Τρίτη 30 Απριλίου 2013

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


∆ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχου Περγαντά εντάχθηκε και χρηµατοδοτείται από το ΕΣΠΑ το νέο έργο µε τίτλο: «Προµήθεια εξοπλισµού ΧΥΤΑ ∆ήµου Σκύρου», συνολικού προϋπολογισµού 295.880,00 €.
Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχο Περγαντά, η νέα απόφαση ένταξης για τη χρηµατοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2007 - 2013» του....

έργου: «Προµήθεια εξοπλισµού ΧΥΤΑ ∆ήµου Σκύρου», συνολικού προϋπολογισµού 295.880,00 €.
Ο εξοπλισµός του ΧΥΤΑ θα περιλαµβάνει:
Ένα θρυµµατιστή δυναµικότητας µεγαλύτερης των 30 κ.µ./ώρα, σε διαφόρων ειδών
προϊόντα κλαδέµατος. Σκοπός της προµήθειας είναι η ορθολογική - καλύτερη διαχείριση-
αξιοποίηση των προϊόντων από τα κλαδέµατα, που γίνονται σε κοινόχρηστούς χώρους, καθώς και αυτών που προέρχονται από αποκοµιδή.
Ένα πετρελαιοκίνητο τριαξονικό φορτηγό µε ανατρεπόµενη καρότσα ωφέλιµου φορτίο
τουλάχιστον 13 τόνους, το οποίο θα έχει ευελιξία στην κίνηση τόσο εντός της πόλης όσο και εκτός. Θα χρησιµοποιείται για χωµατουργικές εργασίες, φόρτωση, µεταφορά και εκκένωση χωµάτων ογκωδών απορριµµάτων, µπαζών, κλπ.
Ένας πετρελαιοκίνητος λαστιχοφόρος εκσκαφέας - φορτωτής µε χωρητικότητα κάδου
περίπου 1,3 κ.µ.
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, κ. Κλέαρχος Περγαντάς επισήµανε: «Προχωρούµε στη  χρηµατοδότηση µε το ποσό των 295.880,00 € για την υλοποίηση µιας ακόµη σηµαντικής παρέµβασης στον τοµέα της διαχείρισης απορριµµάτων για το νησί της Σκύρου. Αξιολογούµε και εντάσσουµε προτάσεις των ∆ήµων, έτσι ώστε να υλοποιήσουµε έργα, που έχουν ως στόχο την προστασία του περιβάλλοντος και την διασφάλιση της δηµόσιας υγείας.».