Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΕΩΝ


Συνθετικός χλοοτάπητας 4ης γενιάς
με πιστοποιητικό FIFA τοποθετήθηκε
στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Πάρκο Λαού


Ολοκληρώθηκαν πριν μερικές ημέρες, οι εργασίες εγκατάστασης χλοοτάπητα στο ανακατασκευασθέν γήπεδο στο Πάρκο Λαού, με το αποτέλεσμα να κρίνεται ως απολύτως ικανοποιητικό από τα ποδοσφαιρικά σωματεία που ήδη ξεκίνησαν εκεί προπονήσεις.
Πρόκειται για συνθετικό χλοοτάπητα 4ης γενιάς που ....

καλύπτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θέτει η FIFA (Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών) και φέρει το σχετικό πιστοποιητικό της.
Με άγονη την πρώτη διαδικασία, το Νοέμβριο του 2011, ανάδοχος εταιρεία προέκυψε στον επαναληπτικό διαγωνισμό, τον Απρίλιο του 2012. Το κόστος της προμήθειας, μεταφοράς και τοποθέτησης (διάστρωση, συγκολλήσεις, πληρώσεις) του χλοοτάπητα ανήλθε στα 220.000 ευρώ και καλύφθηκε από ίδιους πόρους του Δήμου.



[ Σημειώνεται ότι:
Το έργο της συνολικής ανα-κατασκευής του γηπέδου στο Πάρκο Λαού είχε συμβασιοποιηθεί από τον Οκτώβριο του 2009, με προβλεπόμενο κόστος 441.000 ευρώ. Είχε δε ενταχθεί, με χρηματοδότηση κατά 100%, στο Πρόγραμμα «Θησέας». Το έργο, λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης και καθυστερήσεων που προέκυψαν στις χρηματοροές του Προγράμματος, οδηγήθηκε σε διακοπή εργασιών τον Σεπτέμβριο του 2010 και τελικά σε διάλυση της σύμβασης το Νοέμβριο του 2010. Έως τότε πάντως, η ανάδοχος εταιρεία είχε κατασκευάσει όλα τα στοιχεία της υπόβασης δηλ. την επιχωμάτωση-υπερύψωση της έκτασης του γηπέδου (με κροκάλλες, άμμο και χαλίκι 3Α εγκιβωτισμένα σε σκυροδετημένο τοιχίο) και τα αποστραγγιστικά κανάλια.
Μετά από αυτήν την κατάληξη, ο Δήμος αποφάσισε να προχωρήσει το έργο από ίδιους πόρους. ]