Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

άνοδος live

 

Μπουζουκάδικο "άνοδος live"

 





Κορονοϊός: 2.327 κρούσματα, 142 διασωληνωμένοι, 2 θάνατοι

16 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου  covid-19, που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες από τον ΕΟΔΥ, είναι 2.327, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 437.345 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 153 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.986 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 142 (67.6% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 86.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.735 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 68 (ημερήσια μεταβολή +15.25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 56 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 42 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).  

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.787 θάνατοι. Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.  

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα...

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ανάπτυξη και η εξέλιξη του Α.Ο. Χαλκίς σε όλα τα επίπεδα, έχουμε προαναφέρει από το ξεκίνημα της θητείας μας, ότι είναι στις απόλυτες προτεραιότητες μας.
Υπό αυτό το πλαίσιο, ανακοινώνουμε την προσθήκη της θέσης του Αθλητικού Διευθυντή (Sporting Director) στο νέο μας οργανόγραμμα.
Χρέη Αθλητικού Διευθυντή αναλαμβάνει ο Θανάσης Παλαιολόγος, για τον οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις, αφού πρωταγωνίστησε ως ποδοσφαιριστής σε....

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ - ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

ΠΡΟΕΟΡΤΙΑ  ΙΕΡΑ  ΑΓΡΥΠΝΙΑ 
ΣΤΟΝ  ΙΕΡΟ  ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ  ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Γνωστοποιείται στον ευσεβή Χαλκιδαϊκό λαό, ότι την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 & ώρα 09:00μ.μ., θα τελεσθεί Προεόρτια Ιερά Αγρυπνία με την ευκαιρία της μνήμης της ενδόξου Οσιοπαρθενομάρτυρος και Πολιούχου μας Αγίας Παρασκευής, κατά την οποία θα λάβει χώρα και η ενθρόνιση της θαυματουργού Ιεράς Εικόνος Της στο Λιτανευτικό Προσκυνητάριό Της και θα ψαλλούν τα Εγκώμιά Της.....

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ - ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

 

Diamond League του Μονακό: Τρίτη η Στεφανίδη

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την τρίτη θέση κατέλαβε η Κατερίνα Στεφανίδη στο Diamond League του Μονακό. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια πέρασε τα 4.80 μ. και ισοφαρίζοντας το εφετινό ρεκόρ της έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. 

Η Ολυμπιονίκης του επί κοντώ επιχείρησε να υπερβεί τα 4.90 μ., χωρίς όμως....

Diamond League του Μονακό: Πρώτη θέση για Τεντόγλου, έβδομη η Παπαχρήστου

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στην πρώτη θέση στο μήκος του Diamond League του Μονακό «αναρριχήθηκε» ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8,24 μέτρα. Ο κορυφαίος άλτης του μήκους για μία ακόμη φορά έδειξε την φοβερή του ικανότητα να αντιδρά στα τελευταία του άλματα, αφού πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην έκτη προσπάθεια. Ο Τεντόγλου νωρίτερα πέτυχε άλματα στα 8,06 μ., 8,21μ., άκυρο, 8,15 μ. και 7,18 μ. σε μία μη ολοκληρωμένη προσπάθεια. 

H αποψινή του εμφάνιση αποτέλεσε ένα καλό... ζέσταμα, ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο εκεί, όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την καλύτερη δυνατή παρουσία. Ο Γκέιλ (Τζαμάικα) κατέλαβε τη δεύτερη θέση με 8,29 μ. και άκυρο στο τελευταίο άλμα, από όπου βγαίνει η κατάταξη και ο Μόντλερ την τρίτη....

....άρχισε το ψάξιμο

 - Κάποια θέματα πρέπει να τα κυνηγάς, πρέπει να τα ψάχνεις, πρέπει να έχεις εικόνα ο ίδιος και όχι να περιμένεις στον καναπέ για να σου τα σερβίρουν άλλοι όπως τα θέλουν και να εκτεθείς.
Αυτό το Σαββατοκύριακο ψάχνουμε κάποια θέματα και ελπίζουμε πως θα βρούμε την άκρη.
Ότι έχουμε ανεβάσει για σήμερα, το γράψαμε χθες το βράδυ. Λυπούμαστε ειλικρινά, αλλά φτάσαμε μετά από σχεδόν 50 χρόνια στον χώρο της ενημέρωσης, να πρέπει ....

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ Κ18 ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΒΟΛΟΣ – 10 & 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021 
ΝΕΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ / 09.07.2021


Α΄  ΗΜΕΡΑ : ΠΡΩΙ - ΣΑΒΒΑΤΟ   10  ΙΟΥΛΙΟΥ  2021

ΩΡΑ     ΑΓΩΝΙΣΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΡΙΟ
08.30 ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (Βοηθητικό) 58.00 μ

09.00 ΤΡΙΠΛΟΥΝ 
(Α΄+Β΄ Γκρουπ) ΑΝΔΡΩΝ ΑΓΩΝΑΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ 13.40 μ.

09:00 ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ
(Α’ ΓΚΡΟΥΠ) ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΩΝΑΣ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ (Κεντρικό) 40.00 μ. 

09.30 ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ
(Α΄ Γκρουπ)  ΑΝΔΡΩΝ ΑΓΩΝΑΣ  ΕΠΙΛΟΓΗΣ 4.10 μ...

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και καλό Σαββατοκύριακο. Καλοκαιράκι έχουμε και θα έχουμε και ζέστες. Ψυχραιμία και δουλέψτε στο φουλ τον ανεμιστήρα. Εκεί που ο ανεμιστήρας δεν κάνει καλή δουλειά, είναι όταν τον χρησιμοποιούν οι συκοφάντες και λασπολόγοι. 
Το θέμα με την περίπτωσή τους, είναι πως κανείς δεν βγάζει  άκρη. 
Έχουν ξεφύγει τελείως. Αυτοί που δεν εκπροσωπούν τίποτα, βρίζουν χυδαία και χαρακτηρίζουν ηλίθιους και βλάκες, ανθρώπους οι οποίοι εκπροσωπούν δημότες και είναι εκλεγμένοι και είναι οικογενειάρχες. Γιατί λοιπόν αυτοί οι συκοφάντες και λασπολόγοι, θυμώνουν όταν εμείς γράφουμε πως πρέπει να ....

Τέλος και η ΑΕΚ

Οδυνηρός αποκλεισμός

Η επιστροφή των φιλάθλων της ΑΕΚ στο γήπεδο μετά από 511 ημέρες, λόγω της πανδημίας, συνοδεύτηκε με έναν οδυνηρό αποκλεισμό για την Ένωση από την Ευρώπη στη διαδικασία των πέναλτι από την Βελέζ με 2-3. Το γκολ του Πέτρου Μάνταλου στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων έστειλε τη ρεβάνς του Β΄ προκριματικού του Europa Conference League στην παράταση μετά το 2-1 του πρώτου ματς, στον έξτρα χρόνο οι δύο ομάδες δεν βρήκαν το γκολ και όλα κρίθηκαν στα πέναλτι.
Εκεί, όπου ο γκολκίπερ των Βόσνιων, Μπογκντάνοβιτς αναδείχθηκε σε ήρωα της ομάδας του, καθώς απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λόπες και Αραούχο, ενώ νωρίτερα ο Ανσαριφάρντ είχε «σημαδέψει» το δοκάρι. Πικρός αποκλεισμός για την ελληνική ομάδα, που έκανε υπερπροσπάθεια, αλλά στην «ρώσικη ρουλέτα» οι παίκτες της δεν ήταν... συνεπείς, την ώρα που ο Στάνκοβιτς είχε κάνει δύο επεμβάσεις σε εκτελέσεις των φιλοξενούμενων, αλλά δεν αποδείχθηκαν αρκετές για να στείλουν την Ένωση στον Γ΄ προκριματικό της διοργάνωσης. 
Η Βελέζ, η οποία θα παίξει στην επόμενη φάση του θεσμού με την σουηδική Έλφσμποργκ, άντεξε στην πίεση που άσκησαν οι γηπεδούχοι κυρίως στο πρώτο....

Δωρεάν δειγματοληπτικοί έλεγχοι στην Παλαιά Γέφυρα την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021

Ο Δήμος Χαλκιδέων, σε συνεργασία με τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, θα διενεργήσουν δωρεάν δειγματοληπτικούς ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid-19 (rapid tests), την Παρασκευή 9 και το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021, από ώρα 09:00 έως και ώρα 15:00, στην Παλαιά Γέφυρα...

Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΡΑΔΙΟ ΕΥΒΟΙΑ 104,1

 



"άνοδος live" ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ

 

....σφηνάκια

 - Βλάκας και ηλίθιος και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας  κύριος Γιώργος Πάνος, κατά τον εξυπνάκια ραδιοφωνατζή, επειδή επέλεξε και τοποθέτησε τσιμεντένιους σωλήνες σε διάφορα χρώματα για να τοποθετεί σ΄ αυτούς σακούλες σκουπιδιών. Να μην γράψουμε πόσο ψηλά είχε ανεβάσει τον κύριο Πάνο ο ραδιοφωνατζής πριν τις δημοτικές εκλογές του 2019, αφού συνομιλούσαν κάθε μέρα για θέματα του ΟΛΝΕ, αλλά κι επειδή ήταν υποψήφιος με τον Καθαροσπόρη.
Τώρα που δήλωσε ανεξάρτητος και η Βάκα τον όρισε αντιδήμαρχο καθαριότητας, τώρα ο.....

Ανακοίνωση Λαϊκής Συσπείρωσης Μαντουδίου-Λίμνης- Αγίας 'Αννας για το κλείσιμο τραπεζών της Πειραιώς και Εθνικής στη Λίμνη και στο Μαντούδι


ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΣΕ ΜΑΝΤΟΥΔΙ ΚΑΙ ΛΙΜΝΗ

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, επαγγελματίες, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Η απόφαση των Τραπεζικών ομίλων της ΠΕΙΡΑΙΩΣ και της ΕΘΝΙΚΗΣ τράπεζας, ενώ θησαυρίζουν στις πλάτες μας, ενώ χρηματοδοτούνται αδρά από το κράτος μέσω της φοροληστείας μας, να κλείσουν τα υποκαταστήματά τους στην Λίμνη και στο Μαντούδι, δημιουργεί μεγάλες δυσκολίες στις συναλλαγές των εργαζομένων.
Σοβαρά προβλήματα θα αντιμετωπίσουν οι συνταξιούχοι, οι οποίοι ούτε είναι εξοικειωμένοι με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, ούτε αντέχουν το κόστος των συχνών μετακινήσεων σε άλλες πόλεις (Ιστιαία ή Χαλκίδα). Οι τράπεζες αυτές διαχειρίζονται το σύνολο σχεδόν των αγροτικών δανείων και καταθέσεων, η επικείμενη παύση λειτουργίας των καταστημάτων, θα πλήξει άμεσα και συντριπτικά την οικονομική δραστηριότητα κατοίκων και εργαζομένων που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την παρουσία τράπεζας, ειδικά δε για τους αγρότες και μικρομεσαίους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.
Η παραπάνω ενέργεια δεν είναι "κεραυνός εν αιθρία". Εντάσσεται στη συνολικότερη πολιτική των τραπεζών που προωθούν σχέδιο συρρίκνωσης των δικτύων τους σε όλη την Ελλάδα, μείωσης....

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο

Η απουσία θεατών, το τελευταίο μεγάλο πλήγμα στους Αγώνες με κόστος πάνω από 15 δισ. δολάρια

 Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα πραγματοποιηθούν χωρίς θεατές, όπως ανακοίνωσαν  οι διοργανωτές, καθώς μια έξαρση των κρουσμάτων της Covid-19 ανάγκασε την Ιαπωνία να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πρωτεύουσα, η οποία θα διαρκέσει καθ' όλη τη διάρκεια των Αγώνων.

 Αν και αναμενόταν ευρέως, η απόφαση αυτή αποτελεί μια έντονη αλλαγή σχεδίων σε σχέση με λίγες εβδομάδες νωρίτερα, όταν οι διοργανωτές δήλωσαν ότι στόχευαν το κορυφαίο αθλητικό γεγονός να διεξαχθεί με παρουσία περιορισμένων θεατών.

 «Είναι λυπηρό που παρουσιάζουμε τους Αγώνες σε πολύ περιορισμένη μορφή, αντιμετωπίζοντας την εξάπλωση κρουσμάτων Covid-19» δήλωσε η πρόεδρος του «Τόκιο 2020», Σέικο Χασιμότο, μετά από συνομιλίες μεταξύ κυβερνητικών αξιωματούχων, των διοργανωτών και εκπροσώπων της Διεθνούς Ολυμπιακής....

...η άποψή μας

 - Ναι, ναι, ναι. Οι διοικούντες τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ, μας τα χώνουν μια χαρά και είμαστε ευχαριστημένοι. 
Αλήθεια λέμε. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Τόσα πολλά που λέμε να κάνουμε και καμιά χορηγία σ΄ αυτούς που "δουλεύουν" πολύ και μάλιστα το διαφημίζουν με ατσαλάκωτες εμφανίσεις.
Το να σεβόμαστε τα όσα έχουν κάνει οι σημερινοί διοικούντες τον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ και δεν είχαν κάνει οι μέχρι πριν δύο χρόνια διοικούντες και όσοι πέρασαν και πάτησαν πάνω στον ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ εδώ και πολλά χρόνια, δεν παίζει έτσι;;;
Λοιπόν ας το καταλάβουν όλοι οι δήθεν και .....

....τις πλάτες της εκκλησίας;;;;

 - Με ντουντούκες και καραμούζες έχουν αποφασίσει να κάνουν πολύ θόρυβο κάποιοι της αντιπολίτευσης, ώστε "να πείσουν" την δήμαρχο κυρία Βάκα, να μην κρατήσει στις θέσεις τους πρόεδρο οργανισμού και αντιδήμαρχο!!!!
Γιατί αυτό; Γιατί αυτές τις θέσεις τις κατείχαν για χρόνια ο αρχηγός και η υπαρχηγός τους και δεν αντέχουν να βλέπουν άλλους εκεί.
Υπάρχει πάντως μια διαφορά στο όλο θέμα.
Οι σημερινοί υπηρετούν τις θέσεις ευθύνης που έχουν, ενώ οι άλλοι χρησιμοποιούσαν τις θέσεις για τον εαυτό τους.
Να ξέρουν και κάτι.
Η δήμαρχος κυρία Βάκα, δεν είναι σαν αυτούς που χρησιμοποιούσαν οι κυρίες και οι κύριοι για να παίζουν τα παιχνιδάκια τους.
Φυσικά όταν μπήκαν μπροστά, πήραν αυτό που....

Από τις 19 Ιουλίου παύει η υποχρέωση καραντίνας για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς που επιστρέφουν από «πορτοκαλί» χώρες

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οι Βρετανοί που έχουν εμβολιαστεί πλήρως για την Covid-19, σύντομα δεν θα είναι υποχρεωμένοι να μπαίνουν σε καραντίνα όταν επιστρέφουν από χώρες που βρίσκονται στη λεγόμενη «πορτοκαλί» λίστα, όπως είναι η Γαλλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Ιταλία, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Το μέτρο αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο άρσης και των τελευταίων περιορισμών που συνδέονται με την πανδημία. Η κατάργηση των περιορισμών προβλέπεται να γίνει στις 19 Ιουλίου, την «Ημέρα της Ελευθερίας», όπως την αποκαλούν οι Βρετανοί, και ήταν ένα από τα μέτρα που ζητούσαν εδώ και καιρό οι επαγγελματίες του τουρισμού.

Από την ημερομηνία αυτή, οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί, εφόσον έχουν περάσει τουλάχιστον δύο εβδομάδες από τη δεύτερη δόση του εμβολίου, δεν θα μπαίνουν σε αυτοαπομόνωση όταν επιστρέφουν στην Αγγλία, δήλωσε ο υπουργός....

....μικρά, μικρά

 - Τι έγινε μεγάλε ραδιοφωνατζή; Εκεί που είχες στα ψηλά τον δήμαρχο Λίμνης, Αγίας Άννας και Μαντουδίου κύριο Τσαπουρνιώτη, τώρα τον αποκαλείς βλάκα και πανηλίθιο;;;;; Τι στο καλό σου ζόρι τραβάς και τον χαρακτηρίζεις έτσι; Φυσικά τέτοιους και χειρότερους χαρακτηρισμούς έχεις χρησιμοποιήσει και εναντίον άλλων, όπως για τον κ. Λαγό, τον κ. Κηλίφη, τον κ. Ψαθά, τον κ. Σπανό, τον κ. Κελαϊδίτη και άλλους.
Λάθος μπορεί να έκανε. Μαλακία αν θέλεις έκανε, αλλά εσύ ποιος είσαι που χαρακτηρίζεις ηλίθιο έναν.....

"Φεύγει" ο πρόεδρος

  - Πρόεδρε που πας;;;
Τελικά ξέρουμε πως ο πρόεδρος ετοιμάζει βαλίτσες για την Αμερική, αλλά δεν ξέρουμε σε ποια πολιτεία θα πάει. Πρόεδρε βγάλε μια ανακοίνωση, για να ξέρουν και οι φίλοι και οι φίλαθλοι της ομάδας, αλλά περισσότερο αυτοί οι οποίοι θέλουν να είναι αναπληρωτές πρόεδροι, χωρίς κόστος, αφού εσύ θα πληρώνεις;;;;
Υπάρχει περίπτωση να τους πληρώνεις σε .....

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021 στον Δήμο Χαλκιδέων

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδόθηκε σήμερα, Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σας ενημερώνουμε ότι ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών στον Δήμο Χαλκιδέων εκτιμάται πολύ υψηλός (κατηγορίας 4) το Σάββατο 10 Ιουλίου 2021. Ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου βρίσκεται σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.
Για τους ανωτέρω λόγους:

Απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς για οποιονδήποτε λόγο. Οι παραβάτες διώκονται ποινικά.
Μην καίτε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
Μην ανάβετε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα.
Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά....

Ημιμαραθώνιος Αθήνας

Μπακογιάννης και Σακοράφα «πάτησαν» το κουμπί για το άνοιγμα των εγγραφών στον Ημιμαραθώνιο Αθήνας

Άνοιξαν οι εγγραφές για το κορυφαίο γεγονός αγώνων δρόμου πόλης, τον  Ημιμαρθώνιο Αθήνας, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 12 Σεπτεμβρίου 2021. Ο Ημιμαραθώνιος είναι μια μοναδική ευκαιρία για τους δρομείς να συμμετάσχουν σε έναν ιδανικό αγώνα στο κέντρο της Αθήνας απολαμβάνοντας παράλληλα ιστορικά σημεία της πόλης.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο Τεχνικός και Οργανωτικός Διευθυντής Μαραθωνίου/Ημιμαραθωνίου Ευάγγελος Παπαποστόλου, οι πρωταθλητές στις μεγάλδες αποστάσεις, Παναγιώτης Καραΐσκος και Γκλόρια Πριβιλέτζιο, «πάτησαν» το κουμπί για το ηλεκτρονικό άνοιγμα των εγγραφών και έδωσαν το σύνθημα της επίσημης έναρξης της 9ης διοργάνωσης σε μια λιτή και συμβολική τελετή στο Δημαρχείο της Αθήνας. 

Ενθουσιασμένοι δηλώνουν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, ο Δήμαρχος ΑΘηναίων και οι πρωταθλητές μας για την «επανεκίνηση» των αγώνων δρόμου σε εδηλώσεις τους και καλούν τους δρομείς να συμμετάσχουν στη μεγάλη αθλητική γιορτή. 

O ΣΕΓΑΣ και ο Δήμος Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ ξεκινούν την μεγάλη προσπάθεια για...

 

....φαπούλες

 - Διαβάστε και ξαναδιαβάστε την ανακοίνωση του ΑΟ Ν ΑΡΤΑΚΗΣ και θα διαπιστώσετε πως ο πρόεδρος κ. Βαγιάννης ή όποιος τέλος πάντων την έγραψε, ήταν σε ταραχή.  Δεν είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια και τόσα λάθη σε μια ανακοίνωση 45 λέξεων. Κύριε Βαγιάννη, δεν γράφουμε ποτέ "σε αυτόν". Αν δεν θέλουμε να γράψουμε "στον κύριο Γιάννη Σιλεβίστα", γράφουμε "στον Γιάννη" ή "στον ίδιο". Δεν γράφουμε "εκτάκτους", αλλά έκτακτους.
Πλεονεξία είναι το "τους φίλους και φιλάθλους του". Θα ήταν σωστό αν γράφατε "τους φίλους του και ....

....φαπούλες

 - Διαβάστε και ξαναδιαβάστε την ανακοίνωση του ΑΟ Ν ΑΡΤΑΚΗΣ και θα διαπιστώσετε πως ο πρόεδρος κ. Βαγιάννης ή όποιος τέλος πάντων την έγραψε, ήταν σε ταραχή.  Δεν είναι δυνατόν να κάνουν τέτοια και τόσα λάθη σε μια ανακοίνωση 45 λέξεων. Κύριε Βαγιάννη, δεν γράφουμε ποτέ "σε αυτόν". Αν δεν θέλουμε να γράψουμε "στον κύριο Γιάννη Σιλεβίστα", γράφουμε "στον Γιάννη" ή "στον ίδιο". Δεν γράφουμε "εκτάκτους", αλλά έκτακτους.
Πλεονεξία είναι το "τους φίλους και φιλάθλους του". Θα ήταν σωστό αν γράφατε "τους φίλους του και ....

Ζοσέ Μουρίνιο

Μουρίνιο: «Υπάρχουν θεμελιώδεις και μη διαπραγματεύσιμες αρχές»

 H Ρόμα παρουσίασε σήμερα τον Ζοσέ Μουρίνιο:
 «Θέλω και πρέπει να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την εξαιρετική αντίδραση στη συμφωνία. Αισθάνθηκα αμέσως χρέος γι' αυτό το πραγματικά συναισθηματικό καλωσόρισμα. Ευχαριστώ το σύλλογο, αλλά οι οπαδοί με εντυπωσίασαν πολύ. Γιατί είμαι εδώ; Με ρωτήσατε και θα απαντήσω τώρα. Είμαστε κοντά στο άγαλμα του Μάρκου Αυρηλίου, τίποτα δεν προέρχεται από το τίποτα, καθώς τίποτα δεν επιστρέφει στο τίποτα. Και αυτό είναι πολύ παρόμοιο με αυτό που άκουσα όταν μίλησα με τους ιδιοκτήτες. Η λέξη χρόνος δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο, εδώ υπάρχει και είναι θεμελιώδης. Ο σύλλογος δεν θέλει επιτυχία σήμερα και προβλήματα αύριο, αλλά να δημιουργήσει κάτι βιώσιμο στο μέλλον. Δεν είμαι εδώ για την πόλη γιατί δεν είμαι σε διακοπές. Αισθάνομαι την ευθύνη του συνδέσμου....

....σουτάκια

 - Τι έγινε κύριοι; Δεν πρέπει ο κόσμος να ξέρει όλη την αλήθεια και όχι μόνο τα φούμαρα και τις μεταξωτές κορδέλες; Υπάρχει λένε κινητικότητα σε ομάδα της Εύβοιας, αφού έχουμε αποχωρήσεις στο διοικητικό κομμάτι, αλλά και κλήσεις μαρτύρων στο πταισματοδικείο!!!!!! Και τι έγινε θα μας πείτε;;;; Λεφτά υπάρχουν κι αν δεν υπάρχουν, υπάρχουν πλυντήρια, στα οποία μπαίνεις μέσα και σε λίγο βγαίνεις καθαρός και ιδιαίτερα όταν το απορρυπαντικό.....

Το χέρι στην τσέπη σας κύριοι παράγοντες....

Αλήθεια, γιατί δεν προχωράνε σε επανέκδοση όλων των δελτίων, χωρίς κανένα κόστος;


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ / ΕΠΑΝΕΚΔΟΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ

Σας ενημερώνουμε ότι βάσει του Κ.Ι.Μ.Π. της Ε.Π.Ο., θα πρέπει άμεσα να προβείτε στην επανέκδοση / αντικατάσταση ΟΛΩΝ των δελτίων ποδοσφαιριστών που έχετε στη δύναμη σας, συμπληρώνοντας τις νέες αιτήσεις μεταβολών (παύση δελτίων αορίστου χρόνου και.....

"ο μπάρμπα Στέλιος"

 - Ο μπάρμπα Στέλιος, δεν υπήρξε ποτέ κότα και φυσικά δεν έκρυψε ποτέ το πόσο και ποιους ποδοσφαιρικούς παράγοντες εκτιμά για τις γνώσεις τους και την δύναμη που έχουν στο χώρο του ποδοσφαίρου.
Ο κ. Γιώργος Στούπας είναι ένας από αυτούς και επιτρέψτε μου να γράψω, ο καλύτερος.
Αυτό ο μπάρμπα Στέλιος δεν το γράφει σήμερα, αλλά εδώ και πολλά χρόνια.
Δεν θέλω λοιπόν να μου τηλεφωνούν κάποιοι και να μου λένε για τον ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών και τον κ. Στούπα και να μου κάνουν....

Η ανακοίνωση του ΑΟ Ν ΑΡΤΑΚΗΣ

 Ο ΑΟΝΑ θα ήθελε να ενημερώσει τους φίλους και φιλάθλους του σεβόμενος την επιθυμία του προπονητή Γιάννη Σιλεβίστα για την διακοπή της σύντομης συνεργασίας με τον ΑΟΝΑ που οφείλεται αποκλειστικά σε ....

ΑΟ ΧΑΛΚΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Γιάννης Θωμάς θα συνεχίσει και την επόμενη αγωνιστική περίοδο να φοράει τα κυανόμαυρα του Α.Ο. Χαλκίς.
Ήταν επιθυμία και των δύο πλευρών να συνεχίσουμε την προσπάθεια που ξεκινήσαμε μαζί και σήμερα η επιθυμία αυτή έγινε ....

Λ. Αυγενάκης: «Τόσα πολλά για τον αθλητισμό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα»

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση, αναφερόμενος σ΄ αυτά τα δύο χρόνια αποτελεσματικής δουλειάς και μεταρρυθμίσεων στον χώρο εποπτείας και ευθύνης του:

«Δύο χρόνια πριν οι πολίτες μάς εμπιστεύθηκαν με την ψήφο τους και μας έδωσαν καθαρή εντολή πολιτικής αλλαγής και διακυβέρνησης της χώρας. 

Η απαρέγκλιτη τήρηση του προεκλογικού προγράμματος, το οποίο δεσμευτήκαμε να υλοποιήσουμε, αποδεικνύει για την Κυβέρνησή μας ό,τι κάθε μέρα είναι μέρα σκληρής δουλειάς και αποτελεσμάτων. 

Δύο χρόνια μετά, η χώρα αλλάζει! 

Έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε υπερήφανοι και από «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, καταφέραμε μέσα σε λίγους μήνες να αποτελούμε παράδειγμα προς μίμηση. 

Διαχειριστήκαμε με επιτυχία μεγάλες προκλήσεις και πρωτόγνωρες καταστάσεις. Και βγαίνουμε ακόμη πιο δυνατοί και πιο σίγουροι για το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας!    

Σήμερα, η χώρα βρίσκει και πάλι την θεσμική της ομαλότητα και το κράτος λειτουργεί αποτελεσματικά.
Το κύρος και η αξιοπιστία της έχουν αποκατασταθεί......

Καλημέρα

 - Φίλες και φίλοι αναγνώστες, καλή σας μέρα και να είσθε καλά στην υγεία σας. Να έχετε ένα καλό 3ήμερο και να προσέχετε τον ήλιο και τον κορονοϊό. Και τα δύο αυτά βλάπτουν σοβαρά την υγεία.
Αλήθεια πίστευε κανείς πως την Τετάρτη θα βρισκόταν άνθρωποι οι οποίοι θα εμφανιζόταν στην Γ.Σ του ΗΡΑΚΛΗ Ψαχνών και θα ζητούσαν να αναλάβουν την ομάδα; Όχι βέβαια. Κανείς δεν θα εμφανιζόταν, αλλά το επικίνδυνο δεν είναι αυτό. Το επικίνδυνο είναι να καταλήξει η ομάδα στο Πρωτοδικείο και από εκεί στο πουθενά, γιατί ακόμη κι αν κάποιος βρεθεί θα είναι σαν τα κοράκια που....

Ανακοινώνονται στις 13:00 οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τέλος στην αγωνία για τους περισσότερους από 100.000 υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς σήμερα μετά τις 13.00 θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.

Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. 

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα  https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες. 

Φέτος οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό...

Κλειστές οι δομές Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ έως την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, λόγω εμφάνισης κρούσματος κορονοϊού σε υπάλληλο

Ο Δημοτικός Οργανισμός Παιδείας, Προστασίας κι Αλληλεγγύης Χαλκίδας (Δ.Ο.Π.Π.Α.Χ.), στο πλαίσιο της πιστής εφαρμογής όλων των μέτρων προστασίας που προβλέπονται από τη Νομοθεσία και των υγειονομικών πρωτοκόλλων του Ε.Ο.Δ.Υ,  σας ενημερώνει ότι οι δομές των Κ.Δ.Α.Π. ΜΕΑ θα παραμείνουν κλειστές από σήμερα, Τρίτη 6 Ιουλίου 2021 έως και την Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, λόγω εμφάνισης...

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Έφυγε;;;;

 - Πρόεδρε το έχει η μοίρα σου να μην στεριώνεις προπονητή. Κάθε χρόνο αλλάζεις τουλάχιστον δύο προπονητές. Τώρα αν είναι αλήθεια πως ο νέος προπονητής, ήρθε χθες που λέει ο λόγος και έφυγε .....

....σφηνάκια

 - Όταν είσαι απέναντι από την κυρία Βάκα και γενικότερα της δημοτικής αρχής στο Δήμο Χαλκιδέων και θέλεις ν΄ αποδείξεις πως αυτή η Δημοτική Αρχή δεν είναι καλή, τι κάνεις; Απλά τα πράγματα. Κάνεις μια δημοσκόπηση και βάζεις αυτούς που σε ακούνε ή σε διαβάζουν, να ψηφίσουν και είσαι σίγουρος πως όλοι αφού σε πιστεύουν και σ΄ ακολουθούν, θα ψηφίσουν πως η Δημοτική Αρχή είναι ....

Αυθεντικός Μαραθώνιος Κολύμβησης: Μια διοργάνωση με ιστορία 2.501 χρόνων

  Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 Το παγκόσμιο κολυμβητικό γεγονός του Αυθεντικού Μαραθωνίου Κολύμβησης διοργανώθηκε με απόλυτη ασφάλεια και επιτυχία για 2η συνεχή χρονιά στις 2-4 Ιουλίου 2021, στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού.   

 Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές από 10 χώρες, από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Ισπανία, την Ολλανδία, την Πολωνία, την Ουγγαρία, τη Βουλγαρία, τη Μάλτα, το Λουξεμβούργο και την Ελλάδα επισκέφτηκαν τη Βόρεια Εύβοια για τις ανάγκες της διοργάνωσης ανακαλύπτοντας τον πολιτιστικό και αθλητικό πλούτο της περιοχής. Τον Αυθεντικό Μαραθώνιο Κολύμβησης τίμησαν με την παρουσία τους, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού, Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, κ. Γιώργος Μαυρωτάς και η υφυπουργός Τουρισμού, κα. Σοφία Ζαχαράκη, ενώ την υποστήριξη της προς τη διοργάνωση εξέφρασε μέσω του χαιρετισμού που απέστειλε και η Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, κα. Άντζελα Γκερέκου. 

Η ιστορική αναβίωση της αυθεντικής διαδρομής «Σκυλλίας & Ύδνα»

Η διοργάνωση έγραψε ιστορία. Την Παρασκευή 2 Ιουλίου, 4 γενναίοι αθλητές αναβίωσαν για πρώτη φορά τον άθλο του Σκυλλία και της Ύδνας, των πρώτων δηλαδή κολυμβητών υπεραποστάσεων, που σύμφωνα με τον...

Ν. Χαρδαλιάς: Σύσταση για self test για τις χερσαίες μετακινήσεις

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ισχυρή σύσταση για διενέργεια self test για τις χερσαίες μετακινήσεις απηύθυνε ο Νίκος Χαρδαλιάς τονίζοντας όμως ότι δεν υπάρχει κάποιο υποχρεωτικό μέτρο. Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε τα μέτρα που ισχύουν για μετακινήσεις προς νησιά με πλοίο ή αεροπλάνο.

      Συγκεκριμένα, για τους ενήλικες απαιτούνται:

      α) πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης

      β) αρνητικό αποτέλεσμα PCR τις τελευταίες 72 ώρες ή

      γ) αρνητικό αποτέλεσμα rapid test τις τελευταίες 48 ώρες.

      * Για ανήλικους 12-17 ετών: οποιοδήποτε τεστ, περιλαμβανομένου του self test.

      * Οι ανήλικοι έως 12 ετών ταξιδεύουν ελεύθερα.      

      Στην επιστροφή από τα νησιά υπάρχει σύσταση για διενέργεια self test για όλους όσοι είναι άνω των 12 ετών.      

      Οι επιβάτες λοιπόν θα πρέπει να έχουν μαζί τους το πιστοποιητικό....

Κορονοϊός: 2.107 νέα κρούσματα, 10 θάνατοι, 153 διασωληνωμένοι

20 κρούσματα στην Εύβοια
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.107, εκ των οποίων 5 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 433.021 (ημερήσια μεταβολή +0,5%), εκ των οποίων 51,2% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 146 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1.769 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα. Οι νέοι θάνατοι ασθενών με Covid-19 είναι 10, ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.773 θάνατοι. Το 95,2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 153 (68,0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 88,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.720 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 68 (ημερήσια μεταβολή +15,25%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 49 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

    Η γεωγραφική κατανομή των νέων κρουσμάτων Covid-19 που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ, έχει ως εξής:

 * Ανατολικής Αττικής: 157 κρούσματα

   * Βόρειου Τομέα Αθηνών: 164 κρούσματα...

ΝΔ: Έλεος με την αντιπολίτευση της μίρλας και της μικρότητας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για «αντιπολίτευση της μικρότητας» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, με αναφορά στην αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το δείπνο στο οποίο παραβρέθηκε το πρωθυπουργικό ζεύγος την Κυριακή στην Αντίπαρο.

   «Την Κυριακή το βράδυ ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του προσκλήθηκαν και δείπνησαν με ανθρώπους που ασκούν σημαντική παγκόσμια επιρροή, οι οποίοι έκαναν διακοπές στα ελληνικά νησιά. Το γεγονός αυτό θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται θετικά από όλες τις πολιτικές δυνάμεις, αφού τα οφέλη για την προβολή της χώρας είναι προφανή», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

   Και επισημαίνει: «Στον ΣΥΡΙΖΑ όμως προκάλεσε οργή! Αυτή τη φορά τα...

....η άποψή μας

 - Αγαπητέ Χρήστο, δεν μας ενοχλεί καθόλου η φτώχεια, όσο έχουμε την υγεία μας. Τα προβλήματα που προκύπτουν από την φτώχεια, εύκολα ή δύσκολα τα ξεπερνάει ο άνθρωπος. Αυτά που προκύπτουν από την υγεία πως άραγε να τα ξεπεράσει; Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους ανθρώπους που υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δεν μας ενδιαφέρει καθόλου το τι λέει ο καθένας γι΄ αυτούς και τα νοσοκομεία μας. Υπάρχουν αυτοί που την μια μέρα χειροκροτούν και την άλλη συκοφαντούν το ΕΣΥ.
Ας αποφασίσουν τι τελικά θέλουν κι ας αφήσουν στην άκρη τον κομματισμό τους.
Ας παίξουν με κάτι άλλο, και όχι με το ΕΣΥ.
Καλή η επαναστατική γυμναστική, αλλά όχι στα θέματα υγείας.
Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε όρθιο το ΕΣΥ και κάθε μέρα σχεδόν να έχουμε στάσεις.....

Πρωτάθλημα στίβου Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας

Προκρίθηκαν Καραλής, Ρίζος στο επί κοντώ και Φραντζεσκάκης, Μεμά στη σφυροβολία

Ακόμη τέσσερις προκρίσεις σε τελικούς εξασφάλισε η Ελλάδα στο πρωινό πρόγραμμα της πρεμιέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στίβου Κ23 στο Ταλίν της Εσθονίας (8-11/7). Έτσι, διπλή εκπροσώπηση θα έχει η χώρα μας στον τελικό του επί κοντώ, αφού ο Εμμανουήλ Καραλής και ο Γιάννης Ρίζος αγωνίστηκαν στον σημερινό προκριματικό και με την εμφάνιση τους εξασφάλισαν μια θέση για τον τελικό του Σαββάτου. 
Ο Καραλής ολοκλήρωσε τον αγώνα του στα 5,35 μ., αφού ο πήχης δε χρειάστηκε να ανέβει στα 5,45 μ., όπου ήταν το όριο πρόκρισης στον τελικό. Ο «ασημένιος» στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2019 στο Γκέβλε ξεκίνησε τον αγώνα του με έγκυρο άλμα στα 5,20 μ., ενώ δίχως πρόβλημα ανέβηκε πάνω και από τα 5,35 μέτρα. Λίγο πριν ο πήχης πάει στα 5,45 μ. στο α΄ γκρουπ ολοκληρώθηκε ο αγώνας, καθώς αποφασίσθηκε από τους κριτές να προκριθούν αθλητές και με χαμηλότερα ύψη.

Ο Γιάννης Ρίζος μέχρι εκείνη την ώρα είχε ξεπεράσει με την τρίτη τα 5,20 μ. και....

Δ. Μιχαηλίδου: Τα βασικά σημεία του νέου πλαισίου προσχολικής αγωγής παιδιών έως 4 ετών

 Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα βασικά σημεία του νέου πλαισίου προσχολικής αγωγής παιδιών έως 4 ετών, ανέφερε η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας σε διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η διαΝΕΟσις, με αφορμή τη δημοσίευση, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ενός κειμένου εργασίας που περιγράφει το νέο πλαίσιο για την προσχολική αγωγή στις ηλικίες 0-4.

   Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου 2021, ξεκίνησε στην πλατφόρμα paidi.gov.gr δημόσια ανοικτή διαβούλευση για το νέο πλαίσιο προσχολικής αγωγής, «που είναι καθαρά παιδοκεντρικό και σκοπό έχει να μετατρέψει τους βρεφονηπιακούς σταθμούς σε έναν μηχανισμό ουσιαστικής ανάπτυξης των δεξιοτήτων των παιδιών».

   Η υφυπουργός Εργασίας τόνισε ότι, πέρα από το κτιριολογικό και τη στελέχωση των δομών, στο επίκεντρο μπαίνουν οι ανάγκες των παιδιών, υπογραμμίζοντας ότι το πρόγραμμα «Κυψέλη» δομείται γύρω από συγκεκριμένες δραστηριότητες, οι οποίες στοχεύουν στην παροχή ερεθισμάτων για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τους.  

   Μεταξύ άλλων, η κ. Μιχαηλίδου σημείωσε ότι με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλίζεται η μέγιστη ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών με πλούσια...

....μικρά, μικρά

 - Τι έγινε; Λένε πως ο προπονητής κύριος Γιώργος Λάμπρου, θα χρειασθεί να κάνει μια διακοπή στις βόλτες του στο Αιγαίο, αφού με ορμητήριο το Μαντούδι πάει καθημερινά για ψάρεμα και βόλτες με σκάφος μαζί με φίλους του. Πληροφορίες λένε πως έχει δύο επιλογές. Να κατέβει αυτός προς τα κάτω ή να πάνε προς τα πάνω οι παράγοντες που τον θέλουν δίπλα τους στην ομάδα.  Καιρός ήταν να γίνει αυτό το ραντεβού, ώστε αν οι....

Στον εφοπλιστή Γ. Προκοπίου τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά - Έναντι 37,3 εκατ. ευρώ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του Ηλεκτρονικού Ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού για την πώληση του ακινήτου, ιδιοκτησίας της, στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, στην οποία συμμετείχαν οι εταιρείες «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD» και «PYLETECH INDUSTRIES MAE», ανακοίνωσε η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και την απόφαση του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΤΑΔ, οριστικός πλειοδότης αναδείχτηκε η εταιρεία «MILINA ENTERPRISES COMPANY LTD», συμφερόντων του Έλληνα πλοιοκτήτη, Γεωργίου Προκοπίου, με προσφερόμενο οικονομικό αντάλλαγμα που ανήλθε στα 37.316.041,88 ευρώ, υψηλότερο κατά 21,5% από την τιμή εκκίνησης του διαγωνισμού των 30,7 εκατ. ευρώ.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του διαγωνισμού ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, κ. Στέφανος Δ. Βλαστός, δήλωσε: «Σήμερα έχουμε κάθε λόγο ως Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου να είμαστε περήφανοι, καθώς καταφέραμε με τον πλέον επωφελή τρόπο για το Ελληνικό Δημόσιο να ολοκληρώσουμε τη διαδικασία διαγωνισμού για την αξιοποίηση ενός εμβληματικού ακινήτου με μεγάλη εθνική σημασία για την οικονομική ανάπτυξη του τόπου μας. Και προσέθεσε: «Η άρτια προετοιμασία και υλοποίηση αυτού του διαγωνισμού αποτέλεσε μια σημαντική πρόκληση, την οποία φέραμε εις πέρας με αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα φορολογούμενο, λειτουργώντας με....