Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ-ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

 05/04/2013
ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΟΥ RDF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤ ΣΤΟ ΑΛΙΒΕΡΙ

Μετά από εισήγηση του Δημάρχου Δημήτρη Θωμά και διεξοδική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίστηκε να μην επιτραπεί η καύση του RDF από την ΑΓΕΤ στο Μυλάκι Αλιβερίου.
Η θέση αυτή ήταν δέσμευση της Δημοτικής Αρχής και έγινε αποδεκτή από το Δημοτικό Συμβούλιο. Ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου αναφέρθηκε στο ιστορικό και στην εδώ και πολλά χρόνια αντίθεση των φορέων και των κατοίκων στην καύση του RDF.
Επίσης τονίστηκε το σκεπτικό της εναντίωσης που έχει...
να κάνει με την επιπλέον περιβαλλοντική επιβάρυνση της πολύπαθης περιοχής του Αλιβερίου και κυρίως της επίπτωσης στην υγεία των κατοίκων από την έκλυση καρκινογόνων διοξινών.
Η θέση αυτή θα υποστηριχθεί και στο Περιφερειακό Συμβούλιο καθώς και προς κάθε αρμόδιο φορέα.
«Ο Δήμος προχωρά στην ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων σε εφαρμογή του Εγκεκριμένου Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων που προβλέπει Ανακύκλωση – Κομποστοποίηση - Υγειονομική Ταφή, και οποιαδήποτε άλλη πρόταση μας βρίσκει αντίθετους», τόνισε ο Δήμαρχος Δημήτρης Θωμάς. «Η λειτουργία ενός τέτοιου εργοστασίου στο Αλιβέρι θα προκαλέσει νέα, πολύ μεγάλα προβλήματα στο περιβάλλον και θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στη δημόσια υγεία. Ας μην ξεχνάμε ότι η ευρύτερη περιοχή του Αλιβερίου, είναι ιδιαίτερα επιβαρημένη περιβαλλοντικά, καθώς εκεί λειτουργούν μεγάλες και ρυπογόνες βιομηχανίες της περιοχής».