Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Εύκολα λόγια

Αυτό θα είναι ''αιτία πολέμου'', είπαν οι καθηγητές, το είπαν οι της Δημοτικής Αστυνομίας, το είπαν οι Σχολικοί Φύλακες, το είπαν οι πρώην της ΕΡΤ και το λένε πολλοί άλλοι. Αλήθεια, με ποιους θα πολεμήσουν; Γιατί χρησιμοποιούν τέτοιες εκφράσεις; Γιατί αυτό συμβαίνει μόνο με τους δημόσιους υπαλλήλους;
Ποιοι άραγε τα λένε όλα αυτά. Αυτοί οι οποίοι,  σε....

απόλυτη συνεργασία με τους πολιτικούς, δημιούργησαν το ρουσφέτι, το λάδωμα, το φακελάκι, το γρηγορόσημο και όλα τα σχετικά.
Αυτοί που πολλοί μπήκαν από το παράθυρο ή από την πίσω πόρτα, αυτοί που έδιναν συντάξεις μαϊμού, που ανακάλυψαν και βάπτισαν ''τυφλούς'' ανθρώπους οι οποίοι περνούσαν με άνεση την κλωστή στην τρύπα της βελόνας, αυτοί που έκαναν ανάπηρη τη μισή Ελλάδα.
''Υπάρχουν και τέτοιοι επίορκοι'', μας λένε. Συγνώμη αλλά γιατί δεν λένε τα ονόματά τους; Είναι δουλειά άλλων, λένε και καθαρίζουν. Εύκολα λόγια από ανθρώπους που εύκολα ηρεμούν όταν τακτοποιηθούν οι ίδιοι. Ας αφήσουν λοιπόν στην άκρη τις ''αιτίες πολέμου'' και ας κοιτάξουν να προσφέρουν στον Ελληνικό λαό, γιατί αυτός τους πληρώνει.