Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ

ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ
Ο ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΚΕ

Καλούμε το Εργατικό Κέντρο και τα σωματεία της Εύβοιας να πάρουν απόφαση για κήρυξη απεργίας στις 24 Νοέμβρη. Μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης που συνεχίζεται από ΕΕ, κυβέρνηση και συνολικά των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν το κεφάλαιο να οργανώσουμε τη δική μας αντεπίθεση.
Απέναντι στα πορίσματα της επιτροπής σοφών που υπηρετούν τις ανάγκες της καπιταλιστικής κερδοφορίας να αντιτάξουμε πλαίσιο πάλης που να υπηρετεί της δικές μας ανάγκες. 
. Δεν παζαρεύουμε κανένα δικαίωμα που κατακτήθηκε με αγώνες...
και θυσίες. Δεν θα ανεχόμαστε τη μίζερη ζωή που μας έχουν καταδικάσει ήδη με τα μέχρι τώρα μέτρα .δεν μας αρκεί τίποτα λιγότερο από την αναπλήρωση όλων των απωλειών τώρα και αυτό ως βάση για διεκδικήσεις.
Έχουμε τη δύναμη να τους σταματήσουμε. Αν δεν οργανώσουμε τώρα τον αγώνα μας δεν πρόκειται να σταματήσουν.
Η διαπραγμάτευση που ξεκίνησε στο γνωστό φόντο των εκβιασμών και των απειλών προς τους εργαζόμενους είτε πάρει ως βάση το πόρισμα της Επιτροπής των «εμπειρογνωμόνων», είτε την «Κοινή Δήλωση» των κοινωνικών εταίρων, είτε τις «ευρωπαϊκές πρακτικές», οδηγούν: Στην εξάπλωση της εργασιακής ζούγκλας, προς όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, στις ομαδικές απολύσεις, στον υποκατώτερο μισθό, στο λοκ άουτ, στον περιορισμό ή και την απαγόρευση των συνδικαλιστικών ελευθεριών, σε νέους φόρους και χαράτσια, σε πλειστηριασμούς κι ο κατάλογος δεν έχει τέλος.
Ήδη βιώνουμε τα αποτελέσματα της πολιτικής τους στους χώρους εργασίας στην περιοχή μας. Απληρωσιά και εκτεταμένη παραβίαση δικαιωμάτων στις επιχειρήσεις πτηνοτροφίας, μεγάλη οφειλή δεδουλευμένων και εργασιακή ομηρία στα ξενοδοχεία, ελαστικές σχέσεις εργασίας στο εμπόριο, απολύσεις στη ΣΑΜΠΟ, παρεμπόδιση συνδικαλιστικής δράσης στο ΝΗΡΕΑ. Εκατοντάδες εργαζόμενοι βλέπουν τα εργοστάσια που χτίστηκαν με τους δικούς τους κόπους, να σαπίζουν και οι ίδιοι να παραμένουν άνεργοι γιατί τα αφεντικά τους κερδίζουν περισσότερα κρατώντας τα κλειστά. Οι εργαζόμενοι στις Δομές Αντιμετώπισης της  Φτώχειας βρίσκονται για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με τον κίνδυνο της ανεργίας.
Ελπίδα απέναντι σε αυτή την πραγματικότητα είναι τα πάνω από 500 σωματεία σε όλη τη χώρα και πάνω από 20 στην Εύβοια που στήριξαν το κάλεσμα για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας και το σχέδιο νόμου για την κατάργηση των αντεργατικών νόμων. Οι χιλιάδες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια στις 17 και 18 Οκτώβρη είναι σημαντική παρακαταθήκη για τη συνέχεια. 
Με την ίδια ορμή να συνεχίσουμε τη μάχη. Να αψηφίσουμε τη λογική της υποταγής που καλλιεργεί η ΓΣΕΕ, σέρνοντας την εργατική τάξη σε διαλόγους και υπογράφοντας κοινά πορίσματα με τον αντίπαλο. Να παρθούν από τα κάτω μαζικά αποφάσεις για απεργία από τα σωματεία στις 24 Νοέμβρη ημέρα που υπάρχει απόφαση για απεργία στο Δημόσιο. Με πλαίσιο αιτημάτων που να πατά στις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής λαϊκής οικογένειας
Απαιτούμε:
Την κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων ετών.
Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. 
Την κατάργηση του νέου μισθολογίου και της αντιδραστικής αξιολόγησης στο δημόσιο, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, την κάλυψη των απωλειών των δημοσίων υπαλλήλων.
Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.
Την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.
Την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.
Να μπει φρένο στη φορολογία των εργαζομένων.
Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές.
Να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία της απεργίας. Να κάνουμε τη μάχη αυτή άλλο ένα βήμα στον μεγάλο αγώνα για τη διεκδίκηση της ζωής που δικαιούμαστε