Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΤΟ 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΨΑΧΝΩΝ

Την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014 το πρωί, κατόπιν ευγενικής προσκλήσεως του Διευθυντού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών κ. Γεωργίου Γεράση, του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου αλλά και του εκπαιδευτικού προσωπικού, επισκέφθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ψαχνών και το παρακείμενο Νηπιαγωγείο, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, για να τελέσει την Ακολουθία της Αρτοκλασίας, υπέρ υγείας και φωτίσεως των μικρών μαθητών, των γονέων και των διδασκάλων τους.
 Ο Σεβασμιώτατος αρχικά εξήγησε στους μικρούς μαθητές τα της Αρτοκλασίας, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο θαύμα των πέντε άρτων και των δύο.... ψαριών και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των παιδιών. Κατόπιν έγινε η Αρτοκλασία με την συμμετοχή και των μαθητών, οι οποίοι έψαλλαν θαυμασιώτατα τα «Κύριε ελέησον», το «Θεοτόκε Παρθένε» και το «Πλούσιοι επτώχευσαν», τα οποία διδάχτηκαν από τον Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού Αγίου Λουκά Αθηνών, Καθηγητή της Βυζαντινής Μουσικής και κάτοικο Πολιτικών κ. Κυριάκο Στάντζο, Γραμματέα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Αυτή η κίνηση ευχαρίστησε πολύ τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος πρότεινε στους μαθητές στο μέλλον, αν είναι σύμφωνοι και οι δάσκαλοι και ο διευθυντής του Σχολείου, να τελέσει ο ίδιος Θεία Λειτουργία στο Σχολείο, όπου θα ψάλλουν και οι μαθητές.
Παρόντες στην τέλεση της Αρτοκλασίας ήταν ο Δήμαρχος Μεσσαπίων – Διρφύων κ. Γεώργιος Ψαθάς, ο υπεύθυνος για θέματα Παιδείας του Δήμου, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ματράκας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Ψαχνών κ. Γιαννούτσος, ο διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών και υπεύθυνος της Π.Ε. κ. Μπισμπικόπουλος, ο Σύμβουλος της Π.Ε, εκπρόσωπος της Αστυνομίας κ.ά.
Κοινό υπήρξε το βίωμα, σε όλα τα παιδιά του σχολείου, της ευχαριστήσεως από την επικοινωνία τους με τον Σεβασμιώτατο πνευματικό πατέρα και Μητροπολίτη τους, ενώ και εκείνος απόλαυσε την φιλοξενία των διδασκάλων και των γονέων και την αγάπη των μιρών μαθητών.