Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

cafe Santan (πλατεία Ψαχνών)


 Το τελευταίο live για αυτό τo καλοκαίρι, περιλαμβάνει καλή λαϊκή μουσική,(και όχι μόνο) ωραία .....

Είχαν δίκιο τελικά;;;

 - Είχαν δίκιο τελικά όσοι μας έλεγαν πως υπάρχουν και προπονητές οι οποίοι τιθασεύουν και τους δυνατούς προέδρους.
Πληροφορίες λένε πως από ιστορική ομάδα της Χαλκίδας η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα  Β΄ κατηγορίας, απομακρύνθηκε βοηθός προπονητή, επειδή τόλμησε ....

«Γενναίο» οικονομικό πακέτο για νέους, μεσαία τάξη και ευάλωτους καταθέτει στην αποψινή του ομιλία στην 85η ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Με σαφή αναπτυξιακό και κοινωνικό πρόσημο, εκπλήξεις ακόμη και ως προς την χωροταξία των παρισταμένων στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, αλλά και με το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει», αναμένεται απόψε η καθιερωμένη ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της 85ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Όπως επισημαίνουν κυβερνητικοί παράγοντες το κέντρο βάρους της πρωθυπουργικής ομιλίας είναι εστιασμένο στους νέους, κάτι, που σύμφωνα με πληροφορίες θα αποτυπωθεί και στο σκηνικό, που θα στηθεί στο Βελλίδειο, μιας και στις πρώτες δύο γραμμές καθισμάτων θα βρίσκονται νέοι και όχι ως είθισται, υπουργοί και λοιπά κυβερνητικά στελέχη.

Βασικοί άξονες της αποψινής πρωθυπουργικής παρέμβασης αποτελούν τα οικονομικά μέτρα για την φορολόγηση και την εργασία, οι πρόνοιες ειδικού χαρακτήρα για τους νέους, αλλά και όλους όσοι θα πληγούν από το κύμα ανατιμήσεων σε ενέργεια, καύσιμα, και αγαθά πρώτης ανάγκης, καθώς και οι παρεμβάσεις σε υποδομές και όχι μόνον στην Θεσσαλονίκη και στην Βόρειο....

Κύπελλο Ελλάδας

Τα ζευγάρια της β΄ φάσης στο Κύπελλο Ελλάδας

Η κλήρωση για τη 2η φάση στο Κύπελλο Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 7/9 στα γραφεία της ΕΠΟ. Στην κληρωτίδα μπήκαν 40 ομάδες, οι οποίες είχαν χωριστεί σε δύο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια και προέκυψαν 20 ζευγάρια. Οι αγώνες, που είναι νοκ άουτ, θα διεξαχθούν στις 11-12 Σεπτεμβρίου.

Τα ζευγάρια:

1ος Όμιλος
ΦΣ Κοζάνη-Πανδραμαϊκός
Εδεσσαϊκός-Άρης Αβάτου
Αναγέννηση Πλαγιάς-Ποσειδώνας Μηχανιώνας...

Αίμα, σπέρμα και ναρκωτικά...

 - Αυτά είναι που παράγει η ιδιωτική τηλεόραση χωρίς καμία εξαίρεση.
Δεν αξίζει τον κόπο να μπούμε σε λεπτομέρειες, αφού όποιοι την παρακολουθούν ακόμη, ξέρουν πως παράγει "σκατά".
Σήμερα δεν μετράει το θέμα, δεν μετράει η είδηση, δεν μετράει το ρεπορτάζ.
Μετράει το πόσο μπορείς να διασύρεις μια γυναίκα και με την θέλησή της παρακαλώ, πόσο μπορείς.....

ΚΑΛΟΧΩΡΙ - ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 - Τι να γράψουμε τώρα εδώ; 
ΚΑΛΟΧΩΡΙ/ΠΑΝΤΕΙΧΙ, ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ και ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ είναι οι ομάδες του ομίλου και οι δύο από τις τρεις θα πάρουν την πρόκριση.
Είναι νωρίς ακόμη για να μπορεί κανείς να βγάλει συμπεράσματα για τις ομάδες.
 Η ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ πήγε πολύ καλά στα φιλικά, αλλά τα επίσημα παιχνίδια ....

Αλέξη.......

 - Αλέξη είναι αλήθεια;
Αν είναι τότε θα σου πούμε για πρώτη φορά μπράβο.
Αν πάντως κάνεις ότι κάνεις πάντα και πατάς σε δύο βάρκες, τότε είναι βέβαιο πως θα ξαναφάς τα μούτρα σου.
Λοιπόν ρωτάμε.
Είναι αλήθεια πως μετά από πρόταση του κυρίου Αποστόλου, του κυρίου Αναγνωστάκη και του κυρίου Ανδρέα Παπανδρέου (πρώην ΟΛΝΕ), 
α) Ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαθέσει 100.000 ευρώ, από .....

ΑΛΑΤΣΑΤΑ - ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ

 - Ένας από τους δυσκολότερους ομίλους, με μια πρώτη ματιά, αφού φαβορί δείχνει να είναι η ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ η οποία είναι ομάδα της Α΄ Κατηγορίας και έχει ενισχυθεί σημαντικά και θέλει να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα, αλλά φιλοδοξίες έχουν και οι 3 άλλες ομάδες του ομίλου. ΜΑΚΡΥΚΑΠΑ, ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ και ΠΙΣΣΩΝΑΣ. Δύο ομάδες θα ....

Αποχωρεί;;;

 - Ακούμε πως ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Χαλκίδας μπορεί να δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας της ΕΠΣΕ, αλλά είναι δύσκολο να κατέβει στο γήπεδο, αφού δεν δείχνει κανείς κάποιο ενδιαφέρον. 
Ο Μπάμπης Σαχίνης ο οποίος κράτησε ζωντανό τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, είναι λογικό να μην θελήσει να .....

ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

 - Σε αυτόν τον όμιλο εκτός από τον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ και τον ΚΕΡΑΥΝΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, συμμετέχει και ο ΑΟ ΑΥΛΙΔΑΣ.
Πιστεύουμε πως τον πρώτο λόγο για πρόκριση τον έχει ο ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΣ και το άλλο εισιτήριο θα το διεκδικήσει μία από τις άλλες δύο ομάδες.
Στον ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟ έχουμε νέα διοίκηση και νέο προπονητή, αφού ο....

Παίζει μόνος του;

 -  Τελικά πολλοί είναι στο ψάξιμο, αλλά ακόμη δεν βρήκαν το πρόσωπο που θα αντιμετωπίσει τον νυν δήμαρχο στις εκλογές του 2023.
Ο γιατρός πάντως κ. Ηλιάδης και αντιπρόεδρος σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε καν συζητά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος δήμαρχος.
Υπήρχε ....

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ - ΣΚΕΠΑΣΤΗ

 - Φαβορί η ΣΚΕΠΑΣΤΗ, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσει τον αντίπαλο. Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ θέλει να προκριθεί και για να γίνει αυτό θα πρέπει στους 3 αγώνες που θα δώσει με ΣΚΕΠΑΣΤΗ, ΑΡΤΕΜΗΣΙΑΚΟ και ΟΠΑ ΑΙΔΗΨΟΥ, να κάνει 2 νίκες για ....

Δεν θα κάνει παρέλαση

 - Τελικά το έχει η μοίρα των προπονητών και δεν είναι λίγοι αυτοί οι οποίοι δεν προλαβαίνουν να κάνουν παρέλαση.
Πληροφορίες λένε πως πριν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα έχουμε απόλυση προπονητή με συνοπτικές διαδικασίες και....

«Μένουμε όρθιοι»

Συναυλία για την ενίσχυση των πυρόπληκτων οικογενειών της Β.Εύβοιας

Οι Δήμοι Ιστιαίας- Αιδηψού και Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας, με την υποστήριξη της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ανακοίνωσαν την ανάληψη πρωτοβουλίας διοργάνωσης μεγάλης συναυλίας, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν με τη μορφή υποτροφίας στα παιδιά των πυρόπληκτων οικογενειών και των δύο Δήμων που ξεκινούν τις σπουδές τους στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας, ώστε να στηριχτούν ουσιαστικά οι ανάγκες της φοίτησής τους και να ανακουφιστούν με αυτόν τον τρόπο οι οικογένειές τους.

Η συναυλία θα γίνει την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, στις 8.00 μ.μ. στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας.
 
Οι κοινωφελείς επιχειρήσεις των Δήμων θα φροντίσουν ώστε, τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τη μεγάλη αυτή συναυλία, να στηρίξουν με κάθε τρόπο...

ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ - ΠΡΟΚΟΠΙ

 - Ένας ακόμη αγώνας στην Βόρεια Εύβοια για το Κύπελλο Εύβοιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που λένε πως φαβορί είναι το ΠΡΟΚΟΠΙ, αλλά στην ΑΙΔΗΨΟ έχουν άλλη άποψη.
Τρεις ομάδες συμμετέχουν σ΄ αυτόν τον όμιλο και οι δύο από τις τρείς θα περάσουν στην επόμενη φάση. ΠΡΟΚΟΠΙ - ΑΟ ΑΙΔΗΨΟΥ και ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ θα ....

Καλημέρα σας κύριε Παγώνη

 
 - Όταν ο κ. Παγώνης έκανε συνεργασία προεκλογικά με τον κύριο Μπάκα, έλεγε πως τον εκτιμά και πως είναι αξιόλογος, πως έχει όραμα και πολλά τέτοια.
Τον κύριο Μπάκα τον αξιοποίησε η δήμαρχος και μάλιστα τον τοποθέτησε αντιδήμαρχο οικονομικών.
Τι θα πει ...

Αννα Ντουντουνάκη

Πανελλήνιο ρεκόρ η Ντουντουνάκη στα 200μ πεταλούδα


Πανελλήνιο ρεκόρ στα 200μ. πεταλούδα σε 25άρα πισίνα σημείωσε η Αννα Ντουντουνάκη στη Νάπολη, κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του 5ου φετινού αγώνα της International Swimming League.

Αν και τερμάτισε όγδοη με 2:10.34, η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια κατέρριψε ένα ρεκόρ 18 χρόνων, το οποίο κρατούσε η Βάσω Αγγελοπούλου με 2:10.86, από τις 30 Νοεμβρίου 2003 στο Βόλο.

Η Ντουντουνάκη μετείχε επίσης στα 50μ. πεταλούδα, όπου κατετάγη έκτη με 25.66. Από την πλευρά του, ο Απόστολος Χρήστου ήταν 4ος στα 100μ. ύπτιο με 50.79.

Οι δύο τους αγωνίστηκαν και στα 4Χ100μ. μικτή ομαδική mixed, με τη δεύτερη...

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ - ΕΥΒΟΪΚΟΣ ΓΟΥΒΩΝ

 - Αγώνας Κυπέλλου σήμερα στο Μαντούδι, για το κύπελλο Εύβοιας και είμαστε σίγουροι πως θα είναι εκεί ο κ. Αλαφάκης Γιώργος, ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΕ.
Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, το Μαντούδι είναι το φαβορί και πιστεύουμε πως εύκολα ή δύσκολα θα κερδίσει.
Στον όμιλο αυτόν συμμετέχουν ΜΑΝΤΟΥΔΙ, ΙΣΤΙΑΙΑ, ΚΗΡΙΝΘΟΣ, ΓΟΥΒΕΣ και θα περάσουν.....

Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο αξιολόγησης “Scope Ratings” - Χρ. Σταϊκούρας: Ακόμη μία «ψήφος» εμπιστοσύνης στην Ελλάδα

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για μια ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια αλυσίδα θετικών εξελίξεων και βελτίωσης οικονομικών δεικτών το τελευταίο διάστημα, έκανε λόγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζοντας την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Scope Ratings σε «ΒΒ+», ένα «σκαλοπάτι» μακριά από την επενδυτική βαθμίδα.

Ειδικότερα, η δήλωση του υπουργού έχει ως εξής:

«O οίκος αξιολόγησης Scope Ratings προχώρησε σήμερα στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε "ΒΒ+" από "ΒΒ" προηγουμένως, θέτοντας τη χώρα μας ένα "σκαλοπάτι" μακριά από την επενδυτική βαθμίδα. Είναι η τρίτη φορά που διεθνής οίκος αξιολόγησης αναβαθμίζει, εν μέσω της υγειονομικής κρίσης και των συνθηκών υψηλής αβεβαιότητας που αυτή έχει....

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλό Σαββατοκύριακο και να προσέχετε την υγεία σας. Σέντρα σήμερα στα γήπεδα ποδοσφαίρου, με αγώνες για το Κύπελλο Εύβοιας και ευχόμαστε όλα να πάνε καλά και προς Θεού, όσοι πραγματικά αγαπούν το ποδόσφαιρο, ας μη δώσουν δικαιώματα για να μπει πάλι το ποδόσφαιρο στο ψυγείο.
Υπάρχει υγειονομικό πρωτόκολλο και πρέπει να τηρηθεί κατά γράμμα.
Προσοχή λοιπόν και ευχόμαστε όλες και όλοι να ....

Σημείο δειγματοληπτικών ελέγχων (rapid tests), από Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), από Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στην...

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2021

Π. Δημητρίου: Χαρά μου που συνεργάστηκα με τον κ. Ζαγοράκη

Ο κ. Παναγιώτης Δημητρίου, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντα του προέδρου της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. μετά την παραίτηση του κ. Θεόδωρου Ζαγοράκη, προέβη στην ακόλουθη δήλωση.
"Ύστερα από χρόνια στο ποδόσφαιρο και έχοντας πλήρη επίγνωση της θέσης ευθύνης που καλούμαι να αναλάβω, νιώθω την ανάγκη να δηλώσω και δημοσίως ότι λυπάμαι ειλικρινά για την απόφαση που έλαβε ο κ. Θεόδωρος Ζαγοράκης.
Προσωπικά, παρά τη μεγάλη μου διαδρομή στον χώρο του ποδοσφαίρου, δεν είχα την τύχη να συνεργαστώ στο παρελθόν μαζί του.
Την απέκτησα τους τελευταίους μήνες.
Μέσα από τη σχεδόν καθημερινή επαφή μας γνώρισα έναν άνθρωπο με συγκεκριμένα.....

Κορονοϊός: 2.132 νέα κρούσματα, 378 διασωληνωμένοι, 32 θάνατοι

14 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.132, εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 611.648 (ημερήσιαμεταβολή+0,3%), εκ των οποίων 51% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 185 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.526 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 32, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.102 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 378 (59,8% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 82,3% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 338 (89,42%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 40 (10,58%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν....

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Δευτέρα - 14 ερωτήσεις και απαντήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε 14 ερωτήσεις και απαντήσεις, σχετικά με τα μέτρα προστασίας και το πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων για τη φετινή χρονιά.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει το υπουργείο, «δεν υπάρχει σημαντικότερο μέτρο προστασίας στο σχολείο από το ίδιο το εμβόλιο. Εδώ μπορείτε να δείτε συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών σχετικά με τον εμβολιασμό παιδιών και εφήβων: https://emvolio.gov.gr/neoi».

1) Με τι δικαιολογητικά θα προσέρχονται οι μαθητές στις σχολικές μονάδες;

Οι μαθητές οφείλουν να επιδεικνύουν εντός της τάξης πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης εντός του τελευταίου εξάμηνου ή τη σχολική κάρτα COVID-19 αρνητικού αποτελέσματος που εκδίδεται από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Ο υποχρεωτικός αυτοδιαγνωστικός έλεγχος για τους/τις μαθητές/τριες όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, εκτός από όσους έχουν ολοκληρώσει τον εμβολιασμό τους (εφόσον...

Μ.Γκάγκα: Έχουν επιδοθεί 5.305 πιστοποιητικά αναστολής καθηκόντων σε ανεμβολίαστους επαγγελματίες υγείας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οπου υπάρχουν καταγγελίες για παράνομα πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης επεμβαίνουμε άμεσα και γίνεται έλεγχος, ανέφερε η αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, κατά την ενημέρωση για την πανδημία. Πρόσθεσε ότι τα περιστατικά με πλαστό πιστοποιητικό που έχουν αποδειχθεί, μέχρι τώρα, είναι λίγα. Ξεκαθάρισε ότι οι υγειονομικοί που εμπλέκονται θα απομακρύνονται από την εργασία και θα ακολουθούνται όλες οι διοικητικές και νομικές κυρώσεις. "Είναι πολύ σημαντικό η εμπιστοσύνη στο σύστημα υγείας. Δεν είναι δυνατόν να παραβλέπουν τους.....

Η ΕΠΟ είναι εδώ

 - Έπεσαν λέει από τα σύννεφα κάποιοι, με την παραίτηση Ζαγοράκη.
Δεν το πιστεύουμε εμείς.
Ο Ζαγοράκης δεν θα μπορούσε να παραμείνει στην θέση του προέδρου και να παριστάνει την γλάστρα.
Αφού όλοι γνωρίζουμε πως η ΕΠΟ γενικότερα έχασε τα πάντα σε σχέση με το κουμάντο στο ποδόσφαιρο.
Ο Ζαγοράκης κατάφερε να περάσει την ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ και πλέον δεν είχε κανέναν λόγο να συνεχίσει στην .....

Αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης

Η σκέψη, η θέση και η δουλειά μας βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στην πρώτη γραμμή, δίπλα στους ανθρώπους μας που προσπαθούν αθόρυβα και περήφανα να ξαναστήσουν τις ζωές και το βιος τους.
Δίπλα τους προσπαθούμε να βάλουμε σειρά στα πολλά μικρά και μεγάλα που πρέπει να γίνουν για να λιγοστέψουμε τη μακρά λίστα με τα προβλήματα και τους κινδύνους που άφησε πίσω της η μεγάλη καταστροφή.
Στη σημερινή επίσκεψη στο Δήμο Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας είχαμε τη δυνατότητα μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δημήτρη Βουρδάνο και το Δήμαρχο Γιώργο Τσαπουρνιώτη και τους συνεργάτες του να εργαστούμε για την πορεία και την εξέλιξη....

Υπ. Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά σε ανώτατο επίπεδο fake news

Υπ. Εργασίας: Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά σε ανώτατο επίπεδο fake news, ισχυριζόμενος ότι δήθεν η κυβέρνηση «προωθεί την παιδική εργασία και μάλιστα εις βάρος της εκπαίδευσης των ανήλικων παιδιών»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Αφού ο ΣΥΡΙΖΑ φρόντισε τα παιδιά να εγκλωβιστούν σε ιδρύματα από την εφηβεία μέχρι και τα 30 τους, τώρα, τολμά με ψέματα και τερατολογίες να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Περνά τώρα σε ανώτατο επίπεδο fake news, ισχυριζόμενος ότι δήθεν η κυβέρνηση "προωθεί την παιδική εργασία και μάλιστα εις βάρος της εκπαίδευσης ανήλικων παιδιών" επισημαίνει το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε ανακοίνωσή του.

Και προσθέτει: «Ιδού λοιπόν ποια είναι η πραγματικότητα:

- Όλα τα ιδρύματα εφήβων έχουν παιδιά πέραν της ηλικίας των 18 ετών και αυτό, επειδή τόσα χρόνια η προηγούμενη κυβέρνηση δεν κατάφερε να τους βρει την κατάλληλη γι' αυτά οικογένεια. Τι κάνουμε εμείς. Μεταρρυθμίσαμε πλήρως τις διαδικασίες υιοθεσίας/αναδοχής, φτιάχνουμε διαμερίσματα ημιαυτόνομης διαβίωσης για εφήβους 15-18 ετών και τώρα προωθούμε συμφωνίες με οικονομικούς κλάδους υψηλής έντασης, ώστε οι ενήλικες αυτής της κατηγορίας...

ΥΠΟΙΚ: Πιστώθηκαν 1.640.092,03 ευρώ σε 422 δικαιούχους πυρόπληκτους

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ποσό συνολικού ύψους 1.640.092,03 ευρώ πιστώνεται σήμερα σε 422 δικαιούχους (μοναδιαίους ΑΦΜ) στο πλαίσιο της 7ης καταβολής των αποζημιώσεων της Κρατικής Αρωγής στους πληγέντες από τις πυρκαγιές.

Ειδικότερα, πιστώνεται από το υπουργείο Οικονομικών στους τραπεζικούς λογαριασμούς:

* 154 δικαιούχων, ποσό 639.281,63 ευρώ ως προκαταβολή στεγαστικής...

"Οι καμένοι, με τους πνιγμένους"

 - Είδατε πως τα φέρνει η μοίρα τελικά;
Ήρθε η ώρα να δούμε αν η φωτιά κερδίσει το νερό ή το νερό την φωτιά, αφού "οι καμένοι" του ΕΥΒΟΪΚΟΥ ΓΟΥΒΩΝ θα αντιμετωπίσουν εκτός έδρας "τους πνιγμένους" του Μαντουδίου για την 1η αγωνιστική του κυπέλλου Εύβοιας.
Οι δύο ομάδες είναι σε διαφορετικές κατηγορίες αφού οι Γούβες είναι στην Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΊΑ, ενώ το Μαντούδι  στον Βόρειο όμιλο της Β΄ Κατηγορίας. Πάντως την περίοδο 2022- 2023 μάλλον θα είναι στην ίδια κατηγορία, αφού το Μαντούδι 'εχει στόχο την άνοδο ....

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

Συνέλευση του 
Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συλλόγου 
Τη Δευτέρα 13 Σεπτέμβρη στις 19:00 
στο Κέντρο Αγώνα και Αλληλεγγύης Πυρόπληκτων 
στον κόμβο της Στροφυλιάς. 

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην προσπάθεια οργάνωσης του αγώνα μας για: 
Αποζημίωση στο 100% της ζημιάς μας, εξασφάλιση του χαμένου εισοδήματος. Όχι στα ψίχουλα που μας δίνει η κυβέρνηση. Για να ξαναφτιάξουμε τις καλλιέργειες μας.
Να παλέψουμε για την εξασφάλιση ζωοτροφών για όλους τους ...

Ν. Κεραμέως: Το εκπαιδευτικό σύστημα να δώσει έμφαση στην καλλιέργεια δεξιοτήτων

 

Στη σημασία που έχει για τους νέους η ανάπτυξη δεξιοτήτων, όπως η επικοινωνία, η συνεργασία, η ανάληψη πρωτοβουλίας αναφέρθηκαν οι ομιλητές, στην εκδήλωση "Νεανικές Δεξιότητες μέσα από τα προγράμματα Erasmus+ /Youth και European Solidarity Corps", που διοργάνωσε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ).

Την ανάγκη το εκπαιδευτικό σύστημα να δώσει ιδιαίτερη έμφαση όχι μόνο στην παροχή γνώσεων, αλλά και στην καλλιέργεια δεξιοτήτων, επισήμανε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Αναφέρθηκε στα καινοτόμα, όπως τα χαρακτήρισε, εργαστήρια δεξιοτήτων, που θα εισαχθούν από τη νέα σχολική χρονιά σε όλα τα σχολεία της χώρας, με θεματικές ενότητες όπως ο σεβασμός στο περιβάλλον, στον άλλον, η οδική ασφάλεια, ο εθελοντισμός και η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση. Στόχος, όπως είπε, να βγουν στην κοινωνία νέοι, που θα είναι ακόμα περισσότερο εξοπλισμένοι με εφόδια ζωής.

Σημείωσε ότι από το 2014 και μετά έχουν δοθεί πάνω από 25 εκατ. ευρώ σε προγράμματα Erasmus+. Έχουν επωφεληθεί περισσότεροι από 34.000 νέοι από τα πάνω από 700 προγράμματα, που στόχευαν στην ανάπτυξη δεξιοτήτων όπως η κριτική σκέψη, η....

ΑΝΑΒΟΛΗ του ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στη Χαλκίδα. Θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη

47ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ – ΟΔΗΓΗΤΗ
Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς
Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας
ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Αναβάλλονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή στη Χαλκίδα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν σήμερα το πρωί και της αυξημένης πιθανότητας βροχόπτωσης το απόγευμα.
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 17 Σεπτέμβρη στο Κόκκινο Σπίτι.
Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

·         20:00 // ΈΝΑΡΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Χαιρετισμών εκ μέρους της ΚΝΕ από τον...

Ο Σάκης στο Αλιβέρι με τον ΔΥΣΤΟ

 - Ο ΔΥΣΤΟΣ με τον Σάκη Νικολάου στον πάγκο, θα παίξει την Κυριακή με αντίπαλο τον ΤΑΜΥΝΑΪΚΟ του Δημήτρη Αντωνόπουλου, για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Εύβοιας.
Κύριε Νικολάου, θα είναι μεγάλη, πολύ μεγάλη έκπληξη να πάρετε βαθμό ή βαθμούς μέσα στο Αλιβέρι.
Πάντως ο αγώνας θα είναι ένα καλό τεστ για να δείτε και την....

Πόσο μ...... παίζει να είσαι;

 - Μπορεί να μην γουστάρεις τον πρόεδρο της Αναπτυξιακής, γιατί δεν σου τα χώνει και γιατί είναι με τον Σπανό και είναι και Νεοδημοκράτης, αλλά όχι και να μην ξέρεις πως το πρωί τα σχολεία λειτουργούν και δεν θα μπορούσε να πάνε σε αίθουσα σχολείου στην Κύμη.
Το απόγευμα στο Αυλωνάρι η συνάντηση....

Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΘΛΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑ

Το διήμερο 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2021, κατα το οποίο η Εκκλησία μας πανηγύριζε το Γενέθλιο της Υπεραγίας Θεοτόκου, πολλοί Ι. Ναοί της Θεοτόκου ετίμησαν αξιοχρέως τη μεγάλη αυτή Θεομητορική Εορτή.
Την Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου το βράδυ, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Γενεθλίου της Θεοτόκου της πυρόπληκτης Αγίας Άννης, όπου, πλαισιωμένος από Κληρικούς της Χαλκίδος και των Αρχιερατικών Περιφερειών Ιστιαίας, Κηρέως, Νηλέως και Αιγαίων, με επικεφαλής τον Αρχιμ. Αιμιλιανό Χρήστου-Προϊστάμενο του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος χοροστάτησε στον Μεγάλο Πανηγυρικό Εσπερινό και ομίλησε προς τους...

Ρεπό ο ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΣ

 - Ο κ. Δημήτρης Ακριτίδης προπονητής του ΠΑΝΤΡΙΑΔΙΚΟΥ δεν θα έχει την χαρά να δει αυτό το Σαββατοκύριακο και γενικότερα την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Εύβοιας, την ομάδα του, αφού έχει το ρεπό της, ενώ την 2η  αγωνιστική θα παίξει εκτός με αντίπαλο την ΑΕ ΧΑΛΚΙΔΑΣ και την 3η αγωνιστική στην ....

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Πανελλαδική συγκέντρωση σχολικών ειδών από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την επιστροφή των παιδιών των πυρόπληκτων οικογενειών και όλων των παιδιών με αξιοπρέπεια και ασφάλεια στο σχολείο!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 «Το Χαμόγελο του Παιδιού», την περσινή χρονιά κάλυψε τις σχολικές ανάγκες 4.424 μαθητών χάρη στη δική σας θερμή ανταπόκριση. Για μία ακόμη χρονιά, διοργανώνει πανελλαδική εκστρατεία συγκέντρωσης σχολικών ειδών για τα παιδιά, τόσο των οικογενειών που επλήγησαν από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές, όσο και των οικογενειών που αδυνατούν να καλύψουν τις συγκεκριμένες ανάγκες και μας καλεί όλους να συνδράμουμε και φέτος για να ξεκινήσει η σχολική χρονιά με αξιοπρέπεια, ασφάλεια και χαμόγελα!
Η συγκέντρωση σχολικών ειδών πραγματοποιείται από την 1η Σεπτεμβρίου 2021 στα Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας του Οργανισμού πανελλαδικά, για τα οποία ακολουθεί αναλυτική ενημέρωση παρακάτω, και μπορείτε να παραδώσετε οι ίδιοι τα είδη.
Σε λίγες μέρες θα κληθούν οι μαθητές των σχολείων και οι οικογένειές τους, να καλύψουν ένα πλήθος δαπανηρών προμηθειών για τις σχολικές υποχρεώσεις. Και ενώ για κάποιες οικογένειες αυτή η εποχή είναι εποχή χαράς και ανανέωσης, για αρκετές....

Καλημέρα στο Νεοχώρι

 - Με τον διάλογο λύνουν οι άνθρωποι τις όποιες παρεξηγήσεις, διορθώνουν τα λάθη τους και πάμε παρακάτω.
Να ευχαριστήσουμε τους ανθρώπους του ΝΗΛΕΑ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ οι οποίοι απέδειξαν πως ξέρουν να λειτουργούν και να αποκτούν φίλους και όχι να δημιουργούν εχθρούς.
Κανένα απολύτως θέμα δεν υπάρχει μεταξύ μας και ειλικρινά δεν έχουμε λόγια να ευχαριστήσουμε τον πρόεδρο κ. Σπύρο Κατσινή και τον προπονητή κύριο Μίλτο Καρατζά, αλλά και όλη την ομάδα και να ευχηθούμε μέσα από την καρδιά μας καλή.....

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια της ενίσχυσης της ομάδας μας, ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας μας με τον ταλαντούχο πλάγιο αμυντικό Γιάννη Τσολάκο του Κωνσταντίνου.
Ο Γιάννης, παρόλο που μεγάλωσε στην Αμάρυνθο, έχει στην ηλικία των 24 ετών ήδη πολλές παραστάσεις από ομάδες όπως Αμαρυνθιακός, ΑΟΤ Αλίμου, ΑΟ Χαϊδαρίου,....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Καλή Παρασκευή να έχετε όλες και όλοι και πάνω απ΄ όλα να έχετε την υγεία σας και όλα τ΄ άλλα θα τα βρούμε. Να μην ξεχνάμε να κάνουμε τον σταυρό μας και να ζητάμε από τον Θεό να συγχωρέσει τα λάθη μας, να συγχωρέσει τις αδυναμίες μας και όλα τ΄ άλλα που κουβαλάει ο καθένας μας.
Να μην ξεχνάμε δηλαδή τον Θεό.
Λέτε πως έχουμε μια εμμονή και γράφουμε για τον κύριο Ρέτσα καθημερινά. Φυσικά και γράφουμε, αλλά την αφορμή μας την δίνει ο ίδιος με τις πράξεις του.
Έβγαλε μια ανακοίνωση για τους κυρίους Στούπα και Γκαλούφα, την οποία φυσικά την διάβασε στα μέλη του ΔΣ.
Η ανακοίνωση ξεχωρίζει και επιτρέψτε μας να γράψουμε, πως είναι γραμμένη από άλλο πρόσωπο και μάλιστα γένους θηλυκού.
Τέλος πάντων, δεν πήρε καμιά απόφαση για να δημοσιεύσει αυτή την ....

Λάμπρου και ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ

 - Ο προπονητής κύριος Γιώργος Λάμπρου είναι μαθημένος στα δύσκολα και όταν αποφάσισε να είναι στον πάγκο της ΔΡΟΣΙΑΣ ήξερε πως θα πρέπει να χτίσει μια ομάδα από την αρχή και πως η δυσκολίες θα ήταν μεγάλες.
Από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ομάδα, προσπαθεί με κάθε τρόπο να ενισχύσει το ρόστερ ώστε να δημιουργήσει μια καλή ομάδα με νέα παιδιά και με....

Αποκλείσθηκε στα ημιτελικά η Σάκκαρη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του US Open, καθώς ηττήθηκε με 2-0 (6-1, 6-4)σετ από την Έμα Ραντουκάνου. Η Βρετανίδα πρωταθλήτρια έφτασε έως τον τελικό χωρίς να χάσει σετ και θα διεκδικήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά στην καριέρα της. 

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια δεν μπήκε καλά στο πρώτο σετ, γεγονός που έδωσε....

Super League

Ένας υποβιβασμός κι εφέτος στη Super League

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που συνεδρίασε σήμερα (9/9), ενέκρινε με ψήφους 11-5 την προκήρυξη του πρωταθλήματος της Super League για τη νέα περίοδο. 

Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι ο τρόπος διεξαγωγής της Λίγκας θα παραμείνει ως έχει, με μία ομάδα να υποβιβάζεται απευθείας (η 14η), μία να ανεβαίνει (η πρώτη από τη SL2) και να διεξάγεται αγώνας μπαράζ ανόδου/...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Τελευταίο Σαββατοκύριακο χωρίς σκοτούρες για μαθήτριες και μαθητές, αφού από Δευτέρα θα χτυπήσει το κουδούνι και τα παιδιά θα καθίσουν στα θρανία και θ΄ αρχίσουν τα μαθήματά τους. Δυστυχώς και αυτή την χρονιά ο κορονοϊός τους επιβάλλει την μάσκα και άλλα μέτρα, αλλά πάλι καλά, αφού το χειρότερο θα ήταν να έχουμε πάλι κλειστά σχολεία και να είχαμε τα....

Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου 2021

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ

Προγραμματική Σύμβαση  για τη μελέτη του «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης  Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Αθλητισμού Κώστας Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας Γιάννης Γεροντίτης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εύβοιας Βαγγέλης Κούκουζας και επιμελητηριακοί σύμβουλοι συναντήθηκαν σήμερα, Πέμπτη 09 Σεπτεμβρίου 2021, στο κτιριακό συγκρότημα “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”.
Αφορμή ήταν η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης, με την οποία γίνεται ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος. Συγκεκριμένα, το αντικείμενο της σύμβασης είναι η συνεργασία Περιφέρειας και Επιμελητηρίου για την...

Γη και ύδωρ για τα κέρδη των εταιριών από τη δημοτική αρχή!

Κάρυστος, 9 Σεπτέμβρη 2021

Τη συμφωνία τους με το διπλασιασμό της μονάδας ιχθυοκαλλιέργειας στον κόλπο της Καρύστου, από 20 σε 40 στρέμματα, εξέφρασαν ο Δήμαρχος Καρύστου και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στη συνεδρίαση της Δευτέρας, 6 Σεπτέμβρη. Μάλιστα ο κ. Ραβιόλος κάλεσε τη Λαϊκή Συσπείρωση και όσους εναντιώνονται σε αυτή την εξέλιξη, είτε εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους «να μην μπαίνουμε εμπόδιο στην ανάπτυξη».
Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από αιτήματα της Λαϊκής Συσπείρωσης και του συνδυασμού του κ. Χατζηνικολή καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία τόσο στους κατοίκους της Καρύστου, όσο και σε ιδιοκτήτες παραθεριστικών κατοικιών στους οικοδομικούς συνεταιρισμούς της περιοχής.
Ο Δημήτρης Παρασκευάς στην τοποθέτησή του πρότεινε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την αντίθεσή του στην επέκταση των ιχθυοτροφείων στον κόλπο της....

ΕΠΟ: Συγκίνηση στο Ολυμπιακό Στάδιο

Το παιχνίδι με τη Σουηδία στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, πέρα από το μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον, την επιστροφή των φιλάθλων στις εξέδρες και της Εθνικής Ομάδας στις νίκες μετά από εξαιρετική εμφάνιση, προσέφερε και δύο ιδιαίτερα συγκινητικές στιγμές.
Πριν την έναρξη του αγώνα η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία τίμησε τον πρώην αρχηγό της Εθνικής Ομάδας Βασίλη Τοροσίδη. Τη φανέλα ....

Κορονοϊός: 2.170 κρούσματα, 43 θάνατοι, 384 διασωληνωμένοι εκ των οποίων 343 ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι

24 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.170, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 609.519 (ημερήσια μεταβολή +0.4%), εκ των οποίων 51% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 170 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.235 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 43, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 14.060 θάνατοι. Το 95,4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 384 (59,1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. Το 82,3% έχει υποκείμενο νόσημα....

Ηρεμήστε....

 - Ηρεμήστε κυρίες και κύριοι. Μπορεί να αγαπήσατε ξαφνικά "τον μεγάλο", αλλά τον αγαπήσατε πολύ αργά. Τον αγαπήσατε όταν τον είδατε στην καρέκλα της εξουσίας και όχι πριν.
Πριν λέγατε άλλα. Ακόμη και οι συγχωριανοί του άλλα έλεγαν για το πέρασμά του από την ομάδα.
Πριν ήσασταν με τον Παπακωνσταντίνου και αργότερα με τον Ψαθά. 
Θα θυμόσαστε πως ήμασταν οι μόνοι που τον στηρίζαμε, κόντρα στον Παπακωνσταντίνου, τον Ψαθά και τον Πίσχινα.
Ήμασταν μόνοι μας όταν του λέγαμε πως πρέπει να τολμήσει και....

Σάκκαρη: «Αφιερώνω τη νίκη στην Ελλάδα»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στα ημιτελικά του US Open προκρίθηκε η Μαρία Σάκκαρη που επικράτησε με 2-0 (6-4, 6-4) της Καρολίνα Πλίσκοβα. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια ήταν καταιγιστική και δεν άφησε κανένα περιθώριο στην άλλοτε Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης να διεκδικήσει τη νίκη. Η κορυφαία τενίστρια αφιέρωσε την πρόκριση στην Ελλάδα, δήλωσε πως βρίσκεται στην καλύτερη στιγμή της καριέρας της και πιστεύει στις δυνατότητές της και σε μια καλύτερη πορεία από το Roland Garros:

«Είναι μεγάλη στιγμή για την Ελλάδα και δεν είχα την ευκαιρία να το πως αυτό...

Η παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη

Ο Ζαγοράκης ανακοίνωσε την παραίτησή του από την ΕΠΟ

Η παραίτηση του Θοδωρή Ζαγοράκη από τη θέση του προέδρου της ΕΠΟ είναι πια κι επίσημη. Με μια δήλωσή του ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής κοινοποίησε αυτό που ήταν ήδη γνωστό από χθες, υπογραμμίζοντας πως «για το ποδόσφαιρο είμαστε όλοι ένοχοι».

Η δήλωση Ζαγοράκη:

«Στις εκλογές της 27ης Μαρτίου οι εκπρόσωποι των Ενώσεων και των ΠΑΕ μου έκαναν την τιμή, εκλέγοντάς με στην κορυφαία θέση του Ελληνικού...