Τρίτη 26 Ιουλίου 2011

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Από την Ιωάννα Λαΐνη

Θα προλαμβάνεται σε μερικά χρόνια, 
ο καρκίνος του προστάτη!

Ελπίδες τρέφουν, Βρετανοί και Αμερικανοί επιστήμονες, σύμφωνα με ανακοινώσεις τους για την πρόληψη του καρκίνου του προστάτη
Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του προστάτη, ακούγεται ότι βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, αφού
....δοκιμάστηκε επιτυχώς σε ποντίκια. 
 Οι ερευνητές του πανεπιστήμιου του Λιντς, σε συνεργασία με την κλινική Μάγιο των ΗΠΑ, και με επικεφαλής τον καθηγητή Άλαν Μέλτσερ, που δημοσίευσαν την συγκεκριμένη μελέτη, στο ιστορικό περιοδικό “Nature Medicine”, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αναφερόταν ότι σε μια «βιβλιοθήκη», γενετικού υλικού, το οποίο έχει ληφθεί από τα όργανα που αναπτύσσονται οι καρκινικοί όγκοι, καθώς το εμβόλιο αντιδρά στο ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα, να καταστρέφει τον όγκο. 
Τα πρώτα αποτελέσματα έδειξαν, ύστερα από δοκιμασία που έγινε σε πειραματόζωα, ότι οι όγκοι συρρικνώθηκαν σε μεγάλο ποσοστό. Η μέθοδος αυτή, και σύμφωνα πάντα με τους ερευνητές θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες μορφές καρκίνου, όπως είναι του δέρματος και του μαστού.  
Ωστόσο, οι επιστήμονες διευκρίνισαν ότι το εμβόλιο προς το παρόν βρίσκεται, ακόμα σε αρχικό στάδιο το οποίο θα χρειαστούν ορισμένα χρόνια, ώστε να πραγματοποιηθούν, οι δοκιμές και σε ανθρώπους.