Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΟΥ ΛΕΙΨΑΝΟΥ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΛΟΝΝΗΣΟΥ

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου, πραγματοποιήθηκαν στην Αλόννησο οι εορταστικές εκδηλώσεις επί τη ελεύσει των Ιερών Λειψάνων της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Κυριακής, τα οποία κόμισαν οι αρχιμανδρίτες π. Δαμασκηνός Μάκρας, π. Τίτος Γερονικολός και π. Αλέξιος Παπασταμούλος.
Την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου το απόγευμα έγινε η επίσημη υποδοχή των Ιερών Λειψάνων στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής, ενώ ....
ακολούθησε Παράκληση στην Αγία Κυριακή.
Τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου το πρωί έλαβε χώρα εόρτια Θεία Λειτουργία κατά την οποία παρέστησαν οι αρχές του τόπου και ο πολιός πρώην εφημέριος του Ιερού Ναού π. Γρηγόριος Τσάμαρης, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς μας Μητροπόλεως Αρχιμ.. Δαμασκηνός Μάκρας.
 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο π. Δαμασκηνός δώρησε στον Ιερό μας Ναό μία εικόνα που εικονίζει το γενεαλογικό δένδρο της Υπεραγίας Θεοτόκου και τεμάχιο ιερών λειψάνων των 5 Νεομαρτύρων των εν Σαμοθράκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέστηκε η ακολουθία του Ιερού Ευχελαίου με τη συμμετοχή όλων των ιερέων, στο τέλος του οποίου όλοι οι πιστοί γονάτισαν ώστε να τους διαβαστεί η συγχωρητική ευχή.
Καθ' όλες τις ακολουθίες πλήθος πιστών συμμετείχε και τίμησε την Αγία Κυριακή, ενώ ο εφημέριος της Αλοννήσου, Ιερομόναχος π. Λουκάς Σταμέλος, απηύθυνε θερμότατες ευχαριστίες προς τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Χρυσόστομο, στους πατέρες, οι οποίοι έφεραν το Ιερό Λείοψανο και στη Γερόντισσα Χρυσοστόμη Στραφιώτη, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Ηλίων, η οποία παραχώρησε το Ιερό Λείψανο ώστε να περιοδεύσει σε Σκόπελο και Αλόννησο.