Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα: «Κόκκινες γραμμές για εμάς, τα δικαιώματα των εργαζόμενων στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και ο δημόσιος χαρακτήρας του νερού»

Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα, Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023, οι εργαζόμενοι στη 
Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Χαλκίδας, αντιδρώντας στον σχεδιασμό της Κυβέρνησης, για συγχώνευση των Δημοτικών Επιχειρήσεων και τη δημιουργία μίας ανά Περιφέρεια.
Στη Δ.Ε.Υ.Α.Χ βρέθηκε και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, συμπαραστεκόμενη στους
εργαζόμενους, η οποία συνομίλησε μαζί τους και τους έθεσε την στάση της Δημοτικής αρχής, την οποία θα εκφράσει ρητά και στη Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δημοτικών.... Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Ε.Δ.Ε.Υ.Α.), την επόμενη εβδομάδα.
«Για εμάς υπάρχουν δύο κόκκινες γραμμές, τα δικαιώματα των εργαζομένων και η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού. Απαραίτητη προϋπόθεση, ότι και να γίνει, ότι κι αν αποφασίσουν, είναι η κατοχύρωση των εργασιακών σας δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας σας. Ανεξάρτητα από το σχήμα που θα γίνει, δεν διανοούμαι να βρεθεί χωρίς εργασία κάποιος από εσάς και πιστεύω ότι αυτό θα το καταφέρουμε. Θα είμαι κατηγορηματική και απόλυτη γι’ αυτό. Και βέβαια, το δεύτερο πολύ σοβαρό και ουσιαστικό, πρέπει να εξασφαλίσουμε τον δημόσιο χαρακτήρα του νερού.» και συνέχισε,

«Πρέπει να ακούσουμε ακριβώς ποιος είναι ο 
σχεδιασμός, ο οποίος βέβαια πρέπει να μπορεί να λειτουργήσει και να είναι αποτελεσματικός σε ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών. Θα είναι ένας αγώνας που θα τον δώσουμε από κοινού, όπως κάνουμε πάντα και θα τα αντιμετωπίσουμε όλα με ρεαλισμό και αποφασιστικότητα.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος Χαλκιδέων.