Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021

ΝΗΛΕΑΣ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ - ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

Ψυχραιμία....

 - Όπως όλα δείχνουν το πρωτάθλημα στον κεντρικό όμιλο της Β΄ κατηγορίας στην Εύβοια, δεν θα έχει και τόσους πολλούς διεκδικητές και πάντως το πρώτο φαβορί δεν είναι η ομάδα που όλοι μας έλεγαν. Ίσως ήμασταν οι μόνοι που λέγαμε πως δεν θα τα καταφέρει το ισχυρό δίδυμο, διοικητικού παράγοντα και προπονητή και μας τα έριχναν τα καλά τους λογάκια.
Τι σημασία έχει το αν μια ομάδα παίζει με 10 ποδοσφαιριστές λόγο αποβολής;
Σημασία έχει πως αυτή η ομάδα είχε προπονητή στον πάγκο και την κράτησε και θα μπορούσε να κερδίσει με....

Β' ΕΠΣΕ-3ος όμιλος - ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΝΗΛΕΑΣ 7 12-7 18
2 ΑΟ ΔΥΣΤΟΥ 8 14-8 14
3 ΑΟ ΖΑΡΗΤΡΑ 7 19-12 13
4     ΑΟ ΣΚΥΡΟΥ 6    11-5   12..

Β' ΕΠΣΕ-1ος όμιλος- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΑΝ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ 8    19-2 24
2 ΑΠΣ ΣΤΑΥΡΟΥ 7    26-4 16
3 ΕΝΩΣΗ ΙΣΤΙΑΙΑΣ 8 14-8 15
4      ΑΠΟ ΚΑΣΤΕΛΛΑΣ 7 15-3 14....

Β' ΕΠΣΕ-2ος όμιλος- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1 ΑΟ ΑΛΑΤΣΑΤΩΝ 8 23-8 22
2 ΑΟ ΛΟΥΚΙΣΙΩΝ 8 17-6 19
3 ΑΕ ΠΡΟΠΟΝΤΙΣ 8 22-8 16
4      ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ 8    20-13 13.....

2 στα 9 είναι επιτυχία;;;;;

Κ12
ΑΕ ΝΕΑΠΟΛΗΣ -ΑΟ ΚΑΝΗΘΟΣ ΧΑΛΚ. ΑΝΑΒΟΛΗ
ΟΠΑ Λ.ΑΙΔΗΨΟΥ/ΠΑΟ ΛΙΧΑΣ - ΑΕ ΤΑΞΙΑΡΧΗ  6 - 1
ΕΡΜΗΛΙΟΣ ΑΝΘΗΔΩΝΟΣ - ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ   1 - 4 
ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΨΑΧΝΩΝ 2010 - ΑΕ ΛΗΛΑΝΤΙΟΥ    ΑΝΑΒΟΛΗ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ - ΑΟ ΑΓΙΟΥ ΛΟΥΚΑ  ΑΝΑΒΟΛΗ..

Ξέχασε ο Αλέξης;;;

 - Ο Αλέξης όταν λέει για προοδευτική κυβέρνηση ξέρει τι λέει και γι΄ αυτό θέλει το κίνημα αρνητών του εμβολιασμού, να είναι κόμμα και να έχει συμμετοχή στις Εθνικές εκλογές.
Σου λέει μπορεί να προκύψει και πάλι κάποιος δημοκρατικός Καμμένος και να σχηματίσουμε....

Εκδήλωση ονοματοδοσίας της παιδικής χαράς στην πλατεία Αγίου Νικολάου Χαλκίδας


Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Χαλκιδέων, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, εγκρίθηκε ομόφωνα η ονοματοδοσία της νέας παιδικής χαράς, που βρίσκεται στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα. Η παιδική χαρά, με προδιαγραφές για παιδιά με ειδικές ανάγκες, θα φέρει το όνομα «Αλέξανδρος Δαρδώνης», ως ελάχιστος φόρος τιμής στον μικρό ήρωα που στέλνει ακόμη και σήμερα το μήνυμα “Να θυμάσαι: Θα ξαναβγεί ο ήλιος”. 
Η εκδήλωση ονοματοδοσίας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2021, από ώρα 11:00 έως κι ώρα 14:00 στην πλατεία του Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα.
Ακολουθεί η εισήγηση της Δημάρχου Χαλκιδέων Έλενας Βάκα προς το Δημοτικό Συμβούλιο:
«Ο Αλέξανδρος Δαρδώνης γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου  2004.
Μητέρα του η  Ματίνα Κυριάκου από την Χαλκίδα και πατέρας του ο Κώστας Δαρδώνης από τα...

Φουλ για αγιασμό...

 - Πρόεδρε, μάλλον θα ξαναχρειασθεί ένας ακόμη αγιασμός ή κάτι τέτοιο για να βρει η ομάδα τον βηματισμό της και να πάρει βαθμούς. Δεν ξέρουμε αν προλαβαίνεις σήμερα, αλλά αν δεν προλαβαίνεις, μάζεψέ τους όλους και πάτε στην εκκλησία. Κάντε την προσευχή σας και ίσως αλλάξει η ....

Τιμωρούν μόνο ποδοσφαιριστές

 
- Για ποια εφαρμογή του Πειθαρχικού Κώδικα μιλάμε και για ποια νομιμότητα, όταν τιμωρούν με αγωνιστικές μόνο τους ποδοσφαιριστές και όχι την ομάδα και τους παράγοντες;
Τα πράγματα είναι απλά. Οι ποδοσφαιριστές δεν ψηφίζουν, ενώ η ψήφος του παράγοντα μιας ομάδας μετράει.
Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει τα αυτονόητα.
Καταντήσανε το Ευβοϊκό ποδόσφαιρο, ποδόσφαιρο της καρπαζιάς και νομίζουν πως κι αυτό είναι στα ....

Μιλάει ποδοσφαιρικά

 - Την καλημέρα μας στον κ. Γιώργο Στούπα και του ευχόμαστε καλές γιορτές, με αγάπη και υγεία για τον ίδιο και την οικογένειά του.
Αγαπητέ κύριε Στούπα, υπήρξατε ποδοσφαιριστής, υπήρξατε παράγοντας, υπήρξατε και προπονητής. Έχουμε μια απορία.
Πως είναι δυνατόν μια ομάδα να παίζει το σύστημα 10-3-2 αλλά και πάλι να χάνει;
Σας παρακαλούμε πολύ, αν βρείτε λίγο χρόνο, δώστε μας....

Εμβόλια: Ένας ασταμάτητος ποταμός τοξικής παραπληροφόρησης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παγκόσμιο φαινόμενο, η παραπληροφόρηση κατά των εμβολίων στο Ιντερνετ τροφοδοτεί την καχυποψία των πολιτών, επηρεάζοντας τις εμβολιαστικές εκστρατείες. Ο κύριος άξονας της τοξικής παραπληροφόρησης: η υπερβολή ή η εφεύρεση παρενεργειών για να γίνει πιστευτό ότι «τα εμβόλια είναι πιο επικίνδυνα από την Covid».

Ανεπιθύμητα αποτελέσματα: η κακόβουλη χρήση των αριθμών

Τα νούμερα της φαρμακοεπαγρύπνησης χρησιμεύουν ως ανεξάντλητο πεδίο παραπληροφόρησης. Τα αρχεία αυτά, που είναι κατά κανόνα δημόσια,...

Του έστειλαν μήνυμα

 - "Αυτή την αγωνιστική δίνεις τα ρέστα σου και μόνο με νίκη συνεχίζεις στον πάγκο της ομάδας. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα σε στέλνει εκτός πάγκου".
Αυτό ήταν το μήνυμα προς τον προπονητή και του το έστειλαν με ταχυδρομικό περιστέρι.
Λέτε ....

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΡΥΣΤΟΥ

Λήψη άμεσων μέτρων και πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας πρότεινε η Λαϊκή Συσπείρωση

Επίκληση στην «ατομική ευθύνη» έκαναν δημοτική αρχή και μείζονα αντιπολίτευση καλύπτοντας τις ευθύνες τις κυβέρνησης
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, την Τετάρτη 1/12, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Δημήτρης Παρασκευάς με αφορμή την έξαρση της πανδημίας στην Κάρυστο έθεσε ως έκτακτο θέμα την ανάγκη λήψης μέτρων και πρωτοβουλιών από το Δήμο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Συγκεκριμένα πρότεινε «να παρθούν πιο δραστικά μέτρα πίεσης προς την Κυβέρνηση...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό Σαββατοκύριακο και να είσθε καλά στην υγεία σας.
Χαλαρώστε και σκεφτείτε ψύχραιμα. Τα ψέματα τελείωσαν. Ο κορονοϊός θερίζει τον κόσμο και δεν ξεχωρίζει πλούσιους και φτωχούς, δεν ξεχωρίζει μικρούς και μεγάλους, δεν ξεχωρίζει τίποτα.
Είναι τραγικό να είναι άνθρωπος ένα βήμα από τον τάφο του και να τρέχουν ψεκασμένοι, ώστε να μην επιτρέψουν στους γιατρούς να του προσφέρουν την βοήθειά τους.
Αυτοί δεν είναι αρνητές. Φασισταριά του κερατά είναι και γιατί να.....

Ορισμοί Διαιτητών – Βοηθών

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021
Α' Ερασιτεχνική
15:00 ΑΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ -ΑΟΦ ΛΗΛΑΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Ερέτριας 
ΝΤΟΥΡΑΣ ΕΥΣΤΡ. ΝΕΓΡΗΣ ΑΒΡ. ΠΑΠΠΑΣ ΑΓΓ.

15:00 ΑΟ ΑΜΑΡΥΝΘΙΑΚΟΣ -ΑΟ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ/ΠΑΝΤΕΙΧΙΟΥ Αμαρύνθου 
ΤΟΥΛΟΥΜΗΣ Γ. ΠΡΙΟΝΑΣ Δ. ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ ΑΝΑΣΤ.

15:00 ΑΣ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ Ν. ΛΑΜΨΑΚΟΥ -ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ Νέας Λαμψάκου 
ΔΑΝΙΗΛΙΔΗΣ Δ. ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΧΑΡ. ΜΑΡΙΝΟΣ Θ.

Β' Ερασιτεχνική
15:00 ΑΕ ΚΗΡΙΝΘΟΥ -ΑΕ ΙΣΤΙΑΙΑΣ Κηρίνθου ...

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

..εγώ μαλάκας δεν είμαι. Εσύ;

 - Κάποια στιγμή θα πρέπει να προχωρήσουμε και να ξεσκεπάσουμε κάποιους ανθρώπους οι οποίοι παριστάνουν τους καλούς και τους τίμιους, πως παριστάνουν τους φίλους, ενώ στην πραγματικότητα είναι φίδια κολοβά που λέει κι ο λαός.
Δώσαμε όμως κι εμείς δικαιώματα, γιατί δεν θέλαμε "να τσαλακώσουμε" την εικόνα τους.
Δεν σας κρύβουμε πως κάποια στιγμή αυτοί οι τύποι μας στήριξαν, αλλά όπως αποδείχθηκε το έκαναν για να μας έχουν στο χέρι. Έτσι όταν είδανε πως αυτό δεν θα συμβεί, άρχισαν.....

Κορονοϊός: 6.201 νέα κρούσματα, 97 θάνατοι, 694 διασωληνωμένοι

79 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.201, εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 957.552 (ημερήσια μεταβολή +0.7%), εκ των οποίων 50,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 98 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.106 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 97, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.427 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 694 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Το 80,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 549 (79,11%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και....

Γ. Οικονόμου: «Χάσμα χωρίζει τον κ. Τσίπρα από την αλήθεια και την πραγματικότητα»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

"Και στο πέρασμά του από την Κοζάνη, ο κ. Τσίπρας ανέδειξε το χάσμα που τον χωρίζει απο την αλήθεια και την πραγματικότητα" τόνισε σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στην επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Κοζάνη.

   Ο κ. Οικονόμου κατηγόρησε τον κ.Τσίπρα ότι δεν κατέθεσε προτάσεις και ότι απέφυγε "να τοποθετηθεί καθαρά".

   Είπε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ "παραβλέπει εσκεμμένα το γεγονός ότι τα πιο κραταιά συστήματα υγείας στην Ευρώπη αντιμετωπίζουν πρωτοφανή πίεση και...

Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε

 Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. διοργανώνει εκπαιδευτικό διήμερο σεμινάριο στα πλαίσια του έργου “PRO-ENERGY” την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, ώρες 12:00 – 14:00.

Το έργο “PRO-ENERGY” που συμμετέχει η Αναπτυξιακή Ευβοίας ως εταίρος, υλοποιείται στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «Βαλκανική -Μεσόγειος».

Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Ενίσχυση δεξιοτήτων σε θέματα σχετικά με την ενέργεια» στο πλαίσιο του έργου PRO-ENERGY «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης στα δημόσια κτίρια των Βαλκανίων και της Μεσογείου», την Δευτέρα 6 και την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου, ώρες 12:00 – 14:00 στην Αίθουσα ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ Α’ του Ξενοδοχείου Παλίρροια στην Χαλκίδα.
Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια που σχεδιάστηκαν στα πλαίσια του έργου αποτελούνται από δύο συνεδρίες (2 ώρες η καθεμία) και αναφέρονται σε ενεργειακούς διαχειριστές,...

...η άποψή μας

 - Κυρίες και κύριοι τι έγινε;
Πάλι διαφημισούλα από την θυγατρική της ΤΕΡΝΑ;
Γιατί ρε μεγάλε δεν ουρλιάζεις τώρα για την μόλυνση του εργοστασίου της ΤΕΡΝΑ στο Μαντούδι αλλά και για τις ανεμογεννήτριες;;;;;
Επειδή είσαι μεγάλη "παπάτζα", διάβασε που ανήκει η ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ που σου έχωσε την διαφημισούλα και δεν γαβγίζεις πλέον!!! Για τα λεφτά τα κάνεις όλα και μην ....

Ο Οδηγός του νέου «Εξοικονομώ» - Μπόνους για τις μισθωμένες κατοικίες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπόνους επιδότησης για ενεργειακή αναβάθμιση των κατοικιών που είναι νοικιασμένες προβλέπει ο τελικός Οδηγός του προγράμματος «Εξοικονομώ» που πρόκειται να παρουσιαστεί επίσημα ίσως και σήμερα από το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας (σ.σ.συνημμένο το τελικό κείμενο).

Συγκεκριμένα τα ποσοστά επιδότησης των επενδύσεων σε κατοικίες που είτε είναι μισθωμένες είτε έχουν παραχωρηθεί δωρεάν, κλιμακώνονται από 40 έως 65%, ανάλογα με το εισόδημα του ιδιοκτήτη, ενώ με την αρχική εκδοχή του Οδηγού που είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ποσοστό ήταν 40% για όλους, ανεξαρτήτως εισοδήματος.

Πρόκειται για ένα αίτημα της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων που έγινε δεκτό....

....σφηνάκια

 - Ο ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΡΕΤΡΙΑΣ αντιμετωπίζει τον ΛΗΛΑ Βασιλικού και σίγουρα ο αγώνας έχει μεγάλο βαθμολογικό ενδιαφέρον και μπορεί η ΕΡΕΤΡΙΑ να είναι το φαβορί, αλλά ο ΛΗΛΑΣ είναι επικίνδυνη ομάδα, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Στο κάτω κάτω μπορεί η ομάδα της Ερέτριας να δει με συμπάθεια τον αντίπαλο ή να μην....

Γιώργος Ποδαράς για τον Δημήτρη Ακριτίδη

Ο κύριος Δημήτρης Ακριτίδης δεν είναι για να είναι στο ποδόσφαιρο...το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη ανθρώπους σαν τον κύριο Ακριτίδη και ειδικά το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, εκεί που ο πρώτος στόχος όλων των ομάδων θα πρέπει να είναι η διαπαιδαγώγηση των παιδιών μέσα από το άθλημα και η γνώση του αθλήματος μέσα από τις προπονήσεις, η εξέλιξη του νεαρού αθλητή που θέλει να μάθει να παίζει ποδόσφαιρο και όχι μπάλα, να μαθαίνει πως πρέπει να λειτουργεί μέσα στο σύνολο να σέβεται και να...

....φαπούλες

 - Κάποιοι δεν θα μπορέσουν ποτέ να κοιτάξουν στα μάτια τους δημότες κα να τους πούνε αλήθειες. Διαβάστε το πως είναι σήμερα η σύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Χαλκιδέων και θα καταλάβετε τα πάντα. Όταν έχουμε 7 Δημοτικούς Συμβούλους να έχουν δηλώσει ανεξάρτητοι και να προέρχονται από τις παρατάξεις Παγώνη /Καθαροσπόρη δεν θα έπρεπε να δούνε οι κύριοι ....

Κύπελλο Ελλάδας - αποτελέσματα

1η Αγωνιστική
Νίκη Βόλου -  Παναιτωλικός   0 - 1  
Άρης - ΟΦΗ   3 - 1 
Λεβαδειακός - Ολυμπιακός   3 - 2  
Παναθηναϊκός - Βόλος   2 - 1  ....

Aναλυτικές διευκρινίσεις για την εκλογική διαδικασία στο ΚΙΝΑΛ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αναλυτικές διευκρινίσεις για την εκλογική διαδικασία στο Κίνημα Αλλαγής, την Κυριακή 5/12, έδωσε η αρμόδια Επιτροπή Καταστατικού και Εκλογικών Διαδικασιών (ΕΔΕΚΑΠ).

Στα περίπου 820 εκλογικά τμήματα στην Ελλάδα οι κάλπες θα είναι ανοικτές από 7:00 έως 19:00, ενώ για τον απόδημο Ελληνισμό οι ώρες είναι οι εξής:

-Στα εκλογικά τμήματα της Αυστραλίας από 10:00 έως 19:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα της Κύπρου από 9:00 έως 19:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα των χωρών της Ε/Ε από 9:00 έως 17:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα της Αγγλίας από 12:00 έως 18:00 τοπική ώρα

-Στα εκλογικά τμήματα των ΗΠΑ από 9:00 έως 16:00 τοπική ώρα...

Διακοπή υδροδότησης σε περιοχές της Χαλκίδας, λόγω βλάβης σε αγωγό ύδρευσης

Η Δημοτική Επιχείριση Ύδρευσης κι Αποχέτευσης Χαλκίδας (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) ενημερώνει τους πολίτες ότι, λόγω βλάβης σε αγωγό ύδρευσης στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού, θα υπάρξει διακοπή υδροδότησης, σήμερα Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021, για περίπου 3 ώρες (ήτοι μέχρι τις 16:00 περίπου), η οποία θα επηρεάσει την ευρύτερη περιοχή Παπαθανασίου έως τον Άγιο Ταξιάρχη, την ....

....σουτάκια

 - Πάμε για ένα σούπερ Σαββατοκύριακο σε ποδοσφαιρικό επίπεδο και μακάρι όλα να κυλήσουν ομαλά. Εμείς το ξαναγράφουμε. Να προσέχουν όλοι. Από την ΕΠΣΕ μέχρι και τους φιλάθλους ΟΛΟΙ θα πρέπει να είναι ψύχραιμοι και να εφαρμόζουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανονισμούς. Θα είναι τραγικό να κλείνουμε τα μάτια μας και στο τέλος να φωνάζουμε γιατί θα ....

Δήμος Χαλκιδέων: «Στολίζουμε όλοι μαζί το δέντρο των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Αγκαλιάζουμε και προστατεύουμε την διαφορετικότητα»

Το Ειδικό Νηπιαγωγείο και το Ειδικό Δημοτικό του Δήμου Χαλκιδέων, υπό την αιγίδα του Δήμου και του Δημοτικού Οργανισμού Αθλητισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.), διοργανώνουν εκδήλωση στολισμού του Χριστουγεννιάτικου δέντρου των παιδιών με ειδικές ανάγκες, με αφορμή την 3η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 10:00 το πρωί, στην πλατεία πίσω από....

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ ΠΟΡΦΥΡΙΟΥ ΤΟΥ ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΜΠΟΥΡΤΖΙ

 Το βράδυ της Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021, στον Ι. Ναό του Αγίου Νικολάου Δ.Δ. Αγ. Νικολαόυ-Μπούρτζι Ληλαντίων, ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία με αφορμή την μνήμη του Οσίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτου κατά την οποία άγει την ονοματική του εορτή ο Εφημέριος της Ενορίας, Αρχιμ. Πορφύριος Γερμανός.
 Στην Ιερά Αγρυπνία προσήλθε και χοροστάτησε στης ιερές Ακολουθίες του Εσπερινού και του Όρθρου ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος προσέφερε και την Θεία Λειτουργία με συλλειτουργούς τους Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου-Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως, Δαμασκηνό Παπακωνσταντίνου-Εφημέριο της Ενορίας Ευβοέων Αγίων Χαλκίδος και Πορφύριο Γερμανό- Εφημέριο της εκεί Ενορίας, τους Πρεσβ. Πέτρο Βλάχο-Εφημέριο της Ενορίας Αγ. Τρύφωνος Ν. Λαμψάκου, Αθανάσιο Σάλλιαρη-Εφημέριο της...

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Ο μπάρμπα Στέλιος το έχει γράψει πολλές φορές, αλλά κάποιοι δεν θέλουν να το καταλάβουν και συνεχίζουν με λάθος ενέργειες. 
Δεν είναι δυνατόν να πανηγυρίζουν Δημοτικές Παρατάξεις, επειδή δεν ψήφισαν το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2022!!
Αυτό συνέβη στο Δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, αφού παρόντες την ώρα της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος ήταν 24 από τους 27 συμβούλους.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα ψήφισαν 10 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ 14 είπαν όχι.
Τι σημαίνει αυτό;
Τίποτα απολύτως και απορούμε με το δελτίο τύπου της κυρίας Γκόγκου η οποία όπως....

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΖΟΒΑΝΝΑΣ ΓΚΟΓΚΟΥ

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΤΗΚΕ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ.

Καταψηφίστηκε η πρόταση του Δημάρχου για το τεχνικό πρόγραμμα του 2022 με 14 ψήφους κατά και 10 υπέρ.
Σαφές ήταν το μήνυμα προς τον Δήμαρχο στην συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου ότι η ανοχή τελείωσε και δεν εγκρίνεται πλέον η λογική του για τα έργα του τεχνικού προγράμματος που αποτυπώνονται σε ένα χαρτί αλλά δεν υλοποιούνται .
Όταν ο Δήμαρχος κ.Ψαθάς παρουσιάζει μηδενικό έργο στο....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε αυτό το Σαββατοκύριακο, να είναι το τελευταίο που μας ταλαιπωρεί.
Είμαστε αισιόδοξοι και πιστεύουμε πως με την βοήθεια του Θεού  όλα θα πάνε καλά.
Ένα ακόμη ευχαριστώ σε όλους αυτούς που είναι δίπλα μας και τους λέμε πως θα τελειώσουν τα βάσανα και θα βρεθούμε να τα πούμε από κοντά.
Αυτό το Σαββατοκύριακο έχει ποδοσφαιρική δράση, αλλά γιατί να το κρύψουμε, έχει και αυτοδιοικητικά παιχνίδια και συναντήσεις με πολύ νόημα και ουσία.
Προσέξτε, γιατί αυτοί που είχαν σχέση με....

Καλά Χριστούγεννα



 

Σημεία δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests) στα παρακάτω σημεία:
Α) Δημοτική Ενότητα Χαλκιδέων 
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου έως και Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 ,
από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στο 4ο Κ.Α.Π.Η Χαλκίδας...

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021

Δημήτρης Ακριτίδης- "Θέλει προσοχή"

 - Κυρίες και κύριοι του ποδοσφαίρου, ο κ. Δημήτρης Ακριτίδης δεν είναι απλά ένας προπονητής ποδοσφαίρου και γι΄ αυτό όταν μια ομάδα αποφασίσει να συνεργαστεί μαζί του, θα πρέπει να έχει μελετήσει σωστά και πολλές φορές, την δική του φιλοσοφία για το ποδόσφαιρο, για να μην εκτεθεί στην συνέχεια.
Ο κ. Ακριτίδης αγαπάει το ποδόσφαιρο όσο λίγοι και δεν πουλάει την φιλοσοφία του γι΄ αυτό, για να παραμείνει απλά σε μια θέση προπονητή.
Θέλει να δουλεύει στην ομάδα με νέα...

Κορονοϊός-Ελλάδα: 6.260 νέα κρούσματα, 704 διασωληνωμένοι, 89 νέοι θάνατοι

 73 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 6.260, εκ των οποίων 13 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 951.351 (ημερήσια μεταβολή +0,7%), εκ των οποίων 50,6% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 93 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.767 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 89, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.325 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 704 (61,2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 64 έτη. To 81,1% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 558 (79.26%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 146 (20,74%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.533 ασθενείς....

Ενεργός στις εκλογές της ΕΠΣΕ;;;

 - Είπαμε πως οι εκλογές για νέο ΔΣ στην ΕΠΣ Εύβοιας είναι το 2023 και όχι το 2022. Αυτές οι εκλογές θα διεξαχθούν κάπου εκεί προς τις αρχές Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε έχουμε χρόνο και θα δούμε τι θα κάνει κι ο δήμαρχος και πρωην πρόεδρος της ΕΠΣΕ κ. Γιώργος Ψαθάς, ο οποίος δεν θα είναι υποψήφιος, αλλά θα έχει υποψήφιους φίλους και δεν ....

....η άποψή μας

 - Γιατί κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Γιατί φοβόμαστε την αλήθεια; Γιατί θέλουμε να παρουσιάσουμε ως επιτυχία, την ανοργανωσιά σε όλα τα επίπεδα; 
Γιατί τ μαύρο το παρουσιάζουμε άσπρο;
Θέλουνε κάποιοι να πείσουν τον κόσμο, πως ο κ. Ρέτσας έβαλε σε τάξη την ΕΠΣΕ, πως έφερε τα πάντα στην νομιμότητα και στην τάξη, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο!!!!
Ποια νομιμότητα; 
- Ρίξτε μια ματιά στις προκηρύξεις όλων των πρωταθλημάτων και θα ....

Σ. Βούλτεψη: «Ζήτημα δημοκρατίας η ίση δυνατότητα πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η δυνατότητα ισότιμης πρόσβασης των ατόμων με αναπηρία, «είναι ζήτημα δημοκρατίας, ισότητας, ισονομίας, κατάργησης των διακρίσεων στην πράξη και όχι στα λόγια», επισήμανε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, στην ομιλία της στην 1η επιστημονική ημερίδα «Πρόσβαση παντού».

   Η κ. Βούλτεψη ανέφερε μερικές από τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τα άτομα με αναπηρία, με κορυφαία τη δημιουργία του Εθνικού Σχεδίου για τα άτομα με αναπηρία που παρουσιάστηκε στη Βουλή πριν από ένα χρόνο. Επίσης, περιέγραψε το έργο της υποεπιτροπής της Βουλής για τα άτομα με αναπηρία, της οποίας ήταν πρόεδρος. Η υποεπιτροπή παρέδωσε στον πρόεδρο της Βουλής ένα πόρισμα, «μια παρακαταθήκη, μια συλλογική δουλειά που συνέβαλε στη δημιουργία του Εθνικού Σχεδίου», όπως είπε.

   Η ίδια επεσήμανε ότι τον Σεπτέμβριο του 2021, ξεκίνησε με βάση νομοθεσία...

....σφηνάκια

 - Μπορεί πολιτικά να μην είμαστε στον ίδιο χώρο με τον γνωστό δικηγόρο κύριο Ταρτη, αλλά συμφωνούμε ποδοσφαιρικά, αφού ο ΠΑΟΚ μας ενώνει, αλλά να που συμφωνούμε και στην απόφαση Μητσοτάκη να επιβάλλει πρόστιμα στους αρνητές των εμβολίων. Ας μη γελιόμαστε. Η υγεία των ανθρώπων δεν πρέπει να είναι στα χέρια ανεγκέφαλων και ψεκασμένων. Δεν θα ταλαιπωρούν οι λίγοι μια ολόκληρη χώρα, επειδή φοβούνται μήπως...

Δ. Μιχαηλίδου: Συνεχίζουμε να στηρίζουμε όλους όσους μας χρειάζονται περισσότερο

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην τροπολογία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων για την έκτακτη οικονομική ενίσχυση τριών ευάλωτων οικονομικά ομάδων που θα δοθεί για τον μήνα Δεκέμβριο 2021, αναφέρθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, στην Ολομέλεια.

Χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και ανασφάλιστοι υπερήλικες θα ενισχυθούν στοχευμένα τον Δεκέμβριο αυτό με 250 ευρώ, αμβλύνοντας τις σε βάρος τους συνέπειες της υγειονομικής κρίσης κατά την τρέχουσα δυσχερή συγκυρία, είπε η κ. Μιχαηλίδου και εξήγησε ότι πάνω από 173.000 άτομα με αναπηρία που επιδοτούνται από τον ΟΠΕΚΑ, και περισσότεροι από 32.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες θα λάβουν εφάπαξ οικονομική ενίσχυση, 250 ευρώ, σε συμπλήρωση του τακτικού επιδόματός τους από τον ΟΠΕΚΑ ή της σύνταξής τους...

....φαπούλες

 - Πάντα γράφαμε καλά λόγια για τον κ. Κώστα Κουλουρίδη και το ξέρει, αλλά σήμερα θα του πούμε πως έκανε μισή δουλειά με τον γνωστό ραδιοφωνατζή. Αγαπητέ Κώστα το ζητούμενο δεν ήταν να πεις ένα όνομα επιχειρηματία ο οποίος κατά την άποψη Καθαροσπόρη είναι πίσω από την αγορά του οικοπέδου ΔΑΡΙΓΚ. Έτσι όπως το είπε ο κ. Καθαροσπόρης αλλά και ο ραδιοφωνατζής όλοι ....

Πάντα με υγεία

 - Είχε μια περιπέτεια με την υγεία του ο προπονητής κ. Θανάσης Γουρνάς, αλλά το ξεπέρασε και είναι καλά. Δεν το γνωρίζαμε και ειλικρινά μας στενοχώρησε η περιπέτειά του.
Κύριε....

Στο Σίδνεϊ ο τελικός του Μουντιάλ γυναικών 2023

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Το Σίδνεϊ θα φιλοξενήσει 11 αγώνες του Μουντιάλ ποδοσφαίρου γυναικών του 2023, ενώ εννέα αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές, μετά την μείωση του αριθμού των πόλεων διεξαγωγής των αναμετρήσεων για την κορυφαία διοργάνωση.

    Το Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί από κοινού στην Νέα Ζηλανδία και στην Αυστραλία, θα αρχίσει στις 20 Ιουλίου 2023 στο Eden Park του Οκλαντ, ενώ ο τελικός θα γίνει στις 20 Αυγούστου, στο Σίδνεϊ.

    Οι δύο χώρες επιλέχθηκαν τον Ιούνιο του 2020 για να φιλοξενήσουν το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών με 32 ομάδες.

    Εκείνη την εποχή, οι διοργανωτές ήθελαν να... μοιράσουν τους αγώνες σε 13 στάδια και 12 πόλεις, αλλά μόνο εννέα πόλεις και δέκα στάδια, συμπεριλαμβανομένων δύο στο Σίδνεϊ, θα φιλοξενήσουν τελικά τους αγώνες,...

Απολογιστικό EKO Acropolis Rally FORUM 2021

ΦΑΝΗΣ ΣΠΑΝΟΣ: «Ξεκινούμε από σήμερα για το Ράλι του 2022»

98,4% οι ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση του ΕΚΟ Acropolis Rally 2021.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός συμμετείχε νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη 01 Δεκεμβρίου 2021, στο EKO Acropolis Rally FORUM 2021, το οποίο διοργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, προκειμένου να καταγραφεί το οικονομικό αποτύπωμα της διοργάνωσης στη χώρα, αλλά και ειδικότερα στη Στερεά Ελλάδα.
Στο συνέδριο, παρουσιάστηκαν καταρχάς τα αποτελέσματα έρευνας κοινής γνώμης. Αξιοσημείωτα ήταν τα ακόλουθα ευρήματα:
98,4% δήλωσαν ευχαριστημένοι συνολικά από τη διοργάνωση του ΕΚΟ Acropolis Rally 2021.
94,4% εκτίμησε ότι το EKO Acropolis Rally 2021 είχε θετικό οικονομικό αντίκτυπο για την επιχείρησή τους.
Διαπιστώθηκε επίσης, από την εξειδικευμένη μελέτη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ότι:
Το σύνολο των δαπανών διαμονής ήταν 3.238.370€ και το σύνολο των δαπανών...

Δεν πειράζει.....

 - Κανένα παράπονο δεν έχουμε από την ζωή, όσο θα έχουμε την υγεία μας. 
Μπορεί κάποιοι να μας ενοχλούν, κάποιοι να μας πολεμούν, κάποιοι άλλοι να προσπαθούν να μας κλείσουν πόρτες, για να υποκύψουμε στα θέλω τους, αλλά εμείς τους στέλνουμε την ευχή μας για καλά Χριστούγεννα.
Τους λέμε πως αφού ντυθούν και στολιστούν για τα ρεβεγιόν που θα κάνουν με τους εκλεκτούς φίλους τους, να μην ξεχάσουν να "φορέσουν" και μια σειρά από χριστουγεννιάτικα λαμπάκια για να κάνουν ....

.....σουτάκια

 - Κρισιμότατοι οι αγώνες του Σαββατοκύριακο, όχι μόνο στην Α΄ Κατηγορία, αλλά και στην Β΄ και στην Γ΄.
Στην Α΄ ξεχωρίζει το ΤΑΜΥΝΑΪΚΟΣ - ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ την Κυριακή, στην Β΄ ξεχωρίζει το ΑΛΑΤΣΑΤΑ - ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑ, ενώ στην Γ΄ Κατηγορία ξεχωρίζουν το ΑΦΡΑΤΙ - ΡΟΜΑΪΚΟΣ, ΚΥΜΗ - ΑΙΓΕΑΣ ΠΕΤΡΙΩΝ. Φυσικά όλα τα παιχνίδια έχουν ενδιαφέρον, αλλά ....

ΕΛΠΕ: Εξαγορά αιολικών πάρκων στη Ν. Εύβοια

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την εξαγορά δυο αιολικών πάρκων, συνολικής ισχύος 37,2 MW και συντελεστή λειτουργίας άνω του 40%, στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας ανακοίνωσαν τα Ελληνικά Πετρέλαια στο πλαίσιο της στρατηγικής για ανάπτυξη στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, η εταιρία υπέγραψε δεσμευτικές συμβάσεις για την εξαγορά των εταιρειών «ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ Α.Ε.» (ισχύος 18 μεγαβάτ) και...

Καλημέρα αντιδήμαρχε

 - Αντιδήμαρχε κύριε Γουρνή φτάσαμε πάλι σ΄ εσάς, αφού και για μια λακκούβα που δημιούργησε κάποια υπηρεσία, εδώ και δύο μήνες κανείς δεν λέει να την κλείσει. Σας παρακαλούμε πολύ κάντε κάτι. Είναι στην Νεοφύτου σχεδόν απέναντι από το 4ο Νηπιαγωγείο Βασιλικού.
Πρέπει ν΄ αποκατασταθεί το οδόστρωμα, γιατί μπορεί εκεί να προκληθεί ατύχημα, αφού πηγαινοέρχονται αυτοκίνητα.....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 -  Εδώ είμαστε και δεν σας κρύβουμε τίποτα.
Άρχισαν τα όργανα από τώρα για τις εκλογές στην ΕΠΣ Εύβοιας και θα γίνει το έλα να δεις, αφού είναι πολλοί αυτοί που θέλουν να έχουν ρόλο μετά τον Φεβρουάριο του 2023.
Γνωστός "παράγοντας, παρατηρητής κλπ" θέλει να είναι σε ψηφοδέλτιο και ήδη έδωσε τα χέρια με υποψήφιο πρόεδρο, ο οποίος όμως δεν δήλωσε επίσημα υποψηφιότητα. Πάντως παίζει  και με άλλο ψηφοδέλτιο, αλλά υπάρχει θέμα εκεί, αφού ήδη έχει δώσει τα χέρια ο ερυθροκίτρινος .....

Ο Αυλωνίτης στο Μαϊάμι;;;;

 - Τελικά με τον κύριο Αντώνη Αυλωνίτη, δεν βρίσκεις ποτέ την ησυχία σου. Κάτι βρίσκει να μας βάζει να ψάχνουμε μήπως και βγει είδηση.
Τώρα έσκασε πληροφορία πως θα πάει Μαϊάμι σε λίγες μέρες και θα συναντηθεί με τον πρώην αναπληρωτή πρόεδρο της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Εύβοιας κ. Γιάννη Παπακωνσταντίνου!!!!
Τι έγινε κύριε....

Καλημέρα

- Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλά Χριστούγεννα με αγάπη και υγεία. Τελικά 30 μέρες έμειναν και θα πούμε άντε γεια και στον Δεκέμβριο και στο 2021, το οποίο φεύγει, αλλά μας αφήνει ως προίκα τον κορονοϊό. 
Παρακολουθήσαμε λίγο και την Βουλή χθες και είδαμε πάλι τον Αλέξη, να μην έχει απαντήσεις σε ερωτήματα τα οποία του έθετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Να κλείνει λέει κάθε τμήμα σχολείου για 3 μέρες, όταν βρεθεί ....