινοσυλλέκτης που ζει και αναπνεύει από (και για) το δάσος. Από τους λίγους στην Β. Ελλάδα που εξακολουθούν να δουλεύουν σήμερα μέσα στα δάση της Χαλκιδικής για να....

Βασικός στο all star game o Giannis

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την 5η του συμμετοχή σε all star game θα σημειώσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στις 7 Μαρτίου. Ο Ελληνας σούπερ σταρ θα ξεκινήσει στη βασική πεντάδα, αλλά δεν θα είναι ο αρχηγός. 

Ο Κέβιν Ντουράντ ήταν αυτός που συγκέντρωσε περισσότερους ψήφους στην Ανατολή και πιο συγκεκριμένα 5.567.106, ενώ δεύτερος ήταν ο Giannis με 4.459.276.

Πρώτος συνολικά σε ψήφους ήταν ο Λεμπρόν Τζέιμς με 5.922.554 που θα είναι κι...

Εξ αποστάσεως το εαρινό εξάμηνο 2021 στα πανεπιστήμια

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά από σχετική εισήγηση της επιτροπής των Ειδικών, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε την πραγματοποίηση του εαρινού εξαμήνου 2021 στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών μόνο με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι λεπτομέρειες αναμένεται να καθορισθούν σύμφωνα με αποφάσεις των οργάνων των ΑΕΙ.

Σχετικά με τις κλινικές, πρακτικές και εργαστηριακές ασκήσεις, το υπουργείο ενημέρωσε ότι θα ισχύσουν όσα περιλαμβάνονται στην εκάστοτε τροποποιούμενη κοινή υπουργική απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας».

Αναφέρει ειδικότερα το υπουργείο: «Επιτρέπεται η μετακίνηση μόνον για λόγους συμμετοχής σε κλινικές ασκήσεις φοιτητών τελευταίου έτους προγράμματος σπουδών α΄ κύκλου Τμημάτων/Σχολών Επιστημών Υγείας Α.Ε.Ι. ή για λόγους...

Κορονοϊός-Ελλάδα: 1.424 νέα κρούσματα, 325 διασωληνωμένοι, 23 θάνατοι

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.424, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 178.918 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 47 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.921 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 23, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.272 θάνατοι. Το 95,7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 87,7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.270 ασθενείς. Οι νέες εισαγωγές ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 247 (ημερήσια μεταβολή -10.83%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 222 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι τα 44 έτη ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι τα 79 έτη. 

Γεωγραφική κατανομή των 1.424 κρουσμάτων covid-19

Η γεωγραφική κατανομή των 1.424 κρουσμάτων covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ έχει ως εξής:

71 κρούσματα στην Π.Ε. Ανατολικής Αττικής      

82 κρούσματα στην Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών  ....

"Τα παρατράγουδα"

 - Καημένο νέο παρατράγουδο, τι έγινε;
Τι σε φοβίζει;
Γιατί έχεις επιστρατεύσει ακόμη και ανθρώπους της παράγκας, για να φοβίσεις εμάς και όχι μόνο;
Γιατί προσπαθείς να πείσεις τους εξυγιαντές, ώστε να σε προστατεύσουν, από την αλήθεια που θα σε ξεσκεπάσει;
Καημένο νέο παρατράγουδο, έρχεται η ώρα που θα κάνουμε ...

Τρέχουμε τώρα....


 - Εγγυήσεις θα ζητήσουν από την ΕΠΟ, ομάδες Γ΄  Εθνικής και Α΄ Εθνικής  Γυναικών για να δεχθούν να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.
Αν δεν τους εγγυηθούν πως τα πρωταθλήματα θα ολοκληρωθούν κι αν δεν εξασφαλισθούν το ότι τα τεστ για τον......

Το χιόνι ήταν πιο υγρό και πιο βαρύ, γι’ αυτό έπεσαν πολλά δέντρα κατά την κακοκαιρία «Μήδεια»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το χιόνι δεν έχει πάντα το ίδιο βάρος, και στην τελευταία κακοκαιρία «Μήδεια» οι καιρικές συνθήκες ήσαν τέτοιες, που το χιόνι ήταν βαρύτερο σε σχέση με προηγούμενες κακοκαιρίες, με αποτέλεσμα να πέσουν πιο εύκολα τα δέντρα. Αυτό προκύπτει από σχετική ανάλυση των επιστημόνων του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Όπως επισημαίνουν, η μορφή του χιονιού και η υφή του μπορεί να διαφέρουν πολύ, τόσο κατά τη χιονόπτωση όσο και κατά τη χιονόστρωση. Τα διαφορετικά ήδη χιονιού έχουν και διαφορετικό βάρος. Όσο περισσότερο νερό περιέχει μέσα του το χιόνι, τόσο πιο βαρύ.

Το αφράτο χιόνι, που ονομάζεται και ξηρό και το οποίο παρατηρείται σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν), είναι το πιο ελαφρύ από όλα, έχοντας βάρος 4 κιλά ανά τετραγωνικό μέτρο.Το κανονικό χιόνι, σε ελαφρώς αρνητικές θερμοκρασίες, έχει προσεγγιστικά τριπλάσιο βάρος ανά....

Από την Καβάλα στην Καλιφόρνια... Η ιστορία της Σάρας Χαΐμ και της οικογένειάς της μέσα από τις στάχτες του πολέμου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ένα φθινοπωρινό απόγευμα του 2015, η Τσέχα ιστορικός Κατερίνα Κράλοβα παρακολουθούσε μια εκδήλωση δωρητών του Μουσείου Μνήμης Ολοκαυτώματος στην Ουάσιγκτον των Ηνωμένων Πολιτειών (United States Holocaust Memorial Museum), πολλοί εκ των οποίων ήταν απόγονοι επιζησάντων του Ολοκαυτώματος. Η τσέχικη καταγωγή της ήταν αυτή που έκανε κάποιον ερευνητή του Μουσείου να τη συστήσει σ' έναν απ' αυτούς, τον Χάρι Ζιν (Harry Zinn), ο πατέρας του οποίου προερχόταν από την εβραϊκή κοινότητα της Τσεχοσλοβακίας και είχε κατορθώσει να βγει νικητής από το κολαστήριο του Άουσβιτς ύστερα από 33 μήνες απόλυτης φρίκης. Δεν ήταν, όμως, μόνο η εθνική καταγωγή της ιστορικού, αυτή που την «έδενε» -όπως στη συνέχεια αποκαλύφθηκε- με τον απόγονο ενός Τσέχου Εβραίου αλλά και η κοινή αγάπη τους για την Ελλάδα.

Η μητέρα του Χάρι Ζιν, Σάρα, είχε καταγωγή από την Καβάλα, ενώ η Κατερίνα Κράλοβα, όπως η ίδια εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων σε άψογα ελληνικά, μελετάει επισταμένα εδώ και χρόνια την ιστορία των Εβραίων της Ελλάδας. Μάλιστα, το ερευνητικό και συγγραφικό της έργο είναι πολύ πλούσιο και αφορά τη θέση των θυμάτων της πολιτικής και κοινωνικής αδικίας στη σύγχρονη ιστορία, ειδικότερα στις περιπτώσεις του ναζισμού στη νοτιοανατολική Ευρώπη και του Εμφυλίου Πολέμου, της γερμανικής κατοχής και του αντισημιτισμού στην Ελλάδα.

Ήταν όλες αυτές οι συμπτώσεις που έκαναν τον Χάρι Ζιν να προσκαλέσει την Κατερίνα Κράλοβα στην Καλιφόρνια, εκεί όπου μέσα από τις αφηγήσεις της θείας του, αφού η μητέρα του δεν βρισκόταν πλέον στη ζωή, «ξετυλίχθηκε» η συναρπαστική ιστορία της Σάρα Χαΐμ και της οικογένειάς της. Μια ιστορία ενός ταξιδιού -διά πυρός και σιδήρου- από την Καβάλα ως...

Μπεκατώρου: «Είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ή σβήνεται»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συνέντευξη παραχώρησε η Σοφία Μπεκατώρου, η οποία αναφέρθηκε στην υπόθεση βιασμού της που κατήγγειλε στον εισαγγελέα. Η Ολυμπιονίκης τόνισε ότι αυτό που της συνέβη είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ή σβήνεται;.
«Ήταν και για μένα κάτι πρωτόγνωρο. Πράγματι έλαβα πάρα πολλά μηνύματα, ειδικά τον πρώτο καιρό. Υπήρξαν πολλές γυναίκες αλλά και άντρες που ένιωσαν οικειότητα και μοιράστηκαν μαζί μου μια κακοποιητική εμπειρία. Άλλοι το κατήγγειλαν, ενώ κάποιοι άλλοι μπήκαν σε μια διαδικασία να αναζητήσουν ψυχολογική υποστήριξη από κάποιον ειδικό. Το τραύμα που αφήνει μια κακοποιητική εμπειρία δεν μπορεί να λυθεί μόνο του. Ένα μοίρασμα μέσα στην οικογένεια ή με έναν φίλο δεν μας βοηθά να το ξεπεράσουμε. Είναι κάτι που δεν ξεχνιέται ή σβήνεται. Είναι σαν πένθος που πάντα κουβαλάς και πρέπει να βρεις τον τρόπο να το διαχειριστείς», ανέφερε αρχικά στο περιοδικό ΟΚ και συνέχισε:

«Έχω χάσει τη μαμά και την αδελφή μου. Έχω έναν αδελφό και τον μπαμπά μου,....

...μικρά, μικρά

 - Το αποτέλεσμα των Περιφερειακών εκλογών είναι γνωστό και καλά θα κάνουν η κυρία Μπατζελή και ο κ. Αναγνωστάκης να το ξαναδιαβάσουν.  Οι δυο τους μαζί πήραν 81.300 ψήφους την πρώτη Κυριακή και ο Φάνης πήρε περίπου 127.000 ψήφους μόνος του!!! Τι να συγκρίνουμε λοιπόν;
Όλες οι παρατάξεις της Περιφέρειας πλην του Φάνη και του Γκλέτσου οι οποίες συμμετείχαν στην Β΄ Κυριακή, συγκέντρωσαν 98.288 ψήφους, ενώ η παράταξη του Φάνη μόνη της συγκέντρωσε 127.000 ψήφους!!!
Την Β΄ Κυριακή κυρία Μπατζελή και κύριε Αναγνωστάκη, η παράταξη του Φάνη συγκέντρωσε μόνη της 122.031 ψήφους, δηλαδή 4.788 λιγότερες από αυτές που πήρε την Α΄ Κυριακή, ενώ η παράταξη του κ. Γκλέτσου την Β΄ Κυριακή συγκέντρωσε με όλους εσάς παρέα110.904 ψήφους, δηλαδή 35.000 ψήφους παραπάνω από....

Περίπου 40.000 ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού εκδόθηκαν μέχρι σήμερα, κάθε μέρα γίνονται περίπου 21.000 εμβολιασμοί

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περίπου 40.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού έχουν εκδοθεί ψηφιακά μόλις μια μέρα μετά την λειτουργία της πλατφόρμας μέσω του gov.gr.

Η ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης δηλώνει ιδιαίτερα ικανοποιημένη με όλη την διαδικασία του εμβολιασμού από το αρχικό της στάδιο, τον τρόπο δηλαδή των ραντεβού μέχρι και το τελικό όπως η έκδοση της βεβαίωσης.

Τις καινοτομίες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και σε διεθνές επίπεδο έχει επισημάνει ο υπουργός, Κυριάκος Πιερρακάκης αναφερόμενος στον τρόπο διαδικασίας του εμβολιασμού, ο οποίος γίνεται είτε μέσω ψηφιακών καναλιών, το emvolio.gov.gr ή την άυλη συνταγογράφηση, είτε μέσω φυσικών καναλιών όπως την παρουσία σε φαρμακεία ή ΚΕΠ, ενώ από χθες προστίθεται και η βεβαίωση εμβολιασμού κατά της πανδημίας είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλη είτε από Δευτέρα μέσω ΚΕΠ κατόπιν ραντεβού. Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, «ηθελημένα επιλέξαμε να μην χρησιμοποιήσουμε τηλεφωνικό κέντρο γιατί διαγνώσαμε ότι ο όγκος της ζήτησης θα είναι πολύ μεγαλύτερος από την κλίμακα της προσφοράς».

Περίπου 21.000 εμβολιασμοί την ημέρα

Όσον αφορά στα ραντεβού που κλείνονται πραγματοποιούνται σε ποσοστό άνω του 98%, ενώ σε καθημερινή βάση γίνονται 21.000 εμβολιασμοί. Ήδη, έχουν πραγματοποιηθεί περίπου 700.000 εμβολιασμοί, με 4680.000 πολίτες να έχουν....

Σαρρής: "Διεθνείς ποδοσφαιριστές υποκινούμενοι από παράγοντες έκαναν λυσσαλέο πόλεμο στο Ρανιέρι

Πηγή: https://soccerplus.gr

Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, που πρόσφατα αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την επονομαζόμενη υπόθεση της «Συμμορίας» φιλοξενήθηκε στην ΕΡΑ Σπορ από τον Αγγελο Στίμο και αναφέρθηκε στην δικαστική του περιπέτεια αλλά και για όσα έγιναν στην ΕΠΟ επί των ημερών του.Αναλυτικά όσα είπε σε απόδοση του SoccerPlusΑρχικά ανέφερε: «Βρεθήκαμε κατηγορούμενοι κάποιοι άνθρωποι που ποτέ δεν είχαμε κατηγορηθεί για κάτι. Και ενώ παρήγαμε ένα έργο στην ΕΠΟ, που πιστεύω ήταν θετικό, ξαφνικά βρεθήκαμε στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Στήθηκε μία σκευωρία και ευτυχώς η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή και μετά από μία πολύ σωστή δικαστική έρευνα απέδειξε πως ήταν όλη αυτή η υπόθεση ήταν μία σκευωρία».

Για ποιο λόγο κατηγορήθηκε: «Ήθελαν να χτυπήσουν εμένα προσωπικά γιατί δεν τους άρεσαν αυτά που γίνονταν στην ΕΠΟ. Εγώ στην ΕΠΟ άλλαξα το καταστατικό και τους 57 εκλέκτορες τους έκανα 187 με προοπτική να γινόταν 210. Μείωσα τους μισθούς, μείωσα τα λειτουργικά έξοδα. Πρώτη φορά η ΕΠΟ απέκτησε ISO, έβαλα τα οικονομικά σε μία τάξη. Και όμως μας αντιμετώπιζαν σαν εγκληματίες, χωρίς να έχουν στοιχεία και μας έριχναν λάσπη. Οσοι είχαν θιχτεί τα έβγαζαν πρωτοσέλιδα. Η όλη υπόθεση αποσκοπούσε να βλάψει το Ολυμπιακό και τον κ. Μαρινάκη. Όλοι αυτοί που έλεγαν διαφορά στην ανάκριση και την προανάκριση στο δικαστήριο είπαν άλλα, γιατί φοβήθηκαν τις μηνύσεις. Είχε....

Αναμέτρηση κορυφής στη Νίκαια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το παιχνίδι ανάμεσα σε Ιωνικό και Λεβαδειακό, που θα πραγματοποιηθεί στη Νίκαια την Κυριακή (21/2, 14:45) δεσπόζει στο πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2.

Οι δυο ομάδες βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, με τον πρωτοπόρο Ιωνικό να γνωρίζει μεσοβδόμαδα απρόσμενη ήττα στη Δράμα από την τοπική Δόξα (2-1) και τους δεύτερους Βοιωτούς να μην εκμεταλλεύονται - εκ νέου - την έδρα τους, μένοντας στη «λευκή» ισοπαλία με τον εκ των ουραγών, Απόλλωνα Λάρισας. Μία ημέρα νωρίτερα, στο Παγκρήτιο (20/2, 14:30), Εργοτέλης και Παναχαϊκή, που ακολουθούν στην κατάταξη, θα δώσουν τη δική τους «μάχη» με στόχο να παραμείνουν κοντά στην κορυφή.

Αμφίρροπη αναμένεται και η αναμέτρηση στα Τρίκαλα (21/2, 14:45), με τον τοπικό ΑΟΤ να περιμένει τον Διαγόρα Ρόδου ενώ ως φαβορί θα μπει στην Ξάνθη Arena η ομάδα της Θράκης για το παιχνίδι κόντρα στον ουραγό - και δίχως νίκη - ΟΦ Ιεράπετρας. Απόλλων Λάρισας και Χανιά θα διεκδικήσουν στη Φιλιππούπολη (15/2, 14:00) το «τρίποντο» που θα τους απομακρύνει από τις τελευταίες θέσεις ενώ η φορμαρισμένη Δόξα ευελπιστεί πως θα προσθέσει κι άλλο αλάτι στις πληγές της ΑΕ Καραϊσκάκης, καθώς οι δυο ομάδες κοντράρονται στη Δράμα (20/2, 14:45).

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της Super League 2:...

Περαστικά σου δήμαρχε

Εδώ και κάποιες μέρες ο πρώην δήμαρχος κύριος Χρήστος Καρυστινός, του πρώην δήμου Ληλαντίων αντιμετωπίζει ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. 
Του ευχόμαστε σύντομα να ξεπεράσει....

...φαπούλες

 - Τι έγινε τελικά; πως την πάτησαν έτσι "τα σαϊνια" της αντιπολίτευσης και όλοι αυτοί που έσταξαν χολή εναντίον του Περιφερειάρχη Φάνη Σπανού και τον κατηγορούσαν πως έστειλε τα μηχανήματα της Περιφέρειας στον Δήμο Αθηναίων για εκχιονισμούς;;;; Φαγώθηκαν να μιλάνε για τον Μπακογιάννη και τον Φάνη, αλλά και για την κυβέρνηση και για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!!!! Χθες στο Περιφερειακό Συμβούλιο πήραν τα ρέστα από τον Φάνη, αφού ούτε ένα όχημα της Πειφέρειας δεν πήγε...

Απάντηση της ΝΔ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις καταγγελίες περί σεξουαλικής κακοποίησης

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 «Η μόνη απόπειρα συγκάλυψης- και είναι γνωστή στο πανελλήνιο- είναι η απόπειρα που έκανε ο κ. Τσίπρας, εγγράφως μάλιστα, να μείνει στο σκοτάδι η υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης στην πρεσβεία της Βενεζουέλας. Είναι πραγματικά θλιβερή η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ, να δώσει κομματικό χρώμα σε μια υπόθεση η οποία θα έπρεπε να βρίσκει ενωμένο τον πολιτικό κόσμο απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα.

Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που μέσω της ημερίδας με θέμα "Σπάσε τη Σιωπή -...

....σουτάκια

 - Αλήθεια, έχουν βάση αυτά που διαβάζουμε για τις προπονήσεις ομάδων διαφόρων κατηγοριών;;; Την ώρα που δεν μπορούμε να πάμε 10 άτομα μαζί σε μια παραλία, σ΄ ένα βουνό ή οπουδήποτε αλλού, θα μπορούν να πάνε χιλιάδες ποδοσφαιριστές στα γήπεδα, να μετακινηθούν από νομό σε νομό, από Δήμο σε Δήμο, από Περιφέρεια σε Περιφέρεια;
Έχετε ....

Καλημέρα πρόεδρε

 - Την καλημέρα μας στον πρόεδρο κύριο Γιάννη Παπακωνσταντίνου και του ευχόμαστε να είναι καλά στην υγεία του, να βρεθεί κοντά στην γυναίκα του και στους δύο πιτσιρικάδες του, αφού αυτή την επιλογή έκανε.
Αγαπητέ κύριε Παπακωνσταντίνου, ούτε Θεός είσθε, αλλά ούτε καν παππάς για να δίνεται άφεση αμαρτιών. Μπορεί το επώνυμό σας "να έχει τον παππά" στο πρώτο του συνθετικό, αλλά αυτό δεν σας επιτρέπει να είσθε ούτε εξομολόγος, ούτε να προσφέρεται συγχώρεση. Αυτό αν ζητηθεί από κάποιον, ας πάει να εξομολογηθεί.
Αγαπητέ Γιάννη, όλα να πάνε καλά στην ζωή σου και να μην ξεχνάς ποτέ πως εκτός από την οικογένειά σου, κανείς άλλος δεν πονάει για σένα και πάντως δεν είναι όλοι φίλοι.
Γνωστούς σίγουρα έχεις πολλούς, αλλά φίλους σίγουρα δεν θα δυσκολευτείς να τους....

Τέλος καριέρας για την Μπλάνκα Βλάσιτς

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ ΜΠΕ

Την αποχώρησή της από την ενεργό δράση, σε ηλικία 37 ετών, ανακοίνωσε η Μπλάνκα Βλάσιτς, ύστερα από μακρά «μάχη» με τραυματισμούς. Η άλτρια του ύψους από την Κροατία κατέγραψε μια σπουδαία καριέρα στο στίβο, στην διάρκεια της οποίας κατέκτησε -μεταξύ άλλων- δύο Ολυμπιακά μετάλλια, δύο τίτλους σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και ένα χρυσό μετάλλιο σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Η Βλάσιτς δήλωσε ότι η απόφαση να αποχωρήσει «ήρθε φυσικά», καθώς πέρασε τα τελευταία χρόνια προσπαθώντας να ανακάμψει από έναν τραυματισμό στο πόδι. «Μολονότι ο στίβος είναι ένα ατομικό άθλημα, πάντα ένιωθα μέρος μιας ομάδας, επειδή δεν πηδούσα απλά για τον εαυτό μου. Το να κάνω τον γύρο του θριάμβου με την κροατική σημαία ήταν πάντα η μεγαλύτερη τιμή για μένα» τονίζει σε ανοιχτή επιστολή της και προσθέτει: «Αν ήξερα ότι αυτός στο Ρίο θα.....

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Την ευχή μας να έχουν όλοι αυτοί "οι καλοί άνθρωποι" οι οποίοι στην προσπάθειά τους να μείνουν γαντζωμένοι στην όποια εξουσία, "δολοφονούν" αξίες, πρόσωπα, φιλίες και ανθρώπους στους οποίους χρωστάνε την παρουσία τους στο ποδόσφαιρο
Την ευχή μας να έχουν και αυτοί οι οποίοι δείχνουν ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και δεν αντιδρούν όπως....

2η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας

 
Με τη λήψη αποφάσεων επί κρίσιμων θεμάτων και την εξαγωγή συμπερασμάτων μέσα από τη διαλογική συζήτηση, ολοκληρώθηκε η 2η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021.
Στην αρχή της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ενημέρωσε το σώμα για την αντιμετώπιση του καιρικού φαινομένου "Μήδεια" και εμφατικά τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:
Την αντοχή του μηχανισμού της Περιφέρειας, που κατάφερε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες εκχιονισμού του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων, αλλά και πολλών Δήμων της, μέσα από έναν στόλο που στην πλήρη του ανάπτυξη έφτασε τα 350 μηχανήματα δράσης και περισσότερα από 50 εφεδρικά.
Την ανάγκη προληπτικής και σωστής συντήρησης του δικτύου (κοπές δένδρων κλπ.) από τον αρμόδιο ΔΕΔΔΗΕ και τη βούλησή του να παρέμβει και να πιέσει προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο της μαζικής διακοπής ηλεκτροδότησης, με την ταλαιπωρία και τους κινδύνους, που αυτή εγκυμονεί.
Στη συνέχεια, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της....

Κορονοϊός: 1.460 νέα κρούσματα, 325 διασωληνωμένοι, 28 θάνατοι. Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.460, εκ των οποίων 2 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 177.494 (ημερήσια μεταβολή+0,8%), εκ των οποίων 51,8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 49 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.615 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 28, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 6.249 θάνατοι. Το 95,6% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 325 (67,4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. To 88,6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/...

Καλημέρα

 -  Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε καλά στην υγεία σας. Επιτρέψτε μας ν΄ αρχίσουμε σήμερα με την αναφορά μας στον Γιάννη Αγριόδημο, το σώμα του οποίου αγκαλιάζει από χθες η γη του Ληλάντιου πεδίου και η ψυχούλα του πάει κοντά στον Θεό. Τον ήθελε κοντά του και τον πήρε ο Θεός, αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στους γονείς του.
Δεν υπάρχουν λόγια παρηγοριάς για τους γονείς του. Ας μας συγχωρέσουν, αλλά ο Γιάννης έφυγε και δεν γυρίζει πίσω.  Ο Γιάννης όμως από ....

Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2021

Καλό ταξίδι Γιάννη

Σήμερα Παρασκευή 19/02/2021 στις 15:00 θα ξεκινήσει τελικά το ταξίδι του Γιάννη Αγριόδημου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Ρώσσο στο Βασιλικό προς την τελευταία του κατοικία. 
Καλό ταξίδι Γιάννη και καλό Παράδεισο. 
Και πάλι τα συλλυπητήριά μας ....

...φαπούλες

 - Τα μισόλογα, τα υπονοούμενα και άλλα τέτοια τεχνάσματα τα οποία συκοφαντούν τον Φάνη Σπανό, αλλά και δημάρχους της Εύβοιας, είναι συκοφαντίες και απαράδεκτα. Όταν κάποιος έχει στοιχεία σε βάρος τους τα πάει στον εισαγγελέα και στις αρμόδιες αρχές και δεν περιφέρει την λάσπη στον ανεμιστήρα ενός ραδιοφωνατζή, ο οποίος έχει τα δικά του. Αυτός κάνει "την δουλειά του" και το ξέρουν ΟΛΟΙ. Τι κάνουν όμως άνθρωποι όπως ο Αναγνωστάκης, η Μπατζελή, ο Μαρκόπουλος...

Με Γαλλία η εθνική στον προημιτελικό

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Η Γαλλία θα είναι η αντίπαλος της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών, στον αυριανό (19/2, 17:00) προημιτελικό του προ-ολυμπιακού τουρνουά του Ρότερνταμ. Οι "τρικολόρ" κατέλαβαν την τρίτη θέση του Β΄ ομίλου, μετά την άνετη νίκη τους με 16-7 επί της Ρουμανίας και την ήττα 11-10 της Ολλανδίας από τη Ρωσία, καθώς ευνοείται στην ισοβαθμία με τους οικοδεσπότες. Συνολικά, η γαλλική ομάδα στα πέντε παιχνίδια της στην Α΄ φάση είχε δύο νίκες (εκτός της Ρουμανίας, επικράτησε 13-12 της Γερμανίας), μία ισοπαλία (11-11 με την Ολλανδία) και δύο ήττες (13-12 από τη Ρωσία και 13-10 από την Κροατία).

Εφόσον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεπεράσει το εμπόδιο της Γαλλίας,....

'Εως τις 19 Φεβρουαρίου το μεταβατικό διάστημα για τις νέες βεβαιώσεις μετακίνησης των εργαζομένων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έως τις 19 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 06:00 επεκτείνεται το μεταβατικό διάστημα εφαρμογής και χρήσεως των νέων εντύπων βεβαίωσης κίνησης τόσο των εργαζομένων όσο και των αυτοαπασχολουμένων, των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιτηδευματιών, καθώς και των μελών διοίκησης, λόγω των έκτακτων....

ΔΟΑΠΠΕΧ

  Επαναλειτουργία Δημοτικού Σταδίου Χαλκίδας

Κατόπιν ελέγχου των εγκαταστάσεων  του στίβου άθλησης   στο Δημοτικό στάδιο Χαλκίδας, διαπιστώθηκε ότι είναι δυνατή η χρήση του μετά από τις χιονοπτώσεις των τελευταίων ημερών και ως εκ τούτου  από σήμερα Τετάρτη 17/2, επαναλειτουργεί κανονικά. 
Επίσης, σε εφαρμογή του από 14.2.2021  νέου υγειονομικού πρωτοκόλλου  της....

Διάταξη – ανάσα για απρόσκοπτη φοίτηση των αθλητών, κατόπιν συνεργασίας με το υπουργείο Παιδείας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το άρθρο 34 παρ. 3 του νόμου 4777/2021 (ΦΕΚ Α’ 25, 17/02/2021) του υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε πρόσφατα, διευκολύνονται οι αθλητές - φοιτητές για να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους, ταυτόχρονα με την αθλητική τους καριέρα.

Η εν λόγω διάταξη, που προέκυψε έπειτα από άριστη συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, αναφέρει ότι «οι φοιτητές που αποδεδειγμένα εργάζονται τουλάχιστον είκοσι (20) ώρες την εβδομάδα, οι φοιτητές με αναπηρία, καθώς και οι αθλητές που κατά τη διάρκεια των σπουδών τους ανήκουν σε αθλητικά σωματεία εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και

-    για όσα έτη καταλαμβάνουν διάκριση 1ης έως και 8ης θέσης σε πανελλήνια πρωταθλήματα ατομικών αθλημάτων με συμμετοχή τουλάχιστον δώδεκα (12)....

....μικρά, μικρά

 - Δώστα όλα μεγάλε, για να μας βάζεις τρικλοποδιές. Στο τέλος να ξέρεις πως θα χάσεις πανηγυρικά, γιατί αυτό σου αξίζει. Τα μάτια και τ΄ αυτιά του Θεού δεν μπορείς να τα κλείσεις, γι΄ αυτό και δεν ανησυχούμε. Πίστεψες πως με σύμμαχο το fb θα μας κλείσεις το στόμα και θα μας κόψεις τα χέρια, αλλά δεν θα σου περάσει. Είμαστε ικανοί ακόμη και σε "εφημερίδα τοίχου" να γράφουμε για το πόσο μισείς την αλήθεια, για το πόσο κρύβεσαι πίσω από άλλους...

Τα κρούσματα θα αυξηθούν λόγω των μεταλλάξεων αν χαλαρώσουν τα περιοριστικά μέτρα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η στασιμότητα της μείωσης των κρουσμάτων στη Γερμανία οφείλεται στην αύξηση της βρετανικής παραλλαγής του κορονοϊού. Η αύξηση των άλλων παραλλαγών είναι πιο αργή σε σχέση με την αύξηση της μετάλλαξης Β.1.1.7. Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η τάση, τότε χρειαζόμαστε αυστηρότερους περιορισμούς», δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Βιοπληροφορικής (EMBL-EBI, και μέλος της επιτροπής ειδικών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, Ρολφ Απβάιλερ σε σημερινή συνέντευξή του στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa).

«Στις 22 Δεκεμβρίου, ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο ανά 100.000 κατοίκους την εβδομάδα ήταν 197,6. Τις τελευταίες εβδομάδες η μείωση ήταν συνεχής, σε ποσοστό 20% την εβδομάδα. Ωστόσο, αυτή η μείωση επιβραδύνθηκε. Τις τελευταίες πέντε ημέρες στην πραγματικότητα δεν άλλαξε τίποτα», πρόσθεσε ο μοριακός βιολόγος.

«Ταυτόχρονα, αυξήθηκε το ποσοστό της βρετανικής παραλλαγής Β.1.1.7 στην...

Η Διυπουργική Επιτροπή ενέκρινε νέα επένδυση εγκατάστασης 8 αιολικών πάρκων στην Εύβοια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το επενδυτικό σχέδιο «Αιολικά Πάρκα Εύβοιας ισχύος 470,4MW» των εταιριών «ΕΛΛΑΚΤΩΡ ΑΕ»και EDP Renewables S.A., προϋπολογισμού 489 εκατ. ευρώ από το οποίο πρόκειται να δημιουργηθούν 182 θέσεις εργασίας, ενέκρινε σήμερα η Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (Δ.Ε.Σ.Ε.) που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη υπό την προεδρία του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, 'Αδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο υφυπουργός για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια, Κώστας Φραγκογιάννης, οι γενικοί  γραμματείς Ιδιωτικών Επενδύσεων και ΣΔΙΤ, Ορέστης Καβαλάκης, Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης, Πολιτισμού, Γιώργος Διδασκάλου και διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας και πρόεδρος του Enterprise Greece, Γιάννης Σμυρλής και ο διευθυντής Στρατηγικών Επενδύσεων του Enterprise...

Συλλυπητήριο μήνυμα

Τομεακή Οργάνωση Εύβοιας ΚΚΕ

Έφυγε από τη ζωή, την Παρασκευή 19/2/21, η Αλεξάνδρα Μπούρικα-Διονυσίου, πιστή οπαδός του ΚΚΕ, σε ηλικία 93 ετών.
Η κηδεία της θα γίνει το Σάββατο 20 Φλεβάρη, στις 11.30π.μ. στο...

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ ΣΤΟΝ Ι. Ν. ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2021 το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα και Συμεών Ηλιοδρομίτη - Προϊστάμενο της Ενορίας Αγίας Παρασκευής και Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου Χαλκίδος, προεξήρχε στην τέλεση Ιεράς Αγρυπνίας επί τη μνήμη της Αγίας Οσιομάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος.
Το σύνολο των ιερών ακολουθιών ετελέσθη κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα προστασίας του πληθυσμού και μεταδόθηκαν ζωντανά από το διαδικτυακό κανάλι της Ενορίας: Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Αγίας Φιλοθέης της...

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

 Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στο Πάρκο του Βούρκου (απέναντι από τα ΕΠΑΛ Χαλκίδας), σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021

Σας ενημερώνουμε ότι οι Κινητές Μονάδες ΚΟΜΥ Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, σε συνεργασία με τον Δήμο Χαλκιδέων, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού Covid-19, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν μαζικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), σε όσους πολίτες επιθυμούν μέσα από τα οχήματά τους, με τη διαδικασία της δράσης “Drive through Testing”.
Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται, για τον σκοπό αυτό τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, από ώρα 09:00 έως και ώρα 12:00, στο Πάρκο του

FIFA Ranking: H θέση της Εθνικής και των αντιπάλων της

Από την 53η θέση της πρώτης βαθμολογίας της FIFA για το 2021 εκκινεί η Εθνική Ομάδα τη νέα αγωνιστική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας θα συμμετάσχει στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.
Οι αντίπαλοι της Ελλάδας στον 2ο όμιλο των European Qualifiers για το Μουντιάλ του Κατάρ, καταλαμβάνουν τις εξής θέσεις: Ισπανία 6η, Σουηδία 20ή, Γεωργία 89η, Κόσοβο 117ο.
Σημειώνεται επίσης ότι η Ονδούρα, την οποία θα....

....σουτάκια

 - Αγαπητέ κύριε, βάλθηκες να μας τρελάνεις με το θέμα του γηπέδου στο Μπούρτζι, αλλά δεν θα τα καταφέρεις αφού ή δεν ξέρεις ή δεν έχεις καλή μνήμη.Το τι έχει κάνει και το τι κάνει καθημερινά ο ΔΟΑΠΠΕΧ με την σημερινή Δημοτική Αρχή για τα Δημοτικά γήπεδα, το ξέρουν και οι πέτρες και κάποια στιγμή θα το διαπιστώσεις....

Τροπολογία για την παράταση της θητείας της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Στη σωστή προετοιμασία της Παραολυμπακής Ομάδας για τους Αγώνες του Τόκιο, που θα διεξαχθούν 24 Αυγούστου έως 5 Σεπτεμβρίου 2021, συμβάλλει η τροπολογία που ψηφίστηκε την 17η Φεβρουαρίου 2021, μετά από εισήγηση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Συγκεκριμένα "Ορίζεται ότι η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Π.Ε.) θα αναδειχθεί κατά το χρονικό διάστημα από 15 έως 30 Οκτωβρίου 2021, εξαιτίας της απρόβλεπτης, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19, αναβολή των Παραολυμπιακών Αγώνων του «ΤΟΚΥΟ 2020» για ένα (1) έτος. Και σε περίπτωση ματαίωσης των Παραολυμπιακών Αγώνων, λόγω πανδημίας και πάλι, εντός τριάντα (30) ημερών από την ημερομηνία της επίσημης ανακοίνωσης από την Διεθνή Παραολυμπιακή Επιτροπή της ματαίωσης τους.

Όπως τόνισε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης: «Η ισχύουσα μέχρι...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΛΙΜΝΗΣ - ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!
Στις βροχές πνιγόμαστε, στο χιονιά παγώνουμε, στις ζέστες  καιγόμαστε και πάει λέγοντας... το “σωτήριο έτος 2021”. 
          Μπήκε στην «κατάψυξη» όλος ο Δήμος, με την εμφάνιση της "Μήδειας" από τη συνεχιζόμενη διακοπή ηλεκτροδότησης εξαιτίας της κακοκαιρίας, αλλά κυρίως από την ανυπαρξία ουσιαστικού σχεδίου πολιτικής προστασίας.
Για άλλη μια φορά φάνηκε η γύμνια του κρατικού μηχανισμού, που είδε τα σχέδια επί χάρτου να γίνονται κουρελόχαρτα.
          Βαρύ και πάλι το τίμημα, με τρεις νεκρούς στα όρια του Δήμου....
          Η Κυβέρνηση βάζει στο ζύγι "κόστος - όφελος" την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της λαϊκής περιουσίας.
Πετάει το μπαλάκι στην περιφέρεια και στους υποστελεχωμένους και χωρίς χρηματοδότηση Δήμους, που συμβάλλουν κι αυτοί με τη σιωπή τους στην απόκρυψη των τεραστίων ευθυνών μιας πολιτικής που διαχρονικά εφαρμόζεται από τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και της Ε. Ε.
          Για 4η μέρα οι περισσότεροι οικισμοί του Δήμου παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Η ΔΕΗ όμως χρεώνει ακριβά στους λογαριασμούς τη συντήρηση δικτύου, που δυστυχώς δεν την έχουμε δει. Ούτε η Δημοτική αρχή έχει  νοιαστεί και απαιτήσει αυτό που δικαιούνται οι δημότες της.
Οι περικοπές στη συντήρηση του δικτύου του ΔΕΔΔΗΕ για χάρη της κερδοφορίας πάνε παρέα με τα...

Δέκα μηχανισμοί για μακροζωία, υγιή γεράματα και προφύλαξη από την άνοια, μέσω της σωματικής άσκησης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναρωτιόμαστε όλοι πόσα χρόνια θα ζήσουμε. Το ευχάριστο είναι ότι το προσδόκιμο ζωής στις αναπτυγμένες χώρες αυξάνεται κατά πέντε ώρες την ημέρα και σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες ακόμη πιο γρήγορα. Κι ενώ το 2004 πάρα πολύ λίγοι άνθρωποι ζούσαν πάνω από την ηλικία των 85, το 2050 αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί πάρα πολύ. Το ζητούμενο είναι να βρεθούν τρόποι με τους οποίους θα αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο γηράσκουμε ώστε να πετύχουμε όσα το δυνατόν περισσότερα και καλύτερα χρόνια. Η σωματική άσκηση είναι ένας από τους παράγοντες που συμβάλλουν στη μακροζωία και στα υγιή γεράματα αλλά και στην καλύτερη νοητική λειτουργία. Μελέτες έχουν δείξει ότι έντονη σωματική άσκηση, με εφίδρωση, για 3 ώρες κάθε εβδομάδα, μπορεί να προσθέτει μέχρι και 9 χρόνια στη ζωή των ανθρώπων.

Τα παραπάνω ανέφερε η νευρολόγος-ψυχιάτρος καθηγήτρια του ΑΠΘ και πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Alzheimer Μάγδα Τσολάκη αναπτύσσοντας το θέμα «Η σωματική άσκηση ως μέσο βελτίωσης της νοητικής απόδοσης- Μηχανισμοί», στο 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νόσου Alzheimer & 4ο Μεσογειακό Συνέδριο Νευροεκφυλιστικών Νοσημάτων PICAD & MeCoND.

«Ξέρουμε ότι η συμπεριφορά μας εξαρτάται από τον εγκέφαλό μας. Σήμερα θα....

Μ. Σχοινάς: Η Ευρώπη είναι πια το σπίτι μας, η ασπίδα μας και η ασφαλέστερη εγγύηση για το μέλλον μας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η συμμετοχή σε μια Ένωση που ενεργοποιεί το υπερόπλο του Ταμείου Ανάκαμψης και που - για πρώτη φορά - αγοράζει και διαθέτει μαζικά εμβόλια σε όλους τους Ευρωπαίους, δεν επιβεβαιώνει απλά την ιστορική επιλογή του Καραμανλή να πορευτούμε μαζί με τους εταίρους μας και όχι μόνοι μας, αλλά την καθιστά υπαρξιακό μονόδρομο, τόνισε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς, μιλώντας στην ειδική συνεδρίαση της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Βουλής για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην τότε ΕΟΚ.

Επίσης, επισήμανε πως σαράντα χρόνια μετά, ενισχύει την πεποίθηση ότι η Ευρώπη είναι πια το σπίτι μας, η ασπίδα μας και η ασφαλέστερη εγγύηση για το μέλλον μας και υπογράμμισε ότι με τη δύναμη της δημοκρατίας και των αξιών μας και τα γενναία ευρωπαϊκά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, θα υπερασπιστούμε μια ευρωπαϊκή Ελλάδα αντάξια των θυσιών των παλαιοτέρων και των προσδοκιών των νεότερων Ελλήνων.

«Το 2021 θα σφραγιστεί από την επέτειο των διακοσίων χρόνων από την....

Καλό ταξίδι Γιάννη

 Σήμερα στις 15:30 θα ξεκινήσει τελικά το ταξίδι του Γιάννη Αγριόδημου, από τον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη στο Βασιλικό προς την τελευταία του κατοικία. 
Καλό ταξίδι Γιάννη και καλό Παράδεισο. 
Και πάλι τα συλλυπητήριά μας ....στην οικογένειά του.
Το apopsignomi.blogspot.com συμμετέχοντας στο πένθος δεν θα συνεχίσει την ροή των αναρτήσεων από 14:01 μέχρι και το πρωί του Σαββάτου.

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - "Ο μπαρμπα Στέλιος" δεν περιμένει κάποια κίνηση από τον κ. Γιάννη Ρέτσα, για το θέμα Παπακωνσταντίνου. Το έργο το έχουμε δει και πλέον ξέρουμε πως ο κ. Ρέτσας περιμένει να έρθει η ώρα που ο κ. Παπακωνσταντίνου, θα φύγει για Μαϊάμι και στην συνέχεια θα τον καλέσει για να επιστρέψει στην θέση του!!! Θα βρει μια δικαιολογία για να πει στους συνεργάτες του και ίσως τους πείσει, αφού μέχρι σήμερα τους πείθει, με ψέματα ....

Ωρα τελικού για Τσιτσιπά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετοιμος για την πρόκριση στον τελικό του Australian Open είναι ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Ο Ελληνας πρωταθλητής αντιμετωπίζει σήμερα στις 10:30 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά της διοργάνωσης. 

Ο Τσιτσιπάς προέρχεται από τη μεγάλη νίκη και θέλει απέναντι στον Ρώσο να πραγματοποιήσει ακόμα μια σπουδαία εμφάνιση. Ο...