Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Αυγενάκης: «Δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός οι Ομοσπονδίες»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο φλέγον ζήτημα των εκλογών των αθλητικών Ομοσπονδιών το φθινόπωρο, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξη του, υπογραμμίζοντας ότι «με το νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες και αφού ολοκληρώσουμε τη διαβούλευση θα προσδιορίσουμε και τις παραμέτρους της εκλογικής διαδικασίας, το γενικό πλαίσιο. Για να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η διαφάνεια του εκλογικού αποτελέσματος, η δημοκρατικότητα, να αποτυπωθεί η βούληση της βάσης, των σωματείων και να περιοριστούν δραστικά, όπου υπήρχαν, αθέμιτες πρακτικές».
Ο υφυπουργός Αθλητισμού μίλησε, μεταξύ άλλων, και για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της χώρας και του Ολυμπιακού Χωριού, ενώ έκανε και ένα μίνι απολογισμό για τη μέχρι σήμερα «θητεία» του.
Η συνέντευξη του στο iefimerida.gr:
-Σε λίγο καιρό συμπληρώνει ένα χρόνο η κυβέρνηση και εσείς αντίστοιχα στο υφυπουργείο Αθλητισμού. Τι δεν έχετε καταφέρει (που θα μπορούσατε) σε αυτό το διάστημα;
«Η αλήθεια είναι πως θα μπορούσα να μιλάω πολύ περισσότερη ώρα για όλα αυτά που πρέπει ακόμα να γίνουν στον ελληνικό αθλητισμό, εν συγκρίσει με αυτά που έχουμε καταφέρει στον ένα χρόνο. Προχωρήσαμε θεσμικές τομές, λύσαμε δεκάδες μικρά ή μεγάλα προβλήματα, προχωρήσαμε σε καινοτομίες και μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί πολλά χρόνια πριν.
Τρέχουμε "100άρι" όπως λένε στην αθλητική ορολογία, αλλά η λίστα των άλυτων προβλημάτων παραμένει μεγάλη. Θα σας πω, λοιπόν, ότι θα περίμενα και δεν "έχουμε" καταφέρει να υπάρχει ένα διαφορετικό επίπεδο διαβούλευσης και διαλόγου των εμπλεκομένων μερών του αθλητισμού σε πολλά ζητήματα. 
Από την πρώτη στιγμή άνοιξα τα χαρτιά μου και ξεκαθάρισα "νοικοκύρεμα και διαφάνεια παντού". Το ότι ασχολούμαστε με τον αθλητισμό, ο οποίος στη φύση του έχει μια πιο επιθετική προσέγγιση, δεν σημαίνει ότι πρέπει η όποια συζήτηση να διεξάγεται με όρους έντασης.Και βέβαια δεν μπορεί να γίνεται με όρους ικανοποίησης του εκάστοτε ακροατηρίου. Η αίσθηση της υπευθυνότητας, που ελέγχει πάντα τα άτομα, χάνεται μέσα στη μάζα...
-Υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τα υπόλοιπα κόμματα και τις Ομοσπονδίες για το πρόγραμμα «ΧΙΛΩΝ» και τις επιχορηγήσεις. Η απάντηση σας σε όσα σας κατηγορούν και η εξήγηση σας για τα ποσά; Δεδομένου ότι ξεκινάμε... ξανά μια Ολυμπιακή χρονιά, θα μπορούσε η στήριξη της Πολιτείας να είναι μεγαλύτερη;
«Βιάστηκαν να πυροβολήσουν, κοινώς «την πάτησαν»! Η ετήσια τακτική επιχορήγηση των Ομοσπονδιών είναι 17,5 εκατ. ευρώ, όμως εκατομμύρια ευρώ είναι και οι δαπάνες της πολιτείας για τα Μέτρα Στήριξης, όσο διαρκούσε το lockdown, στα οποία θυμίζω ότι για πρώτη φορά εντάχθηκε και ωφελήθηκε όλη η αθλητική οικογένεια (Ομοσπονδίες, Ενώσεις, Σωματεία, αθλητές, προπονητές και λοιποί εργαζόμενοι).
Χρήματα για τον αθλητισμό είναι και το ποσό, που σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσουμε με την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, απευθείας στα ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων που προεγγράφονται στο "Μητρώο Αθλητικών Σωματείων". Ήταν άλλωστε προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού της χώρας μας να ενισχυθεί ο ερασιτεχνικός αθλητισμός και γίνεται πράξη. Ενίσχυση των ερασιτεχνικών σωματείων που έχει να γίνει στη χώρα μας περισσότερα από 10 χρόνια.
Ενίσχυση θα είναι και η συνολική στήριξη που αναμένεται σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, με σχετικά κονδύλια και αντίστοιχα προγράμματα, όπως αιτηθήκαμε στην αρμόδια Επίτροπο στην πρόσφατη άτυπη Σύνοδο των Υπουργών Αθλητισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τέλος Αυγούστου, αρχές του Σεπτέμβρη, αναμένουμε ανακοινώσεις από μέρους της.
Είναι όμως και τα έμμεσα μέτρα που ήδη εφαρμόζονται. Όπως η απάλειψη των οικονομικών υποχρεώσεων, για τους μήνες που πέρασαν, όσων αθλητικών φορέων χρησιμοποιούν τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα καθώς και οι γενναίες οικονομικές μειώσεις τους στους μήνες που ακολουθούν. Φτάνουν όλα αυτά; Όχι δεν φτάνουν για τα τόσα χρόνια εγκατάλειψης και έλλειψης συνολικού πλάνου ανάπτυξης του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Αλλά είναι μια γενναία αρχή. Με μικρά αλλά σταθερά βήματα για την ανάκαμψη. Σταθερά βήματα, με σχέδιο και συνέχεια.
Πάμε, όμως και στο πρόγραμμα "Χίλων", που ρωτήσατε. Η κατανομή των επιχορηγήσεων του 2020 προέκυψε, για πρώτη φορά στα χρονικά, μέσω του συγκεκριμένου πρωτοποριακού συστήματος αξιολόγησης αθλητικών Ομοσπονδιών.
Ο "Χίλων" είναι ένα αξιοκρατικό, διαφανές και εντέλει αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης, με απολύτως μετρήσιμους δείκτες, που αποτυπώνει τα δεδομένα για τις πλήρεις δραστηριότητες των Ομοσπονδιών. Τους παρουσιάστηκε αναλυτικά στα μέσα Φεβρουαρίου και έτυχε θετικότατης ανταπόκρισης, κάτι που παραδέχονται όλοι. 
Το συνολικό ποσό της επιχορήγησης είναι ίδιο με πέρσι. Η προηγούμενη κυβέρνηση, όμως, εκτός από αυτά τα 17,3 εκατ. έδωσε το 2019 στις Ομοσπονδίες και το κονδύλι των 2,3 εκατ. που προοριζόταν για τα πριμ των διακρίσεων του 2017 των Ολυμπιονικών, των Πρωταθλητών και των προπονητών τους. 
Άφησε, δηλαδή, τους αθλητές μας και τους προπονητές τους χωρίς ευρώ! Και εκείνα που δικαιούνταν τα μοίρασε στις Ομοσπονδίες χωρίς κριτήρια ή, για την ακρίβεια, μονάχα με προσωπικά κριτήρια που μόνο ο κ. Βασιλειαδης ξέρει...
Εμείς καλούμαστε, φυσικά, να τους αποδώσουμε φέτος όσα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τους έδωσε πέρσι, αλλά και τα αντίστοιχα πριμ των διακρίσεων του 2018. Για όλ’ αυτά, αλλά και για μια σειρά άλλων πρωτοβουλιών μας (Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, νομοσχέδιο για εκλογές στις Ομοσπονδίες, ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού, αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων), ζήτησα και θα έχω την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρο Καπράλο και πολυάριθμη αντιπροσωπεία της ΕΟΕ. Για να συζητήσουμε όλοι μαζί και να ξεκαθαριστούν οι ανακρίβειες που ακούω. Η διαβουλευση θα συνεχιστεί όσο χρειαστεί. Επιδιώκουμε το διάλογο».
-Υπάρχουν, όμως, διαμαρτυρίες από αρκετά ερασιτεχνικά σωματεία και ΕΠΣ για τον τρόπο και τη διαδικασία εγγραφής τους στο Μητρώο. Θεωρούν ότι με αυτά που απαιτούνται δύσκολα θα προλάβουν τη διορία και ότι θα εγκαταλείψουν αρκετοί παράγοντες που στήριζαν οικονομικά, ενώ προσθέτουν ότι αυτό το σύστημα επιχειρεί να τους «αιχμαλωτίσει» ενόψει εκλογών. Η απάντηση σας και η εξήγηση σας για το σύστημα εγγραφής;
«Κάθε τι νέο που έρχεται στη ζωή μας, δημιουργεί άγχη και ανασφάλειες. Το καταλαβαίνω, το κατανοώ. Ωστόσο, το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων είναι το ξεκίνημα για το συνολικό νοικοκύρεμα του αθλητικού τοπίου στη χώρα. Κανείς δεν γνωρίζει πόσα ακριβώς είναι τα νομίμως λειτουργούντα σωματεία στην Ελλάδα και πόσα οι «σφραγίδες», ή πόσα επιθυμούν να αναγνωριστούν και πόσα πληρούν τις τυπικές προϋποθέσεις για να τα καταφέρουν. Δεν υπάρχουν πουθενά και επίσημα καταγεγραμμένα σωματεία! Δεν υπάρχει "Μητρώο Προπονητών"! Δεν υπάρχει "Μητρώο Αθλητών"! Κι αυτά τα Μητρώα θα ακολουθήσουν τους προσεχείς μήνες. 
Ήδη, περίπου 5.000 ερασιτεχνικά σωματεία έχουν μπει στην πλατφόρμα προεγγραφής και καταθέτουν δικαιολογητικά. Ακούσαμε κάποιες εύστοχες παρατηρήσεις τους και απλοποιήσαμε ορισμένες διαδικασίες. Κανείς δεν θα αποκλείσει κανέναν, το Μητρώο δεν κλείνει, είναι δυναμικό και θα είναι πάντα ανοικτό για όποιο σωματείο θελήσει να πιστοποιείται η νομιμότητά του.
Πρώτη φορά, πάντως, ακούω ένα σύστημα τόσης διαφάνειας να κατηγορείται για "χειραγώγηση εκλογών" και οτιδήποτε άλλο. Πιθανώς, όσοι κατηγορούν αυτές τις προσπάθειες, το κάνουν διότι βολεύονταν στην... αταξία και δεν θέλουν να μπει, για πρώτη φορά, μια τάξη στην αθλητική δομή της χώρας μας.
-Πάμε στις εκλογές των Ομοσπονδιών το φθινόπωρο. Θα ισχύσουν κανονικά τα ηλικιακά κριτήρια; Ο νυν Πρόεδρος της ΕΟΚ, π.χ., ο Γιώργος Βασιλακόπουλος - βάσει του αθλητικού νόμου - δεν μπορεί να θέσει νέα υποψηφιότητα, όμως ο ίδιος έχει δηλώσει σε συνέντευξή του πως κάτι τέτοιο δεν θα γίνει και θα διεκδικήσει εκ νέου τον προεδρικό θώκο.
«Με το χέρι στην καρδιά, απευθύνω το εξής ερώτημα και θέλω μια ειλικρινή απάντηση: Υπάρχει κανείς που είναι ευχαριστημένος από τις διαδικασίες εκλογής των Αθλητικών Ομοσπονδιών μας όλα αυτά τα χρόνια; Χωρίς να σημαίνει βέβαια ότι δεν υπήρξαν και υπάρχουν και φωτεινές εξαιρέσεις. Εμείς τους νόμους τους ψηφίζουμε για να εφαρμόζονται. Τα όρια ηλικίας και θητειών θεσπίστηκαν για να έχει η αθλητική οικογένεια τη δυνατότητα και την ευχέρεια για ανανέωση σε οποιαδήποτε αθλητική Ομοσπονδία.
Και με το νομοσχέδιο που θα φέρουμε στη Βουλή τις προσεχείς ημέρες και αφού ολοκληρώσουμε τη διαβούλευση θα προσδιορίσουμε και τις παραμέτρους της εκλογικής διαδικασίας, το γενικό πλαίσιο. Για να διασφαλιστεί ακόμα περισσότερο η διαφάνεια του εκλογικού αποτελέσματος, η δημοκρατικότητα, να αποτυπωθεί η βούληση της βάσης, των σωματείων και να περιοριστούν δραστικά, όπου υπήρχαν, αθέμιτες πρακτικές.
Οι εκλογικοί κατάλογοι θα περιλαμβάνουν τα σωματεία που λειτουργούν νόμιμα και αποδεδειγμένα και θα είναι προσβάσιμη η λίστα σε όλους, χωρίς καμία εξαίρεση. Δεν αποτελούν ιδιοκτησία κανενός οι Ομοσπονδίες και τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία. Εάν τα σωματεία μίας Ομοσπονδίας είναι πολλά σε όλη τη χώρα, θα ψηφίζουν όλα την ίδια ημέρα σε κάλπες στις κατά τόπους Ενώσεις τους. Στις εφορευτικές επιτροπές θα προεδρεύουν υποχρεωτικά δικηγόροι παρ’ Αρείω Πάγω ή παρ’ Εφέταις. 
Και μια σειρά άλλων διατάξεων που είναι αποτέλεσμα της διαβούλευσης, η οποία έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται, όπως ανέφερα και νωρίτερα, με ολόκληρη την αθλητική οικογένεια».
-Ποιο είναι το σχέδιο σας για την αξιοποίηση του Ολυμπιακού Χωριού, τώρα που πέρασε στα χέρια της ΓΓΑ; Και γενικά ποιο είναι το πλάνο σας για τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και την συνεπακόλουθη ανάπτυξη του αθλητισμού μας;
«Έχουμε ολοκληρωμένο πλάνο και το έχουμε αποδείξει! Τόσο για τις αθλητικές εγκαταστάσεις όσο και για τη συνολική ανάπτυξη του αθλητισμού μας. Από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα το χαρτοφυλάκιο του αθλητισμού ήταν κεντρική προτεραιότητα η αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων, η αναβάθμιση των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων όλης της χώρας, αλλά και των εγκαταστάσεων Περιφερειών και Δήμων.
Να σας πω ενδεικτικά:
Σε μερικές ημέρες παρουσιάζουμε μαζί με την ΚΕΔΕ και τον πρόεδρό της, Γιώργο Παπαστεργίου, την πλατφόρμα "Πέλοπας". Εκεί θα καταγραφεί κάθε αθλητική εγκατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα. Όσες εποπτεύονται από τη ΓΓΑ που τις γνωρίζουμε καλά, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία που υπάγονται στην τοπική αυτοδιοίκηση α’ και β’ βαθμού ή ανήκουν σε ιδιώτες ή αλλού. Να γνωρίζουμε τι διαθέτουμε, πού, πώς, σε ποια κατάσταση είναι, για να μπορούμε να σχεδιάζουμε στοχευμένα και αποτελεσματικά.
Ήδη, στο ΟΑΚΑ ολοκληρώθηκε ο ανοιχτός πλειοδοτικός διαγωνισμός με κλειστές προσφορές για τη διετή εκμίσθωση των 16 εγκαταστάσεων τένις! Εντός των ημερών, με την υπογραφή του πρωτοκόλλου «παράδοσης παραλαβής», ολοκληρώνεται η πρώτη φάση διαδικασία αξιοποίησής τους (με υποχρέωση και επισκευών τους από τον πλειοδότη), σε συνέργεια δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με το Ολυμπιακό Κλειστό της Πάλης στα Άνω Λιόσια και την ΚΑΕ ΑΕΚ. Ολοκληρώνουμε το συμφωνητικό παραχώρησης με όρους διαφάνειας και αμοιβαίου οφέλους, ακόμα και των Ομοσπονδιών που ήταν νόμιμα στο χώρο και θα συνεχίσουν να είναι. Αυτό αποτελεί δέσμευσή μας.
Για τις εγκαταστάσεις στην Παιανία, το "σπίτι του κλειστού στίβου και του βόλεϊ" και το παρακείμενο προπονητήριο με ξενώνες, υπογράψαμε το «Σύμφωνο Συνεργασίας» με την Περιφέρεια Αττικής, τον Γιώργο Πατούλη και τον Δήμο Παιανίας. Ξεκίνησε ήδη, μετά από πολλά χρόνια εγκατάλειψης, η εκπόνηση μελέτης για την αποτύπωση των φθορών και την κοστολόγηση των απαιτούμενων εργασιών επισκευής και ανακαίνισης. Θα εκτελεστούν οι εργασίες και θα προχωρήσουμε σε πλήρη και εύρυθμη λειτουργία τους, τόσο για την αθλητική οικογένεια, όσο και για την τοπική κοινωνία.
Το Ολυμπιακό Χωριό, επιτέλους, πέρασε στη δικαιοδοσία μας, μετά τις υπογραφές με τον ΟΑΕΔ στο πρωτόκολλο "παράδοσης - παραλαβής". Σύντομα θα οριστεί η Διοικούσα Επιτροπή του και άμεσα θα ξεκινήσει η στενότερη συνεργασία με τον Δήμο Αχαρνών και τα τοπικά σωματεία προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή το πλάνο αξιοποίησής του. Με διάλογο και συνεργασία όλων των πλευρών.
Πρόσφατα "ξεκολλήσαμε", μετά από δεκαετίες και το Σχιστό. Ιστορία ανοικτή περίπου 25 ετών! Παραχωρήσαμε 115 στρέμματα στον δήμο Κορυδαλλού και σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, που βεβαίως μας βρίσκει σύμφωνους και θα βοηθήσουμε, πρόκειται να κατασκευαστεί αθλητικό κέντρο, το οποίο στην πλήρη ανάπτυξή του θα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με στίβο και κερκίδες περίπου 5.000 θεατών, κολυμβητήριο, κλειστό γυμναστήριο, άλλα γήπεδα ποδοσφαίρου, στίβο και αρκετά ανοικτά γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ, χάντμπολ, τένις. Υπερτοπικό αθλητικό κέντρο, μεγάλης σημασίας για όλο το Λεκανοπέδιο.
Ακόμα και για το Σκοπευτήριο στον Βύρωνα, αυτή την ξεχασμένη από όλους τα τελευταία χρόνια αθλητική εγκατάσταση, θα έχουμε πολύ σύντομα ευχάριστα νέα να ανακοινώσουμε, με τη συνεργασία της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας».
-Το τελευταίο διάστημα το υφυπουργείο Αθλητισμού προχωρά σε δράσεις και προγράμματα όχι μόνο εντός της χώρας, αλλά και έξω από τα σύνορα μας. Να εικάσω ότι εντάσσονται σ’ αυτό το ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης του αθλητισμού που αναφέρατε προηγουμένως;
«Οφείλουμε να είμαστε σταθερά προσανατολισμένοι σε πολιτικές εξωστρέφειας του αθλητισμού μας για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξή του. Για την ενίσχυση του χαμένου κύρους του στο διεθνές περιβάλλον και για την ολοένα αυξανόμενη αναγκαιότητα προώθησης των Ολυμπιακών Αξιών και Αρχών, που είναι ελληνική κληρονομιά προς όλο τον πλανήτη.
Ναι, σωστά παρατηρείτε. Μετά τις δύο άτυπες συνόδους των Υπουργών Αθλητισμού μέσα στο τελευταίο δίμηνο και την πρόταση που υποβάλλαμε στην Επίτροπο, την οποία ανέφερα νωρίτερα, θα φιλοξενήσουμε τον προσεχή Νοέμβριο στην Αθήνα, ως οικοδεσπότες, όλους τους ομολόγους μου του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Νωρίτερα, θα έχει διεξαχθεί και η Συνάντηση του Δικτύου των Εθνικών Πλατφορμών της Σύμβασης Macolin.
Επιπλέον, το Υφυπουργείο Αθλητισμού εντάχθηκε ως μέλος στην Ευρωπαϊκή Πλατφόρμα για την Καινοτομία στον Αθλητισμό (EPSI). Και ήδη έχουμε καταθέσει συμμετοχές σε τρία ευρωπαϊκά προγράμματα και ακολουθούν κι άλλες.
Υποβάλαμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή την πρόταση "OLYMPIA" για δράσεις ενσωμάτωσης και κοινωνικής ένταξης των προσφύγων μέσω του αθλητισμού.
Την πρόταση στο "Erasmus+ Sport 2020", ως επικεφαλής διακρατικής κοινοπραξίας, για την «Εφαρμογή κανόνων χρηστής διακυβέρνησης στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο».
Και μόλις προχθές την διακρατική πρόταση "MUST - Multidisciplinary Sport Training", που αποσκοπεί στην δημιουργία μιας διεπιστημονικής αθλητικής εκπαίδευσης από την Ελλάδα, τη Γαλλία, την Ιταλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες. Περιλαμβάνει καινοτόμα διαδικτυακά μαθήματα και σεμινάρια σχεδιασμένα για την προώθηση της δια βίου μάθησης στον αθλητισμό και τις ανταλλαγές μεταξύ αθλητικών οργανισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Βαλκανίων.
Παράλληλα, επενδύουμε στη σύναψη και την κύρωση μιας σειράς Μνημονίων Συνεργασίας με άλλες χώρες. Προχθές, ψηφίσαμε στη Βουλή εκείνο με την Ιαπωνία, την οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Τόκιο. Και έχουν δρομολογηθεί αντίστοιχα μνημόνια συνεργασίας με χώρες διαφορετικής κουλτούρας και αθλητικής νοοτροπίας από τη δική μας, όπως η Κούβα, το Αζερμπαϊτζάν, το Κατάρ, η Κίνα, η Σερβία.
Και, φυσικά, αφού μιλάτε για προγράμματα, να μην παραλείψω το "Ζήσε Αθλητικά", καθώς ο αθλητισμός οφείλει όχι μόνο να παράγει και να προωθεί τις αξίες του, αλλά να τις υπενθυμίζει και κάθε στιγμή προ όφελος της κοινωνίας και κυρίως της νέας γενιάς.
Οι Ολυμπιονίκες και οι Πρωταθλητές μας, οι «πρεσβευτές» του "Ζήσε Αθλητικά", ανταποκρίθηκαν αμέσως και μαζικά στο κάλεσμα  του Υφυπουργείου για δράσεις και πρωτοβουλίες. Έτρεξαν να συνεισφέρουν σε γνώσεις και εμπειρίες, να διαδώσουν τα αθλητικά μηνύματα και τα ιδεώδη στα σχολεία, στις γειτονιές, να συμμετάσχουν σε δράσεις αλληλεγγύης, με αιμοδοσίες και δημοπρασίες, να υλοποιήσουν καμπάνιες ευαισθητοποίησης. Προσφέρουν και ανταποδίδουν όλα τα σπουδαία που έγιναν κτήμα τους μέσα από τον αθλητισμό. Τους ευχαριστούμε διότι στα δύσκολα έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη!»
-Για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα που ξεκίνησε, πότε εκτιμάτε ότι θα έχουμε παρουσία φιλάθλων και σε ποιο ποσοστό στα γήπεδα στα πλέι οφ και στα πλέι άουτ; Τι να περιμένουμε στο ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος και γενικότερα μέσα στο 2020; Πότε θεωρείτε ότι θα έχουμε ξανά ελεύθερη προσέλευση στα γήπεδα;
«Είχα διαβάσει -νομίζω ότι το είπε ο προπονητής της Ισπανίας- ότι «ποδόσφαιρο με άδειες εξέδρες είναι σαν να χορεύεις με την αδελφή σου»! Είναι σαφές ότι βασικό συστατικό του ποδοσφαίρου είναι η παρουσία κοινού στις κερκίδες, αλλά σε κάθε περίπτωση προέχει η δημόσια υγεία και οι κατάλληλες συνθήκες διαφύλαξης της ασφάλειας όλων των εμπλεκομένων στους αγώνες και γενικότερα στις αθλητικές διοργανώσεις.
Επιβάλλεται, συνεπώς, η μέγιστη δυνατή συναίνεση και η ειλικρινής συνεργασία μεταξύ και των τριών πλευρών: Διοργανώτριας αρχής, Πολιτικής ηγεσίας και Επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να εκπονηθεί προσεκτικά και να υλοποιηθεί ρεαλιστικά ένα τέτοιο σχέδιο.
Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τη Super League 1. Αξιολογούνται καθημερινά από τους ειδικούς επιστήμονες τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά στη χώρα. Είδατε ότι προληπτικά αναβλήθηκε ο αγώνας Ξάνθη - Ατρόμητος. Προτεραιότητα όλων μας είναι η υγεία και μετά όλα τα υπόλοιπα. Δωσαμε αρκετές μάχες αυτή τη περίοδο και νικήσαμε τον κορωνοϊό και την εξάπλωση του. Ο πόλεμος, όμως, μαζί του δεν έχει τελειώσει, συνεχίζεται... ».
-Θέλω, για το τέλος, την άποψη σας ως πολιτικός και στέλεχος της κυβέρνησης για το κυβερνητικό έργο και τα αποτελέσματα σε αυτόν τον ένα χρόνο. Για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και τις δράσεις στήριξης της οικονομίας.
«Η κυβέρνησή μας κλείνει ένα χρόνο θητείας και είμαι ευτυχής διότι ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και η Κυβέρνηση συνολικά αξιοποίησε το πολιτικό κεφάλαιο που γενναιόδωρα μας έδωσε ο ελληνικός λαός. Για να οδηγήσουμε την Ελλάδα σε ασφαλές λιμάνι, να επουλώσουμε τις πληγές του διχασμού και της λαϊκισμού, να ανατάξουμε τη χώρα και να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις πραγματικής ανάπτυξης. Παράλληλα, μας έδωσαν οι πολίτες τη δύναμη για να αντιμετωπίσουμε τις διεθνείς προκλήσεις με πυγμή και αποφασιστικότητα.
Στο μεταξύ, μας προέκυψε μια μεγάλη και εντελώς πρωτόγνωρη κρίση, η κρίση της πανδημίας. Μια κρίση που έδωσε την ευκαιρία να αποδείξουμε πως εάν θέλουμε, μπορούμε. Φτάνει να έχουμε πίστη, σχέδιο και αποφασιστικότητα. Και να αξιοποιήσουμε αυτήν την μεγάλη κρίση ως μία ευκαιρία να αλλάξουμε την Πατρίδα μας. Όπως έχετε διαπιστώσει, η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας έχει σχέδιο συνεκτικό, ολοκληρωμένο, δυναμικό για την οικονομία, την υγεία, την απασχόληση, την ενίσχυση της ρευστότητας, την τόνωση της κοινωνικής συνοχής. Και αυτό το σχέδιο φέρνει αποτελέσματα. Η χώρα έχει αλλάξει πορεία. Δεν μπορεί σε τίποτα να συγκριθεί με το πως ήταν ένα χρόνο πριν. Έχουμε ακόμη πολύ δρόμο μπροστά μας, αλλά επενδύουμε στην εμπιστοσύνη των πολιτών με τέτοιο τρόπο, ώστε να δώσει μέρισμα, προς όφελος όλης της κοινωνίας. Και με το καλό, όταν φτάσουμε στο τέλος της τετραετίας, να κριθούμε για το έργο μας. Είμαστε τυχεροί που έχουμε στο τιμόνι της χώρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Πρωτοβουλία του Δήμου Χαλκιδέων για τους υποψήφιους μαθητές των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, ο Δήμος Χαλκιδέων έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή τους και την ομαλή προσέλευση των μαθητών στους σχολικούς χώρους. Στο πλαίσιο αυτό, θα διανείμει μπουκάλια με νερό και μάσκες έξω από όλα τα εξεταστικά κέντρα, επιθυμώντας με την πρωτοβουλία αυτή ....

"Τα παρατράγουδα"

Για το ποιος τρώει φάπες, είναι γνωστό και το γνωρίζουν όλοι. Το ποιος εξαπατά επιχειρήσεις από τις οποίες έχει περάσει, επίσης είναι γνωστό. Το ποιος είναι περισσότερο Αννίτα και από την Αννίτα το ξέρουν και οι πέτρες.
Αυτό που δεν ξέρουν όλοι, είναι ονοματάκια και αν το επιθυμείς, ευχαρίστως να τα αναφέρουμε.
Εσύ θα βρίζεις με μαλακίες κι εμείς θα σου μιλάμε πάντα σοβαρά.
Εσύ θα ζεις στα πλούτη σου κι εμείς με την φτώχεια μας.
Εμείς πετρέλαιο δεν βάζουμε εδώ και πολλά χρόνια, αφού....

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο να έχετε. Όπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα θα σας θυμίζουμε πως πρέπει να προσέχετε την υγεία σας. Εμείς θα σας αφήσουμε να περάσετε όμορφα, χωρίς πολλά πολλά. Σάββατο και Κυριακή θα γράφουμε την "Καλημέρα" και θα σας ....

Καλησπέρα σας κύριε Αλαφάκη

Ο κ. Γιώργος Αλαφάκης είναι Β΄ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Εύβοιας και πρόεδρος της Επιτροπής ΜΜΕ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ της Ένωσης.
Πάνω απ΄ όλα όμως είναι ένας σοβαρός άνθρωπος, μετρημένος στα λόγια και τις πράξεις του και το κυριότερο, είναι υπέρ του διαλόγου.
Εμείς τον έχουμε στα "δεξιά" της καρδιάς μας και το γνωρίζουν όλοι.
Ξέρει πως ασκούμε πάντα καλοπροαίρετη κριτική και έτσι βοηθάμε κι αυτούς που έχουμε....

...Σοφά λόγια

Γιατί αλήθεια κάποιες κυρίες και κάποιοι κύριοι ...

...φαπούλες

- Πάμε πάλι από την αρχή. Διαβάστε τι λέει το ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΕΛΛΔΑΣ στο άρθρο 14.
"MEPOΣ ΔEYTEPO - Aτομικά και κοινωνικά δικαιώματα
'Αρθρο 14: (Ελευθερία του Τύπου)
1. Kαθένας μπορεί να εκφράζει και να διαδίδει προφορικά, γραπτά και δια του τύπου τους στοχασμούς του τηρώντας τους νόμους του Kράτους....

.....σουτάκια

- Μας κούρασαν πολύ κάποια θέματα, αλλά όταν κάποιοι επιμένουν και θέλουν να βλέπουν το άσπρο μαύρο και το μαύρο άσπρο, πρέπει να επανερχόμαστε σ΄ αυτά, μέχρι να τα καταλάβουν καλά. Κανένα πρόβλημα και κανένα θέμα δεν υπάρχει μ΄ εμάς και την ομάδα ποδοσφαίρου γυναικών ΑΒΑΝΤΙΔΕΣ. Τι πρέπει και πως πρέπει να το ...

"Τα παρατράγουδα"

- Η κυρία δείχνει κακομαθημένη, αλλά  έπεσε στην περίπτωση. Εμείς δεν έχουμε καμία διάθεση να σκύψουμε το κεφάλι σε κανέναν και για τίποτα. Μπορεί να μην είμαστε γκόμενοι, μπορεί να μην είμαστε "ζεν πρεμιέ", αλλά σεβόμαστε τις γυναίκες, ακόμη και τις κακομαθημένες, ακόμη κι αυτές, που διαλύουν ...

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Σήμερα μπορούμε να χαμογελάμε, αφού ο Θεός μας βοήθησε και μας απάλλαξε από ένα πρόβλημα το οποίο κρατούσε για περίπου μια 10ετία. Μπορεί αυτό να το γνώριζαν λίγοι και λιγότεροι αυτοί που στάθηκαν δίπλα μας, αλλά πρέπει να ....

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Στις 15 Ιουνίου, νέα καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τη Δευτέρα 15 Ιουνίου, καταβάλλεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού σε 526.051 εργαζόμενους-δικαιούχους, των οποίων οι συμβάσεις εργασίας ήταν σε αναστολή τον Μάιο.
Σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Εργασίας Γιάννη ....

Από σήμερα οι βαθμοί των μαθητών θα αποστέλλονται στα mail των γονιών, μέσω του «myschool»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους θα δέχονται γονείς και κηδεμόνες τη βαθμολογία των μαθητών και των μαθητριών, αφού πλέον δίνεται η δυνατότητα αυτή μέσω του συστήματος «myschool».
Όπως ενημέρωσε σχετικά το υπουργείο Παιδείας, η δυνατότητα αποστολής των βαθμολογιών μέσω mail έγινε δυνατή μέσω της .....

Διεξαγωγή «ειδικών» αγωνισμάτων Πανελληνίων Πρωταθλημάτων

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τη διεξαγωγή «ειδικών» αγωνισμάτων των Πανελληνίων Πρωταθλήματων στίβου, αποφάσισε το χθεσινό (11/6) διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ, πάντα με την προϋπόθεση της τήρησης του ειδικού υγειονομικού πρωτοκόλλου της ομοσπονδίας, που έχει ήδη εγκριθεί από τη ΓΓΑ. Έτσι, αποφασίστηκαν τα εξής: 
- Το αγώνισμα των 10.000μ των κατηγοριών Α/Γ - Κ23 και οι σκυταλοδρομίες ....

Τους γλεντάει...

 Έτοιμοι για διαμαρτυρία κάποιοι Πακιστανοί αφού έχασαν το 50άρικο που τους έδινε "ο άνδρας" για να τον γλεντάνε, αφού τώρα που γέμισε μετανάστες και ,,,,

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Ιουνίου οι αιτήσεις στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων και ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας και Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), στo πλαίσιo της ενδυνάμωσης κι ανανέωσης των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021, έχουν προχωρήσει στην ίδρυση και λειτουργία επιπλέον δομών, ώστε να δώσουν την δυνατότητα σε όλα τα παιδιά που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον, να συμμετέχουν στην δράση τους. Στόχος είναι όλα τα παιδιά του Δήμου να μπορούν να συμμετέχουν δωρεάν στις μαθησιακές, αθλητικές και πολιτιστικές δράσεις που γίνονται στους χώρους των ΚΔΑΠ και οι γονείς να έχουν τη δυνατότητα να μπορούν να στέλνουν τα παιδιά τους σε πρότυπους χώρους με εξαιρετικούς εκπαιδευτικούς, όπου θα απασχολούνται με ασφαλή και δημιουργικό τρόπο. Ενδεικτικά, σκοπεύουμε να συμπεριλάβουμε .....

Online έκδοση δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων ενεργοποιείται μέσω gov.gr


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τη δυνατότητα online έκδοσης δημοτολογικών και ληξιαρχικών πράξεων, η οποία ενεργοποιείται σταδιακά μέσω της κεντρικής πύλης gov.gr, παρουσίασαν χθες στον πρωθυπουργό, μέσω τηλεδιάσκεψης οι ηγεσίες των υπουργείων Εσωτερικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Θεωρείται ένα μεγάλο βήμα εκσυγχρονισμού, διευκόλυνσης των συναλλαγών των πολιτών ....

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΜΙΛΟΥ ΝΗΡΕΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
                                                                                                                       
Το σωματείο μας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους της ΛΑΡΚΟ και συμπαραστέκεται στον αγώνα που δίνουν για την υπεράσπιση της δουλειάς τους και των δικαιωμάτων τους. 
Η επίθεση που δέχονται δεν αφορά μόνο αυτούς. Η υλοποίηση των αντεργατικών σχεδίων σε μια ...

Παράταση ενός έτους στις μισθώσεις δημοτικών ακινήτων και σχολικών κυλικείων


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Παρατείνονται αυτοδικαίως για ένα επιπλέον έτος από τη λήξη τους, κατόπιν αίτησης του μισθωτή, οι μισθώσεις δημοτικών ακινήτων στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις με εκμισθωτή δήμο ή νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου αυτού, οι οποίες λήγουν έως 31/12/2020. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου ...

ΕΤΕΛΕΣΘΗ ΣΤΗΝ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙΝ», ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΒΑΡΝΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ ΤΟΥ ΙΑΤΡΟΥ

Την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 το βράδυ, στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Πολιούχου Χαλκίδος, τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν της Παναγίας «Άξιον εστί», των Αγίων Ενδόξων Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα και του εν Αγίοις Πατρός ημών Λουκά, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως της Κριμαίας του ιατρού, στην οποία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Πομενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, πλαισιούμενος από τους Αρχιμ. Νεκτάριο Ευγενικό-Ιεροκήρυκα, Συμεών Ηλιοδρομίτη - Προϊστάμενο της Ενορίας και Διευθυντή του Γηροκομείου Χαλκίδος, τον Οικονόμο Ιωάννη Φαφούτη, και τους Διακ. Νικόλαο Πριμηκύριο και Ευγένιο Τσάλλα.
Κατά την διάρκεια της Αγρυπνίας, εκατοντάδες πιστοί, τηρώντας  τις προβλεπόμενες ....

Σύγκληση της Ολομέλειας της ΕΟΕ ζητά ο ΣΕΓΑΣ

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την άμεση σύγκληση της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αιτείται με ψήφισμά του το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ. Η ομοσπονδία στίβου κλιμακώνει την αντιπαράθεσή της με το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ζητώντας από την ΕΟΕ να υπερασπιστεί το αυτοδιοίκητο των αθλητικών φορέων «από πιθανές Νομοθετικές αυθαιρεσίες», αναφορικά με τις εκλογές, ενώ ....

Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΕΠΣΕ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ & ΚΥΠΕΛΛΟΥ 2019-2020....

Περιοδεία Γιώργου Μαρίνου την Παρασκευή 12 Ιούνη

Την Παρασκευή 12 Ιούνη ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής Εύβοιας, θα περιοδεύσει  στο Κέντρο Υγείας Ψαχνών και στη συνέχεια στο ....

2.071.000 € για το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ψαχνών

Την υπογραφή του για την κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου, αγώνων μπάσκετ και βόλεϊ, συνολικού εμβαδού 1.360 μ2,  στο οικόπεδο του Εθνικού Σταδίου Ψαχνών, έβαλε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός. 
Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, προϋπολογισμού 2.071.000 € του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, ο Περιφερειάρχης  επισκέφθηκε σήμερα, Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2020, τον χώρο όπου θα ανεγερθούν οι νέες αθλητικές εγκαταστάσεις. ...

Δενδροφύτευση στην παραλία του Αγίου Νικολάου Ληλαντίων από τον Δήμο Χαλκιδέων

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινότητα του Αγίου Νικολάου Ληλαντίων  και τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Νικολάου, διοργανώνουν περιβαλλοντική δράση την Κυριακή 14 Ιουνίου. Συγκεκριμένα, μικροί και ...

Απλουστεύεται η προεγγραφή των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων»

 ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Με μία τροποποίηση θα λειτουργεί από αύριο (10/6) η πλατφόρμα προεγγραφής των ερασιτεχνικών αθλητικών σωματείων στο «Μητρώο Αθλητικών Σωματείων» που δημιουργεί η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Μετά από αίτημα πολλών σωματείων, το οποίο έκανε δεκτό ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, στο πεδίο «πληροφορίες προπονητή» προστίθεται ως επιλογή η «υποχρέωση ή όχι σε απασχόληση προπονητή». Μόνο σε περίπτωση ....

Στο Ψυχιατρείο για νοσηλεία η 44χρονη που έριξε νερό στον Ν. Χαρδαλιά

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την ακούσια νοσηλεία στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης της 44χρονης που έριξε χθες νερό στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, διέταξε ο εισαγγελέας.
Η 44χρονη παραπέμφθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο με την αυτόφωρη ...

Καλό Καλοκαίρι

Να ευχηθούμε στις μαθήτριες και τους μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ, αφού σήμερα είναι η τελευταία μέρα που θα πάνε στο σχολείο. Η σχολική  χρονιά ήταν κι αυτή περίεργη, εξ αιτίας της πανδημίας.
Να ευχηθούμε και στα παιδιά που θα πάρουν....

Διευκρινίσεις της ΑΑΔΕ, για συμψηφισμό του 25% του ΦΠΑ του Μαρτίου και του πρώτου τριμήνου, με μελλοντικές οφειλές

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Διευκρινίσεις για τη διαδικασία του συμψηφισμού του 25% του ΦΠΑ του Μαρτίου και του Α΄ τριμήνου 2020, με μελλοντικές οφειλές, δίνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με εγκύκλιο, την οποία υπέγραψε ο διοικητής της, Γιώργος Πιτσιλής.
Ήδη, στην προσωποποιημένη πληροφόρηση των 160.740 δικαιούχων επιχειρήσεων, στο myTaxisNet, έχουν αναρτηθεί τα ποσά, προς συμψηφισμό του ....

....φαπούλες

- Τι θα έχουμε στο ραδιοφωνικό τοπίο και συγκεκριμένα σε επίπεδο αθλητικών εκπομπών; Δύσκολες εποχές και δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε σε αυτά που λέγαμε πριν από χρόνια. Μιζέρια και φτώχεια, παρά το φιλότιμο που υπήρχε. Μπήκαν στο χώρο πολλοί καλαμοκαβαλάρηδες και αυτό έφερε τα χειρότερα. Νταλαβέρι να γίνεται και τελικά οι ραδιοφωνατζήδες έπιασαν πάτο. Δεν θα το ....

Γιατί το ψάχνεις;

Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί οι καθηγητές της κωλοτούμπας, δεν μπορούν να πιστέψουν πως υπάρχουν κι αυτοί οι οποίοι δεν το ξέρουν αυτό το άθλημα και δεν θέλουν να το μάθουν.
Φυσικά και η κωλοτούμπα έχει γίνει Εθνικό σπορ, αλλά εμάς δεν μας άρεσε και δεν μας αρέσει.
Ξέρετε πόσοι "αγαπούσαν" τον πρώην....

....σουτάκια

- Όποια άποψη θέλει μπορεί να έχει ο καθένας για τους ανθρώπους της ενημέρωσης, αλλά υπάρχει κι αυτό που λέμε, αλλά. Να βλέπουμε και τι επιδιώκει το κάθε ΜΜΕ και αυτός που το υπηρετεί. Στον χώρο του αθλητισμού κι ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, υπάρχουν πολλοί, αλλά σπάνια ασκούν κριτική, σπάνια σχολιάζουν ...

"Τα παρατράγουδα"

- Είμαστε έτοιμοι να χτυπήσουμε τον κόκκινο συναγερμό, μήπως και κάποιοι προλάβουν να συνέλθουν, γιατί πιστεύουμε πως δεν θα ήθελαν να δούνε όλο το έργο και μάλιστα ....

Ο Φάνης στα Ψαχνά

Ο Φάνης για μας, δηλαδή ο Περιφερειάρχης κύριος Σπανός για άλλους, θα βρεθεί αύριο Πέμπτη 11 Ιουνίου πρωί πρωί στις 09:00  στο στάδιο των Ψαχνών, για ν΄ ανακοινώσει την ....

Καλημέρα

- Επιτρέψτε μας σήμερα να ξεκινήσουμε με τα χρόνια πολλά στην Στυλιανή, την μεγάλη μας κόρη, αφού σαν σήμερα το 2003 ήρθε στην ζωή. 
Χρόνια σου πολλά κουκλάρα μας, να είσαι πάντα ευτυχισμένη, να είσαι υγιής και να ...

Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020

Κ. Αχ. Καραμανλής: "Fake news τα περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ"

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Το νερό ήταν, είναι και θα είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και συνταγματικά κατοχυρωμένο ότι το 51% της ΕΥΔΑΠ θα παραμένει στο ελληνικό Δημόσιο. Τα περί ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ, αποτελούν fake news, όπωε ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Αχ.Καραμανλής, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Action24.
Ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε μάλιστα απίστευτη υποκρισία να κουνάει ο ΣΥΡΙΖΑ το δάχτυλο στη Νέα Δημοκρατία και να μιλά για ιδιωτικοποίηση, αφού -όπως ....

Τα άγρια άλογα του Μενοίκιου Όρους στο «μικροσκόπιο» επιστημόνων για την επιβίωσή τους

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Είναι η έκφραση της άγριας, αδάμαστης ομορφιάς, της περηφάνιας και της ευρωστίας και αποτελούν μια εικόνα που «γεννά», διαχρονικά, αίσθηση ελευθερίας. Τα άγρια άλογα θα μελετήσουν επιστήμονες, με στόχο να συνεχίσουν να καλπάζουν ανεμπόδιστα στο Μενοίκιο όρος, όπου ο πληθυσμός τους, τα τελευταία χρόνια, έχει μειωθεί δραματικά.
Η διαχείριση του πληθυσμού των αλόγων στο Μενοίκιο αποτελεί μέρος του διασυνοριακού προγράμματος Interreg «Αξιολόγηση της πανίδας και διαχειριστικές πρακτικές για τη διασφάλιση της βιοποικιλότητας στη ....

Να είσαι καλά

Δεν υπήρξαμε ποτέ αγνώμονες, αλλά σε καμία περίπτωση, δεν θα γίνουμε και προσκυνητές προσώπων και καταστάσεων.
Πολλοί διαφωνούν μαζί μας, αλλά δεν φτάνουν στο σημείο να απειλούν και να συκοφαντούν.
Αυτοί που το κάνουν είναι ελάχιστοι και έχουμε δηλώσει, πως δεν θα κάνουμε τον μαλάκα και να μας θεωρούν αδύναμους.
Η ανοχή γι΄ αυτούς ....

Ένα βήμα πριν τους μόνιμους διορισμούς 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ανακοινώθηκαν από το ΑΣΕΠ οι οριστικοί πίνακες διορισμών 4.500 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και μένει, πλέον, η δημοσίευσή τους στο ΦΕΚ και η ανάρτησή τους στη «Διαύγεια». «Άλλη μία δέσμευσή μας για τη στήριξη της Ειδικής Αγωγής γίνεται πράξη και συνεχίζουμε δυναμικά», σχολίασε, σε σχετική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η υπουργός Παιδείας, Νίκη .....

Πως είπατε;;;;

Λένε πως
- Εμείς δεν έχουμε πολλούς αναγνώστες....
- Εμείς πληρωνόμαστε για να γράφουμε........

Ο λαός μίλησε

Τι είχε πει τον Αύγουστο του 2017 στο δημοτικό συμβούλιο, ο κ. Βασίλης Καθαροσπόρης, τότε αντιδήμαρχος έργων, για τον κ. Βασίλη Γουρνή σημερινό αντιδήμαρχο έργων;;;
Τον είχε χαρακτηρίσει προδότη και μάλιστα είπε πως η παράταξη Παγώνη, στην οποία ανήκε τότε, θα πήγαινε στις εκλογές με το θέμα της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και την ένσταση Γουρνή και θα τις κέρδιζε, αφού όπως είπε. την προδοσία ....

Στ. Πέτσας: Πολλαπλές πρωτοβουλίες για στήριξη των ΜΜΕ κάθε κατηγορίας και εμβέλειας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


«Η κυβέρνηση ανέλαβε πολλαπλές πρωτοβουλίες για τη στήριξη και ενίσχυση των ΜΜΕ, κάθε κατηγορίας και γεωγραφικής εμβέλειας, κατά τους τελευταίους μήνες ώστε να αντιμετωπίσουν την οικονομική δυσπραγία που προκαλεί η πανδημία του κορονοϊού», ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ αρμόδιος για θέματα Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Στέλιος Πέτσας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του γραμματέα της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη ....