Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Δύο στα δύο!!!

 - Λέτε να φταίνε άλλοι;
Όταν ένας προπονητής ξεκινάει από την αρχή της προετοιμασίας με μια ομάδα και ενώ κανείς δεν του λέει όχι σε ότι επιλογές κάνει,  δεν τα κατάφερε, προχώρησε σε δηλώσεις εναντίον όλων και απομακρύνθηκε από τον πάγκο της ομάδας της Εύβοιας.
Στην συνέχεια πήγε στην πατρίδα του και ανέλαβε ομάδα για να την οδηγήσει στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά ούτε εκεί τα κατάφερε και θα έχει μια....

ΕΠΟ: Έκτακτη Γ.Σ. στις 19/7 για την Ολιστική Μελέτη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η ενσωμάτωση της Ολιστικής Μελέτης στο Καταστατικό της ΕΠΟ θα τεθεί προς ψήφιση στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας στις 19 Ιουλίου και όχι στην τακτική Γ.Σ. της, στις 25 Ιουνίου, καθώς, σύμφωνα με την ΕΠΟ δεν υπήρξε επαρκής χρόνος διαβούλευσης.

Τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής δεν είχαν λάβει μέχρι πρόσφατα το προς έγκριση Καταστατικό, στο οποίο ενσωματώθηκαν οι προσθήκες που έγιναν με βάση την Ολιστική Μελέτη, που εκπόνησαν οι υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές.

Ως εκ τούτου, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής...

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ - GALA ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΤΟ 19/06/2021 ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ


 Γκαλά Αποστάσεων (νέο πρόγραμμα)

Ώρα έναρξης

Αγώνισμα

Τελικός  / Τελική Σειρά

19:00

2.000μ steeple Γυναικών

Τελική Σειρά

19:15

1.200μ Κοριτσιών Κ16

Τελική Σειρά

19:30

1.200μ Αγοριών Κ16

Τελική Σειρά....

Μάι ανάσα από την πρωτιά στο Νότιο όμιλο η Καλαμάτα

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μία ανάσα από την εξασφάλιση της πρωτιάς στο Νότιο Όμιλο της Football League βρίσκεται η Καλαμάτα. Δυο στροφές πριν το φινάλε, το ερώτημα είναι ποιος θα την ακολουθήσει στην ανώτερη κατηγορία.  
Η «μαύρη θύελλα», που βρίσκεται στο +5 από Καλλιθέα και Ρόδο, ταξιδεύει στην Αθήνα για να αντιμετωπίσει το Αιγάλεω που αγνοεί το «τρίποντο» τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές (δυο σερί ισοπαλίες και μια ήττα). Η Καλλιθέα περιμένει στο «Γρηγόρης Λαμπράκης» την - αδιάφορη βαθμολογικά, μεν, με 10 βαθμούς στα τέσσερα πιο πρόσφατα ματς, δε - Νίκη Βόλου ενώ εντός έδρας παίζει και η Ρόδος που φιλοξενεί τη Σαντορίνη.  
Ο Ιάλυσος υποδέχεται στο «Οικονομίδειο» τον Αστέρα Βλαχιώτη που παίζει τις τελευταίες του ελπίδες για να αποφύγει την προτελευταία θέση ενώ ο ουραγός, υποβιβασμένος και ταλαιπωρημένος από οικονομικά προβλήματα Πανασπροπυργιακός θα παίξει για το γόητρο κόντρα στην Επισκοπή. ..

ΟΗΕ: Δεύτερη θητεία για τον Αντόνιο Γκουτέρες

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έδωσε το πράσινο φως για μια δεύτερη θητεία στον πρώην πρωθυπουργό της Πορτογαλίας Αντόνιο Γκουτέρες "στο πηδάλιο" του Οργανισμού για το 2022-2026, με τον ίδιο να τάσσεται υπέρ της εγκαθίδρυσης ενός «κόσμου που αντλεί διδάγματα» από τη φονική πανδημία της Covid-19.

«Η μεγαλύτερη πρόκληση για εμάς, που αποτελεί την ίδια στιγμή τη μεγαλύτερη ευκαιρία μας, είναι να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την κρίση για να αντιστρέψουμε την κατάσταση, να κινηθούμε προς έναν κόσμο που αντλεί διδάγματα, που υπόσχεται μια δίκαιη ανάκαμψη, πράσινη και διαρκή και που δείχνει τον δρόμο μέσω μιας διεθνούς συνεργασίας, αυξημένης και αποτελεσματικής για να απαντήσει στα παγκόσμια προβλήματα», είπε ο Αντόνιο Γκουτέρες.

«Το να κάνουμε αυτό το βήμα θα απαιτήσει μια πραγματική προσπάθεια...

Νέα δωρεάν οnline μαθήματα από την Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε. στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου SMART HERITAGE

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΕΥΒΟΙΑΣ ΑΕ

Στο πλαίσιο του έργου «SMART HERITAGE – Sustainable management and promotion of common cultural heritage», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg ADRION 2014-2020 και στο οποίο η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε.  είναι  ο Επικεφαλής Εταίρος, προσφέρεται δωρεάν εκπαίδευση όσων επαγγελματιών ή πολίτων επιθυμούν να επιμορφωθούν και να διευρύνουν τις γνώσεις τους στους τομείς του Τουριστικού Μάρκετινγκ και του Πολιτιστικού Τουρισμού. Η Αναπτυξιακή Ευβοίας Α.Ε ανέπτυξε το παρόν ψηφιακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με σκοπό οι επαγγελματίες του τουρισμού και όχι μόνο, να κατανοήσουν τις έννοιες που αφορούν στην ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού ώστε να μπορέσουν να αναδείξουν και να διαφυλάξουν την πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής τους, αλλά και να προσελκύουν επισκέπτες όλο το χρόνο....

Σάντος: «Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να μας νικήσει εύκολα»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο προπονητής της Εθνικής Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος, τόνισε πως η ομάδα του θα πρέπει να κρατήσει τη Γερμανία μακριά απ’ την μπάλα στον σαββατιάτικο (19/06) αγώνα, προκειμένου να αυξήσει τις πιθανότητές της για τη νίκη και την πρόκριση στη φάση των «16», μέσα απ’ τον ΣΤ’ όμιλο του Euro 2020.

«Η Γερμανία είναι μία ομάδα που συχνά αιφνιδιάζει τους αντιπάλους της με πάσες απ’ την πίσω ζώνη, κυρίως απ’ τον Τόνι Κρόος. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να έχουμε εμείς περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια μας και να τους κρατήσουμε μακριά απ’ αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού» τόνισε ο Σάντος σε συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (18/06) και πρόσθεσε:

«Γενικά είναι μία ομάδα που παίζει με πολλές πάσες από την πίσω ζώνη, αλλά η Γαλλία τους έκλεισε τους χώρους στο επιθετικό τρίτο με μία φανταστική εμφάνιση. Πρέπει να έχουμε λοιπόν την μπάλα στα πόδια μας και να μην τη...

Κρούσμα κορονοϊού στην Εθνική Ανδρών

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Θετικό κρούσμα κορονοϊου ανιχνεύτηκε σε μέλος της Εθνικής Ανδρών, κατά τους επαναλαμβανόμενους μοριακούς ελέγχους, στους οποίους υποβάλλονται όλοι όσοι ανήκουν στην αποστολή. 

Ήδη το συγκεκριμένο μέλος έχει τεθεί σε καραντίνα...

Ευρωβαρόμετρο: Τα 3/4 των Ευρωπαίων στηρίζουν τον εμβολιασμό ως μοναδικό τρόπο για την καταπολέμηση της πανδημίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα τρία τέταρτα του πληθυσμού της ΕΕ (75%) θεωρούν τα εμβόλια της νόσου COVID-19 ως τον μοναδικό τρόπο για τον τερματισμό της πανδημίας, ορισμένα όμως τμήματα του πληθυσμού παραμένουν διστακτικά, σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Έκτακτου Ευρωβαρόμετρου που διεξήχθη στα τέλη Μαΐου.

Σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες (69%) έχουν ήδη εμβολιαστεί ή επιθυμούν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατόν, ενώ το 79% σκοπεύουν να εμβολιαστούν έως το τέλος του έτους. Ωστόσο, υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών, ενώ, όσον αφορά την ηλικία των ερωτηθέντων, εκείνοι που είναι κάτω των 45 ετών εμφανίζονται πιο διστακτικοί.....

ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ/ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ- ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 Παρακαλείσθε να προσέλθετε σε Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού
Συμβουλίου του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, η οποία θα πραγματοποιηθεί με
τηλεδιάσκεψη (μέσω της εφαρμογής Zoom) για λόγους διασφάλισης της δημόσιας
υγείας κατά τις προβλέψεις της παρ 5 του άρθρου 67 και της παρ. 1 του άρθρου
167 του Ν. 3852/2010 (Α’ 87) και σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 1 του
άρθρου 10 της ΠΝΠ (Αρ. Φύλλου 55/11-3-2020/ Τ’ Α) και την υπ’ αριθμ.
40/20930/31-3-2020 Εγκύκλιο ΥΠ.ΕΣ, την 28η του μηνός Ιουνίου του έτους
2021, ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 18:30 , για την λήψη αποφάσεων
για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας Διάταξης, σύμφωνα με τις διατάξεις των
Ν. 3463 / 2006 και 3852 / 2010, όπως ισχύουν.
ΘΕΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
ΘΕΜΑ 1ο : «Περί έγκρισης 3ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού οικ. έτους 2021 (Υπ.
αριθμ. 98/2021 Απόφαση Ο.Ε.)»

ΘΕΜΑ 2ο : «Περί αποδοχής χρηματοδότησης και έγκριση (4ης) αναμόρφωσης....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα, καλό τριήμερο και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να προσέχετε και να μην πάρουν τα μυαλά μας αέρα, αφού ο κορονοϊός μπορεί να υποχώρησε, αλλά δεν τον κερδίσαμε ακόμη οριστικά.
Απίστευτη η κυκλοφορία χθες από το μεσημέρι και η ουρά ξεκινούσε από την γέφυρα και έφτανε μέχρι το Βασιλικό. Να προσέχουν και οι οδηγοί γιατί αυτό το τριήμερο θα χρειασθεί να έχουν υπομονή και να μην τρέχουν, για ....

Εθνική Κορασίδων: Επιστροφή στο γήπεδο!

Επιστροφή στο γήπεδο ύστερα από 16 μήνες για την Εθνική Κορασίδων, η τελευταία συγκέντρωση της οποίας πραγματοποιήθηκε τέλος Φεβρουαρίου 2020 και ο πιο πρόσφατος αγώνας της διεξήχθη τον Σεπτέμβριο του 2019! Η προπονήτρια Κατερίνα Φαλίδα κάλεσε τις ακόλουθες παίκτριες για προπονήσεις στην Αθήνα (Άγιος Κοσμάς), από 22 έως 24 Ιουνίου 2021.

ΘΕΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Τ ΣΤΑΝΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΟ ΧΑΝΙΑ 
Τ ΓΡΙΒΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΜΕΛΙΝΑ ΔΟΞΑ ΠΗΓΑΔΑΚΙΩΝ
Τ ΨΥΡΡΗ ΔΑΝΑΗ ΝΕΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ
Α ΚΟΥΚΟΥΛΑΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΟΦΗ....

Εθνική Γυναικών: κλήσεις για προπονήσεις

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Γιώργος Κυριαζής, κάλεσε για προπονήσεις της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο Ενωσιακό Γήπεδο Μίκρας στη Θεσσαλονίκη, από 17 έως 20 Ιουνίου 2021, τις ακόλουθες παίκτριες.

ΘΕΣΗ ΕΠΩΝΥΜΟ ΟΝΟΜΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ
T ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΝΘΗ ΠΑΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
T ΒΛΑΣΙΑΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΕΛ
Τ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Α ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΧΑΡΟΥΛΑ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
A ΓΚΑΤΣΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
A ΜHΤΚΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Α KIAMOY ΧΡΙΣΤΙΑΝΝΑ POMIGLIANO
Α ΠΑΤΕΡΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΟΚ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ....

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

....σφηνάκια

 - Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα λέει ο λαός και δεν έχει άδικο. Φτάσαμε στο σημείο που θέλει τον ραδιοφωνατζή, ο οποίος από το πρωί μέχρι το βράδυ χυδαιολογούσε εδώ και κάτι χρόνια εναντίον της Δημοτικής Συμβούλου και εκπαιδευτικού κυρίας Μιντζιφίρη, να την καλεί στο στούντιο και να κάνει για όσες ώρες μια εκπομπή, αρκεί να μιλάει .....

Νίκος Χαρδαλιάς

 Την άρση επιπλέον περιοριστικών μέτρων και την επανεκκίνηση και άλλων δραστηριοτήτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της πανδημίας της λοίμωξης Covid-19 στη χώρα.
Πιο συγκεκριμένα:
Για θέματα του υπουργείου Τουρισμού, η Επιτροπή που συνεδρίασε σήμερα ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:- Σε ό,τι αφορά τους γενικούς κανόνες εισόδου στη χώρα, να επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό rapid τεστ από τις πράσινες χώρες.- Τα ανήλικα συνοδευόμενα κάτω των 12 ετών να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης τεστ πριν την αναχώρησή τους από χώρες που βρίσκονται στην πράσινη κατηγορία. Για τις χώρες που βρίσκονται σε πορτοκαλί και κόκκινη κατηγορία, τα ανήλικα συνοδευόμενα να εισέρχονται στη χώρα άνευ απαίτησης...τεστ κάτω των 6 ετών.- Από τις υπόλοιπες τρίτες χώρες να επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα σύμφωνα με τη σήμανση της κάθε χώρας σε πράσινη, πορτοκαλί και κόκκινη. Για τις πράσινες να ισχύουν οι υφιστάμενοι κανόνες. Για τις πορτοκαλί χώρες να επιτρέπεται η είσοδος σε άτομα, που είναι σωρευτικά εμβολιασμένα (με τα....
αναγνωρισμένα -από τη χώρα μας- εμβόλια) και έχουν πραγματοποιήσει τεστ PCR 72 ώρες πριν την αναχώρησή τους. Εξαιρούνται της πρόβλεψης αυτής πολίτες από χώρες, οι οποίες είναι στην κόκκινη λίστα και για τους οποίους συνεχίζει να ισχύει η πρόβλεψη για καραντίνα 7 ημερών....

...η άποψή μας

 - Για τα παιδιά πρέπει να φροντίσουμε όλοι και όχι με οτιδήποτε άλλο. Η κυβέρνηση, οι περιφέρειες και οι δήμοι, θα πρέπει ν΄ αφήσουν στην άκρη τις όποιες δικαιολογίες και να ρίξουν το βάρος πάνω στα παιδιά. Σε όλα τα παιδιά.
Να σταματήσει τώρα το σύστημα που ζητάει συνεχώς επιβεβαιώσεις, διασταυρώσεις κλπ.
Όταν ένα παιδί έρχεται στην ζωή, θα πρέπει ΟΛΟΙ οι αρμόδιοι και το κράτος γενικώς, να το αγκαλιάζουν και μέχρι να τελειώσει τις σπουδές του, να του παρέχουν τα πάντα.
Όσο περισσότερα παιδιά έχει μια οικογένεια, τόσο περισσότερες να είναι .....

Συνάντηση της Δημάρχου Χαλκιδέων με μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Χαλκίδας

Συνάντηση με μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Χαλκίδας πραγματοποίησε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, σχετικά με τα τρέχοντα ζητήματα που αφορούν στον Σύλλογο. Στη συνάντηση συμμετείχε κι ο Αντιδήμαρχος Έργων Βασίλης Γουρνής.
Τα μέλη του Συλλόγου ενημέρωσαν τη Δήμαρχο, σχετικά με το «Νέο πλαίσιο για την ευζωΐα των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα ΑΡΓΟΣ», το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση, για το ζήτημα των ανεμογεννητριών στην Εύβοια, καθώς και για την....

Ο ΟΗΕ προειδοποιεί ότι η ξηρασία μπορεί να είναι «η επόμενη πανδημία»

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η έλλειψη νερού και η ξηρασία μπορεί να προκαλέσουν καταστροφή σε μια κλίμακα ανάλογη της πανδημίας της COVID-19 με τους κινδύνους να αυξάνονται ραγδαία καθώς αυξάνεται η παγκόσμια θερμοκρασία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη.

"Η ξηρασία κινδυνεύει να γίνει η επόμενη πανδημία και δεν υπάρχει εμβόλιο να τη θεραπεύσει", δήλωσε η Μάμι Μιζουτόρι, ειδική αντιπρόσωπος του ΟΗΕ για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών, σε διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου πριν από τη δημοσιοποίηση της έκθεσης.

Ήδη οι ξηρασίες έχουν προκαλέσει οικονομικές απώλειες τουλάχιστον 124 δισεκ. δολαρίων και έχουν πλήξει περισσότερους από 1,5 εκατ. ανθρώπους μεταξύ των ετών 1998 και 2017, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ που δημοσιοποιήθηκε σήμερα.

Όμως ακόμη και αυτοί οι αριθμοί, είπε, είναι "το πιθανότερο πολύ πιο κάτω από τους πραγματικούς".

Η παγκόσμια υπερθέρμανση προκαλεί τώρα πιο έντονες ξηρασίες στη νότια....

...μικρά, μικρά

 Ο απινιδωτής είναι ιατρική συσκευή η οποία σε συνεργασία με καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση μπορεί να ανατάξει μια θανατηφόρα καρδιακή αρρυθμία,αυτό επιτυγχάνεται μέσω ενός ηλεκτρικού σόκ οι απινιδωτές χωρίζονται σε δυο μεγάλες κατηγορίες στους χειροκίνητους και τους αυτόματους, σε κάθε περίπτωση αποτελει το πιο σημαντικό εργαλείο της αναζωογόνησης. Σύμφωνα με τα σύγχρονα στατιστικά η κοιλιακή μαρμαρυγή (VF) που αντιμετωπίζεται με απινίδωση και αναζωογόνηση στα 3-5 min έχει ποσοστό επιβίωσης 49-75% ενώ είναι σημαντική η κατανόηση πως κάθε λεπτό που καθυστερεί η απινίδωση μειώνει την....

...φαπούλες

 -  Αυτό το τέρας δεν είναι απλά δολοφόνος. Αυτός απλά είναι τέρας. Δεν είναι άνθρωπος. Κανένας δολοφόνος δεν είναι άνθρωπος, αλλά τέτοιου τύπου δολοφόνοι, ξεπερνούν κάθε όριο. Δεν σκότωσε κάποιον γιατί είχαν κάποιες διαφορές. Δεν σκότωσε κάποιον επειδή κάτι του είπε, επειδή τον έκλεψε, επειδή, επειδή, επειδή. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρεί την ζωή του άλλου, αλλά αυτό το τέρας, σκότωσε και συνέχισε για 40 μέρες να παίζει θέατρο.
Τα είχε οργανώσει όλα και έφτασε στο σημείο να τοποθετήσει το μωρό στο άψυχο κορμί της μητέρας του.
Τέρας ήταν, είναι και θα είναι και δεν πρέπει ούτε φωτογραφίες του να ....

....σουτάκια

 - Τελικά μεγαλώνουμε και ξεχνάμε εύκολα. Χθες ένας φίλος μου θύμισε την διαφήμιση απορρυπαντικού το οποίο συνιστούσαν 29 κατασκευαστές πλυντηρίων!!! Να βάλουμε λέτε ένα κουίζ; Ποιοι ήταν οι 29 κατασκευαστές και ποιο το απορρυπαντικό;;;;; Δεν είναι εύκολη η απάντηση και προσέξτε....

Ξεκίνησε το έργο κατασκευής επικλινών δρόμων στην Κοινότητα των Φύλλων

Στο πλαίσιο του έργου «Κατασκευή επικλινών τσιμεντοστρώσεων και δρόμων με κυβόλιθους», ξεκίνησαν οι εργασίες επίστρωσης με αντιολισθηρό (ραβδωτό) δάπεδο σε οδό στην Κοινότητα των Φύλλων, η οποία παρουσιάζει μεγάλη κλίση, για την αποφυγή ολισθηρότητας.
Στο χώρο των εργασιών....

Συγχαρητήρια στον πρωταθλητή ΠΑΟΚ και στις ομάδες της Α΄ Γυναικών

Το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας Γυναικών 2020-21 ολοκληρώθηκε με τους αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 1-4 που διεξήχθησαν στον Βόλο στις 13/06 και ο πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείου Ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. Κυριάκος Φύτρας συνεχάρη όλες τις ομάδες για τη συμμετοχή τους και τον ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου.  
Με επιστολή που απέστειλε, ο κ. Φύτρας συνεχάρη εκ μέρους της Επιτροπής όλα τα σωματεία που έλαβαν μέρος στο Πρωτάθλημα Α'  Κατηγορίας μέσα από μεγάλες δυσκολίες και με ασφυκτική πίεση χρόνου. Επίσης εξέφρασε τη συμπαράσταση της Επιτροπής προς τις ομάδες των υπολοίπων κατηγοριών που δεν αγωνίστηκαν φέτος...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

  - Το τέρας δεν ομολόγησε ποτέ και ας μην προσπαθούν κάποιοι να του δώσουν έστω και το παραμικρό ελαφρυντικό. Η αστυνομία έκανε μια πολύ καλή έρευνα, βρήκε τα στοιχεία, δεν έλεγε τίποτα σε κανέναν και τον οδήγησε εκεί που τον οδήγησε. Τώρα θα βγούνε πολλοί και θα λένε το γνωστό εμείς το λέγαμε, εμείς είχαμε στοιχεία και άλλες τέτοιες μαλακίες. Παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών, ιδιωτικοί αστυνομικού, οι τηλεοπτικοί αναλυτές, τώρα θα θελήσουν να έχουν μερίδιο στην εξιχνίαση του εγκλήματος. 
Φυσικά οι αστυνομικοί που εξιχνίασαν το φρικτό αυτό....

Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη

Επίσημα και με τη σφραγίδα της ITF Τσιτσιπάς και Σάκκαρη στο Τόκιο

Επίσημα και με τη σφραγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας τένις (ITF), Στέφανος Τσιτσιπάς και Μαρία Σάκκαρη θα δώσουν το «παρών» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά και την ολοκλήρωση της λίστας αποδοχής των Αθλητών/τριών -από την Ολυμπιακή Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας-, που δικαιούνται να συμμετάσχουν στο κορυφαίο αθλητικό «ραντεβού» του πλανήτη. Η σχετική διαδικασία θα τελειώσει την Τρίτη (22/6) με την επιβεβαίωση συμμετοχών και η πλήρης λίστα θα ανακοινωθεί έξι ημέρες αργότερα (30/6).
Ενώ για το μικτό διπλό οι λίστες θα καταρτισθούν κατά τη διάρκεια των αγώνων, θεωρείται βέβαιο, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΕΦΟΑ, ότι θα επιλεγούν Τσιτσιπάς και Σάκκαρη.
«Είναι ιδιαίτερα μεγάλη η χαρά μου που η Μαρία Σάκκαρη και ο Στέφανος Τσιτσιπάς θα φορέσουν τη φανέλα με το εθνόσημο και θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Η συμμετοχή τους αποτελεί σπουδαίο επίτευγμα για την Ελλάδα, καθώς πρόκειται για δύο κορυφαίους αθλητές που προβάλλουν τη χώρα μας παγκοσμίως με τον καλύτερο τρόπο, τόσο εντός, όσο και εκτός των κορτ. Η παρουσία τους στο Τόκιο μας γεμίζει με αισιοδοξία ότι θα φέρουν μετάλλια στην Ελλάδα, στο ατομικό αλλά και στο μικτό διπλό. Η χαρά μου είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού το 1984 αγωνίστηκα με τη....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Παρασκευή σήμερα και θα πρέπει να σας θυμίσουμε πως την Δευτέρα είναι του Αγίου Πνεύματος και μακάρι να έχουμε όλοι φώτιση και κάποιοι, να φροντίσουν ώστε να μην κρατούν ομπρέλα!!!!
Καλό 4ήμερο λοιπόν να έχετε και προσοχή, γιατί ούτε ο ήλιος, ούτε η θάλασσα, ούτε οι δρόμοι που οδηγούν στις παραλίες, είναι κάτι αθώο και μη επικίνδυνο.
Αυτό το 4ήμερο να κάνουμε και μια πρόταση καλή και ....

Πέμπτη 17 Ιουνίου 2021

Με... υπογραφή του Ντε Μπρόιν

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Δανία ήθελε όσο τίποτα την πρώτη της νίκη στο Euro 2020, για να την αφιερώσει στον Κρίστιαν Έρικσεν, ωστόσο, ο Κέβιν Ντε Μπρόιν της χάλασε τα σχέδια. 

Μπροστά σε 25.000 οπαδούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία της σκανδιναβικής ομάδας, στο «Πάρκεν Παρκ» της Κοπεγχάγης, το Βέλγιο με την πρώτη ανατροπή στην τελική φάση της διοργάνωσης, νίκησε με 2-1 τους Δανούς, για την 2η αγωνιστική του Β΄ ομίλου και με το 2Χ2 μέχρι τώρα έγινε η 2η ομάδα μετά την Ιταλία που εξασφάλισε την πρόκριση στα νοκ άουτ παιχνίδια του τουρνουά.

Η κίνηση του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να ρίξει στη μάχη στο 46΄ τον Κέβιν Ντε Μπρόιν αποδείχθηκε... ματ. Ο Βέλγος μέσος έβγαλε μαγική ασίστ στο 55΄ για το 1-1 από τον Τοργκάν Αζάρ και 15 λεπτά μετά, με ιδανικό πλασέ χάρισε το «τρίποντο» στους «κόκκινους διαβόλους». 

Η Δανία υπέστη τη δεύτερη σερί ήττα της, μετά το 0-1 από την Φινλανδία και....

Ομολόγησε ο σύζυγος τη δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο 33χρονος σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν που δολοφονήθηκε στις 11 Μαΐου στο σπίτι της στα Γλυκά Νερά είναι ο δολοφόνος της αφού ομολόγησε πριν από λίγο, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, μετά από μαραθώνια κατάθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο 33χρονος πιλότος....

....σφηνάκια

 - Τι άλλο θ΄ ακούσουμε τελικά; Παγώνης και Καθαροσπόρης κατηγορούσαν τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Πάνο, αλλά και τους αντιδημάρχους Αρτάκης κυριο Κώσταρο και Ανθηδώνας κύριο Καρβούνη, επειδή συγκέντρωναν κλαριά και μπάζα σε χώρο του δήμου και από εκεί στην συνέχεια τα μετέφεραν στον ΧΥΤΑ!!! Κύριε Παγώνη ξεχάσατε.....

Πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια την εβδομάδα

14 Ιουνίου έως 18 Ιουνίου 2021

Η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινων.  Μέριμνας  της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας  γνωστοποιεί στους κατοίκους της Περιφέρειας το πρόγραμμα ψεκασμών για τα κουνούπια  της εβδομάδας 14 Ιουνίου – 18 Ιουνίου 2021.
Επίσης υπενθυμίζουμε, και πάλι στους  κατοίκους της Περιφέρειας να ελαχιστοποιήσουν τις εστίες αναπαραγωγής κουνουπιών που έχουν δημιουργηθεί  σε κάθε σημείο με λιμνάζοντα ύδατα στις αυλές, στις βεράντες και τους ακάλυπτους χώρους των σπιτιών τους, προκειμένου να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

ΕΥΒΟΙΑ Δ. ΧΑΛΚΙΔΑΣ    ΔΕΥΤΕΡΑ 14-06-2021  
(Αυλίδα, παρ. Αυλίδας, Βαθύ, Φάρος, Καλοχώρι, Παντείχι, Ριτσώνα, Προφ. Ηλίας, Ξυρόβρυση, Δροσιά, Ανθηδώνα, Λουκίσια)

Δ. ΕΡΕΤΡΙΑΣ   ΤΡΙΤΗ 15-06-2021
(Άγιος Ανδρέας, Μαλακώντα, Ερέτρια, Μαγούλα, Αμάρυνθος, Γυμνό, Καλλιθέα, Άνω Βάθεια, Γαλάζια Νερά)....

...η άποψή μας

 - Η άποψή μας για τον ΔΟΑΠΠΕΧ είναι γνωστή, όπως είναι γνωστή και η εκτίμηση που έχουμε στην πρόεδρο κυρία Ελένη Αϊδίνη και στους συνεργάτες της. Αυτό φυσικά δεν μας εμποδίζει στο να κάνουμε κριτική, όταν κάτι δεν πάει καλά, όταν καθυστερεί ένα έργο και άλλα τέτοια.
Όσο όμως θα είναι κοντά στον αθλητισμό, θα έχουν το χειροκρότημά μας, αλλά και την πίεση για κάτι παραπάνω, για κάτι καλύτερο.
Κυρία Αϊδίνη, μπορεί κάτι να έγινε στο Στάδιο της Χαλκίδας, αλλά το έργο δεν ολοκληρώθηκε. Είναι έργο της Περιφέρειας, αλλά είναι γνωστό πως η σχέση σας με τον Φάνη είναι πολύ καλές.  Να ολοκληρωθεί λοιπόν το έργο, της....

ΕΠΟ- Αποφάσεις Εκτελεστικής Επιτροπής

Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας και έλαβε, μεταξύ άλλων, τις ακόλουθες αποφάσεις.

Την πραγματοποίηση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο. την Δευτέρα 19 Ιουλίου με μοναδικό θέμα τις Τροποποιήσεις Καταστατικού της Ομοσπονδίας. Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη εξαιτίας μη επαρκούς χρόνου διαβούλευσης επί των προσφάτως προτεινομένων από την UEFA και την FIFA τροποποιήσεων καταστατικού, οι οποίες διαβιβάστηκαν στην Ομοσπονδία μετά την επίσκεψη τεχνικού κλιμακίου εμπειρογνωμόνων των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών. 

Την επανέναρξη του Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Άμμου, κατόπιν σχετικής εισήγησης....

....μικρά, μικρά

 - Συναγερμός στην Στενή του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων. Κυκλοφόρησαν πληροφορίες πως σύντομα θα βρεθεί εκεί άνθρωπος της κυβέρνησης και δεν θα πάει για βόλτα, αλλά θα είναι καλεσμένος του Δημάρχου κυρίου Ψαθά, για έργο μεγάλης σημασίας στον Δήμο. Δεν είναι πάντως εύκολο να εντοπισθούν από τους παπαράτσι, αφού κανείς δεν ξέρει ούτε την ώρα, ούτε την μέρα. Πάντως για παϊδάκια και διάφορα άλλα δεν θα πήγαιναν πρωί πρωί. Οι πληροφορίες μας είναι λίγο μπερδεμένες, αφού λένε πως ο άνθρωπος της κυβέρνησης ζήτησε να πάει μέχρι.....

ΚΔΑΠ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ  ΤΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΚΔΑΠ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ, με ΔΩΡΕΑΝ συμμετοχή των παιδιών σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες, αλλά και με νέες δράσεις και εργαστήρια για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, το σχολικό εκφοβισμό, τον εθελοντισμό και την υγιεινή διατροφή.
ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΣΤΑ ΚΔΑΠ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021-2022
Κύρια επιδίωξη μας είναι όλα τα παιδιά του Δήμου μας να απασχοληθούν  ΔΩΡΕΑΝ -μέσω του προγράμματος ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2021-2022- στα ΚΔΑΠ του Δήμου μας, αλλά και να προστεθούν νέες δραστηριότητες στο καθημερινό πρόγραμμα των παιδιών όπως δράσεις και εργαστήρια για το περιβάλλον, τον πολιτισμό, το σχολικό εκφοβισμό, τον εθελοντισμό και την υγιεινή διατροφή....

Ο Α. Λοβέρδος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Me βασικό σύνθημα "Πράσινη Επανάσταση" , συχνές αναφορές στον όνομα και τον ήλιο του ΠΑΣΟΚ, και υπό τους ήχους των Carmina Burana, ο Ανδρέας Λοβέρδος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τις βασικές αρχές της διακήρυξης του με την οποία ανακοίνωσε επισήμως ότι διεκδικεί την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο στοχεύει στο «να καταστήσουμε το Κίνημα αυτό μεταρρυθμιστική αντιπολίτευση και αύριο μεταρρυθμιστική δύναμη εξουσίας». Επισημαίνει ότι «το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μόνο το όνομά μας. Είναι η ιστορία μας. Είναι η ψυχή μας. Το ΠΑΣΟΚ είναι η πηγή της υπερηφάνειάς μας».

Κάλεσε όλες τις δυνάμεις που πλαισίωσαν την Ελιά, τη Δημοκρατική Παράταξη, τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Κίνημα Αλλαγής «να παλέψουμε για το μέλλον της....

...φαπούλες

 - Δεν μπορούμε να καταλάβουμε, γιατί τους πονάνε αυτά που γράφει ο βλάκας, ο μαλάκας και όπως αλλιώς μας χαρακτηρίζουν τα αδέσποτα που δημιούργησαν αγέλη.
Είναι ο μόνος λόγος που έχουν από κοντά την δήμαρχο, για να τα προστατεύει ώστε  να μην καταλήξουν στο καταφύγιο!!! Το αστείο είναι πως αρμόδιος για τα αδέσποτα είναι ο πρόεδρος της Κοινότητας Χαλκίδας κ. Γιαννούκος κι αυτός δεν μασάει. Πάντως για να μην ανησυχούν, ο πρόεδρος μας είπε πως και στο καταφύγιο να πάνε, δεν θα .....

Αρχίζει το Eurobasket Γυναικών 2021

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το 38ο Ευρωμπάσκετ Γυναικών ανοίγει σήμερα (17/6) αυλαία, με τις 16 Εθνικές Ομάδες να ρίχνονται στη μάχη για την «αναρρίχηση» τους στην κορυφή της Ευρώπης. 

    Η εφετινή διοργάνωση θα συνδιοργανωθεί από τη Γαλλία (Στρασβούργο) και την Ισπανία (Βαλένθια) το διάστημα 17-27 Ιουνίου 2021 και θα αποτελέσει την τρίτη φορά που περισσότερες από μία χώρα φιλοξενούν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ των Γυναικών. Η πρώτη φορά ήταν το 2015 με «οικοδέσποινες» τις Ουγγαρία και Ρουμανία, ενώ το 2019 φόρεσαν τα... καλά τους Λετονία και Σερβία. 

Πολυνίκης της διοργάνωσης και κάτοχος ενός μοναδικού ρεκόρ είναι η πρώην Σοβιετική Ένωση, η οποία είχε πανηγυρίσει 21 τίτλους, μετρώντας 17 διαδοχικούς μεταξύ 1960-1991. Στη σύγχρονη ιστορία των Ευρωμπάσκετ καμία Εθνική δεν είχε καταφέρει να υπερασπιστεί το στέμμα της, μέχρι το 2017 και τον άθλο της Ισπανίας, η οποία μετά το χρυσό στα παρκέ της Σερβίας στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης και στην επόμενη διοργάνωση (2019) και εφέτος έχει την ευκαιρία να παραμείνει στον... θρόνο της για τρίτο διαδοχικό Ευρωμπάσκετ. 

Στην τελική φάση της διοργάνωσης επιστρέφει εφέτος, μετά τη δραματική...

Έτοιμοι προς αδειοδότηση οι φάκελοι των υδατοδρομίων σε Χαλκίδα, Αιδηψό, Κύμη, Κάρυστο και Αλιβέρι

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το δίκτυο υδατοδρομίων που δημιουργείται στην Ελλάδα ισχυροποιείται πλέον ακόμα πιο πολύ, με την Εύβοια να βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και αυτό επιβεβαιώνεται από τις καλπάζουσες εξελίξεις γύρω από την άδεια που αναμένεται να χορηγηθεί στα πέντε υδατοδρόμιά της.

Ειδικότερα, έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαραίτητες διαδικασίες τόσο από πλευράς της ένωσης των εταιρειών Hellenic Seaplanes και Ελληνικά Υδατοδρόμια που έχουν αναλάβει την αδειοδότηση των έργων όσο και του Οργανισμού Λιμένα Ευβοίας που ανέθεσε στην σύμπραξη των εταιρειών την ίδρυση των υδατοδρομίων της Χαλκίδας, της Αιδηψού, της Κύμης, της Καρύστου καθώς και του Αλιβερίου.

Πλήρεις οι φάκελοι των υδατοδρομίων

Όλες οι εκκρεμότητες έχουν εξαλειφθεί και πλέον οι τεχνικοί φάκελοι των....

....σουτάκια

 - Τι γράφαμε πριν λίγο καιρό; Μόλις αρχίσουν οι ανακοινώσεις, θα δούμε πως θα αντιδράσουν τα παπαγαλάκια κι αν θα βρούνε την δύναμη να τις σχολιάσουν. Κάποιες ανακοινώσεις θα είναι πολύ σοβαρές και όλοι θα διαπιστώσουν πως όταν γράφουμε κάτι, δεν είναι λόγια του αέρα. 
Τυχαίνει να βλέπουμε λίγο μπροστά και να ξέρουμε τις κόκκινες γραμμές που έχουν κάποιοι παράγοντες. Να μην ξεχνάμε πάντως αυτό που λένε όλοι και .....

Επίσκεψη της Δημάρχου Χαλκιδέων στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας

Επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.κ Γεώργιο πραγματοποίησε την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021, η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως στη Θήβα. 
Κατά τη συνάντηση, η Δήμαρχος ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο, σχετικά με τα έργα ασφαλτόστρωσης που θα πραγματοποιηθούν στο δρόμο που οδηγεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου της Κοινότητας Ανθηδόνας της Δ.Ε Ανθηδόνας, καθώς και για τη μελέτη ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να αναδειχθεί το Βυζαντινό αυτό μνημείο. 
Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στις προσπάθειες της....

Οι προτάσεις που κατέθεσε ο Δήμος Χαλκιδέων προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Ο Δήμος Χαλκιδέων, με σκοπό την υλοποίηση σημαντικών αναπτυξιακών έργων, υπέβαλλε 10 προτάσεις προς χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού προϋπολογισμού 32.374.986,54 €, που αφορούν στην αναβάθμιση των συνθηκών της ποιότητας ζωής των πολιτών. Συγκεκριμένα, υπεβλήθησαν:
1. Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (Open Mall) Χαλκίδας
Το έργο περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση για την Αποκατάσταση, Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς Χαλκίδας και την Αναβάθμιση οδών και Πεζοδρομίων του εμπορικού κέντρου της Χαλκίδας, ώστε να ενοποιηθεί και να αναδειχθεί.
2. Ανέγερση 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας
Το έργο περιλαμβάνει την Ανέγερση Σχολικού Κτιρίου για την Μετεγκατάσταση του 26ου Δημοτικού Σχολείου Χαλκίδας.
3. Μελέτη πράξης Εφαρμογής Ρυμοτομικού Σχεδίου σε τμήμα της Συνοικίας Η’ Χαλκίδας
Το έργο αφορά στην ολοκλήρωση του Β’ Κεφαλαίου και τη σύνταξη του Γ’ Κεφαλαίου της Πράξης Εφαρμογής της Αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού ....

Το Βέλγιο θα τιμήσει σήμερα (17/6) τον Έρικσεν

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια αξιέπαινη κίνηση σχεδίασαν ο τεχνικός και οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Βελγίου προκειμένου να τιμήσουν τον Κρίστιαν Έρικσεν, που παραμένει σε νοσοκομείο της Κοπεγχάγης, μετά την πρόσφατη περιπέτεια της υγείας του.

«Θέλουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στον Έρικσεν: ελπίζουμε να τον δούμε ξανά στο γήπεδο σύντομα και πάνω απ΄ όλα με καλή υγεία. Γι΄ αυτόν τον λόγο, όπως είπε ο πριν ο Λουκάκου, θέλουμε να τον γιορτάσουμε στην αρχή του παιχνιδιού» δήλωσε ο εκλέκτορας του Βελγίου, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αυριανής αναμέτρησης με τη Δανία, στην Κοπεγχάγη.

«Αλλά θα είναι ένας σημαντικός αγώνας, τόσο για εμάς όσο και για τη Δανία. Το ποδόσφαιρο δεν είναι το ίδιο χωρίς τον Έρικσεν, για τον οποίο ελπίζουμε σε μια καλή ανάκαμψη. Ο Ρομέλου θα ήθελε να τον επισκεφτεί, αλλά τώρα η...

"Ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Καλέ μου άνθρωπε, ο μπάρμπα Στέλιος δεν υπήρξε και ούτε θα γίνει κωλοτούμπας στις απόψεις του και αυτό όσοι δεν το ήξεραν το έμαθαν καλά.
Δικαιωθήκαμε στο θέμα της συμπεριφοράς και της πρακτικής του κυρίου Ρέτσα στο ΔΣ της ΕΠΣ Εύβοιας και περιμένετε για να δείτε πως οι εξελίξεις δεν έχουν τελειωμό.
Οι αποφάσεις του, οι επιλογές του και η στάση του, θα τον φέρουν μπροστά σε μια νέα κωλοτούμπα, αλλά πάλι δεν θα βρει την δύναμη να παραδεχθεί πως είχε κάνει λάθος με....

Με το ψηφιακό πιστοποιητικό στο χέρι η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά την περιοδεία της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με το κινητό της τηλέφωνο στο χέρι και το ψηφιακό πιστοποιητικό στην οθόνη, στραμμένο προς τις κάμερες, η Πρόεδρος της Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά την περιοδεία της στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες για το Πρόγραμμα Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

«Πριν από το Πάσχα υποσχεθήκαμε στους Ευρωπαίους ότι θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό έτσι ώστε να πάρουν πίσω ένα κομμάτι της κανονικότητας όταν σχεδιάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Τη Δευτέρα το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπέγραψαν κανονισμό για το ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό για τον κορονοϊό» ανέφερε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Σημείωσε ότι « τίθεται σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου, αλλά εάν ένα κράτος-μέλος επιθυμεί, μπορεί εθελοντικά να εγγραφεί νωρίτερα. Αυτό έκανε το Βέλγιο.....

Β΄ προκριματική φάση του νέου Champions League.

Η κλήρωση του Β΄ προκριματικού γύρου

Στην έδρα της UEFA, στη Νιόν, πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Β΄ προκριματικής φάσης του νέου Champions League. Ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στη Ντιναμό Τιφλίδας από τη Γεωργία και τη Νέφτσι Μπακού από το Αζερμπαϊτζάν, ενώ η πρωταθλήτρια Κύπρου Ομόνοια θα έχει δύσκολο έργο, πιθανότατα απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ (οι Κροάτες αναμένεται να ξεπεράσουν στον πρώτο προκριματικό το εμπόδιο της Βαλούρ από την Ισλανδία).

Όπως ήταν λογικό, το σπουδαιότερο ζευγάρι προέκυψε από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών και είναι αυτό ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και τη Γαλατάσαραϊ.

Οι πρώτοι αγώνες θα γίνουν στις 20 ή 21 Ιουλίου και οι ρεβάνς στις 27 ή 28 Ιουλίου. Οι νικητές προκρίνονται στον Γ΄ προκριματικό γύρο και διασφαλίζουν τη....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά τα οποία δίνουν εξετάσεις αυτό το διάστημα και να τους θυμίσουμε πως θα έχουν πολλές ευκαιρίες στην ζωή τους, αρκεί να έχουν την υγεία τους. Δυστυχώς αυτές οι εξετάσεις δεν είναι όπως όλοι θα ήθελαν, αφού τα παιδιά για πολλούς μήνες δεν πήγαιναν στο σχολείο τους και δεν ξέρουμε πόσο καλό ήταν το να είναι ώρες....

Συνάντηση Μητσοτάκη - Φον ντερ Λάιεν στο Μαξίμου - Παρουσίαση του προγράμματος «Ελλάδα 2.0»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει στις 10.00 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου, πρόγευμα εργασίας με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στις 10.50, ο πρωθυπουργός και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα μεταβούν στο χώρο της Αρχαίας Αγοράς και στη συνέχεια θα προχωρήσουν σε δηλώσεις.

Στον ίδιο χώρο, θα παρουσιαστούν μέσω συνδέσεων με διάφορα μέρη της Ελλάδας, οι δράσεις του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» και θα ακολουθήσει συζήτηση του πρωθυπουργού και της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με πολίτες.

Θα παρουσιαστούν:

-Η δράση των Υποθαλάσσιων διασυνδέσεων από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα και τη γενική γραμματέα Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

-Η δράση των Αναδασώσεων από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας....