Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΑΜΕΛΑΝΤΩΝ ΝΗΛΕΩΣ, ΑΓΙΟΥ ΑΙΔΗΨΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ Ι. ΜΟΝΗ ΟΣΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΟΥ ΡΟΒΙΩΝ

Το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Συμεών Ηλιοδρομίτη - Προϊστάμενο του Ι. Ν. Αγίας Παρασκευής, Πολιούχου Χαλκίδος και τον Πρωτοδιάκονο Νεκτάριο Ευγενικό, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ενοριακό Ι. Ναό Αγ. Ζώνης Αμελάντων, επ’ ευκαιρία του Μνημοσύνου του μακαριστού Ιερέως Δημητρίου Αλεξανδρή.
Αμέσως μετά την ανάγνωση του Ευαγγελίου, ο Σεβασμιώτατος ομίλησε, αναλύοντας το περιεχόμενο της Ευαγγελικής περικοπής (Λουκ. 12, 48-59) και.... καταθέτοντας στους πιστούς τις πνευματικές προεκτάσεις των λόγων του Κυρίου μας Ιησού, στο συγκεκριμένο εδάφιο.
Η Θεία Λειτουργία μεταδόθηκε σε απευθείας σύνδεση από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος (97,7 fm).
Το μεσημέρι της ίδια ημέρας, ο Σεβασμιώτατος και η συνοδεία του επισκέφθηκαν την Ι. Μονή Οσίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ροβιών, η οποία Μετόχιο της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Ηλίων.
Εκεί ο Σεβασμιώτατος συνάντησε την Γερόντισσα Χρυσοβαλάντη και άλλες δύο εγκαταβιούσες μοναχές, την Ειρήνη και την δόκιμη Γεωργία, με τις οποίες είχε μία ευχάριστη πνευματική επικοινωνία.
 Το απόγευμα πραγματοποίησε επίσκεψη, εν είδει «εκπλήξεως», σε Κατηχητικές Συναντήσεις Ενοριών της Βορείου Ευβοίας, όπου ιδιαιτέρως στην Κατηχητική Συνάντηση της Ενορίας Αγ. Γεωργίου του χωρίου Αγίου Αιδηψου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα παιδιά και τις δραστηριότητες του κατηχητικού έργου της ενορίας, που ο καλός και δραστήριος Εφημέριος, Πρεσβ. Ιωάννης Παπακοσμάς, η καλή του πρεσβυτέρα και οι συνεργάτες του Κατηχητές, ετοιμάζουν για τα παιδιά.