Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ – ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΙ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΕΣ ΜΗΝΥΣΕΙΣ
ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΥΜΗΣ- ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ
 ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗΣ 
ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ. 
 
Ο Χρήστος Θεοδώρου, πρώην Υφυπουργός, πρώην Βουλευτής και πρώην Δήμαρχος Κύμης, με μήνυση που κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών, ζητά «την κατά νόμο τιμωρία» του Δήμαρχου Κύμης-Αλιβερίου Δημήτρη Θωμά και της Προϊστάμενης της Οικονομικής Υπηρεσίας του πρώην Δήμου Κύμης, Ευαγγελίας Μπελιά.
Κατά τα αναγραφόμενα στη μήνυση, δόθηκε .....
εσφαλμένη απάντηση στην αίτηση, με την οποία ζήτησε να του χορηγήσουν την κατά νόμο απαιτούμενη βεβαίωση , ώστε να πάρει σύνταξη από την θητεία του ως Δήμαρχος Κύμης.
Αποτέλεσμα της λανθασμένης - κατά τον μηνυτή - βεβαίωσης είναι η σύνταξη που θα πάρει να είναι μικρότερη από αυτή που υπολόγιζε και έτσι «του προκάλεσαν ηθελημένα βλάβη»!!!
Θα έπρεπε ως ενδιαφερόμενος αλλά και ως πρώην Δήμαρχος να γνωρίζει ότι η βεβαίωση είναι σωστή, γιατί οι συντάξεις (χορηγίες) των δημάρχων καθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών σύμφωνα με τα πραγματοποιηθέντα τακτικά έσοδα και όχι με το σύνολο των εσόδων (τακτικών, εκτάκτων, χρηματικού υπολοίπου) ούτε με τα προϋπολογισθέντα. Κάτι που μπορούσε να πληροφορηθεί ο μηνυτής από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, πριν «βιαστεί» να συκοφαντήσει και να υποβάλλει μήνυση.
Σε μια εποχή που η χώρα μας βιώνει την μεγαλύτερη οικονομική κρίση αλλά και κρίση αξιών, είναι δυσάρεστες παρόμοιες συμπεριφορές και ειδικά από εκείνους, που οι πολίτες τίμησαν με την ψήφο τους και τους εμπιστεύτηκαν σε ανώτατα αξιώματα.