Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2009

ΔΗΜΟΣ ΚΥΜΗΣ

Ο ΔΗΜΟΣ  ΚΥΜΗΣ 
φωταγωγήθηκε και στολίσθηκε
με τρόπο καλαίσθητο
και διακριτικό για τις γιορτές. 

     Ο Δήμος Κύμης φόρεσε τα  γιορτινά του, προσπαθώντας, σε εποχές δύσκολες, να περάσει στους δημότες, μικρούς και μεγάλους, και στους επισκέπτες του μήνυμα αισιοδοξίας για τα Χριστούγεννα και το νέο έτος.
      Η Κύμη, τα Δημοτικά Διαμερίσματα και ο παραλιακός δρόμος από το........
Στόμιο, την Πλατάνα, μέχρι και την Παραλία, φωταγωγήθηκαν με λαμπιόνια, σε διάφορες παραστάσεις και  χρώματα, με τρόπο ευρηματικό και καλαίσθητο.
     Στον παραλιακό δρόμο τοποθετήθηκαν φωταγωγημένα γαλάζια καραβάκια, που θυμίζουν παιδικές κατασκευές, με την γαλανόλευκη να κυματίζει, καλωσορίζοντας τον επισκέπτη και υπενθυμίζοντάς του ότι δίπλα του κυματίζει το Αιγαίο, στολισμός απόλυτα εναρμονισμένος με τις ελληνικές παραδόσεις.



     Στην πλατεία της Κύμης, ανάγλυφη και φωταγωγημένη δεσπόζει η φάτνη με την γέννηση του θεανθρώπου, έμπνευση και κατασκευή, που κάθε χρόνο με μεράκι, φαντασία και πολύ δουλειά προσφέρει εθελοντικά συντοπίτισσά μας.



     Με τον ίδιο τρόπο φωταγωγήθηκαν  και τα χωριά του Δήμου. Τα δέντρα φωτίστηκαν με λαμπιόνια και οι πλατείες με την αναπαράσταση της γέννησης. Όπως κάθε χρόνο, το άστρο της Βηθλεέμ δέσποζε στην κορυφή του βουνού στέλνοντας το μήνυμα της Γέννησης στην πόλη, ενώ οι γέφυρες στολίστηκαν με λαμπιόνια, δημιουργώντας μια ιδιαίτερη γιορτινή και ζεστή ατμόσφαιρα, προϊδεάζοντας τον επισκέπτη ότι μπαίνει στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων.