Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Στρεπτοκοκκική Αμυγδαλίτιδα


Από την Ιωάννα Λαΐνη
Στρεπτοκοκκική Αμυγδαλίτιδα

Η στρεπτοκοκκική αμυγδαλίτιδα, θεωρείται συχνό μικρόβιο της παιδικής ηλικίας ονομαζόμενο, ως οξεία φαρυγγοαμυγδαλίτιδα το οποίο είναι, ένα φλεγμονώδες σύνδρομο του στοματοφάρυγγα.  
Για τα αίτια των περιπτώσεων αυτών, ευθύνονται κυρίως οι (ρινοΐοΐ, κυτταρομεγαλοΐός, αναπνευστικός συγκυτιακός ιός, μυξοΐοΐ), σε ποσοστό που ....φτάνει 50 έως 85%.  
Έχει υπολογιστεί ότι το 10% των παιδιών, της σχολικής ηλικίας επισκέπτονται κάθε χρόνο τον κλινικό ιατρό λόγω φαρυγγοαμυγδαλίτιδας, ενώ ποσοστό 25 έως 50% εξ αυτών ο Β-αιμολυτικός στρεπτόκοκκος ομάδας Α, είναι το αίτιο.  
Τα συμπτώματα της, συνήθως προκαλούνται από: υψηλό πυρετό., κοιλιακά άλγη, εμετούς, δυσκαταποσία, κεφαλαλγία, τα οποία και μεταδίδονται εξ αιτίας της επαφής με τις εκκρίσεις, του αναπνευστικού, του πάσχοντος που είναι ιδιαίτερα μολυσματικές κατά τη διάρκεια της οξείας λοίμωξης.
Η διάγνωση του, μπορεί να γίνει μέσω του τεστ ανοσοχρωματογραφίας, καθώς και καλλιέργεια φαρυγγικοαμυγδαλικού επιχρίσματος, και ορολογικές εξετάσεις.  
Ωστόσο, η θεραπευτική αγωγή χορηγείται, κατόπιν εξέτασης, από τον θεράποντα ιατρό, και στη συνέχεια είναι εκείνος που θα σας καθοδηγήσει για την περαιτέρω θεραπεία.