Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

Επέστρεψαν στις προπονήσεις
Η ΑΕΚ άρχισε προετοιμασία εν όψει Ολυμπιακού
Μετά από διακοπές έξι ημερών, οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επέστρεψαν στις προπονήσεις, ξεκινώντας και επίσημα το απόγευμα της Κυριακής την προετοιμασία τους για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Στο πρώτο γκρουπ των επιστροφών, συμμετείχαν οι έλληνες παίκτες καθώς και τέσσερις από τους ξένους, ενώ σήμερα αναμένονται και οι υπόλοιποι.
Η προπόνηση είχε πιο χαλαρό χαρακτήρα και περιλάμβανε τρέξιμο και ασκήσεις γυμναστηρίου. Στην τελική ευθεία για την επιστροφή του στις υποχρεώσεις της ομάδας, έχει μπει και ο Γιώργος Αλεξόπουλος -που πέρασε και μία εβδομάδα ειδικής άσκησης και προπόνησης σε εξειδικευμένο κέντρο του Βελγίου- ενώ μέσα στον Ιανουάριο αναμένεται να τεθεί εκ ...........
νέου στη διάθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς.
Ο τελευταίος περίμενε με ιδιαίτερη αγωνία την πρωινή προπόνηση της Δευτέρας, εκεί όπου θα δει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι Νέμεθ, Σκόκο και κατά πόσο θα μπορεί να στηριχτεί πάνω τους για το ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής του δεύτερου γύρου, με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο.
Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι μία ημέρα νωρίτερα από την προβλεπόμενη επιστροφή τους, τέσσερις από τους ξένους της ομάδας επέστρεψαν κανονικά στις υποχρεώσεις τους.
Ο λόγος για τους Σεϊντού Γιαχάγια, Λεονάρντο Περέιρα, Γκουστάβο Μαντούκα και Σάνελ Γιάχιτς, με τον τελευταίο να κάνει ατομικό πρόγραμμα λόγω του ότι δεν πρόλαβε να φτάσει εγκαίρως στους Θρακομακεδόνες και τους υπόλοιπους να προπονούνται κανονικά.
Το γεγονός αυτό χαροποίησε ιδιαίτερα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο οποίος υπολογίζει στις υπηρεσίες των τριών τελευταίων, ενώ έχει πάντα στα υπόψη και τη χρησιμοποίηση του γκανέζου μέσου.
Τέλος, μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ξεκινήσουν οι συζητήσεις με τον Παναγιώτη Ταχτσίδη για την ανανέωση του συμβολαίου του που εκπνέει τον Ιούνιο του 2010, ενώ σειρά θα πάρουν και οι Ζεράλντο, Μαντούκα, Ενσαλίβα, Λαγός, και Χουανφράν.
Κι αν οι δύο πρώτοι έχουν αρκετές πιθανότητες να παραμείνουν στην ομάδα, δεν ισχύει το ίδιο και για τους υπόλοιπους, που δεν εκπλήρωσαν ποτέ τις προσδοκίες για τις οποίες αποκτήθηκαν.