Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

ΕΓΚΑΙΝΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ

Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, στο χώρο επί της οδού Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες στην περιοχή Καμάρες, θα πραγματοποιηθούν –με τη χοροστασία του μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσοστόμου- τα εγκαίνια του Κέντρου Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Χαλκιδέων.

Το ΚΕΠ Υγείας υπάγεται στο .....
Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και αποτελεί νέο θεσμό, μέσω του οποίου θα μπορούν να ασκούνται οι αρμοδιότητες που με την εφαρμογή του «Καλλικράτη» περιέρχονται από το Υπουργείο Υγείας στον Δήμο.
Όπως ενημερώνει ο δημοτικός σύμβουλος και γιατρός, υπεύθυνος του Τομέα Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων, Γιώργος Βοσκός: «Στόχευση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης παραμένει ο πρωταγωνιστικός ρόλος στην πρόληψη της υγείας και την κοινωνική μέριμνα. Και η δομή του ΚΕΠ Υγείας, εξυπηρετεί την τοπική πολιτική υγείας με την προώθηση της πρόληψης νοσημάτων, την προαγωγή της υγείας, την εφαρμογή προγραμμάτων προσυμπτωματικού ελέγχου, τη διασύνδεση και τον προσανατολισμό των δημοτών στις υπηρεσίες υγείας, καθώς και τη συμβουλευτική υποστήριξή τους