Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2016

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΝΟΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
“Λαγός την φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του”

Με πρόσφατη ανακοίνωσή της η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Ευβοίας, μας εγκαλεί για, δήθεν, επιλεκτική και κοντή μνήμη, αναφορικά με τη φορολογική λαίλαπα που, κατά τη γνώμη της, εξαπολύθηκε κατά τη διάρκεια του 1ου και 2ου μνημονίου.
Ευχαριστώντας τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, για την ευκαιρία που μας δίνουν να θυμηθούμε, μαζί με ολόκληρο τον Ευβοϊκό λαό, οτι ήδη, από την κυβέρνηση Σαμαρά, και πριν οι οικονομικές τύχες της χώρας  ανατεθούν από τον Αλέξη Τσίπρα σε κάποιον Βαρουφάκη με τ'όνομα, είχε δρομολογηθεί μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30 τοις εκατό, διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά, έξοδος στις αγορές για δανειοδότηση της χώρας με μειωμένο επιτόκιο και...
διατήρηση του ΕΚΑΣ και των προνοιακών και επικουρικών συντάξεων, μετά από πραγματική, και όχι δήθεν, διαπραγμάτευση με τους δανειστές.
Αντίθετα, είναι αποτέλεσμα της ανύπαρκτης  οικονομικής  πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ η κατάρρευση κάθε οικονομικής ικμάδας του ελληνικού λαού και ο φορολογικός και ασφαλιστικός αρμαγεδώνας που πλήττει τις επιχειρήσεις κάθε τύπου, με συνέπεια να συνωθούνται στην έξοδο στα βόρεια σύνορα της χώρας και μάλιστα με προτροπή του αρμόδιου διοικητή του ΟΑΕΕ.
Η πρόταση της ΝΔ, όπως εξαγγέλθηκε στη ΔΕΘ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, είναι απόλυτα κοστολογημένη και δεν έχει καμία σχέση με τις εσκεμμένες ανακρίβειες στις οποίες στηρίζεται η ανακοίνωση της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς:
· Η μείωση της φορολογίας των μερισμάτων δεν αφορά τους καναλάρχες που άλλωστε εκείνοι ήθελαν να επιβάλλουν, αλλά εκατοντάδες επιχειρήσεις που προσπαθούν μέσα από την λαίλαπα μέτρων που επέβαλλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραμείνουν υγιείς.
· Ο πρόεδρος δεσμεύθηκε για διετή - σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%
· Η μείωση φορολογίας από 29% σε  22% αφορά όλες τις επιχειρήσεις  
· Η μείωση φορολογίας των φυσικών προσώπων, υπό την προυπόθεση ανάκαμψης της οικονομίας, σαφώς και αφορά τους παντες, μισθωτους και συνταξιουχους.
Η πρόταση ακολουθεί τη Συμφωνία Αλήθειας που κατέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ελληνικό λαό, η συνεχώς αυξανόμενη αποδοχή της οποίας αποτυπώνεται και στην παγιωμένη, πλέον, δημοσκοπική υπεροχή της ΝΔ, ακόμη και σε έρευνες φιλοκυβερνητικών εντύπων.
Εμείς, όμως, δεν θέλουμε να είμαστε αυστηροί μαζί τους! Γι' αυτό,και δεν θα τους υπενθυμίσουμε, τώρα, όσα διεκήρυσσε προεκλογικά και προδημοψηφισματικά η ηγεσία τους και όσα αντίθετα έπραττε και υπέγραφε εκ των υστέρων, εξαπατώντας τον ελληνικό λαό, με μοναδικό σκοπό τη διατήρηση της εξουσίας.
Γνωρίζουμε οτι οι αγνοί ιδεολόγοι και ευκαιριακοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουν καμμία σχέση με την κλειστή ομάδα  του Μαξίμου, που νέμεται, για προσωπική της οφέλεια, την εξουσία.
Στις δύσκολες ώρες που περνάει η Ελλάδα, δεν περισσεύει κανείς με ανοικτά μάτια και, κυρίως, με ανοικτό μυαλό.Τους θέλουμε όλους κοντά μας!.  

Πέτρος Δ. Ποδάρας
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ευβοίας