Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ ΕΥΒΟΙΑΣ – ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Η εργοδοτική τρομοκρατία μέρα με τη μέρα παίρνει καινούργιες διαστάσεις. Το κράτος των πλουτοκρατών, σε συνθήκες κρίσης, ενισχύει αυτήν την τρομοκρατία ξεπερνώντας ότι προσχήματα κρατούσε προηγούμενα. Την Τετάρτη 18/9/2013 ημέρα 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης το αστικό κράτος, κάτω από τις εντολές του Carrefour-Μαρινόπουλος, συνέλαβε 3 από τα 7 μέλη της διοίκησης του σωματείου μας μαζί με ....
άλλα στελέχη και μέλη του ταξικού κινήματος!!! Παράλληλα η εργοδοσία απέλυσε την αντιπρόεδρο της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χαλκίδας.
Δηλώνουμε στους εργοδότες ότι δεν μας κάμπτουν το ηθικό. Γνωρίζουμε καλά ότι έχουμε να κάνουμε με εγκληματίες που μπροστά στο κέρδος δεν λογαριάζουν ούτε την ανθρώπινη ύπαρξη. Για το κέρδος ανοίγουν ή κλείνουν επιχειρήσεις, για το κέρδος υποσιτίζονται παιδιά, κλείνουν νοσοκομεία, σχολεία, για το κέρδος σχεδιάζονται πόλεμοι.
Ξέρουμε ότι μαζί με το πολιτικό τους υπηρετικό προσωπικό σε Ε.Ε., κρατικό μηχανισμό, περιφέρειες, δήμους, αλλά και όσους βάζουν τα καλά τους και κάνουν πρόβες να τους διαδεχτούν (βλέπε ΣΥΡΙΖΑ) είναι εχθροί της εργατικής τάξης και του λαού. Γνωρίζουμε όμως ακόμα καλύτερα ότι ο μόνος τρόπος να τους πολεμήσουμε είναι με την ενότητα της εργατικής τάξης για την ανατροπή τους, ταυτόχρονα με την υπεράσπιση κάθε εργατικού – λαϊκού δικαιώματος. Αυτό φοβούνται!!!
Γνωρίζουμε ότι αυτός είναι δύσκολος δρόμος, ότι πρέπει να σπάσουμε αυταπάτες για λύσεις μέσα από την αλλαγή κυβέρνησης, καθώς και φοβίες ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Στο δρόμο της ταξικής πάλης περισσότεροι εργαζόμενοι θα μπαίνουν καθημερινά και όσο κατασταλτικά μέτρα και να παίρνει η πλουτοκρατία και το πολιτικό της προσωπικό, μόλις οι εργαζόμενοι το αποφασίσουν θα τους συντρίψουμε σε μια στιγμή.
ΝΑ ΠΑΡΘΕΙ ΠΙΣΩ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΙΥΧ
Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 5 Οκτώβρη
Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία στο πρώτο 15ήμερο του Οκτώβρη