Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΧΑΛΚΙΔΟΣ ΣΕ ΜΙΚΡΕΣ ΕΝΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Αρχιμ. Μεθόδιο Φουντούλη - Εφημέριο του Ι. Προσκυνήματος Παναγίας Φανερωμένης Ν. Αρτάκης και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ι. Ν. Αγ. Παντελεήμονος Γουβών Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από τους προαναφερθέντες κληρικούς και τον Εφημέριο της Ενορίας Οικον. Νικόλαο Ανδρεάδη.
Μετά την ανάγνωση της διατεταγμένης ευαγγελικής περικοπής (Ιωάν. 3, 13-17), ο Σεβασμιώτατος ομίλησε διδακτικά προς τους προσελθόντες πιστούς.
Κατά την απόλυση ο Σεβασμιώτατος δεν παρέλειψε να αναφέρει... σε όλους πως η Εκκλησία μας σήμερα εορτάζει και τους αγίους νεομάρτυρες της Μικρασιατικής Καταστροφής, με πρώτο τον Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομο αλλά και τον Μητροπολίτη Μοσχονησίων Αμβρόσιο (Πλειανθό), θείο του Μακαριστού Μητροπολίτου Χαλκίδος Γρηγορίου (Πλειαθού).
Αμέσως μετά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος επικοινώνησε επί μακρόν με τον Ιερέα, τους επιτρόπους και πολλούς ενορίτες.
Την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015, εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την ενορία Αγ. Γεωργίου Κρυονερίτη Ιστιαίας, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία λειτουργία με συλλειτουργούς τους συνοδούς του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου - Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό και τον οικείο εφημέριο Οικον. Γεώργιο Αλμπάνη.
Κατά την τελετή της Υψώσεως του Σταυρού, ο Σεβασμιώτατος διένειμε άνθη και κλώνους βασιλικού σε όλους τους πιστούς, οι οποίοι είχαν προσέλθει από νωρίς και λίγο πριν την Απόλυση, εν πληθούση Εκκλησία, ο εξέφρασε τη χαρά του για την πληθωρική συμμετοχή των χριστιανών και την επικοινωνία του μαζί τους.
Εν συνεχεία ομίλησε επίκαιρα αναφέροντας πως ο Σταυρός αποτέλεσε και αποτελεί το πλήρωμα της καρδιάς των Αγίων της Εκκλησιάς, την αιτία ποικιλότροπων διωγμών και βιαιοπραγιών κατά των χριστιανών, σημείο καύχησης και θαυμασμού, αλλά και προβληματισμού για κάθε χριστιανό.
Αμέσως μετά οι μικροί μαθητές του Κατηχητικού Σχολείου της Ενορίας, το οποίο με νεανικό ζήλο και πολλή αγάπη διακονεί ο Ιερέας π. Γεώργιος προσέφεραν ευχές και δώρα στο Σεβασμιώτατο, ο οποίος, με πολλή χαρά και συγκινημένος, ευχαρίστησε τα παιδία και επαίνεσε την ένζηλη και φιλότιμη ποιμαντική ευαισθησία και δράση του 75χρονου, αλλά ακούραστου Εφημερίου της Ενορίας.
Τα αναλόγια διακόνησε ο καθηγητής Βυζαντινής Μουσικής στο Παράρτημα της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ιστιαία κ. Παναγιώτης Αναστασίου, ο οποίος με προθυμία προσέρχεται σε κάθε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην περιοχή, συνεπικουρούμενος από τους ιεροψάλτες των Ενοριών, εκ των οποίων ορισμένοι τυγχάνουν μαθητές του.