Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΣΟΦΙΑ ΜΟΥΤΣΟΥ

Κρίσιμη ώρα για τις συγχωνεύσεις σχολείων στο Δήμο Καρύστου

Ανησυχούν εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές για τις σχεδιαζόμενες συγχωνεύσεις σχολείων στην περιοχή του δήμου Καρύστου. Δημοτικά σχολεία κάτω των 50 μαθητών αλλά και το Γυμνάσιο Μαρμαρίου και οι Λυκειακές Τάξεις Στύρων μπαίνουν πλέον στο στόχαστρο αυτής της άνευ προηγουμένου επίθεσης συρρίκνωσης και ....υποβάθμισης στην ταλαίπωρη νότια Καρυστία.
Με το πνεύμα του Υπουργείου Παιδείας για "Καλλικράτη" και στην εκπαίδευση με στόχο την εξοικονόμηση δαπανών θα οδηγηθούμε σε άμεσο κλείσιμο των δημοτικών σχολείων του Αλμυροποτάμου, των Στύρων και όλων των δημοτικών σχολείων του δήμου Καρύστου έχουν κάτω από 50 μαθητές, του Γυμνασίου Μαρμαρίου (που φέτος έχει 55 και του χρόνου θα έχει 52), των Λυκειακών Τάξεων Στύρων ή ενδεχομένως και του Γυμνασίου Στύρων αν δεν ξεπερνά κατά πολύ τον προβλεπόμενο αριθμό, και πάει λέγοντας !
Οσο για τα πέντε παιδάκια του δημοτικού σχολείου της Αμυγδαλιάς; Αυτά μάλλον είναι καλύτερα να μην μάθουν γράμματα κατά τα μυαλά του Υπουργείου Παιδείας, αφού το σχολείο τους θα κλείσει από τα πρώτα και θα πρέπει να ταξιδεύουν 2 ώρες την ημέρα για να κατέβουν Κάρυστο !
Απαιτείται η άμεση σύγκληση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας με συμμετοχή όλων των διευθυντών των σχολείων του δήμου Καρύστου και εν συνεχεία λήψη απόφασης για μέτρα και κινητοποιήσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο και παράσταση στο Υπουργείο Παιδείας για αποφυγή των συγχωνεύσεων σχολείων στον Δήμο !!!
Αν δεν έχει υπόψη της η κ. Υπουργός τι σημαίνει νότια Καρυστία, ας έλθει στην περιοχή, να κάνει το δρομολόγιο Αμυγδαλιά - Κάρυστος ή Αγιος Δημήτριος - Κάρυστος και μετά ας αποφασίσει τέτοιες συγχωνεύσεις σχολείων, που θα βγάζουν τελικά νοκ-άουτ μαθητές και γονείς και θα καθιστούν τη "δωρεάν δημόσια παιδεία" ένα καθημερινό μαρτύριο !